|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Cytat:
dla Tomusia za raczki.Na temat opryszczki dziewczyny już napisały,myślę to samo,więc nie będę powielać,a mężowi należy się ![]() Cytat:
za poprawę samopoczucia.Patrzcie ją Małysza się jej oglądać zachciało ![]() Cytat:
i teraz chętniej pijeDzień dobry niedzielnie Nocka udana,pospaliśmy do 7 Starsi faceci w kościele,a my z Bartoszkiem doglądamy obiadku ![]() Mamy w planie wypad do moich rodziców jakieś 30km pogoda piękna,więc zjemy obiadek,wózek do bagażnika i w drogę![]() Jak dam radę,to wpadnę,za nim wyruszymy Mile spędzonej niedzieli |
||||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
a wlasnie ze nie
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanego dnia
|
|
|
#4684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz,że przyszło mi to do głowy ![]() Cytat:
Cytat:
No co chcesz? ![]() Wzajemnie |
|||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może Cię kiedyś jednak zaskoczy ![]() Wiesz, jak mi się nie chce czegoś robić, to też mówię, że On to zrobi najlepiej ![]() *** A ja siedzę na all i próbuję wybrać listonoszę , może na Boże Narodzenie będę miała
|
|
|
#4686 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Kobietki
Dziękuję za pamięć i troskę. Jakoś nie miałam wczoraj już siły zaglądać. Robiłam kotlety mielone (tzn same się robiły) i pralka prała, bo pranie do niej wskoczyło, rybka sprzątała sobie swoje akwarium-kulę itp, itd. Popołudniu oglądaliśmy fajny film na n-ce, a wieczorem na tvn dziewczynę z moich koszmarów. Zrobiłam wolne lapkowi , bo coś warczeć zaczął ![]() U Antosia ani lepiej ani gorzej, tzn po nocnym spaniu i drzemkach plamki bledną i prawie znikają lub zmniejszają się do minimum, a jak już jest aktywny to się powiększają i robią placki czerwone. Czyli reagują na ciepło. Nie kąpię go wieczorem, bo (tak mnie to wcześniej zastanawiało, co tak dużo tego wieczorem), po ciepłej wodzie był wielki wysyp i prawie koloru buraczkowego. Myjemy tylko pupkę, nóżki itp pod kranem w umywalce. Dobrze, ze jutro poniedziałek - przejadę się do tej dermatolog-pediatry koło moich rodziców. Mam nadzieję, że nie przyjmuje tylko na zapisy i nie będzie problemu z przyjęciem nas. Jeżeli nie, to wieczorem ma u nas dyżur wspomniany wcześniej lekarz osiedlowy i poproszę go o wizytę. Rano wstałam o 5,40. Do siódmej zupa pieczarkowa zdązyła się zrobić i jeszcze gulasz z piersi zrobił niespodziankę i się udusił ![]() Ja to mam dobrze, nic nie muszę robić ![]() Przespałam się godzinkę z Antosiem, bo za bardzo w nocy się nie wyspałam - 6 godz. to zdecydowanie za mało (oczywiście z przerwami na wstawanie na cycanie) Także laba u mnie pełna para, lenie się tak strasznie, że aż mi głupio ![]() Przejdziemy się na spacer, to może popcham wózek, żeby nie było, że nic nie robię Tyle co u nas. Czeko, Wercia słodka, te jej włoski są po prostu bombowe Udanego dnia Mamusie
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem, od czego Antek to ma? Mam nadzieję, że jutro będziecie już coś wiedzieć
|
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nadziei nie tracę A myślałam,że nie dowierzanie własnemu mężowi Cie czegoś nauczyło ![]() Powiadasz,że na Gwiazdkę? ![]() Dobra lecę,pa |
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie co mojej znajomej powiedział jeden z lekarzy jak jej syn był tylko na mleku modyfikowanym? Że dopajać nie musi niczym (ani wodą ani sokami) bo mlekiem dziecko się napije, bo robione na wodzie Pierwszy raz takie coś słyszałam ![]() Słodka ![]() Cytat:
![]() Pięknie Bartoszek pospał
|
||
|
|
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postraszę ale czy to coś da? Zależy na które? Cytat:
Podeślij tu swojego małża, już my się z nim rozliczymy ![]() Najważniejsze, że gorzej nie jest. Mam nadzieję, że jutro w końcu lekarza zaliczycie i dowiesz się co Antosiowi dolega. |
||
|
|
|
#4691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też trzymam za Antosia,jutro wszystko się wyjaśni---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się uda , z naciskiem na "może" Cytat:
Ja przymierzam się do kupienia kubka 360 z LOVI, może z tego by poszło? Cytat:
![]() Mam nadzieję, że tegoroczne
|
|
|
#4693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tymek jest na etapie wstawania, gdy tylko znajdzie jakąś podpórkę - czyli co chwilę I 4. ząbek jest tuż, tuż Niebawem idziemy szczepić "się" na pneumokoki A w ogóle to Tymek bardzo źle traktuje swych rodziców - szczypie, ugniata, wyrywa włosy, lubi też czasem oko wydłubać... ![]() A najśmieszniejsze jest to, że w jego słowniku występuje zwrot "Ej, Ty!" Nie mogę się z czasem zorganizować ostatnio - a jak się długo nie pisze, to już tak leci Ale staram się czytać
|
|
#4694 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasu brakuje... Jeszcze miałam gościa po świętach na ponad tydzień (Siostra Męża ) i tak zleciało... I siedzę na dworze długo, bo u mnie super pogoda Masz pozdrowienia prosto z kojca i już nie bij Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja czekam na trzecią A w ogóle to u mnie są gorsze po porodzie niż przed, mam nadzieję, że kiedyś się to unormuje ![]() Tymek też rzuca - ciekawe kiedy sąsiedzi z dołu przyjdą, bo po panelach to mi tak hałasuje wszystko, że sama mam czasem dość ![]() ~~~~~~~~ Do później
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-04-27 o 16:13 |
|||||||
|
|
|
#4695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki to jest? Ja kupiłam niekapek-słomkę z Nuby i gryzie to bo słomka jest silikonowa. Ja juz nie mam pomysłu na nią, a tak ładnie piła... ![]() Nadzieję trzeba zawsze mieć ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Zuzka też źle traktuje swoich rodziców ![]() Cytat:
![]() No coś Ty. Ile one tam skrobią ![]() Idziemy na obiadek i dłuuugi spacerek ![]() Do później |
|||
|
|
|
#4696 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczyny
![]() nie przesadzajcie z ta laska co? ale dziekuje ![]() wypad wczoraj nie byl zbyt udany - pojechalam taksowka do bankomatu po drodze i bylo cos nie teges z karta i nie moglam wyplacic kasy wiec musialam wrocic do domu po inna - w efekcie zaplacilam za takse 40zl gdy dotarlam na miejsce zamowilam sobie drinka, zdazylam wypic i zamowilam drugiego jak dziewczyny oznajmily mi, ze jada do domu, a jedna z nich sie zle poczula - wiec na szybciora tego drugiego drina i zpowrotem w taksowke jednym slowem - do kitubylam tam 15min, wydalam 100zl, ktorych zbytnio nie mam i wrocilam do domu, super Unholy idz koniecznie do tego dermatologa ![]() ja lece bo jest upal
|
|
#4697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, Ty, daj piątaka Cytat:
Dzisiaj już apetyt w normie ![]() No fajnie tak bez @, ale coś czuję, że już niedługo się uchowam Ja czasem mam dość krzyków Kuby ![]() Miłego działkowania Cytat:
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widziałam takich. Kupię i ten oby tylko chciała pić. Wróciłyśmy z 2,5 godzinnego spacerku. Czekam na małża. Jak wróci to zjemy coś i idziemy dalej. Pięknie dziś i nikogo nie ma
|
|
|
|
|
#4699 |
|
BAN stały
|
czytałam w jakiejś gazecie o tych kubkach 360* lovi, wyglądają obiecująco. też miałam zamiar go kupić ale Amelka jak trzymam jej kubek to pije a dziś załapała jak pić przez słomkę - ale zdziwiona była ze coś leci.... tylko też mi nie chce za bardzo pić co innego niż mleko z cyca
. co do jedzonka to też kiepsko ostatnio - dziś np zjadła mus w takim kubeczku jak jogurty są i kilka łyżeczek zupki i wszystko - no i cyc - potrafi sie napić a po jakiś kilkunastu minutach już ciąga za blzkę i zagląda i szuka... jak próuję jej uwagę odwrócić to sie tuli i dalej chce i rad nie rad muszę dać. widocznie tak potrzebuje...mąż juz wraca więc na dzis dość komp. do jutra i miłęgo popołudnia a co do "złego traktowania rodziców" to Amelka też szczypie, ciaga za włosy - chwyt pęsetowy ma opanowany do perfekcji - bierze w paluszki włosa i ciągnie przez całą długość . poza tym robi cacy cacy ale to też bez zbytniego wyczucia. o ciąganiu za nos albo wargę nie wspomnę....tylko ciekawe czemu to mnie brdziej się obrywa a tatusiowi mniej ![]() ![]() oki uciekam |
|
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My idziemy niedługo na huśtawkę ![]() Cytat:
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh byliśmy na rodzinnym spacerze który trwał raptem 30 min bo Tomusiowi zachciało się spać i płakał tak jakby Go ze skóry obdzierali
![]() Co do złego traktowania to Tomuś tez się nade mną nie lituje Zawsze po takie j'zabawie" idę do lustra oglądać obrażenia i zazwyczaj coś widnieję na licu
|
|
#4702 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, oby sie udało bo jak nie to znów bede musiała urlop brac a nie bardzo mi beda chcieli dac Cytat:
![]() ale jakby wiecej było to niewiem kiedy bym zgubiła bo ja LUBIE JEŚC ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mysmy dzis w Iwoniczu byli, ale było tak se. Mała ały czas chciała na rece do mnie, wiec sie trzeba było troche ogimnaztykowac, dobrze choc ze w aucie spała to sie dało jakos jechac, ehhh jak ona fotelika nie lubi
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Widze, ze dzisiaj słaba frekfencja ale co sie dziwic jak pogoda była ladna ![]() Kuba kilka godzin był na dworku, spacerowalismy dlugo. Wczoraj miałam gosci, wyjechali o 2 w nocy i sie nie wyspałam ![]() Mam ochote obejrzec dzisiaj jakis film (jestem ostatnio w tyle z oglądaniem filmów ) ale pewnie szybko połoze sie spac ![]() Cytat:
Moze tak jak radza dziewczyny mieszaj wode z sokiem az mała zacznie chetnie pic. Kuba robi furore na spacerkach Wszystkich zaczepia, usmiecha sie, spiewa, krzyczy. Zrobił sie bardzo towarzyski Jestem dumna z mojego synka
|
|
|
#4704 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nic nie ma do czytania
![]() my dzis znow super, rodzinny dzien bylismy u tesciow na obiadku, zjedlismy na ogrodzie a potem z TZ poszlismy na spacer do lasu, daleko bylismy nie czuj nogale bylo przyjemnie ![]() a Eryk u ojca do jutra - to zn jutro prowadzi go do przedszkola
|
|
#4705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam cesarkę i po powrocie ze szpitala moja waga wskazywała prawie 10 kg mniej ![]() Też robiłam jej kiedyś herbatki. Wolę, żeby piła wodę ale nie wiem jak mi się to uda ![]() Cytat:
Nie bardzo chcę do tej metody wracać...Byliśmy z Zuzką na placu zabaw Ale się cieszyła ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Dodałam 5 nowych fotek Zuzi do albumu Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć to zapraszam
|
||
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka cudo
Mój Syneczek znów przyniósł mi kwiatki ze spaceru
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Unholy dziękuję również w imieniu Zuzi Huśtawka kupiona na all za ok 110 zł, w sklepie stacjonarnym widziałam ją za 187 zł ![]() http://allegro.pl/item974898299_hust...najtaniej.html Jest zaczepiona na drążku rozporowym, nie trzeba więc wiercić żadnych dziur z czego bardzo się cieszę
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, Anula wiem, że tu jesteście (CBŚ
), proszę się odezwać
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
I jak Wam Dziewczyny dzień minął? ![]() My bylismy na spacerze a wcześniej w sklepie z lodami ![]() Obżarłam się, a od jutra chce na ONZ przejśc i zrzucic przynajmniej do 50 kg, bo przypomniało mi się jak poznałam Małża, jaka sucha byłam i chciałabym trochę zrzucic. No może nie do 46 jak za tamtych czasów, ale 50 byłoby ok. Mam nadzieję, ze gordon mi zniknie, bo to mnie strasznie wkurza .... Tylko od czego jak mam zacząć w tej diecie i co jeść, idę poczytac... Chyba już nie zajrzę, bo Małż chce biurko przesuwać i płyty montować na ścianie, więc pewnie będę asystowała ![]() Dobrej nocki, do jutra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

, mój Małż też rzadko mi mówi komplementy, a Jego wytłumaczenie uwaga uwaga
"Bo Ty zawsze ładnie wyglądasz" 
) i przeniósł ten syf na Tomcia
do tego mam nudnosci i boli mnie brzuch
za poprawę samopoczucia.
pogoda piękna,więc zjemy obiadek,wózek do bagażnika i w drogę

Pierwszy raz takie coś słyszałam 

dlaczego nie bywasz u nas?
, więc szybko podgrzałam Mu jeszcze mały i chciał jeszcze więcej