|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
jeszcze nie ... ale już pomału dojrzewam do tej myśli
|
|
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
czesc dziewczyny
![]() zaraz lece na zajecia a potem na chrzciny także nie piszcie za wiele ![]() anuszka super, ze juz lepiej justynacz nawzajem ![]() ola dzięki misiulka i za wizyteCytat:
![]() jusdan mój tez jakby wyluzował ostatnio....nie martw się czytałam, że w tym tygodniu dzieciaczki już coraz mniej miejsca maja i teraz te ruchy chocby takie posuwiste beda jak waz pod skórą czy coś takiego . No i tak jak eleonoremio pisze farminka śliczny brzuś wiolek koniecznie sie pochwal karolcia super zakupy anuszka mój był ułożony główką już chyba w 17tc ale tak jak mówisz pewnie jeszcze kilka razy sie obrócił Cytat:
no ale mam winde wiec to sie nie liczy ![]() nie zazdroszcze wspinaczki... Cytat:
lazurowa trzeba było taty zapytac czy moze on chciał sprawdzic czy mama zajdzie no ale to by mogło za daleko zabrnac i odbic sie niepotrzebnie rowniez na mami... siala pochwal sie zakupami idealne dobrze ze lepiej hd ja chyba mialam tak jak ty i to chyba te skurcze .Pięknie wyglądasz alguien rety to juz tuż tuż ![]() dobra ja uciekam .... |
|||
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wstałam już, nie moge dlugo spac bo biodro mnie boli... Zaraz zrobię sobie kawusię z mojego expresu, dolce gusto - wkoncu byly kapsulki w sklepie ![]() A na śniadanie...hmmm nie wiem....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4174 | |||
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio w tureckim sklepie odkrylam taki super dobry i nie za slodki dżem z rózy....pychotka...
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] Majowo - Czerwcowych już jest 9 dziewczyn rozpakowanych ![]() No i co do wózków..tak jak miałam 3 upatrzone tak teraz mam 5 ![]() Doszły jeszcze dwa wózki Bebetto - Vulcano i Holland xD[/QUOTE]no jedna mamusia co ma synka w wieku mojego wlasnie urodzila bo siedzimy razem na mamusiach 2008 a mysmywczoraj kupili z mezem taką przyczepkę za rower z funkcją wozka. Bo doszlismy do wniosku ze jak szwagierka nam chce oddac gondolę to nie bedziemy wymyslac tym bardziej ze nie jest zła, jak bede musiala isc gdzies sama dalej to bede miala ten podwojny wozek za rower, dam dzidzi do nosidelka i jakos to bedzie a nie bede kupowac specjalnie dla bliźniakow na te pare miesiecy bo moj juz teraz nie za chetnie siedzi w wozku....A potem kupimy wypasioną spacerowkę i już ![]() Cytat:
no to gratulacje...juz widac swiatelko w tunelu |
|||
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam do Was
weekend udany, choc drugiego dnia malenstwo mialo juz dosc wykladow i mniej fikalo, za to w nocy jak uslyszalo tatusia zaczelo wariowac![]() Zabieram sie za nadrabianie zaleglosci bo widze, ze poszalalyscie jak mnie nie bylo Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-04-25 o 09:48 |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia nadal leży, ma kroplówkę i leki, już ją plecy i żebra od leżenia bolą.
Jutro będą wyniki posiewu i może coś wiecej zrobią i powiedzą. Zuzia da znać jak coś się nowego dowie. Póki co bez zmian. Przesłałam wszystkie pozdrowienia i uściski od Was i dziewczyn z naszego wątku, napisałam że wszystkie trzymamy kciuki i wspieramy Zuzię i jej malutką. Podziękowała, że jesteśmy i za wsparcie. Pozdrawiam
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkam na czwarty piętrze i zanim dojdę do domu, muszę sobie zrobić conajmniej jeden przystanek, a i tak sapię jak lokomotywa. Do tego mam już problem z ubraniem butów czy wstaniem z łóżka jak leżę na plecach. Na początku mi jakoś smutnawo z tego powodu była, ale przecież ciąża ma swoje prawa, prawda? hd2005, alguien uważajcie na siebie i dużo odpoczywajcie. idealnecialo - fajnie, że już niedługo będziecie urzędować w swoim gniazdku. Załączam zdjęcie Preclowego domku w 23 tc
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-25 o 10:21 |
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Raczkowanie
|
lazurowa może dziewczyna kuzyna miała powód żeby uciec?wiesz co się działo między nimi i w domu?
a jeśli chodzi o ojca to też mnie zatkało te pytanie! Jak można takie coś powiedzieć :/ mogę sobie tylko wyobrazic jak się czułaś ![]() Cytat:
i znowu ten twój cudny pokój świetnie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() widzę nie tylko ja mam malutki Precel
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam na niego nakręcona od początku bo niby u mnie w miasteczku najlepiej się sprzedaje ale wyczytałam opinie, że ma bardzo małą spacerówke i jeszcze jak sie budkę składa to ona strasznie skrzypi i budzi dziecko i jeszcze jakies tam wady ale niestety nie pamiętam i ogólnie dużo negatywnych opini ja kupuje mikado city car i nie czytam już opini waszych typów bo znowu by mi się odmieniło i bym zwariowała a tak to naczytałam sie prawie samych dobrych na temat mikado i go biore i już nie szukam niezawsze nie martw się zrób znowu glukoze będziemu trzymać kciuki żeby wszystko było ok i potem będą lody i czekoladki i wszystko ![]() a ja mam już skierowanie na glukoze i mogła bym iść ale wizyte dopiero 11 maja i sie boje teraz iść, że jakby wyniki były złe to bym tyle musiała czekac i się baniować i już nie wiem czy iść w tym tygodniu czy faktycznie dopiero pod koniec przyszłego hd śliczny brzuszek ![]() martysek maleńki brzuszek nie dziwne że się w precelek zwija ![]() mam straszną ochote kupić sobie w intermarche truskawki ale boje się, że będą wodniste i sztuczne i sie rozczaruje
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-04-25 o 11:12 |
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Brzuszek na zdjęciach wygląda na mniejszy. Może dlatego, że zdjęcia robię zawsze rano przed jedzeniem. Po obiedzie już nie jest taki mały Jakiś czas temu pytałąm bez przerwy TŻta, czy już widać, a widać było, tylko nie wiadomo czy wzdęcie czy ciążę Teraz za to on chodzi za mną i co chwilę "Widać" mówi. Korek mój słodki ![]() Wiolek1 truskawki kupowałam już kilka razy i nie są złe. Jak się je troszkę posypie cukrem, to smakują całkiem fajnie. Napewno nie tak dobrze jak te działkowe, ale warto zaspokoić zachciankę
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to bardziej zaczynam sie martwic szkola rodzenia w srode jakby cos bylo nie tak z wynikami :/
Cytat:
Jaki malutki brzusio i masz kolor scian taki sam jak Karolcia ![]() Muminek a do tej przyczepki dwojka sie miesci dzieci? Ciekawa jestem jak Szymonek braciszka przywita, pewnie bedzie sie nim opiekowal i moze nie bedzie sie budzil. |
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja znowu nie mam kiedy nadrobic. chce juz do domu. lece przejzec co pisalyscie tak chociaz mniej wiecej
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie buuu wróciam i nie ma dzisiaj wszystkie wykupili pójde potem jeszcze do 2 sklepow ale pewnie u mnie w miasteczku dzisiaj nie dostane ale babcia zadzwoniła że upiekła mi szarlotke to chociaz tyle zjem na ciepło z lodami ale na truskawki dalej mnie ciągnie a brzuszkek rano ja też mam o wiele mniejszy niż popołudni. w wymiarach to sie potrafi różnić nawet 5 cm Cytat:
|
||
|
|
|
#4184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie puder juz mam ![]() Fajne zakupy ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
A co do twojego ojca- współczuję Wiem też, że mój byłby zdolny do powiedzenia o wiele gorszych rzeczy, dlatego cieszę się, że już go nie ma.---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
A mnie to bardzo cieszy, bo ten smród bardzo mi przeszkadzał ![]() Odpoczywaj kochana, aby nie spotkała Cię taka sytuacja jak mnie, stres okropny i ten strach o maluszka...Leż sobie jak królewna, co również i ja czynię mama mi tylko ciasto przynosi ![]() Twój M widzę, że też się interesuje co się dzieje na forum Miłe to
|
|||
|
|
|
#4185 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie.....dzidzia od rana szaleje w brzuszku
uwielbiam ją......milej niedzieli--pogoda piękna u mnie jupiiii ![]() hd-brzusio miodzio słodki!---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- 25 tydzień
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja we wtorek zaczynam 27 A na Twoim suwaczku widzę, ze Ty już 26 zaczęłaś
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już myślałam, że nikt mnie nie czyta ![]() Vulcano faktycznie jak spojrzałam to spacerówka wydawała mi się jakas taka wąska ale nie miałam porównania z innymi wózkami bo same gondole dookoła stały
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym z tych rejonów pochodzą moi rodzice ![]() Lazurowa ahhh Ci rodzice... i to tata żeby tak powiedział ... nie martw się i niech se gadają co chcą niech im na zdrowie idzie , jak sobie chcą humor poprawić ... ja właśnie tak myślę o tych o mi przykrość robią. staram się olewać to co jest nie miłe i myśleć , że dobrze , że dzięki mnie mają lepszy humor i się dowartościowali :P A dziś byłam na Targach Matki i dziecka i była taka loteria fantowa na fundację "Mam marzenie " i los był za 10 zł a że było mało zwiedzających bo było rano to Pani powiedziała że nie muszę losować nagrody tylko sobie wybrać a ona i tak poleca mi nawilżacz powietrza Emmerson Baby w kształcie świnki. No i wzięłam go bo wydawał mi się bardzo fajny, ultradźwiękowy ... którego wartość jest 200 zł !!! |
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wstawiłam białe rzeczy do prania malenstwa, mam tyle ciuchow ze z 5 pralek wyjdzie
![]() Kolorowe chyba jutro wypiore bo nie mam gdzie wieszac ![]() Wrocilismy ze spacerku, zjadlam 1 galke lodow truskawkowych-pycha ![]() I wstawilam obiadek ![]() A to foto z nad morza
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
zanka dzięki za wieści
martysek ty chudzino ![]() daysy to z targami ci sie udało miła babka karolcia ślicznie ![]() dobra lece sie szykowac na chrzciny..... |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Jakie ładne brzuszki dziś z samego rana
![]() Ja oczywiście spać wieczorem nie mogłam, a potem jak zapadłam w śpiączkę to godzinę temu się dopiero obudziłam no ale podobno sen to zdrowie to sobie nie żałuję tylko sny miałam znowu jakieś strasznie zboczone - boshe nie wiem, co się ze mną dzieje.. hormony to mi uszami tryskają normalnie, nigdy takich snów nie miałam... ![]() Dziś żadnego sprzątania i gotowania, tylko krótki spacerek bo strasznie mnie brzuszysko dziś boli tzn ciągnie mnie cała dolna połowa brzucha - znowu urośnie ![]() EDIT: właśnie wyczytałam, że zostały mi 73 dni do porodu !!!!!!
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-04-25 o 14:00 |
|
|
|
#4193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak piszą ludzie więc im wierze Cytat:
ale faaajnie i to za los 10 złotowy ![]() Cytat:
![]() wrzucam dzisiejsze zdj 25 tydzień 4 dzień ![]() i zdj koszulki narazie zrobiłam 1 żeby zobaczyć jakiej jakości ten nadruk bo troszke kosztował ( 22 zł ) a koszulka w h&m za 20 zł ide na spaerek w poszukiwaniu truskawek
|
|||
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
wiolek bardzo zgraniutki brzuszek
a koszulka jest mega ![]() ja się właśnie nażarłam 2 lodami (zapp i rożek) i połową plecka po węgiersku która zostałą mi z obiadu. nie umiem się ruszac a na dzisiaj mamy zaplanowane jeszcze grillowanie ![]() EDIT: idę się połozyc bo pęknę na tym stołku
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-25 o 14:50 |
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w poszukiwaniu truskawek. Ja chyba pojade do CH poszukac jakiegos szlafroczka i koszuli do karmienia, bo nudzi mi sie a z tz poklocona jestem i siedzimy w oddzielnych pokojach. |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie!!!
Wpadłam tylko na chwilke żeby się z Wami przywitać, na szybko nadrobić zaległości od wczoraj no i zaraz uciekam bo na 17.00 do kościółka i na spacer Bardzo dziękuję dziewczyny za pocieszenie i wsparcie co do mojego ostatniego samopoczucia,cieszę się że Was mam i że mogę w każdej chwili na Was liczyć już dziś jest lepiej, czuję więcej kopniaków ale zauważyłam że w innych miejscach mała się porusza, może zmieniła swoje położenie.Czuję ją i pod samym biustem i prawie w pachwinach Wpadnę jeszcze wieczorkiem- buziaki,narazie!!! |
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
wiolek - bardzo fajny brzusio
koszulka czaderska, spodobała się strasznie mojemu TŻ teraz się pyta, czemu ja takiej sobie nie zrobię ![]() ach no i powodzenia z truskawkami (przez ciebie ja też będę za niedługo latać po sklepach i ich szukać )A teraz chyba wreszcie pojedziemy w jakieś fajne miejsce na spacerek - tylko poczekam aż Łukasz poodkurza
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462..._FIRE.html?v=2 http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...pinie.html?v=2 obie pozytywne ![]() pozytywy "na oko": * chyba ma dobre zawieszenie - sprężyny widać, koła pompowane, jest regulacja amortyzacji (w opisie )* spacerówka na płasko * fajna siatka w budzie (na lato dziecko ma "klime" w gondoli) * duża gondola (80cm) do zastanowienia: * koła niskoprofilowane - fajnie to wygląda, ale jak się sprawdza?? * czy są adaptery do innych fotelików ? (ja bym nie ryzykowała z fotelikiem retrus) * kolory są głównie ciemne (jak dla mnie to 22 i 31 mogą być ) - no ale to rzecz gustu
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze - malutki? Ej no... A ja myślałam, że jak taki wielorybi się już robi. Wieczorem, aż mnie skóra w dole brzucha ciągnie, tak się flaczki i Precel po całym bębenku rozłażą
wiolek1 udusiłabym Cię za tę szarlotkę, gdyby nie fakt, że niedawno odebrałam swoją od babuni. Mniam, mniam. Precel się zaraz zezłości, że mu się metraż domku pomniejsza Śliczny brzuszek masz, a koszulka jest za***iaszcza.Daysy85 zazdroszczę nagrody. Sama przymierzam się do zakupu nawilżacza, bo mamy bardzo sucho w mieszkaniu, ale nie mam zielonego pojęcia czym się kierować przy zakupie. karolcia228 fajny brzuszek. Tak mi tęskno do morza, bo uwielbiam jego szum i zapach... papeteria - ja chudzina?? No nie rozśmeiszaj mnie, bo aż się oplułam... Przytyłam od początku ciązy prawie 9 kilo jaszczka ja też się starym zbereźnikiem stałam i się na TŻta złoszczę, że znów się specjalnie mi na złość przeziębił, żebym go w końcu nagabywać przestała Poszłam dziś pieszo do marketu i robiłam zakupy, co zajęło mi ponad 2 godziny i teraz mnie brzuszek ciągnie i się spina co chwilę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

za wizyte
no ale mam winde wiec to sie nie liczy 
strasznie się martwię, w ogóle czuję ją tak niziutko a jak kopie to ciągle po szyjce, jakby miała zaraz wyjść, mam takie uczucie jakbym cały brzuch miała u góry pusty a ona wpadła gdzieś w dół.Staram się odrzucać od siebie wszystkie złe myśli i pocieszam się ciągle że musi być dobrze i że za dużo rozmyślam, szczególnie że na wątku ostatnio takie historie dziewczyny miały,już sama nie wiem czy sobie za bardzo nie wkręcam tego wszystkiego.....
Poczekam do poniedziałku, zobaczę co i jak a jak będzie gorzej to pojadę do ginki, póki co, co kilka godzin czuje jakiegoś słabiutkiego kopniaka więc chyba z dzidzią dobrze 

miła babka