|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
| używać odpowiedniego szamponu |
|
78 | 3,86% |
| częściej myć |
|
10 | 0,49% |
| stosować różnego rodzaju odżywki |
|
1 413 | 69,85% |
| domowe sposoby |
|
522 | 25,80% |
| Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Hej, czy suszenie wlosow na takiej teflonowanej szczotce niszczy włosy??
http://artykulyfryzjerskie.com/art11...-%C3%B843.html a tak z innej beczki, pamietam jak ja narzekałam że mam cieniutkie, zniszczone wlosy, takie marne mimo że dbam o nie. Myslalam że taka moja natura dopoki nie zrobilam badan i nie wykryto u mnie niedoczynnosci tarczycy od kiedy biore tabletki - wlosy nie do poznania, nie wierzylam że włosy tak SAME z siebie, bez zadnych moich odzywek moga sie tak zregenerowac, nie mowiac że sie zrobily gestrze w ciagu miesiaca, to calkiem inna struktura, lsnia itd, i juz nie mam problemow z wlosami ![]() ale oczywiscie co nawyk to nawyk, nadal chucham na wlosy z kazdej strony, i nie robie nic co mogloby mi je podniszczyc ale moge sobie pozwolic na suszenie suszarka...a na tej teflowanej szczotce naprawde fajnie sie ukladaja
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Ja próbowałam 2 razy wystawić Kallosowi Latte opinię na kwc ale za każdym razem została usunięta
A wiec...ta maska była najgorszą jaką używałam. Włosy po użyciu były matowe, poplątane i wysuszone na wiór mimo,że normalnie aż takich zniszczonych nie mam. Ciesze się,że nie kupiłam litrowego opakowania po tych hymnach pochwalnych na jej cześć na wizażu ale i tak żal mi tych wyrzuconych 4 zł naprawdę nie polecam. O wiele lepsze efekty miałam po masce Sleek Line, tania jak barszcz(6zł) a naprawdę dobra. Jednak dzisiaj zaopatrzylam sie w Absolut Repair Loreala bo uznałam,że mimo wszystkich dobrodziejstw Sleek jest za słaba na moje pióra. Będę jej używać jako odżywki ![]() I cholera...niedługo matura a ja już 5 tygodni bez farbowania włosów. Chciałam zafarbować za tydzień,żeby na maturze nie straszyć ale nie wiem czy jest sens farbowac takie włosy
" Ciekawość zabiła kota, satysfakcja go wskrzesiła " ![]() http://www.stephenking.pl ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych ![]() Edytowane przez MerriqueMayfair Czas edycji: 2010-04-23 o 12:46 |
|
|
|
#2643 |
|
BAN stały
|
ja mialam juz w swojej karierze wax- wlosy wypadaly ,przesuszone
ampulki radical 3 opakowania -szału nie ma lekko uniesiona u nasady serum przeciw wypadania wlosow dercos -niszczy poneiwaz strasznie placze i pdoczas czesrania wyrywalam mnustwo wlosow.maska loreal absolut repair i solar sublime -dobre ale uzywane od czasu do czasu nie za czesto ,staptiz sleek -serdnia ,maska gloria -srednia...,maska kadus prawie 90zl beznadziejna obecnie uzywam szampony -placenta ze szpikiem 1000g zamowiony na allegro ,head&showders przeci wypadaniu ,i pantene prv zlota seria na nziszczone z odzywek zamowilam sobie 2 butelki vatiki na noc przed mycien nakladam i spie w tych ltustych wlosach jestem po 3 uzyciu i widze poprawe w kondycji wlosow -zuzzyje te 2 butelki i zobacze co dalej///
|
|
|
|
#2644 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam włosów w najlepszej kondycji (nigdy nie miałam), a po latte sa przyjemne w dotyku, łatwo się rozczesują ale jak tylko latte się skończy, kupię placentę:dCytat:
a w jakim sklepie go kupiłaś? zwykłej drogerii, czy może rossmanie? a tak w ogóle to dzięki za wszystkie rady Dziewczęta ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj widziałam w aptece odżywkę Doliva oliva z olivek do suchych i zniszczonych,kosztowała ok 20 zł, używałyście może?
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mną, pomóż mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2010-04-24 o 16:53 |
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze chi keratin mist nie ma keratyny ale faktycznie trochę tych protein tam jest, więc możesz np.kupić w aptece glicerynę (2 zł) i sobie dodać trochę, tylko zacznij od mniejszej ilości a potem zwiększaj do oczekiwanego efektu
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Przymierzam się właśnie do kupna oleju kokosowego, jak na razie samego, bo na zabawę w robienie mazideł samemu skuszę się, kiedy bardziej przekonam się do tego(: Co do oleju kokosowego i jego aplikacji; po prostu nałożyć go na całą długość włosów, owinąć w ręcznik, posiedzieć kilka godzin i spłukać? |
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kokos ma stałą konsystencję, trzeba go będzie trochę podgrzać. |
|
|
|
|
#2649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
za duzo protein i innych. u mnie to samo robila. tylko nie wysuszala . robily sie takie jakby oblepione czyms wlosy. kieys uzywalam bylo ok ale teraz nie jestem w stanie jej uzywac: za to obecnie psikam i psikam keratyna co prawda sztywnieja ale za to czuc ze staja sie mocniejsze z kazdym razem jedzie juz do mnie hydrolat lawendowy do owej mieszanki z keratyna;D
|
|
#2650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym bardziej, że mam włoski naprawdę zniszczone i najmocniejsza maska L'orela im służy. W życiu nie przyszłoby mi do głowy,że cokolwiek jest na moje włosy za mocne
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy poczytać składy- w sumie nie za dużo tam fajnych składników, nawet w osławionych produktach Absolut Repair, które sa miłe w użyciu, ładnie pachną, ale nic poza tym (chociaż kiedyś maskę lubiłam, ale to taka trochę ulepszona odżywka) ![]() Inna rzecz, że sam Kallos Latte to tych protein też ma jak na lekarstwo. Winowajcą może być jakiś inny składnik maski. W ogóle, ona niby bez silikonów jest, ale może nieźle obciążać włosy, bo też ma substancje, które zostawiają na włosach film. |
|
|
|
|
#2652 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Przyczajenie
|
I ja podzielam Waszą niedolę ;( Przez około 10 lat farbowałam wloski na sredni brąz-w sumie wiele odcieni brązu ale zawsze wyglądały naturalnie-nie były pewnie zdrowe bo wypadały itd ale były błyszczące...No i wygladały jak wlosy..Coś mnie podkusiło ostatnio i poszłam do fryzjera na dekoloryzację-po niej niby nienajgorzej-zrobił mi brąz z akcentami blondu za miesiąc kolejna wizyta-dekoloryzacja znowu-efekt pomarańcz na głowie-nie mogłam sie na siebie patrzeć więc poszłam do fryzjera on rozjaśnił mi kilka pasemek żółtych reszte zrobił na ciemny blond-wyglądam teraz jakby ptak narobił mi na glowe-a wlosy.....Prawie codziennie płacze już z bezsilności bo żal tamtych włosków..Używam oczywiście maseczek z oliwy z oliwek,jajka...Wax maska +szampon i profesjonalne kosmetyki L'oreala,które nic nie pomagają-renoma kosmetyku nie znaczy,że jest on dobry..Włosy odpadają mi-niektóre mam 3cm długości a reszta długa-zawsze miałam długie.Mam dosyć już blondów-ale też szkoda jest mi wrócić dociemnych skoro już tyle przeszły wiem,jednak ,że kolejne rozjaśnianie dobiłoby resztkę moich włosów.
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2655 |
|
BAN stały
|
dziewczyny zastanwiam sie nad kupnem ciekłej keratyny czy ktoś z was ją miał warto?
http://allegro.pl/item997042030_odbu...yna_spray.html |
|
|
|
#2656 |
|
Przyczajenie
|
A ja ma straaaszne włosy i najgorsze jest to, że nie mogę znaleźć takiej faktycznej przyczyny. Wlosy myję co drugi dzien, czasem (ale rzadko) rezygnuję z suszarki. Do fryzjera chodzę regularnie co 1-2 m-ce na podcinanie końcówek, włosy myję szamponem Timotei winogrono plus zielona herbata, jako odżywke stosowałam Radical (mgiełka), ale przestałam, bo po niej włosy był sztywne i się plątały. Czeszę włosy plastikowym grzebieniem rano i pod wieczór. Od czasu do czasu używam prostownicy (Wahl cutek - Ermila, z jonizacją i jakimiś tam rzeczami 0 polecana przez fryzjerke) Włosy mam gęste, matowe (WCALE SIĘ NIE BYŁYSZCZĄ ); ), koncówki rozdwojone, szorstkie, jedno wielkie siano. Co robić?
Jezeli chodzi o moje zdrowie to mam lekkie wahania tarczycy, ale lekarz kazał mi dopiero wyniki powtórzyć za 3 m-ce (czerwiec-lipiec), odżywiam się całkiem zdrowo, nie jestem na antybiotykach ani innych lekach. Mam 15 lat (chociaz to chyba nie ma znaczenia). CO robić |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2658 |
|
Przyczajenie
|
a jakie mogłabyś zaproponawać? Może być ten sławetny Wax? A co do olejku, to znalazłam taki, czy on się nadaje:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-coconut.html ? |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odżywek to u jest ściągawka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 , od siebie mogę polecić odżywkę Nutri Blask Light, Kompres z Apteczki Babuni Joanny oraz Waxa Latte l'biotici
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Był czas, że miałam bardzo zniszczone włosy przez rozjaśnianie, ciągłe farbowanie. Bardzo pomogła mi maska Elgon 'Regeneracja' . Na prawdę, uratowała mi włosy. A potem, kiedy stan włosów nieco się poprawił, kupiłam Gold Mask Elgonu, która sprawia, że moje włosy są na prawdę nawilżone, sypie i bardzo błyszczące, jakbym nakładała nabłyszczacz.
Seboradin też ma całkiem niezłe produkty. Używałam też Welli z serii fryzjerskiej SP, chyba była to maska nawilżająca. I co najważniejsze, przestałam farbować włosy. Dzięki temu, teraz są zdrowe. |
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
ja z kolei zastanawiam się nad kupnem kuracji Joanny z rzepą przeciw wypadaniu
wciera się ją w skórę głowy i, jak czytałam, na KWC, nie tylko hamuje wypadanie, ale sprawia, że włosy są zdrowsze, a co najlepsze, pobudza porost nowych! tylko, że znowu pojawia się problem, bo w żadnej drogerii w Kielcach jej (jak do tej pory) nie widziałam...
|
|
|
|
#2662 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
|
#2664 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
ratunku dziewczyny
:conf used:moje wlosy sa okropnie zniszczone nie wiem co mam robic ,a nie chce obcinac.Zniszczylkam je prostujac przez rok codziennie ,pozniej na 4 miesiace przestalam,teraz znow do tego wraca,,nie urosly nic... pomozcie mi,nie moge na siebie patrzec
|
#2667 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeczytaj również z 10 ostatnich stron wątku. |
|||
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
mój problem z włosami powoli się konczy
![]() przez całe gimnazjum prostowałam włosy :/ pierwszy raz udało mi się dotrzymac w noworocznym postanowieniu a mianowicie nie prostuje włosow od 5 miesiecy Stosowałam juz rózne rzeczy od tego czasu aby były zdrowsze najwazniejsze jest to aby podciąc włosy, bo nic tak na nie nie działa jak zdrowe koncowki, ja osobiscie zdecydowałam się obcięcie włosow o ok.12-15 cm i nie załuje, bo roznica jest teraz wielka. Stosowałam rozne kosmetyki, maski, tabletki ze skrzypem Tak więc namawiam do odłozenia prostownicy daleko w kąt! oraz wszelkiego rodzaju lokowek czy suszarek ![]() Wstawiam zdjęcie abyscie mogli ocenic zmiany Ja jestem zadowolona ![]() przed i po. Tylko to pierwsze niestety jest bardzo małe :/ |
|
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
polecam prostownice do wlosow mokrych marki remington, moje wlosy wygladaja po niej lepiej niz bez, nie zauwazylam zeby wysuszala...
|
#2670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

naprawdę nie polecam. O wiele lepsze efekty miałam po masce Sleek Line, tania jak barszcz(6zł) a naprawdę dobra. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tylko ze chi keratin mist nie ma keratyny
21.06.2014r.

Stosowałam juz rózne rzeczy od tego czasu aby były zdrowsze