Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone?
używać odpowiedniego szamponu 78 3,86%
częściej myć 10 0,49%
stosować różnego rodzaju odżywki 1 413 69,85%
domowe sposoby 522 25,80%
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 10:33   #2641
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Hej, czy suszenie wlosow na takiej teflonowanej szczotce niszczy włosy??

http://artykulyfryzjerskie.com/art11...-%C3%B843.html

a tak z innej beczki,
pamietam jak ja narzekałam że mam cieniutkie, zniszczone wlosy, takie marne mimo że dbam o nie. Myslalam że taka moja natura
dopoki nie zrobilam badan i nie wykryto u mnie niedoczynnosci tarczycy
od kiedy biore tabletki - wlosy nie do poznania, nie wierzylam że włosy tak SAME z siebie, bez zadnych moich odzywek moga sie tak zregenerowac, nie mowiac że sie zrobily gestrze w ciagu miesiaca, to calkiem inna struktura, lsnia itd, i juz nie mam problemow z wlosami

ale oczywiscie co nawyk to nawyk, nadal chucham na wlosy z kazdej strony, i nie robie nic co mogloby mi je podniszczyc ale moge sobie pozwolic na suszenie suszarka...a na tej teflowanej szczotce naprawde fajnie sie ukladaja

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:34   #2642
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Ja próbowałam 2 razy wystawić Kallosowi Latte opinię na kwc ale za każdym razem została usunięta
A wiec...ta maska była najgorszą jaką używałam. Włosy po użyciu były matowe, poplątane i wysuszone na wiór mimo,że normalnie aż takich zniszczonych nie mam. Ciesze się,że nie kupiłam litrowego opakowania po tych hymnach pochwalnych na jej cześć na wizażu ale i tak żal mi tych wyrzuconych 4 zł naprawdę nie polecam. O wiele lepsze efekty miałam po masce Sleek Line, tania jak barszcz(6zł) a naprawdę dobra.
Jednak dzisiaj zaopatrzylam sie w Absolut Repair Loreala bo uznałam,że mimo wszystkich dobrodziejstw Sleek jest za słaba na moje pióra. Będę jej używać jako odżywki

I cholera...niedługo matura a ja już 5 tygodni bez farbowania włosów. Chciałam zafarbować za tydzień,żeby na maturze nie straszyć ale nie wiem czy jest sens farbowac takie włosy

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

Edytowane przez MerriqueMayfair
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:46
MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:41   #2643
limetka87
BAN stały

ja mialam juz w swojej karierze wax- wlosy wypadaly ,przesuszone
ampulki radical 3 opakowania -szału nie ma lekko uniesiona u nasady
serum przeciw wypadania wlosow dercos -niszczy poneiwaz strasznie placze i pdoczas czesrania wyrywalam mnustwo wlosow.maska loreal absolut repair i solar sublime -dobre ale uzywane od czasu do czasu nie za czesto ,staptiz sleek -serdnia ,maska gloria -srednia...,maska kadus prawie 90zl beznadziejna

obecnie uzywam szampony -placenta ze szpikiem 1000g zamowiony na allegro ,head&showders przeci wypadaniu ,i pantene prv zlota seria na nziszczone

z odzywek zamowilam sobie 2 butelki vatiki na noc przed mycien nakladam i spie w tych ltustych wlosach jestem po 3 uzyciu i widze poprawe w kondycji wlosow-zuzzyje te 2 butelki i zobacze co dalej///
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 16:11   #2644
karolina1466
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olkie Pokaż wiadomość
ja do latte sie zrazilam. mimo dokladnego plukania i to nie jednego ciezko bylo zmyc z wlosa. robily sie matowe rzepily sie ciezko rozczesywaly. zapach ktory na poczatku lubilam zaczal mnie dusic a teraz to juz niedobrz mi sie robi jak czyje kogokolwiek co jej uzyl za to placenta co innego- wlos sprezysty ,miesisty, ma w sobie energie i blyszczy jak .....khmm,khmm.....
a ja jestem bardzo zadowolona nie mam włosów w najlepszej kondycji (nigdy nie miałam), a po latte sa przyjemne w dotyku, łatwo się rozczesują ale jak tylko latte się skończy, kupię placentę:d

Cytat:
moim odkryciem po ostatnim farbowaniu rowniez byl balsam mrs potter aloesowy.
to też kupię a w jakim sklepie go kupiłaś? zwykłej drogerii, czy może rossmanie?
a tak w ogóle to dzięki za wszystkie rady Dziewczęta

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki,
pamietam jak ja narzekałam że mam cieniutkie, zniszczone wlosy, takie marne mimo że dbam o nie. Myslalam że taka moja natura
dopoki nie zrobilam badan i nie wykryto u mnie niedoczynnosci tarczycy
od kiedy biore tabletki - wlosy nie do poznania
tak szczerze powiedziawszy też powinnam zrobić sobie takie badania, ale ciągle brak czasu
karolina1466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 16:28   #2645
aga24zuzia
Rozeznanie

wczoraj widziałam w aptece odżywkę Doliva oliva z olivek do suchych i zniszczonych,kosztowała ok 20 zł, używałyście może?
pomóż mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2010-04-24 o 16:53
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 21:29   #2646
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
viki1988 !!! cholero jedna! gdzie się ukrywasz hm.. jeśli ja po CHI keratin mist mam sztywne włosy to jak to mogę zmienić? nie są jak druty.. ale widać , że to nie to samo..
tylko ze chi keratin mist nie ma keratyny ale faktycznie trochę tych protein tam jest, więc możesz np.kupić w aptece glicerynę (2 zł) i sobie dodać trochę, tylko zacznij od mniejszej ilości a potem zwiększaj do oczekiwanego efektu
Stary 2010-04-25, 12:54   #2647
Himee
Raczkowanie

Witam
Przymierzam się właśnie do kupna oleju kokosowego, jak na razie samego, bo na zabawę w robienie mazideł samemu skuszę się, kiedy bardziej przekonam się do tego(:
Co do oleju kokosowego i jego aplikacji; po prostu nałożyć go na całą długość włosów, owinąć w ręcznik, posiedzieć kilka godzin i spłukać?
Himee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 13:37   #2648
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Himee Pokaż wiadomość
Witam
Przymierzam się właśnie do kupna oleju kokosowego, jak na razie samego, bo na zabawę w robienie mazideł samemu skuszę się, kiedy bardziej przekonam się do tego(:
Co do oleju kokosowego i jego aplikacji; po prostu nałożyć go na całą długość włosów, owinąć w ręcznik, posiedzieć kilka godzin i spłukać?
Raczej zmyć. Właśnie tak.
Kokos ma stałą konsystencję, trzeba go będzie trochę podgrzać.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:03   #2649
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez karolina1466 Pokaż wiadomość
a ja jestem bardzo zadowolona nie mam włosów w najlepszej kondycji (nigdy nie miałam), a po latte sa przyjemne w dotyku, łatwo się rozczesują ale jak tylko latte się skończy, kupię placentę:d

to też kupię a w jakim sklepie go kupiłaś? zwykłej drogerii, czy może rossmanie?
a tak w ogóle to dzięki za wszystkie rady Dziewczęta

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

tak szczerze powiedziawszy też powinnam zrobić sobie takie badania, ale ciągle brak czasu
kupilam w zwyklej drogeri. rossman nie ma ich chyba

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MerriqueMayfair Pokaż wiadomość
Ja próbowałam 2 razy wystawić Kallosowi Latte opinię na kwc ale za każdym razem została usunięta
A wiec...ta maska była najgorszą jaką używałam. Włosy po użyciu były matowe, poplątane i wysuszone na wiór mimo,że normalnie aż takich zniszczonych nie mam. Ciesze się,że nie kupiłam litrowego opakowania po tych hymnach pochwalnych na jej cześć na wizażu ale i tak żal mi tych wyrzuconych 4 zł naprawdę nie polecam. O wiele lepsze efekty miałam po masce Sleek Line, tania jak barszcz(6zł) a naprawdę dobra.
Jednak dzisiaj zaopatrzylam sie w Absolut Repair Loreala bo uznałam,że mimo wszystkich dobrodziejstw Sleek jest za słaba na moje pióra. Będę jej używać jako odżywki

I cholera...niedługo matura a ja już 5 tygodni bez farbowania włosów. Chciałam zafarbować za tydzień,żeby na maturze nie straszyć ale nie wiem czy jest sens farbowac takie włosy
no bo jest "za mocna" za duzo protein i innych. u mnie to samo robila. tylko nie wysuszala . robily sie takie jakby oblepione czyms wlosy. kieys uzywalam bylo ok ale teraz nie jestem w stanie jej uzywac:za to obecnie psikam i psikam keratyna co prawda sztywnieja ale za to czuc ze staja sie mocniejsze z kazdym razem jedzie juz do mnie hydrolat lawendowy do owej mieszanki z keratyna;D
Stary 2010-04-26, 12:54   #2650
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

no bo jest "za mocna" za duzo protein i innych. u mnie to samo robila. tylko nie wysuszala . robily sie takie jakby oblepione czyms wlosy. kieys uzywalam bylo ok ale teraz nie jestem w stanie jej uzywac:za to obecnie psikam i psikam keratyna co prawda sztywnieja ale za to czuc ze staja sie mocniejsze z kazdym razem jedzie juz do mnie hydrolat lawendowy do owej mieszanki z keratyna;D
Za mocna? Nie pomyślałabym tym bardziej, że mam włoski naprawdę zniszczone i najmocniejsza maska L'orela im służy. W życiu nie przyszłoby mi do głowy,że cokolwiek jest na moje włosy za mocne

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:15   #2651
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Za mocna? Nie pomyślałabym tym bardziej, że mam włoski naprawdę zniszczone i najmocniejsza maska L'orela im służy. W życiu nie przyszłoby mi do głowy,że cokolwiek jest na moje włosy za mocne
Żadna maska L'Oreala nie jest mocna Wystarczy poczytać składy- w sumie nie za dużo tam fajnych składników, nawet w osławionych produktach Absolut Repair, które sa miłe w użyciu, ładnie pachną, ale nic poza tym (chociaż kiedyś maskę lubiłam, ale to taka trochę ulepszona odżywka)

Inna rzecz, że sam Kallos Latte to tych protein też ma jak na lekarstwo. Winowajcą może być jakiś inny składnik maski. W ogóle, ona niby bez silikonów jest, ale może nieźle obciążać włosy, bo też ma substancje, które zostawiają na włosach film.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:49   #2652
karolina1466
Raczkowanie

Cytat:
dzieki, dzięki
Stary 2010-04-29, 22:17   #2653
iza 1983
Przyczajenie

I ja podzielam Waszą niedolę ;( Przez około 10 lat farbowałam wloski na sredni brąz-w sumie wiele odcieni brązu ale zawsze wyglądały naturalnie-nie były pewnie zdrowe bo wypadały itd ale były błyszczące...No i wygladały jak wlosy..Coś mnie podkusiło ostatnio i poszłam do fryzjera na dekoloryzację-po niej niby nienajgorzej-zrobił mi brąz z akcentami blondu za miesiąc kolejna wizyta-dekoloryzacja znowu-efekt pomarańcz na głowie-nie mogłam sie na siebie patrzeć więc poszłam do fryzjera on rozjaśnił mi kilka pasemek żółtych reszte zrobił na ciemny blond-wyglądam teraz jakby ptak narobił mi na glowe-a wlosy.....Prawie codziennie płacze już z bezsilności bo żal tamtych włosków..Używam oczywiście maseczek z oliwy z oliwek,jajka...Wax maska +szampon i profesjonalne kosmetyki L'oreala,które nic nie pomagają-renoma kosmetyku nie znaczy,że jest on dobry..Włosy odpadają mi-niektóre mam 3cm długości a reszta długa-zawsze miałam długie.Mam dosyć już blondów-ale też szkoda jest mi wrócić dociemnych skoro już tyle przeszły wiem,jednak ,że kolejne rozjaśnianie dobiłoby resztkę moich włosów.
iza 1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 23:26   #2654
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
no to uwierz. ma za duzo cudoww i skladnikow oblepiajacych wlos. a ze ciezko splukac to i wlosy sie placza i sklejaja do tego sa matowe. wolalabym juz ja komus oddac i zalatwic sobie placente co nie daje takiego efektu
Stary 2010-05-08, 10:43   #2655
limetka87
BAN stały

dziewczyny zastanwiam sie nad kupnem ciekłej keratyny czy ktoś z was ją miał warto?

http://allegro.pl/item997042030_odbu...yna_spray.html
Stary 2010-05-08, 14:36   #2656
Malaaja
Przyczajenie

A ja ma straaaszne włosy i najgorsze jest to, że nie mogę znaleźć takiej faktycznej przyczyny. Wlosy myję co drugi dzien, czasem (ale rzadko) rezygnuję z suszarki. Do fryzjera chodzę regularnie co 1-2 m-ce na podcinanie końcówek, włosy myję szamponem Timotei winogrono plus zielona herbata, jako odżywke stosowałam Radical (mgiełka), ale przestałam, bo po niej włosy był sztywne i się plątały. Czeszę włosy plastikowym grzebieniem rano i pod wieczór. Od czasu do czasu używam prostownicy (Wahl cutek - Ermila, z jonizacją i jakimiś tam rzeczami 0 polecana przez fryzjerke) Włosy mam gęste, matowe (WCALE SIĘ NIE BYŁYSZCZĄ ); ), koncówki rozdwojone, szorstkie, jedno wielkie siano. Co robić?

Jezeli chodzi o moje zdrowie to mam lekkie wahania tarczycy, ale lekarz kazał mi dopiero wyniki powtórzyć za 3 m-ce (czerwiec-lipiec), odżywiam się całkiem zdrowo, nie jestem na antybiotykach ani innych lekach. Mam 15 lat (chociaz to chyba nie ma znaczenia). CO robić
Malaaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 15:35   #2657
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malaaja Pokaż wiadomość
A ja ma straaaszne włosy i najgorsze jest to, że nie mogę znaleźć takiej faktycznej przyczyny. Wlosy myję co drugi dzien, czasem (ale rzadko) rezygnuję z suszarki. Do fryzjera chodzę regularnie co 1-2 m-ce na podcinanie końcówek, włosy myję szamponem Timotei winogrono plus zielona herbata, jako odżywke stosowałam Radical (mgiełka), ale przestałam, bo po niej włosy był sztywne i się plątały. Czeszę włosy plastikowym grzebieniem rano i pod wieczór. Od czasu do czasu używam prostownicy (Wahl cutek - Ermila, z jonizacją i jakimiś tam rzeczami 0 polecana przez fryzjerke) Włosy mam gęste, matowe (WCALE SIĘ NIE BYŁYSZCZĄ ); ), koncówki rozdwojone, szorstkie, jedno wielkie siano. Co robić?

Jezeli chodzi o moje zdrowie to mam lekkie wahania tarczycy, ale lekarz kazał mi dopiero wyniki powtórzyć za 3 m-ce (czerwiec-lipiec), odżywiam się całkiem zdrowo, nie jestem na antybiotykach ani innych lekach. Mam 15 lat (chociaz to chyba nie ma znaczenia). CO robić
mgiełka Radical ma niestety alkohol w składzie wiec to ona mogła Ci przesuszyć włosy, dobrze że ją odstawiłaś, za to źle ze nie zastąpiłaś jej inną odżwką, mi się wydaje ze wystarczy jeśli włączysz do pielęgnacji odżywkę ze spłukiwaniem pod prysznicem + coś do termoochrony przed suszarką i prostownicą... u mnie na błyszczenie włosów działa dobrze olejowanie olejem kokosowym przed myciem
Stary 2010-05-08, 19:06   #2658
Malaaja
Przyczajenie

a jakie mogłabyś zaproponawać? Może być ten sławetny Wax? A co do olejku, to znalazłam taki, czy on się nadaje:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-coconut.html ?
Malaaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 13:48   #2659
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie mogłabyś zaproponawać? Może być ten sławetny Wax? A co do olejku, to znalazłam taki, czy on się nadaje:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-coconut.html ?
oczywiście, nadaje się jeśli już będziesz robić zamówienie na BU to warto sobie także zamówić to: http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html co do odżywek to u jest ściągawka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 , od siebie mogę polecić odżywkę Nutri Blask Light, Kompres z Apteczki Babuni Joanny oraz Waxa Latte l'biotici
Stary 2010-05-09, 13:56   #2660
monika_wiss
Rozeznanie

Był czas, że miałam bardzo zniszczone włosy przez rozjaśnianie, ciągłe farbowanie. Bardzo pomogła mi maska Elgon 'Regeneracja' . Na prawdę, uratowała mi włosy. A potem, kiedy stan włosów nieco się poprawił, kupiłam Gold Mask Elgonu, która sprawia, że moje włosy są na prawdę nawilżone, sypie i bardzo błyszczące, jakbym nakładała nabłyszczacz.

Seboradin też ma całkiem niezłe produkty. Używałam też Welli z serii fryzjerskiej SP, chyba była to maska nawilżająca.

I co najważniejsze, przestałam farbować włosy. Dzięki temu, teraz są zdrowe.
monika_wiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 14:38   #2661
karolina1466
Raczkowanie

ja z kolei zastanawiam się nad kupnem kuracji Joanny z rzepą przeciw wypadaniu wciera się ją w skórę głowy i, jak czytałam, na KWC, nie tylko hamuje wypadanie, ale sprawia, że włosy są zdrowsze, a co najlepsze, pobudza porost nowych! tylko, że znowu pojawia się problem, bo w żadnej drogerii w Kielcach jej (jak do tej pory) nie widziałam...
Stary 2010-05-09, 15:33   #2662
suomen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolina1466 Pokaż wiadomość
ja z kolei zastanawiam się nad kupnem kuracji Joanny z rzepą przeciw wypadaniu wciera się ją w skórę głowy i, jak czytałam, na KWC, nie tylko hamuje wypadanie, ale sprawia, że włosy są zdrowsze, a co najlepsze, pobudza porost nowych! tylko, że znowu pojawia się problem, bo w żadnej drogerii w Kielcach jej (jak do tej pory) nie widziałam...
w drogeriach NATURA widziałam że są za 17 zł
suomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:40   #2663
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:

po raz : jesli nie masz przetluszczajacych wlosow zrezygnuj z timotei. z praktyki wiem ze za suche wlosy przesusza dodatkowo. po 2 stosuj jakas "prawdziwa" odzywke a nie mgielke tym bardziej ze masz jak mowisz suche wlosy. mgielka z radicala nie zastapi jakies tresciwej maski czy odzywki ( polecam jedna z tanszych a dobrych odrzywek panten pro-v zlota linia. mala cena a efekt jak po dobrej masce). po 3 podetnij, po 4 jakis sylikonowy jedwab na koncowki. wbrew pozorom nie masz az tak duzego problemu. z wlosami na moje oko

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez limetka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanwiam sie nad kupnem ciekłej keratyny czy ktoś z was ją miał warto?

http://allegro.pl/item997042030_odbu...yna_spray.html
ja mam ale ta z mazidel i uwazam ze jest dla mnei stworzona
Stary 2010-05-10, 10:36   #2664
limetka87
BAN stały

Cytat:
po raz : jesli nie masz przetluszczajacych wlosow zrezygnuj z timotei. z praktyki wiem ze za suche wlosy przesusza dodatkowo. po 2 stosuj jakas "prawdziwa" odzywke a nie mgielke tym bardziej ze masz jak mowisz suche wlosy. mgielka z radicala nie zastapi jakies tresciwej maski czy odzywki ( polecam jedna z tanszych a dobrych odrzywek panten pro-v zlota linia. mala cena a efekt jak po dobrej masce). po 3 podetnij, po 4 jakis sylikonowy jedwab na koncowki. wbrew pozorom nie masz az tak duzego problemu. z wlosami na moje oko

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

ja mam ale ta z mazidel i uwazam ze jest dla mnei stworzona
a to jest jakas gotowa keratyna czy sama tworzysz mieszanke? jak tak to miło by było jakbyś wkleiła link do kupna keartny
Stary 2010-05-10, 10:45   #2665
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limetka87 Pokaż wiadomość
a to jest jakas gotowa keratyna czy sama tworzysz mieszanke? jak tak to miło by było jakbyś wkleiła link do kupna keartny
keratynę (czystą) można kupić na www.mazidła.com oraz www.zróbsobiekrem.pl , na obu stronach są także receptury wykonania spray'u

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
po raz : jesli nie masz przetluszczajacych wlosow zrezygnuj z timotei. z praktyki wiem ze za suche wlosy przesusza dodatkowo. po 2 stosuj jakas "prawdziwa" odzywke a nie mgielke tym bardziej ze masz jak mowisz suche wlosy. mgielka z radicala nie zastapi jakies tresciwej maski czy odzywki ( polecam jedna z tanszych a dobrych odżywek panten pro-v zlota linia. mala cena a efekt jak po dobrej masce). po 3 podetnij, po 4 jakis sylikonowy jedwab na koncowki. wbrew pozorom nie masz az tak duzego problemu. z wlosami na moje oko
Akurat składowo odżywki Pantene są jednymi z gorszych na rynku, dają efekt doraźny, od mycia do mycia
Stary 2010-05-16, 15:07   #2666
brzydkie
Rozeznanie

ratunku dziewczyny:conf used:moje wlosy sa okropnie zniszczone nie wiem co mam robic ,a nie chce obcinac.Zniszczylkam je prostujac przez rok codziennie ,pozniej na 4 miesiace przestalam,teraz znow do tego wraca,,nie urosly nic... pomozcie mi,nie moge na siebie patrzec

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 15:35   #2667
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
ratunku dziewczyny:conf used:moje wlosy sa okropnie zniszczone nie wiem co mam robic ,a nie chce obcinac.Zniszczylkam je prostujac przez rok codziennie ,pozniej na 4 miesiace przestalam,teraz znow do tego wraca,,nie urosly nic... pomozcie mi,nie moge na siebie patrzec
Pozwolę sobie zacytować swoje wcześniejsze wypowiedzi:

Cytat:
Jeśli masz na głowie przesuszone siano musisz się przede wszystkim uzbroić w cierpliwość.
Spróbuj olejowania (jest osobny wątek);
poczytaj o myciu odżywką albo metodzie OMO;
po każdym myciu stosuj odżywki i maski, np. Wax firmy L'biotica (bo waxy są różne), np. z proteinami mlecznymi, Kallos też je ma, ale po zapachu jeśli dobrze pamiętam, więc niewiele.
Pomyśl nad zakupami w sklepie z mazidłami: keratyna, jedwab, pantenol mogą być Ci pomocne.
Co do porostu włosów: codziennie masuj delikatnie skalp, zaopatrz się we wcierki (typu radical), trzeba je stosować systematycznie przez kilka tygodni.
A przede wszystkim koniec z prostowaniem, prostownicę oddaj komuś na przechowanie.
Cytat:
* Regularne olejowanie,
* ochrona końcówek przez silikonowe sera lub przez położenie na nie odrobiny oleju (np. kokos, jojoba, migdał itd)
* odżywkowanie i stosowanie masek po każdym myciu włosów, stosowanie produktów zawierających proteiny; można skomponować własne psikadło z półproduktów kosmetycznych jak keratyna, jedwab, pantenol, aloes, gliceryna, kilka kropli oleju itd.
Najbardziej zniszczone końcówki trzeba podciąć i tak się wykruszą.

Przeczytaj również z 10 ostatnich stron wątku.
Stary 2010-05-16, 19:47   #2668
ann09
Raczkowanie

mój problem z włosami powoli się konczy
przez całe gimnazjum prostowałam włosy :/ pierwszy raz udało mi się dotrzymac w noworocznym postanowieniu a mianowicie nie prostuje włosow od 5 miesiecy Stosowałam juz rózne rzeczy od tego czasu aby były zdrowsze najwazniejsze jest to aby podciąc włosy, bo nic tak na nie nie działa jak zdrowe koncowki, ja osobiscie zdecydowałam się obcięcie włosow o ok.12-15 cm i nie załuje, bo roznica jest teraz wielka. Stosowałam rozne kosmetyki, maski, tabletki ze skrzypem Tak więc namawiam do odłozenia prostownicy daleko w kąt! oraz wszelkiego rodzaju lokowek czy suszarek

Wstawiam zdjęcie abyscie mogli ocenic zmiany Ja jestem zadowolona
przed i po. Tylko to pierwsze niestety jest bardzo małe :/
ann09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 12:42   #2669
Koralyn
Raczkowanie

polecam prostownice do wlosow mokrych marki remington, moje wlosy wygladaja po niej lepiej niz bez, nie zauwazylam zeby wysuszala...

BEZGLUTENOWO:
https://naturebe.wordpress.com/
Koralyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 13:44   #2670
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ann09 Pokaż wiadomość
mój problem z włosami powoli się konczy
przez całe gimnazjum prostowałam włosy :/ pierwszy raz udało mi się dotrzymac w noworocznym postanowieniu a mianowicie nie prostuje włosow od 5 miesiecy Stosowałam juz rózne rzeczy od tego czasu aby były zdrowsze najwazniejsze jest to aby podciąc włosy, bo nic tak na nie nie działa jak zdrowe koncowki, ja osobiscie zdecydowałam się obcięcie włosow o ok.12-15 cm i nie załuje, bo roznica jest teraz wielka. Stosowałam rozne kosmetyki, maski, tabletki ze skrzypem Tak więc namawiam do odłozenia prostownicy daleko w kąt! oraz wszelkiego rodzaju lokowek czy suszarek

Wstawiam zdjęcie abyscie mogli ocenic zmiany Ja jestem zadowolona
przed i po. Tylko to pierwsze niestety jest bardzo małe :/
Życzę dalszej konsekwencji w pielęgnacji i zapraszam na Zakręcone forum jako, że twoje włosy mają tendencję do falowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości