|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
witajcie mamuski
![]() ![]() my bylismy wczoraj na ost usg i moj nikos rosnie irosnie ma juz 33oogr ![]() ![]() ![]() ![]()
#1892 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na genialny pomysł sprawdzenia czy rozwarłam się bardziej niż na opuszek (tak było 16go kwietnia) i szok przeżyłam... nie mam szyjki...
![]() ![]() Pewnie to jedna z przyczyn, że gmeranie tam w szpitalu boli bardziej niż u gina przez 9 miesięcy ciąży. Wcześniej szyjka jest dużo niżej, nie trzeba się tam pchać na brutala. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
kobieto, nudzi Ci się??
a może chcesz dziś urodzić, korzystając z okazji, że małż w domu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
Kropka-a po co Ty se tam gmerasz ?
![]() ![]() w szpitalu się zazwyczaj po prostu nie patyczkują i rozmiar szyjki chyba niewiele ma do tego mój gin powiedział,że to nie od długości palców zależy(tak zasugerowałam) tylko od wiedzy gdzie je włożyć ![]() z moich osobistych doświadczeń baby-giny są mniej delikatne ![]() ja się podśmiechuję,że jak mi już za długo będzie z tym brzuchem chodzić to pójdę na IP,żeby mi tam któraś zagmerała ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-04-25 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | ||||
Zadomowienie
|
Witam Was serdecznie!
![]() Jestem nadal w dwupaku. Na szczęście bo małż na uczelni się szkoli. ![]() SERDECZNE GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK : OLIVKI i CATE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A w ogóle to jest zastanawiające bo przecież od 5 miesięcy mi ginka mówi że szyjka się skraca, a teraz od paru dni coraz więcej się ruszam. Przed kompem siedzę więcej niż wcześniej, a szyjka jakoś się nie ujawnia. Czuję w sobie nową energie i chęć do życia. Mam nadzieję, że ją jednak przemogę i się skróci. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Wtajemniczenie
|
Ah...dziewczyny dzięki za miłe słowa...
![]() ![]() Jak myślicie 6ms bobas odróżnia i akceptuje już osoby? Boję się, że jak mąż wróci..ciężko będzie małej przyzwyczaić się do tatusia...i znów po 2 miesiącach odzwyczaić, że ponownie będzie tylko z mamką...Wiem, że starsze dzieci tak mają...ale czy takie maleństwa? :| |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
mozliwe ze to dlatego ja tam nic nie bede sparawdzac bo znajac mnie znów se jakis bzdurny tekst wymysle ze cos jest nie tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patrząc na moją Zu problem może się zacząć w wieku ok.2lat,dziecko coraz więcej już kojarzy,przyzwyczaja się,tęskni i mówi o tym.Ale 2mce to znowu nie tak dużo ![]() ![]() ale nie zadręczaj się na zapas,może wszyscy świetnie to zniesiecie ![]() ![]() Szaja-tak mi wczoraj poleciała ślina na Twoje pomarańcza,że MUSIAŁAM je dzisiaj też nabyć .Kupiłam w Tesco i są obłędne ! ![]() nie pamiętam kiedy jadłam tak soczyste i słodkie pomarańcza.zeżarłam 3 ! Prawie od razu. Jedyny pozytyw,że Zu też 1 całe,duże zjadła ![]() Na pewno dzisiaj albo jutro dokupię,o naprawdę boskie są! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Konto usunięte
|
hehe to teraz ci smaka na truskawy zrobię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
wczoraj tuż przed 20 pojechaliśmy z małżem do lodziarni, bo to on miał lodową zachciankę. braliśmy na wynos 16 gałek, żeby teściowie też zjedli. dziś teściowa chciała się zrewanżować, a że byłam z nią, babka mnie poznała i dorzuciła nam 2 gratisowe kulki
![]() najlepsze lody są we Wrocku ![]() czekam teraz aż małż skończy się edukować, zjemy, pakujemy manele i wracamy do siebie. jutro wraca też do nas fachowiec ze swoim kolegą na dalszy ciąg remontu. zamierzają skończyć w okolicach majówki i będę mogła sprzątać, prać ciuszki itp. ![]() a pytanko mam - materiał gondolki czy leżaczka też pierzecie w dzidziusiowych proszkach? |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Rozeznanie
|
hejka
![]() jejku za kazdym zalogowaniem nowa rozpakowana albo i dwie!! ![]() wielkie gratulacje dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() polroczne dziecko szybko oswaja sie z nowymi ludzmi w otoczeniu wiec sie nie martw ![]() ![]() a wogole od jutra maz bedzie remontowal mieszkanko, tzn trzeba troszke poszpachlowac co nieco i pomalowac ![]() ja na ten czas zostane oddelegoewana do mamy....wykorzystam ten czas na spotkania ze swoimi starymi znajomymi, dawno nie mialam okazji sama zjechac na stare smieci na kilka dni, zawsze z mezem i to na szybko, niewiem czy wezme lapka ze soba, jesli nie, to juz licze sie z tym ze jak wroce w czwartek to bede miala co nadrabiac ![]() i uwaga, maz bedzie wybieral kolor farby....postanowilam ze dam mu wolna reke i nie bede sie wtracac ![]() ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-25 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny w sloneczna niedziele
![]() Widze , ze watek zaczyna przybierac powazne rozmiary - przybywa rozpakowanych. I rozpisujecie sie coraz bardziej , ciezko was nadgonic ![]() Mi wczoraj dzien uplynal na pracach domowych i cale popoludnie szukalam z mezem w centrach ogrodniczych moich roz do rabatek ![]() ![]() ![]() Zreszta mala juz druga dobe wariuje i nie wiem co jest , to dziecko wogule nie sypia ![]() Dzis poprasowalam troszke i na obiad bylismy zaproszeni do mojego tescia - to byl pozegnalny obiad dla mnie - pod tytulem To ostatnia niedziela ...... ![]() ![]() Postaral sie nie powiem , bylo pyszne i lody z truskawkami na deser ![]() Tak kochane ja juz odliczam dni do czwartku kiedy to zjade do polski ![]() ciesze sie i mnie to troszke przeraza - po tylu latach .... i nagle sama .... Ma to tez swoja dobra strone bo wlasnie juz na koncowce siadly mi plecy a dokladnie krzyz i chcial czy nie pracowac juz nie moge . Co ja pisze z chodzeniem mam problemy ![]() ![]() A tak wogole to dziis zaczynamy 33tydzien ![]() a teraz hurtem - jamajka - kropka - sliczne te wasze kocury , jak takie widze to nie moge sie doczekac kiedy sobie takiego sprawie ![]() margo- lezaczek sliczny ![]() bydgoszczanka - mam pytanko - o ile kilogramow wrocilas lzejsza ze szpitala ?? Olivka - gratulacje ![]() Lea - gratki za 36 tydzien ![]() Cate - gratuluje i kciukasy za szybkie wyjscie ze szpitala ![]() am Lea - gratki za 34 tydzien ![]() Ktos tu mial problemy z krwawiacymi dziaslami - polecam Lacalut - paste do zebow do nabycia w aptece - dziasla w ciazy sa przekrwione i bardzo wrazliwe .Mi leciala krew podczas kazdego mycia, po tej pascie mam spokoj - wzmacnia i uelastycznia dziasla - polecam ![]()
#1904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18817175]hehe to teraz ci smaka na truskawy zrobię
![]() ![]() nie widziałam tego nie widzialam ![]() ![]() (przechodziłam dzisiaj koło nich,ale na szczęście były w pudełkach i mi nie zapachniały,więc jeszcze się powstrzymałam ![]() Silpe-no to kawałek drogi Cię czeka,mam nadzieję,że kręgosłup Ci wytrzyma.Małż Cię przywiezie? Owoce morza ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-04-25 o 18:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to ci tż niespodzianke zrobił ja sie wczoraj z moim popstrzykałam i sie do niego nie odzywam przez to dzis cały dzien siedze w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jak w nocy wstaje siu siu to chyba 10 min potrzebuje czasu zeby sie ogólnie pozbierac i wstac jakbym na kamieniach spała jak wariuje to dobrze ![]() ![]() Mam nadzieje ze podróz minie bez stresów i szybko i jak najmniej bolesnie dla kregosłupa no i przede wszystkim wygodnie i bezpiecznie
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
Z przyzwyczajenia.
![]() Gmerałam przez dwa lata starając się o dziecko. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Dziś stwierdziłam, że jednak jestem mobilne zwierzę i siedzenie w domu zdecydowanie mi nie służy, leżenie w wyrze też. ![]() Rano brzuch zaczął znowu... pomoczyłam się trochę w wannie, nieco przeszło, a potem wstał mąż i zabrał mnie na wycieczkę... Wycieczka mocno niespodziankowa, bo wylądowaliśmy w Ustroniu. ![]() ![]() ![]() Po drodze wzięłam od mamy torbę, zaraz bety przepakuję i będę mniej więcej gotowa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Konto usunięte
|
CHolera, ja bym sobie pochodziła, ale po kwadransie tak mi się sikać chce, że hej
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18822698]CHolera, ja bym sobie pochodziła, ale po kwadransie tak mi się sikać chce, że hej ![]() To może idź na siłownię na bieżnię. Będziesz miała do kibelka blisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Konto usunięte
|
Mówisz? Co najwyżej brzuchem o bieżnię walnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Kropko asz jak ja ci zazdroszcze tego wypadu do Wisły mam 70 km wiec do ustronia jeszcze blizej ale tak jak szajajaba musialabym chyba z cewnikiem chodzic
jutro wizyta u gin ciekawe jakie wiesci mi tam wygmera spadam z kompa ide sie opluskac i cos wrzucic na ruszt trzymajcie sie kobitki do jutra
#1913 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poród miałaś super błyskawiczny. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za nami aktywna niedziela, ale się ulataliśmy po mini zoo. ![]() tera padam, więc spadam poleżeć na kanapę. pa. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Luiza w dniu wypisu miała 12,2 bilirubiny, wcześniej leżała 1,5 doby pod lampami. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na razie nie narzekam, wczorajszy dzień, a właściwie wieczór był troszkę nerwowy, bo maleńką bolał brzuszek, ale troche masażu i pomogło. Dzisiaj już jest dobrze. Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się dzielnie ![]() Łukasz jest zadowolony, chętnie ją pilnuje, śpiewa. Dzisiaj woził ją chwilkę w wózku po mieszkaniu ![]() Cytat:
![]() ...no i zmieściłam się bez problemu w spodnie, które nosiłam przed ciążą ![]()
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18822698]CHolera, ja bym sobie pochodziła, ale po kwadransie tak mi się sikać chce, że hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Konto usunięte
|
Fuksiara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18823337] a coś Ty się tak uparła na ustalenie daty porodu? ![]() A tam daty... kalendarza w bobrze to ja nie mam, nie za tym gmerałam. ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ciekawe jak dzisiejsza nocka mi minie... Dobranoc babki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18817175]hehe to teraz ci smaka na truskawy zrobię
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- A wogole to mam pytanko ![]() Czy Wam tez zdarza się popuścić siusiu?! Ja ostatnio nie moge wogole trzymać. Ostatnio normalnie posikałam się w majtki.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------------- czesc Babincu kochany, jestem, nie urodzilam. ![]() Walcze nadal z przeziebieniem, ale poki co nie jest gorzej, wiec moze damy rade. Na 10.00 USG, wiec mam nadzieje, ze dowiem sie ile wazy nasz Klocusio. Djerba, nie placz Slonce. Dzielna kobitka z Ciebie, dasz rade na pewno. Zawsze tak jest w zyciu, ze cos kosztem czegos. ![]() ![]() Ja wczoraj jakis nerwowy dzien mialam ![]() ![]() ![]() milego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.