|
|
#661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
|
|
#662 | ||
|
Rozeznanie
|
Helo Wszystkim!
Lurka fajnie ze się odezwałaś! Nie wiem czy ja będę tą odważną ale obiecuje że pomyślę nad tym. Muszę to przespać i przetrawić bo wiesz... dziwnie tak zeby własne cycuchy w czyichś pracach sie błąkały. Acz, cel jest szczytny! Pozdrawiam Cytat:
Kochana coś nie kojarzy mi sie zeby Zanettt była w tym czasie kiedy Lura sie pojawiła. Swoja drogą myślałam o Niej kilka dni temu! Mam nadzieje ze wszystko jest ok! Zanettt jak nas podczytujesz to odezwij się Kochana! ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:dla Ciebie!Bardzo dobrze myślisz! Ja też właśnie z takiego założenia wychodziłam od początku! Drugie brawa dla DR ![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() ![]() Podpisuję się pod tym co napiusałaś! To dobrze o nim świadczy!
Edytowane przez seela Czas edycji: 2010-04-25 o 20:53 |
||
|
|
|
#663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że podejście do tematu mam takie jak Ty (jak "coś", to nie zrobię), ale nie chcę żyć z taką głupią świadomością, że i tak mnie to czeka... Ehh... kompletnie do Jutro dzwonie do kliniki umawiać sie na termin, a poza tym zasuwam do lekarza na wstepne badania i przemagluję Go odnośnie tematu, bo ufam Mu na 100%. Jeśli będę miała jakieś info napewno dam Ci znać jakie jest Jego zdanie Buziam tymczasem mocno
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Lurka! Swietna sprawa z tą ankietą! A najciekawsze jest to, ze widzę tam siebie i swoje wypowiedzi, a co jeszcze ciekawsze widzę też wypowiedzi moich Koleżanek i wiem co kto pisał!
Laski! To chyba znaczy, że już sporo wiemy o sobie! Myślę że i Wy czytając te wyniki będziecie widziały mnie i inne Dziewczyny! Fajne (nie ma takiego słowa) doświadczenie! ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Twoje odczucia są takie i pewnie ich nie zmienię tym co napiszę ale wydaje mi się ze to nie do końca dobre podejście. Czy jesteś pewna że teraz robisz faktycznie badania regularnie? Czy jesteś pewna ze kontrolujesz stan swoich piersi codziennie w domu? Myślę że to nie do końca jest tak ze jak poznajesz wyniki to masz wyrok (w przypadku wyników niekorzystnych) Wręcz przeciwnie! Nie chcę tu rzucać procentami bo nie pamiętam dokładnie, ale znaczna część tych nowotworów które są wcześnie wykryte jest uleczalna! Często rak jest wykrywany w tzw carcinoma in situ czyli w fazie przedrakowej, przedinwazyjnej, a wtedy można wiele zdziałać! Gorzej jak się tego nie dopilnuje i zaniedba i wtedy można się zorientować że coś jest nie tak jak już są przerzuty! Nikomu tego nie życzę! A niestety znam takie przypadki. Znam lekarkę, która była w trakcie karmienia piersią (a miewała rózne zastoje mleczne, które palpacyjnie wyczuwalne były jako guzki) więc do głowy by Jej nie przyszło ze coś mogłoby być nie tak (ze zmiany które miewa mogą nie mieć zwiazku z karmieniem) - zorientowała się dopiero jak miała przerzuty do kręgosłupa. Czasem wyniki takich badań mobilizują do większej dbałości o swoje zdrowie i lepszej jego kontroli ...a to niejednokrotnie może komuś uratować życie!
Edytowane przez seela Czas edycji: 2010-04-25 o 21:33 |
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny mam problem z doborem rozmiaru!
![]() Lekarz mi powiedział, że w dzień zabiegu mogę sobie wybrać albo 400cc albo 450cc i sama nie wiem jakie chce mam 170cm wzrostu i ważę 60kg.Będąc u lekarza jak już same mówiłyście to co przymierzamy nie jest adekwatne do efektu jaki uzyskamy, wkładając te mniejsze wydawały się być ogromne, ale czy ta będzie naprawdę.... możecie mi doradzić?? |
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Magera może i masz trochę racji ale zobacz to że masz mutację genu nie oznacza że masz rak !! To duża różnica !! Oznacza to że jest duże prawdopodobieństwo że możesz go mieć i wtedy zalecana jest stała kontrola regularne usg i inne badania czyli jesteś pod stałą kontrolą i nawet jak po 10 latach okaże się że coś się zaczyna dziać to wykrywasz to w pierwszym stadium choroby co oznacza ogromne szanse na przeżycie !
A co jak nie będziesz wiedzieć że rak ci grozi ??? Nie wieżę że będziesz regularnie badać biust w domu czy chodzić na usg bo nawet o tym nie pomyślisz.. Zaczniesz myśleć jak będziesz już czuła że jest źle a wtedy zazwyczaj jest za późno .. Zresztą często o tym słyszymy choćby z TV że rak piersi powoduje tyle śmiertelnych przypadków bo jest wykrywany za późno !! Gdyby kobiety badały się regularnie i wiedziały o badaniach genetycznych (o których ja nie wiedziałam wcześniej) było by o wiele mniej śmiertelnych przypadków..
|
#667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weź większe! Uwierz mi że one się później gubią!
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale sam lekarz mówił, że przy mojej budowie ciała powinnam mieć coś pod bluzką;P jak szaleć to szaleć,jeśli mówisz sama z doświadczenia, że będą lepsze tym bardziej, że się gubią.....a Tobie jaki wyszedł rozmiar mając 375cc? A powiedzcie mi jak to jest z życiem towarzyskim po operacji tzn. kiedy można już gdzieś wyjść wieczorem, napić się jakiegoś drinka...alkohol będzie szkodził gojeniu się ale chyba nie można zrezygnować z wszystkiego
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wizualnie - nago D wizualnie w ubraniu - C Żałuję ze nie wzięłam wiecej! I miałam też spore B wyjściowo!!!
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wyniki samej ankiety faktycznie interesujące Lurka - I nawet dla dobra nauki skłaniam się ku temu, by użyczyć swoje zdjęcie - przy czym nie mam zdjęć wyjściówki
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-04-26 o 22:17 |
|
|
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc wezmę to 450cc ![]() już się nie moge doczekać ale jest ta nutka niepewności czy aby napewno;P to już za dwa tygodnie ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#672 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki, jestem nowa na tym forum.
Szukam informacji odnośnie powiększania piersi kwasem hialuronowym.Bardzo , ale to bardzo chcę powiększyć piersi , ale niestety nie mogę mieć narkozy ze względu na wadę serca. Dlatego zastanawiam się na powiększeniem kwasem. Mam w związku z tym pytanko, czy któraś z Was powiększała w ten sposób?? Pozdrawiam |
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci tylko, że nawet można Cię uznać za szczęsciarę, jeśli dr przy minimalnej wyjściówce zaproponował taki ładny rozmiarek ![]() większość z nas ubolewa, że nie brało, lub nie mogło wziąć więcej ![]() ja mam 166cm,jestem średniej budowy.. 350cc.. są nieduże,do efektu pełnej piersi brakuje im jakieś 150ml ![]() minimum
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do tego czy jestem szczęściarą to słyszałam, że mój lekarz właśnie nie ma problemu z większymi piersiami wręcz przeciwnie na takie namawia, ale nie wybierałam go tylko dlatego ![]() może u mnie zależne jest od tego ze posiadam dużo dodatkowej skóry przez co tak się nie naciągnie;P (pozostałości po odchudzaniu) a może i z tego mi troche pojdzie;P ale bym się ucieszyła ![]() dzisiaj ide na badania krwi ale czy to nie za wczesnie?;> jak będą złe to wtedy bede miała czas powtorzyć ![]() a wy robiłyście włąsnie jakieś badania serca albo coś? |
|
|
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
unikasz odpowiedzi?? nic nie piszesz o swoich wrażeniach?? czy podoba Ci się rozmiar piersi?? czy nie są za duże???? (tego się bałaś przecież najbardziej)?? czy wszystko się dobrze układa??? pisz pisz o swoich odczuciach i wrażeniach z operacji.... tą są cenne uwagi dla mnie...
|
|
#676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z rozmiaru jestem zadowolona chociaz narazie nie wiem czy nie zmaleja jeszcze. Nie wiem co pisac o odczuciach bo jakos u mnie to po kosciach sie rozeszło.Ciesze sie ze mam nowe ładne cycki ale jakos przeszłam z tym do porzadku dziennego(wiem ze jakos za szybko) Narazie mam problem który jest dla mnie bardzo cięzki i jakos przysłonił on radosc z posiadania nowych cycuchów. Chciałam wstawic fotki ale na zdjeciach jakies małe sie wydaja wiec nie wkleiłam zeby komus nie namieszac ze 450cc to mało;-) Pozdrawiam
|
|
#677 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i ze masz takie jak chciałaś piersiątka a problem?? o jakim problemie mówisz?? bo chyba nie związany z piersiami??? przecież piszesz, że wszystko pięknie, ładnie i że zadowolona
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
To fotki z podniesionymi rękami mam jedna nie wiem czy sie ułozyły narazie mam pod piersią uskok który spędza mi sen z powiek ale podobno to tak jest czasami bo w tym miejscu jest szyte i cos tam
ALDI troche z piersiami chyba bo po OP wysypało mnie na całym ciele czyms okropniastym całe nogi całe ciało(na brzuchu i dekoldzie nie az tak) i takie wielkie plamska i krosciuny obrzydliwe.Boje sie czy to nie jakas reakcja alergiczna na sylikony albo moze tylko na narkoze,to swędzi strasznie i nie sypiam w nocy tak sie drapie i nikt nie wie co to ,wyglądam jak biedronka i buzia tez w tym jest . Moze przesadziłam ze problem cięzki ,ale dla mnie to katorga na fotce az tak nie widac ale nogi i buzia to katastrofa O i pod pachami nie ogolona przez dwa dni byłam i taką fote wystawiam pfuj teraz powinnam sie wstydzic;-) No i wam tylko napisze ze mnie sie one podobaja może dla niektórych jest autostrada za duza;-) ale ja i tak je kocham
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 12:05 |
|
|
|
#680 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kontrolę stanu zdrowia ogólnie, to robię to minimum raz do roku (absolutny przegląd ) właśnie ze względu na sytuacje w rodzinie. Tak mam i niektórzy pukają się w czoło po co, ale ja tam wiem swoje... Jeśli chodzi o piersi, to kontrola musi być wykonywana tego samego dnia cyklu co miesiąc, nie codziennie (nie zebym mądrzyła sie teraz), ale właśnie mój ginekolog ze wzgledu na sytuację poinformował mnie o tym. Pewnie, że nie zawsze sie o tym pamięta, ale jeśli chodzi o dbałość o swoje zdrowie, to jestem uczulona... (po mamusi.. ![]() jak widzisz nie zmienia to faktu, że jeśli coś sie przypelęta, to czasem nasze podejscie do sprawy pomaga lub nie. Wszystko to "głowa" i niekoniecznie zawsze jestesmy w stanie zobaczyć same plusy, jeśli taka sytuacja zaistnieje, ale oczywiście wczesne wykrycie czegokolwiej jest pomocne i zgadzam sie z Tobą. Ja piszę o samej sytuacji w której jest niejako konflikt (świadomość, a wiedza) i to jest okropne... No bo jeśli wystąpi jakiś tam procent mutacji, który każe nam podjąc ryzyko (lub nie) zabiegu powiększenia piersi, to przeciez i tak właśnie takie osoby będą chorobliwie wręcz dbać o kontrolę (to jakoś samo z siebie chyba wychodzi), wiec dlaczego nie zrobić..?? Nie chcę tu absolutnie skłaniać się do takiej bądź innej decyzji, ale musimy mieć faktyczną świadomość za i przeciw Brzmi to okropnie jak dla mnie, ale wniosków nie będę wysnuwać żadnych na obecną chwile, a dopiero po rozmowie z doktorem. Jednak bardzo Ci dziękuje kochana za chęć pomocy, bo każde spojrzenie na sprawę z innej perspektywy (niż nasza własna) jest nieocenione Cytat:
jednak ja tak sobie myślę (narazie domysły), ze jeśli implant nie przeszkadza w kontrolowaniu piersi (usg czy mammografia), to dlaczego nie zrobić?? Pewnie, że może być większe ryzyko "PO", ale i tak badamy sie, więc po op będziemy to robic jeszcze częściej... czy nie...?? Ehh... tyle pytań.... Niestety nie dostanę sie juz dzis do mojego doktorka, ale umówiona jestem na jutro na 18, więc cos mi tam może rozjaśni w tej mojej łepetynie... W każdym razie do jutra jeszcze myślenice, a potem jakaś może jasność sytuacji i spokój, bądź nie... ![]() Napewno tez będę dzwonic dziś do kliniki umawiać sie na termin, ale czekam do 15.oo, bo od tej godz tam są (tak mnie poinformowała p. Dorotka). Dam znac co i jak... Buziaki dziewczynki
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się na tym nie znam, musiałabyś zapytać w tym temacie inne nasze dziewczyny powiem tylko, że nie wygląda to ładnie.... i za ciekawie.... ja bym się nie cieszyła z takiego wyglądu piersi.... ale mam nadzieję, ze to minie jednak skoro piszesz, ze tak jest czasami - to wybacz mi szczerość - ale nie bardzo mi się podoba... i nie chodzi o autostradę tylko to "coś" pod piersiami... to tak musi być?? taka"półka" ??
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu... Edytowane przez aldi090 Czas edycji: 2010-04-26 o 12:07 |
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem dobrej mysli bo po OP miałam w obu spory uskok a teraz juz z jednej schodzi Dr kazał mi masowac te miejsce bo tam cięte było
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 12:15 |
|
|
|
|
#683 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ale ten uskok faktycznie dziwny jest.. ale skoro piszą że sie ułoży to pewnie tak bedzie, niemniej ja już bym molestowała swojego dr jakby mi coś takiego zmajstrował.
|
|
|
|
|
#684 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie chcę wyjść na wredotę... ten pogrubiony text... ale nic z tego nie rozumiem... :brzy dal:już nie wiem czy jesteś zadowolona czy nie...
|
|
#685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawde jak dla mnie te piersi sa super bo wiem co było przed OP No a ten uskok hmm chyba sama sobie filmy wkręcam zamiast dac sobie troche czasu i tak wychodzi ze są dni kiedy sie denerwuje czy aby zejdzie Ale musze sobie wmawiac ze bedzie OK bo inaczej bym myslała całymi dniami
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 12:28 |
|
|
|
|
#686 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
ciesze się, że jesteś zadowolona
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
No cóz nie wszystkim kobitkom po 3 dzieci cycki stercza jak 18 latką
|
#688 |
|
Kazar Lady
|
Aga, ja to pisałam szczerze - na prawdę bardzo fajny efekt
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez uwazam,ze sa fajne. Widzialam twoja wyjsciowke.No i roznica jest diametralna. A nabardziej ( i tu juz sie powtorze ) podobaja mi sie te pomniejszone otoczki, bo mialas chyba 2 razy wieksze. Minely 3 tygodnie od tak wielkiej operacji. Mysle,ze trzeba jeszcze troche odczekac,zeby cokolwiek powiedziec o tym uskoku. Nie martw sie na zapas. Wszystko bedzie git. |
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
aga mam nadzieje , ze masz racje i wszystko sie ulozy
.... ale ja i tak napisze co mysle narazie wyglada to nie dobrze Z tego co widze rece na fotce masz podniesione do gory, jesli je dasz na dol to implant opadnie automatycznie nizej. Piersi mimo opuchlizny nie sa max. wypelnione i w sumie nie wiadomo co bedzie jak juz zejdzie cala opuchlizna. Moze jednak trzeba bylo wziac wiekszy implant. Przepraszam za swoja szczerosc i napewno w zaden sposob nie chcialam Cie urazic - tylko moim zdaniem powinnas sie zainteresowac tym co sie dzieje w Twoim ciele. Oczywiscie wszystko moze sie zmienic i z calego serca Ci tego zycze Mozliwe ,ze w realu to wyglada lepiej. Mam nadzieje , ze z czasem bedzie wszystko szlo ku lepszemu.
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2010-04-26 o 17:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

klask i: