Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 21:49   #4231
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja mam taka i jestem bardzo zadowolona http://www.allegro.pl/item998892997_...t_w_ciazy.html
A co jest w srodku? Kulki, jak jakiś tam granulat czy jest jednorodna jak normalna poduszka? Nie robi sie w niej dziura w miejscu gdzie sie ugniata, np jak spisz z nia miedzy nogami? chyba ze nie spisz?

No wlasciwie o 50 zl drozsza... :/

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Mialam bardzo dluuuugaśną wypoowiedz, np odp dla Muminka, a zonk sie skasowal.. nie mam sily znow tego pisac;/

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Waga pokazala 75 kg! Czyli 11,5 na +

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
idealnecialo ja juz kupilam ta poduszke rogal, podobno bardzo pomocna przy karmienia ale zobaczymy jak sie sprawdzi w rzeczywistosci
I jaka jest? Sa tam w niej kuleczki, granulki? Jest wygodna np w spaniu? Robi sie dziura tam gdzie sie ja zgniata? np jak sie ja ma miedzy nogami czy pod glową?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
idealne cialo rbóki ręczne...fajnie to ujęłaś :P wiesz ja mam duzo ciuszkow nawet ale ostatnio jakos maz mnei nie tulil jak zawsze, nie dotykal, dlugo pracowal wiec nie mial takiej ochoty na pieszczoty wiec tez czulam się jak słoń ale z nim pogadalam i juz jest lepiej
No dobra po krótce to co mi sie wykasowalo..
Ja napisalam mojemu, cos w stylu ze on ma coraz idealniejsze cialo jest bardzo apetyczny, a ja coraz bardziej spasła, ze czuje sie nie pociągajaca i nieatrakcyjna. No niestety nie dostalam slowa odpowiedzi, ani nawet nie napomknąl o tym smsie. Nie wiem chyba faceci rzeczywiscie sa az tak bardzo niedomyslni. Wystarczylo by mi nacyganic ze nadal jestem podniecajaca, pociagajaca, ładna itp.. Ale coz..

No a o przytulaniu czy calowaniu juz mu mowilam ze tego potrzebuje w czasie dnia, takich nieerotycznych gestow... Jeden dzien poprzytulal a potem znow stop. A raz stwierdzil ze on mnie na wszelki wypadek nie dotyka, nie zbliza sie bo znow bedzie cos zle, ze mnie drazni, ze mnie laskocze, ze mi przeszkadza, ze bede budzec i sie wkurzac na niego.. A ja mu przeciez mowie ze wkurza mnie jak ciagle chce ode mnie cos, pod wzgledem takim ze przytula caluje gdy chce seksu, to owszem a ja potrzebuje bezinteresownej czulosci. A nie tylko namietnosci. Zreszta namietnosci w dzien nie ma, ale jak zawita noc, szczegolnie juz pozna, gdy ja padam ze zmeczenia, albo boli mnie brzuch, jak co wieczor itp to wtedy jemu sie zbiera na amory. Tlumacze mu ze jak rpzychodzi noc to jestem nie do zycia, i po godz 23 to nic do mojego ciala niedociera. A za to w dzien chodze z pragnieniem by se go pomacac czy przeleciec.
Tego chyba tez mezczyzni (moj) nie rozumie..

A po weekendzie tym (zreszta podobnym do poprzednich dosc paru) jest kiepsko. Na przywitanie calus, w sobote nic, w niedziele, w lozku troche mnie obejmowal, z czego wyszly robotki reczne, a potem 3 cmoki an pozegnanie i 1 przytulenie na pozegnanie. Ile tej czulosci? prawie nic

No mialo byc krotko a jest wiecej niz przedtem!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:52   #4232
Basia84
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

idealnecialo dopiero teraz sie przypatrzylam tej poduszce, myslalam ze o inna ci chodzi, ja mam taki rogal:
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2584005
raczej miedzy nogi go nie dam bo on ma niezmienny ksztalt...
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:55   #4233
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
sama piszesz ze chodzisz caly czas w tym samym, moze powinnac kupic sobie jakiegos nowego ciuszka, pomalowac paznokcie lub isc do fryzjera to napewno poczujesz sie lepiej a jak sobie sama wmawiasz ze wygladasz brzydko to tak sie tez czujesz. ja mojemu mezowi powiedzialam zeby mi zwrocil uwage jak sie zaniedbam ale powiem ci ze sama sie lepiej czuje jak np pomaluje sobie paznokcie czy nawet ladnie uloze sobie wlosy lub sie pomaluje.
Nie wiem co by kupic zeby ladnie sie poczuc.. :/ Malowac sie, paznokcie, bizuteria-tez problem. Bo moj nie lubi tego. Jak sie pomaluje to jest nawet mozna by powiedziec ze zly, bo lubi mnie naturalna a nie "brudną". Do tego jeszcze uwaza ze jak sie pomaluje (dla siebie czasem to sobie) nawet jak go nie ma tzn ze robie mu na zlosc. Albo dla innych facetow.. hmm. No coz.. Wiec jakbym to zrobila to komplementow raczej od niego nie uslysze. Choc i tak czasem sie maluje-choc nie za dobrze mi to wychodzi-jak go nie ma.

A co do brzuszka to wogole go nie dotyka.. No a w tym momencie jak mnie glaskal jeszcze jako takich pieszczot nie bylo.. Ale moze sie czepiam

Z wlosami to co moge zrobic to podciac grzywke i koncowki np z 2 cm. Farbowac nie farmuje.. Wlosy mam proste. A do tego zapuszczam ciągle. Mam juz dosc dlugie ale moj jeszcze nie powiedzial "dosc". Tzn czasem go pytam czy sa dosc dlugie, a on na to ze jeszcze moga rosnac. Wiec albo bede miala do pasa, albo powie stop. Wiec tez nawet fryzury nie moge innej zrobic. Tzn sama tez chce by byly dlugie i rosly rosly.. No ale z tego powodu jestem uziemiona nawet z fryzjerem.. juz nie wiem co mam wymyslec.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
idealnecialo dopiero teraz sie przypatrzylam tej poduszce, myslalam ze o inna ci chodzi, ja mam taki rogal:
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2584005
raczej miedzy nogi go nie dam bo on ma niezmienny ksztalt...
ja bym go i miedzy nogi wcisla. Heh a wogole to jakie ma wypelnienie?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 22:12   #4234
niezawsze
Zakorzenienie

Idealne mojemu sie ksztalt nie zmienia rogalowi, ma cos ala watowe wpelnienie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 22:27   #4235
Basia84
Rozeznanie

idealnecialo u mnie tez cos gabkowatego, poduszkowatego.
hmm to strasznie zazdrosnego musisz miec tego tz. mozesz przeciez isc do fryzjera i np tylko fajnie wycieniowac wlosy bez skracania ich, zawsze by to cos odswierzylo twoj wyglad i nie wazne co powie, jakby co zawsze mozesz odpowiedziec ze zrobilas to dla siebie a nie dla niego i niech sie wypcha:P nie musisz go sluchac we wszystkim
Stary 2010-04-25, 22:29   #4236
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcie Preclowego domku w 23 tc
I to ja niby nie mam brzuszka? Śliczny "domek" I jaka zgrabna mama

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wrzucam dzisiejsze zdj
25 tydzień 4 dzień
i zdj koszulki narazie zrobiłam 1 żeby zobaczyć jakiej jakości ten nadruk bo troszke kosztował ( 22 zł ) a koszulka w h&m za 20 zł
ide na spaerek w poszukiwaniu truskawek
Śliczny brzuszek I qrcze, skąd ja teraz wytrzasnę truskawki

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Ja juz nawet slyszalam (wprawdzie od pijanego wiec mam to gdzies) tescia, wyryczane wrecz, z pretensjami.. ze moja mama tez byla w ciazy, mama mojego meza tez, i wszystko niby robili, sprzataly itp, a ja nic :/ idiota. No i tez stwierdzenie ze caly czas przed kompem siedze. Tere fere. A on wciaz hleje, w pokoju na tv od poludnia jak wstanie patrzy az do rana do 4, i ajat od nowa, i wogole sie roboty nie chyci a w ciązy przeciez nie jest. I ten mi wypomina ze ja nic nie robie. Bałwan
Nieprzyjemnie Ja też się swoje nasłucham, bo dla teściowej spacer jest dobry na wszystko. A ja nie dość, że nie cierpię spacerować (przed ciążą też nie lubiłam) to jeszcze jak trochę pochodzę to mi się brzuch stawia i kolka mnie łapie. Nawet mimo tego, że 3 razy dziennie no-spę łykam. Ale nie marudzi, że nie sprzątam, czy coś. A ten Twój teść sam by się wziął do roboty - tak jak mówisz

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
do góry dupskiem to lepiej nie, bo dzidzia się pogniecie, lepiej "do boku dupskiem"

Też muszę przyjąć pozycję do boku dupskiem (), bo jak siedzę to tak mnie niemiłosiernie żebra bolą, że szok Małej się kierunki pogmyrały Coraz gorzej mi się oddycha i haftam jak kot dzisiaj
Stary 2010-04-25, 22:55   #4237
olakola
Zadomowienie

Cytat:

Waga pokazala 75 kg! Czyli 11,5 na +
u mnie też 11.5 na +
teraz jakoś strasznie do przodu leci ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:09   #4238
Alguien
Zadomowienie

martysek i wiolek - sliczne brzuszki

Dziekujemy kolezance za informacje od Zuziuni. Niech sie tam trzymaja cieplo!!

daysy
to szczescie, ze z pralka wszystko ok!

justynacz a czy Ty juz znasz plec swojego malenstwa?

idealnecialo ja tez mam taka poduszke, jak Basia pokazywala. Ale one sa tylko do karmienia i dla maluszka do lezenia. Te do spania musza byc dluzsze wydaje mi sie. Tez polecano mi, ze dobrze sie z nia karmi, wiec kupilam.
A co Twojego samopoczucia, to wszystko siedzi w Twojej glowie!! Maz na pewno zle o Tobie nie mysli, a juz tym bardziej, ze jestes nieatrakcyjna czy cos takiego. Musisz znalezc swoj sposob na to, zeby poczuc sie dobrze. Kazdy ma jakies swoje recepty Wyjdz do sklepu, kup sobie cos fajnego, idz na jakis fajny deser/ciacho z kolezanka/mama. Musisz znalezc sama sposob, zeby czuc sie ze soba dobrze. Sprobuj
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:15   #4239
wiolek1
Zadomowienie

dziękuje dziewczyny odnośnie brzuszka i koszulki

i Carmena ja bym go zgrabnym nie nazwała bo właśnie nie jest piłeczką tylko zaczyna się spod cycków i jest rozlazły na boki co przy moich 158 cm cudownie nie wygląda, ale jak juz kiedyś pisałam jaki by nie był i tak jest piękny bo jest domkiem dla dzidziusia

i oczywiście truskawek nie znalazłam nie było nigdzie ale jutro na pewno kupie jak mi resztę sklepów otworzą ( uroki małego miasteczka)
za to jak już pisałam szarlotka była ( już prawie cała zjedzona oczywiście przez tżta nie mnie ) i jeszcze arbuza mama mi kupiła

idealneciało jeżeli chodzi o poduche to ja mam taką jak niezawsze.
i mimo tego że faktycznie droższa to zastanów się nad nią bo ona jest specjalnie wyprofilowana do spania ( kształt litery C ) a te co ty wstawiałaś linki mają kształt U i nie wiem czy uda ci się je wygodnie wygiąć wypełnienie jest takie watowe właśnie i szczerze mówiąc to ostatnio ją szyłam bo właśnie się między nogami mi podarła, ale to dlatego, że ja sie nieraz bardzo rzucam i ją poprostu w nocy na siłę noga chciałam wyprostowac jak sie przeciągałam
ale mimo to uważam, że warto było ją kupić więc pomyśl jeszcze a co do karmienia dzidzi na tych podochach to ja nie wiem ale koleżanka mi mówiła, że ma i tą poduche co ja i tą fasolke do karmienia co Basia ale, że i tak najwygodniej na zwykłym jaśku.
więc ja ją kupowałam typowo do spania jeżeli sie potem przyda to super a jak nie to i tak nie żałuje

co do męża to kurcze nie chce żebyś mnie źle zrozumiała ale moim zdaniem jesteś mu za bardzo podporządkowana i chcesz mu zrobić jak najlepiej nie patrząc na siebie. sory ale włosy powinnaś mieć takiej długości jakie tobie się podobają, a nie że się go pytasz czy tyle czy jeszcze mają rosnąć. oczywiście warto znać jego zdanie ale nie opierać wszytstkie decyzje na nim. tak samo jak z malowaniem. jeżeli ty się przez to lepiej czujesz to sory ale delikatny makijaz chodzi mi że tusz i błyszczyk czy coś nie wydaje mi się żeby cię "szpeciły" i że to jakaś tapeta smutne to jest jeśli tak ci mówi mój by dostał po łbie od razu kiedyś mi powiedział, że wymalowałam się jak kur...wa raczej tak w żartach ale to wtedy faktycznie zrobiłam taką tapete że hoho ale nie przy zwykłym delikatnym makijazu.
i to samo z sexem. skoro przyszeł już o 23 to czego ma pretensje że ty zasnełas skoro się wzią do oglądania tv zamiast za ciebie przecież nie będziesz całą noc czuwać i czekać aż on zachce a potem jakies głupie hasła że poszedł spać skoro ty spałaś. a może niech on sobie w ciągu dnia zrobi przerwe wtedy co ty masz ochote a nie po nocach wiadomo ,że możesz nie mieć sił wtedy.

ale w sprawach seksu nie jestem ekspertem bo u nas w ciąży raczej on zanikł jakoś tak

nie chce żebyś mnie źle zrozumiała ale myśle, że problem jest w twojej psychice z czuciem się atrakcyjną najpierw musisz sama sobie się podobać a nie opierać swoją atrakcyjność na tym co powie ci mąż

bo faceci to " głąby" czasem i naprawde najprostrzej rzeczy nie są w stanie się domyślić więc ja mam myślenie, że na pierwszym miejscu ja ( dla siebie oczywiście) a dopieor potem on. mam nadzieje że dobrze mnie zrozumiecie

ale sie rozpisałam hehe

aniaa22 no z tym samochodem motanie macie straszne ;/ oby już wszytsko było ok i żebyście mogli do domku wrócić

roztrzepaniec na pocoeszenie ja też nie mam truskawek
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:28   #4240
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja mam taką:
http://www.allegro.pl/item999946064_...90cm_prod.html

Do spania jest super, nie gniecie się, nie robi się wyplaszczenie w miejscu gdzie trzymam nogi, pod głowę już nie daję jaśka brzucha raczej na niej nie oprę ale jak jeszcze urośnie to moze i da radę
A i dla dziecka wykorzystam bo jak położę w środku (przyjmując, ze poduszka ma kształt U ) to wtedy się nie przeturla na bok - zawsze jakaś ochronna "bariera". Nie wiem jak z karmieniem, usiłowałam wypróbować na moim kocie ale ja jakaś nieporadna jestem i nijak nie umiałam pogodzić poduszki ze mną i z dzieckiem-kotem xD
Ale myślę, że to kwestia techniki i wprawy.. których mi brak zupełnie. A wypełniona jest taką jakby watoliną
Minusem jest to, ze nie mam poszewki na nią i się ukurzyła, nie wiem jak się zachowa w praniu

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:34   #4241
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem co by kupic zeby ladnie sie poczuc.. :/ Malowac sie, paznokcie, bizuteria-tez problem. Bo moj nie lubi tego. Jak sie pomaluje to jest nawet mozna by powiedziec ze zly, bo lubi mnie naturalna a nie "brudną". Do tego jeszcze uwaza ze jak sie pomaluje (dla siebie czasem to sobie) nawet jak go nie ma tzn ze robie mu na zlosc. Albo dla innych facetow.. hmm. No coz.. Wiec jakbym to zrobila to komplementow raczej od niego nie uslysze. Choc i tak czasem sie maluje-choc nie za dobrze mi to wychodzi-jak go nie ma.
Może zacznij delikatnie - bezbarwny lakier do paznokci - TŻ zawsze możesz powiedzieć, że to odżywka do paznokci, żeby się nie łamały takie drobne kłamstewko;
poza tym tusz do rzęs - wg mnie to podstawa, można się nie malować, ale bez tuszu do rzęs to ja nie wychodzę nigdy
poza tym nawet maseczka na twarz poprawia humor - kupujesz taką jednorazówkę w drogerii za 2-5zł i od razu świat jest fajniejszy

Mi nawet peeling ciała i smarowanie balsamem sprawia przyjemność. Uwielbiam kosmetyki. Mój TŻ lubi jak mam gładkie, posmarowane kremikiem nóżki...
Ostatnio kupiłam sobie zestaw biosilk do włosów i tak cudnie pachnie...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
idealneciało
co do męża to kurcze nie chce żebyś mnie źle zrozumiała ale moim zdaniem jesteś mu za bardzo podporządkowana i chcesz mu zrobić jak najlepiej nie patrząc na siebie. sory ale włosy powinnaś mieć takiej długości jakie tobie się podobają, a nie że się go pytasz czy tyle czy jeszcze mają rosnąć. oczywiście warto znać jego zdanie ale nie opierać wszytstkie decyzje na nim. tak samo jak z malowaniem. jeżeli ty się przez to lepiej czujesz to sory ale delikatny makijaz chodzi mi że tusz i błyszczyk czy coś nie wydaje mi się żeby cię "szpeciły" i że to jakaś tapeta smutne to jest jeśli tak ci mówi mój by dostał po łbie od razu kiedyś mi powiedział, że wymalowałam się jak kur...wa raczej tak w żartach ale to wtedy faktycznie zrobiłam taką tapete że hoho ale nie przy zwykłym delikatnym makijazu.
i to samo z sexem. skoro przyszeł już o 23 to czego ma pretensje że ty zasnełas skoro się wzią do oglądania tv zamiast za ciebie przecież nie będziesz całą noc czuwać i czekać aż on zachce a potem jakies głupie hasła że poszedł spać skoro ty spałaś. a może niech on sobie w ciągu dnia zrobi przerwe wtedy co ty masz ochote a nie po nocach wiadomo ,że możesz nie mieć sił wtedy.

ale w sprawach seksu nie jestem ekspertem bo u nas w ciąży raczej on zanikł jakoś tak

nie chce żebyś mnie źle zrozumiała ale myśle, że problem jest w twojej psychice z czuciem się atrakcyjną najpierw musisz sama sobie się podobać a nie opierać swoją atrakcyjność na tym co powie ci mąż

bo faceci to " głąby" czasem i naprawde najprostrzej rzeczy nie są w stanie się domyślić więc ja mam myślenie, że na pierwszym miejscu ja ( dla siebie oczywiście) a dopieor potem on. mam nadzieje że dobrze mnie zrozumiecie
zgadzam się w 100%
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 00:04   #4242
wiolek1
Zadomowienie

Siala hahah a może to przez kota, który nie chce ładnie zachowywać się jak dziecko i przybrac odpowiednią pozycję

idę spać wkońcu dobranoc wszystkim jutro pewnie tempo postów się zwiększy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 00:59   #4243
Basia84
Rozeznanie

Siala moj maz tez wszystko cwiczy na kocie, nawet w body ubral nastepna przymiarka bedzie z pampersem
dziewczyny na watku majowo-czerwcowym juz 9 dziewczyn rozpakowanych!! jak powiedzialam to mezowi to swierdzil zebysmy moze juz torbe spakowali
Stary 2010-04-26, 01:56   #4244
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala moj maz tez wszystko cwiczy na kocie, nawet w body ubral nastepna przymiarka bedzie z pampersem
dziewczyny na watku majowo-czerwcowym juz 9 dziewczyn rozpakowanych!! jak powiedzialam to mezowi to swierdzil zebysmy moze juz torbe spakowali
Body na kocie juz przerabiałam i były za małe!!! A przeciez mój kot nie jest jakiś wielki bo to młoda kotka, 9 miesięcy ma, dachowiec taki.. a body małe Nawet ogrodniczki miała założone
No i na początku jak wstawiliśmy i ubraliśmy w pościel łóżeczko to na podusi leżał rożek.. no i sama się tam pchała i najlepiej jej było spać właśnie tam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 02:25   #4245
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Body na kocie juz przerabiałam i były za małe!!! A przeciez mój kot nie jest jakiś wielki bo to młoda kotka, 9 miesięcy ma, dachowiec taki.. a body małe Nawet ogrodniczki miała założone
No i na początku jak wstawiliśmy i ubraliśmy w pościel łóżeczko to na podusi leżał rożek.. no i sama się tam pchała i najlepiej jej było spać właśnie tam
: hahaha: juz widze kota w ogrodniczkach : hahaha:
a moja ma kolo 8 miesiecy i body bylo dobre tylko nie dala sobie zapiac na tyłku zatrzaskow i nie bylo co z ogonem zrobic ale sie usmialam.
Stary 2010-04-26, 08:15   #4246
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, ja juz pralke wlaczylam, dalej piore i juz prasuje
Pije sobie kawke z expresu
Dzis bedzie piekna pogoda
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:26   #4247
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Witajcie kochane!
Wczoraj wróciliśmy z wesela. Bardzo fajnie było i nawet podróż znośna. Wiadomo, że po nieprzespanej nocy w pozycji siedzącej nie czułam się super rewelacyjnie, ale nie było źle.

Jem śniadanko i do pracy, chociaz bardzo mi sie nie chce.
Stary 2010-04-26, 08:41   #4248
Daysy85
Zakorzenienie

Hej !
Zbieram się do pracy ale muszę Wam napisać bo się uzależniłam od forum
Z pralką ok. Nic się na szczęście nie stało.

Co do kotów to raczej mój dostał by dzikiego szału, pogryzł nas by i podrapał jak by go Tż chciała w coś ubierać więc nawet nie będę mu podsuwać tego pomysłu.
Dobra lecę bo się spóźnię.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:48   #4249
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
udaje ci sie cos zarobic na tym allegro?
wiesz, to nie o to chodzi aby jakoś zarobić ...
Mam te rzeczy, nie mam komu oddać (wcześniej część przekazałam mojej siostrze ciotecznej), nie chcę wrzucać do kontenerów bo one trafiają do ciuchiolandów a nie do potrzebujących osób.

Taką czystkę robię raz na pół roku

Tym razem jest naprawdę duża bo moje ciało się zmienia i wiem, że w pewne rzeczy nie zmieszczę się po ciąży

Mam nadzieję, że teraz będzie kilka złotych z tych aukcji a te pieniążki na pewno się przydadzą maluszkowi., Czeka nas jeszcze sporo wydatków choćby na pampersy

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-26 o 09:10
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:50   #4250
alutka78
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim mamuskom!!!
Wszystkie brzuszki sa swietne.
Bylam wczoraj we Wroclawiu w poszukiwaniu wozka X-lander z nowej kolekcji. Najwiekszy wybor wozkow byl w Pasazu Grunwaldzkim i kolo Korony , ale jeszcze nie maja mojego modelu. Z tego wszystkiego rozbolala mnie glowa. Polozylam sie szybko spac i mam za swoje od 4 nie spie. Dzis taka ladna pogoda, a ja nie mam na nic ochoty. Migrena wraca, dzis jeszcze nie czuje sie dobrze. Wygladam jak narkoman.
Stary 2010-04-26, 08:55   #4251
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!
Wczoraj wróciliśmy z wesela. Bardzo fajnie było i nawet podróż znośna. Wiadomo, że po nieprzespanej nocy w pozycji siedzącej nie czułam się super rewelacyjnie, ale nie było źle.

Jem śniadanko i do pracy, chociaz bardzo mi sie nie chce.
dobrze, że zabawa się udała

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim mamuskom!!!
Wszystkie brzuszki sa swietne.
Bylam wczoraj we Wroclawiu w poszukiwaniu wozka X-lander z nowej kolekcji. Najwiekszy wybor wozkow byl w Pasazu Grunwaldzkim i kolo Korony , ale jeszcze nie maja mojego modelu. Z tego wszystkiego rozbolala mnie glowa. Polozylam sie szybko spac i mam za swoje od 4 nie spie. Dzis taka ladna pogoda, a ja nie mam na nic ochoty. Migrena wraca, dzis jeszcze nie czuje sie dobrze. Wygladam jak narkoman
Chyba coś jest w tej pogodzie ...
U mnie tez piękne słoneczko ale jakoś kiepsko się czuję
Najchętniej zasłoniłabym okna i położyła się do łóżka

Stary 2010-04-26, 09:07   #4252
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dobrze, że zabawa się udała

Udana, udana chociaż nie obyło się bez małego wypadku. Jak wstawałam do 1 tańca, to mój mąż gentlemen odsunął mi krzesło a ja nie wiedząc czemu chciałam usiąść ponownie i no bach upadłam na tyłek. Oczywiście panika. Ja sie popłakałam ale tylko dlatego, że się wystraszyłam. Wiadomo, jak to jest z upadkami w naszym stanie. Ale wszystko dobrze, troszkę pupa boli
Od 3 dni mam wielkie halo na lody! Pomogły mi na zgage i niestrawność. Chyba, że sobie to wmówiłam
Stary 2010-04-26, 09:14   #4253
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Udana, udana chociaż nie obyło się bez małego wypadku. Jak wstawałam do 1 tańca, to mój mąż gentlemen odsunął mi krzesło a ja nie wiedząc czemu chciałam usiąść ponownie i no bach upadłam na tyłek. Oczywiście panika. Ja sie popłakałam ale tylko dlatego, że się wystraszyłam. Wiadomo, jak to jest z upadkami w naszym stanie. Ale wszystko dobrze, troszkę pupa boli
Od 3 dni mam wielkie halo na lody! Pomogły mi na zgage i niestrawność. Chyba, że sobie to wmówiłam
o mamo kochana
sorry za śmiech ale pewnie zabawnie to wyglądało
Też bym się wystraszyła

Kilka dni temu przewróciłam się w domu przez naszego psiaka. Przechodziłam i jakoś niefortunnie weszła mi między nogi ... i upadłam. Na szczęście, w ostatnim przebłysku świadomości, ułożyłam się tak aby upaść na zgiętą nogę. To zamortyzowało upadek. Byłam na nią wściekła... Biedny pies nie wiedział o co chodzi...

Wieczorem opowiadałam o tym M i już nie wytrzymałam ze śmiechu

Stary 2010-04-26, 09:15   #4254
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Alguien tylko 50 dni ale to zleciało

marta_d1 super, że impreza udana no i ty się dobrze czujesz
alutka może to przez pełnię masz kłopoty z tym snem?

Tak wogóle to dzień dobry, dziś piekna pogoda. Wdziałam temat tż-tów, że nie domyślni wiecie co ja to się śmieję, żę reklama bodajże tesco jest trafiona chodzi mi o tą co kobieta krzyczy do męża obróć boczek więc on się przewraca na drugi bok no typowe dla facetów jak im się wprost nie powie to się nie domyślą, pewnie kobieta wymyśliła tą reklamę.
A więc teraz co u mnie byłam wczoraj u gina i tak, mała ma już 1234g czyli 500g przybrała w ciągu 4 tygodni. Zrobił usg 4d wszystko w porządku obejrzał serdeszko i nerki, co najważniejsze obrócona jest już główką do dołu, a moja szyjka długa i zamknięta. Ja po 4 tyg. na plusie ....... 0 kg czyli waga w dalszym ciągu 56kg, ale gin mówi, że to dobrze bo dzięki temu, że nie tyję omineła mnie druga glukoza czyli tym razem 75g więc teraz tylko morfologia i mocz do zrobienia, jak siedziałam w poczekalni to przyjechała dziewczyna do przyjęcia na poród bo wody jej odeszły i mój M jak to usłyszał i ją zobaczył to spanikował i mówi do mnie o rany a co ja zrobię jak tobie odejdą wody chyba spanikuję i boję się, że nie będę wstanie nawet auta poprowadzić a tej laski jej M taki spokojny. A i jeszcze podczas usg coś tam wystawało a gin mówi ooooo sisiak, ja z M na siebie popatrzyliśmy a gin - żartowałem taki żarcik sytuacyjny ale powiem wam, ze wsumie mu nie uwierzyłam.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:15   #4255
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A ja mam jakos duzo energi...juz troche porobilam Pozniej wybiore rzeczy do szpitala ale zapach maja te prane ubranka....

Marta - fajnie ze zabawa sie udala

Misiulka - to super, ze wszystko oki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-26 o 09:17
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:24   #4256
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Tak wogóle to dzień dobry, dziś piekna pogoda. Wdziałam temat tż-tów, że nie domyślni wiecie co ja to się śmieję, żę reklama bodajże tesco jest trafiona chodzi mi o tą co kobieta krzyczy do męża obróć boczek więc on się przewraca na drugi bok no typowe dla facetów jak im się wprost nie powie to się nie domyślą, pewnie kobieta wymyśliła tą reklamę.
A więc teraz co u mnie byłam wczoraj u gina i tak, mała ma już 1234g czyli 500g przybrała w ciągu 4 tygodni. Zrobił usg 4d wszystko w porządku obejrzał serdeszko i nerki, co najważniejsze obrócona jest już główką do dołu, a moja szyjka długa i zamknięta. Ja po 4 tyg. na plusie ....... 0 kg czyli waga w dalszym ciągu 56kg, ale gin mówi, że to dobrze bo dzięki temu, że nie tyję omineła mnie druga glukoza czyli tym razem 75g więc teraz tylko morfologia i mocz do zrobienia, jak siedziałam w poczekalni to przyjechała dziewczyna do przyjęcia na poród bo wody jej odeszły i mój M jak to usłyszał i ją zobaczył to spanikował i mówi do mnie o rany a co ja zrobię jak tobie odejdą wody chyba spanikuję i boję się, że nie będę wstanie nawet auta poprowadzić a tej laski jej M taki spokojny. A i jeszcze podczas usg coś tam wystawało a gin mówi ooooo sisiak, ja z M na siebie popatrzyliśmy a gin - żartowałem taki żarcik sytuacyjny ale powiem wam, ze wsumie mu nie uwierzyłam.
super, że wszystko dobrze
a żarcik ...hmmm "bardzo śmieszne"

Stary 2010-04-26, 09:41   #4257
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
o mamo kochana
sorry za śmiech ale pewnie zabawnie to wyglądało
Też bym się wystraszyła

Kilka dni temu przewróciłam się w domu przez naszego psiaka. Przechodziłam i jakoś niefortunnie weszła mi między nogi ... i upadłam. Na szczęście, w ostatnim przebłysku świadomości, ułożyłam się tak aby upaść na zgiętą nogę. To zamortyzowało upadek. Byłam na nią wściekła... Biedny pies nie wiedział o co chodzi...

Wieczorem opowiadałam o tym M i już nie wytrzymałam ze śmiechu
Też sie potem z siebie śmiałam, ale na początku łzy mi poleciały
Cytat:
Alguien tylko 50 dni ale to zleciało

marta_d1 super, że impreza udana no i ty się dobrze czujesz

Cieszę sie, że wszystko dobrze. Ja miałam jechać w tym tygodniu do gina, ale ona przyjmuje akurat w te dni kiedy mam szkołę rodzenia. A w tym tyg. sa zajęcia o pielęgnacji maluszka i nie chce ich opuścić. Więc pojadę w następny tygodniu. To już będzie połowa 29 tc!
Stary 2010-04-26, 10:03   #4258
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

marta, hd, karolcia dziękuję, co do żartu to M w pierwszej chwili pomyślał, co teraz z tymi wszystkimi rzeczami dla dziewczynki? Słyszałam o tym, że gin ma dziwne poczucie humoru.
marta to koniecznie musisz napisać jak po wizycie i ile dzidziulka waży bo to będzie tc ten co ja teraz kończę, ciekawe jaka będzie różnica w wadze
dziewczyny z tymi "wywrotkami" to musiscie uważać, chociaż mnie też wczoraj noga na mleczu ujechała, ale pamiętajcie oczy dookoła głowy

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-26 o 10:15
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:07   #4259
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta, hd, karolcia dziękuję, co do żartu do M w pierwszej chwili pomyślał, co teraz z tymi wszystkimi rzeczami dla dziewczynki? Słyszałam o tym, że gin ma dziwne poczucie humoru.
marta to koniecznie musisz napisać jak po wizycie i ile dzidziulka waży bo to będzie tc ten co ja teraz kończę, ciekawe jaka będzie różnica w wadze
dziewczyny z tymi "wywrotkami" to musiscie uważać, chociaż mnie też wczoraj noga na mleczu ujechała, ale pamiętajcie oczy dookoła głowy
Napisze na pewno, bo sama jestem bardzo ciekawa. Ale to dopiero za tydzień.
Miłego dnia kochane ,lecę do pracy. I mam zgagę
Stary 2010-04-26, 10:07   #4260
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry
I znów mamy poniedziałek i znów mi się nic nie chce, a prawdę mówiąc nie mam dziś czasu na lenistwo. Wczoraj cały dzień spędziłam na Uniwerku. Jeszcze w sumie do końca studiów zostały 3 zjazdy. Nie wyobrażam sobie, że po wakacjach już nie będę musiała spędzać weekendów w szkole, będzie mi tego brakowało.

Dziś rano jak się obudziłam to dziecko zaczęło kopać. Położyłam się na plecach i tak śmiesznie podskakiwał mój brzuch. Słyszałam, że mama się krząta w kuchni to napisałam do niej smsa żeby przyszła do mojego pokoju (nie chciałam żeby się dziecko przestało ruszać jak wstanę). Mama przyleciała biegiem, bo myślała, że coś się stało. A ja do niej mówię "patrz na brzuch". Dzidziuś się zawstydził chyba i kilka minut nie kopał. A potem jak zaczął kopać to przyszła babcia miała aż łzy w oczach. Obie się śmiałyśmy z tego podskakującego brzucha No i oczywiście jeszcze mama przyłożyła dłoń i też ją kopnęło. To tak na dobry początek dnia.

Niech mnie ktoś pogoni. Muszę posprzątać w pokoju bo ok. 16tej przychodzi kuzynka na pazurki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości