|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Juz zaklepane ze mama okna mi pomyje ![]() Jak juz sie wprowadze to powiem "nareszcie koniec", a teraz to trzymcie kciuki by to rzeczywiscie bylo tak szybko jak nam sie marzy
|
||
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
i chyba pojadę do samej Częstochowy żeby go zobaczyć na żywo! ![]() Co do kół - nie wiem co znaczy, ze są niskoprofilowane a tym bardziej nie wiem jak to ma się do ich praktyczności. Fotelik akurat mi nie przeszkadza - dlaczego byś z nim nie ryzykowała? A kolory - ja właśnie chcę ciemny - czarno zielony lub szaro zielony ![]() Jasne mi się też podobają ale biorąc pod uwagę mojego psa (jego skakanie) i ogół to ciemny się będzie mniej brudził.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4203 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a dzis mu mowie.. ze nie wiem kiedy sie w lozku znalazl i chrapal.. A on na to ze co mial innego robic jak nie isc spac, skoro ja spalam, widac zmeczona bylam. Wiec znow wyszlo ze ja jestem winowajcom . No coz przyznac musze ze pilic mnie nie piliło, szczegolnie w nocy, a w dzien to bym najchetniej do lasu go wywiozla.. ehhNo ale dzis były "robótki ręczne" obustronne po obiadku w lozeczku, wiec powiedzmy ze nie do konca jestesmy poszkodowani. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
lezec do gory dupskiem! a juz!---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Domek dzidzi |
|||
|
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak planuje przed samym porodem fryzjerkę odwiedzić - żeby jak się rodzinka "zwali" w odwiedziny nowego członka (hi hi ), to żebym wyglądała jak człowiek, bo potem to nie wiadomo kiedy będę mogła młodego zostawić na 3h.
|
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domuś boski ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Alez ja nie strasze! sama sie boje:P |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie lekko zdrzemnelam
wyciagnelam drugie pranie....jutro wypiore reszte, bo mi sie juz nie miesci na suszarce![]() Wiec bede miala zadanie jutro poprasuje sobie ![]() Ale fajnie uczucie, przeberac ubranka ![]() Musze pozniej wybrac kilka do szpitala, tylko jakiej wielkosci hmmm...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fotelik - po pierwsze kwestia bezpieczeństwa - musi mieć testy zrobione i 4 gwiazdki; po drugie jaki on ma profil oparcia - czy maleństwu będzie tam wygodnie my kupujemy (najprawdopodobniej) jedo fyn 4 ds + recaro albo maxi cosi (do recaro jest tańszy adapter, a fotelik jest droższy, ale cena wyjdzie praktycznie taka sama) brudzenie - najmniej to chyba widać brud na kolorach szaro-beżowych, bo na czarnym to każdy paproszek widać; ale to ważne dopiero przy spacerówce ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- do góry dupskiem to lepiej nie, bo dzidzia się pogniecie, lepiej "do boku dupskiem"
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczynki.. tak bardzo mi sie chce jakichs ciuszków, jakiejs bluzeczki, sukieneczki ciazowej w ktorej bym wygladala ładnie, seksownie, by brzusio wygladal słodko, a nie jak worek katofli
![]() Wogole czuje sie strasznie nieatrakcyjna. Nawet przed mezem-calkowicie antyseksowna.. Ma ktoras tez tak z was? Obojetnie co bym nie ubrala to nie umiem poczuc sie seksownie, przez brzuch . Nie mam mu -brzuchowi, dzidziusiowi- tego za zle,ale po prostu chcialabym juz by maly byl na swiecie.. Wiem ze potem bede znow miala problem niskiej samooceny, ze tu duzo tam za duzo, ze brzuch nadal jak ciazowy, ze skora nie taka ze tu wałki, ze tam boczki, z tu tluszcz na udach, duza pupa, rozstepy itd, i ze bedzie znow problem z tym ze nie umiem sie za siebie zabrac by zdrowo jesc czy sie ruszac, no ale jest nadzieja ze bez tego duzego brzucha bede choc troche bardziej atrakcyjna niz teraz . Sama nie wiem, chyba mam za duzo czasu ze tak rozmyslam. No ale niestety ciagle to czuje ze sie sobie nie podobam, i ze mezowi tym bardziej nie. Wogole dziwne.. jak mnie dotyka to tak.. piersi, pupa, czy przejezdza np reka jak leze na boku od piersi przez bok do pupy.. ale omija brzuch . Rozumiem ze jest antyseksi, bo co moze miec brzuch ciazowy z podnieceniem wspolnego.. ale ogolnie tez go nie dotyka. Juz nie pamietam kiedy ostatni raz wam pisalam ze dotykal go i ze poczuł ruchy. Teraz znow bardzo dlugo nawet nie pytal czy kopie itp...---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Mmmmmmm moooorze... ale fajnie... A bluzeczke masz tą??: http://www.allegro.pl/item1010539248...ka_xl_xxl.html ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Mi teeeeeeeeeez mamy ten sam termin
|
|
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
była u mnie dziś koleżanka z synkiem i mężem, w ogródku siedziałyśmy, mały słodko spał aaa moja koleżanka mówi-masz mokrą koszulke eeeeehhehe siara!!! ale jestem zadowolona
to mi się podoba.....prawdziwa mama ze mnie...jutro jadę do h&m mama zakupić ciuszka jakiegoś i spodenki boo coś mi brzusio się rozrastać zaczyna.......dzidzia koleżanki 5 tygodni ma aaaale super!!popłakałam się jak go zobaczyłam taka jestem wrażliwa jakaś już też chcę moja Nadinkę.........eh mamusie ale ta ciąża tooo fantastyczna sprawa
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to za slad na pepusiem? z kolczyka? :P ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilam wniej a na srodku nosilam szeroki pas a jest taka bombka wiec sie mieszcze![]() Czemu czujesz sie nie atrakcyjna, brzuszek w ciazy to piekna sprawa, exponuj go puki mozesz choc w sukienkach, tunik, czuj sie swobodnie a i poczujesz sie pieknie![]() Xsawmeli - ja wczoraj dostalam super spodnie ciazowe, kilka tunik, wiec mi styknie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Planuje zakup...
rogala, poduchy niby do karmienia,ale tak naprawde to miedzy moje nogi ![]() tylko nie wiem jaka.. Niektore maja jakies kulki : np ta ma antyalergiczny mikrogranulat perełkowy czy cos http://www.allegro.pl/item978138582_...cm_okazja.html a jeszcze jest taka: wypełnienie stanowi włóknina poliestrowa http://www.allegro.pl/item999946064_...90cm_prod.html I nie wiem co lepsze.. Macie moze takie poduchy?????? ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- I jeszcze z powodu zgagi musze kupic druga poduszke by pod swoja podlozyc.. tez antyalergiczna- taki moj los..Widze duzo z firmy Medical, chyba sa dosc dobre. Ale teraz nie wiem jaki rozmiar sobie wziac.. 50x60 50x70 70x80? tyle chyba maja normalne poduszy co nie? http://www.allegro.pl/item999073870_...m_polecam.html |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
No a ja tą poduche wlasnie bardziej pod kontem teraz, ze miedzy nogi, pod nogi, bo ciagle mnie bola, i nie wygodnie mi z tym brzucholem. A potem kto wie moze sie przyda do karmienia.. tylko nie wiem czy z kulkami czy z tym drugim wziac, wiadomo chce by byla wygodna a i by sie nie zrobila taka zapadnia w miejscu gdzie bede ja miala miedzy nogami
|
||
|
|
|
#4216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Bolerko - mam je 100 lat a pochodzi z marks spencer (musiałam sprawdzić metke )---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Dzisiaj na spokojnie, powolutku zrobiłam porządek w szafie.
ale wreszcie mam porządek w szafie
|
||||
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
Tak jest dziewczyny, nie ma co się przemęczać i gdy tylko poczujemy zmęczenie albo dyskomfort trzeba przybierać pozycję horyzontalną. Lepiej dmuchać na zimne. Poza tym te z nas, które są w ciąży po raz pierwszy mają ostatnie chwile na słodkie lenistwo i leżenie do góry brzuchem, bo mamy taką potrzebę. Kolejna ciąża już nie będzie taka
![]() Ja tak jak niektóre z Was też nie odczuwam powera. Bolą mnie plecy, od początku mam jakąś alergię i katar, których nie mogę leczyć. Aż mi się przebarwienie pod nosem zrobiło od ciągłego smarkania ![]() Ale i tak pocieszam się tym, że zawsze mogę położyć się, gdy tylko mi się zachce i robic sobie drzemki w ciągu dnia ![]() Swietne zdjęcia brzuszków Olakola a masz jakieś zastrzeżenia do fotelika Jedo? Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-04-25 o 19:13 |
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze tak ta jest na dwa co my mamy,są tez pojedyncze...pozatym jedne sa z wozkiem a inne nie
idealne cialo rbóki ręczne...fajnie to ujęłaś :P wiesz ja mam duzo ciuszkow nawet ale ostatnio jakos maz mnei nie tulil jak zawsze, nie dotykal, dlugo pracowal wiec nie mial takiej ochoty na pieszczoty wiec tez czulam się jak słoń ale z nim pogadalam i juz jest lepiej |
|
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
idealnecialo ja juz kupilam ta poduszke rogal, podobno bardzo pomocna przy karmienia ale zobaczymy jak sie sprawdzi w rzeczywistosci
![]() hej kazda z nas ma juz widoczny brzuszek i napewno ma takie dni ze sie toczy, ja to czasem chodze jak pingwin ale nie czuje sie nieatrakcyjna, moze tez dlatego ze maz mi mowi ze ladnie wygladam. sama piszesz ze chodzisz caly czas w tym samym, moze powinnac kupic sobie jakiegos nowego ciuszka, pomalowac paznokcie lub isc do fryzjera to napewno poczujesz sie lepiej a jak sobie sama wmawiasz ze wygladasz brzydko to tak sie tez czujesz. ja mojemu mezowi powiedzialam zeby mi zwrocil uwage jak sie zaniedbam ale powiem ci ze sama sie lepiej czuje jak np pomaluje sobie paznokcie czy nawet ladnie uloze sobie wlosy lub sie pomaluje. i nie martw sie tez w trakcie nie dotyka brzucha, moze on chce sie w tym momencie skupic tylko na nas a nie na tym ze jest was troje zreszta moj raz mnie zestresowal bo co chwile mowil ze gniote malego a pozniej jak juz skonczylismy denerwowalam sie czy rzeczywiscie go nie zgniotlam i czekalam az sie bedzie ruszal![]() alquien 50 dni wow ale ten czas leci. zaraz zobacze ile mi zostalo.... 74!!!! ![]() ania22 a jak maz??
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-04-25 o 19:44 |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez czasem odczowam zmeczenie, szczegolnie jak sie nachodze...dzis bylismy na spacerku i sie zmeczylam...szlismy powoli ale...juz coraz ciezej we wtorek zaczynamy 28tc wiec juz chyba moge odczuwac lekkie zmeczenie...
Wlasnie kolega poczaestowal nas kaszanka z grila pycha
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Martysek ja też nie miałabym pojęcia czym się kierować, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno.
Wiem tylko tyle, że lepsze są te ultradźwiękowe bo chodzi o to , że ta woda jest rozbijana przez ultradźwięki dlatego podobno jest tak dobrze nawilżone powietrze. Jakaś zakręcona i dziwna ta moja wypowiedź :P Ale jestem masakrycznie głodna i czekam na pizze bo zamówiliśmy z Tż
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz wyjezdza
wiec znow pożegnanie
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia ja też dzis jadłam kaszankę z grilla i karkówkę, bo zostało od wczoraj... a teraz zgaga :/
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj M przyłożył głowę do brzucha i słuchał
i nagle mały go kopnął zrobił wielkie oczy ze zdumienia ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- kochane, bardzo dziękuję za miłe słowa o brzuchalu
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki ze pytacie
maz czuje sie dobrze powoli wraca do sprawnosci no ale szwy jeszcze nie zdjete wiec wiadomo ze dyskomfort jest. my siedzimy caly czas u rodzicow i czekamy az naprawia nam auto. w czwartek juz mielismy odebrac a tu dupa bo okazalo sie ze jeszcze turbina padla i czakamy az przyjdzie zamowiona juz mi sie tak teskni za domem ze masakra. nie mozemy juz z mezem wytrzymac. w weekend bylismy u moich rodzicow. maja dom wiec prawie caly czas spedzilam na powietrzu. a teraz juz jestesmy u rodzicow meza. maluszek rozpycha sie jak szalony. nie przytylam nic jak narazie od wizyty czyli dalej jestem +5 no i do tp zostalo 74 dni
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
udaje ci sie cos zarobic na tym allegro?
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na CSI na Polsat.
Zjadłam pizze uff objadłam się ale chyba tego mi było trzeba. Piorę następną turę ubranek, ws między czasie spaliła mi się listwa do , której była włączona pralka. Myślałam , że się już uprało idę tam a tu kupa! Tż wziął listwę od kuchenki gazowej i podłączył pralkę... patrzę a tu dopiero 10 minut było prania !!!! Jeszcze półtorej godziny .... a ja myślałam , że dziś wcześniej pójdę spać... Całe szczęście , że pralka się nie spaliła, albo wody nie wylała albo nie wiem co jeszcze. Idę papa |
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Jak czytam, że większość dziewczyn sprząta, gotuje, spacerkuje to mi aż głupio czasem...
Juz zaklepane ze mama okna mi pomyje 

i chyba pojadę do samej Częstochowy żeby go zobaczyć na żywo! 
lezec do gory dupskiem! a juz!