Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 23:08   #4771
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czeko rozhustalas mi

zrobilam fotki - jak ktoras bedzie to dawac maila
i juz nie powiecie, ze klamie

p4w nie chodzi, wkurzylismy sie bo ostatni semestr jak mielismy wykupiony to bylismy tylko 2 razy i baba powiedziala, ze wraz z nowym semestrem przepadaja nam zajecia - chyba, ze do 16-go wykupimy nowy semestr to tamte bedzie mozna jeszcze odrobic niestety nie mielismy kasy
TZ teraz chce go zapisac na inny basen, nie pamietam jak sie nazywa, ale podobno fajnie tam jest i duzo taniej
o to daj znać gdzie ten basen

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:11   #4772
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Svi niefajnie wyszlo z tym basenem zwlaszcza ze tyle kasy.....bez sensu powinno byc ze masz karnet i iles tam wejsc a nie ze do tego dnia musisz wykorzystac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:19   #4773
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hehe to ja chce zobaczyc przed snem
czekoladka21@buziaczek.pl

nie smiac sie z mojego e-maila
zaraz
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
o to daj znać gdzie ten basen
jutro zapytam Tz
chyba, ze zaraz znajde na necie
Cytat:
Svi niefajnie wyszlo z tym basenem zwlaszcza ze tyle kasy.....bez sensu powinno byc ze masz karnet i iles tam wejsc a nie ze do tego dnia musisz wykorzystac
daj spokoj, 500zl w plecy

p4w wyslalam, tylko sie nie smiej

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

czeko poszlo

tylko nie piszcie nic w stylu "nie jest taki straszny" itp
wiem jak wygladam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:25   #4774
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz

jutro zapytam Tz
chyba, ze zaraz znajde na necie

p4w wyslalam, tylko sie nie smiej

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

czeko poszlo

wiem jak wygladam
tytuł mnie rozwalił

no wiesz, jak w ciasnych spodniach tak usiądę to też mam taki brzuch
no ale faktycznie - Cindy Crawford ma lepszy
to co zbieramy na operację - ja na biust Ty na plastykę brzucha

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-25, 23:25   #4775
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czeko poszlo

wiem jak wygladam
a nie mozna jakos pogadac z nimi?? przeciez wiadomo ze male dziecko i moglo byc chore i dlatego nie korzystaliscie

ja bede szczera

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-25, 23:30   #4776
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mozna jakos pogadac z nimi?? przeciez wiadomo ze male dziecko i moglo byc chore i dlatego nie korzystaliscie

ja bede szczera
ale tak było w regulaminie (mi się od początku nie podobało to), więc nie ma o czym gadać, choć zasady są okropne - powinni to jakoś inaczej rozwiązać
ale jak znasz zasady i zapisujesz się to je przyjmujesz

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-25, 23:34   #4777
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no wiec Svi widzialam twoj jak to okreslilas bebol
oczywiscie wzielam pod uwage to ze urodzilas 2 dzieci wiec wiadomo ze tu jedrnosc nie bedzie jak u 16latki wiec i ty sama musisz dac troche na luz
ale tak:
-ja jak siedze tez mi tak zwisa nad gaciami(wiem ze marne pocieszenie)
- rozstepy no coz po ciazy normalka i nie powinnas sie nimi przejmowac bo jak to moja kumpela mowi "gdy patrze na swoje rozstepy to wiem ze nosilam w brzuszku moje CUDO"
- a jesli chodzi o odstajacy brzuch jak to mowisz w 5 mcu ciazy to mala dieta i cwiczenia!! ja polecam A6W

ale tez nie musisz robic z brzuchem nic- teraz taka moda ze tuniki , bombki i swietnie modeluje sylwetke a mozna pod nimi ukryc wlasnie brzuszek co doskonale cie wyszczupla patrzac na zdjecia na nk- nigdy przenigdy nie pomyslalabym ze masz jakikolwiek odstajacy brzuch

omg ale esej

to ide spac!!

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-04-25 o 23:36
Stary 2010-04-25, 23:36   #4778
p4w
Zakorzenienie

ja też idę spać - dobranoc

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-25, 23:44   #4779
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
tytuł mnie rozwalił

no wiesz, jak w ciasnych spodniach tak usiądę to też mam taki brzuch
no ale faktycznie - Cindy Crawford ma lepszy
to co zbieramy na operację - ja na biust Ty na plastykę brzucha
ja zbieram na to i na to

nawet TZ kazal mojej gin wyzej mi ciecie robic zeby na tej samej bliznie cieli przy plastyce
Cytat:

ja bede szczera
no wlasnie nie
Cytat:
ale tak było w regulaminie (mi się od początku nie podobało to), więc nie ma o czym gadać, choć zasady są okropne - powinni to jakoś inaczej rozwiązać
ale jak znasz zasady i zapisujesz się to je przyjmujesz
ale bylo mozna odrabiac zajecia, wpisujac sie w miejsca wolne, gdzie ktos inny zrezygnowal

ale jak juz nowy semestr to nie
Cytat:
no wiec Svi widzialam twoj jak to okreslilas bebol
oczywiscie wzielam pod uwage to ze urodzilas 2 dzieci wiec wiadomo ze tu jedrnosc nie bedzie jak u 16latki wiec i ty sama musisz dac troche na luz
ale tak:
-ja jak siedze tez mi tak zwisa nad gaciami(wiem ze marne pocieszenie)
- rozstepy no coz po ciazy normalka i nie powinnas sie nimi przejmowac bo jak to moja kumpela mowi "gdy patrze na swoje rozstepy to wiem ze nosilam w brzuszku moje CUDO"
- a jesli chodzi o odstajacy brzuch jak to mowisz w 5 mcu ciazy to mala dieta i cwiczenia!! ja polecam A6W

ale tez nie musisz robic z brzuchem nic- teraz taka moda ze tuniki , bombki i swietnie modeluje sylwetke a mozna pod nimi ukryc wlasnie brzuszek co doskonale cie wyszczupla patrzac na zdjecia na nk- nigdy przenigdy nie pomyslalabym ze masz jakikolwiek odstajacy brzuch

omg ale esej

to ide spac!!
dzieki podbudowalas mnie

rozstepami sie nie przejmuje, moze inaczej - po 7 latach nauczylam sie z nimi zyc
ale brzuch mam okropny i wiem, ze jest gorszy nie po Eryku bo ciezej go zgubic i jest wiecej skory

brzuszki robilam z tamilee i krecilam hula ale jestem za malo wytrwala, jakbym szybciej widziala efekty to pewnie bym robila

poza tym teraz przy Marcelu jestem juz bardziej zmeczona po calym dniu i nie mam sily

moze kiedys zrobie sobie plastyke

to prawda, ze bluzkami mozna duzo ukryc ale czasem chcialoby sie ubrac jakas fajna ale niestety widac niedoskonalosci
poza tym wstydze sie swojego brzucha przed TZ mimo, ze on ma wiekszy
Stary 2010-04-25, 23:44   #4780
gorgulek
Zakorzenienie

To teraz ja.
A dlaczego zrobiłaś zdjęcia jak siedzisz? Mi też zwisa ze spodni.
Rozstępy są ale z tego co wiem to z czasem zbledną i się wygładzą. A jeśli chodzi o to, że jest odstający - ja też mam odstający i to właśnie przez ten rozdział mięśni. Powinno się robić skośne brzuszki (nie można na prosto) ale mi zawsze jakoś nie po drodze
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:49   #4781
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
To teraz ja.
A dlaczego zrobiłaś zdjęcia jak siedzisz? Mi też zwisa ze spodni.
Rozstępy są ale z tego co wiem to z czasem zbledną i się wygładzą. A jeśli chodzi o to, że jest odstający - ja też mam odstający i to właśnie przez ten rozdział mięśni. Powinno się robić skośne brzuszki (nie można na prosto) ale mi zawsze jakoś nie po drodze
bo jak siedze to musze zaslaniac sie wszystkim co mam pod reka zeby go ukryc
zreszta nawet jak stoje nie moge go wciagnac na plasko, a przed druga ciaza moglam

no i mysle, ze na zdjeciach nie widac jego rozmiaru
jest naprawde duzy
Stary 2010-04-26, 06:30   #4782
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

oj rozhustam napewno, padniesz
ciekawe czy juz mi wyslalas na maila
zaraz tam wskocze

Cytat:
myslalam ze tez gotowalas jakies napary
ja od poczatku daje te granulowane i zeszlo nam dopiero 1 opakowanie bo malutko sypie-teraz jestesmy w polowie pomaranczowej
ale mam kupiona wieloowocowa bo mam nadzieje ze jak bedzie cieplej to mala bedzie wiecej pic
az sie zadumałam ile u mnie pojdzie wtedy picia
No i ile pampków heh

Cytat:
ja zbieram na to i na to

to prawda, ze bluzkami mozna duzo ukryc ale czasem chcialoby sie ubrac jakas fajna ale niestety widac niedoskonalosci
ja chociaz tylko to bym chciala- cyce

u mnie niestety efekt jest odwrotny przy tunikach.Nie ukrywa, wrecz uwydatnia, bo to juz za duze gabaryty by ukryc, wiec raczej nosze dopasowane -nie obcisłe

A mój tz przez codzienne dlugie spacery z pieskiem zgubił ohoho...conajmniej 10kg-od grudnia
ale sumiennie po 8km idzie lub biega, a je normalnie
Pupe zgrabna dostał, nogi
Mowie do niego mój Adonisku

A my dzis z córka w srodku nocy mialysmy ogromna potrzebe zeby sie poprzytulac,pogadac i napic herbatki Zajeło nam to poł godzinki.Od 3:30-4 I przed 6 na nozkach, ale jestem wyspana, pije kawke i piękny dzien sie zapowiada

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

hej anula

Svi zapomnialas o mnie
Ja tez chce to zobaczyc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 06:44   #4783
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Na początku był baaardzo zdziwiony, a potem się cieszył . Słuchajcie, najlepszy mój Małż - to jest huśtawka w małym ogródku przy bloku, inne dzieci codziennie tam się huśtają, a On najpierw obejrzał zaczepy, potem sznurki, potem siedzisko i to dokładnie , a na koniec to drewniane, do którego się huśtawkę mocuje

Fajna nazwa , ja nigdzie na zdjęciu nie widziałam u Ciebie gordona
mama CBŚ tata BOR

Cytat:
a wlasnie anula - ja tu liczylam, ze na nk sobie fotki poogladam a tu co? 3 fotki?

Cytat:
hej

bylam z Wercia na spacerku a potem pojechalimsy na zakupy - malz sie obkupil a mala zasnela mu w ramionach jak wybieralam sobie okulary w orsayu i spala smacznie a my jeszcze na kawke poszlismy
Sen najważniejszy bez względu na warunki Martynka nie zasnie w takim miejscu, za duzo się dzieje i wszytsko ją interesuje

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jeszcze zobaczę jak będzie piła np. rumianek parzony albo koper. Spróbuję z tym...
Martynka też praktycznie tylko wodę pije, nauczyłam ją robiąc stopniowo coraz to bardziej rozcieńczone herbatki i soczki ąz do samej wody doszłyśmy

Cytat:
można, można tylko trzeba coś z tym robić, a ja nawet odrostów nie mam kiedy zrobić a co dopiero jakiś rower czy basen
szukamy krzesełka rowerowego i kasku dla Tomusia to będziemy jeździć i jak trochę podrośnie jeszcze to na basen z nim to się trochę poruszam
też mi się już marzy małą na rower wziąć źle nie widzę jej w kasku..ona nienawidzi czapek, zrzuca non stop, kasku to się chyba wścieknie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

hej anula
cześć

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:02   #4784
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

o tej godzinie to dawno juz nie witalam sie
ale wstalam o 7.00 nie chce juz mi sie spac

Cytat:
j

dzieki podbudowalas mnie

rozstepami sie nie przejmuje, moze inaczej - po 7 latach nauczylam sie z nimi zyc
ale brzuch mam okropny i wiem, ze jest gorszy nie po Eryku bo ciezej go zgubic i jest wiecej skory

brzuszki robilam z tamilee i krecilam hula ale jestem za malo wytrwala, jakbym szybciej widziala efekty to pewnie bym robila

poza tym teraz przy Marcelu jestem juz bardziej zmeczona po calym dniu i nie mam sily

widzisz do rozstepow sie przyzwyczilas i to do wiekszego brzuszka z czasem przywykniesz
rozumiem ciebie ze jestes zmeczona i nie masz sily juz zeby cwiczyc , a moze zapisz sie na silownie? przynajmniej 2 razy w tygodniu -bedziesz miala wychodne i troche czasu dla siebie, bo w domu nie zawsze sie ma czas i checi zeby pocwiczyc, a moglabys jakas kolezanke jeszcze namowic i rozerwiesz sie pogaduchami
jestem pewna ze malz kocha Ciebie i twoj brzuch bo dalas mu najcenniejszy skarb czyli synka wiec to raczej kwestia akceptacji samej siebie i swojego brzucha
ja tez mam kupe bluzek obcislych i leza, bo nienawidze tych bokow jak mi wystaja.....a jak ubiore jakas luzniejsza to zapominam o nich i widze w lustrze ze wygladam swietnie, a w obislej bluzce mialabym wrazenie ze wszyscy gapia sie na moje boczki
kazda kobieta ma jakies niedoskonalosci z ktorych jest niezadowolona

i jeszcze jedno patrzac na Ciebie , widze szczesliwa i super wygladajaca mamusie!!!
Cytat:

No i ile pampków heh

hehe Laura to chyba z liter lyknie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Sen najważniejszy bez względu na warunki Martynka nie zasnie w takim miejscu, za duzo się dzieje i wszytsko ją interesuje

a najlepsze ze ona zasnela na rekach i tak spala.......wozka nie mielismy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-26, 08:16   #4785
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
No i zobligowałam sie ze podciagne mala siore z ang, wiec przyszla jak mala byla gotowa do spania i kułyśmy
Boshe, jak to sie wszystko zapomina jak sie nie uzywa jezyka.Szkoda

No ale słowka, wymowe z pisownia mamy na blache wykute, jeszcze troche gramatyki zostalo na sprawdzian.
Tak wiec nie chcialam wlaczac kompa, bo mloda strasznie sie rozprasza.Tylko pozwolic jej powiedziec co nie na temat i juz jedzie historie,opowiadania i anegdotki
Nauke zakonczylysmy jak mąż wrocil bo jak go zobaczyla to zaraz małpiego rozumu dostala i byly smiechy i "hihy"
Puscil jej fragment nauki ang z Dnia Swira chyba i nie bylo juz co wracac do ksiazek.
Swoja droga usmialam sie niesamowicie.
Znacie to?
No i niech ktoś powie,że źle mieć starszą siostrę(ja też z tych starszych)

Cytat:
a Werci kupilam w reserved 2 x body z krotkim rekawkiem , rajstopki takie cieniutkie i sweterek z promocji

super
No właśnie,fotki,fotki

Cytat:
No niby tak, ale trochę pociesznie to wyglądało

Cytat:
a znasz metode treningu pamieci?
musialabym sie skupic na czym to polegalo, zebym mogla dokladnie wytlumaczyc, ale w skrócie to sie tworzylo abstrakcyjna historyjke.
Doszłam w krotkim czasie do 75 elementow, a potem sie zapuscilam.
Jak ktoras bedzie zaintersowana to wytlumacze.
Coś słyszałamTragicznie nie jest,ale jak nie zabiorę kartki,to zdarzy się o czymś zapomniećEhh,to już z wiekiem przychodzi

Cytat:
o juz wszystkie by chcialy moj wiszacy bebol zobaczyc
swoje pokazcie a nie
Pewnie dla porównania

Cytat:
ja nie mam brzucha tylko wielki zadek
A Ty co,zadek pokażesz?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:28   #4786
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
mama CBŚ tata BOR
(...)

Martynka też praktycznie tylko wodę pije, nauczyłam ją robiąc stopniowo coraz to bardziej rozcieńczone herbatki i soczki ąz do samej wody doszłyśmy
Hehe

Kuba też by nie zasnął, nigdy w życiu

Anula, a Martek z czego pije? Z butelki?

Ja to nie wiem, jak to dalej będzie , Kuba ciągle tylko by stał, podciąga się, gdzie się da. A tak w ogóle to chcę iść z Nim do neurologa, bo ciągle podkurcza paluszki u stóp, np. jak siedzi.

Wczoraj próbowałam uśpić Go w dzień bez smoczka. Matko, co się działo , po 5 minutach się poddałam, bo stwierdziałam, że policję za chwilę ktoś wezwie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

skierko, widzę Cię i mam pytanie - jak się nazywała ta herbatka z Herbapolu na laktację?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:35   #4787
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

widzisz do rozstepow sie przyzwyczilas i to do wiekszego brzuszka z czasem przywykniesz
rozumiem ciebie ze jestes zmeczona i nie masz sily juz zeby cwiczyc , a moze zapisz sie na silownie? przynajmniej 2 razy w tygodniu -bedziesz miala wychodne i troche czasu dla siebie, bo w domu nie zawsze sie ma czas i checi zeby pocwiczyc, a moglabys jakas kolezanke jeszcze namowic i rozerwiesz sie pogaduchami
jestem pewna ze malz kocha Ciebie i twoj brzuch bo dalas mu najcenniejszy skarb czyli synka wiec to raczej kwestia akceptacji samej siebie i swojego brzucha
ja tez mam kupe bluzek obcislych i leza, bo nienawidze tych bokow jak mi wystaja.....a jak ubiore jakas luzniejsza to zapominam o nich i widze w lustrze ze wygladam swietnie, a w obislej bluzce mialabym wrazenie ze wszyscy gapia sie na moje boczki
kazda kobieta ma jakies niedoskonalosci z ktorych jest niezadowolona

i jeszcze jedno patrzac na Ciebie , widze szczesliwa i super wygladajaca mamusie!!!
Czeko bardzo ładnie to ujęłaś

Cześć kobitki
Dzisiaj dalszy ciąg ładnej pogodyspędzimy dużo czasu na dworze.
Nocka ani dobra,ani zławstawałam mnóstwo razy,Bartosz na śpiocha wędrował po łóżeczku,pojękiwał-muszę zajrzeć do buziakamoże 6 ząbek mamy,a ja nic nie wiem.
Kazałam dzisiaj mężowi zajrzeć do tego punktu,w którym zostawił nasz aparat fotograficzny do naprawy,facet miał oblukać czy opłaci naprawiać i zadzwonić,ale minęło 4 tygodnie i nic.Gościu jaja sobie robi a mi dziecko rośnie.
Za raz dzwonię do bratówki,ciekawa jestem,czy ją weźmie dzisiaj na wywoływanie,czy jutro-dzisiaj kazał się jej wstawić

Unholy za wizytę,żeby wszystko się wyjaśniło

Miłego dnia

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:39   #4788
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Ja to nie wiem, jak to dalej będzie , Kuba ciągle tylko by stał, podciąga się, gdzie się da. A tak w ogóle to chcę iść z Nim do neurologa, bo ciągle podkurcza paluszki u stóp, np. jak siedzi.

Wczoraj próbowałam uśpić Go w dzień bez smoczka. Matko, co się działo , po 5 minutach się poddałam, bo stwierdziałam, że policję za chwilę ktoś wezwie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

skierko, widzę Cię i mam pytanie - jak się nazywała ta herbatka z Herbapolu na laktację?

hej, ta herbatka nie ma specjalnej nazwy. pisze że herbatka dla karmiących. jak zapytasz w aptece i powiesz że z herbapolu w torebkach do zaparzania to powinni wiedzieć o co chodzi jeśli mają. wcześniej kupowałam i to się nazywało fito mix IV i była na trawienie, a teraz tą samą zrobili i dla karmiących. więc pytaj albo o fito mix IV albo konkretnie dla karmiących
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:41   #4789
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej, ta herbatka nie ma specjalnej nazwy. pisze że herbatka dla karmiących. jak zapytasz w aptece i powiesz że z herbapolu w torebkach do zaparzania to powinni wiedzieć o co chodzi jeśli mają. wcześniej kupowałam i to się nazywało fito mix IV i była na trawienie, a teraz tą samą zrobili i dla karmiących. więc pytaj albo o fito mix IV albo konkretnie dla karmiących
Dzięki

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-26, 08:47   #4790
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry poniedziałkowo

Ja już od godziny w pracy ale noc miałam piękną...już trzecią bez pobudki Zuzka od 3 nocy śpi od 19 do 6-7 zero pobudki (nie licząc dzisiejszej nocy, ale to jej się coś śniło...mleka nie było) Jestem taka z niej dumna...a do tego wyspana Fajnie tak po 10 miesiącach przespać całą noc!!!

Wczoraj cały dzień spędziliśmy na działce...Mała szalała na trawce...a do tego...............zrobiła sama dwa kroczki!!!!!!!!!! Pierwsze dwa, samodzielne, bez trzymania!!!!!!!!:j upi: Była tak zdziwiona że po tych dwóch od razu na pupkę musiała usiąść Teraz to jej chyba pójdzie szybko Dzień przed skończeniem 10 miesięcy i już dwa kroki

Jeśli chodzi o picie to moja pije z niekapka...ale takiego z miękkim ustnikiem, z rączkami dwoma...dostała od mojej kuzynki i bardzo polubiła...ma też z twardym dziubkiem, ale jakoś nie lubi go....a najbardziej to lubi pić prosto z "dorosłej" butelki albo ze szklanki wczoraj dostała kompot ze śliwek i sama szklankę trzymała, ja tylko asekurowałam

Co do wyglądu brzucha...bo to doczytałam...o rany...o moim nie wspominam Svi, Ty jesteś generalnie drobna i nie widać brzucha...co tu dużo mówić...LASKA Z CIEBIE!!!!

Miłego dnia dziewczyny...ja postaram się nadrobić weekend, ale mam duuuzzzzooo roboty więc zobaczymy jak to wyjdzie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-04-26 o 08:52
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:02   #4791
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Ja już od godziny w pracy ale noc miałam piękną...już trzecią bez pobudki Zuzka od 3 nocy śpi od 19 do 6-7 zero pobudki (nie licząc dzisiejszej nocy, ale to jej się coś śniło...mleka nie było) Jestem taka z niej dumna...a do tego wyspana Fajnie tak po 10 miesiącach przespać całą noc!!!

Wczoraj cały dzień spędziliśmy na działce...Mała szalała na trawce...a do tego...............zrobiła sama dwa kroczki!!!!!!!!!! Pierwsze dwa, samodzielne, bez trzymania!!!!!!!!:j upi: Była tak zdziwiona że po tych dwóch od razu na pupkę musiała usiąść Teraz to jej chyba pójdzie szybko Dzień przed skończeniem 10 miesięcy i już dwa kroki

Jeśli chodzi o picie to moja pije z niekapka...ale takiego z miękkim ustnikiem, z rączkami dwoma...dostała od mojej kuzynki i bardzo polubiła...ma też z twardym dziubkiem, ale jakoś nie lubi go....a najbardziej to lubi pić prosto z "dorosłej" butelki albo ze szklanki wczoraj dostała kompot ze śliwek i sama szklankę trzymała, ja tylko asekurowałam
(...)
Miłego dnia dziewczyny...ja postaram się nadrobić weekend, ale mam duuuzzzzooo roboty więc zobaczymy jak to wyjdzie

Same dobre wiadomości

Gratuluję przesypianych w całości nocy i pierwszych kroczków . No i ładnego picia z czego tylko się da

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Mnóstwo buziaków i dużo zdrówka dla Nataniela , Zuzi i Bartoszka

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Uciekam zacząć dzień mojemu Krasnoludkowi , do potem

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-26, 09:08   #4792
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ale bylo mozna odrabiac zajecia, wpisujac sie w miejsca wolne, gdzie ktos inny zrezygnowal

ale jak juz nowy semestr to nie

dzieki podbudowalas mnie

no właśnie, ja rozumiem, że nie można w nieskończoność odkładać zajęć na basenie, ale te za które zapłaciliście powinniście dostać - np. oni by wyznaczali termin albo coś, ale nie powinny przepadać
oni sa dla klientów, a nie odwrotnie - a tu oni robią łaskę, ze pozwalają Ci uczestniczyć w zajęciach za Twoje pieniądze - mimo następnego semestru i tak sa opłacone przecież - powinni oddać kasę albo umożliwić odróbkę w kolejnym semestrze

to się uśmiałam
ja się nie wstydzę TZ, ale sama nie mogę na siebie patrzeć, ani ich dotykać

Cytat:
ciekawe czy juz mi wyslalas na maila
zaraz tam wskocze

No i ile pampków heh

ja chociaz tylko to bym chciala- cyce

u mnie niestety efekt jest odwrotny przy tunikach.Nie ukrywa, wrecz uwydatnia, bo to juz za duze gabaryty by ukryc, wiec raczej nosze dopasowane -nie obcisłe

A mój tz przez codzienne dlugie spacery z pieskiem zgubił ohoho...conajmniej 10kg-od grudnia
ale sumiennie po 8km idzie lub biega, a je normalnie

A my dzis z córka w srodku nocy mialysmy ogromna potrzebe zeby sie poprzytulac,pogadac i napic herbatki Zajeło nam to poł godzinki.Od 3:30-4 I przed 6 na nozkach, ale jestem wyspana, pije kawke i piękny dzien sie zapowiada

hej anula

Svi zapomnialas o mnie
Ja tez chce to zobaczyc

gratulację dla męża

Cytat:

też mi się już marzy małą na rower wziąć źle nie widzę jej w kasku..ona nienawidzi czapek, zrzuca non stop, kasku to się chyba wścieknie

cześć
ale kask konieczny jest -przynajmniej ja tak uważam - trudno Wam bedzie małą przyzwyczaić, ale teraz sa takie śliczne kaski
zaraz poszukam przykładowych
ja sama wybierze to moze bedzie nosić (no oczywiście nie teraz ma wybierać )

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

A Ty co,zadek pokażesz?
taaak, tylko trzeba by było coś postawić obok dla porównania np. szafę trzydrzwiową

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

anula, my chcemy z tej firmy kupić

http://www.allegro.pl/listing/search...ring=lazer+max

albo tutaj
http://www.allegro.pl/listing/search...&description=1

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-04-26 o 09:10
Stary 2010-04-26, 09:17   #4793
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Anula, a Martek z czego pije? Z butelki?

Martynka generalnie to jeszcze z butelki, wszelkiego rodzaju niekapki są be więc sobie darowałam, ćwiczę z nią picie z normalnego kubka i idzie jej całkiem całkiem oczywiście połowa jest wylana ale sporo też wypija....chyba nie będę już więcej kombinowała z niczym innym, jak zacznie mniej mleka w ciągu dnia pić to tylko na zwykły kubek przejdziemy...no chyba że..aaa zabiłaś mi klina znowu z tym kubkiem LOVI poczekam czy Krasnoludkowi się spodoba, u Martyni będzie na pewno tak samo

U nas zasypianie bez smoczka nie ma szans, mała wcale go nie potrzebuje, paluch do buzi i po sprawie, wole już tego smoka jej dać bo kciuk potrafi mieć cały szorstki i czerwony od tego ssania Nie mam pojęcia co z tym zrobić? Na razie liczę że jej przejdzie...

Cytat:

no to brawo brawo Zdolną masz córeczkę

Ja się chyba jeszcze dzisiaj nie witałam, dzień dobry Zapraszam na kawę

Miramej mnie natchnęła i chciałam was zapytać czy wasze dzieciaki zaciskają jeszcze piąstki?

Stary 2010-04-26, 09:20   #4794
magi77
Wtajemniczenie

To witam poweekendowo

Wielkie Oko w pracy, to żona na wizażu , ale raczej nie pocytuje, bo duuużo stron do nadrobienia

Uciekam teraz, bo Maciek na mnie krzyczy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:21   #4795
Wojtusia
Zakorzenienie

dzien dobry, nie mam weny, mamy troche zamieszania w zyciu teraz. .. ehh, napisze moze pozniej, bo jakos teraz nie mam siły. buziaczki.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:28   #4796
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B]

ale kask konieczny jest -przynajmniej ja tak uważam - trudno Wam bedzie małą przyzwyczaić, ale teraz sa takie śliczne kaski
zaraz poszukam przykładowych
ja sama wybierze to moze bedzie nosić (no oczywiście nie teraz ma wybierać )

--

anula, my chcemy z tej firmy kupić

http://www.allegro.pl/listing/search...ring=lazer+max

albo tutaj
http://www.allegro.pl/listing/search...&description=1
zgadzam się że konieczny, też bym małej bez kasku nie woziła, przecież mała wywrotka wystarczy i aż strach pomyśleć... może jakoś ją przekonamy

a swoją droga pamiętacie jak my jeździłyśmy? W wiklinowym koszyku na kierownicy albo jeszcze lepiej, na ręczniku na ramie lub bagażniku..i ciągle tylko tata powtarzał: nogi szeroko

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
To witam poweekendowo

Wielkie Oko w pracy, to żona na wizażu , ale raczej nie pocytuje, bo duuużo stron do nadrobienia

Uciekam teraz, bo Maciek na mnie krzyczy
Małe Oko

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dzien dobry, nie mam weny, mamy troche zamieszania w zyciu teraz. .. ehh, napisze moze pozniej, bo jakos teraz nie mam siły. buziaczki.
ojj, mam nadzieję że nic złego i poważnego wpadnij, czekamy

Ciekawe jak tam Antoś?

aa Czekoladko, miałam Ci wczoraj pisać ale jakoś mi umknęło, jak pisałaś o tej Wiśle (przejeżdżaliśmy wczoraj i myślałam czy tam jesteście ) - w Ustroniu jest park z "dzikimi" zwierzętami - niektóre oswojone np saernki mozna karmić z reki, pogłaskać itp, Jeszcze nie bylismy ale myslę że dla dzieciaków to świetna atrakcja by była ( wnioskuje po zainteresowaniu Martynki naszymi trzema przydomowymi kurami postawie wózek przy płocie, rzucę trochę trawy i małej nie ma- patrzy jak zaczarowana )

Stary 2010-04-26, 09:28   #4797
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Mnóstwo buziaków i dużo zdrówka dla Nataniela , Zuzi i Bartoszka

czesc dziewczynki,

nie napisze zbyt wiele, bo sie pochorowalam. Chyba jakiegos bakcyla zlapalam, wymiotuje caly czas. Jestem sama z Aneczka, bedzie ciezko. Dobrego dnia mamusie
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:33   #4798
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

nie napisze zbyt wiele, bo sie pochorowalam. Chyba jakiegos bakcyla zlapalam, wymiotuje caly czas. Jestem sama z Aneczka, bedzie ciezko. Dobrego dnia mamusie
biedaku

Wszystkiego dobrego dla naszych kochanych maluszków

Stary 2010-04-26, 09:35   #4799
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny!!! U nas nocka rowniez ok cala przespana . daniel napewno byl zmeczony wczorajszym dniem bo Go spedzilismy praktycznie calego na dworzu. Bylismy na car boodzie i znowu malutki obkupiony, jakies ciuszki , zabawki no i wozek . Bo moj juz mnie denerwuje, z kolkiem cos sie stalo i tak lata i strasznie zle sie prowadzi.
Ten co kupilam jest fajny bo zajmuje bardzo malo miejsca w bagazniku, no i nie jest tez to do konca taka normalna parasolka bo jest stabilniejszy. No i dalismy za niego 30 funtow, a jest w bardzo dobrym stanie wiec jestem zadowolona z zakupu.

Zycze milego dzionka! Ja go spedze na sprzataniu bo domek zapuszczony.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:40   #4800
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się że konieczny, też bym małej bez kasku nie woziła, przecież mała wywrotka wystarczy i aż strach pomyśleć... może jakoś ją przekonamy

a swoją droga pamiętacie jak my jeździłyśmy? W wiklinowym koszyku na kierownicy albo jeszcze lepiej, na ręczniku na ramie lub bagażniku..i ciągle tylko tata powtarzał: nogi szeroko

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Małe Oko

ojj, mam nadzieję że nic złego i poważnego wpadnij, czekamy

Ciekawe jak tam Antoś?

aa Czekoladko, miałam Ci wczoraj pisać ale jakoś mi umknęło, jak pisałaś o tej Wiśle (przejeżdżaliśmy wczoraj i myślałam czy tam jesteście ) - w Ustroniu jest park z "dzikimi" zwierzętami - niektóre oswojone np saernki mozna karmić z reki, pogłaskać itp, Jeszcze nie bylismy ale myslę że dla dzieciaków to świetna atrakcja by była ( wnioskuje po zainteresowaniu Martynki naszymi trzema przydomowymi kurami postawie wózek przy płocie, rzucę trochę trawy i małej nie ma- patrzy jak zaczarowana )
ano pamiętam - ja jeździłam na bagażniku i tylko słyszałam trzymaj się mocno

tak jak w samochodzie - nie przypominam sobie, żebym jeździła w jakimkolwiek foteliku

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości