|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Hej
![]() a u mnie dzien leci, byslimy zalatwic akt chrztu Tz...specjalnie moj tato nas zawiozl 30 km od nas na taka wioche zabita dechami, gdzie tz byl chrzcony i ksiadz mu nie dal tego aktu! ![]() Laski a w jakiej cenie sa u was żłobki? My z Tz w tym tygodniu idziemy sie zorientowac jak to wszytsko wyglada, bo prawdpodobnie w przyszlym roku tez pojde do pracy ![]() acha Brombi bylas na ty filmie z Szarukiem? ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Domi co za wstrętny Batman:\
A to my dzisiaj na polku
|
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotka dziękować
Ech dopieor pare razy zwiedzał ogródek... pierwszym razem wogóle się nie dozezwał nawet tlyko patrzył po czym się rozpłakał nastepnym razem obserwowała a tearz na pocz \ątku nic nie guga ale po chwili wszystko go interesuje i ze wszystkim gada |
|
|
|
#2405 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja się nie mogę doczekać jak na basen Mi zabiorę, chyba pękniemy ze szczęścia Cytat:
na asp jakoś na mnie trochę oko przymknęli, mogę przyjśc kiedy chcę, ale ja z kolei chciałabym popracować czasemw domu, a tu się nie da. Kamilla maluch słodziak, a koszulka ma napis wymowny bardzo
|
||
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Mamrotko - ja napewno zatrudnię jakąś starszą panią, nie będę sobie konkurencji we własnym domu przecie urządzać ![]() Kamilka zdjęcie super no i Zeberka wy też jesteście przesłodcy i prawie na letniaka już Fajnie masz obciętą grzywkę, ja mam tak całkiem na prosto na skos bym się nie odważyła chybaDomi ale du...ek z tego księdza. Można na niego gdzieś naskarżyć ![]() Gary pomyte, jeszcze nakarmić i wykąpać małego Wikiego potem ululać no a potem przyjdzie duży Wiki z pracy i pewnie popisałam Dobrych i przespanych nocek życzę |
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamietam jak Gabi pierwszy raz na dworze na rekach byla, nie wiedziala gdzie ma patrzec A teraz to tez gada do wszystkiego,a pieski jak lubi, szkoda ze ma alergie pewnie tez jak Filus Brombi poszarpala psiaki no nic moze z tego kiedys wyrosnie, mi sie marzy bernardyn i biszkoptowiec
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
mój tez uwielbia zwierzaki... gada z psem i kotami jak najęty... najlepszy jest ogon psa- może na niego długo się gapić jak nim rusza... pies jest czarno biały więc idealny do obserwacjiKatekatee ja tez kiedyś myślałam, że to za wiele ale jak raz tak ściełam to z grzywką na prosto się dziwnie czuję. wychodze z załorzenia, ze włosy odrastają i coraz odważniej szaleje sobei z nimi... no ale tearz są niefajne i wypadaja... |
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
kochane jestescie, dzieki za pamiec ![]() Dzisiaj pisze jeszcze od sasiada ale jutro o 7 przychodza podlaczac neta i NIC mnie juz nie powstrzyma... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-25 o 20:42 |
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Kamila nio to czekamy na Ciebie jutro
![]() Pinky wiesz u Nas to wogóle nie biorą pod uwagę czy w ciąży, czy ma małe dziecko. Raz nawet przy mnie taki jeden pan psor oblał dziewczyne w 9 miesiącu ciąży i jeszcze do niej hasłem że zaprasza w styczniu a to był lipiec Ta się rozpłakała a on nic zero sumienia, ja też wtedy w ciąży byłam ale jeszcze nie tak widocznej więc zakryłam ręką brzucha bo może jakiś chłop uprzedzony Ja się tylko tego miesiąca boje bo tak mi się wszystko nawarstwiło a odkąd tżt pracuje w drogówce to tak jakoś mniej chętny do pomocy w domu się zrobił Chyba go muszę trochę na ziemie sprowadzić bo nie mam zamiaru zawalić czegoś na sam koniec.A moje dziecie wypiło przez sen 120 ml kaszki i dalej spi. A ja go muszę wykąpać Jak tak to leży i marudzi a jak ma nie spać to spi. Pierdzioł mały.
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Katekatee znam ten ból... mój jak ma spać nie spi ale jak mam coś zrobić to nagle tak pięknie śpi... Musiałam znowu zacząć go kąpać ok 18, bo małpiszon już taki spiący nagle wtedy i marudny ale jak nie okąpie to nie zaśnie... a kapaliśmy się ok 19
No trudno może to chilowe a jak nie to będę musiała to przeboleć.
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzieci juz spia wiec mam chwilke a mam cos wazneo do powiedzenia przeciez
Tomeczku buziaczki od cioci na pol roczku u nas zmiana planow. tesciowa przyjedzie dopiero po naszym powrocie z gdyni.. no i dopiero jak przyjedzie to wtedy skoczymy do zakopanego razem bo ona jeszcze nigdy nie byla w polskich gorach hej!!!! co do mojej tesciowej jeszcze to w anglii kupuje sobie bigos, golabki i inne polskie potrawy gdyz w tesco jest teraz duzy wybor polskich dan![]()
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Paulina dostała dzisiaj 3 razy SS i tylko raz ulała... Dziwne to... Spróbuję jej dawać tylko po dwa razy, a za jakiś czas odstawić znowu i zobaczyć, czy to ma związek z ulewaniem...
Poza tym akurat dzisiaj miała powody do ulewania, bo robiłyśmy dzikie harce Tańce, hulanki, podskoki i wygibasy... Moja mama powiedziała, że od samego patrzenia zaraz zwymiotuje... A Paulina była zachwycona, śmiała się jak zwariowana w głos Cytat:
Średnia wieku w bloku to jakieś 65 lat... Też czasem hałasują... Sąsiadka z dołu słabo słyszy, to jak czasem włączy Radio M. to uszy odpadają A sąsiad z góry, akurat młodszy, to jak przyjedzie, to robi pranie o 3 nad ranem... Ale tak serio, to u nas cisza i spokój... Nie ma co narzekać... Gdyby tylko jeden pokój jeszcze mieć... Ostatnio wymyśliłam, że możemy z salonu (ok. 25 m2) wydzielić sypialnię, ale TŻ powiedział, że w klitkach nie będzie mieszkał... katekatee brawa dla Ciebie... Dasz radę wszystko pogodzić... A co ty studiujesz na tej AE, bo ja też po AE i takie memłowate te studia były... Na 4 i 5 roku, to już nic do roboty nie miałam... Cytat:
|
|
#2415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim jubilatom milusińskim spoźnione
coś mi znowu wizaz szwankuje w domu Cytat:
ale planujemy pod koniec czerwca Cytat:
dzieciaczki piekne |
||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane .
Pózniej Was ponadrabiam,wpadłam sie tylko przywitac.Jestesmy w szpitalu z mała na tomografi ...lezymy na sali z takim chłopcem który płacze od godziny 4albo5 :! zaraz Mnie cos trafi mała nie może przez niego spac...dosc ze wczoraj cały dzien nie spała to dzis nie moze dospac .....a jego matka zamiast z nim wyjsc siedzi ,przeciez powinna zrozumiec ...nie jestem zla na dziecko ,tylko na matke która nie mysli .....zrozumiałabym gdyby płakał 10 min -15 ale nie 2 godziny ...ahh
|
#2417 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() jak dobrze, ze w tym tyg długi weekend nie mogę się juz doczekać wyjazdu!!! a jeszcze jedziemy w takie piękne miejsce, gdzie trawka, góry, widoki hm.... aż się rozmarzyłam ![]() Cytat:
Teraz po prostu muszą się wyszaleć, bo to nowy blok, ludzie sie dopiero wprowadzają, więc urządzają parapetówki. A domek też mi się marzy, ale to wiadomo, że tak od zera to trudno młodym- kupić ziemię, dom wybudować, urządzić..... skąd pieniądze na to wziąć? ![]() katekatee- dla mnie twardzielka jesteś ja to szczerze powiem, ze juz by mi sie nie chciało studiować. Dobrze, że mam to już za sobą. Pójde jeszcze tylko na jakąś podyplomówkę, ale to jak dzieci będa starsze ![]() Cytat:
Cytat:
u nas prywatny ok 1000-1200 a państwowy to nie wiem, ale jakoś chyba z 250, tak mi sie wydaje. Cytat:
![]() a ja w Zakopanym też jeszcze nigdy nie byłam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Filipku, Oliwciu, Olivierku - dużo zdrówka od Madzi i cioci Di Dzieciaczki jak zwykle cudne... Cytat:
Czy Wam wizaż też szwankuje...?? |
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ja byłam pierwszym rokiem gdzie wprowadzili punkty ECTS i program nie może za bardzo odbiegać od tego co mają dzienni. Więc my mieliśy w niektórych semestrach po 8-9 przedmiotów i siedzieliśmy każdy weekend w sobote i w niedziele po 6-10 godzin, podczas gdy rok przed nami miał tylko 5 przedmiotów. Pozatym ja jestem ostatnim rocznikiem wyżu no i wiadomo mniej studnetów mieli to musieli dowalić godziny żeby psory miały co robić.... Na magisterce kumpele rok starsze miały 1-2 przedmioty my mamy 5 a są ludzie którzy mieli po 7. To wszystko zależy od ilości godzin danego przedmiotu. Mogłaś wybrać np 3 przedmioty za 6 punktów ale po kilka godzin albo jeden za 6 pkt ale po 20-30 godzin. I CI którzy wybrali mniej bo mniej godzin to i tak musieli potem się w domu z książek uczyć więc już lepiej siedzieć w tej szkole niż się potem samemu uczyć z miliona książek. Ja studiuje bankowość i finanse międzynarodowe na wydziale Finansów i Rachunkowości ale mnie to interesuje zwłaszcza kredyty hipoteczne o których piszę pracę. Cytat:
100 latek i dużooo zdróweczka dla NAszego kolejnego półroczniaka Filipka i pozostałych miesięczniczków Oliwki i Olivierka |
||
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mieliśmy udany weekend - nareszcie była cudowna pogoda i spędzilismy dużo czasu na świeżym powietrzu
na tvp2 mówią o zaletach pzredszkola |
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek mamy juz neta Aleeee sie za wami stesknilam ![]() Dolaczam sie do zyczen dla solenizantow ![]() U nas powoli lepiej - ja jeszcze mam katar i kaszel, ale lzejsze no a maly ma katarek caly czas....martwi mnie to, ale czytalam, ze moze do tygodnia tak byc wiec czekam... ![]() Przez to André spi gorzej w nocy i ostatnie nocki byly hardcore, pobudki co chwile, czyszczenie noska, noszenia chwilke i zasniecie...niestety maly obraca sie na brzuszek i (mimo ze bardzo dobrze potrafi obrocic sie z powrotem na plecki!) to wola mnie na pomoc, ze juz mu sie nie podoba i chce z powrotem...ja go na plecki, odwracam sie a on myk i znow na brzuch... No ale najwazniejsze, zeby byl zdrowy ![]() Wie moze ktoras mamusia jak to jest z zatokami u malych dzieci? Bo ja bylam chora bardzo czesto i martwi mnie to, zeby maly tez tego nie mial...a ten katar o ciagnie sie u niego i ciagnie.... Pinky_deer jeszcze sie nie poznalysmy, witam
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-26 o 10:01 |
|
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
dołaczam sie do zyczeń
Cytat:
u naszych maluchów to chyba jeszcze za wczesnie na zatoki - tez mam ten bol i mam nadzieję, ze moje pociechy po mnie tego nie odziedzicza a my odstawiliśmy berodual i juz mam stracha, no i zaczęłam z małym wychodzić na spacerki i tez sie boję - TZ wyjeżdza na kilka dni do Doniecka i modlę sie aby byly zdrowe |
|
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie ![]() Madziu a karmiłaś Ize piersią? Czy jak Iza byłą uczulona na mleko modyfikowane to lekarz Wam dał inne? Ponoć dzieci do roku mają takie problemy Nie wiem co robić ponieważ niechce karmić małej do roku bo boje się że mała się zabardzo przyzwyczai do piersi, ona już mi w nocy przesadza z piersią bo budzi się już nawet co godz. żeby sobie pocmokać i zaraz śpi dalej. Czasem uda mi się dać smoczek ale to też nie na długo. Miała teraz przez dwa dni że spała 3 i pół h więc dałą rade ale to były tylko dwa dni ![]() AsiCcccCA też trzymam kciuki
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo,jeszcze tylko dwa takie wolne poniedzialki a na trzecie juz wracam do pracy buuuuu Milego dzionka u nas dzis pieknie wiec zaraz na spacer idziemy bo cos mi tu w pogodzie mącą i mowia ze po poludniu ma padac deszczol Wszystkiego najlepszego dla JUBILATÓW
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
byłabym zapomniała :
sto lat dla wczorajszego solenizanta Tomcia i dzisiejszych :Filipka, Oliwci, Olivierka kareninko long time no see |
|
|
|
#2426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mialam stracha jak odstawialismy berodual ale jak na razie jest ok, tylko zauwazylam ze mala lepiej sie czuje jak duzo ptrzebywa na powietrzu, nawet jak mi zaczyna kichac, kaslac to ide na dluzsze spacery i spi na dworzu i jest lepiej
|
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, bol jest okropny...ile ja sie nameczylam...i te inhalacje wstretne.... ![]() Trzymam kciuki, zeby maluszki byly zdrowe i tz szybko wrocil Cytat:
Oh yeeeeeeeeeees......but I'M BACK ![]() A to my wczoraj na spacerku i na kawusi z ciastkiem truskawkowym... ![]() Załącznik 3061133Załącznik 3061134Załącznik 3061135
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Sto lat dla dzisiejszych solenizantów ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
DUŻO ZDRÓWKA DLA SOLENIZANTÓW NASZYCH MALUSICH I DZISIEJSZYCH I WCZORAJSZYCH Ja ostatnio bardzo mało tutaj sie udzielam ale strasznie zmęczona jestem i mało czasu byłam też u chirurga i zabieg mam dopiero na 26lipiec, cholera strasznie sie boje moja niunia śpi ale kręci sie więc napewno sie znow zaraz obudzi i właśnie tak to jest teraz że nie bardzo umie posiedzieć z Wami pisałyście jak mówicie do swoich maluszków ja mówie niuniuś kruszynka myszka dziubasek no i Agusia aha i czasami łobuziaczku Karenina witaj nareszcie z powrotem u nas Katekatee a Ty biedna ciągle w tych książkach i pisaniu, trzymam kciuki abyś wszystko dobrze napisała i dała rade ale widać że jesteś świetna dziewczyna i wszystko Ci się udaje pogodzić i bobasek i nauka no super Magdawikp bardzo dużo zdrówka dla dzieciaczków AsiCcccCA bedzie dobrze trzymam kciuki za wyniki, no i właśnie jak ten maluszek tak płakał to mogła ta mama wyjść z nim i chociaż dać Wam pospać a spróbować ponosic małego na korytarzu gdzieś albo jest zawsze jakaś sala gdzie bawia się maluszki to tam go usopkoić dziewczyny a dzieciaczki to normalnie super słodziaczki i mamusie jakie uśmiechnięte ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- DOMI DITU TARASIA właśnie poklikałam i oddałam po głosie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Ech dopieor pare razy zwiedzał ogródek... pierwszym razem wogóle się nie dozezwał nawet tlyko patrzył po czym się rozpłakał
mieli szczęście tylko, że nas uprzedzili, że robią parapetówkę, bo bym ich wystrzeliła!! 

Dobrych i przespanych nocek życzę

brawa dla Ciebie... Dasz radę wszystko pogodzić... A co ty studiujesz na tej AE, bo ja też po AE i takie memłowate te studia były... Na 4 i 5 roku, to już nic do roboty nie miałam...