Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 19:30   #2401
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Hej

a u mnie dzien leci, byslimy zalatwic akt chrztu Tz...specjalnie moj tato nas zawiozl 30 km od nas na taka wioche zabita dechami, gdzie tz byl chrzcony i ksiadz mu nie dal tego aktu! ma sobie w tygodniu przyjechac...nie interesowalo go to, ze Tz nie ma kiedy, ze auta nie mamy, ze tz pracuje...to ma byc w tygodniu

Laski a w jakiej cenie sa u was żłobki?
My z Tz w tym tygodniu idziemy sie zorientowac jak to wszytsko wyglada, bo prawdpodobnie w przyszlym roku tez pojde do pracy

acha Brombi bylas na ty filmie z Szarukiem?
pozdrawiam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:41   #2402
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Domi co za wstrętny Batman:\

A to my dzisiaj na polku

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:17   #2403
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

A to my dzisiaj na polku
jakie minki

Domi, dziwny ten ksiadz, powinien zrozumiec i pomoc mlodym ludziom
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:23   #2404
zebra666
Zakorzenienie

Mamrotka dziękować Ech dopieor pare razy zwiedzał ogródek... pierwszym razem wogóle się nie dozezwał nawet tlyko patrzył po czym się rozpłakał nastepnym razem obserwowała a tearz na pocz \ątku nic nie guga ale po chwili wszystko go interesuje i ze wszystkim gada

Stary 2010-04-25, 20:24   #2405
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

ależ mieliśmy dziś imprezkę za ścianą mieli szczęście tylko, że nas uprzedzili, że robią parapetówkę, bo bym ich wystrzeliła!!
muzyka tylko ryczała BUM BUM BUM, śmiechy, głośnie pokrzyki, śpiewy, jednym słowem miałam dość.Nawet Olki łóżeczko wzięliśmy z jej pokoju do naszego, bo baliśmy się, że sie obudzi (to było u niej za ścianą).
ech.. niech wreszcie Ci ludzie sie uspokoją, czy oni nie wiedzą, że mamy małe dziecko? (czytałyście Leszka Talko? to będziecie wiedziały o co chodzi )

dmucha się w buźke i hop pod wodę są tylko zdziwione
blokowe życie ciężkim jest znam, wiem i nie lubię tego. my to jeszcze mamy niemal papierowe ściany. ale harror był jak okna wymieniali w całym bloku
ja się nie mogę doczekać jak na basen Mi zabiorę, chyba pękniemy ze szczęścia

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieJa tylko się przyszłam przywitać i powiedzieć że jakoś przeżyłam tą pobudkę o 5.30 i poranek w szkole a nawet mam tego efekt że zapisałam się na pracę zaliczeniową w związku z czym mój plan na maj wygląda tak:
8,9 egzaminy
25 praca zaliczeniowa pod tytułem"Przedsiębiorstwo w obliczu kryzysu"
a do 30 maja muszę oddać poprawioną pracę magisterską
oprócz tego mamy jeszcze normalne zajęcia
Nie wiem jak ja to wszystko jakoś pogodzę. Ale nic nie będę tu takich rzeczy wypisywać bo zaraz ktoś napisze że ze mnie wyrodna matka zamiast się dziecku poświęcić to jej się studiów zachciało.
Jeszcze na domiar złego mojej mamy koleżanka która miała zająć się Wikim jednak nam odmówiła i ja teraz będę musiała szukać jakieś niani Idę bo przynudzam

Oczywiście sto latek i zdrówka dla Tomusia
czasem trudno pogodzić studia i dzidziola, ale się da. I tak Cię podziwiam, Kate, bo widać masz wymagające studia i godziny masakryczne.
na asp jakoś na mnie trochę oko przymknęli, mogę przyjśc kiedy chcę, ale ja z kolei chciałabym popracować czasemw domu, a tu się nie da.

Kamilla maluch słodziak, a koszulka ma napis wymowny bardzo
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:26   #2406
katekatee
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny No jakoś będę to musiała wszystko pogodzić tym bardziej że z moimi karierowymi planami zamierzam wystartować na jesień więc rozdział Akademia Ekonomiczna muszę mieć już zamknięty.

Mamrotko
- ja napewno zatrudnię jakąś starszą panią, nie będę sobie konkurencji we własnym domu przecie urządzać a co do reszty szczegółów to pogadamy innym razem w klubiku bo tak na forum to wiesz

Kamilka zdjęcie super no i Zeberka wy też jesteście przesłodcy i prawie na letniaka już Fajnie masz obciętą grzywkę, ja mam tak całkiem na prosto na skos bym się nie odważyła chyba

Domi ale du...ek z tego księdza. Można na niego gdzieś naskarżyć

Gary pomyte, jeszcze nakarmić i wykąpać małego Wikiego potem ululać no a potem przyjdzie duży Wiki z pracy i pewnie popisałam Dobrych i przespanych nocek życzę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:28   #2407
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Cytat:

A to my dzisiaj na polku
Jaki czapeczkowiec słodki

my po spacerze mamy chyba nadmiar powietrza w glowie Mi zasnęła natychmiast, ja mam kapę totalną a Tż noga napuchła 2 razy
ale pogoda jak marzenie, roztapialiśmy się na kocu
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:30   #2408
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamrotka dziękować Ech dopieor pare razy zwiedzał ogródek... pierwszym razem wogóle się nie dozezwał nawet tlyko patrzył po czym się rozpłakał nastepnym razem obserwowała a tearz na pocz \ątku nic nie guga ale po chwili wszystko go interesuje i ze wszystkim gada

Pamietam jak Gabi pierwszy raz na dworze na rekach byla, nie wiedziala gdzie ma patrzec A teraz to tez gada do wszystkiego,a pieski jak lubi, szkoda ze ma alergie pewnie tez jak Filus Brombi poszarpala psiaki no nic moze z tego kiedys wyrosnie, mi sie marzy bernardyn i biszkoptowiec ale mamy juz dwa duze psy i chyba nic z tego
Stary 2010-04-25, 20:36   #2409
zebra666
Zakorzenienie

Dziękować mój tez uwielbia zwierzaki... gada z psem i kotami jak najęty... najlepszy jest ogon psa- może na niego długo się gapić jak nim rusza... pies jest czarno biały więc idealny do obserwacji

Katekatee ja tez kiedyś myślałam, że to za wiele ale jak raz tak ściełam to z grzywką na prosto się dziwnie czuję. wychodze z załorzenia, ze włosy odrastają i coraz odważniej szaleje sobei z nimi... no ale tearz są niefajne i wypadaja...

Stary 2010-04-25, 20:39   #2410
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dziewczynki

kochane jestescie, dzieki za pamiec

Dzisiaj pisze jeszcze od sasiada ale jutro o 7 przychodza podlaczac neta i NIC mnie juz nie powstrzyma...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-25 o 20:42
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:54   #2411
katekatee
Zadomowienie

Kamila nio to czekamy na Ciebie jutro Tylko tak nie szalej żebyś nie skończyła jak ten ludek z emotikonki

Pinky wiesz u Nas to wogóle nie biorą pod uwagę czy w ciąży, czy ma małe dziecko. Raz nawet przy mnie taki jeden pan psor oblał dziewczyne w 9 miesiącu ciąży i jeszcze do niej hasłem że zaprasza w styczniu a to był lipiec Ta się rozpłakała a on nic zero sumienia, ja też wtedy w ciąży byłam ale jeszcze nie tak widocznej więc zakryłam ręką brzucha bo może jakiś chłop uprzedzony Ja się tylko tego miesiąca boje bo tak mi się wszystko nawarstwiło a odkąd tżt pracuje w drogówce to tak jakoś mniej chętny do pomocy w domu się zrobił Chyba go muszę trochę na ziemie sprowadzić bo nie mam zamiaru zawalić czegoś na sam koniec.

A moje dziecie wypiło przez sen 120 ml kaszki i dalej spi. A ja go muszę wykąpać Jak tak to leży i marudzi a jak ma nie spać to spi. Pierdzioł mały.

Stary 2010-04-25, 21:02   #2412
zebra666
Zakorzenienie

Katekatee znam ten ból... mój jak ma spać nie spi ale jak mam coś zrobić to nagle tak pięknie śpi... Musiałam znowu zacząć go kąpać ok 18, bo małpiszon już taki spiący nagle wtedy i marudny ale jak nie okąpie to nie zaśnie... a kapaliśmy się ok 19 No trudno może to chilowe a jak nie to będę musiała to przeboleć.

Stary 2010-04-25, 21:45   #2413
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

moje dzieci juz spia wiec mam chwilke a mam cos wazneo do powiedzenia przeciez

Tomeczku buziaczki od cioci na pol roczku

u nas zmiana planow. tesciowa przyjedzie dopiero po naszym powrocie z gdyni.. no i dopiero jak przyjedzie to wtedy skoczymy do zakopanego razem bo ona jeszcze nigdy nie byla w polskich gorach hej!!!!
co do mojej tesciowej jeszcze to w anglii kupuje sobie bigos, golabki i inne polskie potrawy gdyz w tesco jest teraz duzy wybor polskich dan posmakowala jej nasza kuchnia

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 22:45   #2414
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Paulina dostała dzisiaj 3 razy SS i tylko raz ulała... Dziwne to... Spróbuję jej dawać tylko po dwa razy, a za jakiś czas odstawić znowu i zobaczyć, czy to ma związek z ulewaniem...

Poza tym akurat dzisiaj miała powody do ulewania, bo robiłyśmy dzikie harce Tańce, hulanki, podskoki i wygibasy... Moja mama powiedziała, że od samego patrzenia zaraz zwymiotuje... A Paulina była zachwycona, śmiała się jak zwariowana w głos

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł
ech.. niech wreszcie Ci ludzie sie uspokoją, czy oni nie wiedzą, że mamy małe dziecko?
U nas mieszkają sami emeryci Średnia wieku w bloku to jakieś 65 lat... Też czasem hałasują... Sąsiadka z dołu słabo słyszy, to jak czasem włączy Radio M. to uszy odpadają A sąsiad z góry, akurat młodszy, to jak przyjedzie, to robi pranie o 3 nad ranem... Ale tak serio, to u nas cisza i spokój... Nie ma co narzekać... Gdyby tylko jeden pokój jeszcze mieć... Ostatnio wymyśliłam, że możemy z salonu (ok. 25 m2) wydzielić sypialnię, ale TŻ powiedział, że w klitkach nie będzie mieszkał...

katekatee brawa dla Ciebie... Dasz radę wszystko pogodzić... A co ty studiujesz na tej AE, bo ja też po AE i takie memłowate te studia były... Na 4 i 5 roku, to już nic do roboty nie miałam...

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej
a u mnie dzien leci, byslimy zalatwic akt chrztu Tz...specjalnie moj tato nas zawiozl 30 km od nas na taka wioche zabita dechami, gdzie tz byl chrzcony i ksiadz mu nie dal tego aktu! ma sobie w tygodniu przyjechac...nie interesowalo go to, ze Tz nie ma kiedy, ze auta nie mamy, ze tz pracuje...to ma byc w tygodniu
Wredny ten ksiądz
Stary 2010-04-26, 07:45   #2415
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Wszystkim jubilatom milusińskim spoźnione : roza:

coś mi znowu wizaz szwankuje w domu

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
J
a juz kiedyś miałam pytać, kropeczko i madziu, udało wam się spotkać w lublinie?
niestety - dzieci się nam rozchorowały
ale planujemy pod koniec czerwca

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A marzy mi się ten:
http://allegro.pl/item993892910_kitc...tchen_aid.html
plus oczywiście różniaste końcówki etc.
mi tez

dzieciaczki piekne
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 07:48   #2416
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry Kochane .

Pózniej Was ponadrabiam,wpadłam sie tylko przywitac.Jestesmy w szpitalu z mała na tomografi ...lezymy na sali z takim chłopcem który płacze od godziny 4albo5 :! zaraz Mnie cos trafi mała nie może przez niego spac...dosc ze wczoraj cały dzien nie spała to dzis nie moze dospac .....a jego matka zamiast z nim wyjsc siedzi ,przeciez powinna zrozumiec ...nie jestem zla na dziecko ,tylko na matke która nie mysli .....zrozumiałabym gdyby płakał 10 min -15 ale nie 2 godziny ...ahh
Stary 2010-04-26, 08:42   #2417
elalank
Zadomowienie

heloł

jak dobrze, ze w tym tyg długi weekend nie mogę się juz doczekać wyjazdu!!! a jeszcze jedziemy w takie piękne miejsce, gdzie trawka, góry, widoki hm.... aż się rozmarzyłam

Cytat:
.
Większość życia meiszkam w domu i jakoś teraz sobie nie wyobrażam sobie siebie w bloku dodstosowywać się do kogoś albo tolerować za duzo... A jest taka opcja, że nie ma pewności czy zostaniemy w domu czy skończy się sprzedarą i mieszkaniem w bloku... Czas pokarze narzie nie myślę o tym co będzie... ale odechciewa się cokolwiek jak się nie wie co nas czeka.
no ja całe życie blokowa, i jakoś nie narzekałam wcześniej.
Teraz po prostu muszą się wyszaleć, bo to nowy blok, ludzie sie dopiero wprowadzają, więc urządzają parapetówki.

A domek też mi się marzy, ale to wiadomo, że tak od zera to trudno młodym- kupić ziemię, dom wybudować, urządzić..... skąd pieniądze na to wziąć?

katekatee- dla mnie twardzielka jesteś ja to szczerze powiem, ze juz by mi sie nie chciało studiować. Dobrze, że mam to już za sobą. Pójde jeszcze tylko na jakąś podyplomówkę, ale to jak dzieci będa starsze

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
A w jakim przedziale wiekowym macie/ planujecie zatrudnic nianie? I jak ? Z zusem? Czy na czarno? Chyba i my musimy na kilka miesiecy znalesc nianie tylko ze nie wiem jeszcze na ile godzin
gdybym zatrudniała, to w wieku takim jak nasi rodzice. Nigdy Młodych

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Laski a w jakiej cenie sa u was żłobki?
My z Tz w tym tygodniu idziemy sie zorientowac jak to wszytsko wyglada, bo prawdpodobnie w przyszlym roku tez pojde do pracy
zależy jaki, państwowy czy prywatny??
u nas prywatny ok 1000-1200 a państwowy to nie wiem, ale jakoś chyba z 250, tak mi sie wydaje.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
u nas zmiana planow. tesciowa przyjedzie dopiero po naszym powrocie z gdyni.. no i dopiero jak przyjedzie to wtedy skoczymy do zakopanego razem bo ona jeszcze nigdy nie byla w polskich gorach hej!!!!
co do mojej tesciowej jeszcze to w anglii kupuje sobie bigos, golabki i inne polskie potrawy gdyz w tesco jest teraz duzy wybor polskich dan posmakowala jej nasza kuchnia
co się dziwić, przeciez u nas same pyszności
a ja w Zakopanym też jeszcze nigdy nie byłam

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kochane .
Pózniej Was ponadrabiam,wpadłam sie tylko przywitac.Jestesmy w szpitalu z mała na tomografi ...lezymy na sali z takim chłopcem który płacze od godziny 4albo5 :! zaraz Mnie cos trafi mała nie może przez niego spac...dosc ze wczoraj cały dzien nie spała to dzis nie moze dospac .....a jego matka zamiast z nim wyjsc siedzi ,przeciez powinna zrozumiec ...nie jestem zla na dziecko ,tylko na matke która nie mysli .....zrozumiałabym gdyby płakał 10 min -15 ale nie 2 godziny ...ahh

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:45   #2418
DiTu77
Zakorzenienie

Filipku, Oliwciu, Olivierku
- dużo zdrówka
od Madzi i cioci Di

Dzieciaczki jak zwykle cudne...

Cytat:
Dzien dobry Kochane .

[głasiu] Trzymajcie się tam jakoś i kciuki za badanie...

Czy Wam wizaż też szwankuje...??
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:22   #2419
katekatee
Zadomowienie

Witam Tylko się przywitam i zabieram za pisanie pracy a potem prasowanie 3 kupek prania Ja ciągle Wikiemu prasuje ciuszki bo one są wtedy takie mięciutkie. Wiem poschizowana jestem ale chyba tego nie zmienię

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

katekatee brawa dla Ciebie... Dasz radę wszystko pogodzić... A co ty studiujesz na tej AE, bo ja też po AE i takie memłowate te studia były... Na 4 i 5 roku, to już nic do roboty nie miałam...
NIe wiem kiedy kończyłaś AE ale od jakiś 4 lat się duż pozmieniało Ja byłam pierwszym rokiem gdzie wprowadzili punkty ECTS i program nie może za bardzo odbiegać od tego co mają dzienni. Więc my mieliśy w niektórych semestrach po 8-9 przedmiotów i siedzieliśmy każdy weekend w sobote i w niedziele po 6-10 godzin, podczas gdy rok przed nami miał tylko 5 przedmiotów. Pozatym ja jestem ostatnim rocznikiem wyżu no i wiadomo mniej studnetów mieli to musieli dowalić godziny żeby psory miały co robić.... Na magisterce kumpele rok starsze miały 1-2 przedmioty my mamy 5 a są ludzie którzy mieli po 7. To wszystko zależy od ilości godzin danego przedmiotu. Mogłaś wybrać np 3 przedmioty za 6 punktów ale po kilka godzin albo jeden za 6 pkt ale po 20-30 godzin. I CI którzy wybrali mniej bo mniej godzin to i tak musieli potem się w domu z książek uczyć więc już lepiej siedzieć w tej szkole niż się potem samemu uczyć z miliona książek. Ja studiuje bankowość i finanse międzynarodowe na wydziale Finansów i Rachunkowości ale mnie to interesuje zwłaszcza kredyty hipoteczne o których piszę pracę.

Cytat:
Dzien dobry Kochane .

Trzymamy za Was mocno kciuki. Będzie dobrze!

100 latek i dużooo zdróweczka dla NAszego kolejnego półroczniaka Filipka i pozostałych miesięczniczków Oliwki i Olivierka: roza:

Stary 2010-04-26, 09:23   #2420
tarasia
Wtajemniczenie

ale mieliśmy udany weekend - nareszcie była cudowna pogoda i spędzilismy dużo czasu na świeżym powietrzu dzisiaj też się zapowiada pięknie więc pewnie powtórka z rozrywki

na tvp2 mówią o zaletach pzredszkola

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:58   #2421
karenina19
Zakorzenienie

Jeeeeeeestem!!!!!!!!!!

Dzien doberek

mamy juz neta

Aleeee sie za wami stesknilam

Dolaczam sie do zyczen dla solenizantow

U nas powoli lepiej - ja jeszcze mam katar i kaszel, ale lzejsze no a maly ma katarek caly czas....martwi mnie to, ale czytalam, ze moze do tygodnia tak byc wiec czekam...

Przez to André spi gorzej w nocy i ostatnie nocki byly hardcore, pobudki co chwile, czyszczenie noska, noszenia chwilke i zasniecie...niestety maly obraca sie na brzuszek i (mimo ze bardzo dobrze potrafi obrocic sie z powrotem na plecki!) to wola mnie na pomoc, ze juz mu sie nie podoba i chce z powrotem...ja go na plecki, odwracam sie a on myk i znow na brzuch...

No ale najwazniejsze, zeby byl zdrowy

Wie moze ktoras mamusia jak to jest z zatokami u malych dzieci? Bo ja bylam chora bardzo czesto i martwi mnie to, zeby maly tez tego nie mial...a ten katar o ciagnie sie u niego i ciagnie....

Pinky_deer jeszcze sie nie poznalysmy, witam slodka masz kruszynke

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-26 o 10:01
Stary 2010-04-26, 10:13   #2422
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
- dużo zdrówka

dołaczam sie do zyczeń

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Wie moze ktoras mamusia jak to jest z zatokami u malych dzieci? Bo ja bylam chora bardzo czesto i martwi mnie to, zeby maly tez tego nie mial...a ten katar o ciagnie sie u niego i ciagnie....

u naszych maluchów to chyba jeszcze za wczesnie na zatoki - tez mam ten bol i mam nadzieję, ze moje pociechy po mnie tego nie odziedzicza

a my odstawiliśmy berodual i juz mam stracha, no i zaczęłam z małym wychodzić na spacerki i tez sie boję - TZ wyjeżdza na kilka dni do Doniecka i modlę sie aby byly zdrowe
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:22   #2423
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam mamusie

Madziu a karmiłaś Ize piersią? Czy jak Iza byłą uczulona na mleko modyfikowane to lekarz Wam dał inne?
Ponoć dzieci do roku mają takie problemy Nie wiem co robić ponieważ niechce karmić małej do roku bo boje się że mała się zabardzo przyzwyczai do piersi, ona już mi w nocy przesadza z piersią bo budzi się już nawet co godz. żeby sobie pocmokać i zaraz śpi dalej. Czasem uda mi się dać smoczek ale to też nie na długo.
Miała teraz przez dwa dni że spała 3 i pół h więc dałą rade ale to były tylko dwa dni

AsiCcccCA
też trzymam kciuki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:24   #2424
kachula27
Zakorzenienie

Witam poniedzialkowo,jeszcze tylko dwa takie wolne poniedzialki a na trzecie juz wracam do pracy buuuuu

Milego dzionka u nas dzis pieknie wiec zaraz na spacer idziemy bo cos mi tu w pogodzie mącą i mowia ze po poludniu ma padac deszczol

Wszystkiego najlepszego dla JUBILATÓW

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:33   #2425
tarasia
Wtajemniczenie

byłabym zapomniała :
sto lat dla wczorajszego solenizanta Tomcia
i dzisiejszych :Filipka, Oliwci, Olivierka

kareninko
long time no see

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:41   #2426
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

- dużo zdrówka

dalaczam sie do zyczen

Cytat:
Jeeeeeeestem!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a my odstawiliśmy berodual i juz mam stracha, no i zaczęłam z małym wychodzić na spacerki i tez sie boję - TZ wyjeżdza na kilka dni do Doniecka i modlę sie aby byly zdrowe
[/LEFT]
[/CENTER]
to daleko tz wyjezdza, chyba okolo 2000 km?
Tez mialam stracha jak odstawialismy berodual ale jak na razie jest ok, tylko zauwazylam ze mala lepiej sie czuje jak duzo ptrzebywa na powietrzu, nawet jak mi zaczyna kichac, kaslac to ide na dluzsze spacery i spi na dworzu i jest lepiej
Stary 2010-04-26, 10:44   #2427
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
u naszych maluchów to chyba jeszcze za wczesnie na zatoki - tez mam ten bol i mam nadzieję, ze moje pociechy po mnie tego nie odziedzicza

[/LEFT]
[/CENTER]

No, bol jest okropny...ile ja sie nameczylam...i te inhalacje wstretne....

Trzymam kciuki, zeby maluszki byly zdrowe i tz szybko wrocil

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Witam poniedzialkowo,jeszcze tylko dwa takie wolne poniedzialki a na trzecie juz wracam do pracy buuuuu
Dasz rade

Cytat:

kareninko
long time no see

Oh yeeeeeeeeeees......but I'M BACK

A to my wczoraj na spacerku i na kawusi z ciastkiem truskawkowym...

Załącznik 3061133Załącznik 3061134Załącznik 3061135

Stary 2010-04-26, 10:47   #2428
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie

Sto lat dla dzisiejszych solenizantów

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
NIe wiem kiedy kończyłaś AE ale od jakiś 4 lat się duż pozmieniało Ja byłam pierwszym rokiem gdzie wprowadzili punkty ECTS i program nie może za bardzo odbiegać od tego co mają dzienni. Więc my mieliśy w niektórych semestrach po 8-9 przedmiotów i siedzieliśmy każdy weekend w sobote i w niedziele po 6-10 godzin, podczas gdy rok przed nami miał tylko 5 przedmiotów. Pozatym ja jestem ostatnim rocznikiem wyżu no i wiadomo mniej studnetów mieli to musieli dowalić godziny żeby psory miały co robić.... Na magisterce kumpele rok starsze miały 1-2 przedmioty my mamy 5 a są ludzie którzy mieli po 7. To wszystko zależy od ilości godzin danego przedmiotu. Mogłaś wybrać np 3 przedmioty za 6 punktów ale po kilka godzin albo jeden za 6 pkt ale po 20-30 godzin. I CI którzy wybrali mniej bo mniej godzin to i tak musieli potem się w domu z książek uczyć więc już lepiej siedzieć w tej szkole niż się potem samemu uczyć z miliona książek. Ja studiuje bankowość i finanse międzynarodowe na wydziale Finansów i Rachunkowości ale mnie to interesuje zwłaszcza kredyty hipoteczne o których piszę pracę.
No ja już jakiś czas temu... Czekaj niech pomyślę... Chyba w 2003 roku kończyłam... Finanse i Rachunkowość zawsze były bardziej konkretne, ja studiowałam na Zarządzaniu... Troche bez sensu, bo nawet mnie to nie interesowało... Chciałam być architektem, ale nawet nie podeszłam do egzaminów...
Stary 2010-04-26, 10:58   #2429
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
ale mieliśmy udany weekend - nareszcie była cudowna pogoda i spędzilismy dużo czasu na świeżym powietrzu dzisiaj też się zapowiada pięknie więc pewnie powtórka z rozrywki

na tvp2 mówią o zaletach pzredszkola
Zapisałam Piotrka do przedszkola - pójdzie od września...
Cytat:

...

A to my wczoraj na spacerku i na kawusi z ciastkiem truskawkowym...

Załącznik 3061133Załącznik 3061134Załącznik 3061135

Fajnie, że już jesteście, super wyglądacie
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:18   #2430
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

DUŻO ZDRÓWKA DLA SOLENIZANTÓW NASZYCH MALUSICH
I DZISIEJSZYCH I WCZORAJSZYCH

Ja ostatnio bardzo mało tutaj sie udzielam ale strasznie zmęczona jestem i mało czasu
byłam też u chirurga i zabieg mam dopiero na 26lipiec, cholera strasznie sie boje

moja niunia śpi ale kręci sie więc napewno sie znow zaraz obudzi i właśnie tak to jest teraz że nie bardzo umie posiedzieć z Wami

pisałyście jak mówicie do swoich maluszków ja mówie niuniuś kruszynka myszka dziubasek no i Agusia aha i czasami łobuziaczku

Karenina witaj nareszcie z powrotem u nas

Katekatee a Ty biedna ciągle w tych książkach i pisaniu, trzymam kciuki abyś wszystko dobrze napisała i dała rade ale widać że jesteś świetna dziewczyna i wszystko Ci się udaje pogodzić i bobasek i nauka no super

Magdawikp bardzo dużo zdrówka dla dzieciaczków

AsiCcccCA bedzie dobrze trzymam kciuki za wyniki, no i właśnie jak ten maluszek tak płakał to mogła ta mama wyjść z nim i chociaż dać Wam pospać a spróbować ponosic małego na korytarzu gdzieś albo jest zawsze jakaś sala gdzie bawia się maluszki to tam go usopkoić

dziewczyny a dzieciaczki to normalnie super słodziaczki i mamusie jakie uśmiechnięte

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

DOMI DITU TARASIA właśnie poklikałam i oddałam po głosie
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości