|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
No to sporo jeśli ponad 1 kg, strasznie szybko te maleństwa rosną, no ale co- tylko siedzą w brzuszku odżywiają się i śpią Nie ma to jak zdrowy tryb życia Powiedz mężowi że ma się nie martwić że spanikuje jak będzie cię miał odwieźć na poród, teraz tak się wydaje ale jak przychodzi co do czego to mężczyźni potrafią się w tej sytuacji odnaleźć i zachować zimną krew
|
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4264 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() a mnie do tp zostało 77dni ![]() wiolek chudzinko ślicznie a koszulka debeściarska .Mamy zorganizowana grupe przestepcza na watku ... fajnie ![]() martysek nie widać tych kg Cytat:
Cytat:
Musisz być pewna siebie na zewnątrz i znac swoja wartość, nawet jezeli nie czujesz sie seksownie nie mów o tym głośno ....tak samo z komplementowaniem Tżta też nie rób tego za czesto bo po prostu "obrośnie w piórka"....ale to takie moje zdanie tylko.
|
||
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Boję się tego bata więc zmykam zrobić śniadanko na dobry początek
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- siala,basia rozbroiłyście mnie z tymi kotami olakola uwielbiam zapach biosilku marta super, ze wesele udane... misiulka super ze wszystko ok i mała jaka duża oczywiście nie daliśmy się nabrać ![]() lazurowa super |
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam takie pytanie: CO ZE ŚLĄSKIM SPOTKANIEM? Bo ostatnio jakoś mi umknęło i nie pamiętam czy umawiałyśmy się na konkretny dzień i godzinę. Coś mi się przypomina o wtorku ale wolę się upewnić
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- A ja popieram Twoje słowa, a przede wszystkim o tym, że Idealneciało nie powinna pisać wprost swojemu Tż, że ona jest ble a On taaaaaaaaki przystojny.
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie dziś leniwiec, nic mi się nie chce, dobrze że obiadek od wczoraj został więc jak M wróci z pracy to już będzie, ja sobie też zjem wcześniej no a mała w przedszkolu.
Wczoraj mój M mial jakiś sentymentalny dzień, jak nigdy, rzadko mu się to zdarza, chodził za mną przez pół dnia i ciągle powtarzał że mnie kocha, ciągle całował , tulił się, powiedział że na nowo się we mnie zakochał.Pewnie na " coś " liczył ale ja nieugięta i zimna byłam, dopiero wieczorem było "małe co nie co" ![]() A tak całkiem serio,zaczyna mi brakować jakiś ciuchów na wyjście Na co dzień chodze w spodniach dresowych,mam na zmianę i jest mi tak najwygodniej ale jak wczoraj wychodziłam do kościoła to 6 RAZY!!!! się przebierałam i w niczym się dobrzenie czułam Nawet M powiedział, jak wróciliśmy z kościoła, że jak tak widział że nie mam co na siebie włożyć to Mu się mnie strasznie żal zrobiło i że mam się nie martwić bo coś kupimy, dał mi pieniążki i kazał sobie dziś coś kupić Nawet już dzwonił przed chwilka i pytał czy byłam na zakupach no ale mi sie nie chce nawet na te zakupy iść, spać mi się chce choć na dworze pogoda piękna.
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo - popieram dziewczyny, trzeba znac swoja wartosc, faceci to narcyzy, i jak tak mu napiszesz to po tobie...nie okazuj za bardzo ze ci zalezy w tedy jemu bedzie bardziej zalezec.
Wlasnie wrocilam ze sklepu, kupilam sobie kawalaek ciasta drozowego i zjadlam z mlekiem na snaidanie ![]() Na obiad dzisiaj sosik z kasza i surówka ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tylko wlasnie nie wiem jak moje wlosy by sie po tym ukladaly hmm, jakby lepiej to byloby fajnie.. ale jak nie? |
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie poszłam dziś do pracy, bo wczoraj przez pół dnia bolał mnie brzuch i wyrażnie było czuć, jak spina się macica. Mam nadzieję, że to tylko przez to,że wczoraj przesadziłam z długością spaceru. Na 16.30 mam wizytę u lekarza, bo i tak chciałam 2 tygodnie zwolnienia wziąć, bo siedzenie w pracy zaczęło mi ciążyć. Miałam koszmar straszny związany z Precelkiem moim malutkim i dla świętego spokoju poproszę lekarza, żeby zrobił mi USG. W sumie półtora tygodnia temu miałam robione, ale jeśli mam mnie to uspokoić, to chyba warto, jak myślicie? jusdan77 fajnie, że TŻ się zatroszczył o Twoje samopoczucie i wysłał na zakupki. Ja niestety poza dwoma parami ciązowych spodni nie mam za bardzo w co się ubrać. Wszystkie bluzki za krótkie, a ciążowe z H&M nie za bardzo mi się podobają. Najlepiej czuję się w trochę dłuższej kolorowej koszulce i rozpinanym sweterku. A i bardzo, ale to naprawdę bardzo pilnie potrzebuję wygodnych butków... Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-26 o 11:22 |
|
|
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- A ile jeszcze do tego dojdzie
|
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=lazurowa;18832486]Mam takie pytanie: CO ZE ŚLĄSKIM SPOTKANIEM? Bo ostatnio jakoś mi umknęło i nie pamiętam czy umawiałyśmy się na konkretny dzień i godzinę. Coś mi się przypomina o wtorku ale wolę się upewnić QUOTE]no właśnie wiem, że we wtorek tylko czy godzina została ustalona ![]() papeteria dziękuję jusdan77 no to rzeczywiście masz dzisiaj kiepski dzień, współczuję a pogoda taka piękna, a wogóle to super, że M tak cię obsypuje miłymi słówkami.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-04-26 o 11:26 |
||
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
U mamuś MAJOWO- CZERWCOWYCH wczoraj rozpakowała się 10 mamuśka!!! Teraz My musimy zacząć się przygotowywać bo niedługo przyjdzie kolej na nas
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nio juz co raz blizej, to tak od 36tc mozemy rodzic czyli zostaly mi 8tygodni ![]() 91 dni do porodu
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-26 o 11:43 |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan super z tym Tż tem
![]() karolcia nie przepadam za kasza ale dziś z checia zjadłabym ten twój obiad...ja dziś nie mam pomysłu..... chyba zrobie pomidorową.... martysek koniecznie daj znac po wizycie...a czy warto? zawsze warto co do ciuchów to moja garderoba wygląda następująo :jedne spodnie ciążówki z h&m czarne super wygodne mam jeszcze sztruksy brazowe i eleganckie szare ale w tych czarnych najlepiej sie czuje i łaze naokraglo z przerwami na pranie ...spodnica jeansowa ciazowa i sukienka z orsaya nie typowo ciazowa ale na ciaze jak znalazł.Nie mam żadnej bluzki typowo ciazowej mam 4 t-shirty w tym 3 z bershki (czarna,turkusowa,fioleto wa)bo długie i super na ciaze i jedna z croppa (łososiowa) i dwa seterki rozpinane(czarny i kremowy) i jeden z kapturem przez glowe niebieski w paski z fishbona i to wszystko.....jedna tunika niebieska Podsumowujac typowo ciazowe mam tylko trzy pary spodni w tym jedne moje reszta szwagierek ![]() Też musze sie rozejrzec za bluzkami..... |
|
|
|
#4280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
No i znów te kłucia
nie mam pojęcia czy to macica czy szyjka, ale co jakiś czas, nawet kilkanaście razy dziennie czuję te kłucie, nie wiem czy to przez małą jak tam "majstruje" czy to od skurczy, dzis jak zaprowadzałam Martynkę do przedszkola to nie dość że brzuch mi stwardniał ( ale szybko puściło!!!) to na dodatek jak szłam to kłuło jak nie wiem, jak mała śpi i nie wierci się to jest ok więc może to ona Czytałam na Wizażu wątek na ten temat i dużo dziewczyn tak miało, okazywało się że to macica pracuje,rozciąga się i zwęża, przygotowując do porodu i że przy skurczach Braxtona-Hicksa też takie kłucia mogą być.
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Bedzie rozek ze wstazka. Moze juz dzis zamowie, poduszke pod moja bo mam za nisko i zgaga pali w nocy. I nie wiem czy ten dlugi rogal nie bedzie, choc sie zastanawiam czy nie kupic 1 poduszki 50x70, a drugiej 50x60 z tych normalnych i po prostu tej mniejszej pod nogi nie wstadzic. Ta mniejsza bedzie kosztowala z 20zl-to duzo mniej niz ten dlugi rogal...Potem musze znalezc choc 1 ladna bluzeczke na allegro i sobie kupic. Fryzjer, no napewno z grzywka musze isc, moze koncowki podetne i sie zastanowie nad tym cieniowaniem . Zdjecia ze wczoraj. 29 tydz 4 dz. Na pierwszym widac fajnie rozstepy przy pepku.. Ale za chiny nie wiem czy sa to nowe czy nie? Stare mialam ale nie wiem czy tyle..? czasem wydaja mi sie czerwone a czasem biale, zaleznie tez od swiatla, nawet na zdjeciach niektorych widac a na innych nie, a na jeszcze kolejnych sie swieca tylko. Sama nie wiem No ale na tych moich malych cycuchach chyba jest juz sporo nowych, choc miedzy starymi sie jakos zatracaja- i tak mam cale pokiereszowane jak promienie słońca.. Na ostatnim zdj moje wlosy
|
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ubran, mam sporo tunik, leginsy i kilka par spodni, wiec dam rade ![]() idealnecialo - ale duzy juz twoj brzusio
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-26 o 11:51 |
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam.
Nie jestem panikarą, ale nawet TŻ powiedział, że lepiej zapłacić za USG, bo po co mam się do kolejnej wizyty (18. maja) stresować. Precelek do mnie puka z lewej strony pępka, żebym się nie martwiła chyba. Kochany. Papeteria stoję z ciuchami podobnie jak Ty A co gorsze wszystkie rzeczy są albo czarne albo szare.3 pary spodni: dresowe, czarne materiałowe i jeansy z H&M ok. 4-5 T-shirtów nie ciążowych 2 rozpinane sweterki - szary i czarny z H&M jedna tunika też nie ciężowa i getry ciążowe, ale czuję się w nich jak parówa, więc leżą w szafie Jak kupiłam sobie ostatnio tunikę na allegro to padłam przed lustrem jak się w niej zobaczyłam Ma krój bombki, a ja kaczy tyłek i mocno wygięty kręgosłup, więc jak ją założyłam, to wyglądałam jak wieeeeelka torba w namiocie, a może bardziej jak Buka? Sama nie wiem. W sobotę łaziłam po sklepach ale nawet jednej koszulki nie znalazłam, cobym się w niej dobrze czuła Podoba mi się kolor malinowy i chyba naprawe potrzebuję kilku kolorowych ciuszków. Idealnecialo masz przepiękny brzuch! Po prostu śliczny! I taki mały wklęsły pępuszek Co do włosów i fryzjera, to moim skromnym zdaniem, masz idealnewłosy, żeby je ładnie pocieniować
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-26 o 11:58 |
|
|
|
#4286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Kurcze tam wlasciwie ja mam juz problem nawet z goleniem nóg! przez brzuch.. Ale musiaalabym znow poswiecic troche czasu na nie, bo sa niefajne.. :/ |
||
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
martysek trzymam kciuki za wizytę, ja też bym zrobiła usg zwłaszcza, że ja panikara jestem
idealnecialo ale duży brzucholek i jaki śliczny ![]() karolcia228 też lubię kaszę
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Mysmy nawet liczyli ile mleka wychodzi nam na miesiac- jak byla mala niemowlaczkiem i wychodzilo 11 paczek na miesiac a do liczenia pampersow nie doszlam . Ale tez tego bylo.Choc wtedy np najmniejsze po 99szt byly czy cos, a teraz za ta cene mam 50 pare wiec roznica jest, no ale teraz mala spi w nich w dzien i na noc, czasem na dluzszy wyjazd autem, tym bardziej w zime to ubieralam. Wiec sama nie wiem jak z tym porownaniem, ale jednak zdaje mi sie ze jak byla malenka to nawet jak pampków bylo z 2 x wiecej za ta cene to i tak wiecej kasy poszlo
|
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to nie dla niego ma być cieniowanie i żeby on zauważył tylko dla ciebie !!!!! i poprwy twojego samopoczucia i masz super włoski sciachaj je ( tzn tylko wycieniuj ) mi troszke brakuje jeszcze do takiej długości a co do zauważenia przez tż to ja rozjaśniam i to bardzo dużo i idąc do fryzjera z 5 cm odrostem i wracając, tż do mnie, że po co szłam jak wyglądam tak samo heheheheh faceci zauważają pewnie tylko, że albo czarne albo bląd a to, że już nie mam ciemnych 5 cm odrostów to słabiej hihihih Cytat:
lepiej tak niz po terminie siedzieć i myślec czy to dzisiaj czy jutro heheh ale podobno pierwiastki zazwyczaj mają ciąże przenoszoną ;/ no nic zobaczymy ale bym chciąła z 2 tygodnie wcześcniej urodzić
|
|||
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

No to sporo jeśli ponad 1 kg, strasznie szybko te maleństwa rosną, no ale co- tylko siedzą w brzuszku odżywiają się i śpią
Nie ma to jak zdrowy tryb życia 

też nie rób tego za czesto bo po prostu "obrośnie w piórka"....ale to takie moje zdanie tylko.

Nawet M powiedział, jak wróciliśmy z kościoła, że jak tak widział że nie mam co na siebie włożyć to Mu się mnie strasznie żal zrobiło i że mam się nie martwić bo coś kupimy, dał mi pieniążki i kazał sobie dziś coś kupić 

a pogoda taka piękna, a wogóle to super, że M tak cię obsypuje miłymi słówkami.
nie mam pojęcia czy to macica czy szyjka, ale co jakiś czas, nawet kilkanaście razy dziennie czuję te kłucie, nie wiem czy to przez małą jak tam "majstruje" czy to od skurczy, dzis jak zaprowadzałam Martynkę do przedszkola to nie dość że brzuch mi stwardniał ( ale szybko puściło!!!) to na dodatek jak szłam to kłuło jak nie wiem, jak mała śpi i nie wierci się to jest ok więc może to ona
Czytałam na Wizażu wątek na ten temat i dużo dziewczyn tak miało, okazywało się że to macica pracuje,rozciąga się i zwęża, przygotowując do porodu i że przy skurczach Braxtona-Hicksa też takie kłucia mogą być.
smutne to jest jeśli tak ci mówi