Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 17:34   #4201
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Nie zrozum mnie źle, ale ucieszyło mnie to co napisałaś Dobrze wiedzieć, że nie jestem jakimś dziwolągiem. Już nie pamiętam kiedy tak na prawdę w miarę dobrze się czułam... Taki emerytowany walec drogowy Jak czytam, że większość dziewczyn sprząta, gotuje, spacerkuje to mi aż głupio czasem...
Ja juz nawet slyszalam (wprawdzie od pijanego wiec mam to gdzies) tescia, wyryczane wrecz, z pretensjami.. ze moja mama tez byla w ciazy, mama mojego meza tez, i wszystko niby robili, sprzataly itp, a ja nic :/ idiota. No i tez stwierdzenie ze caly czas przed kompem siedze. Tere fere. A on wciaz hleje, w pokoju na tv od poludnia jak wstanie patrzy az do rana do 4, i ajat od nowa, i wogole sie roboty nie chyci a w ciązy przeciez nie jest. I ten mi wypomina ze ja nic nie robie. Bałwan.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Idealneciało, - fajnie, że już remont dobiega końca... Widzisz doczekaliście się w końcu. Też będziesz miała co sprzątać... Tak żeby ie się nie nudziło hihihihi
bede musiala pomyslec komu robote wcisnąc Juz zaklepane ze mama okna mi pomyje
Jak juz sie wprowadze to powiem "nareszcie koniec", a teraz to trzymcie kciuki by to rzeczywiscie bylo tak szybko jak nam sie marzy
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:36   #4202
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
w necie faktycznie mało kto o nim pisze, znalazłam tylko takie 2 wypowiedzi:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462..._FIRE.html?v=2

http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...pinie.html?v=2
obie pozytywne

pozytywy "na oko":
* chyba ma dobre zawieszenie - sprężyny widać, koła pompowane, jest regulacja amortyzacji (w opisie )
* spacerówka na płasko
* fajna siatka w budzie (na lato dziecko ma "klime" w gondoli)
* duża gondola (80cm)

do zastanowienia:
* koła niskoprofilowane - fajnie to wygląda, ale jak się sprawdza??
* czy są adaptery do innych fotelików ? (ja bym nie ryzykowała z fotelikiem retrus)
* kolory są głównie ciemne (jak dla mnie to 22 i 31 mogą być ) - no ale to rzecz gustu
U nas w sklepach nigdzie go nie ma i chyba pojadę do samej Częstochowy żeby go zobaczyć na żywo!

Co do kół - nie wiem co znaczy, ze są niskoprofilowane a tym bardziej nie wiem jak to ma się do ich praktyczności.

Fotelik akurat mi nie przeszkadza - dlaczego byś z nim nie ryzykowała?

A kolory - ja właśnie chcę ciemny - czarno zielony lub szaro zielony
Jasne mi się też podobają ale biorąc pod uwagę mojego psa (jego skakanie) i ogół to ciemny się będzie mniej brudził.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:41   #4203
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Idealne dobrze, ze nam zdrowiejesz i z zebami lepiej. Milej nocki z tz.
Dzieki. A nocka nie byla az tak mila. Wprawdzie ok 23 dotarl do pokoju, ale gdzies do 1 patrzyl na tv, ja zdarzylam zasnac bo brzuch mnie bardzo od dolu cisnąl. Potem nie wiem kiedy on sie znalazl obok i chrapal. Hmm i juz sie zastanawialam.. ze kurcze chyba nie ma juz na mnie cohoty, nie jestem podniecajaca itp. Ale potem sobie uswiadomilam ze z reguly ja nie mam ochoty, wiec nawet jakby on nie mial to przeciez ma prawo, byc np zmeczony. A wogole pewnie i tak byloby od tylu, i zadnych rewelacji, bo jestem zbyt padnieta nawet by choc chwile u gory byc.. wszystko mnie cisnie. A zreszta nawet na lezaco nawet na boku i glowa wyzej to ta zgaga nie daje mi zyc.
No a dzis mu mowie.. ze nie wiem kiedy sie w lozku znalazl i chrapal.. A on na to ze co mial innego robic jak nie isc spac, skoro ja spalam, widac zmeczona bylam. Wiec znow wyszlo ze ja jestem winowajcom . No coz przyznac musze ze pilic mnie nie piliło, szczegolnie w nocy, a w dzien to bym najchetniej do lasu go wywiozla.. ehh

No ale dzis były "robótki ręczne" obustronne po obiadku w lozeczku, wiec powiedzmy ze nie do konca jestesmy poszkodowani.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Koło 22 -giej zaczęłam się gorzej czuć. Miałam kłucie w górnej części brzucha, trwające po kilka sekund, brzuch był twardy...

Nie było łatwo wyjść bo co chwila ktoś miał coś jeszcze do powiedzenia i w sumie byliśmy w domu koło 23

Szybko zasnęłam i ... już po kilku godzinach się obudziłam.
Miałam twardy brzuch i ogólnie jakoś kiepsko się czułam. Wstałam...

Teraz jest lepiej. Wiem, że jutrzejszy dzień spędzę w łóżku [COLOR="Silver"]
ty ty ty lezec do gory dupskiem! a juz!

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
z okazji niedzieli pokaże mój prawie 27 tygodniowy brzuszek

Załącznik 3058292Załącznik 3058293Załącznik 3058294
Sliczne bolerko, gdzie takie zakupilas? Przydalo by mi sie takie z krotki i dlugim rekawkiem!
Domek dzidzi
Stary 2010-04-25, 17:42   #4204
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Teraz idę pomalować paznokcie odżywką, bo już odprysła i dwa mi się złamały (niestety mam takie paznokcie jak kartka papieru cienkie buuu).
A mi paznokcie i włosy rosną dużo szybciej w ciąży i zupełnie się nie łamią (włosy nie wypadają). Najgorsze to to, że zaraz trzeba odrosty robić
Tak planuje przed samym porodem fryzjerkę odwiedzić - żeby jak się rodzinka "zwali" w odwiedziny nowego członka (hi hi ), to żebym wyglądała jak człowiek, bo potem to nie wiadomo kiedy będę mogła młodego zostawić na 3h.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:44   #4205
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
idealnecialo - fajnie, że już niedługo będziecie urzędować w swoim gniazdku.

Załączam zdjęcie Preclowego domku w 23 tc
Ojjjj tak!!!!
Domuś boski

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
NIE STRASZ kobito !
Alez ja nie strasze! sama sie boje:P
Stary 2010-04-25, 17:45   #4206
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja sie lekko zdrzemnelam wyciagnelam drugie pranie....jutro wypiore reszte, bo mi sie juz nie miesci na suszarce
Wiec bede miala zadanie jutro poprasuje sobie
Ale fajnie uczucie, przeberac ubranka
Musze pozniej wybrac kilka do szpitala, tylko jakiej wielkosci hmmm...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:45   #4207
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja we wtorek zaczynam 27
A na Twoim suwaczku widzę, ze Ty już 26 zaczęłaś
A ja bede miala w srode pelne 30
Stary 2010-04-25, 17:59   #4208
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Co do kół - nie wiem co znaczy, ze są niskoprofilowane a tym bardziej nie wiem jak to ma się do ich praktyczności.

Fotelik akurat mi nie przeszkadza - dlaczego byś z nim nie ryzykowała?

A kolory - ja właśnie chcę ciemny - czarno zielony lub szaro zielony
Jasne mi się też podobają ale biorąc pod uwagę mojego psa (jego skakanie) i ogół to ciemny się będzie mniej brudził.
niskoprofilowane koła - mają takie szerokie i jednocześnie chude opony - jak patrzysz z boku to się wydają chude, a jak stoisz za/przed wózkiem to są szerokie (to fajnie wygląda)

fotelik - po pierwsze kwestia bezpieczeństwa - musi mieć testy zrobione i 4 gwiazdki; po drugie jaki on ma profil oparcia - czy maleństwu będzie tam wygodnie
my kupujemy (najprawdopodobniej) jedo fyn 4 ds + recaro albo maxi cosi (do recaro jest tańszy adapter, a fotelik jest droższy, ale cena wyjdzie praktycznie taka sama)

brudzenie - najmniej to chyba widać brud na kolorach szaro-beżowych, bo na czarnym to każdy paproszek widać; ale to ważne dopiero przy spacerówce

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
do góry dupskiem to lepiej nie, bo dzidzia się pogniecie,
lepiej "do boku dupskiem"
Stary 2010-04-25, 18:06   #4209
idealnecialo
Zadomowienie

Wiecie co dziewczynki.. tak bardzo mi sie chce jakichs ciuszków, jakiejs bluzeczki, sukieneczki ciazowej w ktorej bym wygladala ładnie, seksownie, by brzusio wygladal słodko, a nie jak worek katofli

Wogole czuje sie strasznie nieatrakcyjna. Nawet przed mezem-calkowicie antyseksowna.. Ma ktoras tez tak z was?

Obojetnie co bym nie ubrala to nie umiem poczuc sie seksownie, przez brzuch . Nie mam mu -brzuchowi, dzidziusiowi- tego za zle,ale po prostu chcialabym juz by maly byl na swiecie..

Wiem ze potem bede znow miala problem niskiej samooceny, ze tu duzo tam za duzo, ze brzuch nadal jak ciazowy, ze skora nie taka ze tu wałki, ze tam boczki, z tu tluszcz na udach, duza pupa, rozstepy itd, i ze bedzie znow problem z tym ze nie umiem sie za siebie zabrac by zdrowo jesc czy sie ruszac, no ale jest nadzieja ze bez tego duzego brzucha bede choc troche bardziej atrakcyjna niz teraz.

Sama nie wiem, chyba mam za duzo czasu ze tak rozmyslam. No ale niestety ciagle to czuje ze sie sobie nie podobam, i ze mezowi tym bardziej nie.

Wogole dziwne.. jak mnie dotyka to tak.. piersi, pupa, czy przejezdza np reka jak leze na boku od piersi przez bok do pupy.. ale omija brzuch. Rozumiem ze jest antyseksi, bo co moze miec brzuch ciazowy z podnieceniem wspolnego.. ale ogolnie tez go nie dotyka. Juz nie pamietam kiedy ostatni raz wam pisalam ze dotykal go i ze poczuł ruchy. Teraz znow bardzo dlugo nawet nie pytal czy kopie itp...

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A to foto z nad morza
Mmmmmmm moooorze... ale fajnie...
A bluzeczke masz tą??:
http://www.allegro.pl/item1010539248...ka_xl_xxl.html

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
EDIT: właśnie wyczytałam, że zostały mi 73 dni do porodu !!!!!!
Mi teeeeeeeeeez mamy ten sam termin
Stary 2010-04-25, 18:07   #4210
Xawmeli
Rozeznanie

była u mnie dziś koleżanka z synkiem i mężem, w ogródku siedziałyśmy, mały słodko spał aaa moja koleżanka mówi-masz mokrą koszulke eeeeehhehe siara!!! ale jestem zadowolona to mi się podoba.....prawdziwa mama ze mnie...jutro jadę do h&m mama zakupić ciuszka jakiegoś i spodenki boo coś mi brzusio się rozrastać zaczyna.......dzidzia koleżanki 5 tygodni ma aaaale super!!popłakałam się jak go zobaczyłam taka jestem wrażliwa jakaś już też chcę moja Nadinkę.........eh mamusie ale ta ciąża tooo fantastyczna sprawa
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 18:09   #4211
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wrzucam dzisiejsze zdj
25 tydzień 4 dzień
i zdj koszulki narazie zrobiłam 1 żeby zobaczyć jakiej jakości ten nadruk bo troszke kosztował ( 22 zł ) a koszulka w h&m za 20 zł
Fajna bluzia! i brzuszek slodziutki

A co to za slad na pepusiem? z kolczyka? :P

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
do góry dupskiem to lepiej nie, bo dzidzia się pogniecie,
lepiej "do boku dupskiem"
A no racja! to sprostowanko :P
Stary 2010-04-25, 18:13   #4212
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dziewczynki.. tak bardzo mi sie chce jakichs ciuszków, jakiejs bluzeczki, sukieneczki ciazowej w ktorej bym wygladala ładnie, seksownie, by brzusio wygladal słodko, a nie jak worek katofli

Wogole czuje sie strasznie nieatrakcyjna. Nawet przed mezem-calkowicie antyseksowna.. Ma ktoras tez tak z was?

Obojetnie co bym nie ubrala to nie umiem poczuc sie seksownie, przez brzuch . Nie mam mu -brzuchowi, dzidziusiowi- tego za zle,ale po prostu chcialabym juz by maly byl na swiecie..

Wiem ze potem bede znow miala problem niskiej samooceny, ze tu duzo tam za duzo, ze brzuch nadal jak ciazowy, ze skora nie taka ze tu wałki, ze tam boczki, z tu tluszcz na udach, duza pupa, rozstepy itd, i ze bedzie znow problem z tym ze nie umiem sie za siebie zabrac by zdrowo jesc czy sie ruszac, no ale jest nadzieja ze bez tego duzego brzucha bede choc troche bardziej atrakcyjna niz teraz.

Sama nie wiem, chyba mam za duzo czasu ze tak rozmyslam. No ale niestety ciagle to czuje ze sie sobie nie podobam, i ze mezowi tym bardziej nie.

Wogole dziwne.. jak mnie dotyka to tak.. piersi, pupa, czy przejezdza np reka jak leze na boku od piersi przez bok do pupy.. ale omija brzuch. Rozumiem ze jest antyseksi, bo co moze miec brzuch ciazowy z podnieceniem wspolnego.. ale ogolnie tez go nie dotyka. Juz nie pamietam kiedy ostatni raz wam pisalam ze dotykal go i ze poczuł ruchy. Teraz znow bardzo dlugo nawet nie pytal czy kopie itp...

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Mmmmmmm moooorze... ale fajnie...
A bluzeczke masz tą??:
http://www.allegro.pl/item1010539248...ka_xl_xxl.html

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Mi teeeeeeeeeez mamy ten sam termin
Tunika z czasow chudzielca chodzilam wniej a na srodku nosilam szeroki pas a jest taka bombka wiec sie mieszcze
Czemu czujesz sie nie atrakcyjna, brzuszek w ciazy to piekna sprawa, exponuj go puki mozesz choc w sukienkach, tunik, czuj sie swobodnie a i poczujesz sie pieknie

Xsawmeli - ja wczoraj dostalam super spodnie ciazowe, kilka tunik, wiec mi styknie

Stary 2010-04-25, 18:16   #4213
idealnecialo
Zadomowienie

Planuje zakup...

rogala, poduchy niby do karmienia,ale tak naprawde to miedzy moje nogi

tylko nie wiem jaka.. Niektore maja jakies kulki :
np ta ma antyalergiczny mikrogranulat perełkowy czy cos

http://www.allegro.pl/item978138582_...cm_okazja.html

a jeszcze jest taka: wypełnienie stanowi włóknina poliestrowa

http://www.allegro.pl/item999946064_...90cm_prod.html

I nie wiem co lepsze.. Macie moze takie poduchy??????

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

I jeszcze z powodu zgagi musze kupic druga poduszke by pod swoja podlozyc.. tez antyalergiczna- taki moj los..Widze duzo z firmy Medical, chyba sa dosc dobre. Ale teraz nie wiem jaki rozmiar sobie wziac..

50x60
50x70
70x80? tyle chyba maja normalne poduszy co nie?

http://www.allegro.pl/item999073870_...m_polecam.html
Stary 2010-04-25, 18:18   #4214
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Planuje zakup...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

I jeszcze z powodu zgagi musze kupic druga poduszke by pod swoja podlozyc.. tez antyalergiczna- taki moj los..Widze duzo z firmy Medical, chyba sa dosc dobre. Ale teraz nie wiem jaki rozmiar sobie wziac..

50x60
50x70

Ja nie mam zadnje takiej poduszki, nie wiem czy bedzie mi potrzebna, dla mnie napewno nie, a dla malej mysle ze tez nie...jesli ty potrzebujesz to kup...a co do karmienija, to zobaczysz jaka pozycja bedzie ci najlepiej pasowac

Stary 2010-04-25, 18:22   #4215
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Czemu czujesz sie nie atrakcyjna, brzuszek w ciazy to piekna sprawa, exponuj go puki mozesz choc w sukienkach, tunik, czuj sie swobodnie a i poczujesz sie pieknie
Nie wiem czemu tak ciezko mi poczuc sie seksi.. moze z powodu tego ze moj brzuch jest juz tak duzy? ze nawet ladnie chodzic juz nie umiem, ze sie tocze? a moze dlatego ze nikt na mnie nie zwraca uwagi, nie prawi komplementow.. A moze mam zle ubrania? Wlasciwie ostatnio chodze w tych samych. Jeszcze na allegro nie kupilam bluzek nad ktorymi sie zastanawialam... A na pare ktore mam w szafie(nie wiem czy jeszcze sie zmieszcze, bo wiekszosc byla juz dopasowana do brzuch) jeszcze za chłodno... nie wiem..

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Ja nie mam zadnje takiej poduszki, nie wiem czy bedzie mi potrzebna, dla mnie napewno nie, a dla malej mysle ze tez nie...jesli ty potrzebujesz to kup...a co do karmienija, to zobaczysz jaka pozycja bedzie ci najlepiej pasowac
Z małą przy karmieniu to zawsze bylo mi nie wygodnie, zawsze cos mnie bolalo, no ale widac przez ten krotki okres karmienia nie dopasowalysmy sie jeszcze do siebie.. Moze tym razem bedzie lepiej.

No a ja tą poduche wlasnie bardziej pod kontem teraz, ze miedzy nogi, pod nogi, bo ciagle mnie bola, i nie wygodnie mi z tym brzucholem. A potem kto wie moze sie przyda do karmienia.. tylko nie wiem czy z kulkami czy z tym drugim wziac, wiadomo chce by byla wygodna a i by sie nie zrobila taka zapadnia w miejscu gdzie bede ja miala miedzy nogami
Stary 2010-04-25, 18:38   #4216
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Marek już tez nawet piwka sobie nie wypije, żeby byc w gotowości A mnie to bardzo cieszy, bo ten smród bardzo mi przeszkadzał

Odpoczywaj kochana, aby nie spotkała Cię taka sytuacja jak mnie, stres okropny i ten strach o maluszka...Leż sobie jak królewna, co również i ja czynię mama mi tylko ciasto przynosi

Twój M widzę, że też się interesuje co się dzieje na forum Miłe to
Anuszka, dziękuję. Odpoczywam

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Ja właśnie wstawiłam białe rzeczy do prania malenstwa, mam tyle ciuchow ze z 5 pralek wyjdzie
Kolorowe chyba jutro wypiore bo nie mam gdzie wieszac
Wrocilismy ze spacerku, zjadlam 1 galke lodow truskawkowych-pycha
I wstawilam obiadek
A to foto z nad morza
mmmmmmmmmm morze ....

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

wrzucam dzisiejsze zdj
25 tydzień 4 dzień
i zdj koszulki narazie zrobiłam 1 żeby zobaczyć jakiej jakości ten nadruk bo troszke kosztował ( 22 zł ) a koszulka w h&m za 20 zł

ide na spaerek w poszukiwaniu truskawek
piękny brzusio, zgrabniutki

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Sliczne bolerko, gdzie takie zakupilas? Przydalo by mi sie takie z krotki i dlugim rekawkiem!
Domek dzidzi
tak jest!

Bolerko - mam je 100 lat a pochodzi z marks spencer (musiałam sprawdzić metke )

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Dzisiaj na spokojnie, powolutku zrobiłam porządek w szafie.
  • Zostawiałam rzeczy, w których chodzę i będę chodzić,
  • odłożyłam rzeczy na działkę i
  • duuuużą stertę na allegro.
MUsze jutro zrobić tysiące zdjęć, wymierzyć i wystawić. Pewnie zajmie mi to pół dnia
ale wreszcie mam porządek w szafie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:11   #4217
justynacz80
Rozeznanie

Tak jest dziewczyny, nie ma co się przemęczać i gdy tylko poczujemy zmęczenie albo dyskomfort trzeba przybierać pozycję horyzontalną. Lepiej dmuchać na zimne. Poza tym te z nas, które są w ciąży po raz pierwszy mają ostatnie chwile na słodkie lenistwo i leżenie do góry brzuchem, bo mamy taką potrzebę. Kolejna ciąża już nie będzie taka
Ja tak jak niektóre z Was też nie odczuwam powera. Bolą mnie plecy, od początku mam jakąś alergię i katar, których nie mogę leczyć. Aż mi się przebarwienie pod nosem zrobiło od ciągłego smarkania
Ale i tak pocieszam się tym, że zawsze mogę położyć się, gdy tylko mi się zachce i robic sobie drzemki w ciągu dnia

Swietne zdjęcia brzuszków

Olakola a masz jakieś zastrzeżenia do fotelika Jedo?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-04-25 o 19:13
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:13   #4218
muminek88
Zadomowienie

niezawsze tak ta jest na dwa co my mamy,są tez pojedyncze...pozatym jedne sa z wozkiem a inne nie

idealne cialo rbóki ręczne...fajnie to ujęłaś :P wiesz ja mam duzo ciuszkow nawet ale ostatnio jakos maz mnei nie tulil jak zawsze, nie dotykal, dlugo pracowal wiec nie mial takiej ochoty na pieszczoty wiec tez czulam się jak słoń ale z nim pogadalam i juz jest lepiej
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:17   #4219
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
niezawsze tak ta jest na dwa co my mamy,są tez pojedyncze...pozatym jedne sa z wozkiem a inne nie

idealne cialo rbóki ręczne...fajnie to ujęłaś :P wiesz ja mam duzo ciuszkow nawet ale ostatnio jakos maz mnei nie tulil jak zawsze, nie dotykal, dlugo pracowal wiec nie mial takiej ochoty na pieszczoty wiec tez czulam się jak słoń ale z nim pogadalam i juz jest lepiej
No mój tz ma jakiś lęk przed przutulaniem. Ciężko mu się przełamać, jak ma świadomość, że w śrpdli jest dziecko. Zdecydowanie ciąża nie jest dla niego afrodyzjakiem. Mi to tak bardzo nie przeszkadza, bo też jakoś obawiam się zbliżeń. Niby wiem, że można, ale jakoś sie boję.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:17   #4220
Basia84
Rozeznanie

idealnecialo ja juz kupilam ta poduszke rogal, podobno bardzo pomocna przy karmienia ale zobaczymy jak sie sprawdzi w rzeczywistosci
hej kazda z nas ma juz widoczny brzuszek i napewno ma takie dni ze sie toczy, ja to czasem chodze jak pingwin ale nie czuje sie nieatrakcyjna, moze tez dlatego ze maz mi mowi ze ladnie wygladam. sama piszesz ze chodzisz caly czas w tym samym, moze powinnac kupic sobie jakiegos nowego ciuszka, pomalowac paznokcie lub isc do fryzjera to napewno poczujesz sie lepiej a jak sobie sama wmawiasz ze wygladasz brzydko to tak sie tez czujesz. ja mojemu mezowi powiedzialam zeby mi zwrocil uwage jak sie zaniedbam ale powiem ci ze sama sie lepiej czuje jak np pomaluje sobie paznokcie czy nawet ladnie uloze sobie wlosy lub sie pomaluje. i nie martw sie tez w trakcie nie dotyka brzucha, moze on chce sie w tym momencie skupic tylko na nas a nie na tym ze jest was troje zreszta moj raz mnie zestresowal bo co chwile mowil ze gniote malego a pozniej jak juz skonczylismy denerwowalam sie czy rzeczywiscie go nie zgniotlam i czekalam az sie bedzie ruszal

alquien 50 dni wow ale ten czas leci. zaraz zobacze ile mi zostalo....
74!!!!

ania22 a jak maz??

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-04-25 o 19:44
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:29   #4221
karolcia228
Zakorzenienie

Ja tez czasem odczowam zmeczenie, szczegolnie jak sie nachodze...dzis bylismy na spacerku i sie zmeczylam...szlismy powoli ale...juz coraz ciezej we wtorek zaczynamy 28tc wiec juz chyba moge odczuwac lekkie zmeczenie...
Wlasnie kolega poczaestowal nas kaszanka z grila pycha

Stary 2010-04-25, 19:31   #4222
Daysy85
Zakorzenienie

Martysek ja też nie miałabym pojęcia czym się kierować, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno.
Wiem tylko tyle, że lepsze są te ultradźwiękowe bo chodzi o to , że ta woda jest rozbijana przez ultradźwięki dlatego podobno jest tak dobrze nawilżone powietrze.
Jakaś zakręcona i dziwna ta moja wypowiedź :P
Ale jestem masakrycznie głodna i czekam na pizze bo zamówiliśmy z Tż
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:52   #4223
idealnecialo
Zadomowienie

Zaraz wyjezdza wiec znow pożegnanie
Stary 2010-04-25, 20:37   #4224
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

karolcia ja też dzis jadłam kaszankę z grilla i karkówkę, bo zostało od wczoraj... a teraz zgaga :/
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:41   #4225
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Olakola a masz jakieś zastrzeżenia do fotelika Jedo?
Stary 2010-04-25, 20:56   #4226
hd2005
Zakorzenienie

dzisiaj M przyłożył głowę do brzucha i słuchał
i nagle mały go kopnął
zrobił wielkie oczy ze zdumienia

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

kochane, bardzo dziękuję za miłe słowa o brzuchalu

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:08   #4227
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość

ania22 a jak maz??
Cytat:

ty lepiej pisz jak tam u was jak się mąż czuje i wogole
dzieki ze pytacie

maz czuje sie dobrze powoli wraca do sprawnosci no ale szwy jeszcze nie zdjete wiec wiadomo ze dyskomfort jest.
my siedzimy caly czas u rodzicow i czekamy az naprawia nam auto. w czwartek juz mielismy odebrac a tu dupa bo okazalo sie ze jeszcze turbina padla i czakamy az przyjdzie zamowiona moze kolo wtorku jak dobrze pojdzie auto bedzie gotowe i wtedy w srode moze wrocimy do domu.
juz mi sie tak teskni za domem ze masakra. nie mozemy juz z mezem wytrzymac. w weekend bylismy u moich rodzicow. maja dom wiec prawie caly czas spedzilam na powietrzu. a teraz juz jestesmy u rodzicow meza.
maluszek rozpycha sie jak szalony. nie przytylam nic jak narazie od wizyty czyli dalej jestem +5 no i do tp zostalo 74 dni
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:08   #4228
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
[*]Zostawiałam rzeczy, w których chodzę i będę chodzić,[*]odłożyłam rzeczy na działkę i[*]duuuużą stertę na allegro.[/LIST]MUsze jutro zrobić tysiące zdjęć, wymierzyć i wystawić. Pewnie zajmie mi to pół dnia
ale wreszcie mam porządek w szafie
udaje ci sie cos zarobic na tym allegro?
Stary 2010-04-25, 21:14   #4229
Daysy85
Zakorzenienie

Uciekam na CSI na Polsat.
Zjadłam pizze uff objadłam się ale chyba tego mi było trzeba.
Piorę następną turę ubranek, ws między czasie spaliła mi się listwa do , której była włączona pralka. Myślałam , że się już uprało idę tam a tu kupa!
Tż wziął listwę od kuchenki gazowej i podłączył pralkę... patrzę a tu dopiero 10 minut było prania !!!! Jeszcze półtorej godziny .... a ja myślałam , że dziś wcześniej pójdę spać...
Całe szczęście , że pralka się nie spaliła, albo wody nie wylała albo nie wiem co jeszcze.
Idę papa
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:21   #4230
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Planuje zakup...

50x60
50x70

Ja mam taka i jestem bardzo zadowolona http://www.allegro.pl/item998892997_...t_w_ciazy.html

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości