Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 12:22   #4291
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Fryzjer, no napewno z grzywka musze isc, moze koncowki podetne i sie zastanowie nad tym cieniowaniem .

Zdjecia ze wczoraj. 29 tydz 4 dz.
Na pierwszym widac fajnie rozstepy przy pepku.. Ale za chiny nie wiem czy sa to nowe czy nie? Stare mialam ale nie wiem czy tyle..? czasem wydaja mi sie czerwone a czasem biale, zaleznie tez od swiatla, nawet na zdjeciach niektorych widac a na innych nie, a na jeszcze kolejnych sie swieca tylko. Sama nie wiem

No ale na tych moich malych cycuchach chyba jest juz sporo nowych, choc miedzy starymi sie jakos zatracaja- i tak mam cale pokiereszowane jak promienie słońca..

Na ostatnim zdj moje wlosy
Kobieto przeciez Ty masz Idealne ciało!! normalnie wcięcie w talii dalej masz nic Ci sie na boki nie rozlało
Ja rozumiem, że brzucho duzy to sie czujesz ocięzale, ale to normalne jest i wcale nie znaczy że źle wyglądasz

a wloski pocieniuj! ja mam dlugosc mniej wiecej jak Ty, ale tył mam pocieniowny tak około 5 cm dół - duużo lżej wlosy wygladaja i naprawde fajnie sie ukladaja - a tez fryzjerce pol roku zajelo namowienie mnie na cieniowanie
a przod mam pocieniowany od wysokosci brody - zadowolona jestem ;]
mozesz sobie tez pasemka strzelić, a co! tak na wiosne
ja mam doslownie kilka takich na 5 włosków blond i kilka tez takich w kolorze czekolady - super refleksy na włosach dają!

Cytat:
Hmm czyli mowisz ze ma zwykle wypełnienie i sie nie zgniata.. hmmmm zaciekawilas mnie... teraz by sie jeszcze przydala ktoras ktora ma ten z granulatem.. A najlepiej gdyby ktoras z was miala porownanie? Macie????

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Brzmiii kusząco... ehh kiedy ja ostatnio mialam maseczke na twarzy.. Ja to teraz zalatwiam lazienke raz dwa byle by sie z niej wydostac jak najszybciej.
Kurcze tam wlasciwie ja mam juz problem nawet z goleniem nóg! przez brzuch.. Ale musiaalabym znow poswiecic troche czasu na nie, bo sa niefajne.. :/
ja mam z granulatem, ale takiego malego rogala do karmienia - nie tego dlugiego do spania
wg mnie super jest

co do zabiegów kosmetycznych to mi sie marzy pedikiure na stopki bo sama tez po woli nie daje rady z pumeksem :/
ale mysle, że poczekam jeszcze do wyplaty majowej i sobie zadfunduje u kosmetyczki - jak fikne stopami do gory na porodowce to niech choć ładne będą hahaha
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:25   #4292
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

jusdan takie klucia tez mam czasem...ale teraz czesciej brzuch mi twardnieje...
idealneciało super juz masz ten brzus i włosy ładne
a co do rozstepow to smarujesz sie regularnie czy ci sie nie chce....wiem ze i mimo smarowania moga wyjsc ...ja mam takie z przed kilkunastu lat ale nowych poki co brak no ale smaruje az grubo dwa razy na dzien....co nie jest powiedziane ze i mi nowe nie wyjda ....
martysek jaka parówa, buka zgrabna jestes no ale jak czlowiek sie w czyms zle czuje to nie ma bata niestety.....no ja chyba w koncu kupie leginsy jak sie bede zle w nich czula to po prostu bede chodzila po domu...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ooo matko już 10 ? jeju ale fajnie ale jak tak patrze, że one się rozpakowyją w 37 - 38 tygodniu to ja tez tak chceeeee lepiej tak niz po terminie siedzieć i myślec czy to dzisiaj czy jutro heheh
ale podobno pierwiastki zazwyczaj mają ciąże przenoszoną ;/
no nic zobaczymy ale bym chciąła z 2 tygodnie wcześcniej urodzić

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:29   #4293
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
: hahaha: juz widze kota w ogrodniczkach : hahaha:
a moja ma kolo 8 miesiecy i body bylo dobre tylko nie dala sobie zapiac na tyłku zatrzaskow i nie bylo co z ogonem zrobic ale sie usmialam.
Ja mam na to sposób
Body mają w kroku 3 zatrzaski prawda? To zapięliśmy jeden, środkowego nie i zapięliśmy ostatni Ogon kota pasował w tej dziurze jakby na niego były szyte
Cytat:
Będe musiala. Pierwsze na poprawienie humoru to zakupy na allegro. Bedzie rozek ze wstazka. Moze juz dzis zamowie, poduszke pod moja bo mam za nisko i zgaga pali w nocy. I nie wiem czy ten dlugi rogal nie bedzie, choc sie zastanawiam czy nie kupic 1 poduszki 50x70, a drugiej 50x60 z tych normalnych i po prostu tej mniejszej pod nogi nie wstadzic. Ta mniejsza bedzie kosztowala z 20zl-to duzo mniej niz ten dlugi rogal...

Potem musze znalezc choc 1 ladna bluzeczke na allegro i sobie kupic.

Fryzjer, no napewno z grzywka musze isc, moze koncowki podetne i sie zastanowie nad tym cieniowaniem .

Na pierwszym widac fajnie rozstepy przy pepku.. Ale za chiny nie wiem czy sa to nowe czy nie? Stare mialam ale nie wiem czy tyle..? czasem wydaja mi sie czerwone a czasem biale, zaleznie tez od swiatla, nawet na zdjeciach niektorych widac a na innych nie, a na jeszcze kolejnych sie swieca tylko. Sama nie wiem

No ale na tych moich malych cycuchach chyba jest juz sporo nowych, choc miedzy starymi sie jakos zatracaja- i tak mam cale pokiereszowane jak promienie słońca..

Masz superowy brzuch!
Jak tak można sądzić, że jesteś nieatrakcyjna! Pupę masz jak ta lala
Ja to jestem rozlazła w kązdą stronę, oprócz mega brzucha mam dupsko jak trzy twoje
A włoski bym wycieniowała, podcięła końcówki iiiii narzuciła sporo jasnych refleksów Na lato rozświetlić fryzurkę i zaraz będziesz jak promyk słońca
Cytat:
Hmm czyli mowisz ze ma zwykle wypełnienie i sie nie zgniata.. hmmmm zaciekawilas mnie... teraz by sie jeszcze przydala ktoras ktora ma ten z granulatem.. A najlepiej gdyby ktoras z was miala porownanie? Macie????

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Brzmiii kusząco... ehh kiedy ja ostatnio mialam maseczke na twarzy.. Ja to teraz zalatwiam lazienke raz dwa byle by sie z niej wydostac jak najszybciej.
Kurcze tam wlasciwie ja mam juz problem nawet z goleniem nóg! przez brzuch.. Ale musiaalabym znow poswiecic troche czasu na nie, bo sa niefajne.. :/
Porównania nie mam ale ta moja poducha jest taka dosyć mocno zbita w środku dlatego ta watolina się nie ugniata na nalesnik

A co do majówek-czerwcówek.. poduszę je jak się tak będą szybko sypać bo teraz ja mam pietra, że mnie dopadnie przed czasem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:29   #4294
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
A ja juz myslalam ze posprzatalas s Twoj na ciebie nakrzyczal ze cos opuscilas, np 2 nieumyte talerze czy cos..
Mimo ze krzyczal to jednak jest kochany co nie:P
jasne, że tak

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzisiaj na spokojnie, powolutku zrobiłam porządek w szafie.
  • Zostawiałam rzeczy, w których chodzę i będę chodzić,
  • odłożyłam rzeczy na działkę i
  • duuuużą stertę na allegro.
MUsze jutro zrobić tysiące zdjęć, wymierzyć i wystawić. Pewnie zajmie mi to pół dnia
ale wreszcie mam porządek w szafie
też powinnam zrobić ale jakoś mi się nie chce...

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
No mój tz ma jakiś lęk przed przutulaniem. Ciężko mu się przełamać, jak ma świadomość, że w śrpdli jest dziecko. Zdecydowanie ciąża nie jest dla niego afrodyzjakiem. Mi to tak bardzo nie przeszkadza, bo też jakoś obawiam się zbliżeń. Niby wiem, że można, ale jakoś sie boję.
u mnie tak samo ale ja to rozumiem

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kobieto przenigdy nie pisz takich smsów...facetowi nie pisze sie takich rzeczy ze on jest super a ty ble...troche tajemniczości...nawet jeżeli czujesz się jak to opisałaś bardziej spasła etc...
Musisz być pewna siebie na zewnątrz i znac swoja wartość, nawet jezeli nie czujesz sie seksownie nie mów o tym głośno ....tak samo z komplementowaniem Tżta też nie rób tego za czesto bo po prostu "obrośnie w piórka"....ale to takie moje zdanie tylko.
zgadzam się w 100%

a ja mam lenia. spałam do 11 ale to dlatego, że znajomi wczoraj z moim chrześniakiem byli cały dzien i się umęczyłam, bo poszłam spać o 24 dopiero...
zjadlam kanapkę z białym serem i dżemem truskawkowym mojej mamy i jajko na miękko + szkl. soku ze świerzych pomarańczy

teraz mam lenia...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:30   #4295
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Udana, udana chociaż nie obyło się bez małego wypadku. Jak wstawałam do 1 tańca, to mój mąż gentlemen odsunął mi krzesło a ja nie wiedząc czemu chciałam usiąść ponownie i no bach upadłam na tyłek. Oczywiście panika. Ja sie popłakałam ale tylko dlatego, że się wystraszyłam. Wiadomo, jak to jest z upadkami w naszym stanie. Ale wszystko dobrze, troszkę pupa boli
Ja no moim weselu z małą w ok 4 miesiacu tez padłam na tyłek.. w tancu robilismy kólko czy to wąz byl za rece, i ktos chcial odejsc z kółka, puscil poja reke, buty mialam sliskie, a akurat na zakrecie bylam i bach an tylek.. Wszyscy sie nagle smieja a ptoem nagle wszystko zmienia sie wpanike! Przypomnieli sobie ze w ciazy jestem. Ale tez tylko sie skonczylo na bolacym tylku i brudnej sukni slubnej w ktorej potem musialam jescze dlugo paradowac
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:33   #4296
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Kobieto przeciez Ty masz Idealne ciało!! normalnie wcięcie w talii dalej masz nic Ci sie na boki nie rozlało
Ja rozumiem, że brzucho duzy to sie czujesz ocięzale, ale to normalne jest i wcale nie znaczy że źle wyglądasz

a wloski pocieniuj! ja mam dlugosc mniej wiecej jak Ty, ale tył mam pocieniowny tak około 5 cm dół - duużo lżej wlosy wygladaja i naprawde fajnie sie ukladaja - a tez fryzjerce pol roku zajelo namowienie mnie na cieniowanie
a przod mam pocieniowany od wysokosci brody - zadowolona jestem ;]
mozesz sobie tez pasemka strzelić, a co! tak na wiosne
ja mam doslownie kilka takich na 5 włosków blond i kilka tez takich w kolorze czekolady - super refleksy na włosach dają!

ja mam z granulatem, ale takiego malego rogala do karmienia - nie tego dlugiego do spania
wg mnie super jest

co do zabiegów kosmetycznych to mi sie marzy pedikiure na stopki bo sama tez po woli nie daje rady z pumeksem :/
ale mysle, że poczekam jeszcze do wyplaty majowej i sobie zadfunduje u kosmetyczki - jak fikne stopami do gory na porodowce to niech choć ładne będą hahaha
Ja mam za zelowane paznokcie u nog
Mysle by sobie cos zrobic z wloskami, musze grzywke obcicac...ale jakos...moj TZ chciabym bym znow byla ciemna, ale ja juz nie chce, sciagnelam swoje ukochane tipsy, mam takie twrde swoje paznokcie wiec niech sobie rosna
Mi tez sie dzis nic nie chce, mala kopie i jestem jaks zmeczona...nie wiem czemu...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:37   #4297
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
jak siedziałam w poczekalni to przyjechała dziewczyna do przyjęcia na poród bo wody jej odeszły i mój M jak to usłyszał i ją zobaczył to spanikował i mówi do mnie o rany a co ja zrobię jak tobie odejdą wody chyba spanikuję i boję się, że nie będę wstanie nawet auta poprowadzić a tej laski jej M taki spokojny
hmm ja to nawet nie wiek kiedy wody mi odeszly. Tzn nawet w szpitalu, dawno skorcze byly i kompletnie nie wiem czy wogole mi odeszly, zadnego chlustu nie pamietam. a moze go nie bylo? albo wa calym zdarzeniu juz nie pamietam..

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziś rano jak się obudziłam to dziecko zaczęło kopać. Położyłam się na plecach i tak śmiesznie podskakiwał mój brzuch. Słyszałam, że mama się krząta w kuchni to napisałam do niej smsa żeby przyszła do mojego pokoju (nie chciałam żeby się dziecko przestało ruszać jak wstanę). Mama przyleciała biegiem, bo myślała, że coś się stało. A ja do niej mówię "patrz na brzuch". Dzidziuś się zawstydził chyba i kilka minut nie kopał. A potem jak zaczął kopać to przyszła babcia miała aż łzy w oczach. Obie się śmiałyśmy z tego podskakującego brzucha No i oczywiście jeszcze mama przyłożyła dłoń i też ją kopnęło. To tak na dobry początek dnia.
Ja dzis rano juz przebudzona leze sobie na boczku i maly co chwile puka potem znow gwaltownie skacze, az w koncu ze skaplam ze brzuch mam polozony na czesci kołdy, jak ją wyjelam to przestal tak skakać. Chyba mial malo miejsca, albo gdzies go ugniatała.. Udany synuś, tak umie domagać się swojego nawet w brzuchu

A teraz tez czesto cos sobie podskakuje w brzuszku, nie wiem co go dzis tak na fikanie wzielo. ale fajnie tak..
Chcialam nagrac filmik z gory, ale jak wlaczam aparat to przestaje sie ruszac, jak wylączam to znow daje czadu. Ale nie wiem czy wogole by to bylo widac mam chyba za bardzo obtłuszczony brzuch.
Stary 2010-04-26, 12:43   #4298
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ale ze mnie dziś leniwiec, nic mi się nie chce, dobrze że obiadek od wczoraj został więc jak M wróci z pracy to już będzie, ja sobie też zjem wcześniej no a mała w przedszkolu.
Wczoraj mój M mial jakiś sentymentalny dzień, jak nigdy, rzadko mu się to zdarza, chodził za mną przez pół dnia i ciągle powtarzał że mnie kocha, ciągle całował , tulił się, powiedział że na nowo się we mnie zakochał.Pewnie na " coś " liczył ale ja nieugięta i zimna byłam, dopiero wieczorem było "małe co nie co"
A tak całkiem serio,zaczyna mi brakować jakiś ciuchów na wyjście
Na co dzień chodze w spodniach dresowych,mam na zmianę i jest mi tak najwygodniej ale jak wczoraj wychodziłam do kościoła to 6 RAZY!!!! się przebierałam i w niczym się dobrzenie czułam Nawet M powiedział, jak wróciliśmy z kościoła, że jak tak widział że nie mam co na siebie włożyć to Mu się mnie strasznie żal zrobiło i że mam się nie martwić bo coś kupimy, dał mi pieniążki i kazał sobie dziś coś kupić Nawet już dzwonił przed chwilka i pytał czy byłam na zakupach no ale mi sie nie chce nawet na te zakupy iść, spać mi się chce choć na dworze pogoda piękna.
jaki kochany

Myślę, ze do facetów w pewnym momencie dociera, że to tuż tuż sie stanie. Będzie dziecko itd.

Poza tym nie zauważają, że ciąża ma również ciemną stronę bóle dupne, kręgosłupa, zmęczenie itd.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:45   #4299
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
kobieto przenigdy nie pisz takich smsów...facetowi nie pisze sie takich rzeczy ze on jest super a ty ble...troche tajemniczości...nawet jeżeli czujesz się jak to opisałaś bardziej spasła etc...
Musisz być pewna siebie na zewnątrz i znac swoja wartość, nawet jezeli nie czujesz sie seksownie nie mów o tym głośno ....tak samo z komplementowaniem Tżta też nie rób tego za czesto bo po prostu "obrośnie w piórka"....ale to takie moje zdanie tylko.
Ja mu czesto takie pisze i czasem nawet mowie . Moze mi uwierzyl? Moze przez te moje stwierdzenia zaczal tez tak czuc?
Tez gdzies kiedys slyszalam stwierdzenie w jakims programie, ze jak zacznie sie pokazywac facetowi, o tu mam rozstęp, tu celulit, tu mi wisi, to zacznie sie przygladac, zwracac uwage. A normalnie gdyby mu sie nie powiedzialo to by w do konca zycia pewnie nie wiedzial co to są i jak wygladają rozstępy.., albo ze gdzies cos nam wisi, cos za duze cos za male..
Chyba jednak cos w tym jest.. :/.

(Nawet moge przytoczyc takie przyklad z moim mezem. Jak chodzilismy jeszcze razem, raz chcialam zrobic mu zdj jego klatki -idealna nie byla-ale lubie ją.. I on tam cos mowi ze nie chce, ze e tam i takie tam, ale dal sobie zrobic. Ale mowi mu, ze glupio to wyglada ze jeden cycek ma wiekszy a drugi mniejszy, tzn 1 mu bardziej odstaje a raczej wisi.. e nie wiem jak to okreslic. Ooo zaokrągla sie pod nim i wyglada moze jak maly nasz.
I wiesz co! W zyciu bym tego nie zauwazyla gdyby mi nie powiedzial, choc jest to dosc mocno widoczne. No i wiadomo ze tak jak my mamy jedna piers wieksza od drugiej tak i faceci, ale nigdy na to uwagi nie zwracalam. A za to teraz jak go widze to od razu rzuca mi sie to w oczy, choc jest to sprawą nieistotną.. )

Kurcze przez was, albo dzieki wam mam ochote sie odrąbac.. tzn odpieprzyc, heh same brzydkie slowa mi na mysl przychodza- chodzi o to ze wypieknić i poczuc super.. Oby ta chec nie przeszla poki tego wszystkiego nie zrobie..
Stary 2010-04-26, 12:46   #4300
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
U mamuś MAJOWO- CZERWCOWYCH wczoraj rozpakowała się 10 mamuśka!!! Teraz My musimy zacząć się przygotowywać bo niedługo przyjdzie kolej na nas
o matko, o matko, o matko
jeszcze nie ...

Stary 2010-04-26, 12:47   #4301
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Nawet M powiedział, jak wróciliśmy z kościoła, że jak tak widział że nie mam co na siebie włożyć to Mu się mnie strasznie żal zrobiło i że mam się nie martwić bo coś kupimy, dał mi pieniążki i kazał sobie dziś coś kupić Nawet już dzwonił przed chwilka i pytał czy byłam na zakupach no ale mi sie nie chce nawet na te zakupy iść,
Pozycz faceta:P ja tez chce na zakupy kase i jeszcze te zachęcanie
Stary 2010-04-26, 12:48   #4302
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze przez was, albo dzieki wam mam ochote sie odrąbac.. tzn odpieprzyc, heh same brzydkie slowa mi na mysl przychodza- chodzi o to ze wypieknić i poczuc super.. Oby ta chec nie przeszla poki tego wszystkiego nie zrobie..
zrób to do dzieła tylko nie przesadź

Stary 2010-04-26, 12:48   #4303
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
U mamuś MAJOWO- CZERWCOWYCH wczoraj rozpakowała się 10 mamuśka!!! Teraz My musimy zacząć się przygotowywać bo niedługo przyjdzie kolej na nas
przeciez niedawno bylo 6!
ide poogladac!
Stary 2010-04-26, 12:48   #4304
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, o matko, o matko
jeszcze nie ...

Stary 2010-04-26, 12:49   #4305
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

mamuśka, jaki fajny duży brzuszek

Stary 2010-04-26, 12:49   #4306
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
idealnecialo - ale duzy juz twoj brzusio
Na prawde ja to az ciekawa jestem jaki on bedzie w 9 miesiacu!
Musze teraz znalezc zdj z pierwszej ciazy, ciekawe jak w porownaniu teraz moj brzus wychodzi, moze juz wygladam jak w 9 poprzednio
Stary 2010-04-26, 12:51   #4307
wiolek1
Zadomowienie

idealneciało matko ja już nie wiem jak do ciebie mówić !!!! nie masz żadnego " obtłuszczonego" brzucha tylko śliczną zgrabną piłeczkę której ja niestety niebęde miec bo mój się rozlewa na boki
musisz zacząć przychylniej na siebie patrzeć bo to smutne jak ciągle siebie krytykujesz a niczego ci nie brakuje widziałam zdj więc jest tak jak mówie !!!!
i też myśle tak jak dziewczyny, że jakieś delikatne pasemka jasne super by wyglądały na twoich włosach

mam pytanie
kupujecie podgrzewacze ?
bo ja od początku odrzucałam, że nie że po co a ostatnio moja mama mówi, że to podstawa, duża wygoda i wogóle ( co mnie zdziwiło bo np na elektryczny termometr zareagowała, że nie mam na co wydawac kasy i pierdoły wymyślam hehe )
i w sumie faktycznie jak tak sobie myśle, że jak będe w szkole i tż będzie karmił tym rozmrożonym mlekiem to jak on będzie sprawdzał czy ma dobrą temp ? i jeszcze to podgrzewanie w kąpieli wodnej bo nie można na palniku normalnie to chłopak by się mógł zamotac a tak to wstawia 3 minuty cyk i jest idealne.
a potem tak samo do obiadków ze słoika
tylko teraz nie wiem czy kupic z aventu za 100 ;/ http://www.allegro.pl/item999277308_...sloiczkow.html ( bo laktator biore jednak z aventu więc butelki pewnie też ) czy znalazłam coś takiego od razu ze sterylizatorem http://www.allegro.pl/item1000201704...atisy_wwa.html

i lepsza cena i pasuje do różnych butelek ale czy to nie będzie jakies bardziewie co podgrzewa wcale nie do takiej temp jak pisze albo się zaraz zepsuje ? co doradzacie ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:51   #4308
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Idealnecialo masz przepiękny brzuch! Po prostu śliczny! I taki mały wklęsły pępuszek Zazdroszczę.

Co do włosów i fryzjera, to moim skromnym zdaniem, masz idealnewłosy, żeby je ładnie pocieniować
Zaczyna mnie ten fryzjer rajcować ;p
Tylko jeszcze nie wiem jak je wycieniowac hmm pewnie wiele mozliwosci,ale co wybrac? Jakies propozycje ?

A pempuś z gory juz odstaje
Stary 2010-04-26, 12:52   #4309
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja wlasnie sosik robie, myslalam by galaretke z owocami zrobic, ale nie mam galaretki, a nie chce mi sie do sklepu isc...
Wiolek - ja nie kupuje, najwyzje pozycze...zobacze jak to bedzie ... zawsze mozesz zamowic, a jak wydasz kase i nie bedziesz uzywac...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-26 o 12:54
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:53   #4310
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
a co do zauważenia przez tż to ja rozjaśniam i to bardzo dużo i idąc do fryzjera z 5 cm odrostem i wracając, tż do mnie, że po co szłam jak wyglądam tak samo heheheheh faceci zauważają pewnie tylko, że albo czarne albo bląd a to, że już nie mam ciemnych 5 cm odrostów to słabiej hihihih

ooo matko już 10 ? jeju ale fajnie ale jak tak patrze, że one się rozpakowyją w 37 - 38 tygodniu to ja tez tak chceeeee lepiej tak niz po terminie siedzieć i myślec czy to dzisiaj czy jutro heheh
ale podobno pierwiastki zazwyczaj mają ciąże przenoszoną ;/
no nic zobaczymy ale bym chciąła z 2 tygodnie wcześcniej urodzić
Heh to nie musisz tak czesto farbowac jak i tak nie odroznia

No ja 1,5 tyg po urodzilam przez wywolanie. Najgorsze lezenie w szpitalu i czekanie na zmilowanie by dali wogole kroplowe na wywowalnie:/. Marzy mi sie chociaz urodzenie w terminie, jak juz przed nie da rady
Stary 2010-04-26, 12:56   #4311
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha ha

Stary 2010-04-26, 12:56   #4312
papeteria
Zakorzenienie

wiolek ja laktator avent raczej wezme...a podgrzewacz nie myslałam jeszcze o tym

Stary 2010-04-26, 12:58   #4313
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

kupujecie podgrzewacze ?
bo ja od początku odrzucałam, że nie że po co a ostatnio moja mama mówi, że to podstawa, duża wygoda i wogóle ( co mnie zdziwiło bo np na elektryczny termometr zareagowała, że nie mam na co wydawac kasy i pierdoły wymyślam hehe )
i w sumie faktycznie jak tak sobie myśle, że jak będe w szkole i tż będzie karmił tym rozmrożonym mlekiem to jak on będzie sprawdzał czy ma dobrą temp ? i jeszcze to podgrzewanie w kąpieli wodnej bo nie można na palniku normalnie to chłopak by się mógł zamotac a tak to wstawia 3 minuty cyk i jest idealne.
a potem tak samo do obiadków ze słoika
tylko teraz nie wiem czy kupic z aventu za 100 ;/ http://www.allegro.pl/item999277308_...sloiczkow.html ( bo laktator biore jednak z aventu więc butelki pewnie też ) czy znalazłam coś takiego od razu ze sterylizatorem http://www.allegro.pl/item1000201704...atisy_wwa.html

i lepsza cena i pasuje do różnych butelek ale czy to nie będzie jakies bardziewie co podgrzewa wcale nie do takiej temp jak pisze albo się zaraz zepsuje ? co doradzacie ?
tak, mam podgrzewacz

Można podgrzewać butelki oraz słoiczki z jedzeniem wieć długo posłuży. Koleżanka mówiła, że to bardzo przydatna rzecz. Teraz kupoiła sobie podwójny podgrzewacz bo ma 2 dzieci

Oto mój podgrzewacz
Załącznik 3061406

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-26 o 12:59
Stary 2010-04-26, 13:00   #4314
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Będe musiala. Pierwsze na poprawienie humoru to zakupy na allegro. Bedzie rozek ze wstazka. Moze juz dzis zamowie, poduszke pod moja bo mam za nisko i zgaga pali w nocy. I nie wiem czy ten dlugi rogal nie bedzie, choc sie zastanawiam czy nie kupic 1 poduszki 50x70, a drugiej 50x60 z tych normalnych i po prostu tej mniejszej pod nogi nie wstadzic. Ta mniejsza bedzie kosztowala z 20zl-to duzo mniej niz ten dlugi rogal...

Potem musze znalezc choc 1 ladna bluzeczke na allegro i sobie kupic.

Wygladasz bardzo ladnie. Brzuszek jest swietny. Zawsze chcialam miec takie wlosy. Niestety musialam obciac. Musze je codziennie myc i ukladac. W szpitalu pewnie nie bede miala tego kiedy zrobic. Zaloze jakis czepek. Ha, Ha ,HA...
Ciesz sie z tego co masz.
Stary 2010-04-26, 13:03   #4315
hd2005
Zakorzenienie

Ułożyłam w szafce wszystkie ubranka maluszka.
Boże, ile tego jest ...

Ach, dzisiaj przyszła paczka z pieluszkami tetrowymi

Stary 2010-04-26, 13:07   #4316
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
fajny gatunek
i chyba faktycznie pomyśle o podgrzewaczu....
rety dziewczyny nie dociera do mnie że juz niedługo pojawi się maluszek...mimo że mam styczność z małymi bobasami ( miesiecznym i trzymiesiecznym... i mówie wam jaka miedzy nimi jest duża różnica )to nie wyobrażam sobie że już za chwile będziemy mieć takie maleństwo

Stary 2010-04-26, 13:10   #4317
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Ułożyłam w szafce wszystkie ubranka maluszka.
Boże, ile tego jest ...

Ile sztuk zamawialas? Flanelowe tez sie kupuje czy tylko tetra wystarczy?
Stary 2010-04-26, 13:11   #4318
justynacz80
Rozeznanie

Idealneciało, będziesz suoper wyglądać w pocieniowanych włosach. Nie wiem jakie masz z przodu, ale myślę, że pocieniowanie ich z przodu od połowy długości i z tyłu z 5 cm da fajny efekt. Na Twoim miejscu zrobiłabym sobie jakis rozjaśniajacy baleyage
Alguien, tak znam płeć - dziewczynka, chyba Agatka
Ale z Ciebie szczęściara... już mniej niż 50 dni
Hd jaki masz podgrzewacz? Akurat wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad podgrzewaczami i sterylizatorami. Będę chyba używać butelek i smoczków Mam i zastanawiam się do jakiego podgrzewacza się nadają? Wstępnie myślałam o Avent, ale własnie nie wiem, czy pasują do niego też butelki innych firm.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:13   #4319
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
I wiecie co.. juz od tygodnia mam ciągłą ZGAGE! Non stop wlasciwie. W nocy, rano, w dzien, teraz-ciągle! Ehhh.. Ale wiem czym sobie doprawiam ją- słodyczami-czytalam ze tez mogą wzmacniać... A żrem je w ogromnych ilosciach!
Miałam wczoraj na wykładach o zgadze.
Pani Dr mówiła, żeby wypić szklankę mleka- żeby zneutralizować. I po chwili szklankę wody.
Jak nie jest za często ta zgaga, to powinno pomóc .

Cytat:

wrzucam dzisiejsze zdj
25 tydzień 4 dzień
i zdj koszulki narazie zrobiłam 1 żeby zobaczyć jakiej jakości ten nadruk bo troszke kosztował ( 22 zł ) a koszulka w h&m za 20 zł
No wygląda super!!! Myślałam, że nadruk wyjdzie mniejszy, ale na prawdę rewelacja .

Cytat:
Wogole czuje sie strasznie nieatrakcyjna. Nawet przed mezem-calkowicie antyseksowna.. Ma ktoras tez tak z was?
Ja mam. Ale zawsze miałam niską samoocenę.
I zawsze jak doszedł mi kilogram czy dwa, to zaczynałam się wstydzić swojego ciała i przez to sama nakręcam w sobie nawet brak chęci do zbliżeń, bo wstydzę się mu tak pokazać .
Mimo, że on twierdzi, że ostatnio to jestem dla niego INACZEJ i bardziej atrakcyjna niż przed ciążą.

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
No mój tz ma jakiś lęk przed przutulaniem. Ciężko mu się przełamać, jak ma świadomość, że w śrpdli jest dziecko. Zdecydowanie ciąża nie jest dla niego afrodyzjakiem. Mi to tak bardzo nie przeszkadza, bo też jakoś obawiam się zbliżeń. Niby wiem, że można, ale jakoś sie boję.
Mojemu w ogóle nie przeszkadza ciąża. On myśli o mnie i o tym, co do Niego mówię, czego nie chcę i czego się obawiam. I skupia się na mojej przyjemności i na tym, żeby nie robić tego, czego ja sobie nie życzę. A trochę tego jest.
On chodzi ciągle nakręcony, a ja nie czuję sił i atrakcyjności, żeby mu to dawać .

Cytat:
No to sporo jeśli ponad 1 kg, strasznie szybko te maleństwa rosną, no ale co- tylko siedzą w brzuszku odżywiają się i śpią Nie ma to jak zdrowy tryb życia
No moje to raczej dużo je, dużo jedzenia się domaga i ciągle marudzi, żebym się położyła bo mu ciasno. Chyba nie sypia. MASAKRA!

Cytat:

Ja z granulatem mam fotel sako.
On się odkształca, dopasowuje do kształtu, jaki chcesz, a potem jak odłożysz, wraca do poprzedniego stanu.

Cytat:
a co do zauważenia przez tż to ja rozjaśniam i to bardzo dużo i idąc do fryzjera z 5 cm odrostem i wracając, tż do mnie, że po co szłam jak wyglądam tak samo heheheheh faceci zauważają pewnie tylko, że albo czarne albo bląd a to, że już nie mam ciemnych 5 cm odrostów to słabiej hihihih
Dlatego ja się któregoś razy zdenerwowałam i zrobiłam pikantną grzywkę.
Od razu zauważył :P.

Cytat:
(Nawet moge przytoczyc takie przyklad z moim mezem. Jak chodzilismy jeszcze razem, raz chcialam zrobic mu zdj jego klatki -idealna nie byla-ale lubie ją.. I on tam cos mowi ze nie chce, ze e tam i takie tam, ale dal sobie zrobic. Ale mowi mu, ze glupio to wyglada ze jeden cycek ma wiekszy a drugi mniejszy, tzn 1 mu bardziej odstaje a raczej wisi.. e nie wiem jak to okreslic. Ooo zaokrągla sie pod nim i wyglada moze jak maly nasz.
I wiesz co! W zyciu bym tego nie zauwazyla gdyby mi nie powiedzial, choc jest to dosc mocno widoczne. No i wiadomo ze tak jak my mamy jedna piers wieksza od drugiej tak i faceci, ale nigdy na to uwagi nie zwracalam. A za to teraz jak go widze to od razu rzuca mi sie to w oczy, choc jest to sprawą nieistotną.. )
Mój za dzieciaka dużo chorował. W tym na białaczkę, żółtaczkę itd.
Ma na klatce bliznę po BROWIAKU. Nie wiem czy wiecie co to.
To taki przewód, który wprowadza się operacyjnie wprost do aorty, żeby mieć dostęp do krwi pierwszej świeżości, kiedy ktoś ma białaczkę itd.
Na plecach ma małe blizny po punkcjach.
Ale w życiu sama bym nie zauważyła!!!!! U niego w domu czas tamtych chorób, to temat tabu, nikt nie chce do tego wracać. A on ma inne zdanie.
To bardzo go zmieniło i dzięki temu jest dziś tak wyjątkowym człowiekiem. Jak pojawiłam się w jego życiu, byłam pierwszą osobą, która z dokładnością poznała te lata jego życia...

Cytat:
mam pytanie
kupujecie podgrzewacze ?
Ja kupuję, muszę mieć na czas kiedy będę na uczelni i wtedy, kiedy będę chciała gdzieś pójść, a Łukasz zostanie z Niunią.

My po uczelniowym weekendzie.
Było tak sobie.

Mała jednej nocy mnie przeraziła, bo 10h nie kopała. Nie mogłam w nocy spać .
Za oknem wreszcie zniknęły rusztowania!!! Już zapomniałam ile takie wielkie okna mogą dawać światła. Jestem przeszczęśliwa .

A teraz jeszcze odnośnie atrakcyjności. Idealne, ja nie wiem co ty masz sobie do zarzucenia, choć wiem, że kobieta zawsze potrafi sobie znaleźć coś nieakceptowalnego.
Ja jestem gruba, wiem o tym. Odchudzałam się jak zaszłam w ciążę, ale z dniem gdy się dowiedziałam, to przestałam.
Teraz ważę około 80kilo przy wzroście 164. Mój brzuch przed jedzeniem wygląda spoko, ale po jedzeniu jakbym nosiła trojaczki. Wstydzę się tego. Zwłaszcza, że nawet nie umiem tego podkreślić.
Czuję się tak, jakbym po prostu przytyła i mam wrażenie, że wszyscy tak na mnie patrzą. Czuję się upokorzona przez samą siebie.
U fryzjera byłam ostatni raz w sierpniu. Jakoś nie mogę się zebrać i choć włosy w ciąży są cudne, to nie wiem co z nimi zrobić. Jestem jasną blondynką i mam wrażenie, że to mnie postarza. Ale jak je przyciemnię farbą, to wyglądają, jakbym osiwiała. I tak w kółko.

Ogólnie czuję się ze sobą... h...owo.
Ale widać tak ma być.

Siala- przez weekend mnie nie było. Dziś zrobię Ci te obrazki.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:17   #4320
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
fajny gatunek
i chyba faktycznie pomyśle o podgrzewaczu....
rety dziewczyny nie dociera do mnie że juz niedługo pojawi się maluszek...mimo że mam styczność z małymi bobasami ( miesiecznym i trzymiesiecznym... i mówie wam jaka miedzy nimi jest duża różnica )to nie wyobrażam sobie że już za chwile będziemy mieć takie maleństwo
wydaje mi się, że dobry
Nie mam porównania

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ile sztuk zamawialas? Flanelowe tez sie kupuje czy tylko tetra wystarczy?
kupiłam 30 tetrowych (bratowa mówiła, że przydają się do wszystkiego i to wcale nie będzie za mało)
i 3 flanelowe (kolorowe, do przytulania, czasem przykrycia w gorące dni)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości