![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Witajcie Kobitki.
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA RADY.Już trochę lepiej. Nie plamię prawie nic. Także jestem trochę spokojniejsza. Ja jestem właśnie na etapie sprzątania domu po wczorajszym grilu. Trochę osób się zjawiło tylko nikt nie miał ochoty mi pomóc z sprzątaniem ![]() ![]() ![]() ![]() Odezwę się z pracy ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
dzieńdobry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki juz lepiej ![]() kiepsko czuje ![]() ![]() jedyna dobra wiadomość ze do gina dzwoniłam i mnie przyjmie w piatek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to super, że lepiej się czujesz. Ale uważaj jeszcze na siebie, żeby Cie gdzieś nie przewiało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co prawda 2 znich to poradniki już po urodzeniu ; Język niemowlat T.Hogg, Poradnik opieki i pielęgnacji nałego dziecka T. Zawitkowski I ten przydatny teraz i nie tylko; Do startu! Gotowi! Dziecko! Wszystkie mam w wersji pdf. Jeśli któraś jest zainteresowana to podajcie maila najlepiej na PW
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
Witam!
Od rana w pracy staram się nadrobić co napisałyście od ub. czwartku- a troche tego jest... ![]() Piękna pogoda za oknem a ja musze w pracy siedzieć niestety :/ Szczególnie że mdli mnie strasznie i już nie mogę doczekać się póścia do domku... Aaa zakupiłam sobie na all poradnik : "W oczekiwaniu na dziecko" i pozyczyłam "Bedziemy rodzicami" więc popołudniami będe się doszkalać ![]() Pozdrawiam Was seredcznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczyny
![]() Dziś dopiero miałam okazję nadrobić zaległości. Niestety napisałyście 10 stron i nie jestem w stanie odpisać wszystkim. Współczuję dziewczynom, które męczą się z nudnościami i wymiotami. Pocieszę Was, że niedługo to przejdzie ![]() Co do badań prenatalnych, to ja nie robię tych pierwszych (na wady genetyczne). Wychodzę z założenia, że i tak ta wiedza nic w moim podejściu nie zmieni. Zrobię za to usg genetyczne. Ja obecnie siedzę sobie (od wczoraj) w Gdańsku u Mamy ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh znów spałam ![]() ![]() ![]() głowa mnie boli... ![]() ![]() a Ty jak tam sie czujesz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
wow nie było mnie zaledwie 2 dni, a już tyle stron do nadrabiania
![]() Własnie siedze na balkonie i wygrzewam się do słonka ![]() ![]() ![]() Decyzja zapadła i w maju też idę na L4, do pracy wracam w czerwcu. Mam nadzieję, że miło spędziłyscie weekend i w miarę bezproblemowo ![]()
#2171 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() z innej beczki złożyłam dziś PIT - wreszcie - i mam 555 zł zwrotu hehe w sam raz na kupno małej wyprawki dla dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() a co do mdłości to żeby tylko nie zapeszyć dziś mi lepiej i zemdliło mnie tylko ze 3 razy - narazie to sukces i nawet śniadanie mężowi zrobiłam do łóżka i obiad ugotowałam mam nadzieję że starczy mi sił jeszcze na kolację ok. 22.30 ![]() piękna pogoda dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki chciałam tylko powiedzieć,że byłam dzisiaj u lek. Zrobił mi USG przez powłoki brzuszne. Wszystko jest ok, krwiaka nie ma, nic sie nie odkleja, więc mam przez parę dni odpoczywać. Przepisał mi duphaston (czy coś takiego) i nospę. Powiedział,że czasem tak jest.
Trochę sie na początku przestraszyłam, bo nie widziałam bijącego serduszka, ale jak zapytał czy widzę serduszko, a ja mówię,że nie to zmienił kolory i zobaczyłam ![]() Także w pracy powiedziałam,że mam zapalenie jajników i schowałam kartę by mi nie czytano co tam jest napisane. Ale myślę,że to nie przejdzie i tak już pewnie gadają w pracy. Bo wiedzieli,że staramy się o dzidzulka. Dzisiaj już pewnie nie zaglądnę bo tż zaraz weźmie mi laptopa z internetem ![]() Do zobaczenia jutro.
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
U mnie weekend też dobrze, w sobotę pojechałam do teściów ale z nimi nie gadałam bo wydawało mi się że teściowa niezbyt happy że przyjechałam, potem na szczęście poszliśmy na ognicho do znajomych. W niedzielę mój małżonek wybrał się z rańca na zakupy męskie z kolegami (opony i inne) a ja nie miałam co robić, trochę poleniuchowałam ale w końcu musiałam wstać, więc i pogadać z teściową. Udałam, że nic nigdy nie było. Nawet zrobiłam surówkę na obiad. Mam tylko nadzieję, że co tydz nie będę musiała tam jeżdzić. Lokatorzy mnie już opuścili więc chata wolna! W niedz po śniadanku (standard- herbatka i kanapki z szyną i serkiem) dotałam wymiotów, dziwne bo dopiero 2 raz mnie to złapało...I to za każdym razem u teściów... |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie, dosyć intymne. Nie obawiacie się orgazmu? Lekarz pozwolił mi współżyć, nawet pomimo niewielkiego krwiaka (jest on poniżej zarówno dziecka, jak i formującego się łożyska, więc raczej nie stanowi zagrożenia). Przyznam Wam się, że dawno nie współżyłam z mężem, jest strasznie zmęczony i nie ma czasu, a ja dotąd nie miałam ochoty, od kiedy dowiedziałam się o ciąży. Ale dziś mnie poniosło i zadowoliłam się sama, tylko poprzez zewnętrzną stymulację, że tak powiem, więc nawet minimalnej penetracji nie było... A potem przez pół godziny wsłuchiwałam się w brzuch, czy nie zaczynają się jakieś podejrzane skurcze... No i teraz nie wiem, jak się zdecyduję na współżycie... Z jednej strony zaczynam nabierać ochoty, a z drugiej - nie wiem, czy będę w stanie się przełamać, bo będą dręczyć mnie obawy, że coś złego się stanie... Lekarz pozwolił, ale gwarancji przecież nie ma...
Czy Wy współżyjecie? A może zaspokajacie się same? Nie boicie się skurczów macicy?... mamuska003, witaj ![]() ![]()
#2176 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a więc niedziela : - śniadanie: herbata czarna z cukrem i cytrynką, 2 kanapki z dżemikiem truskawkowym, 4 kanapki z serem, pomidorem, jajkiem, rzodkiewką i wędlinką, - lody czekoladowo-waniliowe z wiśniami- pyszne - obiad rosołek i ziemniaczki same bo na kotleta jakoś nie mogłam patrzeć - do kolacji jakieś 6 kanapek z dżemikiem trusk. -kolacja rozłożona na dwie raty 4 kanapki z dżemikiem truskawkowym i herbata żurawionowo-malinowa, - wogóle dżem truskawkowy w tym tygodniu to mój hit ![]() a w ciągu dnia to głównie wodę gazowaną piję w tamtym tyg. jadłabym najchętniej same ogórki kiszone przegryzane cukierkami galaretka w czekoladzie - i o dziwo była to jedyna rzecz po której nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Kularek, sporo tych kanapek wcinasz
![]()
#2179 |
Zadomowienie
|
jak tak patrzę co dziewczyny wcześniej pisały to też myślę, że sporo - tylko dlaczego ciągle ważę marne ok. 44 kg i wogóle nie mogę przytyć -tyle razy już próbowałam i nic ! teraz mam nadzieję że po dzidzi mi coś zostanie ![]() a co do współżycia to ja odpukać nie miałam żadnych plamień na początku brzuch mnie bolał i teraz czasami trochę też- wię na początku unikaliśmy seksu bo się bałam tego bólu brzucha ale teraz pozwalamy sobie tak 2 razy w tyg czasem rzadziej -ale też myślę o tych skurczach macicy. chyba że boli mnie troszkę brzuch to nie -ale mam teraz jakąś większą ochotę na przytulanki Koleżanka jak leżała w szpitalu i coś poród nie przychodził to jak byla u lekarza w gabinecie zapytał ją czy mąż przychodzi w odiwedziny, i że jak tak to powiedział że bardzo dobrze i dokładnie " żeby skoczyli do łazienki na numerek" bo to przyśpiesz poród że właśnie te skurcze macicy i jeszcze że sperma ma jakiś składnik (nie pamiętam jaki) który też pomaga ale powiedział też że dzieje się tak już pod koniec ciąży -nie wiem czy tak jest naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
KRETENCJa- ja nie miałam żadnych problemów z np krwawieniami czy z zagrożoną ciążą więc niczego sobie nie żałuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Mam na imię Ania, mam 30 lat i jestem w 10 tygodniu ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witam, witamy serdecznie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-04-26 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
no poprostu dziewzyny sie martwia - to normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy mialas 1 dzien ostatniej @ ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-26 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
26 lutego był pierwszy dzień ostatniej @
jak sobie sama patrzyłam na kółeczko to wyszło mi 3 grudzień http://www.ginekolog.elblag.pl/termin.html Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-04-26 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam 23 lutego wiec 3 dni roznicy i 3 dni roznicy na koleczku ale widocznie ciaza twoja na usg wyszla mlodsza o kilka dni i stad ten termin tylko dziwne ze tygodnie sie nie zmienily ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z jazdy i nawet instruktor mnie pochwalil
![]() jest cieplutko, az chce sie zyc. Wkraczam w 2 trymestr juz i niestety kazdej nocy mam straszne sny- nie bede pisala o szczegolach,ale to jakas masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wracam z wizyty.
I jestem załamana. Lekarz widzi 2 pęcherzyki koło siebie i nie wie czy to bliźniaki czy anomalia i źle wykształcony jeden. Dostałam Luteinke 2 x dziennie po 2 tabletki i oczywiście L4. Mam odpoczywać i wysyłać pozytywne fluidki w stronę zdjęcia ![]() Jakoś przestałam się cieszyć i tylko mi smutno ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.