|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Uaaaaaaaaaa
![]() ![]() Ja się melduję w dwupaku, nie urodziłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak widać, można dotrwać do 40 tc. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Od piatku nie miałam internetu ![]() Kolejny ząb zaczął boleć i po raz pierwszy nie przespałam nocy ![]() Jeszcze aby tego było mało w piatek szyba w samochodzie mi się zablokowała i godzinę musiałam jechać do domu z odsłoniętą szybą.Dobrze, że miałam w samochodzie roboczego polara i czapkę.Pięknie musiałam wyglądać w tym stroju z otwartym oknem.Okazalo się, że pod domem jak zgasiłam silnik i zapalilam auto ponownie to szyba sie pięknie zamknęła. Sobota minęła jakoś na zakupach, sprzątaniu i na paracemalu.Noc na szczęście pięknie przespana. W niedziele pojechałam na targ i zaszalałam.Za 10 funtów (jedna rzecz 50 pensów) nakupilam małej ciuchów 2 reklamówki,wszystko od tej samej babki, wszystko z Nexta. A miala tego więcej i połowe odłożyłam No ale po przejżaniu w domu stwierdzila ,ze i tak mi brakuje jeszcze sporo. Zęby nadal bolą ale już zlokalizowałam który to i ide znowu do dentysty. No i niedzielna noc znowu bezsenna.Wylądowalam w szpitalu i dali mi antybiotyk.Pomoglo tylko na kilka godzin drzemki.Dziś ide na 17.00 do dentysty bo wcześniej nie ma mie kto przyjąc. Lindsey gratulacje za Michasia. ![]() A teraz spadam nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18835880]ślicznie.
![]() ![]() ![]() to gdzieś Ty sie podziewał przez te 9 miesięcy? ![]() jak widać, można dotrwać do 40 tc. ![]() No u mojego jajca jak berety więc chyba tez nie ma szans na pomyłke ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darianna śliczne ubranka ![]() I wyobraziłam sobie Ciebie w tym stroju i z otwartą szybą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]
sms od araczki. ![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() [/QUOTE] Gratulacje dla Ciebie i pozostałych rozpakowanych mamusiek bo dużo ich było i nie pamiętam wszystkich.. ![]() Hej wam, ja właśnie skończyłam obiad - parówki w cieście naleśnikowym, pycha ![]() Mam już pościel wreszcie hihihi http://aukcja.onet.pl/item1001833735...0_darland.html w kolorze brzoskwiniowym, śliczna jest ![]() My mamy już prawie, bo od jutra 38 tydzień, w środę wizyta w szpitalu, zobaczymy co tam się dzieje.. ![]() bóle jak na okres mam codziennie wieczorem, nogi też bolą, puchną na szczęście tylko palce u rąk i też nie zawsze, więc nie jest najgorzej..
#1957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziekuje, musze wyprobowac ten lacalut, bo zmienilam paste ale o lacalucie nie pomyslalam ze naprawde dziala ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]sms od araczki. ![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() Ja obstawiam chlopaka, a Wy? ![]() No i oczywiście spieszę z ogromnymi GRATULACJAMI !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] jezu dopiero odpalilam kompa a tu nastepna ![]() ja dzis po wizycie u gina, wszystko w porzadku, szyjka dluga, zamknieta, zadnych uplawow skurczow,krwawien, cisnienie norma, waga... kolejny kg do przodu... ![]() dostalam caly plik skierowan na badania, wymaz, posiew, i inne.... polozna powiedziala na wstepie ze wygladam dzis wiosennie, promiennie, bardzo milo mi sie zrobilo ![]() pozniej pan doktor sluchajac serduszka ze bije jak dzwon i oby tak dalej ![]() teraz czekam na meza, pojechal po farby wiec jak wroci ja sie zawijam do mamy na kilka dni ciekawe ile z was urodzi w tym czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------------------------------------------------- Araczku!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! gratulacje, dziewusia ![]() ![]() ![]() po prostu czad wypas! hejka Melduje sie po USG, dzisiaj przezylam zdecydowanie najtrudniejsza chwile w moim zyciu. Z polozna pogadalysmy sobie troszke, potem wziela sie za USG, wszystko szlo pieknie, Stefanek lezy glowka w dol i juz trzyma gloweczke w kanale rodnym (zaklinowal sie tam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stwierdzila jednak, ze jesli bede jeszcze cierpliwa przez chwile to sprobuje przeczekac az Maly wreszcie zdecyduje sie pokazac z tej 'lepiej widocznej strony'. Czekalysmy jeszcze kwadrans (najdluzszy w moim zyciu!).....no i pokazal sie jak nalezy, 4 komory, zyly, aorty tak jak ma byc. Przepraszala mnie, ale stwierdzila, ze nie chciala na odczepnego odeslac mnie do domu bez bycia pewna w 100%. Obydwie bylysmy w kompletnym szoku po wyjsciu z pracowni USG, wysciskala mnie na koniec. Trzy razy ja jeszcze pytalam czy jest pewna, ze jest ok. Mowila, ze tak. W samochodzie przeplakalam chyba z 0,5 godziny jeszcze. Pierwszy raz tak bardzo balam sie o naszego Okruszka, zrobilabym i dalabym wszystko zeby uslyszec to co uslyszalam na koncu! dzisiaj normalnie do kosciola pedze wieczorem krzyzem lezec i dziekowac ![]() ech.... a teraz obiad - dzisiaj gulaszowa, malz tez stresa zaliczyl jak mu opowiedzialam, wkurzony byl na te kobite ![]() ja mam spuchniete paluchy i stopy jak hobbit ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze wiedzieć, że wsród nas ktoś prawie w terminie porodu i jeszcze sie nie rozpakował ![]() Cytat:
![]() właśnie zjadłam lody śmietankowa krówka z algidy - pycha ![]() Cytat:
![]() ciuszki śliczne ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło i z Twoim Okruszkiem i jego serduszkiem jest wszystko w porządku ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witamy po dłuuugiej przerwie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co chodzi o zachowanie pani, to bardzo profesjonalne...musiala sie upewnic i robila to dla bezpieczenstwa dziecka i twojego......, nie przejmuj sie , wszystko bedzie ok. ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-26 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Niespana to była noc, ale przetrwałam. Bez bóli itd. Tyle że spać nie mogłam, nadchodząca pełnia już teraz mnie męczy... :/
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Araczki
![]() ![]() ![]() Jeśli majówki rozpakowują się w kwietniu, to czy my czerwcowe mamy się szykować na maj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, ze położna Cię nie wypuściła bez sprawdzenia na 100% tego! I kamień z serca że wszystko jednak jest dobrze.. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | |||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]
sms od araczki. ![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() [/QUOTE] Gratulacje Araczki ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18831640]margo i velluto mają rację, Araczuś to dziewczynka!!! ![]() Kolejny sms od araczki: Rodziłam sn ale sprawnie poszło. Miałam skurcze, ale pęcherz płod. musieli przebić. Dostałam znieczulenie i wdychałam gaz rozweselający. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i jeszcze raz - ale niespodzianka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jade do domu w czwartek i pakuje torbe ![]() A ja mam juz diagnoze - RWA KULSZOWA ![]() i wcale mi nie lepiej ![]()
![]() |
#1967 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Silpe, a leczyć to jakoś można? :/ Słuchajcie, zawsze gdy pełnia się zbliżała, ja nie mogłam spać. A od wczoraj księżyc świeci w okna jak wściekły, a ja śpię jak zabita ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-04-26 o 15:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18831640]margo i velluto mają rację, Araczuś to dziewczynka!!!
![]() [/QUOTE] ciotka margo lubi mieć rację ![]() i wszystko jasne ![]() Marhalczar - śliczne to wszystko, co pokazujesz Darianna - współczuję zębowych przygód. ciuszki cudne ![]() Justin - jak dobrze, że jest dobrze ![]() my dziś od rana intensywnie - najpierw prace ogrodowe, potem odbiór parapetów, o 14 małż pojechał do pracy i wróci jutro, a ja się zebrałam do Biedronki i w parę innych miejsc. jedno z tych miejsc zostało na 45 min. zamknięte, więc poszłam do przedszkolnego ogródka pogadać z koleżankami. a to była już pora, kiedy rodzice przychodzą po dzieci. i wielu z nich po raz pierwszy zauważyło mój brzuszek. strasznie miło było słyszeć wszystkie gratulacje i komplementy ![]() no i w domu działa mi dwóch fachowców, prace nabrały jeszcze większego tempa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Rozeznanie
|
O rany!! to okrutnie boli pewnie. Biedulka, sciskam mocno
![]() Dostalas na to jakies lekarstwa? -------------------------------------------------------------------- Dziekuje kobitki za cieple slowa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Raczkowanie
|
czesc mamuski
![]() nastepna rozpakowana juz niedlugo ja ![]() ![]() pozdrawiam
#1971 |
Konto usunięte
|
Angkorcz, bardzo możliwe, że spadek cukru = u mnie tak się objawia. Nie robię się prawie nigdy głodna, natomiast trzęsawkę mam i muszę cokolwiek zjeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18839090]
Silpe, a leczyć to jakoś można? :/ [/QUOTE] Cytat:
Bol jest umiejscowiony po prawej stronie krzyza i promieniuje przez caly posladek az do kolana ![]() Co ja moge zrobic ? Urodzic to przejdzie ![]() Oczywiscie ze sie to leczy ,- oczywiscie zapobiegawczo i albo przejdzie albo zaniedbane przejdzie w zwyrodnienie i operacja ![]() W moim przypadku za wiele nie moge - zostalo mi tylko oszczedzac sie , jak najwiecej lezec i czekac po porodzie przejdzie , w tym ze w nastepnej ciazy pewnie znow sie ujawni ![]() Moge brac no-spe i panadol(ktorego nie mam ) ewentualnie smarowac delikatnie jakas naturalna mascia . Mam no-spe forte , wzielam - panadol kupie po przyjezdzie do polski , mam paracetamol ale zakazany w ciazy tak samo jak i masci ktore tu mam - jakos wytrzymam te 3 dni . Na razie okladam jeszcze liscmi kapusty - mojej mamie pomagaly , no i cieple oklady moge jeszcze robic .Ale nie zacieple bo zaszkodza , tak samo masci - rozgrzewajace ale sporadycznie i minimalnie i nie wszystkie bo tez nie wolno - no pochlastac sie idzie z nie mocy ![]() Pocieszam sie ze juz nie dlugo , byle do czerwca ![]() ![]() Tak czy siak wiem , ze sama jestem sobie winna , przez cala ciaze bralam za duzo na siebie , bo przeciez nic mi nie bylo - no i sie doigralam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Konto usunięte
|
SIlpe, nieprawda - tu już skarżyły się dziewczyny na rwę, w znacznie wcześniejszej ciąży. ot, dzieć uciska nerw i tyle, nawet leżąc plackiem mama może na to cierpieć
![]() Kardashku, mnie jednak nie, myślałam wcześniej, że tak, ale nie. Ale czop może odejść raz i koniec, tuż przed porodem, może też odchodzić 2-3 tygodnie wcześniej... A co, odchodzi tobie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18840583]SIlpe, nieprawda - tu już skarżyły się dziewczyny na rwę, w znacznie wcześniejszej ciąży. ot, dzieć uciska nerw i tyle, nawet leżąc plackiem mama może na to cierpieć
![]() Kardashku, mnie jednak nie, myślałam wcześniej, że tak, ale nie. Ale czop może odejść raz i koniec, tuż przed porodem, może też odchodzić 2-3 tygodnie wcześniej... A co, odchodzi tobie? ![]() No własnie nie odchodzi.. A już mógłby odejśc ![]() Silpe ja miałam ta rwe.. przyszła nagle i poszla tak samo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam dokladnie to samo od samego poczatku ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Dzieki za pocieszenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet moj maz patrzy ze wspolczuciem jak sie ledwo tocze i mowi ze od kad mnie zna ,( A to juz lat masa - stare dobre malzenstwo ![]() ![]() kardashi - mam nadzieje , ze mi tez tak minie niepostrzezenie , jak mnie zlapalo - bo funkcionowac z tym nie mozna ![]()
#1978 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam raz jeszcze za te miłe słowa
![]() ![]() ![]() ![]() BTW. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
angkorcz- tez nie bralam zadnych lekow i nie biore - no-spe wzielam dzis i pomogla troszke na chwilke wiec sie nie opyla .
od poczatku ciazy wzielam tych tabletek 3 , wiec nie przesadzilam ![]() ![]()
#1980 |
Konto usunięte
|
Ja kilka razy apap wzięłam - przy pierwszym bólu głowy uparłam się że nie, i potem wiele godzin cierpiałam. Doszłam do wniosku, że to bardziej dzieciątko wymęczyło niż tabletka. Do tego musiałam monural wziąć na zapalenie dróg moczowych i czopki na upławy, i kilka nosp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.