![]() |
#1 |
BAN stały
|
Dyskusja
http://wiadomosci.onet.pl/2160901,11...brat,item.html
Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyskusja
Jeśli będzie kandydował uznam to za... niesmaczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
o nieeee....
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesmaczne to sa tego typu komentarze. Wielce troskliwi o rodzine Kaczynskich sie poznajdowali teraz wszyscy, psia mac.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy on tak uważa czy nie , ale ja uważam , że On tą kandydaturę zgłosił po to , że ludzie w smutku . litują się nad nim . myślą ' jak ja mu współczuję , chociaż głos na niego oddam ' a to jest nie uczciwe moralnie .
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie powinien kandydować. Ludzie mu współczują ale raczej nie zmienią swoich poglądów na temat partii więc może przegrać a wtedy to będzie dużą porażką dla państwa i PiSu.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jestem na NIE. Uważam, że to tak trochę... jechanie na plecach zmarłego brata. Nie, nie na litości, ale na nazwisku? Miałabym wrażenie, że na czele Polski zasiada klon.
Pomijając już to, że zwolenniczką PiSu nie jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
i tak na kaczynskiego nie zamierzalam glosowac.
jeszcze leh byl bardziej sympatyczny bo jarek to totalnie anypatyzny jest
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18841293]Jestem na NIE. Uważam, że to tak trochę... jechanie na plecach zmarłego brata. Nie, nie na litości, ale na nazwisku? Miałabym wrażenie, że na czele Polski zasiada klon.
Pomijając już to, że zwolenniczką PiSu nie jestem.[/QUOTE] Tekst o klonie jak zywcem z AD 2005 ![]() Pardonciu, to co ma PiS zrobic - w momencie smierci ich naturalnego kandydata w tych wyborach, jak nie wystawienie kandydata z najwiekszymi szansami powodzenia ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ja nie mam nic przeciwko jego kandydaturze. (Chociaż wolałabym, żeby tego nie robił.)
W końcu w polityce jest nie od dziś, ani -tym bardziej -nie od dnia katastrofy. ->więc jest to jakimś tam naturalnym następstwem, krokiem w jego karierze. Nawet jeśli jest całkowicie szczery twierdząc, że "chce kontynuować dzieło brata" -> ma do tego prawo. W końcu sam w tym jego dziele uczestniczył. Jeśli zamierza żerować na litości i współczuciu po zmarłym bracie, to jest to niestosowne, ale nie nielegalne. W końcu każda kampania wyborcza opiera się na przekonaniu ludzi (obojętnie jakimi środkami) do oddania głosu. Każdy ma swój rozum i swoje poglądy, nie tylko polityczne i powinien postąpić zgodnie z nimi. Fakt, że J. Kaczyński stanie jako kandydat w wyborach oraz to, że stracił rodzinę nikogo nie zmusza do zagłosowania na niego. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Jarosław Kaczynski przed smiercia Lecha cieszyl sie 5% poparciem jako kandydat na prezydenta.
Jak dla mnie żenująca próba wdrapania się na prezydencki stołek po trumnie brata. Ktoś powie: to polityka, nie ma miejsca na sentymenty. Jesli Kaczynski zamierza uprawiac taka polityke, to jest absolutnie najgorszym kandydatem na prezydenta jakiego można wymyślić. Nie odbieram mu walki o niepodległa Polske, dzialnosci solidarnosciowej czy patriotyzmu, ale jako kandydat na prezydenta, reprezentującego WSZYTSKICH POLAKÓW zwyczajnie się nie nadaje, a jego pobudki ku temu są bardzo niskie. Czeka nas kampania prezydencka nad jeszcze nie ostygłymi ciałami, którymi to będą sobie coniektórzy gęby wycierać. Cytat:
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
Edytowane przez awia Czas edycji: 2010-04-26 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18841293]Jestem na NIE. Uważam, że to tak trochę... jechanie na plecach zmarłego brata. Nie, nie na litości, ale na nazwisku? Miałabym wrażenie, że na czele Polski zasiada klon.
Pomijając już to, że zwolenniczką PiSu nie jestem.[/QUOTE] ja również się zgadzam w 100%
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Prosze sprawdzic moje wypowiedzi krotko po 10 kwietnia w tej sprawie -prorok jestem czy cuś ?
![]() Jak nie bedzie kandydował to pis zniknie z polityki a jak bedzie to bedą zarzuty ,że znowu kaczynski ,że jedzie na smierci brata ,itp w sumie jakby nie patrzec na przechlapane. p.s co z pierwszą damą ? i czy nie bedzie mu dziwnie w pałacu po bracie ?(odpukac ze sie tam znajdzie ofkors) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
a niech startuje sobie i tak nie będę na niego głosować
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Wyraku, o co biega z AD 2005? Nie przepadam za polityką, nie wiem, co kiedyś było mówione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18842432]Wyraku, o co biega z AD 2005? Nie przepadam za polityką, nie wiem, co kiedyś było mówione
![]() Nie pamietasz naprawde ![]() Wtedy to sie "wszyscy" przescigali w takich zartach, teraz psia mac dbaja o pamiec zmarlego prezydenta. Obluda na maksa. Nie mowiac o tym "gdyby mial na uwadze pamiec o Lechu" - ciekawe skad te wszystkie madrale wiedza, czego by Lech chcial.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie wystawic lidera ,problem i dramat polega na tym ,że to brat byłego prezydenta ,blizniak więc gdyby był to np. Kurski byŁo by ok ale szanse średnie. Druga sprawa ,że start J.K moze i jest odbierany jako sentymentalna zagrywka. Człowiek ma problem bo co by nie postanowił bedzie żle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli kampania PiS skupi się tylko i wyłącznie na polityce, sprawach ważnych dla kraju - to wszystko w porządku, nie będę miała zastrzeżeń do jego kandydatury. Ale jeśli jego kampania będzie opierała się na tragedii w Smoleńsku i graniu na uczuciach i emocjach wyborców to uznam, że J. Kaczyński jak i osoby z jego sztabu to ludzie bez charakteru. Edytowane przez Kattie7 Czas edycji: 2010-04-26 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Nie Wyraku, w 2005 roku cholernie wiele działo się w moim prywatnym życiu i jakoś... nie zwracałam uwagi na otoczenie polityczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a ja uważam, że NIKOMU nic do tego co Jarosław teraz zrobi i z jakich pobudek. To sprawa jego osobista i jego partii a ja się wam nie podoba to wystarczy iść na wybory i wybrać waszym zdaniem lepszego kandydata.
Nie uważam też, że to niesmaczne - uważam, że ten wątek jest niesmaczny jak każda tania próba wywołania tutaj "dyskusji" w temacie pokatastroficznym 3/4 z was wie o polityce tyle ile potrafi zacytować z różnych "mądrych" portali, albo usłyszy w tv pewnie znajdą się takie co to jeszcze pare dni temu narzekały, że żałoba to szopka i trzeba z tym skończyć a teraz problem mają jak ktoś temat kończy na pewno żadna z was w ani Lecha ani Jarosława głowie nie siedzi ale do komentowania postaw moralnych, ich marzeń i życzeń - o to wszyscy pierwsi ludzie skończcie z tą szopką bo to jest żałosne, że dorośli ludzie takie pieroły wygadują... a najlepsze w tym wszystkim jest to, że osoba którą tak namiętnie komentujecie ma was głeboko w poważaniu Jarosław miał opinię społeczeństwa głęboko jak się na Wawel zgadzał - burdy były straszne.. i co obeszł go ? Nie. To teraz sie biedny poskomli, że mu wrzucają, że się na plecach brata lansuje... Bo przecież nie wpadł na to podejmując decyzje. Zwłaszcza w naszym "wtracamy nosa gdzie się da, nawet jak śmierdzi" kraju Jakby tego potrzebował. Dziz. ?Jest partia, on jest prezesem. Zabrakło im kandydata więc wystawiają tego kto ma największa szanse. Proste i logiczne. Byłoby zdecydowanie mniej logiczne gdyby jedna z dwóch najbardziej liczących się partii ( po słupkach) zrezygnowała...
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Eyo nasz brak wiedzy nie umniejsza naszych uprawnień do głosowania
![]() Niestety nie jest jeszcze tak dobrze by funkcjonował egzamin obywatelski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Może i jestem naiwna ale uważam, że dobrze, że będzie startował. Byli braćmi, walczyli/pracowali w imię tych samych wartości. W sumie to nawet jestem pod wrażeniem że jest gotów znieść presję swojej partii, która pewnie wywiera jakiś nacisk. Ponadto jest gotowy na walkę z innymi partiami i niezadowolonymi obywatelami oraz na pełnienie obowiązków prezydenta - choć na pewno przeżywa i długo będzie przezywać śmierć brata.
Dam mu szansę i zagłosuję na niego. Nie z litości.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jezeli chce kandydowac to raczej nie ma i nie mzoe miec opinii spoleczenstwa w d*
eyo zastanow sie co piszesz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
"dam mu szansę" lol, to nie wybory łącznika z biblioteką...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
nikt nie ma pewności głosując na któregoś kandydata, że będzie on w 100% realizował swój program i będzie prowadził dobrą dla ludzi politykę. Pozostali kandydaci mnie jakoś nie przekonują, więc czemu nie miałabym na niego nie głosować? Dam mu szansę, bo nie wiem co z tego będzie. Ale czemu mam go skreślać tylko z powodu brata i domniemanej zagrywki pod publikę?
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Oj to normalne że nikt nie będzie w 100% robił to co planował.
Trzeba posłuchać jak niezależni eksperci oceniają czasy prezydentury pana Lecha i wtedy będziesz mogła sobie wyobrazić 5 lat rządów niemal identycznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja myślałam, że jednak się nie zdecyduje. Byłam pewna, że sobie odpuści ze względu na tą tragedię, ale jak widzę - myliłam się.
Moim zdaniem to trochę dziwne postępowanie, ale widocznie jako prezes PiSu ma on największe szanse na to, by prezydentem zostać, więc z "politycznego" punktu widzenia jest to zachowanie normalne. Partia wysuwa na kandydata osobę, która ma jakieś szanse wygrać wybory, a widocznie Kaczyński je ma. Też jestem ciekawa jak by to było bez pierwszej damy, może znajdzie się nowa kandydatka.. Na pewno inne kraje będą nas dziwnie postrzegać. Jako takich zapatrzonych w bliźniaków Kaczyńskich.. Ja bynajmniej nie mam zamiaru na niego głosować.
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Eyo moment, jakie pokatastroficzne sensacje?
![]() Identyczne rozmowy toczyłyby się przed zwykłymi wyborami. Zresztą, za chwilę pewnie powstanie wątek o kolejnym kandydacie i też będą za i przeciw. Bez przesady, teraz co - jakakolwiek dyskusja na temat PiSu i pana Jarosława to będzie tylko "jechanie na katastrofie"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.