Anglia cz. III - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 14:59   #4981
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Anglia cz. III

Witajcie. Spędziliśmy cudowny weekend doborowym towarzystwie Vedmy i jej Tz jak to moj Tz stwierdzil: dobrze,ze nie mieszkamy blisko siebie co w jego jezyku znaczy: fajnie,ze tak dobrze sie dogadujecie

Od rana gotowalam,zaliczylismy juz kulki, polaczone z kawka z kolezanka,a na koniec dnia,czas na obowiazki, czyli silownia

Dziewczyny mam pytanie. Bylyscie juz na pogrzebie w uk ? mam sie ubrac cala na czarno ? kupic kwiaty i kartke ,czy bez kartki ? (zazwyczaj wysylam kartki do rodzin osob zmarlych,ale tym razem ide na ceremonie do kosciola).

Milego dnia wracam do mojego ukochanego urządzenia piorącego
Stary 2010-04-26, 15:36   #4982
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Vedmo - takiego mezczyzny to ze swieca szukac!!! Szczesciaro jak sie dowiem ze jeszcze prasuje to chyba dzisiaj swojemu ultimatum postawie
Eee, nie, zelazka to w ogole nie dotyka. Ale ja uwielbiam prasowac, wiec nie jest to jakis problem.

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Siedzi zaba na lisciu i sie szczerzy ' Czesc Bociek, co robisz'
Bociek ' szukam zab szerokoustnych na sniadanie'
Zaba zaciskajac usta 'Pie.dolisz'

jako nastolatke to mnie bawil ten dowcip
Mnie nadal ten dowcip bawi

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
jak to moj Tz stwierdzil: dobrze,ze nie mieszkamy blisko siebie
No dokladnie: my bysmy zbankrutowaly wybierajac sie codziennie na zakupy, a TZom nie wytrzymalyby watroby! A w ogole niewykluczone, ze musieliby CIAGLE mieszkac razem
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:20   #4983
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie. Spędziliśmy cudowny weekend doborowym towarzystwie Vedmy i jej Tz jak to moj Tz stwierdzil: dobrze,ze nie mieszkamy blisko siebie co w jego jezyku znaczy: fajnie,ze tak dobrze sie dogadujecie

Od rana gotowalam,zaliczylismy juz kulki, polaczone z kawka z kolezanka,a na koniec dnia,czas na obowiazki, czyli silownia

Dziewczyny mam pytanie. Bylyscie juz na pogrzebie w uk ? mam sie ubrac cala na czarno ? kupic kwiaty i kartke ,czy bez kartki ? (zazwyczaj wysylam kartki do rodzin osob zmarlych,ale tym razem ide na ceremonie do kosciola).

Rany boskie! zyc nie umierac , ja tyz tak chce!!!!

widze ze nalobuzowaluscie dziewczyny w weekend!!!

bylam ostatnio za duzo na pogrzebach, ale wszystko bliska rodzina, wiec na czarno i wcale nie fajnie...
nie musi byc czarno, wystarczy ze nie ma wscieklych, ostrych kolorow, szare, granaty, biale z czarnym, brazy, ciemne fiolety itp moga byc..
kwiaty tylko albo/i znicz, u mnie nie ma zwyczaju kartek, i tez nie slyszalam

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Eee, nie, zelazka to w ogole nie dotyka. Ale ja uwielbiam prasowac, wiec nie jest to jakis problem.
szkoda ze cie maatra zabrala na weekend, bo przydalby sie entuzjasta prasowania w ta niedziele
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:46   #4984
maatra
Wtajemniczenie

juz wczesniej mialam pisac. piekne sa te dlugie suknie. ja mam tylko 160 cm i nie pasuja mi takie ;( bardzo z tego powodu ublewam

Dziekuje bakteryjka za odp. ja pogrzeby omijam szerokim łukiem, tym razem MUSZE isc.
Stary 2010-04-26, 16:54   #4985
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
juz wczesniej mialam pisac. piekne sa te dlugie suknie. ja mam tylko 160 cm i nie pasuja mi takie ;( bardzo z tego powodu ublewam

Dziekuje bakteryjka za odp. ja pogrzeby omijam szerokim łukiem, tym razem MUSZE isc.
glupi internet - zjadl mi odpowiedz

ja tez, ale w zeszlym roku bylam na 6, 4 rodzina (TZta i moja) 2 tutaj...

a dlugie suknie sa na blade lub/i nieogolone dni
Stary 2010-04-26, 18:05   #4986
peorth
Zadomowienie

Cytat:
pamiteacie Masztalskiego?
Uwielbiałam Masztalskiego

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
A widzisz, ja bylam madra, stanelam se na parkingu wczoraj i dzisiaj cala torba kosmetykow! Cza wiedziec jak rozkrecac biznes nie

Teraz ide straszyc krolika (czyt. nakladac moja zielona maseczke) nie wiem czemu ale nigdy nie chce sie ze mna bawic jak mam maseczke na twarzy autentycznie spitala mi i drapie
Ja się dziś na parking wybieram, bo niedługo do Pl i muszę troszkę kasy odłożyć

Ale śmieszny ten Twój królik

Cytat:

Napewno się ubierz na czarno, ja nie bylam co prawda, ale na filmach zawsze są wszyscy na czarno.

Ps. oglądał ktoś śmierć na pogrzebie?

Cytat:
a dlugie suknie sa na blade lub/i nieogolone dni
no ja sobie wypraszam, ja mam zawsze blade nogi bo ogolnie jasna karnacja a i opalaniu mówię nie! a spódniczki lubię....
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:41   #4987
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Moj krolik bardzo chetnie pomaga w recyclingu (czytaj zjada i szreduje wszystko jak jej sie faza wlaczy)... ale chyba 100 krolikow nie masz cooo??

Recycling... hmmm... komorniki? bakterie (nie mam na mysle tej naszej ) ?
gdybym miala 100 krolikow, to moj kot zadzwonil by do RSPCA zeby go zabrali natychmiast .

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
Lori wiem !!!! mrówki
niecierpie tych stworzen
Niestey nie wygralas nagrody.
Wormery kupilam - kompostu wiecej zrobie .
Teraz mam ok 100 gab do wykarmienia .

Cytat:
W sobote bylam na wycieczce w gorach Brecon.. polazilam troche a teraz mnie miesnie posladkowe bola

Czytasz w moich myslach . Wlasnie wczoraj sprawdzalam ten park bo w lipcy sie wybieramy na wesele w tamte okolice i chcialam sprawdzic co tam mozna robic .

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Sloneczny patrol?
Hehhe z toba to i tak przegrywam w przedbiegach.
Moze ty sie przebiegnij, a ja ci deseczke potrzymam .

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Kolega z pracy sie dostal, zrobilam sobei xero jego numerka i udalo mi sie wejsc na starcie ale po deszczu juz ten numerek nie prezentowa sie tak dobrze (strzepki) to mnie wylapali z tlumu i sciagneli na pobocze.
Ale ty masz fantazje . Ja bym sie raczej nie zdecydowala na cos takiego. Nie lubie miec nieprzyjemnosci .

TZ obiadek gotuje, a ja sie obijam .
Dostalam dzis soczewki miesieczne do wyprobowania. Cos mnie uwieraja, ale dam im szanse.
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:45   #4988
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Vedma farba biala, poczesalam go troche i sie troche wykruszylo. A dzisiaj wracam do domu, otwieram dzrzwi, patrez a na ziemi lezy mnostwo balych farfoclow- zezarl mi szalik, ale tylko jeden pompon, pewnie mu nie posmakowalo. Wogole to zalozylismy takie metalowe cos do zatrzymywania dzrzwi (nie mam pojecia jak to nazwac), a mianowicie taka sprezynke, ktora jak sie uderzy to brzeczy, moj wspanialy pies odkryl, ze wydaje dzwieki i teraz stoi pod sniana i dotyka ja lapa- jzu chyba z pol godz.

Wiolqn to Ty nielegalnie tam bylas, nie dobra.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:51   #4989
szperrr
Zakorzenienie

Znowu produkcja na forum ruszyla... spokojnie dziewczeta, po kolei

Cytat:
niezbyt wysokie te gory w Brecon, ale wial taki silny wiatr ze ustac na nogach nie szlo zimno na gorze bylo.. ja z mezem ogaceni, bluzy polarowe, czapki, kurtki przeciwdeszczowe a Brytyjczycy... japonki i krotkie rekawy Ci to maja posr...ane w glowach

dokladnie to weszlismy na gore Peny-fan.. a najlepiej to sie schodzilo
Super, fajne okolice To wlasnie jedyna czesc Walii w ktorej bylam (za to obeszlismy tam chyba kazda gorke i dolinke ) Na Pen-Y-Fan tez nas przewialo niezle, zwlaszcza po drodze, za to na gorze bylo piekne slonce i pozniej wlascicielka pola namiotowego dziwila sie widzac zdjecia, bo ona byla na gorze z 15 razy z goscmi i za kazdym razem albo deszcz, albo mgla, zawsze zerowa widocznosc Mielismy szczescie

Maatra, nie bylam ale kilka razy widzialam wracajacych ludzi i zawsze byli na czarno/szaro/granatowo, ewentualnie z malymi kolorowszymi dodatkami, no i w miare elegancko. Tak na galowo
Tak mi sie przypomniala ta Twoja sliczna sukieneczka ze zdjec, chyba szara w pepitke Moim zdaniem super sie nadaje

Lori, passskudztwo masz w ogrodzie

No i fajne kiecki tu pokazujecie.. musze chyba uzupelnic garderobe na lato. Tylko nie wiem czy jest sens... znajac moje szczescie jesli kupie ciuchy to ani jednego slonecznego dnia nie zobacze.

Strasznie chaotycznie pisze, bo z pamieci. Mialo byc wielocytowanie (dopisywalam od pare godzin po trosze) ale wszystko zginelo poza ostatnim kawalkiem .

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2010-04-26 o 18:59
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:34   #4990
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Lori, passskudztwo masz w ogrodzie
Hehehe Hani sie powinno podobac. Pokaze jej nastepnym razem jak bedziecie .
Stary 2010-04-26, 20:17   #4991
peorth
Zadomowienie

sylwunia ten Twój psiak to niezły aparat

byliśmy z tżem w nexcie, bo wszystkie ubrania 'schodził' i trzeba mu całą wyprawkę nową kupić, od skarpetek po kurtkę. uwierzycie, że żadna koszulka w dość sporym nexcie mu się nie podobała? tak się niestety z nim zakupy robi, wybredny jest niesamowicie...
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 20:55   #4992
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
nie musi byc czarno, wystarczy ze nie ma wscieklych, ostrych kolorow, szare, granaty, biale z czarnym, brazy, ciemne fiolety itp moga byc..
kwiaty tylko albo/i znicz, u mnie nie ma zwyczaju kartek, i tez nie slyszalam
juz wiem. pieniadze na cancer research i kartka jak najbardziej co do ubran,to macie racje.

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
no ja sobie wypraszam, ja mam zawsze blade nogi bo ogolnie jasna karnacja a i opalaniu mówię nie! a spódniczki lubię....
nie lubisz sie opalac?

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Teraz mam ok 100 gab do wykarmienia .

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
otwieram dzrzwi, patrez a na ziemi lezy mnostwo balych farfoclow- zezarl mi szalik, ale tylko jeden pompon, pewnie mu nie posmakowalo. Wogole to zalozylismy takie metalowe cos do zatrzymywania dzrzwi (nie mam pojecia jak to nazwac), a mianowicie taka sprezynke, ktora jak sie uderzy to brzeczy, moj wspanialy pies odkryl, ze wydaje dzwieki i teraz stoi pod sniana i dotyka ja lapa- jzu chyba z pol godz.
hehehehe jak Ty sobie poradzisz w domu z dzieckiem i z takim psiakiem ??

Cytat:
byliśmy z tżem w nexcie, bo wszystkie ubrania 'schodził' i trzeba mu całą wyprawkę nową kupić, od skarpetek po kurtkę. uwierzycie, że żadna koszulka w dość sporym nexcie mu się nie podobała? tak się niestety z nim zakupy robi, wybredny jest niesamowicie...
uwierzę jak mojemu chce zrobic prezent, to kupuje 4 podkoszulki,a w domu zostaje 1,czasem nawet nie
juz po silowni. zmeczenie dalo mi sie we znaki.cala godzine ziewalam i po 30 min myslalam,ze zemdleje.
Kofika na diecie ,wiec ja dzis pije winko pol kieliksza, bo pol kieliszka,ale zawsze cos prezentow sie nie wyrzuca,ani nie oddaje,wiec je wypije,poswiece sie
Stary 2010-04-26, 20:56   #4993
Kasienka :)
Raczkowanie

Poerth to jaka z Ciebie żonka ?! Ty tak często na zakupy latasz,a TŻ biedny nie ma ciuchów no no no
Kasienka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 21:04   #4994
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Dostalam dzis soczewki miesieczne do wyprobowania. Cos mnie uwieraja, ale dam im szanse.
A nie sa czasem ze Specsavers? Bo ja tez od nich cos dostalam w ramach bezplatnych probek i to sa najgorsze soczewki na swiecie!

Padam na ryjek, dziewczyny. Weekend u Maatry mnie wykonczyl Wydaje mi sie, ze najlepiej zrobie, jak pojde spac.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 21:04   #4995
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
jedno i drugie - my zazwyczaj jedziemy na te plaze za Brighton - mniej calujacych sie par i rozpalonych grill/ow /i? , nie wiem jak sie nazywa ta czesc ale to na zachod od Brighton...

jak nie znajdziesz garnka na mleko - to jak bede miala swoja zmiane na parkingu przy TKMaksie to podskocze i ci kupie...
Ej jaki Ci kupie takiego wypasionego cupcake w takiej ciastkarni to mnie nie pobijesz cooo
My tez chodzimy na zachod, bo Londyn to tylko idzie w dol od stacji i zwala sie tam na place. Dalej juz ich nie ma

Garnek byl za £1.99 wiec okazalo sie ze mnie stac Dwa lizniecia i garnek kupiony (ja sie wysoko cenie, a co!!)

Cytat:

juz wiem co z tym + 5 kilo - ruscy znowu, z zaskoczenia
a ja 2 godziny hopsasa mam dzisiaj!!
U mnie tez ruscy i doslownie przechodze to jak kobita na menopauzie!!!! Goraco mi caly czas, oblewam sie potem jak nie wiem co i duszno mi Chyba ze to juz na menopauze czas

Cytat:

Ja się dziś na parking wybieram, bo niedługo do Pl i muszę troszkę kasy odłożyć

Ale śmieszny ten Twój królik
No ja na welon tera zbieram to codziennie bywam Se stala klientele wyrobie, moze zaczne wprowadzac loyalty cards jak Tesco? Punkcik za kazdy £1 wydany i potem jak masz £10 warte punktow to darmowy serwis? Myslicie ze sie przyjmie? OK juz jestem cicho

Cytat:
gdybym miala 100 krolikow, to moj kot zadzwonil by do RSPCA zeby go zabrali natychmiast .

Ja mam jednego i sama mam ochote zadzownic do Obroncy Praw Czlowieka czasami

Maatra tez mialam napisac ze sie daje donacje rozne

Poskicalam na basenie i oj zmeczona jestem, ide poczytac ksiazke.

bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 21:21   #4996
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:

hehehehe jak Ty sobie poradzisz w domu z dzieckiem i z takim psiakiem ??

Kofika na diecie ,wiec ja dzis pije winko pol kieliksza, bo pol kieliszka,ale zawsze cos prezentow sie nie wyrzuca,ani nie oddaje,wiec je wypije,poswiece sie

Bede zamykala oboje w szopce na dworze, albo w garazu. Albo kazde osobno- mnostwo opcji do wyboru.

Kofika nas rozpila, niedlugo zalozymy watek KAWA- Klub Anonimowych Wizazowych Alkoholiczek- (Kofika sory, ale jakos tak sie przypadkiem zlozylo)

Stary 2010-04-26, 21:39   #4997
Kofika13
Zakorzenienie

baby czy wy serio tak sie w pracy nudzicie ale naprodukowalyscie za jeden dzien

Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
cala noc myslala
prawie ale to dlatego ze pelnia jest i ja spac nie moge

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Siedze i mysle gdzie by sie zapisac na jesienny maraton? Wiem wiem, nierowno pod sufietem. To podobno wspolna cecha wszystkich maratonczykow
nie podobno a napewno
ja mam wuja maratonczyka - matko ile on juz swiata zwiedzil dzieki tym swoim biegom

Cytat:
niektorzy robia niesamowite rzeczy w weekendy, bakterii lista weekendowa:
Zgubic sweter w primarku
upic sie winskiem i pisac na wizazu o 2.30am
rano miec kaca wsiasc do nagrzanego samochodu i jechac do Car Giant
pozniej zdecydowac ze Westfield jest najlepszym miejscem do spedzenia soboty wieczor
przestac przy zelzaku cala niedziele, i obejrzec 3 godziny Come dine with me pod rzad..
Przytyc 5 kilo
Czuje sie jakbym wogole tego weekendu nie miala
oj bakteria ty to musisz byc zakrecona jak ruski termos .... albo jak ja

Cytat:
wybaczcie cienki poczucie humoru ale przypomnial mi sie kawal (nie wiem czy to bylo w masztalskim)

Siedzi zaba na lisciu i sie szczerzy ' Czesc Bociek, co robisz'
Bociek ' szukam zab szerokoustnych na sniadanie'
Zaba zaciskajac usta 'Pie.dolisz'
pamietam... za czasow licealnych very popular

Cytat:
juz wiem co z tym + 5 kilo - ruscy znowu, z zaskoczenia
a ja 2 godziny hopsasa mam dzisiaj!!
te bez przesady nie zwalaj wszytskiego na ruskich
5kg w ciagu weekendu - nawet ja nie zaliczulam takiego rekordu
Cytat:
chcialam sie wam strasznie pochwalic bo mezu kupil mi sukienke, sliczna, dluuuuuga, granatowa w kwiaty, podobna do tej z boden co zalaczalam tylko ze tuba na wierzchu, nie ma ramiaczek!! no i 50 funtow tansza - znalazlam w River ISland - ale nie moge znalezc na internecie
mmmm jak miło.... szukaj szukaj ... bo ja chce zobaczyc
napewno jest na stonie RI

Cytat:
no dziewczyny super ze przypadlyscie sobie do gustu
i ze tak milo spedzilyscie weekend !!!!

Cytat:
Teraz mam ok 100 gab do wykarmienia
nagrody? a to mozna bylo cos wygrac????
i swoja droga - a fuj - glisty

Cytat:
TZ obiadek gotuje, a ja sie obijam .
oooooooooo kolejny tz - jak ksiaze z bajki
ach...........

a soczewkom - daj im sznase daj im szanse !!!!

Cytat:

juz po silowni. zmeczenie dalo mi sie we znaki.cala godzine ziewalam i po 30 min myslalam,ze zemdleje.
Kofika na diecie ,wiec ja dzis pije winko pol kieliksza, bo pol kieliszka,ale zawsze cos
na diecie? raczej wino mi "nie wchodzi"
no chyba, ze to wlasnie mialas na mysli

a co do siłowni to wlasnie macie przed soba
nowa czlonkinie klubu fitness
podpisalam cyrograf na 3 miesiace
zastanawiem sie czy to wszytsko bedzie warte, jak sie okazuje całkiem nie malych pieniedzy ktore tam zostawie .......

tak czy owak
porzadnie sie dzis zmeczylam 45 min intensywnych cwiczen na poczatek wystrczy
i tak mnie wszytko boli .......

i teraz dziewczyny wasza w tym glowa aby mnie jak bede marudzic, ze mi sie chodzic tam juz nie chce

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2010-04-26 o 21:41
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 21:45   #4998
anka!
Rozeznanie

Luna serdeczne gratulacje!!!

Cytat:

nie wiem czy duzo pomoge, bylam na pogrzebie (ceremonia w kosciele a potem stypa w bardzo eleganckim klubie golfowym - zalozyciel firmy w ktorej pracowalam zmarl). Jesli chodzi o kolor to dominowaly ciemne kolory, niekoniecznie czarne, ale nie wszyscy byli tak ubrani. Np corka zmarlego miala na sobie jaskrawo rozowa sukienke.
A jesli chodzi o kwiaty i kartki to nie mam pojecia, my (jako pracownicy) zrobilismy zrzutke na cele charytatywne. W ogole to bylo tak, ze w kosciele bylo duze zdjecie zmarlego, ale zadnej trumny, urny. Zaraz po ceremonii wszyscy pojechali na przyjecie.
anka! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 21:45   #4999
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Kofika nas rozpila, niedlugo zalozymy watek KAWA- Klub Anonimowych Wizazowych Alkoholiczek- (Kofika sory, ale jakos tak sie przypadkiem zlozylo)

dobre sama bym na to nie wpadła
ale na mnie jako członka nie liczcie

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 21:50   #5000
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Kofika za pozno, klubu jeszcze nie ma, a Ty masz juz honorowe czlonkostwo.

Stary 2010-04-26, 22:03   #5001
Bakteryika
Wtajemniczenie

na poczatek - maatra - kofi ma racje - ja jestem zakrecona jak ruski termos, albo jak ona
nie wiem czemu przeczytalam i myslalam ze pytasz o polski pogrzeb (troche sie zdiwilam - u nas pogrzeby wciaz takie same) Tutaj jak najbardziej zbieraja pieniazki, czasami podaja w zawiadomieniach czego rodzina by sobie zyczyla... wience czy kwiaty zamawia sie przez firme i oni zazwyczaj dowoza to do domu pogrzebowego - taki standard, ale najlepiej dowiedziec sie od kogos kto zna zmarlego rodzine, ubior stonowany, ale nie ma okreslonych barw, a pozniej wszyscy na stype zazwyczaj ida

wrocila z body combat i pilates pod rzad rece mi sie trzesa jak u przyszlych czlonkin KAWA

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kofika13;18849982

pamietam... za czasow licealnych [I
very popular [/I]

te bez przesady nie zwalaj wszytskiego na ruskich
5kg w ciagu weekendu - nawet ja nie zaliczulam takiego rekordu

mmmm jak miło.... szukaj szukaj ... bo ja chce zobaczyc
napewno jest na stonie RI

na diecie? raczej wino mi "nie wchodzi"
no chyba, ze to wlasnie mialas na mysli

a co do siłowni to wlasnie macie przed soba
nowa czlonkinie klubu fitness
podpisalam cyrograf na 3 miesiace
zastanawiem sie czy to wszytsko bedzie warte, jak sie okazuje całkiem nie malych pieniedzy ktore tam zostawie .......

tak czy owak
porzadnie sie dzis zmeczylam 45 min intensywnych cwiczen na poczatek wystrczy
i tak mnie wszytko boli .......

i teraz dziewczyny wasza w tym glowa aby mnie jak bede marudzic, ze mi sie chodzic tam juz nie chce
kofi - bo mnie wlasnie cos do tych mlodzienczych lat ciagnie , ruskich obwiniam za wszystko, nawet za loty na ksiezyc!!! 5 kilo to ich wina i takiej historii sie bede trzymac
wlasnie nie ma tej sukni na RI - co jest b. dziwne

witamy cie czlonkinio klubu fitness niech ci sztanga lekka bedzie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:

Ps. oglądał ktoś śmierć na pogrzebie?
Stary 2010-04-26, 22:04   #5002
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
nagrody? a to mozna bylo cos wygrac????
i swoja droga - a fuj - glisty

oooooooooo kolejny tz - jak ksiaze z bajki
ach...........

a soczewkom - daj im sznase daj im szanse !!!!
Nie glisty - tylko pierscienice . I moze troche szacunku do mojej rodziny, dobrze? Co to za zygi .

TZ jak z bajki, pasuje szczegolnie do Family Guy

A soczewki sciaglam. Vedma ma racje - TRAGEDIA .

Cytat:
wrocila z body combat i pilates pod rzad rece mi sie trzesa jak u przyszlych czlonkin KAWA
Legitymacje z numeram 002 dostaniesz .

Przekroczylysmy 5000 postow- pora zakladac nastepna czesc watku .

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2010-04-26 o 22:05
Stary 2010-04-26, 22:08   #5003
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
To co, KAWA?

Stary 2010-04-26, 22:09   #5004
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj w klubie moja droga - karnacja przezroczysta, piegi, zabronione opalanie - dlatego tez zestaw Ziaja Sopot caly kontener jedzie do mnie jutro bo gdyby to udo jeszcze szczuple bylo, ale tak to angielska kielbaska jak sie patrzy
Stary 2010-04-26, 22:12   #5005
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
To co, KAWA?

No KAWA - niech zaklada nasza szanow(a)na czlonkini .

Jeszcze niech nazwe zmieni na wiadomo jaka to nas wywala z wizazu .
Stary 2010-04-26, 22:15   #5006
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
No KAWA - niech zaklada nasza szanow(a)na czlonkini .

Jeszcze niech nazwe zmieni na wiadomo jaka to nas wywala z wizazu .
Znaczy KAWA-o i parkingo maniaczki ?

Cytat:
ale tak to angielska kielbaska jak sie patrzy
Ja zakupilamw Tesco w promocji kielbaski i teraz mamy w lodowce sztuk 24 Kielbaski sa dobre

Edytowane przez bellebelle
Czas edycji: 2010-04-26 o 22:16
Stary 2010-04-26, 22:16   #5007
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Znaczy KAWA-o i parkingo maniaczki ?
No wiadomo - w koncu alkohol kosztuje i dorobic trzeba .
Stary 2010-04-26, 22:16   #5008
maatra
Wtajemniczenie

jestem za KAWA nazwijmy tak nowy watek nikt nie bedzie wiedzial o co lata .... moze KAWA na emigracji ,albo KAWA w wielkim miescie
Stary 2010-04-26, 22:18   #5009
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

nie przesadzaj
Cytat:
kofi - bo mnie wlasnie cos do tych mlodzienczych lat ciagnie , ruskich obwiniam za wszystko, nawet za loty na ksiezyc!!! 5 kilo to ich wina i takiej historii sie bede trzymac
wlasnie nie ma tej sukni na RI - co jest b. dziwne

witamy cie czlonkinio klubu fitness niech ci sztanga lekka bedzie
no wierze wierze i tak podziwiam ze przed ich przyjazdem stac cie na taki wysilek
i dzieki za powitanie

Cytat:
Nie glisty - tylko pierscienice . I moze troche szacunku do mojej rodziny, dobrze? Co to za zygi .

TZ jak z bajki, pasuje szczegolnie do Family Guy
sorrry Loria ale jak widze taka gliste to od razu mi sie na

i dobrze bo ja FG uwielbiam

Cytat:
Legitymacje z numeram 002 dostaniesz .

Cytat:
ja pi****** juz??????
toz to w mniej niz ROK tyle naprodukowalysmy
coz ... fak faktem Bakteria nam rankinkg ostatnio zdecydownaie podniosla

Cytat:
Kofika za pozno, klubu jeszcze nie ma, a Ty masz juz honorowe czlonkostwo.
hehhehehee
czlonkostwo czlonkostwem ale myslalam ze moze mnie swoja Patronka Przenajswietsza zrobicie

Albert Einstein
Stary 2010-04-26, 22:19   #5010
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
jestem za KAWA nazwijmy tak nowy watek nikt nie bedzie wiedzial o co lata .... moze KAWA na emigracji ,albo KAWA w wielkim miescie
... i na wsi .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości