|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Ależ proszę
![]() To taki przepis składany z kilku różnych i dopasowany do mojego gustu ![]() Brokułki gotujemy i potem rozdrabniamy. Podsmażamy na patelni cebulkę, wrzucamy pokrojona kiełbaskę i dalej smażymy. Potem wrzucamy brokuły i 3 posiekane ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku (ja użyłam soli, pieprzu, troche ziarenek smaku, oregano, bazylii i tymianku). W międzyczasie podgrzewamy w garnuszku 2 szkl, mleka i roztapiamy w nim serki topione (coś w okolicach 100 g.) - najlepiej ziołowe, ale nie koniecznie. Jak serki się rozpuszczą, zaprawiamy sosik łyżką mąki. Zalewamy sosikiem wszystko co podsmażaliśmy, próbujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy po swojemu. NA koniec wrzucamy do sosu starty żółty serek (ja wrzuciłam ok. 200g.) i mieszamy aż się rozpuści. Z makaronem - pychota ![]() Smacznego ![]()
#2013 |
Konto usunięte
|
Siara nie ma nic do rzeczy "na potem". Może lecieć niemalże całą ciążę a potem pokarm jest albo go nie ma. Może nie lecieć wcale, a pokarm i tak jest albo i nie
![]() Czop może odejść tuż przed porodem, na raz, może odejść 2-3 tygodnie przed porodem na raz, może odejść 2-3 tygodnie przed porodem stopniowo. A na forum u dziewczyn marcowo-kwietniowych wyczytałam, że jedna dopiero zobaczyła go 8 dni PO porodzie. Nie piszcie więcej o jedzeniu, błagam. Ja wpierdzielam tyle owoców, że szok, już mi uszami wypływają, ale pic mi się chce ciągle i głodna jestem, no to znów - pomarańczka. Truskaweczka. I znów pomarańczka. I do tego sok z czarnej porzeczki. I była z serem i wędliną. I pomarańczka.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A czop może odejść razem z wodami tuż przed porodem, a może odchodzić stopniowo nawet przez kilka tygodni. ![]() Cytat:
![]() zmykam spać, dobranoc. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Buziaki Ciezaroweczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]ja zaraz jadę do miasta na zakupy, ale musiałam wpaść jeszcze na chwilkę, bo mam super wieści.
![]() sms od araczki. ![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() Ja obstawiam chlopaka, a Wy? ![]() No i oczywiście spieszę z ogromnymi GRATULACJAMI !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Gratulacje ![]()
#2017 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18848177]
Czop może odejść tuż przed porodem, na raz, może odejść 2-3 tygodnie przed porodem na raz, może odejść 2-3 tygodnie przed porodem stopniowo. A na forum u dziewczyn marcowo-kwietniowych wyczytałam, że jedna dopiero zobaczyła go 8 dni PO porodzie. [/QUOTE] A jakimż to cudem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2019 |
Konto usunięte
|
Nie mam pojęcia, podaję, jak przeczytałam
![]() Spadam na dzisiaj, idę poczytać polską fantastykę dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Dziś dla odmiany przeczytałam o napadach wilczego głodu przed porodem.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------- A ja byłam dziś na zakupach.Zdjecia pokażę jutro bo kręgosłup mnie strasznie boli ![]() Idę spać.Miłych snów
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-26 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
Co do siary to ja też nie mam
![]() Naciskałam kilka razy sutek,to wyleciało kilka kropelek.I też się zastanawiałam czy będę miała pokarm.A bardzo chciałabym karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
ja też idę spatulki, kolorowych dwupaczki
![]()
#2024 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w szpitalku, ktoś tam zawsze zajrzy między te nogi i powie co i jak... przynajmniej taką mam nadzieję ![]() ![]() Cytat:
![]() I pożarła z ... czymkolwiek ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18848177]Siara nie ma nic do rzeczy "na potem". Może lecieć niemalże całą ciążę a potem pokarm jest albo go nie ma. Może nie lecieć wcale, a pokarm i tak jest albo i nie ![]() Czop może odejść tuż przed porodem, na raz, może odejść 2-3 tygodnie przed porodem na raz, może odejść 2-3 tygodnie przed porodem stopniowo. A na forum u dziewczyn marcowo-kwietniowych wyczytałam, że jedna dopiero zobaczyła go 8 dni PO porodzie. Nie piszcie więcej o jedzeniu, błagam. Ja wpierdzielam tyle owoców, że szok, już mi uszami wypływają, ale pic mi się chce ciągle i głodna jestem, no to znów - pomarańczka. Truskaweczka. I znów pomarańczka. I do tego sok z czarnej porzeczki. I była z serem i wędliną. I pomarańczka....[/QUOTE] No to trochę się uspokoiłam z tą siarą a czop mam nadzieję, że go nie przegapię ;] Cytat:
![]() ![]() Nieraz się budzę rano z plamą ale to, że śpię na boku i gniotę cyca, jak już pisałam na lipcowym wątku - jakby spać na dojrzałym pomidorze i oczekiwać, że się nie rozplaśnie ![]() Moja matka mi opowiadała, że nie czuła odejścia wód, a tym bardziej czopa - nawet nie wiedziała, ze takie coś jest... miała po prostu wrażenie, ze jej się chce cały czas sikać tak bardzo dużo a jak siadała na wc to tylko naparsteczek posiknęła.. ale była w szpitalu i powiedziała o tym siostrze czy komuś a ta spanikowana poleciała po wózek i pędem z moją mamą pojechała na salę porodową ![]() Ci chcą ją układać do porodu a matka, z enie, że ona musi siku na kibelek, a oni, że niech leje ponogach, ze to wody a nie siku xD Pielęgniara chciała ją ogolić a że matka się nasłuchała o jakichś brzytwach zardzewiałych to im spieprzyła i się darła, ze leci po swoją żyletkę i za nic nie da się ogolić szpitalną tylko mają czekać aż ona przyniesie swoją ![]() Boję się, że i ja będę odstawiać takie cyrkowisko ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za informacje
![]() Wcinam jeszcze winogronka (faza owocowa u mnie też się objawia) ![]() Dobranoc mamusie i spokojnych snów ![]() Ciekawe kto jutro urodzi... ![]()
#2026 |
Zakorzenienie
|
A mi juz tez nic nie leci..
![]() Jak lezalam w szpitalu to strasznie mi siara leciała. A teraz suuszaa.. ![]() Ide spać.. Może to TA noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18846863]spory brzucholek.
![]() No spory.A nie wydaje Wam się, ze jest nisko ![]() Byłam w końcu osobiście u tego dentysty.Okazało się, że mam zły nr tel. ![]() ![]() Mam nadzieje, że moje dziecko bedzie miało mocne ,zdrowe zeby przez te moje cierpienia.No i martwię sie czy nie wpłynie to jakoś negatywnie na dzidziusia. Nadal czuje ból jak dotykam ale może tylko dlatego, ze mam jeszcze tam podrażnione wszytko. Ból gowy przeszedł i pulsowanie w zebie też.Chyba sie zaraz położe spać coby ból nie wrócił. |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Obstawiam Dafreen, Kardashi lub Kropkę ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już po bólu zęba! A ja sobie teraz siedzę w kuchni, patrzę na dachy domów i na wschód słońca. Normalnie wakacje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18851971]Czyli że co, mam się szykować?
![]() ![]() U mnie kolejna niespana. ![]() Tyle że mnie o 3 obudził ból. Spędziłam jedną godzinę kulając się w lewo i w prawo, szukając pozycji, a drugą godzinę w wannie. Ja się chyba do wanny zacznę kłaść w ogóle... ![]() A głód to swoją drogą... O 5 dumałam czy się kłaść czy jeść. Wybrałam to pierwsze, ale o 6 już musiałam dorwać jakieś żarło, bo mi żołądek kręgosłup obgryzał... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18851971] Obstawiam Dafreen, Kardashi lub Kropkę ![]() [/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
melduję się 2w1
![]() nocka taka sobie - o 5 wstałam do kibelka i nie umiałam zasnąć ponownie. walczyłam godzinę, po czym padłam. o 7.10 obudziła mnie Ewcia potężną czkawką i wierceniem się we wszystkie strony. teraz już po pierwszym śniadaniu, drugie zjem pewnie jak małż wróci z pracy. jestem zachwycona moimi fachowcami - wczoraj działali do późna, a teraz już od 7 ich słyszę. majówka minie mi pod znakiem sprzątania, ale co tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18851971]Czyli że co, mam się szykować?
![]() ![]() Obstawiam Dafreen, Kardashi lub Kropkę ![]() A ja sobie teraz siedzę w kuchni, patrzę na dachy domów i na wschód słońca. Normalnie wakacje ![]() No u mnie tak samo. Trzecia dobra noc to było by za wiele. Nie śpię od 3. A ja sobie chlebek w nocy wcięłam co mnie tak zassało. Teraz juz jestem po śniadanku. Owsianka była. ![]() Cytat:
![]() A ja rano po śniadanku poszłam z małżem do piekarni po chlebek i teraz leżę bo mnie szyjka pobolewa. ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Witam serdecznie ![]() Gratki dla szczęśliwej mamusi, ![]() ![]() Uwagę oglądałam Chodziło o to że w jednym z modeli fotelika Chicco w testach wyszło, że w zderzeniu dochodzi do wyrwania pasów podtrzymujących dziecko, a w przypadku Emelljunge baza do fotelika była felerna i sie w testach rozwalał, ale ją już wycofali ze sprzedaży i wymieniają, ale poza Polską. A Chicco uważa że ich fotelik jest dobry i nie mają go zamiaru wycofać,bo ponoć to jest model dla biedniejszej części społeczeństwa. Poza tym testy są robione przy prędkości 50km/h którą określają normy z lat 50-tych a teraz chyba powinny być wyższe, czyż nie?? Śliczny brzusio ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Raczkowanie
|
justin to się biedna nastresowałaś
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- leo35, ano przez pierwsze 5 miesięcy miałam żyganko i zdychanko, a potem nie mogłam za często przy kompie siedzieć, bo na zdrowie nam to nie wychodziło...no i nauka. Tak to zleciało 9 m-cy...
Życie Cudem Jest !!! ![]() Edytowane przez KBKatarynka Czas edycji: 2010-04-27 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Rozeznanie
|
Witajcie majóweczko- czerwcóweczki
![]() podczytuje Was od czasu do czasu i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do siebie ![]() Ja termin mam na 10go czerwca ale pewno urodze wcześniej ,mam przeczucie ze jeszcze w maju, do tego mam już dojrzałą szyjke co potwierdza moje przeczucia o wcześniejszym porodzie ![]() ![]() W nocy wstaje chyba z 5 razy na siku bo dzidzia juz główke dawno ma w moim kanaliku i sikam sobie na raty po 3 kropelki 5razy w ciągu nocy ![]() I spać ogólnie też ostatnio nie moge...
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18849116]Nie mam pojęcia, podaję, jak przeczytałam ![]() Spadam na dzisiaj, idę poczytać polską fantastykę dalej ![]() A co czytasz ciekawego??? --------------------------------------------------------------------- Ja dzisiaj pieknie przespana nocka, dziwne sny co prawda, ale to pewnie po przezyciach dnia poprzedniego ![]() ![]() Zabieram sie za sprzatanie, dzisiaj siedze w domku, pogoda kijowa (slumpa), remoncik trwa, Stefenek sie juz powiertywal nad ranem. Oby do konca ciazy tak bylo. milego dnia ![]() darianko, mam nadzieje, ze zab dal spac.... ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- alez ja zdrobnien uzywam duzo, hehehehe ![]() chyba przez to, ze dzidzia nadchodzi, to kompletnie nie w moim stylu, blee ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Siala Bala dawno się tak nie uśmiałam jak czytając Twoje ostatnie posty :P
Velluto a Ciebie to pamiętam i tak samo Kropkę i Darianne. Fajnie zobaczyć "stare" forumowiczki ![]() czytam dziewczyny o tych Waszych dolegliwościach, pokopanym brzuchu, kiepskich nocach, siusianiu na potęgę, apetycie (ja pod koniec ciąży mam większy i dodatkowo zachcianki kulinarne właśnie teraz bardziej, niż na początku) i tak czuję się pocieszona. Jednak wspólne cierpienie dodaje otuchy. DZIĘKI!!! czyli i u mnie wszystko jest ok ![]() a co do czopu, to chyba nie zawsze da się go zauważyć. Moja mama też w ogóle nie pamięta żadnego czopa. Siarka też nie zawsze musi być (ja jeszcze nie mam). Wczoraj mały tak się wiertolił i brykał zahaczając co nie co tam na dole:P że myślałam, że chyba już się przeciska. W końcu po przybraniu śpiącej pozycji nr 315 mały się uspokoił a ja mogłam trochę pospać, choć 4 pobudki to bodaj i tak były. Też już czekam jak cykająca bomba, ale z tego co sobie żartowała babka na szkole rodzenia, to własnego porodu się raczej nie przegapi aha i ponoć jest tzw. kryzys 7-ego cm, że wtedy kobiety mają już tak serdecznie dość porodu, zmęczenia itd. że by się najchętniej spakowały i wyszły (jak dodała pani położna, jeszcze się nie zdarzyło, by któraś jednak wyszła :P)
Życie Cudem Jest !!! ![]() Edytowane przez KBKatarynka Czas edycji: 2010-04-27 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to tak jak ja...też mam przeczucie ze finał nastąpi w maju,w sumie jeszcze 4 tyg i będzie 38 chciałabym dotrwać,dziewczyny a słyszała moze któraś,czy pomimo brania fenoterolu zdarzyło się że akcja poród i tak się rozpoczeła?Na zasadzie że leki nie dały efektu,mam nadzieję że nie zagmatwałam zbytnio.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Konto usunięte
|
co tu dziś tak nudno...? żadnych rewelacji z rana? żadna się nie rozsypała?
![]() Cytat:
![]() ![]() No to nowe mamusie: podajcie mi pełne dane do listy na pierwszej stronie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18853053]co tu dziś tak nudno...? żadnych rewelacji z rana? żadna się nie rozsypała?
![]() Witaj. ![]() ![]() No to nowe mamusie: podajcie mi pełne dane do listy na pierwszej stronie. ![]() Ja już jestem na pierwszej stronie ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Widze nocne marki na wizażu ![]() Moja nocka w miare przespana.Jednak zab pobolewa ale raczej z powodu podraznienia bo jest to inny bol niż przedtem. Muszę jeszcze kupić mate do przewijania i już rozglądam się za playmatą. Miałam się Was pytać jak pozbyc się brzydkiego zapachu z drewna.Kupiłam ten stolik do przewijania, używany i babka przetarła go chyba jakąś starą szmatą.Tylnia ścianka śmierdzi, ale tylko ta ścianka.Myłam juz wszystkimi pachnącymi płynami po kilka razy ale ten zapach wychodzi nadal. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-04-27 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.