|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Ja w zimę wziełam paracetamol, dwa razy chyba, jak chora byłam. Jakiś syrop na kaszel.. i od gardła tamtum
![]() No i jakiś czas temu musiałam brac nospę 2 razy dziennie.. teraz tylko feminatal i magnez ![]() Wogole mam uczucie jak by mała mi pchała sie pachwiny ![]() Tak mnie bolą i uda.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-26 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Konto usunięte
|
Mnie też ;/ Uda, kość łonowa coraz bardziej, szyjka...
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- A w ogóle wiecie, do czego doszłam ostatnio? Że ja się nie boję bóli partych czy krzyżowych tylko tego, że mnie moja foka będzie bolała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny!
Od czasu do czasu Was podczytuje,ale nigdy nie miałam śmiałości dołączyć,bo to już w sumie końcówka...Nie wiem czy mnie jeszcze przyjmiecie... Może na początek sie przedstawię: Asia, dziś kończę 36 tc,w brzuszku siedzi mały Bruno ![]() Podły mam dziś humor,odebrałam wyniki z posiewu z pochwy i..."wyhodowałam" sobie bakterie E.coli.Pognałam do gina,przepisał antybiotyk i kazał być dobrej mysli,że bakteria nie przeszła na synka.Poczytałam trochę w necie,ale w sumie nic mnie nie uspokoiło ![]() No ale dość użalania się... Pytanko? PRZYJMIECIE JESZCZE??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Konto usunięte
|
Pewnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]ja zaraz jadę do miasta na zakupy, ale musiałam wpaść jeszcze na chwilkę, bo mam super wieści.
![]() sms od araczki. ![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() [/QUOTE] Gratuluję i życzę dużo zdrówka ![]() ![]() ![]() Witajcie. Dzisiaj była u mnie położna. Obejrzała moje krocze ![]() ![]() Pewnie już dzisiaj tu nie zajrzę więc życzę Wam spokojnej nocy i miłych snów ![]() Luiza dzisiaj tylko je, śpi i robi kupki ![]()
#1986 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam.
![]() Teraz bym poszła spać ale zaraz dzwonie na emergency i do dentysty mam nadzieje się dostać. Cytat:
![]() A czy ty pisać będziesz Alexander czy Aleksanser bo podobno w polskich dokumentach ma być napisane przez "ks"? Cytat:
djerba ![]() ![]() Cytat:
Kurcze to ja mam tak samo i głupia myslałam, ze jak tak wysoko jest to właśnie jest długa. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18822698]CHolera, ja bym sobie pochodziła, ale po kwadransie tak mi się sikać chce, że hej ![]() Ja mam podobnie.Jak siedze jest ok ale jak tylko wstanę to od razu do wc lece. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]ja zaraz jadę do miasta na zakupy, ale musiałam wpaść jeszcze na chwilkę, bo mam super wieści. ![]() sms od araczki. ![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() [/QUOTE] Gratuluje serdecznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze po tych przygodach z zębami to na bank pod koniec maja urodzę. Silpe paracetamol możesz brać spokojnie. A ja się naczytałam, że zdjęcie rtg pierwszym trymestrze ciaży szkodzi a ja miałam i to bez kaftana robione ![]() Czy ewentualne komplikacje wyszły by na usg prenatalnym? A koleżanka z innego forum zasugerowała mi, że może jak jechałam z tą szybą otwarta to mnie zawiało i dlatego mnie boli ten ząb.Tylko, ze ząb jest po lewej stronie a szyba była po prawej.No i nie cały czas tak jechałam.Założyłam czapke i polara. Mierzyłam temperature i mam 36,2.Cyba dobrze? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ubranka śliczne ![]() współczuję, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło, dobrze że trafiłaś na kompetentną położną ![]() mnie po malusim kawałku, ale po naprawdę malutkim, że czasem nie wiem czy mnie się nie wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w tym układzie poświęcę się i pójdę przed Kropką,niech Danielek jeszcze sobie rośnie temperatura ok, chociaż ja mam przez całą ciążę w okolicy 37 a ja byłam z Olą po buty, jutro jej sie egzaminy zaczynają w gimnazjum... nastukałam kilometrów jak nie wiem co, trochę brzuch boli ale Bruno dalej twardo siedzi ![]() mało się tylko juz rusza, bardziej przeciąga i wypina to podobno też przed porodem
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ogólnie tez sie mniej rusza.. wczesniej wypychała sie i kręciła cały dzień.. Ostatnio tylko rano, o tej porze i jeszcze ok 23.. I to tylko w jednym miejscu.. Z lewej strony.. gdzie ostatnio na usg miała nogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Widzę,że tu mamusie się wcześniej rozpakowują ![]() Ja mam termin na 24 maja,ale już skierowanie na cc na 14 maja.W listopadzie przypałętały mi się kłykciny(nie wiadomo skąd,mąż do dziś jest "czysty") no i żeby nie zarazić dziecka,doktorek postawił na cc.Coprawda ostatnio mi to cholerstwo poschodziło i lekarz dał mi wybór co do porodu,ale zostaliśmy przy cc. Ehh,ja to jakas pechowa chyba jestem...Najpierw wirus,teraz bakteria...Jak jakiś brudasek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Konto usunięte
|
Najczystszym się zdarza
![]() Moja córa też się wypina tylko. Daf, kciuki za Olę trzymam mocno!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana jesteś. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 | ||
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18830982]sms od araczki.
![]() hey kochana i kochane! Zgodnie z tradycja naszego wątku, również Araczuś zdecydował się urodzić w kwietniu ![]() ![]() Ja obstawiam chlopaka, a Wy? ![]() [/QUOTE] Araczuś, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I CÓRCI ! ![]() ![]() ![]() Ja obstawiałam chłopaka ![]() Cytat:
![]() Ja za każdym razem jak idę siusiu to wypatruję i nic ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zakorzenienie
|
Mój bryka jak zawsze. Może trochę rzadziej, bo już nie ma tyle miejsca, ale i rano i po jedzeniu, zwłaszcza po owocach i słodkim, w pracy mi parę razy jakąś kulkę zafundował dzisiaj - cały brzuch robi się kanciasty wtedy. A wczoraj to mi tak stopę wbił pod żebra że chciałam dachem auta wyskoczyć.
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Ale masz fajnie. ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() I nie martw się o malucha. Ważne, żeby nie zetknął się z bakteriami przy porodzie, w ciąży macica dość dobrze dzieciątko chroni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
mi nic nie odchodzi. i bardzo dobrze, bo to jeszcze nie pora na czopa
![]() mam fazę na jabłka, ale obieram je sobie, żeby więcej dziąseł nie narażać. i wiecie co? mam teorię, że Araczki wkurzyła się na teściową, która się spóźniła na obiad i postanowiła urodzić i nie dać kobiecie wcale jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
jednak nie - to było w sobotę.
no chyba, że postanowiła u nich zostać do niedzieli, co było im bardzo nie na rękę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Konto usunięte
|
Ew. teściowa chciała zostać na dłużej, i poród był jedynym sposobem wygonienia babsztyla
![]() A ja jestem w rozdwojeniu jaźni - z jednej strony bardzo mi się chce jakieś porządki zrobić, z drugiej nie chce mi się do roboty brać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
ja mam wymówkę, żeby nic nie robić, bo i tak cały czas się kurzy
![]() jak już jest naprawdę tragicznie, to włączam odkurzacz albo latam trochę ze ścierą, ale tak po łebkach ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2000 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie, ![]() Przy Maksiu zaczął mi odchodzić jakoś tydzień przed porodem- tak na raty. ![]() Cytat:
![]() witaj. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Konto usunięte
|
Kardashi, fragmentarycznie. Nie lubię takich programów, bo jakiś zawsze szybko okazuje się, że najlepsze na rynku to są te rzeczy, które są najdroższe/sponsorują dany program.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18843425] Daf, kciuki za Olę trzymam mocno!!![/QUOTE] dziękujemy ![]() stres mamy podwójny, miks porodu i egzaminów... aż mi jej szkoda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- a o czym było, bo ja z psem byłam i dopiero wróciłam???
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18845672]Kardashi, fragmentarycznie. Nie lubię takich programów, bo jakiś zawsze szybko okazuje się, że najlepsze na rynku to są te rzeczy, które są najdroższe/sponsorują dany program.[/QUOTE]
A ja nigdy nie moge sie z nich dowiedziec czegoś sensownego ![]() Niedawno było o tym w DDTVN.. taaam to juz wogole nic nie powiedzieli ![]() Cytat:
![]() ![]() I że połowa fotelików nie spełnia tych wymogów.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Konto usunięte
|
No czyli zero konkretów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na chwilę obecną emergency dentysta nie odbiera tel od 2 godzin.Dzwoniłam na dental line (dentystyczny help desk) i pani mnie poinformowała, że musi minąć 48 h od kiedy zaczełam brać antybiotyk i dopiero mnie umówi na wizyte. ![]() Mam taki dziwny puls w zębie.Jakby mi chciało rozerwac zęba od środka. Mnie mała nie kaleczy rzeber jeszcze ale za to czasami jak głową w pipke uderzy to w pupci mi się odbija. I jeszcze mój 32tyg brzuszek. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-04-26 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2007 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
Nic z tych rzeczy.
Spory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Raczkowanie
|
No ja właśnie też nie mam objawów... Tylko troszke obniżony brzuś i od jakiegoś czasu Mała ciśnie w dół. A tak to żadnych skurczów itd.
A właśnie, mam pytanko.... Czy brak wycieków siary świadczy o tym, że mogę mieć potem problemy z karmieniem? Czy zawsze przed porodem pojawia się wyciek z cycków? Dajcie znać... ![]() Właśnie nie odchodzi... i ciekawe kiedy wyjdzie. Może tuż przed porodem... hmm... A to zawsze odchodzi w całości i obficie? Czy np. po trochu objawiając się gęściejszą wydzieliną? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18841349]Mnie też ;/ Uda, kość łonowa coraz bardziej, szyjka... [/QUOTE] Mnie też coraz baardziej Mała uciska i boli włąśnie szyjka, kość, udka, pachwiny... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18843425] Moja córa też się wypina tylko. [/QUOTE] moja wypina się baaardzo i tupta, i przemieszcza się nadal pupą z jednej strony na drugą ![]() A ja dzisiaj znów musiałam iść do sklepu po arbuza, bo taka ochota mnie naszła ![]() ![]() ![]() ![]()
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ponoć jak wycieka wcześniej to się może mieć problem z karmieniem - ponoć pokarm szybciej zanika. Też jestem ciekawa co z tym czopem.. czy on zawsze odchodzi, w sensie czy po tym się własnie zorientuję, że to już... i czy można go przegapić. Ja sie stracham, że przeoczę poczatek porodu i zorientuję się jak główka będzie dyndać między nogami ![]() No i jeśli można to poproszę o przepis na sosik ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.