|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Glukoza mi wyszla 134 norma 140 wiec ok Dzieki za pamiec
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze
super
|
#4534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleństwo kopie jak szalone a ja mam łzy w oczach..
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze - super, że wyniki dobre
![]() Napiszę Wam krótko jak to dziś rozmawiałam z moją mamuśką o tym jak ona mnie rodziła.. wydaje mi się że to większa psychopatka niż ja xD Zaczęło się od tego, że spanikowałam, że nie zauwaze odejścia wód płodowych albo tego czopa... i się rypnęły wieści: Moja matka mi opowiadała, że nie czuła odejścia wód, a tym bardziej czopa - nawet nie wiedziała, ze takie coś jest... miała po prostu wrażenie, ze jej się chce cały czas sikać tak bardzo dużo a jak siadała na wc to tylko naparsteczek posiknęła.. ale była w szpitalu i powiedziała o tym siostrze czy komuś a ta spanikowana poleciała po wózek i pędem z moją mamą pojechała na salę porodową ![]() Ci chcą ją układać do porodu a matka, ze nie, że ona musi siku na kibelek, a oni, że niech leje po nogach, ze to wody a nie siku xD Pielęgniara chciała ją ogolić a że matka się nasłuchała o jakichś brzytwach zardzewiałych to im spieprzyła i się darła, ze leci po swoją żyletkę i za nic nie da się ogolić szpitalną tylko mają czekać aż ona przyniesie swoją Boję się, że i ja będę odstawiać takie cyrkowisko
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa
niezawsze super ze wyszlo ok ja własnie zjadłam kanapke z pasta jajeczna z rybka i szczypiorkiem bo glodna byłam a paste z godzinke temu zrobiłam... a TŻ pije po pracy ktoś stawia z jakiejs okazji napisal esa ze bedzie troche pozniej wiec lece umyc zeby bo juz wykapana jestem i kłade sie spac co by smrodu alkoholu od niego potem nie czuc bo nie zasne....---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- siala Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-26 o 22:58 |
|
|
|
#4537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niezawsze super że wyniki glukozy ok!
|
||
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
To powodzenia!
Cytat:
Dzieki Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-04-26 o 22:58 |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i czekam, aż się zmęczę bo mąż wróci dopiero po 2 Kupiłam dzis 2 bluzy dla maluszka w ciuchach. W tym jedna z metka za 12. Druga to taki niby szlafroczek z polaru, na kapturku ma uszy i nosek Może uda mi się zdjęcia zrobić. Ale to już jutro. Kurcze włąśnie pisała do mnie przyjaciółka z Sącza, z która widzieliśmy sie na weselu. Jej mąż się struł na weselu, tak przynajmniej myśleliśmy. A teraz mi pisze, że będzie operowany podejrzewają wyrostek, ale nie sa pewni. A my myśleliśmy, że to grypa albo jakis wirus. Żeby tylko wszystko było dobrze. |
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Nachodziłam się dzisiaj... ale pisałam juz o tym. Oczywiście jak wróciłam to jeszcze zrobiłam pranie ciuszków maluszka I padłam... dosłownie M obudził mnie po 2 czy 3 godzinach. Była 20- ta. Oczywiście teraz nie chce mi się spać ![]() Chyba się wezmę za moją pracę mag.
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny.
Kładę się spać, bo czuję, że znów maleństwo napiera na szyjkę a lekarz mówił, że w takich momentach najkorzystniej jest właśnie poleżeć.
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Siala
Ola, Papeteria dzieki |
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się też nad prezentem od M - sesji zdjęciowej. Czy ja wytrzymam do tej sesji w dobrym stanie?
Umówił się na koniec maja ale może powinnam to przyspieszyć... Zobaczymy po długim weekendzie---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Kupiłam wózek gondola + spacerówka Quinny speedi sx Fotelik już mamy
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Zostalo mi 80 dni do porodu
Dzis jak bylam na tej koszmarnej glukozie i czekalam 2h to na przeciwko byl gabinet pediatry i ortopedy i bylo duzo malych dzieciaczkow, byl jeden w foteliku taki maly dzidek, nie wiekszy niz kot w sumie ok. od lokcia do dloni!!! Nie przesadzam!! Ja takiego malego do domu nie wezme? Kto go niby przewinie lub umyje, za male dzidzi jak dla mnie aby brc na rece!! Niezle spanikowalam jak zobaczylam ta kruszyne. Chyba ide tez spac bo o 6 wstalam dzis i cally dzien poza domem. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Siala czemu Ty blizej Warszawy nie mieszkasz co? |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super pochwalisz się wózeczkiem ? dobranoc |
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
zielony
oj, też chętnie bym się z sialą spotkała ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- poczekam jak przyjdzie, zrobię zdjęcia i pokaże
|
|
|
|
#4547 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie jeszcze jedna kwestia dochodzi - jestem Polka i zawsze nia bede, mimo iz mieszkam w innym kraju. I staram sie kultywowac swoja kulture miedzy innymi poprzez nadanie polskiego imienia wlasnym dzieciom. Mieszkajac tutaj naprawde nabiera znaczenia koncept polskosci i wlasnej przynaleznosci kulturowej. Jestesmy dumni z mezem, ze jestesmy Polakami i bedziemy sie starali dzieciom to tez przemycic ![]() Cytat:
dziekuje Chyba tak albo zaraz zaczna!! To mam juz dopisac na liscie DZIEWCZYNKA? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno bedzie wszystko dobrze!! madziorek brak slow na takie komentarze. Wpusc jednym uchem, a drugim wypusc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dopiero po obiadku, fasolka po bretonsku wyszla przepyszna
|
|||||||
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze no to super że jednak wszytsko ok
![]() ja 100 dni do porodu ![]() siala to juz wiemy po kim charakterek :P idę spac bo nie wstane jutro na badania dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Alguien masz rację heh ale naprawde odkryli że sex prowadzi do brzucha
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozpęd wezmę na trasie to pod Katowice zalecę.. i przy okazji schudnę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasandra - trzymaj się kochana, skrzyżuj nogi i nie daj się już tym wodom sączyć!! Kurcze no co się dzieje na tym wątku, tyle dziewczyn ma problemy.... Aż się teraz zaczynam bać... Każdy skurcz to mi się wydaje, że może coś się dzieje... Już sobie chyba fazy wbijam... Niezawsze - super że glukoza ci dobrze wyszła nie będzie ograniczeń w słodyczkach o owockach
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-04-27 o 00:11 |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pada a właściwie leje
brrrrrrrrrrrrrr paskudna pogoda |
|
|
|
#4554 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia i kciuki
Obejrzałam tv, M zamówił pizzę bo nic mu sie nie chciało robić do jedzenia a zaraz sie umyje i idę spać bo cos nie do życia jestem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
- skurcze co 10 minut lub krócej, moga być bolesne bądź bezbolesne - ból w dolnej częsci pleców, poniżej pasa, może być ciągły lub przemijac i powracać - kurcze żołądka, mogą im towarzyszyć ale nie muszą wymioty - uczucie że dziecko jest ciężkie i uciska na dolną część miednicy, jakby chciało sie wypchnąć, uciskanie to jest pulsujące - wyciekający lub tryskający wodnisty płyn z pochwy - objawy jak przed miesiączką, bóle, skurcze w podbrzuszu lub w pobliżu kosci miednicy - wydzielina z pochwy w zmienionym kolorze - brązowa lub czerwona Nie smutaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to jak już dzidzia wychodzila na świat i zaczynała płakać to im zazdrościłam i czułam taką radość że aż łezki ciekły, już tak mi tęskno było za moja malutką
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2010-04-27 o 00:39 |
|||||
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
kasandra82 - masz przynajmniej pojęcie jak wygląda poród
a właściwie jakie dzwięki wydaje ![]() Moja wiedza ogranicza się do infantylnych telewizyjnych filmów, książek i kilku opowieści... |
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tak samo, drugi dzień leje a w nocy była burza, pogoda co chwile się zmienia, w niedziele np. ma byc słonecznie i 25'C
![]() Co do porodów to moze i lepiej nie wiedziec jak brzmią w rzeczywistości, bo to trwa tylko kilka/kilkanaście godzin a potem zapomina sie o bólu i cieszy z poznawania swojego nowonarodzonego dzieciaczka i jego pierwszych ruchów, usmiechów, bliskości i niesamowitej miłości która trwa całe życie
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
- uczucie że dziecko jest ciężkie i uciska na dolną część miednicy, jakby chciało sie wypchnąć, uciskanie to jest pulsujące
no ja tak właśnie miewam od czasu do czasu.. 11 maja mam wizytę to powiem o tym lekarzowi. Czasem jak leżę nawet to tak jakby kamień mi jakiś naciskał na kość łonową. Dwa dni (po kilka minut) miałam takie bóle brzucha bardzo mocne.. ale nie wiem czy to były jakieś skurcze czy co.. nie umiem chyba zdiagnozować jak wyglądają skurcze przepowiadające (czy jak tam się zwią). Takie jakby kłucie nieco powyżej pępka :/ Póki co nie biorę żadnych tabletek - apapu czy nospy - i się nie stresuję, czekam cierpliwie na wizytę. Kuurde ale mnie dziś suszy Piję cały czas aż mam brzuch pełny a dalej mi się chce pić.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-04-27 o 01:11 |
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
siala ty to mnei ostatnio doprowadzasz do lez. oczywiscie ze smiechu. jeszcze przed chwila zobaczylam twoj opis na dole "i panie boze....." i myslalam ze sie posikam ze smiechu. to twoja mama miala fajny porod, ciekawe jak bedzie u mnie, opcja numer jeden bede panikowac i latac w kolko, opcja numer dwa poczekam w domu dopoki skurcze sie nie nasila a moj maz bedzie panikowal i pytal co 15 sekund czemu jeszcze nie jedziemy. biorac pod uwage ze nie lubie szpitali opcja numer 2 jest bardziej realna
![]() a tak wogole czemu ty ostatnio po nocach nie spisz? |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty to może lunatykując piszesz tutaj? :P
Ja już tak mam jakoś, ze jak mam wolne to siedzę do późna a potem odsypiam do 13:00 ![]() Dlatego jak wstaję to nadrabiam Was.. po 8 stron :P Potem się szwendam po domu, gotuję obiad na 17:00 bo wtedy mąz wraca z pracy i tak mi dzionek leci. No ale już uciekam do łóżeczka ![]() Łazienka, smarowanko i spanko ![]() Właśnie, niedawno jak pytałam o oliwkę z Rossmana.. bo nie wiedziałam która kupić.. no i już mam połowę Chłonę jak gąbka normalnie ![]() Którejś nocy wyśliznę się z łózka jak karpik z wanny
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-04-27 o 02:34 |
|
|
|
#4560 |
|
Rozeznanie
|
siala odejmij sobie 7 godzin to zobaczysz ktora u mnie godzina
nie martw sie tez mam tyle nadrabiania jak wracam z pracy.u mnie caly weekend lalo i bylo zimno ale podobno nastepny weekend ma byc ladniejszy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Klipsy z mother care. Teraz mimo, ze chlopca chcialam to sie na dziewcze nastawilam!

napisal esa ze bedzie troche pozniej wiec lece umyc zeby bo juz wykapana jestem i kłade sie spac co by smrodu alkoholu od niego potem nie czuc
bo nie zasne....

a ja podłączam sie do pytania papeterii skąd wiedziałaś, że to wody bo ja od 2 dni mam momentami "mokro" i też nie wiem czy to jakiś śluz poprostu czy co