|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Koty perskie
Ja również proponuję drugiego kociaka. ; ) nie jest, podejrzewam, dużo więcej zachodu, jedynie więcej kasy. jeśli cię na to stać, to poważnie się zastanów, bo to dobre rozwiązanie. ; )
żałuję, że moja mała nie może mieć drugiego zwierzaka do towarzystwa, byłoby i dla niej weselej i dla mnie. wyobrażam sobie te cudowne akcje ;d |
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Edytowane przez panciocha Czas edycji: 2010-03-22 o 19:54 |
|
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Drugi kiciuś? Dziewczyny, bardzo chętnie-jednak nie udźwignę tego raczej finansowo
Poza tym moja znajoma, z którą będę wynajmować mieszkanko, raczej nie byłaby zachwycona.Myślę,że jeszcze przed przeprowadzką, kupię kiciuchowi więcej zabawek i jakiś fajny, rozbudowany drapak-im więcej znajomych rzeczy w nowym miejscu, tym szybciej się zadomowi. |
|
|
|
|
#604 |
|
Przyczajenie
|
i może nie będzie miał czasu martwić się czy nudzić, kiedy będzie miał coś nowego do roboty
|
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dajcie jakieś zdjęcia swoich kociaków.
|
|
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#607 |
|
Przyczajenie
|
śliczny!<3 identyczny jak moja Gabi, tylko kilka dobrych miesięcy temu
))
|
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Jakie śliczności
|
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
Czy Wasze koty korzystają z legowisk? I jak z drapakami?
Mój ma budkę i kocyk (na powyższym zdjęciu) i wogóle z tego nie korzysta... Leżał tam raz, tylko do zdjęcia gdy go przełożyłam z kolan. W nocy śpi w łóżku z nami, brój mały, albo z córką łóżeczku... Drapak ma przywieszony na ścianie, ale chyba niewie do czego służy. Może kupić mu inne legowisko? Na przykład takie? Bo przecież gdzieś musi się nauczyć spać.... Załącznik 3026923 |
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
moje MCO śpia na kocim drzewku i w domkach oraz na legowiskach
każdy kot ma inne preferencje poobserwuj i wtedy mozesz coś kupić
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Number 1: na podłodze i na akwarium ![]() -na łóżku ( w dzień, w nocy-łazienka) -na pralce ![]() -na szafkach; kiedyś o mało zawału nie dostałam. Czegoś szukałam.Stałam pod szafą, patrze w górę, a nade mną koci łeb wisi...Znaczy kot tak tak mnie obserwował... -na moich książkach/ zeszytach, kiedy mam ochotę na czytanie albo pisanie... ( ostatnio mój kot uwielbia spać na moim pamiętniku... )- w koszu na pranie ( śmiejcie się, ale się ostatnio najadłam stracha: wchodzę do łazienki o 4. Coś mnie tchnęło, szukam kota. NIGDZIE NIE MA! Oczywiście panika, że może jakoś umknął. Rozglądam się jeszcze raz, a ten czubek patrzy na mnie z kosza na pranie jak na wariatkę, po czym ziewnął i zasnął Palpitacji serca idzie dostać... )Z czego moje koty nie korzystają? Z drapaka i legowiska ![]() Myślę, że powodem jest to, że kupiłam drapak jak moje koty miały ok. roku i nie były nauczone z niego korzystać...Albo jeden z nich korzysta z niego, jak chce wejść na szafę... Tak samo jest z jedzeniem. Kupiłam kotu fileta z kurczaka. Rzuciłam kawałek na podłogę. Najpierw uciekł, później przyszedł i zaczął wolno i delikatnie dotykać to łapą. Stwierdził, że 'zabawka' zdechła, to postanowił ją zjeść
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Mój Juventus przypomniał sobie o istnieniu legowiska jak przestał się w nim mieścić
).Natomiast nie mogę sobie poradzic z uparciuchem, który nie moze oprzec się pokusie i wciska się do każdej torebki, która znajdzie się w zasięgu jego wzroku.
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda pieniędzy na legowisko, koty to stworzenia które robią co chcą i śpią gdzie chcą.
Moje o legowisku przypomniały sobie gdy postawiłam je pod sam kaloryfer w największe mrozy, oba się tam w nocy cisnęły bo gorąco było, a przy tym straszliwie szeleściły wikliną kotłosząc się jeden na drugim. W nocy cały czas śpią z nami, każdy ma swój fotel, śpią na mikrofali, na szafkach kuchennych pod sufitem, na desce do krojenia ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- szkoda pieniędzy na legowisko, koty to stworzenia które robią co chcą i śpią gdzie chcą. Moje o legowisku przypomniały sobie gdy postawiłam je pod sam kaloryfer w największe mrozy, oba się tam w nocy cisnęły bo gorąco było, a przy tym straszliwie szeleściły wikliną kotłosząc się jeden na drugim. W nocy cały czas śpią z nami, każdy ma swój fotel, śpią na mikrofali, na szafkach kuchennych pod sufitem, na desce do krojenia Nimfo ha ha ha, pieknie ![]() mój poprzedni kot też spał w klatce, śwince pozazdrościł więc stały obok siebie dwie klatki czasem bywało, że świnka w "kociej" klatce spała na dole a kot na pięterku
|
|
#614 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
NIMFA ODDAWAJ TEGO CZARNO BIALEGO KOCURA. Sliczniusi
|
|
|
|
|
#616 |
|
Przyczajenie
|
Śliczności kochane
|
|
|
|
|
#617 |
|
Przyczajenie
|
To prawda, że koty śpią gdzie chcą. Podpisuję się pod opinią o braku sensu kupowania legowiska. A z drapaka o dziwo korzysta od początku
![]() Moje piękności też ma wiele miejsc do odpoczynku. Jakie ogromne było moje zdziwienie kiedy któregoś dnia znalazłam kociaka na biblioteczce pod sufitem ;d Poza tym kosz na ciuchy, wszelkie książki i kartki na moim biurku, parapet, fotele, krzesła (tylko tak pod stołem, zasłonięta obrusem, żeby nikt jej nie przeszkadzał). I UWIELBIA SZAFY. Rozbraja mnie, kiedy wskakuje to szafy jak tylko uchylę drzwi :P I wprost ubóstwia rozkładać się na środku podłogi - a to w korytarzu, a to w centrum pokoju, zawsze tak, żeby ciężko ją było ominąć. Artystka ![]() Trzecie i czwarte zdjęcie z czasu kiedy miała 2 miesiące, na pierwszym i piątym cztery, na drugim pięć. Teraz ma 10! Kurcze, muszę jej popstrykać kilka fotek
Edytowane przez dazzle Czas edycji: 2010-04-15 o 22:28 |
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
piękny rudzielec
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy, wszedzie siersc:P jej ...czy to teraz taki czas? czy tak bedzie przez caly rok
Help!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie czy dajecie kotkom coś z Waszego jedzenia?
Mój Stefan dostaje suchą karmę RC kitten, do tego raz dziennie troche mleka klara, i raz dziennie mokrą karmę- z której zjada praktycznie tylko sos. Dziś np. zostało z obiadu trochę ziemniaczków, i ryba. I nie wiem czy mu trochę dać, tak żeby mu nie zaszkodzić. |
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Mój kocur je tylko suchą karmę-Purinę, na nic innego nawet nie spojrzy.
Jednak mam spory problem i liczę na Waszą pomoc. ![]() Niestety już na samym początku pozwoliłam na to,żeby mój mały niejadek miał stały dostęp do jedzenia. Z czasem coraz trudniej mi było wprowadzić plan i dawki "posiłków", a po kastracji szczególnie dopisywał mu apetyt. Podczas ostatniej wizyty w lecznicy okazało się,że mój kiciuch waży aż... 7kg ![]() Weterynarz stwierdził,że przy rozmiarach Juventusa ta waga jest do zaakceptowania, ale nie może już przytyć ani grama więcej. Z wrażenia zupełnie zapomniałam, jakim sposobem mam wprowadzić kotu stałe pory karmienia i jak dawkować jedzonko ? Przyznaję,że trochę mi było wstyd, w końcu jestem odpowiedzialna za Juventusa i powinnam zadbać o jego zdrowie
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Koty niestety tak mają że jedzą wiele razy a maleńko, spróbuj dzielić porcję na 6-8 porcji a jak nie zje to chowaj
U mnie mają stały dostęp do pokarmu, młodszy żre jak prosie a starszego trzeba błagać i bidulek ledwo się do miski zbliży a ona zafurgoli to młody momentalnie nabiera apetytu i go odsuwa od michy, starszy mu zawsze ustępuje i odchodzi ![]() Staram się więc karmić go ręcznie czyli dodzióbkowo
|
|
#624 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Dazzle ale ten twój "rudasek" to nie jest Pers . na moim podwórku kręci się podobny i ciekawa jestem co to za rasa. . Tak sierść to zmora wszędzie jej pełno, szczególnie muszę uważać gdy wychodzę z domu bo przylepia się do mnie jakbym miała magnez w sobie nazywa się Dyson animalpro DC23. |
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Bonii kosmicznie drogi ten odkurzacz.... ale napewno wart swojej ceny...
Sprawię sobie taki jak będę mieć swojego wymarzonego nowofunlanda... kiedyś... |
|
|
|
|
#626 |
|
Przyczajenie
|
tak, jest półpersem. to nie żadna wymyślna rasa, mieszaniec po prostu
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Przyczajenie
|
Mam problem, być może już był poruszany... Nic zapewne nie usprawiedliwia mnie ale z braku czasu ostatnimi miesiącami żadko czesałam swojego persa (ma 5 lat). Tak się zakołtunił że nie pozostało mi nic jak ogolić go u fryzjera (pod narkozą w sobotę)... Normalne czesanie nie pomagało a dodatkowo sprawiało mu ból. Niestety po ogoleniu okazło się że ma całe plecki odpażone... Proszę o radę. Czy są jakieś sposoby np maści które mogę stosować w domu czy jedynie weterynarz???
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Cześc! Jutro odbieram mojego nowego kotka, który podobno ma byc mieszanką brytyjskiego i perskiego, ale wcale tak nie wygląda.. Załączam fotki.
Zastanawiam się, czy będę miała problemy z jej kudełkami... |
|
|
|
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Hey hey, dzień dobry
![]() No właśnie.. wydaje mi się, ze te perskie geny będą w jej futerku, bo ma je w sumie bardzo puszyste, z tego co widac przynajmniej. Zastanawiałam się, czy w tym wątku są osoby z jakimiś mixami kotków... A może znacie jakiś osobny wątek? Jestem bardzo ciekawa, jaka ta moja kotka będzie z charakteru. Jak będę miała więcej fotek, to wkleję Może wyjdzie z niej persik z czasem?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Poza tym moja znajoma, z którą będę wynajmować mieszkanko, raczej nie byłaby zachwycona.
))

Palpitacji serca idzie dostać...
)

? Przyznaję,że trochę mi było wstyd, w końcu jestem odpowiedzialna za Juventusa i powinnam zadbać o jego zdrowie