Koty perskie - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 23:29   #601
dazzle
Przyczajenie

Dot.: Koty perskie

Ja również proponuję drugiego kociaka. ; ) nie jest, podejrzewam, dużo więcej zachodu, jedynie więcej kasy. jeśli cię na to stać, to poważnie się zastanów, bo to dobre rozwiązanie. ; )
żałuję, że moja mała nie może mieć drugiego zwierzaka do towarzystwa, byłoby i dla niej weselej i dla mnie. wyobrażam sobie te cudowne akcje ;d
dazzle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 19:45   #602
panciocha
Raczkowanie

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Edytowane przez panciocha
Czas edycji: 2010-03-22 o 19:54
panciocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 01:40   #603
milka894
Rozeznanie

Drugi kiciuś? Dziewczyny, bardzo chętnie-jednak nie udźwignę tego raczej finansowo Poza tym moja znajoma, z którą będę wynajmować mieszkanko, raczej nie byłaby zachwycona.

Myślę,że jeszcze przed przeprowadzką, kupię kiciuchowi więcej zabawek i jakiś fajny, rozbudowany drapak-im więcej znajomych rzeczy w nowym miejscu, tym szybciej się zadomowi.
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 18:42   #604
dazzle
Przyczajenie

i może nie będzie miał czasu martwić się czy nudzić, kiedy będzie miał coś nowego do roboty
Stary 2010-03-30, 12:29   #605
Qarteczka
Raczkowanie

Dziewczyny dajcie jakieś zdjęcia swoich kociaków.
Qarteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 18:10   #606
Qarteczka
Raczkowanie

Stefanek

Załącznik 3004826

Załącznik 3004827

Załącznik 3004828
Stary 2010-04-06, 21:02   #607
dazzle
Przyczajenie

śliczny!<3 identyczny jak moja Gabi, tylko kilka dobrych miesięcy temu ))
Stary 2010-04-06, 21:34   #608
milka894
Rozeznanie

Jakie śliczności Patrząc na takie słodziaki, coraz mocniej marzę o drugim kociaku
Stary 2010-04-13, 07:56   #609
Qarteczka
Raczkowanie

Czy Wasze koty korzystają z legowisk? I jak z drapakami?
Mój ma budkę i kocyk (na powyższym zdjęciu) i wogóle z tego nie korzysta...
Leżał tam raz, tylko do zdjęcia gdy go przełożyłam z kolan.
W nocy śpi w łóżku z nami, brój mały, albo z córką łóżeczku...
Drapak ma przywieszony na ścianie, ale chyba niewie do czego służy.

Może kupić mu inne legowisko? Na przykład takie? Bo przecież gdzieś musi się nauczyć spać....

Załącznik 3026923
Stary 2010-04-13, 11:25   #610
sunshain
Wtajemniczenie

moje MCO śpia na kocim drzewku i w domkach oraz na legowiskach

każdy kot ma inne preferencje poobserwuj i wtedy mozesz coś kupić
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 21:52   #611
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Qarteczka Pokaż wiadomość

Może kupić mu inne legowisko? Na przykład takie? Bo przecież gdzieś musi się nauczyć spać....

Załącznik 3026923
Moje koty najchętniej śpią:

Number 1: na podłodze i na akwarium

-na łóżku ( w dzień, w nocy-łazienka)
-na pralce
-na szafkach; kiedyś o mało zawału nie dostałam. Czegoś szukałam.Stałam pod szafą, patrze w górę, a nade mną koci łeb wisi...Znaczy kot tak tak mnie obserwował...
-na moich książkach/ zeszytach, kiedy mam ochotę na czytanie albo pisanie... ( ostatnio mój kot uwielbia spać na moim pamiętniku... )
- w koszu na pranie ( śmiejcie się, ale się ostatnio najadłam stracha: wchodzę do łazienki o 4. Coś mnie tchnęło, szukam kota. NIGDZIE NIE MA! Oczywiście panika, że może jakoś umknął. Rozglądam się jeszcze raz, a ten czubek patrzy na mnie z kosza na pranie jak na wariatkę, po czym ziewnął i zasnął Palpitacji serca idzie dostać... )

Z czego moje koty nie korzystają?
Z drapaka i legowiska

Myślę, że powodem jest to, że kupiłam drapak jak moje koty miały ok. roku i nie były nauczone z niego korzystać...Albo jeden z nich korzysta z niego, jak chce wejść na szafę...

Tak samo jest z jedzeniem. Kupiłam kotu fileta z kurczaka. Rzuciłam kawałek na podłogę. Najpierw uciekł, później przyszedł i zaczął wolno i delikatnie dotykać to łapą. Stwierdził, że 'zabawka' zdechła, to postanowił ją zjeść
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 23:10   #612
milka894
Rozeznanie

Mój Juventus przypomniał sobie o istnieniu legowiska jak przestał się w nim mieścić Poza tym zauważyłam,że jego preferencje szybko się zmieniają, obecnie najczęściej śpi na szafie, pod biurkiem oraz komodzie (już na samym początku, kiedy tylko pojawiła się u nas w domu Juventus "stwierdził",że to dla niego).
Natomiast nie mogę sobie poradzic z uparciuchem, który nie moze oprzec się pokusie i wciska się do każdej torebki, która znajdzie się w zasięgu jego wzroku.
Stary 2010-04-14, 01:10   #613
trojka
Zakorzenienie

szkoda pieniędzy na legowisko, koty to stworzenia które robią co chcą i śpią gdzie chcą.

Moje o legowisku przypomniały sobie gdy postawiłam je pod sam kaloryfer w największe mrozy, oba się tam w nocy cisnęły bo gorąco było, a przy tym straszliwie szeleściły wikliną kotłosząc się jeden na drugim.
W nocy cały czas śpią z nami,
każdy ma swój fotel, śpią na mikrofali, na szafkach kuchennych pod sufitem, na desce do krojenia na drapaku, na półkach z książkami.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

szkoda pieniędzy na legowisko, koty to stworzenia które robią co chcą i śpią gdzie chcą.

Moje o legowisku przypomniały sobie gdy postawiłam je pod sam kaloryfer w największe mrozy, oba się tam w nocy cisnęły bo gorąco było, a przy tym straszliwie szeleściły wikliną kotłosząc się jeden na drugim.
W nocy cały czas śpią z nami,
każdy ma swój fotel, śpią na mikrofali, na szafkach kuchennych pod sufitem, na desce do krojenia na drapaku.

Nimfo ha ha ha, pieknie
mój poprzedni kot też spał w klatce, śwince pozazdrościł więc stały obok siebie dwie klatki czasem bywało, że świnka w "kociej" klatce spała na dole a kot na pięterku

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 20:28   #614
czarnulka691
Przyczajenie

Cytat:

Załącznik 3026923
Moja Lukrecja też nie znosi swojego legowiska albo śpi z naszą sunią albo z nami w łóżku ,skutecznie utrudniając wyprostowanie nóg (podgryza nas)koty w natury lubią decydowac o sobie i same wybierają swoje miejsce do spania

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Moje koty najchętniej śpią:

Number 1: na podłodze i na akwarium

-na łóżku ( w dzień, w nocy-łazienka)
-na pralce
-na szafkach; kiedyś o mało zawału nie dostałam. Czegoś szukałam.Stałam pod szafą, patrze w górę, a nade mną koci łeb wisi...Znaczy kot tak tak mnie obserwował...
-na moich książkach/ zeszytach, kiedy mam ochotę na czytanie albo pisanie... ( ostatnio mój kot uwielbia spać na moim pamiętniku... )
- w koszu na pranie ( śmiejcie się, ale się ostatnio najadłam stracha: wchodzę do łazienki o 4. Coś mnie tchnęło, szukam kota. NIGDZIE NIE MA! Oczywiście panika, że może jakoś umknął. Rozglądam się jeszcze raz, a ten czubek patrzy na mnie z kosza na pranie jak na wariatkę, po czym ziewnął i zasnął Palpitacji serca idzie dostać... )

Z czego moje koty nie korzystają?
Z drapaka i legowiska

Myślę, że powodem jest to, że kupiłam drapak jak moje koty miały ok. roku i nie były nauczone z niego korzystać...Albo jeden z nich korzysta z niego, jak chce wejść na szafę...

Tak samo jest z jedzeniem. Kupiłam kotu fileta z kurczaka. Rzuciłam kawałek na podłogę. Najpierw uciekł, później przyszedł i zaczął wolno i delikatnie dotykać to łapą. Stwierdził, że 'zabawka' zdechła, to postanowił ją zjeść
Witam widzę na fotkach ,że Twoje koty wylegują się na akwie ,czy nie polują na rybki ,ja trochę sie boje ,że Lukrecja pozjada moje jak dorośnie widziałam taką kocią akcję u koleżanki
czarnulka691 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 21:04   #615
anusia1990
Zakorzenienie

NIMFA ODDAWAJ TEGO CZARNO BIALEGO KOCURA. Sliczniusi
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 21:20   #616
czarnulka691
Przyczajenie

Śliczności kochane
czarnulka691 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 22:25   #617
dazzle
Przyczajenie

To prawda, że koty śpią gdzie chcą. Podpisuję się pod opinią o braku sensu kupowania legowiska. A z drapaka o dziwo korzysta od początku
Moje piękności też ma wiele miejsc do odpoczynku. Jakie ogromne było moje zdziwienie kiedy któregoś dnia znalazłam kociaka na biblioteczce pod sufitem ;d
Poza tym kosz na ciuchy, wszelkie książki i kartki na moim biurku, parapet, fotele, krzesła (tylko tak pod stołem, zasłonięta obrusem, żeby nikt jej nie przeszkadzał). I UWIELBIA SZAFY. Rozbraja mnie, kiedy wskakuje to szafy jak tylko uchylę drzwi :P I wprost ubóstwia rozkładać się na środku podłogi - a to w korytarzu, a to w centrum pokoju, zawsze tak, żeby ciężko ją było ominąć. Artystka

Trzecie i czwarte zdjęcie z czasu kiedy miała 2 miesiące, na pierwszym i piątym cztery, na drugim pięć. Teraz ma 10! Kurcze, muszę jej popstrykać kilka fotek

Edytowane przez dazzle
Czas edycji: 2010-04-15 o 22:28
Stary 2010-04-16, 01:57   #618
trojka
Zakorzenienie

piękny rudzielec

Stary 2010-04-16, 11:27   #619
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy, wszedzie siersc:P jej ...czy to teraz taki czas? czy tak bedzie przez caly rok Help!

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 13:47   #620
Qarteczka
Raczkowanie

Powiedzcie czy dajecie kotkom coś z Waszego jedzenia?

Mój Stefan dostaje suchą karmę RC kitten, do tego raz dziennie troche mleka klara, i raz dziennie mokrą karmę- z której zjada praktycznie tylko sos.
Dziś np. zostało z obiadu trochę ziemniaczków, i ryba. I nie wiem czy mu trochę dać, tak żeby mu nie zaszkodzić.
Stary 2010-04-16, 22:10   #621
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie czy dajecie kotkom coś z Waszego jedzenia?

Mój Stefan dostaje suchą karmę RC kitten, do tego raz dziennie troche mleka klara, i raz dziennie mokrą karmę- z której zjada praktycznie tylko sos.
Dziś np. zostało z obiadu trochę ziemniaczków, i ryba. I nie wiem czy mu trochę dać, tak żeby mu nie zaszkodzić.
Ziemniaków nie, a jeśli ryba jest gotowana i bez przypraw to można, gdy smażona z solą i przyprawami i panierką to bym nie ryzykowała, można wydłubać rybkę spod panierki i dać

Stary 2010-04-17, 00:03   #622
milka894
Rozeznanie

Mój kocur je tylko suchą karmę-Purinę, na nic innego nawet nie spojrzy.

Jednak mam spory problem i liczę na Waszą pomoc.
Niestety już na samym początku pozwoliłam na to,żeby mój mały niejadek miał stały dostęp do jedzenia. Z czasem coraz trudniej mi było wprowadzić plan i dawki "posiłków", a po kastracji szczególnie dopisywał mu apetyt.

Podczas ostatniej wizyty w lecznicy okazało się,że mój kiciuch waży aż... 7kg Weterynarz stwierdził,że przy rozmiarach Juventusa ta waga jest do zaakceptowania, ale nie może już przytyć ani grama więcej. Z wrażenia zupełnie zapomniałam, jakim sposobem mam wprowadzić kotu stałe pory karmienia i jak dawkować jedzonko? Przyznaję,że trochę mi było wstyd, w końcu jestem odpowiedzialna za Juventusa i powinnam zadbać o jego zdrowie
Stary 2010-04-17, 02:17   #623
trojka
Zakorzenienie

Koty niestety tak mają że jedzą wiele razy a maleńko, spróbuj dzielić porcję na 6-8 porcji a jak nie zje to chowaj
U mnie mają stały dostęp do pokarmu, młodszy żre jak prosie a starszego trzeba błagać i bidulek ledwo się do miski zbliży a ona zafurgoli to młody momentalnie nabiera apetytu i go odsuwa od michy, starszy mu zawsze ustępuje i odchodzi

Staram się więc karmić go ręcznie czyli dodzióbkowo

Stary 2010-04-22, 09:40   #624
Bonii
Przyczajenie

Witam
Dazzle ale ten twój "rudasek" to nie jest Pers . na moim podwórku kręci się podobny i ciekawa jestem co to za rasa. . Tak sierść to zmora wszędzie jej pełno, szczególnie muszę uważać gdy wychodzę z domu bo przylepia się do mnie jakbym miała magnez w sobie . Z odkurzaniem podłóg nie mam problemu bo odkurzacz który mam świetnie zdaje egzamin, jest specjalnie skonstruowany do zwierzaków.
nazywa się Dyson animalpro DC23.
Bonii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 10:01   #625
Qarteczka
Raczkowanie

Bonii kosmicznie drogi ten odkurzacz.... ale napewno wart swojej ceny...

Sprawię sobie taki jak będę mieć swojego wymarzonego nowofunlanda... kiedyś...
Stary 2010-04-23, 19:51   #626
dazzle
Przyczajenie

tak, jest półpersem. to nie żadna wymyślna rasa, mieszaniec po prostu
Stary 2010-04-26, 18:51   #627
justynkag2
Przyczajenie

Mam problem, być może już był poruszany... Nic zapewne nie usprawiedliwia mnie ale z braku czasu ostatnimi miesiącami żadko czesałam swojego persa (ma 5 lat). Tak się zakołtunił że nie pozostało mi nic jak ogolić go u fryzjera (pod narkozą w sobotę)... Normalne czesanie nie pomagało a dodatkowo sprawiało mu ból. Niestety po ogoleniu okazło się że ma całe plecki odpażone... Proszę o radę. Czy są jakieś sposoby np maści które mogę stosować w domu czy jedynie weterynarz???

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez łubu_dubu Pokaż wiadomość
Właśnie u weta odcinarka zwykła, metalowa tyle kosztuje...

Czyli wystarczy taka zwykła?
Próbowałam odcinaczem do paznokci, ale te pazurki nie tną się prostro, tylko tak jakby rozdwajają się... ;/
A jeszcze zapytam, ścinamy pod kątem czy na prosto? i jak blisko 'ciała' pod pazurkiem?
Ja kupiłam swojemu kotu obcinaczkę dla ludzi, musi być dobra i ostra. Obcina się tylko białą ostrą końcówkę paznokcia, nie wolno tej zaróżowionej części ponieważ jest unerwiona. No i poziomo do obcinaczki, wtedy nie rozdwaja paznokci
justynkag2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 21:09   #628
nimrodel
Rozeznanie

Cześc! Jutro odbieram mojego nowego kotka, który podobno ma byc mieszanką brytyjskiego i perskiego, ale wcale tak nie wygląda.. Załączam fotki.

Zastanawiam się, czy będę miała problemy z jej kudełkami...
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 23:34   #629
milka894
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
Cześc! Jutro odbieram mojego nowego kotka, który podobno ma byc mieszanką brytyjskiego i perskiego, ale wcale tak nie wygląda.. Załączam fotki.

Zastanawiam się, czy będę miała problemy z jej kudełkami...
Faktycznie nie wygląda, ale jest prześliczny Aaaa ja też chcę takiego!
Stary 2010-04-27, 08:15   #630
nimrodel
Rozeznanie

Hey hey, dzień dobry

No właśnie.. wydaje mi się, ze te perskie geny będą w jej futerku, bo ma je w sumie bardzo puszyste, z tego co widac przynajmniej. Zastanawiałam się, czy w tym wątku są osoby z jakimiś mixami kotków... A może znacie jakiś osobny wątek?

Jestem bardzo ciekawa, jaka ta moja kotka będzie z charakteru. Jak będę miała więcej fotek, to wkleję Może wyjdzie z niej persik z czasem?
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości