Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 10:32   #4591
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
noooooo i to mi się podoba...a teraz proszę na zakupki małe się udać--samoopalacz zakupić i ładnie się wysmarować aby lekki odcień brąziku złapać, lakier do paznokci kupić w kolorku pomarańczowo-czerwonym ii uśmiechać się cały dzień myśląc---jestem wyjątkowa...
tak Ci zaplanowałam dzień
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
piękny plan
Samoopalacz to może nie, bom blada jak córka młynarza i mogłoby się to źle skończyć ale lakier bardzo chętnie. Skąd wiedziałaś, że właśnie taki kolor mam upatrzony?
Mama się zgodziła- jedziemy do sklepu dzieciaczkowego
Stary 2010-04-27, 10:33   #4592
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
kochana byłam pewna, że kto jak kto ale HD wie o tym.....może coś się zmieniło--może skład materłu masz dołączony do wózka i już nie ma tych substancji???
ja miałam koszmar z wózkiem...chciałąm murę--masakra, chciałam mytsy też masakra,chciałam.......
głowa do góry
przyznam, że kierowałam się wygodą, lekkością i gabarytami
Nie sprawdzałam składu chemicznego

Jestem w szoku ... Niestety prawie wszystkie testowane wózki dostały ocenę niedostateczną. Strach pomyśleć co z wózkami, których nie ma na liście. Pewnie tez mają te substancje
Prawda jest taka (pisałyśmy o tym kilka dni temu) większość wózków jest z CHIN ... tylko logo jest polskie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:33   #4593
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety, ja dzisiaj strasznie słaba, nie wiem dlaczego... ciśnienie niby mam w normie. Zaraz idziemy z TŻem na małe zakupy, bo brakuje kilku rzeczy w domu. Poza tym napisałam dzisiaj już 1,5 storny pracy magisterskiej więc nie jest tak źle... ale żygać mi się nią chce, bo nie mam pojęcia o czym piszę. No trudno się mówi. Najwazniejsze, że zaczęłam i może jakoś to poleci...

Siala ale się uśmiałam z historii Twojej mamy, swoją droga ładnie długo przed kompem siedzisz...

Ja się chyba położe bo czuję, że zaraz tutaj zemdleje, nie wiem co jest :/
Basiu a co ze spotkaniem?
Stary 2010-04-27, 10:46   #4594
entertete
Rozeznanie

Widzę, że zaczynają się problemy ciążowe, dziewczyny annuszka, farminka, zuziunia, kasandra trzymam kciuki.

Co do fotelików, jest taka strona www.fotelik.info i generalnie są tam wyniki crash testów dla różnych marek. Nie wiem na ile wiarygodne (ja się zawsze boję w takich przypadkach jakiegoś sponsoringu) no ale popatrzeć można, wspomniany chicco z Uwagi tam ma niskie noty, ale jest sporo takich z 5 i 4 i różnymi cenami, tymi z kosmosu i niekoniecznie.

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
i muszę wyniki odebrać z morfologii, ciekawe jak tam moja anemia.
napisz o wizycie, a dla mnie jakbyś mogła o morfologii i anemii i plis przypomnij jakie żelazo bierzesz i jak długo, bo jestem w podobnej sytaucji
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:50   #4595
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
przyznam, że kierowałam się wygodą, lekkością i gabarytami
Nie sprawdzałam składu chemicznego

Jestem w szoku ... Niestety prawie wszystkie testowane wózki dostały ocenę niedostateczną. Strach pomyśleć co z wózkami, których nie ma na liście. Pewnie tez mają te substancje
Prawda jest taka (pisałyśmy o tym kilka dni temu) większość wózków jest z CHIN ... tylko logo jest polskie
Haniu z tymi wózkami to trochę jak z parabenami w kosmetykach...
pamiętam tę rozmowę dotyczącą chińszczyzny nie tylko w wózkacha ale np. butelkach dla dzieci itp.....cóż z jednej strony można zwariować odnajdując ciągle to nowe tajemnice skrywane pod napisem--wszystko dla maluszka........eh zwariować można wciąż i wciąż na wszystkim czytając metki, składy.....

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Samoopalacz to może nie, bom blada jak córka młynarza i mogłoby się to źle skończyć ale lakier bardzo chętnie. Skąd wiedziałaś, że właśnie taki kolor mam upatrzony?
taki kolor jest pięknym kolorem paznokciowym hehhe......samoopalacz--balsam do jasnej karnacji--nie będzie wcale tak źle zapewniam Cię co do kosmetyków too duuuuużo mogę powiedzieć na ten temat
aaa tylko ręce po dokładnie umyć-chyba, że rękawiczką się nakłada....
aaa po powrocie proszę o relację...nie tylko ze sklepu dzieciaczkowego
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:52   #4596
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
nie twierdze ze tym razem tak jest, ale takie programy jak uwaga itp nie sa dla mnie zadnym autorytetem

juz sie nie moge doczekac wizyty jutro o 9.30
trzymam kciuki i koniecznie daj znac po

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kurcze bo nadrobic was to nie tak hop siup a ja najpierw mysle o was a dopiero pozniej o sobie ;P

Glukoza mi wyszla 134 norma 140 wiec ok Nadal moge jesc slodycze no moze w mniejszych ilosciach bo to jednak i tak duzo( tak mi sie wydaje) ale nie musze sie pchac do gina jutro i wizyta dopiero 21 maja.
Dzieki za pamiec
no to super czyli z hd na lody mozesz isc

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my kupilismy wozek Bertini o taki i z tym fotelikiem
http://allegro.pl/item992934138_woze...fi_0_13kg.html

niezawsze ciesze sie ze wyniki ok

ja jeszcze leze w lozku. nie chce mi sie wstawac. czekamy na info czy mozna odbierac auto. juz mi sie nic nie chce normalnie tak strasznie chcemy juz wrocic do domu
rozumiem cie dla mnie takie wyjazdy tez juz sa meczace my bylismy 3 dni u mojej siostry i mialam doscy i bylam najszczesliwsza osoba na swiecie ze wczoraj juz wrocilismy a ty juz biedna tyle czasu poza domem... a piesek z wami jest?

a ja ide posprzatac nie chce mi sie strasznie ale trzeba ogarnac i bedzie z glowy

a dzisiaj szkola rodzenia i temat kapiel maluszkow jade z tz'tem
troszke mnie kasandra nastraszyla tym wyciekaniem wod plodowych bo mi ostatnio tak mokro sie robi tak jak by woda leciala ale myslaam ze to taki zadki uplaw no i dalej mnie brzuszek meczy spytam poloznej na szkole rodzenia w razie czego obok jest szpital wiec wejde na izbe przyjec zobaczymy co ona powie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:53   #4597
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Widzę, że zaczynają się problemy ciążowe, dziewczyny annuszka, farminka, zuziunia, kasandra trzymam kciuki.

Co do fotelików, jest taka strona www.fotelik.info i generalnie są tam wyniki crash testów dla różnych marek. Nie wiem na ile wiarygodne (ja się zawsze boję w takich przypadkach jakiegoś sponsoringu) no ale popatrzeć można, wspomniany chicco z Uwagi tam ma niskie noty, ale jest sporo takich z 5 i 4 i różnymi cenami, tymi z kosmosu i niekoniecznie.

napisz o wizycie, a dla mnie jakbyś mogła o morfologii i anemii i plis przypomnij jakie żelazo bierzesz i jak długo, bo jestem w podobnej sytaucji
ja też łykam żelazo ponoć najlepsze w wynikach jakie można dzięki niemu osiągnąć na receptę--Sorbifer Durules
Stary 2010-04-27, 10:55   #4598
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
rozumiem cie dla mnie takie wyjazdy tez juz sa meczace my bylismy 3 dni u mojej siostry i mialam doscy i bylam najszczesliwsza osoba na swiecie ze wczoraj juz wrocilismy a ty juz biedna tyle czasu poza domem... a piesek z wami jest?
tak jest z nami na szczescie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:56   #4599
anoxa
Zakorzenienie

lazurowa super ze wkoncu sie udalo ja namowic bedziesz spokojniejsza i jestem pewna ze poproawi ci to chumorek takie zakupy mi zawsze poproawiaja chumor
Stary 2010-04-27, 10:56   #4600
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe......samoopalacz--balsam do jasnej karnacji--nie będzie wcale tak źle zapewniam Cię co do kosmetyków too duuuuużo mogę powiedzieć na ten temat
aaa tylko ręce po dokładnie umyć-chyba, że rękawiczką się nakłada....
aaa po powrocie proszę o relację...nie tylko ze sklepu dzieciaczkowego
a ja nie moge znieść zapachu po użyciu samoopalacza , wyczuwam go nawet w kremach z jego dodatkiem ...ba wyczuwam go nawet od kogoś kto przechodzi obok mnie na ulicy ostatnio zapytałam koleżanki czy była na solarium czy się smarowała bo specyficzny smrodek palonej skóry czułam no ale co kto lubi ...myślałam, że tylko ja mam takie zboczenie na tym punkcie ale jak kiedyś sie smarowałam to Tż też zawsze wyczuł

a kolor lakieru modny w tym sezonie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-27 o 10:58
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:08   #4601
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
a ja nie moge znieść zapachu po użyciu samoopalacza , wyczuwam go nawet w kremach z jego dodatkiem ...ba wyczuwam go nawet od kogoś kto przechodzi obok mnie na ulicy ostatnio zapytałam koleżanki czy była na solarium czy się smarowała bo specyficzny smrodek palonej skóry czułam no ale co kto lubi ...myślałam, że tylko ja mam takie zboczenie na tym punkcie ale jak kiedyś sie smarowałam to Tż też zawsze wyczuł

a kolor lakieru modny w tym sezonie
rozumiem Cię smród samoopalacza jest dla mnie nie do zniesienia a balsamy co poniektóre.........fuj ale jest kilka co nie czuć ich wcale
xen tan wygrywa jest czad!!!! cena ok 130zł więc........wiadomo na dziedie wydatki są jeśli ktoś teraz chce się na niego skusić...... można kupić z lirene do twarzy samoopalacz pachnie owocem i zero smrodu samoopalacza np......jest też kilka innych.....
co do solarium,byłam tym głupkiem co chadzał tam zanim się zaczął dowiadywać co to skóra jest ostatnio przechodziłam obok solarium i zapach zaleciał hehe....a ja mówię do siebie--spalona skóra fuj!!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

co do lakieru....można wydać kupe siana na drogi i piękny kolorek, o którym mowa albo wydać 4 zł na niss selene kolor nr 192 --najczęściej na stoiskach jak się wchodzi do tesco....
też rewelacyjnie trzyma się na paznokciach a ile zaoszczędzone przy wydatkach na dzidzie
toooo tak dla mamusiek coby czuły się sexi troszkę przy tych bolących dupkach,ulewającej się siarze i innych dolegliwościach
Stary 2010-04-27, 11:11   #4602
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dobra ja spadam
Wystroiłam się na sportowo
Jak coś kupię to się pochwalę no i pokażę co przyniosła wczoraj moja kuzynka dla maluszka
Stary 2010-04-27, 11:21   #4603
hd2005
Zakorzenienie

[QUOTE=Xawmeli;18855013]Haniu z tymi wózkami to trochę jak z parabenami w kosmetykach...
pamiętam tę rozmowę dotyczącą chińszczyzny nie tylko w wózkacha ale np. butelkach dla dzieci itp.....cóż z jednej strony można zwariować odnajdując ciągle to nowe tajemnice skrywane pod napisem--wszystko dla maluszka........eh zwariować można wciąż i wciąż na wszystkim czytając metki, składy.....
[QUOTE]

masz rację...
Niestety te świństwa są wszędzie i trzeba znaleźć jakiś środek.
Interesuję się tymi tematami ale zdaję sobie sprawę, że wiele przedmiotów z naszego codziennego życia jest pełne chemii... i nic z tym nie mogę zrobić

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
niestety mam podobnie
a w ciąży to podwójnie czuję wszystkie zapachy

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:24   #4604
Xawmeli
Rozeznanie

[QUOTE=hd2005;18855751][QUOTE=Xawmeli;18855013]Haniu z tymi wózkami to trochę jak z parabenami w kosmetykach...
Cytat:

masz rację...
Niestety te świństwa są wszędzie i trzeba znaleźć jakiś środek.
Interesuję się tymi tematami ale zdaję sobie sprawę, że wiele przedmiotów z naszego codziennego życia jest pełne chemii... i nic z tym nie mogę zrobić

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

niestety mam podobnie
a w ciąży to podwójnie czuję wszystkie zapachy
ja mam też ciśnienie na chemię ........ i nic nie mogę z tym zrobic

co do zapachów masakra--zero perfum,ja maniaczka-- na początku wogóle tylko babmino wchodziło w grę,teraz lepiej ale czuje wciąż...WSZYSTKO intensywnie pachnie
Stary 2010-04-27, 11:26   #4605
wiolek1
Zadomowienie

kasandra dzięki za opis dokładny na pewno się przyda musimy teraz uważnie się obserwować i trzymaj się dobrze duuużo odpoczynku

Cytat:
Wszystkie bedziemy mialy latwe porody pokrzyczymy, postekamy, ale urodzimy wyjscia nie mamy ;P Ja juz w ogole sie nie boje toz mnie to nie ominie. Weszlo to i wyjdzie ;P
może ja jestem dziwna ale ja kompletnie nie boje się porodu, już się nie moge doczekać i wogóle nie umiem sobie wyobrazić i myśleć, że o matko będzie boleć
pewnie dopiero jak zacznie boleć to będe się drzeć, że juz chce koniec ale narazie to żadnego strachu w sobie nie mam

lazurowa super że w końcu namówiłaś mamę powodzenia w zakupach

anoxa a ty już od rana sprzątanie nie wolno :P nie ucieknie

oczywiście nie byłam na badaniach bo zamiast wstać o 7 to wstałam o 10 może jutro się uda
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:30   #4606
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
kasandra dzięki za opis dokładny na pewno się przyda musimy teraz uważnie się obserwować i trzymaj się dobrze duuużo odpoczynku

może ja jestem dziwna ale ja kompletnie nie boje się porodu, już się nie moge doczekać i wogóle nie umiem sobie wyobrazić i myśleć, że o matko będzie boleć
pewnie dopiero jak zacznie boleć to będe się drzeć, że juz chce koniec ale narazie to żadnego strachu w sobie nie mam

lazurowa super że w końcu namówiłaś mamę powodzenia w zakupach
oczywiście nie byłam na badaniach bo zamiast wstać o 7 to wstałam o 10 może jutro się uda
wiolek łobuzie jutro wstajemy bo ja też na badani muszę iść przed piątkową wizytą
Stary 2010-04-27, 11:34   #4607
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

no musi byc dobrze nawet nie mysle o tym ze nie bo nawet nie chce krakac i na normalna wizyte to musiala bym czekac do 05.05 ale w czwartek ide prywatnie do mojej ginki na usg 3/4d wiec powiem jej co i jak zeby dokladnie mnie zbadala

dziewczyny moze was nieco pociesze jak bylam teraz u siostry na weekend przyszla mojejgo szwagra bratowa i juz w 30tc dosc drastycznie skrocila jej sie szyjka lekarz ja straszyl ze szybciej urodzi i co? teraz jest w 40tc i wrecz chce juz urodzic a tu nic sie nie dzieje szyjka sie nie skraca rozwarcie sie nie robi wiec spokojnie damy rade
To daj znać koniecznie po wizycie bo jestem ciekawa i trzymam za Ciebie kciuki!!!

Co do skracania szyjki albo rozwarcia, ja w pierwszej ciąży miałam w 7 miesiącu rozwarcie na 2 cm i lekarka kazała mi siebie oszczędzać, nie wysilać się, nie dźwigać ale i tak wszystko robiłam i urodziłam 1,5 tygodnia po terminie Ciekawe jak teraz będzie?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:39   #4608
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Zostalo mi 80 dni do porodu
Dzis jak bylam na tej koszmarnej glukozie i czekalam 2h to na przeciwko byl gabinet pediatry i ortopedy i bylo duzo malych dzieciaczkow, byl jeden w foteliku taki maly dzidek, nie wiekszy niz kot w sumie ok. od lokcia do dloni!!! Nie przesadzam!! Ja takiego malego do domu nie wezme? Kto go niby przewinie lub umyje, za male dzidzi jak dla mnie aby brc na rece!! Niezle spanikowalam jak zobaczylam ta kruszyne.
Chyba ide tez spac bo o 6 wstalam dzis i cally dzien poza domem.
Uśmialam się Kochana moja przyjaciółka urodziła w 32tc, dziecię ważyło 1090g!!! Było wielkości kg cukru, wyobrażasz to sobie?? I teraz weź takie maleństwo utul...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mogę rodzić i w Warszawie, wszystko mi jedno skąd będę spieprzać
Rozpęd wezmę na trasie to pod Katowice zalecę.. i przy okazji schudnę
: hahaha:

Cytat:
u mnie pada a właściwie leje
brrrrrrrrrrrrrr paskudna pogoda
u mnie tak samo, dzis pogoda bleee a ja musze akurat dziś wyjść do ślusarza, na poczte, do apteki, do fotografa... planowalam jeszcze po sklepach połazic ale z tego zrezygnuję.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ale o ile dobrze pamiętam ola_k11 chciała kupić wózek baby merc a do niego raczej nie ma adapterów ... (Ola jak masz inny, to się nie obrażaj, może mi się pomyliło.)
nie nie na razie mięliśmy w planie baby active jet ale nie wiem jak z tymi adapterami jest

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
super!!! to pokaż nam swoje dzisiejsze zdobycze!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:41   #4609
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Ja dopiero po śniadanku. Pospałam sobie, a co!

Niezawsze, cieszę się, że glukoza ok. Mówiłam, że najgorsze już za Tobą
Kasandra, trzymaj się i dbaj o siebie i maluszka.
Alguien, Tak można wpisać na listę dziewczynkę. Wstępnie Agata

Po tym wczorajszym programie zwątpiłam w swój plan kupna wózka Jedo 3 w 1. Kupię jednak 2 w 1 plus fotelik Cabrio fix.
Czy Recaro i cabriofix to mniej więcej ta sama półka bezpieczeństwa dziecka?

Są między nami jakieś alergiczki? Ja od początku ciąży męczę się z całorocznym katarem, a teraz dojdą jeszcze pyłki

Co do samopalaczy to przetestowałam ich trochę. Od tych z nawyższej półki po średnie. I najlepiej wypadł w moim przypadku samoopalacz do twarzy Ives Rocher i balsam brązujący do ciała z tej samej firmy. Zreszta mają wysokie opinie na KWC. Ja jestem bladzioch a po nich nie wydlądam na pomarańcza z zaciekami.

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-04-27 o 11:44
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:45   #4610
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez kompletnie sie nie boje porodu nie wiem czemu co bedzie to bedzie bardziej czasem martwie sie o to zeby moj skarbeczek byl zdrowy

juz prawie posprzatane pranie rozwieszone tylko podloge przetrzec mopem

musze dzisiaj kupic cos dobrego do mycia paneli podlogowych zeby ladnie je nablyszczalo polecacie cos?? mam ajax ale czesto smugi zostaja

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

justynacz z tego co kojarze wiele dziewczyn ma alergie ja niestety tez do teraz mialam spokoj a dzisiaj nie przestaje smarkac
Stary 2010-04-27, 11:46   #4611
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Nie bylo mnie trzy dni i nie dam rady nadrobic co pisalyscie, w sobote trafilam do szpitala bo zaczely wyciekac ze mnie wody plodowe :-( I od razu trafilam pod kroplowki, monitoring tetna plodu i skurczow macicy, podawano mi antybiotyk i sterydy dla dziecka zeby szybko wyksztalcily sie u malutkiej serce, plucka i wzrok bo jest podejrzenie ze kochana moze przyjsc na swiat przedwczesnie, a w chwili obecnej nie jest zdolna do samodzielnego zycia Wlasnie maz przywiozl mnie ze szpitala, mam sie oszczedzac, bo jak znowu pociekna mi wody to bede musiala urodzic w ciagu 3 dni, bo dzidzia nie bedzie mogla dluzej przetrwac w macicy, potem sie udusi.
Jestem padnieta i pokluta i ide sie polozyc, juz pogonilam meza do robienia obiadu.
Odpoczywaj i uważaj na siebie!!!! Nawet nie wiedzieliśmy że jesteś w szpitalu.Dobrze że już możesz być w domku.Nie przemęczaj się a na pewno wszystko będzie dobrze!!!
Stary 2010-04-27, 11:48   #4612
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Ja też nie boję się porodu. Już chcę mieć to za sobą. Przynajmniej plecy przestaną bolec
Z drugiej strony załatwiam sobie opcję znieczulenia, jakbym nie dawała rady. Będę mieć komfort psychiczny wiedząc, że jakby co, to mogę je dostać. Niestety nie w każdym szpitalu jest to standard. U mnie trzeba się postarać, zeby je dostac
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:53   #4613
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiolek łobuzie jutro wstajemy bo ja też na badani muszę iść przed piątkową wizytą
hihi ok jutro razem wstajemy
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

Są między nami jakieś alergiczki? Ja od początku ciąży męczę się z całorocznym katarem, a teraz dojdą jeszcze pyłki
.
jajaja pisałam kiedyś, że lekarz kazał brac tabletki jak potrzebne
nawet codziennie zyrtec alertec czy coś w tym stylu
więc ja już się nie przejmuje i biorę co 2 dzień cet allergin bo bym chyba umarła i jeszcze oczy sobie wydrapała. w zimie było w miare ok to brałam 1 tabletke raz na tydzień - dwa ale teraz co drugi dzień i nie ma się co przejmować tylko brac tak mi gin mówił , że teraz normalnie sie już leczy nimi.

z 2 strony w dzień dobry tvn bylo, że wypowiadał się ten ich lekarz i że nie powinno się brac tych leków przeciwhistaminowych ( a te co wymieniłam należa do nich ) tylko zastępowac jej jakimiś sterydowymi ( nie wiem jakie to , sterydowe to tylko maści miałam ) bo jakoś mniej się wchłaniają.
więc już zgłupiec można ale skoro mi lekarz pozwolił to biore i nie przejmuje sie wiadomo, że nie garściami ( w tamtym roku brałam czasem 3 tabletki dziennie w okresach zaostrzenia) ale jak zaczyna mi leciec z nosa i oczy piec to łykam
Stary 2010-04-27, 11:56   #4614
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

A właśnie jaka jest różnica między tymi smokami lateksowymi a silikonowymi?
Silikonowe są przezroczyste,jakby mniej elastyczne, twardsza tą gumę mają a te lateksowe(kauczukowe) są bardziej mięciutkie i "rozciągliwe" i są z pomarańczowej gumy
Stary 2010-04-27, 11:56   #4615
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja też nie boję się porodu. Już chcę mieć to za sobą. Przynajmniej plecy przestaną bolec
Z drugiej strony załatwiam sobie opcję znieczulenia, jakbym nie dawała rady. Będę mieć komfort psychiczny wiedząc, że jakby co, to mogę je dostać. Niestety nie w każdym szpitalu jest to standard. U mnie trzeba się postarać, zeby je dostac
u nas w szpitalu po tym jek dziewczyna od 6 czy tam 7 lat jest w śpiączce jak roślinka po tym znieczuleniu nie można go już dostać.
i nie wiem czy jest to wina anestezjologa czy kogo ale słysząc takie historie nawet za darmo nie chciałabym tego znieczulenia choćbym nie wiem jak się męczyła
jakoś wypcham małego hihiih
Stary 2010-04-27, 12:00   #4616
zanka205
Zakorzenienie

Zuzia
"Hej, na razie twierdzą, że szyjka dłuższa.
Nadal biorę leki, dostałam dzisiaj zastrzyk na płucka.
Na posiew czekam.
Miałam rano glukozę, po 3. pobraniu krwi zwymiotowałam.
Na KTG wszystko ok, mimo, że rano brzuch bolał.
Może mnie wypiszą pod koniec tygodnia.
Czy będą zakładać krążek to nie wiem."

Zuzia przesyła pozdrowienia

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:01   #4617
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Ja się moimi kilogramami nie przejmuję bo wiem że po porodzie prędzej czy później schudnę i wróce do wagi z przed ciąży ale te gadanie mnie wkurza.
wrzucę wam zdjęcia z wczorajszej wycieczki i mój brzuszek no i moich przystojnych mężczyzn
...już wiem czemu Ci tak dowala...bo jej żal d..pę ściska, ślicznie wyglądasz- naprawdę!!!!Głowa do góry, a przy najbliższej okazji dowal jej pierwsza
Stary 2010-04-27, 12:02   #4618
agravka
Wtajemniczenie

hej kochane! w końcu Was nadrobiłam jestem u rodziców. Jutro idę na wizytę i mam nadzieję, żę z szyjką wszystko ok
kochane tak sie zastanawiam nad fotelikiem, bo chcialam kupic wózek 3 w 1 Tako Jumper. Nie wiem czy montując fotelik dla maluszków wogóle można kupić takie coś do montowania w samochodzie? i czy jak np kupię fotelik maxi cosi to będzie on pasował do stelaża tako?
jestem zielona w tym temacie, ale wczoraj, po obejrzeniu uwagi stwierdziłam, że muszę się tym zainteresować.
kupiłam 2 pieluchy flanelowe i "zaczep"do smoczka
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:08   #4619
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Zuzia
"Hej, na razie twierdzą, że szyjka dłuższa.
Nadal biorę leki, dostałam dzisiaj zastrzyk na płucka.
Na posiew czekam.
Miałam rano glukozę, po 3. pobraniu krwi zwymiotowałam.
Na KTG wszystko ok, mimo, że rano brzuch bolał.
Może mnie wypiszą pod koniec tygodnia.
Czy będą zakładać krążek to nie wiem."

Zuzia przesyła pozdrowienia
biedna ale sie nacierpi. oby wszystko szybko wrocilo do normy i wyszla do domku
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:09   #4620
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
jestem w szoku ze chicco tak postąpiło.
Podstawowe zasady działania w sytuacji kryzysowej (takiej jak chicco) to - wycofać część produktów, przeprosić, powiedzieć ze zrobią testy i takie tam bla bla. Mają PR-owców. Gdzie oni są w tej sytuacji ??? Dali dupy na całej linii.

Najgorsze, że w tym programie wypowiadała się kobieta z chicco i powiedziałą, że nie widzi problemu a przez tel. powiedziała, że są to foteliki dla niższej klasy...

Masakra

Zakładam, że nieźle spadnie im sprzedaż tych fotelików.
Zreszta nie tylko fotelików, bo to pokazuje podejście firmy do klientów.

Aż porozmawiam z dziewczynami z biura reklamy co się dzieje w tej firmie... Wydaja sporo kasy na reklamę ...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Lazurowa -

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

A co z niezawsze???????????????? ???????????????
Wieczorem miła odebrać powtórne wyniki glukozy
Znajoma kupiła niedawno spacerówkę chicco, chwaliła się że jest super że firmowa, i co? ostatnio ją spotkałam z innym wózkiem ( pożyczonym od kuzynki) ...bo w chicco wyłamało się kółko, miała przednie skrętne i jak je zablokowała i wjechała w dziurę to pękło.Chyba firma sobie na jakości odpuściła...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości