Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 11:26   #1831
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cześć PM-ki i żoneczki.
Wpadłam się przywitać i musze na chwile znikać.
Więc ( wiem,nie zaczyna się zdania od więc ) do za chwile/potem.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:29   #1832
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
aa, już kojarzę. Byłam ciekawa jaka jest różnica między naszymi, skoro cena będzie podobna. Na czym stanęło z badylem?
na niczym na razie dzwoniłam do salonu i babka mi powiedziała że to dopiero na pierwszej przymiarce koło lipca będziemy decydować ale na razie jestem za całkowitą likwidacją
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:37   #1833
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
na niczym na razie dzwoniłam do salonu i babka mi powiedziała że to dopiero na pierwszej przymiarce koło lipca będziemy decydować ale na razie jestem za całkowitą likwidacją
no i już po co się będziesz stresować. Moja jest już w fazie ostatecznej- jeszcze jakieś 2 przymiarki przede mną tylko. Teraz jak przyjdę za 2 tygodnie to ma byc już naszyta koronka. Mam nadzieję, że tak, bo juz bym chciała zobaczyć jak to będzie wyglądać.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:41   #1834
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Kiedy następne śluby? bo się teraz tak fajnie zrobiło
Nastepny jest moj i Danaee.

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na ile przed ślubem Wasi goście mają Wam potwierdzić uczestnictwo w weselu?
Moi na 2 tygodnie, do tej soboty maja czas, tak w wieszosci chyba juz popotwierdzali, albo powiedzieli, ze nie beda, nie wiem dokladnie, bo moja mama sie tym zajmuje. Ostatnio mi mowila, ze narazie jest 151 osob+15 dzieci.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:07   #1835
ultraradiola
Wtajemniczenie

witka

ale padam na pyszczek dzisiaj po wczorajszym urodzinowym balowaniu

śpioch dzisiaj ze mnie straszny

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:17   #1836
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

A ja bym poszła chętnie na jakieś inne wesele niż swoje, ale w tym roku jak na razie się nie zapowiada ...
izzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:20   #1837
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izzie Pokaż wiadomość
A ja bym poszła chętnie na jakieś inne wesele niż swoje, ale w tym roku jak na razie się nie zapowiada ...
my idziemy na jedno- w maju 22 czy coś koło tego. W Bieszczady
Dzwoniłam do mojej krawcowej i przymiarka gdzieś pod koniec maja, bo teraz majówki się szyją. Szkoda, bo już się nie mogę doczekać.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:23   #1838
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Guska, piękna relacja, nieźle się uśmiałam! Cieszę się, ze wszystko się udało! jeju, jak chciałabym się tak nie stresować i się tylko uśmiechać! szczególnie boję się, że przy tym ślubowaniu wierności będę się gupkowato śmiać, nie że bym nie chciała jej dotrzymać, ale tak w ogóle mogę się zacząć śmiać na samo słowo, szczególnie jak będę miała w głowie: tylko się nie śmiej, tylko się nie śmiej!

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ładna Luśka ma chyba podobną na poprawiny, tylko, że różową
Tak kupiłam ją na all, ale odesłałam od razu. Takiego badziewia to juz dawno nie widziałam!Miała wyglądać tak jak ta na 1 zdj., a wyglądała duzo gorzej niż na 2 zdj (ono jest i tak niezłe, moja była w takim świnkowym różowym kolorze) materiał cienki i zwykły, błyszczący, koronka też badziewna i to jeszcze się sypała, zaszewki na biuście tak beznadziejne, ze by cycki wyglądały jak stożki nitki się ciągnęły i w ogóle nawet takiej koszulki nocnej bym nie chciała mieć. Nie dałabym za nią więcej niż 30 zł. Także nie polecam. przyznacie, że różnica jest znaczna!

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
U mnie 220zł fryzura+make up, probne 20 zl mniej wiec sobie odpuszczam
Co do paznokci to mialam robic zwykly manikiur ale stwierdzilam ze jednak zrobie sobie żele bo najlepiej to wyglada Wkleje Wam kilka fotek co bym mniej wiecej chciala

Aha kupilam jeszcze sukienke na poprawiny
Śliczne pazurki! też bym chciała coś takiego, mam właśnie taki kształt własnych naturalnych, tak więc tylko ładnie pomalować i by był git. Więc pazurki chcę sobie sama zrobić, no chyba że mi sie strasznie połamią na tydzień przed ślubem to wtedy zrobię. Ale będę je bardziej pielęgnować przez dłuższy czas.

Ładne buciki! a pokaż kieckę na poprawiny

Faktycznie taniutko płacicie za fryzury! Ja też mieszkam w małym miasteczku a ceny są u nas kosmiczne! Taka fryzura ślubna u lepszego fryzjera to minimum 150zł!Próbna 85! A w ogóle mój fryzjer mnie przerobił: to jest taki znajomy, rzadko do niego chodzę, bo nie chce ode mnie kasy. To tak 2-3 razy w roku, bo częściej mi głupio, nie chcę przy ludziach mu wciskać kasy a on mi oddaje... No a jeśli chodzi o fryz ślubny, to powiedział, ze mnie nie uczeszą, bo nie umieją fryzów ślubnych robić. ostatnio była u niego moja mama, a tu dziewczyna przyszła i pokazywała na telefonie jaką fryzurę ślubną by chciała i przyszła na próbną!Nieźle wpadł. powiedziałam, ze juz do niego nie pójdę. Może chodzi mu o to, ze nie wziąłby ode mnie kasy i dlatego powiedział, ze nie. Ja przecież bym mu zapłaciła, bo taka fryzura to nie zwykłe podcięcie i głupio by mi nawet było!I teraz muszę iść do innego, nawet nie wiem kto jak czesze, a w małym mieście jak sie do niego nie chodzi, to mogą kiepsko zrobić, bo nie jest się stałą klientką jeszcze się nawet nie zapisałam! MNam zamiar do takiego fryzjera, który słynie z pięknych fryzur ślubnych, ale lubi sobie wypić % i zdarzało się, ze nie przyszedł do pracy w sob. i pracownice za niego czesały no ale w moim przypadku mam nadzieję ze tak nie będzie. Muszę iść się zapisać niebawem.
Makijaż mam zamiar zrobić sama.

Cytat:
Dziewczyny, na ile przed ślubem Wasi goście mają Wam potwierdzić uczestnictwo w weselu?
u mnie na 3 tyg. na 2 tyg. mamy podać ostateczną liczbę gości, ale pani z sali powiedziała,ze nawet jak się coś zmieni to można podać tydzień przed.
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moi na 2 tygodnie, do tej soboty maja czas, tak w wieszosci chyba juz popotwierdzali, albo powiedzieli, ze nie beda, nie wiem dokladnie, bo moja mama sie tym zajmuje. Ostatnio mi mowila, ze narazie jest 151 osob+15 dzieci.
Dziewczyny, moi rodzice byli w sobotę na weselu i niektórzy goście odmówili, powiedzieli, ze na pewno nie przyjdą, a przyszli poza tym miało przyjść na wesele 10 dzieci a przyszło 20! Ludzie nie mieli gdzie siedzieć, moja rodzina zajęla sobie miejsca, wyszli na środek do szampana, a ludzie nie chcieli wyjśc, bo sobie krzesła trzymali! Jak wrócili moi na swoje miejsca, to okazało się, że baba im się tryniła, kiedy ją prosili, żeby sie przesuneła, to ta się obraziła, cale wesele się nie odzywała. Wujek skwitował to tak, że bardzo ładnie się rodziny integrują! Chyba zrobię winietki najpierw bylam na nie, ale teraz to rozważam, bo zapraszamy najbliższych to wiemy, kto koło kogo chciałby siedzieć.

Ale brzydka pogoda, miałam iść do biblioteki, ale mi się nie chce!A wczoraj była burza!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:23   #1839
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ja idę w tę sobotę i tydzień przed moim
Stary 2010-04-27, 12:27   #1840
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
My idziemy do kolegi TZta w czerwcu i to na naszą salę, więc jeszcze raz wszystko sprawdzimy. Byliśmy już tam na 1 weselu i na Sylwestrze

Dziś potwierdziłam wydruk zaproszeń, bo jeszcze był mały błąd, duża literka zamiast malej, tak więc będą się już drukować. Kurcze, chciałabym, żeby przyszły w tym tygodniu, bo na weekend majowy ma przyjechać rodzinka z daleka , to byśmy im od razu dali!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:41   #1841
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja bede robic zwykły kok w sumie, więc luz
makijaż najwyzej sie poprawi
a zelem tez chyba sobie pokryję, ale jedna warstwą a Ty?
No ja też chcę tylko żelem pojedynczą warstwę, po prostu tyle, żeby się paznokieć nie złamał, a nie żeby tipsior był

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18851475]Ale fajny... pokażesz jak się wiąże? jakis filmik instruktażowy?? Ja poprosze na PW bo już za kilka godzin lecimy i tu nie wejdę (a nie spakowani nic a nic!!)
[/QUOTE]

Łeee chyba nie zdążyłam z tym instruktażem, bo za szybko polazłam spać Hmmm... może spróbuję jakieś fotki instruktażowe zamieścić za chwilę

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No zaproszenia wybrane można iść spać. Jutro tż zobaczy i jestem ciekawa co powie,bo waham się między dwoma rodzajami.
Dobranoc.
Poka, poka

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
miałam sen-koszmarek ślubny
śniło mi się, że ślubowaliśmy, ale jakos ponuro nam wychodziło, potem była impreza i jakoś zorientowałm się, że nie mam obrączki na palcu, po czym uświadomiłam sobie, że nie spowiadalismy się przed ślubem, poza tym ksiądz nie wykonał narzej przysięgi- w sensie że na mszy jej nie było, i nie było wkładania obrączek i czegoś tam jeszcze nie było. W każdym razie zaczęliśmy kombinować jak tu te spowiedz skombinować, bo dokumenty mieliśmy znaosić po czym jakoś było że gadka z księdzem była, że wyspoiwadamy się i potem sobie na zakrystii któregoś dnia poślubujemy już sami
Ale zakręcony sen

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
na czym polega pociagniecie paznokci zelem? To znaczy ze sa utwardzone? Tak? A nie niszczą się od tego?
Są utwardzone i przynajmniej nie będzie niespodzianki w postaci złamanego pazura dzień przed ślubem No i chyba się nie niszczą od tego paznokcie... a na pewno niej niż od zwykłych tipsów

Cytat:
i wiecie co? zamówiliśmy obrączki chodziliśmy sobie po jubilerach w niedzielę i znaleźliśmy takie które się obojgu podobają więc wczoraj poszliśmy i zamówiliśmy
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:18   #1842
madmuazelle
BAN stały

No jestem już ponownie.

I zanim nadrobie,to Marta waham się między tymi dwoma rodzajami.I napewno zamówie,któreś z nich. Jeszcze pokaże Tż-towi,własnie czekam na niego.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-27 o 13:19
Stary 2010-04-27, 13:20   #1843
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No jestem już ponownie.

I zanim nadrobie,to Marta waham się między tymi dwoma rodzajami.I napewno zamówie,któreś z nich. Jeszcze pokaże Tż-towi,własnie czekam na niego.
Mi sie pierwsze podobaja bardziej.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:27   #1844
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No jestem już ponownie.

Oba wzory ładne. Te drugie mogłyby być na innym papierze zrobione - wtedy bym na nie głosowała
A w tych pierwszych nie podoba mi się, że te imiona są na tej kartce doklejane - no ale to tylko takie moje "widzimisię"

A nasze zaproszenia i zawiadomienia właśnie dziś przyszły

Ale będziemy musieli domówić kilka sztuk, bo stwierdziliśmy, że wyślemy TŻta mamie do Londynu tez zaproszenia (bo początkowo chcieliśmy po prostu dać jego tacie zaproszenie dla nich wspólnie, ale TŻ uznał, że mama wtedy zobaczy to zaproszenie dopiero w lipcu, więc żeby jej nie było przykro to też jej wyślemy ). No i jeszcze się okazało, że TŻta chrzestna wydrukowana jako Genowefa ma jednak na imię Eugenia A ja zapomniałam o zawiadomieniach dla koleżanek ze studiów

Aaa... i jeszcze wiadomość dla dziewczyn, które sobie skopiowały mój niezbędnik:
Dorzuciłam do podręcznego kuferka jeszcze:
wodę utlenioną
espumisan
mgiełkę do ciała

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-04-27 o 13:28
Stary 2010-04-27, 13:31   #1845
madmuazelle
BAN stały

Dzięki za opinie dziewczny.Co do pierwszego zaproszenia,te imiona nie są doklejane,tylko to się wyciąga i jest zaproszenie.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-27 o 13:33
Stary 2010-04-27, 13:34   #1846
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za opinie dziewczny.Co do pierwszego zaproszenia,te imiona nie są doklejane,tylko to się wyciąga i jest zaproszenie.
A to taki myk... Fajne to to i sprytne
Stary 2010-04-27, 13:35   #1847
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Mi sie pierwsze podobaja bardziej.
mi też
Stary 2010-04-27, 13:48   #1848
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej,aż tak się boisz burzy,W sumie ja też się boje,ale wtedy gdy jestem na zewnątrz,w domu się nie boje.No może troche kiedy to sobie wyobrażam że strzeli piorun i wysadzi tv.Choć na ten czas się wyłącza,a raczej stara się wyłączać.

Gorzej jak klapsy lubi,albo polubi.

Co za głupia dziewczyna.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Chil się zbulwersowała. Żartuje oczywiście.
A czemu może padać do 15:00???
no bo mnie to wkurzyło, siedzę i gadam sama dos iebie, a 14 osób czyta i nic ;/ widocznie jestem nudna
Cytat:
Pewnie jakaś gorąca trzynastka TŻ powiedział, że mam jej zdjęcie cipy wysłać
tez nie uwierzy
Cytat:
na miesiąc przed
Cytat:
Guska suuper relacja jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

mmmmmmm
fajne butki tylko ja słyszałam że to bardziej skórzane można przefarbować a nie satynowe ale to mogę się mylić

my mamy do 31.08 - wesele 09.10.

i wiecie co? zamówiliśmy obrączki chodziliśmy sobie po jubilerach w niedzielę i znaleźliśmy takie które się obojgu podobają więc wczoraj poszliśmy i zamówiliśmy
gratuluję zakupu
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

[.....]

Dziewczyny, moi rodzice byli w sobotę na weselu i niektórzy goście odmówili, powiedzieli, ze na pewno nie przyjdą, a przyszli poza tym miało przyjść na wesele 10 dzieci a przyszło 20! Ludzie nie mieli gdzie siedzieć, moja rodzina zajęla sobie miejsca, wyszli na środek do szampana, a ludzie nie chcieli wyjśc, bo sobie krzesła trzymali! Jak wrócili moi na swoje miejsca, to okazało się, że baba im się tryniła, kiedy ją prosili, żeby sie przesuneła, to ta się obraziła, cale wesele się nie odzywała. Wujek skwitował to tak, że bardzo ładnie się rodziny integrują! Chyba zrobię winietki najpierw bylam na nie, ale teraz to rozważam, bo zapraszamy najbliższych to wiemy, kto koło kogo chciałby siedzieć.

Ale brzydka pogoda, miałam iść do biblioteki, ale mi się nie chce!A wczoraj była burza!
znając mnie wywaliłabym tych wszystkich co się niezapowiedzieli na zbity pysk na chamstwo nie ma lekarstwa
Cytat:
No jestem już ponownie.

bardzo ładne obojętnie które wybierzesz będzie dobrze
Stary 2010-04-27, 13:52   #1849
Martoolka87
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o ten węzeł, to nie wiem czy umiem to opisać, a sama sobie zdjęć nie zrobię jednocześnie wiążąc krawat
Ale to leci tak jak w tej animacji:
http://www.krawat.pl/animka_menu_2.swf
Tak do połowy tego filmiku i później jak ten szerszy koniec idzie w lewo (patrząc na ekran, bo na sobie to w prawo) to trzeba go tak 2 razy dookoła obwiązać poziomo i dopiero wsadzić tę końcówkę tak górą jak na filmiku, ale pod obydwoma warstwami. Nie wiem czy jasno to opisałam, ale chyba nie za bardzo
Stary 2010-04-27, 14:01   #1850
madmuazelle
BAN stały

Jeszcze takie mi się podobają.
Stary 2010-04-27, 14:04   #1851
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne
My też mamy w rulonikach
Stary 2010-04-27, 14:12   #1852
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
ładne, ale raczej tylko przy osobistym wręczaniu, no bo jak to wysłać pocztą?
Stary 2010-04-27, 14:14   #1853
madmuazelle
BAN stały

Jeszcze Was nienadrobiłam ,bo rozmawiam z rodzicielką przez skypa.
Noi była się dowiedzieć ile kosztuje fryzura ślubna w tym salonie,gdzie chce sie uczesać i kosztować będzie 65 zł,a noi dowiedziałam się też ile kosztuje przekłuvcie uszu-35 zł. Także,zadecydowałam że będe robić wszystko w salonie.
Stary 2010-04-27, 14:14   #1854
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Śliczne pazurki! też bym chciała coś takiego, mam właśnie taki kształt własnych naturalnych, tak więc tylko ładnie pomalować i by był git. Więc pazurki chcę sobie sama zrobić, no chyba że mi sie strasznie połamią na tydzień przed ślubem to wtedy zrobię. Ale będę je bardziej pielęgnować przez dłuższy czas.

Ładne buciki! a pokaż kieckę na poprawiny

Dzieki Kiecka taka troche ciazowa , ale wyglada niezle, mam zamiar kupic jakis cieniutki paseczek pod biust np. rozowy zeby zgrabniej wygladac
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji zeby ktos przyszedl jak powiedzial ze go nie bedzie
Winietki koniecznie, bylam na wesele gdzie ich nie bylo i byl straszny zamet, dlatego zamowilam juz na all, takie tylko zlota wstazka, jak przyjda to powiem czy na zywo ladne, skusila mnie niska cena i dobry papier

Mad sliczne te dwa pierwsze zaproszenia, rulonow za bardzo nie lubie

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:14   #1855
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ładne, ale raczej tylko przy osobistym wręczaniu, no bo jak to wysłać pocztą?
Też miałam ten problem, ale jedna z dziewczyn mi podpowiedziała, żeby złożyć te zaproszenia w dwóch miejscach i wtedy wszystko jest ok. Zaraz wkleję fotki jak to wygląda
Stary 2010-04-27, 14:20   #1856
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam ten problem, ale jedna z dziewczyn mi podpowiedziała, żeby złożyć te zaproszenia w dwóch miejscach i wtedy wszystko jest ok. Zaraz wkleję fotki jak to wygląda
ale już tak ładnie, jak na fotce nie wygląda
Stary 2010-04-27, 14:28   #1857
Martoolka87
Zakorzenienie

Ooo.. takie cuś mamy w rulonie, a po złożeniu (krzywo złożyłam, bo to zaproszenie i tak musimy wymienić, bo tak jest ta nieszczęsna Genowefa zamiast Eugenii ) wygląda tak jak na drugiej fotce, tylko, że mi tu odstaje to złożenie, bo nie jest związane kokardką (muszę dokupić, bo te są odpowiednie do rulonów, ale do płaskich są za krótkie)
W ogóle kiepska jakość fotek, bo kiepskie światło dziś jest i lepszych nie umiem zrobić

Jak już dokupię wstążeczki i ładnie pozaginam to wkleję Wam jak to wygląda w efekcie końcowym

O bo te zaproszenia powinny być złożone tak ładnie jak np. te:
http://www.allegro.pl/item1010923812..._rozyczka.html

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-04-27 o 14:31
Stary 2010-04-27, 14:32   #1858
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dzieki Kiecka taka troche ciazowa , ale wyglada niezle, mam zamiar kupic jakis cieniutki paseczek pod biust np. rozowy zeby zgrabniej wygladac
Będzie ślicznie A może zamiast paseczka doszyjesz sobie wstążeczkę? Bo chyba będzie się bardziej miękko układać
Stary 2010-04-27, 14:34   #1859
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
No jestem już ponownie.

te pierwsze no po prostu bomba

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:41   #1860
Aaś
Zakorzenienie

allllllllllleeeeeeeeeeeee eeee miiiiiiiiiiiiiiiii sięęęęęęęęęęęęęęęęę nuuuuuuuuuuuuuuuudzzzzzzz zzzzzzzziiiiiiiiiiiiiii

czytam inne wątki i stwierdzam że tylko wy jesteście normalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości