|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Karenina suuper!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
wow Karenina ale cudnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
#2524 |
Wtajemniczenie
|
dla Stasia Konspiracji Zosi Zatoki Kingi Marchewkowej
![]() ![]() ![]() ![]() Kareninko album fantastyczny |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych i wczorajszych jubilatów ![]() ![]() ![]() Karenina album jest świetny ![]() Oczywiscie glosy oddalam na kogo sie tylko dało ![]() Zdjecia dzieciaczków sa cudowne ![]() My przed chwilka wrocili z zakupów, tz pojechal do pracy Kamilka zasnela to moge was troszke nadrobic ![]()
#2526 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie jeste za pozno - zbieraj fotki i do dziela ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hmm...mowicie, zeby wysylac..? ![]() Tylko okladka nie wiem...taka troche taka sobie....i ten sznureczek, ktory laczy wszystkie strony, to jest taki podwojny przeplatany...- moze lepsza byla by taka kremowo-zlota wstazka, pasowalaby do okladki, bo ona jest wlasnie kremowa w tej zloty wzor (Kurcze, sama okladka kosztowala 2,5 euro...a reszta...kazda strona minimum 1,5 eu....wole nie myslec nawet ![]() ![]()
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
ja tylko na minutkę, potem będe nadrabiać,bo do dentysty zaraz uciekam!!!
ale chciałam się pochwalić, że przed chwilą przyszła mata gigant (dziękuje Kareninka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ależ się cieszę, i jaka jestem dumna ![]() ![]() i super ta mata!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymajcie kciuki za borowanie, żeby nie bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
ja też tylko na chwilunie...
oczywiście najlepszego dla solenizantów! ela, gratulacje dla Olki pierwszego przewrotu!!! karenina,pomysł z albumem i wykonanie - super! gratuluje ![]() a ja już wiem o co miałam się zapytać mamusie dzieci słoiczkowych - jak wyglada godzinowo u was karmienie - kiedy mleczko kiedy soczek/herbatka kiedy słoiczek - i jakie ilości - będę baaaardzo wdzięczna za wiadomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Karenino= album bardzo fajny i fajne to ,że taki osobisty, własny, z własnym pomysłem i zrobiony własnym wysiłkiem
![]() (kurde prawię jak moi psorzy na akademii....wybacz ![]() ja też się starałam gormadzić to wszystko, ale jestem leniwcem, guzik zrobiłam. dziecko mi śpi rytmem przerywanym, a cholerne problemy rosną, rosną i są wielki i poważne jak bąba zegarowa. Sorki za te głupie żale, ale beznadziejnie jest. Jedyne co to dziecko mam fajne. słucham audycji we wrocłąwskim radiu ram o tym,że wiekszość kobiet ukrywa swoje wydatki przed Tżetami, lub je zaniża, lub udaje, że nowe ciuchy to stare są ![]() no... troche w tym prawdy jest, przynajmniej z mojej perspektywy |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nasze jedzonko jest jeszcze troche niepoukladane, ale poki co to jemy tak: 12.00: obiadek - pol sloicza duzego albo caly maly + ok. 100 ml mleczka -- pomiedzy cos do picia (woda z dodatkiem herbatki) JESLI maly ma ochote ![]() 16.00: deserek - pol duzego lub caly maly sloiczek + ok. 100 mleczka -- herbatka, jesli maly chce -- 18.15: kolacja - mleczko zageszczane kaszka ok. 180 ml, ale bywaja dni, ze maly nie chce... 23.00: mleczko na spiocha ok. 180 ml miedzy 6.00 - 7.00: mleczko i spanie do 9... ![]() ![]()
![]() |
#2531 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymaj sie mocno u dentysty ![]() Cytat:
ale od rana mleko z cyśka - ok 11 kaszka (nie codziennie) lub owocek, zwykle słoikowy. potem cyśkiem popić. o 16/17 daje jej obiadek (pół słoika) 18 jeszcze cyśek a o 20 dosteje butle 180 melka Nan i ewentualnie ćyś. ja w ogole uwielbiam ćyśkowanie bo to szybko, bez kłopotu i ceregieli. Kiedyś to naiwnie myślałam, że może do roku ja na mleku tylko uchowam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zadomowienie
|
Kareninko, a od 7 do 12 mały nic nie je ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie przepraszaj, od tego tutaj jestesmy, zeby sie wyzalac i pocieszac nawzajem ![]() Jakby co, to w Klubie piszemy bardziej o osobistych sprawach tylko w naszym gronie... ![]() Tez czasami mam mysli, ze tylko dziecko mam fajne a reszta bleeee.... A z tz'tami i ta "uczciwoscia" w zwiazku to roznie bywa, ale czasami po prostu naprawde jest lepiej jak druga strona o czyms nie wie albo wie mniej...takie zycie... ![]()
![]() |
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez potwierdzam ze mata super ,moj maly uwielbia na niej szalec i tez wlasnie taki obrot z pleckow na brzuszek wykonal pierwszy raz na tej wlasnie macie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Jak sie budzi o tej 9 to daje mu mleczko, ale rzadko kiedy chce pic... ![]() Tak probuje z tym mleczkiem jakies pol godziny mniej wiecej, ale pluje dalej niz widzi...a potem daje mu cos do picia tylko, ale rzadko kiedy wypije wiecej niz 40-50 ml....taki okaz mam... ![]() Zreszta on budzi sie kolo 9 a kolo 10.15 - 10.30 idzie znow spac.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-27 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zadomowienie
|
czyli jak daję słoja ( np marchewkę ) to daję tez do tego mleczko czy herbatkę do popicia ???
czy sam słój ? bo dzisiaj mała zjadła marchewkę i widze że jeszcze coś by przyatakowała to dałam 60ml mleczka - no i brzusio zadowolony - napasiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wytrwałość na pewno się przyda ![]() Cytat:
![]() A pamiętnik ciążowy S-U-P-E-R ![]() ![]() Kurcze, naprawdę kiepski mamy ten dzień. Po kiepskiej nocy Dominika od rana też szaleje, płacze, krzyczy, nie chce się bawić, nie chce jeść... Ze spaceru wracałam dzisiaj po 15 min prawie biegiem z nią na jednej ręce a wózek pchając drugą - bo tak mi się rozpłakała że aż się zachodziła i nie sposób było ją uspokoić... ![]() Dziewczyny, a jak Wy sobie radzicie z wychodzącymi zębolami dzieciaczków? Macie jakieś sposoby żeby pomóc maluszkom???
![]() |
#2538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki za dobre słowo ![]() a wnikliwie oglądając twój album to mi się pomyślało, że w ciąży to super być. ja mogłabym być ciągle, pod warunkiem, że tylko ma się brzuszek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4-5 - mleko z kaszą/kleikiem 180 ml 8 - - // - 10 - owoce 12 - zupka ok. 150 ml 16 - 17 mleko z kasza/kleikiem 180 ml 20 - - // - i w między czasie herbatka i soki Cytat:
![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-04-27 o 14:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Keraninka super sprawa z tym albumikiem ![]() ![]() Domi jakoś funkcjonuje w dzień chyba się przyzwyczaiłam ![]() Nie wiem czy to przyzwyczajenie małej czy jest głodna i się budzi, dlatego chce ją dokarmiać i zobaczyć czy pośpi dłużej. Madziu tak do końca nie wiem jak wyglada alergia pokarmowa. Pisze, że najczęściej objawia się na policzkach. Moja zaś miała czerwone plamy w okól ust więc już sama nie wiem . Przejde się może do pediatry i coś mi doradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
madzia, a co to :
8 - // 20 - // ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Wtajemniczenie
|
a to // to znaczy mleko + reszta
no nie chciało mi się pisac - już poprawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
aaa no widzisz
![]() czyli ty jak dajesz owocki/zupki to nie dajesz mleczka.... ale mały je troszkę częściej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iza miała krostki (czasem wszędzie ją zsypało) ale głównie na buzi i do tego sorstką skórę miewała tez i to się powtaza wysypkę takimi plackami na ciałku, po kukurydzy to miała taka wredną, ze jej się "ślimaczyła" ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Xpresja częściej? no je tak co 4 godziny mnie się wydaje ze je mało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moze moze... ![]() ![]() U nas zeby jeszcze przed nami....boje sie nawet myslec.... ![]() Cytat:
![]() Ja tez moglabym byc caly cas w ciazy ![]() U nas jest jakos tak, ze tz zawsze jak cos chce sobie kupic to mnie ciagnie i musze doradzac itp. a sobie ja sama lubie kupowac i tz on o nic nie pyta..., ale jakyb pytal to nie widze problemu...mam swoje pieniadze przeciez... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Moj tez je co 4 godziny, wyjatek to rano miedzy 7 a 12 - 5 godzin, ale to jego wybor... ![]()
![]() |
#2546 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
u nas w kwestii zakupów to TZ nic nigdy nie potrzebuja a ja mam mase wydatków
większe zakupy to go informuje często grzecznościowo w formie pytania retorycznego mówię mu o zakupach np. - potrzebne mi sa buty jakieś tam. Moge kupic? tak |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
My narazie próbujemy słoiczki
![]() ![]() ![]() Domi zagłosowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
madzia, no 8,10,12
![]() to może ja napisze jak Lenka je i zerknijcie co można zmienic i czy trzeba co s zmieniać: 8 - 120ml mleczka 11 - 120-150ml mleczka 14 - marchewka + herbatka , pózniej będą zupki i obiadki 17 - 150 ml mleczka 20 - 150ml mleczka no i niestety 3-4 rano 120 ml mleczka nie wcisne jej książkowych 180ml ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-27 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez nie zawsze zjadal i zjada 180 i nic mu nie wciskam - sam wie ile zje przeciez ![]() Ja,. kiedy André byl miedzy 3 a 4 miesiacem przestawilam nas na 4 godzinny plan jedzenia, bo zaczely sie nagle problemy ze spaniem itp. i okazalo sie, ze wlasnie przez to, ze dzieci w tym wieku maja rytm 4 a nie 3-godzinny ![]() Nowosci wprowadza sie rano, zeby zaobserwowac reakcje a potem mozna podawac deserek normalnie po poludniu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.