|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Dzien doberek
Cytat:
Cytat:
daj znac, jak u lekarza ![]() zaraz dopisze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko dla maluszka kupione? ![]() itakasia swietne wiesci, ze u lekarza wszystko dobrze. A waga sie nie sugeruj w ogole, bo na tym etapie kazde dzieciatko moze miec inna mase ciala, bo rosnie swoim tempem. Ktos tu mowil, ze znajoma w 32 tyg urodzila dzieciatko, co mialo 1 kg, a ja w zeszlym tyg mialam usg w 32 tyg i 3 dni i moja mala wazyla 2 kg
|
||||
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
aniaa22 i xawmeli powiedzcie czy w tym wózku można bujać dziecko ? A jak można to czy bardziej tak góra-dół, czy na boki (czy tak i tak)?
Bo ja go nigdzie w sklepie nie widziałam. I jeszcze czy go można rozłożyć (spacerówkę) na zupełnie płasko? ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
A teraz jeszcze kwestia nowej czesci watku...
Czy ktoras z dziewczyn chcialaby poprowadzic kolejna czesc? Myslalam o anoxa, hd lub niezawsze, jako ze macie do nich nr tel i z nimi bedziecie caly czas w kontakcie. Tak jak wczesniej ustalalysmy, ja na pewnym etapie musze komus przekazac prowadzenie watku, gdyz raczej pierwsza z nas wszystkich urodze i wiadomo, ze nie bede miala tyle czasu, zeby tu zagladac, nie mowiac o uaktualnianiu listy, w ktorej bedzie na pewno duzo zmian, gdyz bedziemy sie rozpakowywac jedna za druga ![]() Czesc V pewnie skonczy sie za niecaly miesiac (podobnie jak ta), wiec moge juz teraz komus przekazac, albo z nastepna czescia. Dajcie znac dziewczyny. |
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem czuję się jak stara kobieta
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien
wiem ze kazde dziecko rosnie w swoim tempie, ale wyglada na to ze moje dziecko rosnie przecietnie, w siatce ma prawie 50 centyl, a to dla mnie wielka radosc po 2 dzieci z 10 centyla ola ja mam dlugie te drugie i sa beznadziejne anuszka a jakie one sa na gorze te legginsy? maja szwy? przeswituja?
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam bardzo, ale ja bym w takie testy nie wierzyła. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Ja się po nim bardzo źle czułam. Okropne bóle brzucha miałam. Podobne efekty można osiągnąć biorąc Biofer, tylko więcej tabletek, no i dużo drożej wychodzi. Może tylko ja mam taki słaby brzuch, że zaraz boli. |
|
|
|
|
#4688 | |||
|
Zakorzenienie
|
moze się załapie wtedyCytat:
u mnie ciepło Cytat:
![]() Cytat:
uuuu
|
|||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to od was zalezy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Mają jeden szew ale taki normalny po środku, że można nosić jako spodnie, nie prześwitują, nie uciskają w brzuch.
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-27 o 16:33 |
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
itakasia tu masz w takim razie ciekawy link o centylach
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...du_tabela.html |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
dzieki, wlasnie o to mo chodzilo
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
No ja czuję się wprawdzie trochę lepiej, ale głowa mi pęka... aż przed chwilą apap zażyłam, bo chcę pisać dalej ta pracę. Za 1,5 godziny dziecko moje też ma wrócić, bo jak wczoraj pojechało do dziadków, tak do teraz jej nie ma... ale przynajmniej 9 stron pracy napisałam, zawsze to coś
Ogólnie dzisiaj ciężki dzień, od rana czułam się do bani, co chwilę robiło mi się słabo i aż kręciło w głowie, a ciśnienie w normie. Dużo czasu przeleżałam. Teraz też dowiedziałam się, że 23 czerwca mam obronę pracy, czyli coraz to bliżej. Muszę jeszcze napisać dwie jakieś głupie prace, mam przed sobą dwa egzaminy, z czego u jednego gościa podobno będę miała lajt, nie denerwuje kobiet w ciązy, zalicza od razu... ale dopóki nie wpisze, no to nie nastawiam się na to, że będzie ulga ciążowa ![]() W dodatku teraz muszę wyłożyć 500zł na obronę pracy, pewnie będzie to do wydatków majowych, w maju też od brata synek ma komunię, więc chcemy dać w kopercie 200zł, i dzisiaj dowiedziałam się, że mój TŻ ma być w czerwcu chrzestnym dla Błażejka. Wiola chciała mnie, ale ze względu, że jestem w ciąży i jakiś tam przesąd jest, to będzie Damian a nie ja. No i to też kolejny wydatek Nie mam pojęcia co można kupić na chrzest, albo ile dać do koperty. Wiadomo każdy daje ile może, więc pewnie to będzie 200zł, ale dla mnie to i tak dużo... No i do tego jeszcze przed nami ślub Olgi w sierpniu i kolejny wydatek (400zł) do koperty, bo Damian będzie świadek, wkońcu to ślub siostry... a jeszcze garnituru nie ma, więc pewnie wyjdzie następne 400zł. Żyć nie umierać!
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia mnie to obojetne byle to była osoba która jest tu co dzień i na bieżąco ...
a mnie zostało 75 dni ale policzylam sobie wg kalendarza a ty wg czego liczylas ? łał pół życia ponad ![]() basienka no masz sporo tych wydatków ja tez mam podobnie w tym roku ![]() alguien fajny link |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.dziecko.haczewski.pl/
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
entertete
Witam ponownie ![]() Jestem po wizycie. Wszystko ok, szyjka w normie, macica już powyżej pępka, przybyło mi od początku ciąży 4 kg więc nie jest źle. USG nie miałam, będzie na następnej wizycie. Dostałam skierowanie na glukozę 50 i o dziwo mam iść po śniadaniu, dodatkowo morfologia i mocz. Niestety hemoglobina dalej spadła teraz mam 10,3 i dalej mam brać Tardyferon Fol (inf. dla entertete ), miesiąc brania tego żelaza nic nie dał, ale pewnie gdybym wcale nie brała to spadek byłby większy. Pani doktor powiedziała, że niestety może tak być, że teraz będzie spadać bo to taki etap ciąży. Ze względu na to, że chodzę na basen przepisała mi też Lactovaginal dopochwowo przeciw infekcją. To chyba tyleMadziorek gdybyś chciała to mam listę od koleżanki położnej ze Strzelec Op. co trzeba wziąć do szpitala A to mój dzisiejszy brzuszek 24tc1d |
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: ale fajne to dzieki temu wiem ze moj ostatni cykl miał 39 dni ![]() bo ost miesiaczke miałam 23.09.09 a poczecie mi wyszło 18.10.2010 (jak kojarze u gina na monitorze usg tez sie tak wyświetlało ) i wyszło 75 dni wg tego kalendarza liczac od om dziś mam 30tc i 6 dni no ale tak na serio to dzis równo 29tc wg tego co gin mówi...bo ten cykl był mega długidzięki Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-27 o 16:59 |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi tak szczerze, czy te sterylizatory i podgrzewacze do butelek są konieczne? Moja mama mówi, że wystarczy garnek, woda i ogień
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie dostalam na glukoze moze teraz dostane
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
lilka zazdroszcze ze tak malo przytylas ja jutro sie boje stanac na wage
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
basienka
takie wydatki potrafia dac kosc, szczegolnie jak sie samemu przygotowuje wyprawke lilka 4kg skandal, i piekny malutki brzusio, zycze poprawy wynikow
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 6 na plusie, jeszcze 2 i 80 kilo żywej wagi |
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka słodki ten twój brzusio, wcale nie taki duży
Anuszka ja nie miałam ani steliryzatora ani podgrzewacza... dla mnie to był zbędny wydatek. Jestem zdania, że kiedyś sobie ludzie radzili bez takich pierdół, i myśmy też dali radę Co do wydatków, to ja jestem załamana... owszem odpada mi dużo wydatków przed urodzeniem dziecka, bo mam sporo rzeczy po Łucji... ale i tak. W podsumowaniu tragedia! Zastanawiam się co tu zrobić by było więcej kasy... gdyby jeszcze u Damiana cały czas problemu nie bylo, bo u nich kryzys nadal nie minął wrrr... a tak to dupa blada! ale kto jak kto, ja nie dam rady! |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz racje zrzucimy ![]() edit: i właśnie zgłodniałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Mam tylko nadzieję, że czujecie się dobrze i wszystko w porządku. Ja za godzinę zmykam do lekarza jak zwykle troszkę mam stresa, a i muszę wyniki odebrać z morfologii, ciekawe jak tam moja anemia. Wybaczcie, ale będę wpadać rzadziej, ale dam znać jak po wizycie. Pozdrawiam
daj znac, jak u lekarza
Z moimi problemami dziaslowymi juz lepiej ,choc po porodzie musze odrazu zajac sie zebem ,ktory zostal przeze mnie prawie wybity na poczatku ciazy ,takze mimo ,ze bardzo chcialam to raczej nie bede mogla karmic piersia
Z nowych rzeczy u nas to.. M. przylozyl gdzies i rozwalil miske olejowa ,dobrze ,ze da sie szybko naprawic bo za tydzien wyjezdza do Polski. Bylam u poloznej dzisiaj ..posluchallysmy bicia serduszka malego ,zmierzyla mi wysokosc macicy i zwazyla ( 12 kg na plusie).
a dziś rano wypchało mi lewa strone brzucha a i ruchy czesciej na dole czuje, wczesniej wypychalo mi prawa strone i ruchy na gorze czułam...mam adzieje, ze nie przekrecil sie w koncowce nozkami do dolu ....a moze raczkami sie tak rozpycha
zobaczymy jutro

wg tego co gin mówi...bo ten cykl był mega długi
skandal, i piekny malutki brzusio, zycze poprawy wynikow