Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 19:18   #1741
malka
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Cytat:
Napisane przez Taste Pokaż wiadomość
Tak, w kat. 06 widać. Kieszonka na zamek nie jest w środku portfela, tylko na zewnątrz. Widziałam na żywo, bardzo ładny jest ten portfel.
Nieprawda, ta zewnętrzna kieszonka na zamek, która widać w katalogu nie jest na drobne. To taka atrapa (albo ozdoba, jak zwał tak zwał ) Wg mnie tam się drobne nie mieszczą, chyba, że jakieś jednogroszówki.
Kieszonka na drobne znajduje sie w środku portfela i jest zapinana na zamek.
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:31   #1742
ankoro
Wtajemniczenie

Ja na pytanie czy produkty z minikatalogu dostępnego w 07 i 08 podlegają upustowi i jakiemu otrzymałam taką odpowiedź:

Uprzejmie informujemy, że produkty z Minikatalogu można zamówić w katalogu 07/2010 i 08/2010.

Tam jednak, sorki, ale pracują debile.
Stary 2010-04-27, 19:37   #1743
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Ja na pytanie czy produkty z minikatalogu dostępnego w 07 i 08 podlegają upustowi i jakiemu otrzymałam taką odpowiedź:

Uprzejmie informujemy, że produkty z Minikatalogu można zamówić w katalogu 07/2010 i 08/2010.

.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:44   #1744
sto_krotka_
Raczkowanie

wczoraj napisałam ze strefy czy produkty LOGO z minikatalogu podlegają opustowi i odpisali mi tak:
Informujemy, że istnieje grupa produktów, które nie posiadają opustu,
ale ich wartość zwiększa podstawę opustu, np. produkty z logo,
artykuły pomocne w sprzedaży.

Produkty z Minikatalogu podlegają opustowi.

ja już nie wiem o co chodzi

Edytowane przez sto_krotka_
Czas edycji: 2010-04-27 o 19:45
sto_krotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:56   #1745
agulaa87
Raczkowanie

A mi odpisali tak:
Uprzejmie informujemy, że produkty z minikatalogu podlegają opustowi i zwiększają bazę opustu. Jednocześnie wyjaśniamy, że produkty niekosmetyczne mają 20% opustu, natomiast produkty z oferty logo tylko wliczają się do bazy opustu.

Z pozdrowieniami,
Magdalena Kruk
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska

Jedna konkretnie odpisać potrafiła..
agulaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:05   #1746
renia0809
Wtajemniczenie

czy możecie coś napisać o zestawie bransoletek Adeline? mam na nie chrapkę bo w katalogu wylądają fajnie jednak nie wiem jak się to ma do rzeczywistości, a może ktoś ma fotki?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:13   #1747
mirinda3
Raczkowanie

No więc nic konkretnego mi nie odp odnośnie strony :

"Szanowna Konsultantko,

Informujemy, że z powodu problemów technicznych nowa strona internetowa nie została wdrożona. O przewidywanym terminie wdrożenia poinformujemy w najbliższych dniach."
mirinda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:45   #1748
nocandy
Raczkowanie

Portfel Thilie

Zewnętrzna kieszonka zapinana na zamek ma po 1cm głębokości z każdej strony - raczej atrapa ale moje szczęśliwe łuski ślicznie się w niej zmieściły.

W środku jest:
- normalnej wielkości kieszonka na monety zapinana na zamek,
- jedna szeroka + jedna wąska przegródka na banknoty
- 4 przegródki na karty kredytowe/ bakomatowe itd.
- 2 długie przegródki - też można włożyć tam karty czy coś w tym rodzaju
- pod miejscem na karty kredytowe jest jeszcze miejsce na coś tam...

trochę jest tych przegródek i innych miejsc do zagospodarowania ale jakoś nie potrafię się zorganizować w tym portfelu

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:53   #1749
smerfetka25
Zakorzenienie

Czy te karteczki memo w pojemniku z logo są samoprzylepne?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mirinda3 Pokaż wiadomość
No więc nic konkretnego mi nie odp odnośnie strony :

"Szanowna Konsultantko,

Informujemy, że z powodu problemów technicznych nowa strona internetowa nie została wdrożona. O przewidywanym terminie wdrożenia poinformujemy w najbliższych dniach."
Dali nową stronę na próbę, coś im nie wypaliło i zrezygnowali. Ja tam się nie martwię, wolę naszą starą stronę
Stary 2010-04-27, 22:09   #1750
ololufe
Zakorzenienie

@ola93
Fair jest zdecydowanie jasniejszy.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:19   #1751
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Dali nową stronę na próbę, coś im nie wypaliło i zrezygnowali. Ja tam się nie martwię, wolę naszą starą stronę
Nie to są zwykłe karteczki. I do tego nie pasują karteczki te z kostek.
Stary 2010-04-27, 22:29   #1752
RoOxAnKaA
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam te karteczki i to są po prostu takie zwykłe karteczki Nie samoprzylepne

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Nie zauważyłam, że już odpowiedziałaś odnośnie tych karteczek

Mój blog
RoOxAnKaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:31   #1753
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo. Mam nadzieję, że nie uda im się wprowadzić tej nowej...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:33   #1754
ololufe
Zakorzenienie

Przytaczam odpowiedz jaka dostalam na temat dostepnosci torby Zebra. Troche na nich najechalam, ze zrozumialabym aby jej dostawa byla opozniona dla okregow normalnych, ale dla trendujacych juz - to powinni sie wstydzic.. Napisalam takze, ze z tego co mi wiadomo (nie wspominalam co prawda o wizazu ) torba ta bedzie sie cieszyla duzym powodzeniem w okregach normalnych, tak wiec moze wzieliby to pod uwage i sie lepiej przygotowali

Szanowna Konsultantko,

Dziękujemy, że zwróciła się Pani do nas i opisała występujące niedogodności co daje nam okazję do złożenia pisemnych wyjaśnień i przeproszenia za występujące nieprawidłowości.

Przygotowując ofertę katalogową z dużym wyprzedzeniem, opieramy się na planach i szacunkach zainteresowania danym artykułem ze strony Klientów. Na tej podstawie podejmowane są decyzje, dotyczące skali produkcji. Unikamy powstawania nadwyżek, ponieważ magazynowanie dużej ilości zapasów produktu znacznie zwiększyłoby jego cenę. Ponadto, co ważniejsze, możemy zagwarantować naszym Konsultantkom, że otrzymają kosmetyk wyprodukowany niedawno, z długim terminem przydatności do użycia.

Jeśli popyt w pierwszych dniach sprzedaży danego produktu przewyższa założenia, jest to dla nas sygnałem do zwiększenia produkcji. W zależności od specyfiki danego produktu przyspieszenie następuje natychmiast, bądź wiąże się z oczekiwaniem na dostarczenie komponentu niezbędnego do produkcji, który nie jest wytwarzany w naszej fabryce. Dodatkowo zwiększenie produkcji wiąże się z zamówieniem większej ilości opakowań, dostarczanych nam przez firmę zewnętrzną. W tym momencie jesteśmy w dużej mierze uzależnieni od możliwości poddostawcy.

Kolejnym elementem decydującym o możliwości szybkiego zwiększenia produkcji jest długość samego procesu produkcyjnego. By zachować wysoką jakość naszych produktów musimy dbać o to, by cały proces produkcji, łącznie z wykonaniem testów sprawdzających jakość, odbył się zgodnie ze standardami obowiązującymi w firmie.

W momencie uzupełnienia stanów magazynowych, zamówiony wcześniej przez Konsultantkę produkt dołączany jest automatycznie do jej najbliższego zamówienia. Gwarantujemy przy tym, że cena artykułów jest zgodna z tą, która obowiązywała w chwili ich zamawiania oraz utrzymane są wszystkie wypracowane promocje i opusty.
Aktualnie przewidywany termin dostępności Torby Zebra to 14.05.2010r.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i pozostajemy z nadzieją, że nasza współpraca będzie układała się coraz lepiej.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:49   #1755
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mam te karteczki i to są po prostu takie zwykłe karteczki Nie samoprzylepne

Dzięki dziewczyny na pewno ich teraz już nie zamówię

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość

Szanowna Konsultantko,

Dziękujemy, że zwróciła się Pani do nas i opisała występujące niedogodności co daje nam okazję do złożenia pisemnych wyjaśnień i przeproszenia za występujące nieprawidłowości.

W momencie uzupełnienia stanów magazynowych, zamówiony wcześniej przez Konsultantkę produkt dołączany jest automatycznie do jej najbliższego zamówienia. Gwarantujemy przy tym, że cena artykułów jest zgodna z tą, która obowiązywała w chwili ich zamawiania oraz utrzymane są wszystkie wypracowane promocje i opusty.
Aktualnie przewidywany termin dostępności Torby Zebra to 14.05.2010r.
Wow jakie pismo tym razem chociaż konkretnie odpisali
Stary 2010-04-28, 07:18   #1756
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25;18873304[COLOR=Silver
[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Mam nadzieję, że nie uda im się wprowadzić tej nowej...
A ja nie W starej stronie nie działa mi zakładka OFERTA SPECJALNA. Wczoraj im to napisąłam, zjechałam trochę, a oni zaczęli mi wmawiać że to wina przeglądarki, itp. Lecz to nie działa mi na żadnym kompie, i na żadnej przeglądarce, ani u mnie ani u TŻ, ani nawet w szkole. i w sumie czuję się tym trochę pokrzywdzona, bo czasem jest tam naprawdę fajna oferta

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

i w efekcie wysłałam im skany co mi się dzieje gdy próbuje włączyć tą zakładkę.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2010-04-28, 07:23   #1757
jouka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
A ja nie W starej stronie nie działa mi zakładka OFERTA SPECJALNA. Wczoraj im to napisąłam, zjechałam trochę, a oni zaczęli mi wmawiać że to wina przeglądarki, itp. Lecz to nie działa mi na żadnym kompie, i na żadnej przeglądarce, ani u mnie ani u TŻ, ani nawet w szkole. i w sumie czuję się tym trochę pokrzywdzona, bo czasem jest tam naprawdę fajna oferta

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

i w efekcie wysłałam im skany co mi się dzieje gdy próbuje włączyć tą zakładkę.
U mnie to samo. Może wszystkie trendujące mają problem z widocznością oferty internetowej?
jouka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:37   #1758
alloffkowa
Zakorzenienie

Jouka możliwe,. jak do nich napisałam to odpisali tak:
Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że Oferta specjalna wyświetla się prawidłowo. Prosimy o usunięcie plików cookie w Ustawieniach przeglądarki oraz sprawdzenie zabezpieczeń.,

Z pozdrowieniami,
Emilia Adamska
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska
Oliwka 21.07.2016
Stary 2010-04-28, 09:14   #1759
jouka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Jouka możliwe,. jak do nich napisałam to odpisali tak:
Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że Oferta specjalna wyświetla się prawidłowo. Prosimy o usunięcie plików cookie w Ustawieniach przeglądarki oraz sprawdzenie zabezpieczeń.,

Z pozdrowieniami,
Emilia Adamska
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska
To nie jeste kwestia cookie, bo zawsze wyświetlała mi się oferta bez problemu, i to w różnych przeglądarkach - a od kilku katalogów w żadnej... Myślę że to kwestia majstrowania przez nich przy stronie, i może trendującym wprowadzili jakiś błąd przy dostępie do tej zakładki Jak przez moment była nowa strona internetowa, to sprawdziłam i oferta się wyświetlała. Chyba pozostaje nam poczekać na nową stronkę, bo dyskusja z nimi jest bez sensu (też kilka razy zgłaszałam problem...).
jouka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:59   #1760
alloffkowa
Zakorzenienie

ale oni jak zwykle wiedzą wszystko najlepiej <wnerw>
Oliwka 21.07.2016
Stary 2010-04-28, 10:04   #1761
RoOxAnKaA
Wtajemniczenie

Mam takie pytanie, czy któraś z was ma może ten nowy wiśniowy krem do stóp? Jeśli tak, to czy wam też wylewa się z opakowania jak go tylko odkręcicie? Bo mój to wystarczy, że go odkręcę i już się cały wylewa :/ i nie wiem czy on po prostu jest taki rzadki czy przysłali mi felerny egzemplarz...

Mój blog
RoOxAnKaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:19   #1762
Douce24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoOxAnKaA Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, czy któraś z was ma może ten nowy wiśniowy krem do stóp? Jeśli tak, to czy wam też wylewa się z opakowania jak go tylko odkręcicie? Bo mój to wystarczy, że go odkręcę i już się cały wylewa :/ i nie wiem czy on po prostu jest taki rzadki czy przysłali mi felerny egzemplarz...
nie mam tego wiśniowego , ale 2 lata temu był arbuzowy i on też się wylewał. Taka konsystencja ....

Z każdym dniem coraz bardziej
K.
supercziroł

Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:21   #1763
Hosenka*
Zakorzenienie

Koleżanka uratowała mi zamówienie Nie składałam na I termin, bo miałam na jedyne 90 zł. Nie sądziłam, ze jednak sie uda złożyć

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:45   #1764
agulaa87
Raczkowanie

Mam do Was pytanko czy na tych szkoleniach kosmetycznych Piękno sukcesu to kosmetyczka mówi, jak zadbać o skóre itp czy to bardziej jest na zasadzie, że mówią jak zwiększyć sprzedaż? Bo dzisiaj idę pierwszy raz i nie wiem na co mam się szykowć
Stary 2010-04-28, 11:05   #1765
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaa87 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko czy na tych szkoleniach kosmetycznych Piękno sukcesu to kosmetyczka mówi, jak zadbać o skóre itp czy to bardziej jest na zasadzie, że mówią jak zwiększyć sprzedaż? Bo dzisiaj idę pierwszy raz i nie wiem na co mam się szykowć
Na takim szkoleniu byłam już bardzo, bardzo dawno. Kosmetyczka wypowiadała się na temat różnych rodzajów cery , omawiała je i radziła jaki kosmetyk dobrać do danego typu skóry. Oczywiście dobór kremu pochodził z oferty Avonu.
Były omawiane też poszczególne serie pielęgnujące z oferty firmy , ich skład i działanie a także przyrównanie ich do kosmetyków innych znanych firm występujących na rynku.
Na takim szkoleniu rozdają katalogi w których jest akurat dużo produktów pielęgnujących i na tych katalogach się pracuje.

Szkolenia są ciekawe i pozyteczne , bynajmniej ja miałam takie wrażenia. Mam nadzieję, że też Ci się spodoba
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:05   #1766
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez RoOxAnKaA Pokaż wiadomość
Nie, nie wylewa mi się, ale ma faktycznie rzadszą konsystencję. Zresztą na opakowaniu po angielsku jest napisane lotion, czyli ma to mieć konsystencję mleczka, a nie kremu.
Stary 2010-04-28, 11:36   #1767
agulaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Na takim szkoleniu byłam już bardzo, bardzo dawno. Kosmetyczka wypowiadała się na temat różnych rodzajów cery , omawiała je i radziła jaki kosmetyk dobrać do danego typu skóry. Oczywiście dobór kremu pochodził z oferty Avonu.
Były omawiane też poszczególne serie pielęgnujące z oferty firmy , ich skład i działanie a także przyrównanie ich do kosmetyków innych znanych firm występujących na rynku.
Na takim szkoleniu rozdają katalogi w których jest akurat dużo produktów pielęgnujących i na tych katalogach się pracuje.

Szkolenia są ciekawe i pozyteczne , bynajmniej ja miałam takie wrażenia. Mam nadzieję, że też Ci się spodoba
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź
Stary 2010-04-28, 11:45   #1768
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

mam informację dla Klubowiczek;

spotkania kwartalne organizują w kwietniu OMS a nie DMS, mają taki obowiązek, więc czekajcie na zaproszenia, lub zgłaszajcie do WA-WY

Taką info dostałam od znajomej OMS
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:53   #1769
asia2285
Zakorzenienie

Która z was miała puder prasowany idealny kolor i może mi napsac cz odcień fair jest bardzo jasny a czy light medium jest ciemny wogóle jakie są te odcienie bo nie mogę sie zdecydowac.
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:01   #1770
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia2285 Pokaż wiadomość
Która z was miała puder prasowany idealny kolor i może mi napsac cz odcień fair jest bardzo jasny a czy light medium jest ciemny wogóle jakie są te odcienie bo nie mogę sie zdecydowac.
JA mam fair i jestem zadowolona, cerę mam raczej jasną po zimie.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości