Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 16:57   #3541
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Karolinko ja do dzisiaj Filusia czuję raz mocniej, raz słabiej, a to już 29 tydzień o djutra. To normalne, nasze maluszki śpią i ruszają się tak, ze nei czujemy, meżus czuje jak rękę przyłoży a ja nie, przyzwyczjamy się też do tych delikatnych ruchów i ich nie czujemy. Nie martw się. Mój szaleniec dzisiaj jakiś spokojny, ale jak się położyłam na prawym boku, to sie odezwał, ze mam się obrócić jak wstałam to on śpi znowu to takie już przekorne stworzonka o własnem charakterku

Ja się dzisiaj znowu wkur....łam, tak maksymalnie, wiecie, ze mamy własną działalność, now ięc mieliśmy sporo vatu do zwrotu i od początku były pisma, ze maja go zaliczyć na poczet podatków a nie nam oddawać, no więc przylazły motyki z urzedu skarbowego-inaczej ich nie nazwę, Łukasz akurat byl u klienta, Mama je wpuściła a nie powinna była, powinna była im powiedziec, ze mnie nei ma i ,ze maja si eumowic, bo to ic zasrany obowiazek. No ale mam je wpuściła i te motyki zaczeły mi wymachiwać legitymacjami i mowic,ze na kontrole przyszły. No to już się wkurzyłam i mówię, ze musza sie umowic, a one, ze nie i ze musza dostac dokumenty. No to ja ,ze nie dostana, bo ja nie jestem ksiegowa, a ksiegowego nie ma-meza. To zaczely sie wymadrzac az w koncu ojczym wyskoczyl i je opierdizlil co one sobie mysla, ze mnie nie wolno denerwowac. Dzisiaj sie za mna wstawil-szok. No i te motyki weszly, kazaly jakis papier podpisac,ze byly i w koncu powiedzialam,ze jutro maz moze dokumenty im zawiesc. No to laskawie sie zgodzily, ale wredne byly jak szlag. Łukasz juz donaczelniczki dzwonil i skarge na nei złozyl, dzisiaj bedzie siedzialw nocy i przygotowywal papiery zeby sie nie dowalili do niczego. ehh mowie Wam brzuch mnie zaczal bolec i twardniec, az sie wystraszylam. Na szczescie nospe wzielam i jest lepiej ale powiedzialam,ze do konca ciazy nie chce widziec zadnych urzedasow, bo si eza bardzo denerwuje. Po tej akcji podjelismy decyzje z mezem,ze od wakacji zakladamy spolke w UK i nie bedziemy placic polskich podatkow,a dane dostarczamy droga elektroniczna wiec zadnego problemu nie ma.Tam podatki sa nizsze, a odpowiednik zusu to 500zł a nie tak jak u nas ponad 700. Tylko musimy zdrowotne bezposrednio do nfztu placic, jeszcze nie wiem jak to zalatwic,ale mezus pozalatwia. Ja nie wiem w tym naszym panstwie tylko zdzieraja z nas kase i doprowadzaja do bialej goraczki. Musiałam się wyzalic

Linka ja pamiętam o Tobie! Kochana współczuję bólu kości dupnej, mnie omija jeszcze, ale czasami też lekko boli, mnie brzuś i kręgosłup piersiowy najbardziej no i jelita. No i kłuje mnie w dole brzusia ,ale to mały coś tam robi, bo jak jest spokojny to nic nie boli. A jak tam spinanie brzusia dalej masz tak samo?? U mnie troszke mocniej, ale częstotliwość taka sama. Juz za tydzień mam wizytę
Carol, o US nic mi nie mow - ja mialam kontrole przez rok - mialam swoja mydlarnie - zaplacilam kilka tysiecy kary za to,ze ksiegowi czego nie dopilnowali (przepisow).

Od tego czasu wyleczylam sie z dzialalnosci gospodarczej.

She, ale bębenek fajny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 16:59   #3542
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

to i moj dodam, tez pasiak

w 12t3dn

a teraz zmalal!
Stary 2010-04-27, 17:01   #3543
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Carol, o US nic mi nie mow - ja mialam kontrole przez rok - mialam swoja mydlarnie - zaplacilam kilka tysiecy kary za to,ze ksiegowi czego nie dopilnowali (przepisow).

Od tego czasu wyleczylam sie z dzialalnosci gospodarczej.

She, ale bębenek fajny
Ojejku, współczuje, dlatego trzeba dawac do biura w ktorym oni sa odpowiedzialni za pomyłki, nie przedsiębiorca i wtedy oni by kary bulili nie Ty kochana. Ja się nei martwię o kary, bo mężuś rozlicza wszystko, ale i tak nerwów sie zje. A juz niedlugo sie zdziwia, bo podatków od nas nie dostana

She a gdzie Twoja śliczna buźka co????????????? Brzuszek masz cudowny!!!!!!!!! Taki okrąglinek!!!!!!!!!!! Suoer, ze w SR tak fajnie! A jak się czujesz kochana??

A gdzie jest Latko??????????????????Ka rolinko odezwij się!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:02   #3544
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki....
jestem po szkole rodzenia z tz...ćwiczyliśmy oddechy i pozycje do porodu- postanowiłam kupić tę wielką piłkę.... bo jak robilismy takie ćwiczenie - ze ja sobie się opierałam na piłce a mąż masował mi dół pleców....to uwierzcie chyba od 6mcy tak się nie czułam.... wreszcie plecy były takie jak dawniej......
Już nie mogę się doczekać tej wizyty jutro... jestem strasznie ciekawa z czym się bedzie wiązała ta moja cukrzyca, jak mi każą jeść, i czy bede musiała sie kłuć w palce i mierzyć poziom cukru(wolałabym tego uniknąć)

Darusia przesyłam tonę pozytywnych fluidów.... uwarzajcie na siebie...może sprubujcie na zmainę sobie dać trochę wolnego- zajmujcie się nią na zmianę, bo zwariujecie ....a to Oliwce nie pomoże

A poniżej załączam pasiastego brzuchala...
Piękny brzuszek
Jak patrze na Twój i teraz mój to mój taki zwis

Cytat:

w 12t3dn

a teraz zmalal!
Ee.. coś sie tam zaokrągla

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:03   #3545
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

w 12t3dn

a teraz zmalal!
Same pasiaczki pięknie kochana, już zaczyna być widaccudny maluszek! A buzi też brak

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-04-27, 17:53   #3546
she 00
Raczkowanie

Cytat:

She a gdzie Twoja śliczna buźka co????????????? Brzuszek masz cudowny!!!!!!!!! Taki okrąglinek!!!!!!!!!!! Suoer, ze w SR tak fajnie! A jak się czujesz kochana??

Powiedzmy że buzka była tamtego dnia mało reprezentacyjna.... A czuję się średnio...jak szłam z pociągu to aż mnie zanjoma zatrzymała na ulicy, zapytać się czy mi pomóc...bo tak blado wyglądam.... a przeszłam może 800metrów... nic czekam na czwartek na tą panią dietetyk- czytałam że z tego powodu powinni tez zęściej badać dzidzie i mnie- a oni w szpitalu do tej pory robili mi usg raz ...
No i we wtorek jadę najpierw do polskiego gina powiedziec mu że mnie opieprzyli w szpitalu za tę nospę i mg....we wtorek mam też po południu wizytę w szpitalu...więc mam nadzieje że zrobią USG i wogle trochę lepiej o nas zadbaja przez te cukrzycę- najwyższa pora 32 tydz mija ....

Irsin... widzę że moda na paski króluje... ja tam czekałam na powrót pasków i motywów marynarskich...po prostu je lubię....
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:14   #3547
Weronisia
Zakorzenienie

She00 piękny pasiasty brzuszek

Irsin Twój też powoli się pokazuje Mój to ogromniasty jest
Dziś spotkałam koleżankę, która ma termin 5 dni przede mną i ona nie ma wcale brzucha! a ja mam spory. Ona chodzi w normalnych ciuchach. No ale to jej pierwsza ciąża, a moja ho hoho
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:17   #3548
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Same pasiaczki pięknie kochana, już zaczyna być widaccudny maluszek! A buzi też brak
buzia przezywa jakis najazd brzydkich rzeczy
mimo, ze nigdy ich nie mialam
Stary 2010-04-27, 18:21   #3549
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
buzia przezywa jakis najazd brzydkich rzeczy
mimo, ze nigdy ich nie mialam
Irsin ponoć jak się cera psuje, to wróży dziewczynkę
Mi cera się bardzo poprawiła...
Stary 2010-04-27, 18:47   #3550
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane!
Hihi nie było mnie pół dnia a się za wami stęskniłam
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, moje kochanie uczyło się na lalce jak myć dzidzię, jak rozbierać jak ubierać, jak przewijać. Świetnie się spiał.
Po za tym rozmawiałam z tą położną co prowadziła że ostatnio czuje swędzenie i czy to może być coś innego czy to olać czy zawracać głowę mojej gin. No i na powiedziała że lepiej zadzwonić.
No więc rozmawiałam z moją. gin. powiedziała mi że to swędzenie może być związane z alergią (jestem alergikiem i ogólnie miałam zawsze katar sienny i oczy mnie swędziały ale może to przerzuty) albo może to być ta cholestaza. No i dziś z samego rana musiałam jechać zrobić badania z krwi. Powiedziała że trzeba na wszelki wypadek. Mam nadzieje że jednak nie mam tej cholestazy i ze tylko to alergia. Jutro mam mieć wynik 2 rzeczy a za 7dni roboczych wynik kwasów żółciowych.
Po za tym dziś byłam z mężem w pracy, głównie to w odwiedzinach, ale też pare spraw załatwiłam.
Wróciłam i jestem meeeeeeeeeeeeeega padnięta, głowa mnie rozbolała ale ogólnie brzuś się dobrze trzymał

She biedactwo mam nadziej że jutro okarze się że to nie tak straszne jak Cię straszyli, ja czytałam w książkach że cukrzyca przy prawidłowej diecie wogóle nie jest straszna i że jedynie dzidziuś może urosnąć duży

Karolinko ja też mam nadzieje że nasze Filipki posiedzą to przynajmniej 36tyg.
A na US się nie denerwuj, wiem jak to jest. Ja też się ostatnio zdenerwowałam nie pamiętam już czy pisałam ale dostałam od nich pismo żę jakiegoś wniosku nie uzupełniłam (który defakto bank składał, o ustanowieniu hipoteki) i na dodatek za późno wysłali i grozi mi to karą

Darusiu biedactwo tak współczuje Twojej córeczce, mam nadzieje że jak najszybciej jej przejdą te kolki. No i że coś pomoże wreszcie, tyle mamy specyfików i nic nie pomaga, kurcze szkoda strasznie.

Dziś jak byłam w pracy (moi rodzice prowadzą tą firmę) pokazywałam im ten wózeczek co chcemy kupić i możliwe że sypną kasą bo moja mama powiedziała że na wózek to dziadkowie raczej dają
Więc mam nadzieje że tak zrobią, bo w piątek z mężusiem palujemy jechać po niego

Kochane przepraszam was bardzo bo tylko pobierznie przeczytałam co tam u was, i jeśli zapomniałam komuś odpisać to strasznie przepraszam.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:00   #3551
skorpionek19
Rozeznanie

Dziewczynki brzuszki śliczne!!!!!!!!!!!!

Ja dzisiaj cały czas leżę, tyle co wstałam coś zjeść, a popołudniu spacerkiem poszłam 300 m do warzywniaka, po owoce.. pomyślałam, że może trochę świeżego powietrza mi pomoże.. ale nic nie pomaga... spotkałam koleżankę, a ona od razu mnie zapytała czy dobrze się czuję, bo niezbyt wyglądam, blado, tak słabiutko... no i tak się czuję, słaba, głowa mnie boli , a do tego w prawym boku coś mnie kuje... nie jest to ból , który trwałby cały czas ale co jakiś czas mnie tam kuje...

Karolinko nie denerwuj się, oj kochana Ty to masz coś ostatnio nerwowy okres.. proszę Cię, uważaj na siebie i Filipka.... Masz kochanego, pracowitego męża.. zapewne zrobi wszystko , żeby ktokolwiek nie miał się do czego przyczepić.. a te małpy swoją drogą, to tylko kopnąć w dup/...... nasza polska chora biurokracja... płakać się chce....

Zmykam dziewczynki, zaraz kładę malutka spać, no i sama kąpiel i do łóżka....

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:43   #3552
Linka24
Wtajemniczenie

Laseczki a ja mam pytanie. Czy zaopatrujecie sie w dzidziusiowe zakupki, typu zasypki, płyny, nozyczki i inne potrzebne rzeczy na allegro? czy kupujecie w sklepach
Brzucholki pierwsza klasa!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:45   #3553
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Laseczki a ja mam pytanie. Czy zaopatrujecie sie w dzidziusiowe zakupki, typu zasypki, płyny, nozyczki i inne potrzebne rzeczy na allegro? czy kupujecie w sklepach
Ja w sklepie

Stary 2010-04-27, 20:27   #3554
she 00
Raczkowanie

Kasiu ..jestem w szoku...znalazłam sklep który sprzedaje polską pościel, i wózki xlandera i leviroo.... super że ktoś się tym zajął na wyspach...
www.tootle.ie

Co do zakupów dzidkowych...to ja różnie i tu i tu.... zasypki nie mam zamiaru wogle stosować(a że zamierzam używac ekopieluch to liczę że nie bedę się musiała użerać żadnymi odparzeniami) kosmetyki kupiłam tylko coś do kompielki i lekki balsam(podobno odchodzi się od oliwek i kompieli codziennej bo niszczą bariere ochronna skóry).... na początek myśle że starczy....

nic spadam, bo zaraz przychodzą znajomi...
buziaki dziewczynki
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:47   #3555
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu ..jestem w szoku...znalazłam sklep który sprzedaje polską pościel, i wózki xlandera i leviroo.... super że ktoś się tym zajął na wyspach...
www.tootle.ie

Co do zakupów dzidkowych...to ja różnie i tu i tu.... zasypki nie mam zamiaru wogle stosować(a że zamierzam używac ekopieluch to liczę że nie bedę się musiała użerać żadnymi odparzeniami) kosmetyki kupiłam tylko coś do kompielki i lekki balsam(podobno odchodzi się od oliwek i kompieli codziennej bo niszczą bariere ochronna skóry).... na początek myśle że starczy....

nic spadam, bo zaraz przychodzą znajomi...
buziaki dziewczynki
Ja kupuje też balsam
Tzn mleczko do ciała
Do kąpieli płyn. i na pupę Alantan No i krem z factorem

Ja bedę kąpała codziennie i to o tej samej porze.. bo to by był rytm dnia, kąpiel, jedzonko i spać To bardzo ważne dla maluszka..
A tym bardziej w lato

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-04-27 o 20:48
Stary 2010-04-27, 20:52   #3556
metropolitan
Zadomowienie

latkoo, moi rodzice i tesciowie też powiedzieli, że wózka młodzi nie kupują tylko dziadki
a dziadek powiedział, że pierwszemu prawnuczkowi wypłaca becikowe
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:06   #3557
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
podobno odchodzi się od oliwek i kompieli codziennej bo niszczą bariere ochronna skóry).... na początek myśle że starczy....
To się zgadza, że teraz lekarze nie polecają codziennych kąpieli, lecz raz w tygodniu, a na codzień obmycie szyjki, i tych miejsc gdzie dziecko może się spocić.
Położna też nie polecała mi niczego do kąpieli, wręcz zakazała płynów itp.
Kazała do wody wlewać kilka kropel oliwki i to wszystko. Dziwne, ale spróbowałam. Skóra dziecka była od razu nasmarowana ale spodobało mi się i chyba z pół roku tak robiłam.
Teraz też będę tak robić
Pamiętam, ze tylko moją córcię kąpałam codziennie, bo tak wtedy się robiło. A jak przyjechałam po roku do Niemiec, to lekarz był w szoku, że w Polsce się tak robi
Stary 2010-04-27, 21:07   #3558
Gosiaro
Wtajemniczenie

Metropolitan na pewno czujesz już dzidzię, ale jeszce o tym nie zawsze wiesz.Ja miałam tez takie watpliwości.Na początku myślkałam, ze to mi w brzuchu burczy

Carol nie dziwie się, że sie wkurzyłas!Co za urzędy paskudne!Jak masz taką możliwosc to więcej tym hienom juz nic nie płać!

Dziewczyny czy wy tez macie takie chwile, że wam sie wydaję, że zasłabniecie za chwile.Ja tak miałam wczoraj.Akurat na szczęście siedziałam na wykładzie na szkole rodzenia.Czułam, że odpływam...Napiłam sie soczku i mi po chwili przeszło.

Wogle nie chce wam robić smaka, ale może tylko ja mam takie zachcianki na ogórki małosolne.Własnie wstawiłam drugą partię, bo pierwszą już zjadłamZa kilka dni więc znowu wyzerka.Co dziwne na kiszone wogle nie mam chęci.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:10   #3559
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
latkoo, moi rodzice i tesciowie też powiedzieli, że wózka młodzi nie kupują tylko dziadki
Ale fajnie Ja nigdy na nic nie mogłam liczyć. Wszystko kupowaliśmy sami. Po drugim dziecku wszystko rozdałam, a teraz znowu muszę wszystko kupić

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy tez macie takie chwile, że wam sie wydaję, że zasłabniecie za chwile.Ja tak miałam wczoraj.Akurat na szczęście siedziałam na wykładzie na szkole rodzenia.Czułam, że odpływam...Napiłam sie soczku i mi po chwili przeszło.
Ja tak mam i to dość często. W różnych sytuacjach: w sklepie, na spacerze, w domu...
Zawsze pomaga woda - bez niej nie ruszam się z domu.
Stary 2010-04-27, 21:31   #3560
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
U mnie tez tak mówią że wózek kupują dziadki I kupili

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
To się zgadza, że teraz lekarze nie polecają codziennych kąpieli, lecz raz w tygodniu, a na codzień obmycie szyjki, i tych miejsc gdzie dziecko może się spocić.
Położna też nie polecała mi niczego do kąpieli, wręcz zakazała płynów itp.
Kazała do wody wlewać kilka kropel oliwki i to wszystko. Dziwne, ale spróbowałam. Skóra dziecka była od razu nasmarowana ale spodobało mi się i chyba z pół roku tak robiłam.
Teraz też będę tak robić
Pamiętam, ze tylko moją córcię kąpałam codziennie, bo tak wtedy się robiło. A jak przyjechałam po roku do Niemiec, to lekarz był w szoku, że w Polsce się tak robi
Co kraj to obyczaj
Nawet w przypadku kąpania dzieci

Ja znów słyszalam że wlasnie kąpanie codzienne dziecka jest ważne bo to własnie taki rytuał i wogole
A co do oliwek do kąpania.. własnie też tak robią.. Albo kupują specjalnie takie oliwki do kąpieli..
Ale ja tez słyszałam (w szkole u mnie tak mowili) ze dla dziecka ważny jest dotyk rodzica, taki masaż który wykonuje się własnie przy okazji smarowania oliwką czy tam balsamem

Alee każda z nas i tak znajdzie swój sposób na pielęgnacje swojego maluszka

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-04-27 o 21:36
Stary 2010-04-27, 23:06   #3561
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja na buzi ani jednego wyprysku nie mialam, nic sie nie zmienilam-wrozylo chlopca-jest oliwka

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

nasza mala jest kapana codziennie, uwielbia ju zkapiele, pierwsze 3 dni plakala, teraz jest mega szczesliwa, kapiel wiazemy z masazykiem, ja kapie tz robi mleczko i od razu o kapieli kolacyjka, zreszta ja sama uwielbiam ja kapac, czuje jakas wieź taka i uwielbiam to jej spojrzenie zadowolenia-nawet jesli kapiel jest w bolach kolkowych to sie uspokaja od cieplej wody i od tego ze to jej ulubiona czynnoscpodobnie ma z ubieraniem, male dzieci podobno nie lubia, a jej nic nie przeszkadza ze przekladam jej cos przez glowke:P

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
ja kupowalam w sklepie kosmetyki i nozyczki i te inne rzeczy, wiekszosc w Rossmanie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:06   #3562
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No ja tez nic nie mam na buzi i jakos nie 'zbrzydlam' jak to sie czasem mowi a ma byc Anulka . Ale ze u Darusi w ostatniej chwili sie zmienilo to i Anulce moze cos tam wyrosnac . Kochane a slyszalyscie o takim przekonaniu ze jak dokucza bardzo zgaga to dzidzia bedzie miala ciemne wloski?

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:10   #3563
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
No ja tez nic nie mam na buzi i jakos nie 'zbrzydlam' jak to sie czasem mowi a ma byc Anulka . Ale ze u Darusi w ostatniej chwili sie zmienilo to i Anulce moze cos tam wyrosnac . Kochane a slyszalyscie o takim przekonaniu ze jak dokucza bardzo zgaga to dzidzia bedzie miala ciemne wloski?
To moja bedzie miała czarrrrneee..

a na buzi tez nie zbrzydłam Nic mi nie wyskakuje, nie roztyłam sie, nic mi nie puchnie, jak to na dziewczynki podobno bywa

Stary 2010-04-27, 23:21   #3564
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie ja slyszalam ze bedzie miala wloski, nie bedzie lysa, u nas sie sprawdzilo , mialam zgage cala ciaze i mala ma duzo wloskow i dosc dlugie.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

mnie nogi spuchly 3 dni przed porodem, obraczke i pierscionek mialam jeszcze na porodowce na palcach ale tez bylo ciezko sciagnac wiec tez paluszki troche napuchly, po porodzie tez mi sie na nogach opuchlizna z 5 dni trzymala i wszystko przeszlo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:18   #3565
latko0
Zadomowienie

Metropolitan to wpsaniale że dziadkowie tacy kochani. U nas moja teściowa do mebelków nam dokłada i to dość dużo, a drudzy właśnie mówili o wózku, no ale nie chcę przywiązywać się do tego bo wiadomo lepiej liczyć na siebie

Gosiu ja jeszcze nic nie mam z kosmetyków, ale myślę że większość kupie w sklepie.

Co do kąieli to u nas w Polsce nadal uważa się że dziecko powinno się myć codziennie (tak mówiła położna ze SR, mówiła też że w innych krajach jest różnie) my planujemy myć codziennie tak jak napisała Kardashi to taki rytuał będzie, kąpiel, jedzonko i spać Oby tylko Filipek wiedział że trzeba po tym wszystkim iść spać

Dziewczynki a ja jestem wściekła jak osa. Już wam wcześniej pisałam że męża poproszono żeby był chrzestnym, mąż się zgodził choć szczerze powiem że niepowinien bo poprosili go 2,5tyg. przed chrzetem i to jako wyjście awaryjne on był wzięty (bo pierwotnie móeili że kto innny ma być) no więc nie dość że misiek musiał biegać i załatwiać formalności nabiegu to jeszcze wczoraj dzwoni tatuś dzidziusia (na 5 dni przed chrztem) i oznajmia że jest zamówiony fotograf i że według tradycji chrzestny kupuje świecę i płaci za fotografa. Tak się zdenerwowałam, że nie spałam pół nocy. Po prostu szok, nie dość że nie mieliśmy czasu zebrać pieniędzy bo tak późno powiedzieli to jeszcze na 5 dni przed chrzetem mówi o fotografie. Wie że mamy teraz dużo wydatków, że dzidziuś w drodze, że wszystko musimy pokupować bo nic nie mamy, i że z pieniędzmi nam się nie przelewa i taki numer.
Ja rozumiem że kiedyś zamawiano fotografa bo nie każdy miał aparat ale teraz każdy ma aparta, i można zrobić tysiąc pięknych zdjęć samemu (nawet ja mogę )
No i ogólniejestem przybita, nie dość że tyle wydatków, to jeszcze w samochodzie pare bardzo drogich części trzeba wymienić, i ten chrzest.
Stary 2010-04-28, 09:25   #3566
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane!!!
Nie weszłam już wczoraj, bo mężuś przygotowywał dokumenty do US i już od rana tam siedzi.

Kasiu dziękuje wlaśnie sie dowiadujemy wszystkiego o spółkach brytyjskich i na pewno jak choć troszkę bedzie taniej, to zamykamy tutaj firme i te hieny nic nie dostaną. Kotuś uważaj na siebie, najleopiej nie chodź nigdzie z bolącą głowką! A mnie tez czasami kłuje wszędzie, nie wiem co to, ale nie boli bardzo i przechodzi więc to nic groźnego.

Karolinko ja już się martwiłam o Ciebie! na szczęście wszystko w porządku i bardzo sie ciesze, dobrze, ze zrobiłaś badania, na pewno wszystko jest w porządku, ale lepiej chuchać na zimne! Świetnie, ze już w piatek jedziecie po wózek! Nam jak wiecie miała teściowa kupic, ale ona ma ślub 24 lipca siostry Łukasza i 20 tys na niego idzie, do tego robi sobie implanty zębów drugie tyle i powiedzieliśmy jej, ze sami kupimy, ale to w sierpniu dopiero, fotelik będzie więc wszędzie malego zabierzemy.

Co do urody w ciąży, to ja się nie zmieniłamw cale, jedynie mam skórę bardziej tłustą i raz po raz cos mi wyskoczy i będzie Filuś, a z Olą też się nie zmieniłam wcale, ja powiem Wam, ze nie wierze w te gadania nic a nic, co ma być to będzie, żadne gadanie nie jest w stanie o tym decydować. A zgagi nie mam to będzie łysol heheh nie wierze i już

Linka ja na allegro wszystko kupuję, nie mogę chodzić za dużo, bo tak jak Gosi wczoraj robi mi sie słabo a poza tym spina się brzuś i nie mam siły . Może w 38 tc jak nei wyjdzie jeszcze będe robić wszystko czegom i ne wolno zeby sie urodził A co do zasypki, ja kupuję jak już mówiłam kosmetyki Penaten :balsamik do ciała, żel do mycia ciałka, kremik z filtrem i na odparzenia. A no sudocrem w razie czego mam, linomag jeszcze dokupię i wszystko, oliwki nie chce widzieć.
A co do kąpania będzie codziennie, niech sobie położne gadają co chcą i wg mnie plotą bzdury żeby nie kąpać codziennie!!! Przecież po 1 jak mówi Kardashi dzidzia musi mieć zachowany rytm dnia, musi wiedziec , ze po kąpieli jedzonko i spanko, jak ma się tego nauczyć bez codziennej rutyny? Przyzwyczai sie poza tym, ze nie musi sie kąpać codziennie, a po 2 to maleńkei ciałeczko bardzo sie poci, bardziej niż nasze, przy samym karmieniu malutek jest cały spocony, szczególnie przy cycusiu, ma całą mokrą główkę i plecki, jak tu po cąłym dni potów go nei wykapać, jak sie śpi bez kąpania? Fuj, strasznie, ono ma takie ciałko jak nasze, tak samo reaguje i musi być świezutkie i czyściutkie żeby dobrze się spało.

Gosiu ja tez uwielbiam ogoraski małosolne, ale zawsze je uwielbiałam, więc to żadna zachcianka wczoraj loda wciełam jedynie, ale zachcianek nie mam i oby tak zostało i kochana uważaj z tymi zasłabnieciami, w ciży zaawansowanej to normalka podobno ale jakże fatalna też mi się czasem tak zrobi. Mnie ostatnio znowu podkrwawia z nosa, ale jestem alergikiem, a poza tymnaczynka sa słabe i to też normalka

Musze jeszcze do dentysty iść , bo mi sie uszczerbią plombowana 6 na dole, kurde, chciałam po porodzie bo ząbki ok, ale znowu wydatek, wolałabym Filipkowi coś kupić.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Metropolitan to wpsaniale że dziadkowie tacy kochani. U nas moja teściowa do mebelków nam dokłada i to dość dużo, a drudzy właśnie mówili o wózku, no ale nie chcę przywiązywać się do tego bo wiadomo lepiej liczyć na siebie

Gosiu ja jeszcze nic nie mam z kosmetyków, ale myślę że większość kupie w sklepie.

Co do kąieli to u nas w Polsce nadal uważa się że dziecko powinno się myć codziennie (tak mówiła położna ze SR, mówiła też że w innych krajach jest różnie) my planujemy myć codziennie tak jak napisała Kardashi to taki rytuał będzie, kąpiel, jedzonko i spać Oby tylko Filipek wiedział że trzeba po tym wszystkim iść spać

Dziewczynki a ja jestem wściekła jak osa. Już wam wcześniej pisałam że męża poproszono żeby był chrzestnym, mąż się zgodził choć szczerze powiem że niepowinien bo poprosili go 2,5tyg. przed chrzetem i to jako wyjście awaryjne on był wzięty (bo pierwotnie móeili że kto innny ma być) no więc nie dość że misiek musiał biegać i załatwiać formalności nabiegu to jeszcze wczoraj dzwoni tatuś dzidziusia (na 5 dni przed chrztem) i oznajmia że jest zamówiony fotograf i że według tradycji chrzestny kupuje świecę i płaci za fotografa. Tak się zdenerwowałam, że nie spałam pół nocy. Po prostu szok, nie dość że nie mieliśmy czasu zebrać pieniędzy bo tak późno powiedzieli to jeszcze na 5 dni przed chrzetem mówi o fotografie. Wie że mamy teraz dużo wydatków, że dzidziuś w drodze, że wszystko musimy pokupować bo nic nie mamy, i że z pieniędzmi nam się nie przelewa i taki numer.
Ja rozumiem że kiedyś zamawiano fotografa bo nie każdy miał aparat ale teraz każdy ma aparta, i można zrobić tysiąc pięknych zdjęć samemu (nawet ja mogę )
No i ogólniejestem przybita, nie dość że tyle wydatków, to jeszcze w samochodzie pare bardzo drogich części trzeba wymienić, i ten chrzest.

Wiesz co jak co ale to jest bezczelność , ja bym nie poszła już na ten chrzest, kurde ludzie nie mają wyczucia za grosz!!!!!!!!! jak tak można, nie płaćcie tego kochanie!! Macie dzidziulka i na niego potzrebujecie pieniądze, co oni sobie wyobrażają????? Mnie by to do głowy nie przyszło żeby takie coś powiedziec i to jeszce 5 dni pzred, co oni myślą, ze Wy śpicie na kasie??!!! Ja piernicze az ja sie wkurzylam, takie rzeczy działaja na mnie jak płachta na byka!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Gosiu piękne zdjęcie na nk!!! Brzuś masz cudny!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-04-28, 09:32   #3567
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość

nie no dla mnie to jakaś kpina, nie dość że tak poźno poprosili Twojego TŻ żeby został chcrzestnym to zmuszają Was żebyście opłacili fotografa, po pierwsze nawet jak jest taka tradycja, chociaz nigdy o niej nie słyszałam to może to zaproponować ojciec chrzestny a nie rodzic będzie Was zmuszać , ja na Waszym miejscu za nic bym nie płaciła i zależy jaka to jest rodzina czy żyjeciez nimi blisko czy nie, ale wogóle wycofała bym się z tego, niech sobie szukają innego naiwniaka
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:57   #3568
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane!!!
Nie weszłam już wczoraj, bo mężuś przygotowywał dokumenty do US i już od rana tam siedzi.

Kasiu dziękuje wlaśnie sie dowiadujemy wszystkiego o spółkach brytyjskich i na pewno jak choć troszkę bedzie taniej, to zamykamy tutaj firme i te hieny nic nie dostaną. Kotuś uważaj na siebie, najleopiej nie chodź nigdzie z bolącą głowką! A mnie tez czasami kłuje wszędzie, nie wiem co to, ale nie boli bardzo i przechodzi więc to nic groźnego.

Karolinko ja już się martwiłam o Ciebie! na szczęście wszystko w porządku i bardzo sie ciesze, dobrze, ze zrobiłaś badania, na pewno wszystko jest w porządku, ale lepiej chuchać na zimne! Świetnie, ze już w piatek jedziecie po wózek! Nam jak wiecie miała teściowa kupic, ale ona ma ślub 24 lipca siostry Łukasza i 20 tys na niego idzie, do tego robi sobie implanty zębów drugie tyle i powiedzieliśmy jej, ze sami kupimy, ale to w sierpniu dopiero, fotelik będzie więc wszędzie malego zabierzemy.

Co do urody w ciąży, to ja się nie zmieniłamw cale, jedynie mam skórę bardziej tłustą i raz po raz cos mi wyskoczy i będzie Filuś, a z Olą też się nie zmieniłam wcale, ja powiem Wam, ze nie wierze w te gadania nic a nic, co ma być to będzie, żadne gadanie nie jest w stanie o tym decydować. A zgagi nie mam to będzie łysol heheh nie wierze i już

Linka ja na allegro wszystko kupuję, nie mogę chodzić za dużo, bo tak jak Gosi wczoraj robi mi sie słabo a poza tym spina się brzuś i nie mam siły . Może w 38 tc jak nei wyjdzie jeszcze będe robić wszystko czegom i ne wolno zeby sie urodził A co do zasypki, ja kupuję jak już mówiłam kosmetyki Penaten :balsamik do ciała, żel do mycia ciałka, kremik z filtrem i na odparzenia. A no sudocrem w razie czego mam, linomag jeszcze dokupię i wszystko, oliwki nie chce widzieć.
A co do kąpania będzie codziennie, niech sobie położne gadają co chcą i wg mnie plotą bzdury żeby nie kąpać codziennie!!! Przecież po 1 jak mówi Kardashi dzidzia musi mieć zachowany rytm dnia, musi wiedziec , ze po kąpieli jedzonko i spanko, jak ma się tego nauczyć bez codziennej rutyny? Przyzwyczai sie poza tym, ze nie musi sie kąpać codziennie, a po 2 to maleńkei ciałeczko bardzo sie poci, bardziej niż nasze, przy samym karmieniu malutek jest cały spocony, szczególnie przy cycusiu, ma całą mokrą główkę i plecki, jak tu po cąłym dni potów go nei wykapać, jak sie śpi bez kąpania? Fuj, strasznie, ono ma takie ciałko jak nasze, tak samo reaguje i musi być świezutkie i czyściutkie żeby dobrze się spało.

Gosiu ja tez uwielbiam ogoraski małosolne, ale zawsze je uwielbiałam, więc to żadna zachcianka wczoraj loda wciełam jedynie, ale zachcianek nie mam i oby tak zostało i kochana uważaj z tymi zasłabnieciami, w ciży zaawansowanej to normalka podobno ale jakże fatalna też mi się czasem tak zrobi. Mnie ostatnio znowu podkrwawia z nosa, ale jestem alergikiem, a poza tymnaczynka sa słabe i to też normalka

Musze jeszcze do dentysty iść , bo mi sie uszczerbią plombowana 6 na dole, kurde, chciałam po porodzie bo ząbki ok, ale znowu wydatek, wolałabym Filipkowi coś kupić.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Wiesz co jak co ale to jest bezczelność , ja bym nie poszła już na ten chrzest, kurde ludzie nie mają wyczucia za grosz!!!!!!!!! jak tak można, nie płaćcie tego kochanie!! Macie dzidziulka i na niego potzrebujecie pieniądze, co oni sobie wyobrażają????? Mnie by to do głowy nie przyszło żeby takie coś powiedziec i to jeszce 5 dni pzred, co oni myślą, ze Wy śpicie na kasie??!!! Ja piernicze az ja sie wkurzylam, takie rzeczy działaja na mnie jak płachta na byka!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Gosiu piękne zdjęcie na nk!!! Brzuś masz cudny!
Kochana bardzo dziękuje za wsparcie i że się o mnie martwiłaś
Co do kosmetyków to tylko moge powiedzieć że jak ktoś paluje używać pieluszek jednorazowych to podobno posypka jest wogóle zbędna i nie powinno się jej używać, bo jak siusiu wsiąknie w pieluszke to po pewnym czasie zaczyna parować i z posypki robi się kremik który się wałkuje i to podobno niezdrowe dla dziecka. Jeśli ktoś zamierza użuwać tetrowych pieluszek to jak najbardziej bo maluszek odrazu zgłasza że ma siusiu
Co do tego chrztu to mówiłam mężowi że mógł powiedzieć że nie mamy pieniędzy i że nie zapłacimy,że mamy inne wydatki. No ale mój mąż jest często za grzeczny i nie potrafi odmówić zwłaszcza że to jego brat cioteczny taki z którym dość dobry kontakt utrzymuje. No ale nabuntowałam go i powiedziałąm żebydziś zadzwonił i powiedziałzę raczej nie damy rady i czy nie mogę np. ja robić zdjęć, albo jako że mamy kamerę to że może nakręce film i fajna pamiątka będzie. Mam nadzieje że się zgodzą.
No a z tym zdenerwowaniem to tak jak pisałam jak się obudziłam z tego wszystkiego 0 3 w nocy to do teraz nie śpie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
nie no dla mnie to jakaś kpina, nie dość że tak poźno poprosili Twojego TŻ żeby został chcrzestnym to zmuszają Was żebyście opłacili fotografa, po pierwsze nawet jak jest taka tradycja, chociaz nigdy o niej nie słyszałam to może to zaproponować ojciec chrzestny a nie rodzic będzie Was zmuszać , ja na Waszym miejscu za nic bym nie płaciła i zależy jaka to jest rodzina czy żyjeciez nimi blisko czy nie, ale wogóle wycofała bym się z tego, niech sobie szukają innego naiwniaka
Dziękuje Ci kochana, mężuś powinien powiedzieć odrazu że nie za bardzo może być i odmówić, 2,5 tyg. to kpina żeby kogoś tak późno prosić na chrzestnego. A jak byśmy mieli wykupioną wycieczkę na długi weekend i nas by nie było. Wrrrr... Po prostu kipię z wściekłości
Stary 2010-04-28, 10:00   #3569
Gosiaro
Wtajemniczenie

Carolku dziękuję!!!Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja rezygnuje tez z oliwki.Będę uzywać do kapieli oilatum, (na zmianę z płynem 2 w 1 hippa).Podobno wtedy skóra jest nawilżona wystarczająco.Poza tym krem do pupy, do buzki, linomag, krem z filtrem i moze co na komary ( tak sobie mysle, że latem wieczorkiem mozew się zdarzyc jakies komarzysko, ale nie wiem czy dzieci mozna takie male smarowac jakimis odstraszaczami????).
Ogolnie podobaja mi się kosmetyki hippa i dobre opinie slyszalam tez o serii baby dream z rossmanna.
Mi tez bardzo z nosa krew leciała.zaczęłam brac rutimoscorbin i teraz juz jest ok.
Latko normalnie szok z tym fotografem!Jak tak mozna????Przeciez to ich zachcianka,a nie mus!Jakies nowe zwyczaje wymyślają sobie!Ja tez bym im sama zdjęcia zrobila i niech sie wypchają.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:06   #3570
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Carolku dziękuję!!!Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja rezygnuje tez z oliwki.Będę uzywać do kapieli oilatum, (na zmianę z płynem 2 w 1 hippa).Podobno wtedy skóra jest nawilżona wystarczająco.Poza tym krem do pupy, do buzki, linomag, krem z filtrem i moze co na komary ( tak sobie mysle, że latem wieczorkiem mozew się zdarzyc jakies komarzysko, ale nie wiem czy dzieci mozna takie male smarowac jakimis odstraszaczami????).
Ogolnie podobaja mi się kosmetyki hippa i dobre opinie slyszalam tez o serii baby dream z rossmanna.
Mi tez bardzo z nosa krew leciała.zaczęłam brac rutimoscorbin i teraz juz jest ok.
Latko normalnie szok z tym fotografem!Jak tak mozna????Przeciez to ich zachcianka,a nie mus!Jakies nowe zwyczaje wymyślają sobie!Ja tez bym im sama zdjęcia zrobila i niech sie wypchają.
Dziękuje wam wszystkim za wsparcie, wczoraj siedziałąm i ryczałam, pół wieczora że to trzeba kupić, tam to i siamto i ten chrzest. Dziś już troche lepiej.
Z tymi kosmetykami to jest ich tyle że sama nie wiem, nawet się nie zastanawiałam. Dziś będe zamawiała mebelki dla Filipka
I pewnie odrazu zacznę kupować też kosmetyki bo tak to stały by na środku
Tylko ja nie wiem jeszcze do końca co chce kupić, a już napewno nie wiem jakiej firmy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości