Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 20:04   #1171
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)

Olka, poza tym, że ciągle sądzę, że Rosjanom to po prostu nie na rękę, to... głosy mogą być nałożone - ten filmik był w necie w tylu wersjach (dłuższych i krótszych, ze śmiechami w tle i bez nich), że hej. Poza tym, jakby Rosjanie chcieli się nas pozbyć, toby już zadbali o to, żeby na tym terenie NIKOGO niepowołanego nie było. Nie wierzę, że dopuściliby do tego, żeby sobie ktoś po lesie spacerował czy pobiegł sprawdzić, co się stało.
Poza tym wg czarnych skrzynek zawalił pilot. Kolaborował?
No i chyba raczej naszych nie dobijano, bo nie było czego, ze to tak wulgarnie ujmę.
Byłabym w wielkim szoku, gdyby się okazało, że Rosjanie maczali w tym palce.

Basia, chyba nie narzekasz, że Cię tak rodzinka nazywa
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:09   #1172
pagka
Wtajemniczenie

Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Wiem, że mnie tu zaraz zlinczujecie, że znowu poruszam temat ale zwracam honor Madzi odnośnie filmiku po katastrofie. Dlaczego? Rozmawiałam z tatą o tym, że ponoć specjaliści nic nie widzą i nie słyszą na tym filmiku. Tato powiedział, że słychać polskie głosy, kazał mi posłuchać na małych słuchawkach (pchełkach) i rzeczywiście-SŁYCHAĆ.
Wniosek?
Ruskie nam ubiły pilotów i tuszują sprawę co by kolejnej wojny światowej nie było.
Ola ja już ostatnio nie chciałam o tym pisać, ale uwierz mi tam nie było nikogo kogo można było dobić... Po takiej katastrofie to flaki na drzewach wiszą i nie ma możliwości, żeby ktoś to przeżył, np. z wypadkiem samochodowym nie ma porównania. Wiem to bo obecnie obracam się w takim kręgu ludzi, którzy mają styczność z samolotami, katastrofami itd.
Druga sprawa, że brat znajomej zginął w tej katastrofie i nie było czego identyfikować... Praktycznie nic z niego nie zostało i ona zastanawiała się czy cokolwiek przyjedzie w trumnie.
Więc w żadne teorie spiskowe nie wierzę, także w te, że to Putin wraz z Tuskiem to zorganizowali...
Stary 2010-04-27, 20:10   #1173
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanix Pokaż wiadomość
Cześć
Ja tylko na chwilkę, gdyż mam motywację do pisania pracy i muszę ją szybko skończyć Tż stwierdził, że pojedziemy gdzieś na ten weekend majowy, ale do tego czasu praca ma być prawie napisana Także ja męczę licencjat, a tż szuka miejsca na odpoczynek Faaajnie
Dba o Ciebie ten Twój facet pisz, pisz

a mój mi napisał, że miał właśnie męską rozmowę przy piwkie z ojcem - jak mężczyzna z mężczyzną. i dopisał: ”PS jutro wracam a majówka tuż-tuż ” - a ja oczywiście już mam swoją teorię na to, o czym była ta męska rozmowa, oraz na to, co się stanie na majówce
Stary 2010-04-27, 20:10   #1174
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że mnie tu zaraz zlinczujecie, że znowu poruszam temat ale zwracam honor Madzi odnośnie filmiku po katastrofie. Dlaczego? Rozmawiałam z tatą o tym, że ponoć specjaliści nic nie widzą i nie słyszą na tym filmiku. Tato powiedział, że słychać polskie głosy, kazał mi posłuchać na małych słuchawkach (pchełkach) i rzeczywiście-SŁYCHAĆ.
Wniosek?
Ruskie nam ubiły pilotów i tuszują sprawę co by kolejnej wojny światowej nie było.
Szczerze ?
Nie wiem - może ktoś tam gadał po polsku a może nie - głos zawsze można podłożyć. Nie wiem... i jakoś mnie to nie interesuje.
Nie wierzę tylko, że ktokolwiek to przeżył na tyle, żeby móc "gadać" - jeśli nawet ktoś tam dychał po katastrofie, to krótko i tylko tyle, że serce pracowało... Gdyby naprawdę ktoś tam biegał aż tak, żeby musieli do niego strzelać to to chyba byłby Chuck Norris albo człowiek z największym cholernym szczęściem w nieszczęściu na świecie.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:11   #1175
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
nicol grypa żołądkowa panuje w całej Polsce

Płaszcz na poczcie :P
Nie strasz tą grypą
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Rodzynka, fajny pierścień baaardzo ładnie wygląda (swoją drogą, chyba carmi pytała, czy diamenty - nie rozróżniasz, wsiuro?! )
Cytat:
Napisane przez malgorzatek85 Pokaż wiadomość
Rodzynka gratulacje!!!dopiero teraz doczytalam

Nie wiem czy on tak moze.Rozmawialam z nim tylko przez tel.Obiecal,ze pogada z dziekanem co robic w takiej sytuacji.Ja zaproponowalam,aby on zostal juz tym moim promotorem a recezentem bedzie moj promotor od lic.Moze sie zgodzi!
Umowilam sie z nim,ze jak bede na uczelni to podejde do niego,zobaczymy co on zalatwi przez ten czas.Narazie mam pisac dalej,ale ja nie chce zmieniac promotora teraz!
Szkoda,ze odkryl to dopiero na 2 miesiace przed obrona...zatwierdzajac juz pol pracy.
Ja juz naprawde mam dosc tego wszystkiego
Ciekawe co sie jutro wydarzy,zlamie noge???
Dziękuję
Oj... wcześnie się zorientował
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Witam... buuuuu.... jesteście bez serca..... tyle pisać....... ja nie nadążam
Tutaj ciężko ogarnąć wszystko nawet po kilku godzinach nieobecności
Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Bry

Czemu mi wczoraj żadna nie napisała, że mamy nową zaręczoną?

Wyciągnęłam cytaty z ostatnich kilku dni, ale nadrabiam dopiero

I jak ta kandyzowana skórka? Bo smaka narobiłaś I ja ostatnio tez często robię sałatkę z zupek

Gratuluję i zazdroszczę
Dziękuję bardzo
Stary 2010-04-27, 20:13   #1176
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
a mój mi napisał, że miał właśnie męską rozmowę przy piwkie z ojcem - jak mężczyzna z mężczyzną. i dopisał: ”PS jutro wracam a majówka tuż-tuż ” - a ja oczywiście już mam swoją teorię na to, o czym była ta męska rozmowa, oraz na to, co się stanie na majówce
Nie martw się - to samo mnie wzięło w piątek - TŻ najpierw poszedł pogadać z kuzynem, z którym się razem chowali za dzieciaka, a później z najlepszym kumplem, a baaaardzo rzadko mu się to zdarza. Plus te jego teksty ostatnie i zaczęłam się wkręcać :/ na szczęście już mi przeszło i jadę na majówkę z czystym sumieniem i brakiem większych oczekiwań poza spędzeniem kilku miłych dni z moim kochanym
Stary 2010-04-27, 20:14   #1177
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Basia, chyba nie narzekasz, że Cię tak rodzinka nazywa
No na początku może miłe, ale taką sobie formę wybrali i cały czas się tak do mnie zwracali a ja narzeczoną nie jestem...
Stary 2010-04-27, 20:15   #1178
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dba o Ciebie ten Twój facet pisz, pisz

Nigdy nie wiesz co się może wydarzyć.

Aanix Ale faaajnie Męcz szybciutko pracę!
Stary 2010-04-27, 20:18   #1179
OlkaR
Zakorzenienie

A ja Wam powiem tak... niektórzy "głosy" słyszeli zaraz po pojawieniu się filmiku w internecie. Kolejna sprawa... też myslałam, że ludzie nie wychodzą cało z takich katastrof ale zwróćcie uwagę- dziób samolotu razem z kabiną pilotów są praktycznie nienaruszone- w takim wypadku owszem, mogli nie przeżyć ale równie dobrze mogło im tylko połamać nogi. Poza tym, cały dziób ma kształt pocisku co tylko daje mu lepszy poślizg po terenie niż całej reszcie samolotu.
Polskie czy nie polskie- rosyjski głos w każdym razie mówi "ubijaj" i mówił to na pierwotnej wersji filmu i mówi to samo na wszelkich przeróbkach.
Szczerze? Wcale bym się nie zdziwiła gdyby to była ich robota.

A co do niepowołanych osób na terenie itd... kto jak kto ale oni mają sposoby na "niechcianych"

Nie wiem no. Ja jestem skłonna twierdzić że jednak maczali w tym palce.
Stary 2010-04-27, 20:19   #1180
skimos
Zakorzenienie

Naj, rain ja tam za was trzymam kciuki
My nigdzie na weekend 3-majowy nie jedziemy, zresztą TŻ pracuje 2.05, a ja mam nadzieję się zabrać za mgr.
Ale tydzień później jedziemy do mojej babci (no i tam się rodzinka zjedzie :P) ale wolę żeby się oświadczył w czworo oczu niż więcej i on o tym wie
Olka dziś w komentarzach na onecie dot. tej katastrofy ktoś zamieścił zdjęcia (z jakiegoś rosyjskiego forum - ponoć tam pełno jest) z katastrofy, na którym widać zwłoki. Właściwie to kawałki. I naprawdę, oni nie mieli jak cokolwiek powiedzieć.
Ponoć niedaleko jakiś hotel polski jest, może szybko dobiegli i stąd te głosy. Jeśli nie to pewnie podłożone, albo wyobraźnia płata figle.
Zresztą i tak nie wierzę że dowiemy się prawdy co tam się działo i dlaczego tak się stało.

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-04-27 o 20:21
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:23   #1181
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Gdyby naprawdę ktoś tam biegał aż tak, żeby musieli do niego strzelać to to chyba byłby Chuck Norris albo człowiek z największym cholernym szczęściem w nieszczęściu na świecie.
mógł po prostu leżeć z połamanymi nogami ale żyć i przy okazji być pilotem, który wiedział co się stało...

A co do czarnych skrzynek... wszystko przy tym robią Rosjanie. Oni rozpracowują skrzynki, oni prowadzą dochodzenie, oni się zajmują wszytskim co tam było. Dlaczego nie zaproponowali współpracy Polakom?
Bo mają cos do ukrycia

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Olka dziś w komentarzach na onecie dot. tej katastrofy ktoś zamieścił zdjęcia (z jakiegoś rosyjskiego forum - ponoć tam pełno jest) z katastrofy, na którym widać zwłoki. Właściwie to kawałki. I naprawdę, oni nie mieli jak cokolwiek powiedzieć.
Ponoć niedaleko jakiś hotel polski jest, może szybko dobiegli i stąd te głosy. Jeśli nie to pewnie podłożone, albo wyobraźnia płata figle.
Zresztą i tak nie wierzę że dowiemy się prawdy co tam się działo i dlaczego tak się stało.
Owszem, jest pełno zwłok ale osób było ponad 90.... jedne poszarpane zwłoki już robią wrażenie całej masy. Zresztą tak jak powiedziałam wcześniej, kabina pilotów jest cała.
Nie wierzyłam w to że tam coś słychać, wsłuchałam się no i swoje wiem. Nie sądzę, żeby ktoś się bawił w podkładanie akurat takich głosów. No ale, każdy ma swoje zdanie.
A prawdy się nie dowiemy bo jakby prawda wyszła na jaw to by nam bombki nad głowami latały. A i tak pewnie będą latać. Kwestia czasu.
Stary 2010-04-27, 20:23   #1182
skimos
Zakorzenienie

ja szukam sobie praktyk..spać mi się chce, nie mam głowy pisać listów motywacyjnych, i tak pewnie nikt tego nie czyta :P dlatego do Tchibo napisałam co mi ślina na język przyniosła :P

Stary 2010-04-27, 20:24   #1183
pagka
Wtajemniczenie

Ola ale właśnie Rosjanie współpracują z Polakami przy tych skrzynkach...
Stary 2010-04-27, 20:26   #1184
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Naj, rain ja tam za was trzymam kciuki
Za naj trzymaj podwójnie, ale za mnie podziękuję nie wierzę i tyle... Mój TŻ jest mocny w gadaniu jeśli chodzi o te sprawy, ale o czyny jakoś go nie podejrzewam póki co
Nie chcę się wkręcać, bo to tylko później trudniej do domu wracać :/
Cytat:
mógł po prostu leżeć z połamanymi nogami ale żyć i przy okazji być pilotem, który wiedział co się stało...

A co do czarnych skrzynek... wszystko przy tym robią Rosjanie. Oni rozpracowują skrzynki, oni prowadzą dochodzenie, oni się zajmują wszytskim co tam było. Dlaczego nie zaproponowali współpracy Polakom?
Bo mają cos do ukrycia
Z tego co ja słyszałam, to Polacy mają wgląd w to co oni tam na miejscu robią Chociaż mogę mieć przestarzałe informacje, bo ta sprawa ze spiskiem, zamachem i teoriami działa mi na nerwy i nie czytam na ten temat
Stary 2010-04-27, 20:27   #1185
skimos
Zakorzenienie

Olka prawdy na pewno się nie dowiemy, bo i skąd. Połowa mediów zalobbowana, politycy też. Magia pieniądza. Co do pilotów - wątpię, jeśli nastąpił wybuch to i tak nie mieli szans, a przecież i sama siła uderzenia była ogromna - nawet jeśli przód przetrwał. A na zdjęciach były kawałki osób, i to naprawdę kawałki. Makabryczne. Takie, że nie wierzę żeby ktoś to przetrwał.
(chociaż z drugiej strony to też może być fotomontaż i tak kółko się zamyka)
Ale ponoć Polacy tam współpracują z Rosjanami, chociaż kto to wie.
ja już nie chcę o tym myśleć.
Ten świat żyje w takiej obłudzie że się w głowie nie mieści, i się nie mieści jaką siłę ma pieniądz. Przynajmniej w mojej.
Czasem tak sobie myślę że czas już na koniec tego świata, koniec dawania ludziom kolejnej szansy.

Stary 2010-04-27, 20:31   #1186
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
A prawdy się nie dowiemy bo jakby prawda wyszła na jaw to by nam bombki nad głowami latały. A i tak pewnie będą latać. Kwestia czasu.
Co do ostatnich dwóch zdań to akurat niestety się zgadzam. Mam tylko nadzieję, że do tego czasu zdążę swoje przeżyć i już mnie to nie będzie dotyczyło. Chociaż patrząc na rozwój wypadków na świecie nie byłabym taka pewna. A pewnym jest, że IV Wojna Światowa już raczej nam nie zagrozi, bo III zrobi swoje na tyle z całym arsenałem, że najwyżej na maczugi i kamienie by ją toczyli...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Co do pilotów - wątpię, jeśli nastąpił wybuch to i tak nie mieli szans, a przecież i sama siła uderzenia była ogromna - nawet jeśli przód przetrwał.
O właśnie. Oglądałam kiedyś program o katastrofach lotniczych i tam było, że siła, jaka się wytwarza w czasie uderzenia samolotu o ziemię bez problemu skręca kark. A jakby nie patrzeć do tego nie trzeba zaraz całego samolotu roznosić w drobny mak - ot - takie potężne szarpnięcie i po ptokach jak to mówią...
Stary 2010-04-27, 20:39   #1187
OlkaR
Zakorzenienie

Tak, współpracują prokuratorzy, którzy zbierają śrubki na miejscu wypadku, tyle jest współpracy Polaków. Zero wglądu do czarnych skrzynek (wgląd mieli dopiero po zbadaniu tego przez Rosjan), zero wglądu w badania ciał, nic...

No ale, zostawmy ten temat bo tak możemy sobie w kółko rozmawiać i wyciągać różne wnioski itd....

Nie ma sensu psuć sobie humorów.

Chcę mężczyznę!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

btw. weszłam na profil ex na nk bo dodał nowe zdjęcie.... Boże jak pięknie wyszedł....ehhh szkoda że jest takim gnojem
Stary 2010-04-27, 20:47   #1188
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Olka to co widać na prawie wszystkich zdjęciach to jest tył samolotu a nie kabina pilotów. Porównałam nawet te zdjęcia ze zdjęciami samolotu sprzed katastrofy i jestem teraz pewna,że to na pewno jest tył

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
T
btw. weszłam na profil ex na nk bo dodał nowe zdjęcie.... Boże jak pięknie wyszedł....ehhh szkoda że jest takim gnojem
Daj linka

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:54   #1189
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Wniosek?
Olu...Po pierwsze-to nie dziób samolotu przetrwał-to byłoby niemożliwe.Zapewniam Cię,że cały dziób łącznie z pilotami został zmiażdżony....smutne,ale prawdziwe.To co ludzie biorą za kokpit to tył samolotu z oderwaną blachą. Przyglądnij się zdjęciom.Przód samolotu jest ogromny,a to jest takie malutkie (widać jak na zdjeciach stoją obok ludzie).

Co do polskich głosów-nikt nie zaprzecza,że świadkami wypadku byli Polacy.Polacy też nakręcili tam filmik. Widziałam wywiad z naocznym świadkiem-Polakiem,który przebywał akurat w okolicy w jakimś hotelu.

Pewnie,że dużo rzeczy jest dziwnych,ale akurat z pewnymi Twoimi stwierdzeniami się nie zgadzam.

Nie wierzę w dobijanie-nie było czego.
A ten filmik pojawił się w tylu wersjach,że ciężko stwierdzić ile razy coś było nakładane-czytałam o tym też na Onecie i widziałam dzisiaj wywiad ze specjalistą-nikt nie wie ile razy było montowane przy tym nagraniu.

Głowa mnie boli...Był u mnie M. i zapytał mnie co bym odpowiedziała,gdyby ponownie przede mną uklęknął...hmm...i która to mówiła,że ponowne zaręczyny to przesada?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:54   #1190
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Daj linka
Na klubie (mimo wszystko nie chciałabym, żeby taka naprzykład panna Mad go widziała)
Stary 2010-04-27, 20:55   #1191
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Głowa mnie boli...Był u mnie M. i zapytał mnie co bym odpowiedziała,gdyby ponownie przede mną uklęknął...hmm...i która to mówiła,że ponowne zaręczyny to przesada?
200% normy ?
Kurcze... ja to bym chciała chociaż do setki dobić
Stary 2010-04-27, 20:56   #1192
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Wam powiem tak... niektórzy "głosy" słyszeli zaraz po pojawieniu się filmiku w internecie. Kolejna sprawa... też myslałam, że ludzie nie wychodzą cało z takich katastrof ale zwróćcie uwagę- dziób samolotu razem z kabiną pilotów są praktycznie nienaruszone- w takim wypadku owszem, mogli nie przeżyć ale równie dobrze mogło im tylko połamać nogi. Poza tym, cały dziób ma kształt pocisku co tylko daje mu lepszy poślizg po terenie niż całej reszcie samolotu.
Polskie czy nie polskie- rosyjski głos w każdym razie mówi "ubijaj" i mówił to na pierwotnej wersji filmu i mówi to samo na wszelkich przeróbkach.
Szczerze? Wcale bym się nie zdziwiła gdyby to była ich robota.

A co do niepowołanych osób na terenie itd... kto jak kto ale oni mają sposoby na "niechcianych"

Nie wiem no. Ja jestem skłonna twierdzić że jednak maczali w tym palce.
a własnie weszłam specjalnie na wizaz, zeby wam o tym napisac, bo dzwoniła do mnie mama. mówiła, ze ogladała dzisiaj dokument w tv o tym.. i mowili tam ze:
rzeczywiscie z kabiny pilota ktos wyszedł, było słychac głos o zabijaniu i został ten ktos zabity;
-prawdopodobnie 3 osoby były tylko ranne, w tym niby jakas jedna duchowna
-sa urzadzenia rozmagnesowujace cos tam, ze samolot traci orientacje;
-jakas przyjaciolka kaczynskiego jechała na obchody pociagiem i mowiła, ze była piekna pogoda i nie było tam mgły (to skad sie wziełą mgła?)
-powstały dwie wersje filmiku- jeden nakrecony przez ruska (ktory został zasztyletowany później) i jeden przez Polaka. Polak opowiadał, ze uciekł gdzies na bagna, gonił go jakis ruski i kazał mu oddac kasete- polak był cwany i dał mu czysta kasete, a nie ta z filmikiem.
pierwotna wersja filmiku została usunieta ze stron rosyjskich
-internauci rosyjscy pisza, ze dziwia sie polakom, ze tak ufajom ruskom.

wiecie co.. nie wiem, czy to prawda, czy nie, ale zaczynam sie troche bac.
w ogole jestesmy teraz łatwym łupem i z pewnoscia jeszcze nim przez jakis czas pozostaniemy...

powiem wam cos jeszcze- mozecie mnie wysmiac lub uwierzyc. Znam taka osobę, która ma objawienia. Sa one zatwierdzone przez koscioł (nie zadna choroba psychiczna czy cos). I przypomniało mi sie, ze ona kiedys mowiła, ze jak polska straci niepodległosc, to na długie lata jej nie odzyska...
Stary 2010-04-27, 21:00   #1193
skimos
Zakorzenienie

kurdeeeeeeee
chciałam przeprasować płaszcz i chyba go przypaliłam, na samym przodzie

Stary 2010-04-27, 21:02   #1194
crozee
Zakorzenienie

http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...WIAT/485557209
przeczytajcie cały artykuł..
Stary 2010-04-27, 21:07   #1195
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
powiem wam cos jeszcze- mozecie mnie wysmiac lub uwierzyc. Znam taka osobę, która ma objawienia. Sa one zatwierdzone przez koscioł (nie zadna choroba psychiczna czy cos). I przypomniało mi sie, ze ona kiedys mowiła, ze jak polska straci niepodległosc, to na długie lata jej nie odzyska...
Pierwszej części nie cytuję, ale odnośnie "zaufania". Moim zdaniem "ufamy" bo się boimy. Prawda jest taka, że z prezydentem czy bez, z rzadem czy bez- nie mamy najmniejszych szans.

A co do zacytowanego... Nie wiem sama co o tym myśleć, ale wierzę, że są ludzie którzy mają objawienia, sny prorocze i takie tam.
I odnośnie niepodległości Polski też jestem skłonna uwierzyć, że coś takiego może nastąpić.
Nie oszukujmy się, jesteśmy krajem tak naprawdę biednym w dobry rząd i wyszkolone wojsko. Zasoby naszego wojska ograniczają się w wiekszości do rezerwistów w wieku mojego taty (no jakoś nie widzę żeby się stawił w pełnej gotowości w razie W, prędzej spakuje manatki, zabierze żonę, córkę, psa i kota i wyjedzie w pierony tak zwane).
Także ja wierzę i w objawienia i w to, że jakaś wojna będzie.
Może nie dziś, nie jutro, ale będzie. Przy czym wydaje mi się, że jak stracimy niepodległość to już nigdy jej nie odzyskamy.
Stary 2010-04-27, 21:09   #1196
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
Te wszystkie teorie to ja już czytałam 2 tygodnie temu.
I powtarzam-po pierwsze-to nie kabina pilota.To tył samolotu,gdzie był bagażnik. Mógł ktoś tam przy tym grzebać,mógł nawet zostać postrzelone dla obezwładnienia (co zostało ukryte),ale w życiu nie uwierzę,że ktoś tę katastrofę przeżył. Oni lecieli z prędkością min. 230 km/h i samolot przekoziołkował i w ogóle siła była taka,że nie ma możliwości.

Jeśli nie wierzycie,to zobaczcie też na Youtubie filmiki z katastrofy Kopernika i Kościuszki w latach 80tych- po prostu sieczka. Nawet są pokazane dokładnie ciała...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:11   #1197
raingirl
Zakorzenienie

Słabi jesteśmy - to fakt. Co z tego, że jest NATO, ONZ, Unia Europejska... jak coś to się wypną na nas - to więcej niż pewne ...
Stary 2010-04-27, 21:15   #1198
crozee
Zakorzenienie

kurcze chyba nawet poszukam to co ona miała w tych objawieniach.. bo ktos mi to przysłał kiedys na maila..

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Słabi jesteśmy - to fakt. Co z tego, że jest NATO, ONZ, Unia Europejska... jak coś to się wypną na nas - to więcej niż pewne ...
a obama pojdzie sobie grac w golfa..
Stary 2010-04-27, 21:16   #1199
najfajniejsza
Zakorzenienie

co do katastrofy - zgadzam się z Motylkiem.
co do lubego - on nie jest kombinatorem, nie podpuszcza mnie ot tak wie, ze to delikatny temat i nie wkręcałby mnie specjalnie z tą majówką. napisał to wszystko razem na pewno przypadkiem, bo po prostu tęskni i cieszy się na wspólny wypad. ale to, że gadał z tatą, napisał, żeby mnie trochę podekscecić jutro mi opowie, że chodziło o rąbanie drzewa po prostu ja sobie niepotrzebnie wszywam - ale już ochłonęłam

OK, wracam do pracy

PS skimos, bidulo - nie wiem, jak się takie przypalenia czyści, ale na pewno się da
Stary 2010-04-27, 21:18   #1200
crozee
Zakorzenienie

a ja uwazam, ze gdyby naprawde nie mieli jakiegos celu, to by tak wszystkiego nie sprzatali i by człowiekowi nie wzieli kasety. i nie wymienialiby swiateł na lotnisku.
http://filipstankiewicz.salon24.pl/1...pliwosci8B183B
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości