Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 09:15   #751
magdalenka23
Raczkowanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

hej happy i aga.

Aga wyleczyłaś się z alergii? jak czujesz się z nowymi piersiami? nie jest dziwnie i niewygodnie?
Stary 2010-04-28, 09:19   #752
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
Witaj Aga
Jak dzisiejszy nastroj ?
Sama nie wiem ,chyba nie jest za dobrze kurcze
ale jak jest mi gorzej to ide sobie do twojej galerii i mi sie nastrój poprawia hihi

Cytat:
Napisane przez magdalenka23 Pokaż wiadomość
hej happy i aga.

Aga wyleczyłaś się z alergii? jak czujesz się z nowymi piersiami? nie jest dziwnie i niewygodnie?
Nie nie wyleczyłam znajoma ma cos mi przywiezc na próbe co do piersi to czuje sie ok ,nie jest dziwnie jest fajnie ze cos z przodu odstaje;-)

Edytowane przez aga3331
Czas edycji: 2010-04-28 o 09:24
aga3331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:29   #753
magdalenka23
Raczkowanie

najlepiej to wybierz się do lekarza, ja też mam alergię, na słońce, mróz itd. przeżywam katusze 2-3 razy w roku. Kiedyś wylądowałam na pogotowiu, bo myślałam że oszaleję. Dali mi zastrzyki i do domu takie minii tableteczki- bardzo silne- miałam je brać tylko trzy dni po pół(podobno na hormonach). starczyły na parę lat. niestety nie powiem Ci jak się nazywały, zresztą bez recepty nie dostałbyś ich. Nie wiem też jak silną masz tą alergię. Ja miałam strasznie, twarz, przeprzyki mi wybrzuszało, kolana- nie mogłam ich zginać,takie bańki, na wszystkich kostkach, uszy itd. Aga idź do lekarza bo szkoda czasu na choroby, po co masz się męczyć.
Stary 2010-04-28, 09:58   #754
kejsiii
Rozeznanie

Hej dziewczyny ale dziś śliczny dzień u was tez tak słoneczko świeci??

Aga kurcze a ta wysypka nie ma nic wspólnego z operacją?? Pytałaś lekarza?? Bo ona Ci wyszła po operacji tak?? Czy wcześniej miałaś już coś takiego??

Magera co z Tobą zaczynam się martwić jak wczorajsze badania jak USG nic nie piszesz ??????

Edytowane przez kejsiii
Czas edycji: 2010-04-28 o 09:59
kejsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:09   #755
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090

Cytat:
Napisane przez kejsiii Pokaż wiadomość

Aga kurcze a ta wysypka nie ma nic wspólnego z operacją?? Pytałaś lekarza?? Bo ona Ci wyszła po operacji tak?? Czy wcześniej miałaś już coś takiego??

Magera co z Tobą zaczynam się martwić jak wczorajsze badania jak USG nic nie piszesz ??????
pamiętam, ze większość dziewczyn tutaj - po operacji - miało wysypkę na piersiach - ogólnie na klatce piersiowej, takie nie przyjemne krostki - ale nie wiem czy to swędziało....
myślę, że to jakiś odczyn alergiczny...
jednak większości to po jakimś czasie znikało - ale trzeba by się zapytać dziewczyn czy brały coś odczulającego na tą wysypkę...
Stary 2010-04-28, 10:11   #756
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Cytat:

Hej u nas tez tak swieci ;-)
będe szla to sie dowiem czy to nie od OP moze jakies osłabienie po narkozie czy cos i ciało tak reaguje zobaczymy;-)
Narazie lece sobie na spacerek jak maluszek sie obudzi bo tak fajowsko jest
No magera sie nie odzywa ale moze lata i coś załatwia pewnie lata po lekarzach wiesz jak to jest i ile czasami sie czeka

Edytowane przez aga3331
Czas edycji: 2010-04-28 o 10:14
aga3331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:48   #757
ilma79
Raczkowanie

Hello
Aga właśnie wczoraj już miałam napisać że gratuluje nowych piersi, nie wiem jak ty to tak szybko zrobilaś bo jeszcze niedawno temu myślałaś o powiększeniu. Ale teraz to jest super.

Myśle że kiedyś zrobie te badania genetyczne ale najpierw ide wyciąć tego guzka zaraz po weekendzie majowym udało mi sie zapisać na zabieg.

HAPPY kochana nie odpisujesz mi na maila, ja dzięki Tobie brne do przodu, umiesz mnie pocieszyć i podnieść na duchu, dziękuję.

Agnes nie narzekaj masz suuuuper cycuszki.
Stary 2010-04-28, 11:12   #758
Duita
Raczkowanie

ja też miałam wysyp syfkow na cycach po operacji, ale nie swedziały i szybko przeszło. Aga może pojdziesz do apteki i poprosisz o jakis srodek odczulający. są takie bez recepty, całkiem dobre. raczej małoprawdopodobne że to uczulenie na silikon. objawiałoby się to zupełnie inaczej: gorączka, ból, no i nie goiłoby się szybko. więc Aga mysle ze nie ma czym się martwic.
Stary 2010-04-28, 12:18   #759
magera
Rozeznanie

Cześć dziewczynki kochane
Wybaczcie nieobecność, ale jakoś tak ktoś zabalował wczoraj
To chyba było odreagowanie na różne stresy, no ale jestem już...

Kochane, mam zielone światło na zabieg od mojego czarodzieja
Prześwietlił mnie na wylot wczoraj i wszystko jest pięknie

Kejsiii kochana niczym się nie przejmuj. Mój doktorek wszystko mi wytłumaczył.
Nie ma opcji (jak któraś dziewczyna pisała), ze nowotwór jest uśpiony, a ingerencja skalpela go "obudzi". Wg. niego to bajki cioci Jadzi
Nie żebym chciała tu komuś ubliżyć- broń bosze....
Wszystko zależy od tego ile genów przejęło się po tej obciążonej rodzinie, ale powiększenie piersi nie ma na to żadnego wpływu!!!! Jak ma być , to i tak będzie. Czy zrobimy cycuchy czy nie. Ważna jest kontrola, kontrola, kontrola...

Agunia kochana... maszerujesz do lekarza z tą wysypką!!!!! I nie ma zmiłuj...

Happy kochana... dobrze "godosz" kobito

Pozdrawiam dziewczynki tymczasem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kejsiii zerknij na priv

.
magera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:36   #760
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilma79 Pokaż wiadomość
Hello
Aga właśnie wczoraj już miałam napisać że gratuluje nowych piersi, nie wiem jak ty to tak szybko zrobilaś bo jeszcze niedawno temu myślałaś o powiększeniu. Ale teraz to jest super.

Myśle że kiedyś zrobie te badania genetyczne ale najpierw ide wyciąć tego guzka zaraz po weekendzie majowym udało mi sie zapisać na zabieg.

HAPPY kochana nie odpisujesz mi na maila, ja dzięki Tobie brne do przodu, umiesz mnie pocieszyć i podnieść na duchu, dziękuję.

Agnes nie narzekaj masz suuuuper cycuszki.

Ilus!
Ale ja ci odpisalam.Chyba?
A jak nie,to sorry.Bo sobie z wieloma osobami mailuje i moze jednak przeoczylam. Jesli tak to sie poprawie.
Ilcia,cale szczescie,ze nie zrezygnowalas z cycuchow.
Bo juz sie o ciebie martwic zaczelam.
Trzymaj sie.Bedzie git.
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:25   #761
ilma79
Raczkowanie

Happy to jest link tabelka z Ultra High Profile http://www.mentorcorp.com/global/phy...t-implants.htm

mi dr zaproponował 400cc z High Profile i powiedział że więcej na szerokośc nie wejdzie., jak widać na tabeli z UHP wejdzie dużo więcej, może się spytam o takie.

Magera spadłaś mi z nieba z tym wyjaśnieniem co do "obudzenia nowotworu" bo to przeczytałam i miałam wątpliwości do powiększenia.

Edytowane przez ilma79
Czas edycji: 2010-04-28 o 16:27
ilma79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:28   #762
Carmen5548
Przyczajenie

Hello Laseczki!

Chcialabym sie przywitac i poznac Ja tez jestem jedna z tych szczesciar i powiekszylam piersi 08.04.2010r
Mam 26lat, 165cm wzrostu i waze 56kg. Dostalam zelki 325g. Sa piekne, choc gdybym trafila tu przed operacja, na te forum, napewno wziela bym przyklad z Was Kobietki i wybrala wieksze coz...trudno! Pozatym moj lekarz, uwazal, ze wieksze i tak sie nie zmieszcza (MASAKRA!) Ale ogolnie jest git
Carmen5548 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:30   #763
pysia222
Zakorzenienie

Hej Carmen milo Cie poznac
Napisz prosze jesli mozesz u kogo robilac .
Stary 2010-04-28, 18:22   #764
anna_ivy
Zadomowienie

Aga, jak Twoja alergia? Mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej Wpadlam Cie tyle przestrzec przed jakimkolwiek antybiotykiem na alergie ... rzeczywiscie to malo madry pomysl, a wrecz szkodliwy ... Pewna jestem, ze jestes na takie pomysly za madra i krzywdy sobie nie zrobilas ...

Aguniu, ja sama tez jestem alergikiem i po operacji jedyne co mi dolegalo, to luszczaca sie skora na piersiach. Moja dermatolog mowila, ze to od srodkow dezynfekujacych i zalecila natluszczanie bezpieczna oliwka dla niemowlat. Bromek tez to zalecal, wiec smarowala i przeszlo.

Jesli wciaz masz dolegliwosci, to najlepiej zasiegnij porady swojego lekarza lub dermatologa Napewno skutecznie doradza! Mozesz tez kupic bez recepty Zyrtec - calkiem skutecznie leczy takie swedzace wypryski.
Wiele radosci z nowych nabytkow
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:30   #765
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Cytat:
Napisane przez magera Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki kochane
Wybaczcie nieobecność, ale jakoś tak ktoś zabalował wczoraj
To chyba było odreagowanie na różne stresy, no ale jestem już...

Kochane, mam zielone światło na zabieg od mojego czarodzieja
Prześwietlił mnie na wylot wczoraj i wszystko jest pięknie

Kejsiii kochana niczym się nie przejmuj. Mój doktorek wszystko mi wytłumaczył.
Nie ma opcji (jak któraś dziewczyna pisała), ze nowotwór jest uśpiony, a ingerencja skalpela go "obudzi". Wg. niego to bajki cioci Jadzi
Nie żebym chciała tu komuś ubliżyć- broń bosze....
Wszystko zależy od tego ile genów przejęło się po tej obciążonej rodzinie, ale powiększenie piersi nie ma na to żadnego wpływu!!!! Jak ma być , to i tak będzie. Czy zrobimy cycuchy czy nie. Ważna jest kontrola, kontrola, kontrola...

Agunia kochana... maszerujesz do lekarza z tą wysypką!!!!! I nie ma zmiłuj...

Happy kochana... dobrze "godosz" kobito

Pozdrawiam dziewczynki tymczasem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kejsiii zerknij na priv
Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
Aga, jak Twoja alergia? Mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej Wpadlam Cie tyle przestrzec przed jakimkolwiek antybiotykiem na alergie ... rzeczywiscie to malo madry pomysl, a wrecz szkodliwy ... Pewna jestem, ze jestes na takie pomysly za madra i krzywdy sobie nie zrobilas ...

Aguniu, ja sama tez jestem alergikiem i po operacji jedyne co mi dolegalo, to luszczaca sie skora na piersiach. Moja dermatolog mowila, ze to od srodkow dezynfekujacych i zalecila natluszczanie bezpieczna oliwka dla niemowlat. Bromek tez to zalecal, wiec smarowala i przeszlo.

Jesli wciaz masz dolegliwosci, to najlepiej zasiegnij porady swojego lekarza lub dermatologa Napewno skutecznie doradza! Mozesz tez kupic bez recepty Zyrtec - calkiem skutecznie leczy takie swedzace wypryski.
Wiele radosci z nowych nabytkow
Witaj
oczywiscie ze nie wzieła bym antybiotyku ;-)wiesz ja jestem roztrzepancem i taka trosze postrzelona ,ale i rozumu mi nie brakuje;-)
Byłam u lekarza i juz wszystko wiem to nie alergia ale nie chce pisac co to jest.
Pozdrawiam cię cieplutko i życze milutkiego wieczorku
Stary 2010-04-28, 19:47   #766
seela
Rozeznanie

Magera!
Nie "któraś dziewczyna" tylko ja i doskonale o tym wiesz bo rozprawiałyśmy nad tym dość długo.
Nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać bo każdy ma swój mózg i używa go tak jak chce.
Piszę dosyć często jezykiem przenośni bo zdaje sobie sprawe z tego, że człowiek nie mający na co dzień styczności z medycyną może mieć problemy z rzucanymi na sucho terminami medycznymi.

Tak sie składa że Dr JJ to również dr który mnie operował i mam do niego wielki szacunek i darzę go wielką sympatią, ale czy nie przyszło Ci do głowy ze skoro niektórzy lekarze nie chcą operować w sytuacji gdy pojawiają sie niekorzystne wyniki badań, to może coś jest na rzeczy???

Trochę teorii:
Tradycyjna nazwa nowotwór używana jest zarówno na określenie nowotworów łagodnych, jak i złośliwych. Główną cechą wspólną łączącą te dwie grupy chorób, jest "nowotworzenie" tkanki, czyli tworzenie guza . Przez całe życie zdrowe komórki naszego ciała dzielą się, zastępując stare obumarłe komórki. Proces ten jest ściśle kontrolowany.
Z nowotworem mamy do czynienia dopiero wtedy, gdy komórki zaczynają dzielić się w sposób niekontrolowany. Pierwotnie zdrowa komórka nowotworowa przechodzi przemianę nowotworową , kiedy jej kod genetyczny zostaje zmieniony, czyli zmutowany i komórka traci kontrolę nad podziałami. U zdrowej osoby, sprawny układ immunologiczny wykrywa i niszczy zmutowane komórki, zanim zaczną się one niepowstrzymanie dzielić. Czasem jednak, układ ten zawodzi, komórki rakowe przeżywają i zaczynają się namnażać.

Nie pisałam nic o ingerencji "skalpela" tylko o "ingerencji chirurgicznej", a tak się składa, że ingerencja chirurgiczna jest znacznie szerszym pojęciem!
(doradzałabym uważniejsze czytanie czyichś postów zanim zacznie sie je negować)

Może ciężko Ci sobie to wyobrazić ale nawet zbyt ciasno założony gips na złamanej kończynie może doprowadzić do nowotworu! Z góry uprzedzam, że nie mam na myśli martwicy! Nowotwór i to złośliwy!

Można powiedzieć, że jestem szczęściarą, bo jestem już po zabiegu i mam swoje wymarzone cycuchy i nie musiałam dokonywać żadnych wyborów.
Nie mam tez na celu odwodzenia kogokolwiek od jego zamiarów!!!
Ale uważam, że każdy powinien mieć świadomość swojego wyboru!!!

Ja, gdybym miała świadomość obciążenia genetycznego - nie zaryzykowałabym!
Ale to ja!

Jeżeli masz inna teorię to może uświadom wszystkie czytelniczki forum! Nie pisz ogólnikami tylko uzasadnij dlaczego to co napisałam to "bajki cioci Jadzi"!!!

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

jeszcze jedno...
nie zamierzałam nikogo straszyć!
może lepiej jak nie będe sie wypowiadać na tematy drażliwe! a najlepiej będę pisać, że wszystko jest "super" i "pięknie" tak jak większość tutaj to wówczas nikomu się nie narażę!

seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:52   #767
Carmen5548
Przyczajenie

Talking Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Witaj Pysia

Robilam u drKnakiewicza we Wroclawiu
Carmen5548 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:00   #768
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
Witaj
oczywiscie ze nie wzieła bym antybiotyku ;-)wiesz ja jestem roztrzepancem i taka trosze postrzelona ,ale i rozumu mi nie brakuje;-)
Byłam u lekarza i juz wszystko wiem to nie alergia ale nie chce pisac co to jest.
Pozdrawiam cię cieplutko i życze milutkiego wieczorku
Aguniu, super! Wiedzialam, ze na antybiotykowa terapie nie dasz sie skusic Wszystkiego dobrego i szybciutkiego powrotu do pelnej aktywnosci! Ciesze sie, ze jestes juz po i tak dobrze znosisz pooperacyjna rehabiltacje! trzymaj sie cieplutko!
Stary 2010-04-28, 20:12   #769
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez seela Pokaż wiadomość

człowiek nie mający na co dzień styczności z medycyną może mieć problemy z rzucanymi na sucho terminami medycznymi.
co tam problemy ważne, że doradztwo medyczne w pełni

Aga, dobrze ze to nie alergia, ale mam nadzieję że nic poważnego i szybko ci przejdzie

Seel zgadzam sie z Tobą w pełnej rozciągłości

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
natluszczanie bezpieczna oliwka dla niemowlat. Bromek tez to zalecal, wiec smarowala i przeszlo.
dokładnie tak

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:15   #770
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmen5548 Pokaż wiadomość
Witaj Pysia

Robilam u drKnakiewicza we Wroclawiu
oooo znam dr!
Fajny dr. Bardzo mile Go wspominam.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
co tam problemy ważne, że doradztwo medyczne w pełni

Aga, dobrze ze to nie alergia, ale mam nadzieję że nic poważnego i szybko ci przejdzie

Seel zgadzam sie z Tobą w pełnej rozciągłości

dokładnie tak

Stary 2010-04-28, 20:16   #771
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Aguniu, super! Wiedzialam, ze na antybiotykowa terapie nie dasz sie skusic Wszystkiego dobrego i szybciutkiego powrotu do pelnej aktywnosci! Ciesze sie, ze jestes juz po i tak dobrze znosisz pooperacyjna rehabiltacje! trzymaj sie cieplutko!

Ana Ivy i Miska
Dlaczego wy tak roztrzasacie ta Maceratkowa pomylke ?
Przeciez nawet Adze , (a w koncu o nia i o jej wysypke chodzilo )
to nie przeszkadzalo.
Dziwi mnie,ze tak do tego wracacie. Czy to jakis spisek.
Przeciez Maceratka to " Dusza czlowiek " a czasem kazdy powie cos bez przemyslenia.

Seelcia buziaki : cmok:
Masz 100 % racje z tymi badaniami. Wiem,ze tak sie powinno robic jak mowisz. Ale nieraz jest jakies "ale" i w moim przypadku wlasnie takie jest. A za ogromna medyczna wiedze naleza ci sie oklaski klask i:kla ski:.pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez Happy_hour
Czas edycji: 2010-04-28 o 20:23
Stary 2010-04-28, 20:37   #772
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:

Ana Ivy i Miska
Dlaczego wy tak roztrzasacie ta Maceratkowa pomylke ?
Przeciez nawet Adze , (a w koncu o nia i o jej wysypke chodzilo )
to nie przeszkadzalo.
Dziwi mnie,ze tak do tego wracacie. Czy to jakis spisek.
Przeciez Maceratka to " Dusza czlowiek " a czasem kazdy powie cos bez przemyslenia.
Happy najwazniejsze aby Agunie przestalo swedziec, bo przyznam takie odczyny to nic przyjemnego Wiem o czym pisze nasza Agunia i przyznam, ze zycze Jej szybkiego ozdrowienia I masz racje "dusza czlowiek" ale wiedzy tyle ile kotek naplakal, czyli nic wiem, ze sie na mnie nie nadasa bo zdaje sobie sprawe z tych wiedzowych ulomnosci o czym zreszta pisala... najwazniejsze, ze wszystkim dobrze zyczy i mimo, ze z wiedza sie mija to my ja love, bo tak ladnie pisze ... taka natchniona przez sily kosmiczne albo co

Tak tylko chcialam sprostac, aby jakiejs szkody z tych zalecen nie bylo, bo troszke sie zmartwilam, ze antybiotyki na alergie sa polecane
Ale aby nie bylo ... antybiotyki tez sa polecane! Wtedy gdy choroba ma inne podloze anizeli alergiczne. Wtedy gdy zarazac zaczyna ... nie abym o jakis wstydliwych chorobach teraz pisala, tylko skornych ale wiele bardziej powaznych niz alergia i byc moze na takie recepte nasza "medyczka"dostala.
Uwazam jednak, ze Agunia ma tylko alergie kontaktowa i lada dzien Jej przejdzie
Stary 2010-04-28, 20:45   #773
kejsiii
Rozeznanie

A ja wam napiszę co mi powiedział onkolog na konsultacji ; Warto wykonać badania genetyczna jest to bardzo ważne przed operacją powiększenia piersi gdyż jeśli zdarzyłoby się że dana pacjentka jednak ma mutację genu jest ona kwalifikowana i traktowana juz zupełnie inaczej i w takim wypadku mysli sie już o innych rzeczach a nie o powiekszeniu biustu.
Tym samym dał mi do zrozumienia że operacji nie powinno się robić i tego samego zdania jest mój chirurg plastyk. Podejrzewam że jest to dla niego równiez zabezpieczenie że gdyby w przyszłości jego pacjentka zachorowała na nowotwór nie będzie sie z ni sądzić że to z jego winy.

W kazdym razie każdy ma prawo do własnych decyzji i opini w końcu to jego życie i zdrowie..

kejsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:53   #774
seela
Rozeznanie

Cytat:

Seelcia buziaki : cmok:
Masz 100 % racje z tymi badaniami. Wiem,ze tak sie powinno robic jak mowisz. Ale nieraz jest jakies "ale" i w moim przypadku wlasnie takie jest. A za ogromna medyczna wiedze naleza ci sie oklaski klask i:kla ski:.pozdrawiam serdecznie.
Myszka! Serio nie chodzi o oklaski tylko wydaje mi sie ze trzeba mieć jasność sytuacji!
Jezeli mogę komukolwiek pomóc to chce mieć świadomość że zrobiłam wszystko co mogłam.
Uwazam że nie powinno sie stawiać czyjegoś życia na szalce i mówić mu "na pewno będzie super"! Nie zawsze życie jest kolorowe! Nie wszystko zawsze jest super!
Nie wolno mydlić oczu bo czasem mozna uśpić czyjąś czujność i może on przegapić moment w którym jeszcze dużo zależało od niego samego!

Ja wiem że to nie jest łatwe! Absolutnie nie oceniam osób, które mają jakieś "ale" i nie chcą robić badań! Wolny wola! Nikomu nic nie narzucam! Nikomu nie mówię, że ma postępować tak czy inaczej! Kazdy ma wolny wybór!

P.S. Happy : cmok::c mok: : cmok:

Stary 2010-04-28, 20:54   #775
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
A ja wam napiszę co mi powiedział onkolog na konsultacji ; Warto wykonać badania genetyczna jest to bardzo ważne przed operacją powiększenia piersi gdyż jeśli zdarzyłoby się że dana pacjentka jednak ma mutację genu jest ona kwalifikowana i traktowana juz zupełnie inaczej i w takim wypadku mysli sie już o innych rzeczach a nie o powiekszeniu biustu.
Tym samym dał mi do zrozumienia że operacji nie powinno się robić i tego samego zdania jest mój chirurg plastyk. Podejrzewam że jest to dla niego równiez zabezpieczenie że gdyby w przyszłości jego pacjentka zachorowała na nowotwór nie będzie sie z ni sądzić że to z jego winy.

W kazdym razie każdy ma prawo do własnych decyzji i opini w końcu to jego życie i zdrowie..

kejsii, ciesze sie ze to napisalas! Ja tez uwazam , ze najwazniejsze sa badania i wiedza o ewentulanych zagrozeniach w naszym organizmie! tylko wtedy mozna sie swiadomie bronic i zwalczac ewentualne kancerogenne tkanki! Pisanie, ze "lepiej nie wiedziec" to wypisz wymaluj opinie z glebokiego ciemnogrodu Akurat w moim przypadku cala rodzina wolna jest od nowotworow, ale i tak badamy sie mniej wiecej do 8 - 10 miesiecy. Dobrze wykonane USG piersi i cytologia to podstawa, tak jak regularnie wykonywana morfologia czy kontrola stanu zebow Albo ma sie kulture zdrowota w sobie, albo nie ... nie ma tutaj polsrodkow
Stary 2010-04-28, 22:34   #776
macerata
Zakorzenienie

ach..

widzę,że moja skromna, nierozumna osóbka była dziś przez krótką chwilę gwiazdą wieczoru

moje pięć minut, a zabrakło samej zainteresowanej
cóż za karygodne niedopatrzenie z mojej strony

cały zespół moderatorów z różnych stron "sieci" poświęcił tu i ówdzie po kawałeczku swego cennego czasu

chylę czoła przed zbiorową mądrością wyżej wymienionych,
yntelygencją i błyskotliwością marnotrawioną z winy takiego ułomka..

ach..
w swej nieskończonej naiwności przyjdzie mi uznać, że to zaszczyt
Stary 2010-04-28, 23:27   #777
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Happy najwazniejsze aby Agunie przestalo swedziec, bo przyznam takie odczyny to nic przyjemnego Wiem o czym pisze nasza Agunia i przyznam, ze zycze Jej szybkiego ozdrowienia I masz racje "dusza czlowiek" ale wiedzy tyle ile kotek naplakal, czyli nic wiem, ze sie na mnie nie nadasa bo zdaje sobie sprawe z tych wiedzowych ulomnosci o czym zreszta pisala... najwazniejsze, ze wszystkim dobrze zyczy i mimo, ze z wiedza sie mija to my ja love, bo tak ladnie pisze ... taka natchniona przez sily kosmiczne albo co

Tak tylko chcialam sprostac, aby jakiejs szkody z tych zalecen nie bylo, bo troszke sie zmartwilam, ze antybiotyki na alergie sa polecane
Ale aby nie bylo ... antybiotyki tez sa polecane! Wtedy gdy choroba ma inne podloze anizeli alergiczne. Wtedy gdy zarazac zaczyna ... nie abym o jakis wstydliwych chorobach teraz pisala, tylko skornych ale wiele bardziej powaznych niz alergia i byc moze na takie recepte nasza "medyczka"dostala.
Uwazam jednak, ze Agunia ma tylko alergie kontaktowa i lada dzien Jej przejdzie

Droga Ana Ivy
Wybacz ale odnosze wrazenie, ze twoja ( i niektorych kolezanek z 4 watku ) nadopiekunczosc o osobe Agi ma jakies inne podloze.
Pamietam dokladnie wasze podejscie do osoby Agi, kiedy to w gre wchodzil konflikt z Vida ( z ktora ja osobiscie mialam dobry kontakt i mialam okazje kilkakrotnie rozmawiac z nia przez skypa zawsze w milej przyjaznej atmosferze).
Jednakze wtedy Aga ( nazywana przez was nagle bez przerwy Agunia )
byla przez was traktowana zupelnie inaczej - jak sprawca samego konfliktu.
Wtedy tylko kilka osob stanelo po jej stronie.Pierwsza chyba byla Pysia,
nie moglam wyjsc wtedy z podziwu dla niej.Ja tez uwazalam,ze Vida ( choc powtorze : dla mnie bardzo sympatyczna ) nie powinna byla w ten sposob urazac Agi.

Wydaje mi sie nadal,ze to ,w jaki sposob nagle rozmawiacie z Aga to jakis dziwny spisek i wiem,ze wymawiajac swa opinie bardzo sie wam narazam. Mysle jednak,ze te puzzle nie do konca daja sie logicznie zlozyc. Przynajmniej mi.

A co do Maceratki, to juz mnie calkiem zastanawia ,czym sobie zasluzyla na miano " nic nie wiedzacej" albo wiedzacej tylko " tyle co kot naplakal "?

Czy chodzi o jedno glupie zdanie o antybiotyk, ktorego w zasadzie nawet Adze nie polecala,bo szybko sie poprawila ( w tym samym poscie ).
Co takiego zrobila , ze nagle taki na nia atak sie zaczal ?

A teraz biore gleboki oddech ,bo znajac was dostanie mi sie niezla odpowiedz.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
ach..

widzę,że moja skromna, nierozumna osóbka była dziś przez krótką chwilę gwiazdą wieczoru

moje pięć minut, a zabrakło samej zainteresowanej
cóż za karygodne niedopatrzenie z mojej strony

cały zespół moderatorów z różnych stron "sieci" poświęcił tu i ówdzie po kawałeczku swego cennego czasu

chylę czoła przed zbiorową mądrością wyżej wymienionych,
yntelygencją i błyskotliwością marnotrawioną z winy takiego ułomka..

ach..
w swej nieskończonej naiwności przyjdzie mi uznać, że to zaszczyt

Maceratko,
ja cie za te twoje w 100 % oryginalne teksty wrecz uwielbiam.

Edytowane przez Happy_hour
Czas edycji: 2010-04-28 o 23:48
Stary 2010-04-29, 00:01   #778
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Droga Ana Ivy
Anna Ivy

Cytat:
Wybacz ale odnosze wrazenie, ze twoja ( i niektorych kolezanek z 4 watku ) nadopiekunczosc o osobe Agi ma jakies inne podloze.
Pamietam dokladnie wasze podejscie do osoby Agi, kiedy to w gre wchodzil konflikt z Vida
Oj, szukanie innego podłoża to na wyrost
To że nie było nici porozumienia między Agą a niektórymi dziewczynami (wraz ze mną) z części 4 nie świadczy przecież o tym, że wspomniane osoby (w tym ja) życzą Adze źle... Nie trzeba się darzyć jakąś specjalną sympatią, żeby sobie pomagać!

Cytat:
Jednakze wtedy Aga ( nazywana przez was nagle bez przerwy Agunia )
byla przez was traktowana zupelnie inaczej - jak sprawca samego konfliktu.
Przepraszam, ale przez kogo (oprócz Anny Ivy)?
Nie uogólniaj...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2010-04-29 o 00:22
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 08:36   #779
renatasz4
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
W jakim czasie po operacji powiiny puścić mięśnie? Czy jakoś specjalnie to odczuję czy może raczej zobaczę? U mnie minie w piątek 6 tygodni i nie wiem czy moje piersi "zachowują" się w porządku jak na ten wiek
Proszę o wypowiedź dziewczyny które całkiem niedawno miały operację i wszystko dobrze pamiętają.
Poza tym ciekawi mnie, kiedy przy wkładce anatomicznej piersi zaczną wyglądać jak anatomy. Ja mam wrażenie że mój doktor się pomylił i włożył okrągłe wkładki zamiast anatomicznych.
Jak długo utrzymuje się ból w piersiach?
Stary 2010-04-29, 08:40   #780
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renatasz4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
W jakim czasie po operacji powiiny puścić mięśnie? Czy jakoś specjalnie to odczuję czy może raczej zobaczę? U mnie minie w piątek 6 tygodni i nie wiem czy moje piersi "zachowują" się w porządku jak na ten wiek
Proszę o wypowiedź dziewczyny które całkiem niedawno miały operację i wszystko dobrze pamiętają.
Poza tym ciekawi mnie, kiedy przy wkładce anatomicznej piersi zaczną wyglądać jak anatomy. Ja mam wrażenie że mój doktor się pomylił i włożył okrągłe wkładki zamiast anatomicznych.
Jak długo utrzymuje się ból w piersiach?
Operację miałam 11.02. Od dłuższego czasu nic mnie nie boli. Ja mam okrągłe, więc nie pomogę dużo, ale u mnie piersi lekko opadły, są miękkie, ruchome. Będą się jeszcze zmieniały przez długi czas i swoim go daj

moje 360cc
trelek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości