|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
strasznie szybko
ja jeszcze niedowierzam ze juz po slubie jestem
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Witam kobitki
![]() Ostatnio coraz rzadziej piszę, ale niestety "Czas goni nas, goni nas, goni nas, goni nas cały czas..." My idziemy do mojej kuzynki dwa tygodnie przed nami. Bidulko 3maj się cieplutko i kuruj się szybko ![]() Remi, Guśka, świetne te Wasze relacje Też chciałabym być taka spokojna na swoim ślubie Zazdraszczam, że jesteście już mężatkami ![]() Co do obrączek, to my też już zamówiliśmy Nawet byliśmy już po odbiór, ale musieli coś poprawić i czekamy teraz na zrobienie poprawek.http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,217 Nasze są bardzo podobne, tylko że 5 mm no i trochę węższa ta część polerowana Na żywo wyglądają ładniej
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
aniolekKB obraczki na pewno w rzeczywistosci jeszcze ładniejsze
|
#1924 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
To bliziutko masz/macie do Koscióla.Jeśli cremonia ślubna odbywała się w mojej Parafii,też mam do niej z 5 minut,nawet nie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Zgadza się i dodam,ze bardzo ładne obrączki Aniołku. |
|||
|
|
|
#1925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje Kochana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładne te winietki, mogłabyś podać namiar na sprzedającego? Remmi super relacja
|
||||
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
a juz jestes prawie dwa tygodnie
![]() Cytat:
to w jakim kosciołku bedziecie miec ? u tz ?
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
wy sobie rozmawiajacie ja ide lulac
dobranoc
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a slub 24 lipca. Na sali mamy powiedziec tydzien przed, ale chcemy wiedziec wczesniej , zeby np winietki zrobic
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z wyborem obrączek jest dramat... Powiedziałam TŻtowi, że on ma wybrać takie, żeby ładnie na jego dłoni i na mojej (bardzo trudne zadanie, bo już mierzyliśmy), bo jak razem będziemy decydować, to ostatecznie chyba kapselki od tymbarka sobie w kościele założymy A TŻ sam nie chce wybrać ![]() Nie wiem po co te całe ceregiele skoro każda laska i tak kategorię A dostaje (koleżanka ma jedną nogę krótszą i też A dostała) A po 2 tygodniach każda jest automatycznie do rezerwy przeniesiona. Niepotrzebne utrudnianie nam życia ![]() Idę spać, bo przez tą durną komisję muszę jutro o 6 wstać ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też będę sama winietki robić i myślę że wcześniej zrobię winietki dla tych osób które potwierdzą wcześniej że będą na pewno, a resztę zostawię i najwyżej dorobię, jakoś sobie muszę dać radę. W sumie to myślę że termin jest ok, po tym co czytałam że jedni goście przychodzą pomimo tego że wcześniej powiedzieli że nie przyjdą czy odwrotne sytuacje - że zapowiedzieli swoją obecność a sie nie zjawili - to myślę że może lepiej żeby mieli więcej czasu na zastanowienie się...
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
BAN stały
|
meetko,dobranoc
marta,no komisji nie da się chyba zrozumieć. cool: Dobranoc i powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Śpicie już? Ja dziś gadałam z TŻtem i powiedział, ze absolutnie mam się sama nie malować ani nic, że mam w ten dzień siedzieć jak królowa i żeby wkoło mnie biegali Kazał mi się zapisać na makijaż i wszelkie inne zabiegi jakie chcę i do fryzjera czym prędzej i na próbną też- w dzień wesela kolegi. Teraz dumam jak zgrać wszystko w czasie, żeby było ok. Myślę, że w pt. pójdę na paznokcie, no chyba, że będę miała ładne to sobie sama umaluję, poza tym regulacja brwi no i myślę o usunięciu włosków z przedramion, jako, ze jestem brunetką to są tam dość widoczne. Czy te z Was, których ten problem dotyczy robią coś nimi? Sobota godz. 8.30 pobudka 8.30-9 śniadanie, kawa 9- 9.40 kąpiel 10.30 fryzjer 12.00 kosmetyczka makijaż 13. powrót do domu, zjedzenie czegoś, prysznic, balsamowanie 14 ubieranie 15.30 przyjeżdża TŻ, błogosławieństwo 16.10 wyjazd z domu (3 minuty samochodem do Kościoła) 16.30 ślub Myślicie, że wszystko dobrze rozplanowałam? a może o czymś zapomniałam? EDIT: jutro najprawdopodobniej przyjdą mi buciki
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-04-27 o 22:55 |
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do butów to zalezy mi przede wszystkim żeby były wygodne i żeby nie miały odkrytych paluchów i "czuba" Zapomniałam dopisać że te moje będą miały jeszcze taki długi pasek przechodzący pod stopą żeby lepiej trzymały moja chudą nogę![]() Cytat:
My chyba dopiero w maju zajmiemy się obrączkami.A nie wiesz jak mozna przefarbowac skórzane buty? Ja się nastawiałam na to, że to będą buty na 1 raz ale jak jest możliwość wykorzystania ich to mnie to zaciekawiło. Chociaz bałabym się potem że będą farbowały... I jakoś tak się skłaniam ku satynowym.... Chyba nie będzie padało... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdybym nie zjawiła się wieczorem (koło 21), to znaczy, że w pierdlu siedzę i mam bana na wizaż |
|||
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wczoraj miałam udane popołudnie Po pierwsze zamówiliśmy zaproszenia, tzn. najpierw oczywiście zrobią nam projekt. Poniżej wkleję jakie wybraliśmy, tyle że kokardkę będziemy mieli liliową. Początkowo byliśmy nastawieni na coś innego, ale w miarę przeglądania naszło nas, żeby potraktować zaproszenia z przymróżeniem oka, trochę humorystycznie tekstu takiego samego nie mogę znaleźć, ale będzie prawie taki jak ten:Na podstawie artykułu 13 paragraf 2 J..... i P....... Skazują się na dożywotnie umieszczenie w swoich sercach Ogłoszenie wyroku nastąpi Dnia 28 sierpnia 2010 roku W Bazylice Mniejszej ………………………. w ……………….. Wyrok jest prawomocny i niepodlega apelacji Posiedzenie ławy przysięgłych odbędzie się w…………………….. Uprawomocnienie wyroku nastąpi w miejscu ściśle tajnym bez udziału świadków Niepotwierdzenie przybycia do dnia ………………… Grozi karą pozbawienia miejsca na Sali weselnej. Oprócz tego będziemy mieli cytat Jana Pawła II - dobrze znany wszystkim "Dotąd dwoje....." itd. Kupiliśmy też albumy dla rodziców, więc w końcu zabierzemy się za ich wypełnianie. Byliśmy w poradni i kobieta zaliczyła nam odrazu 2 spotkania Wybraliśmy się tez na zakupy, chciałam kupić kuzynce upominek z okazji bierzmowania, będę jej świadkiem i wymyśliłam, że kupię jej serduszko swarovskiego w takim morskim kolorze, no ale nie było takich A i oglądaliśmy telewizory bo jednak TŻcik stwierdził, że moglibyśmy sobie nowy sprawić I w ogóle fajnie się dla mnie składa ostatnio, zamówiłam soczewki u okulistki, szybko dotarły i to z gratisami, jedna para miesięcznych gratis plus 5 par jednodniowyh do wypróbowania. Oby więcej takich promocji
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane!
Remi! wspaniała relacja! fantastycznie, że się Wam tak wszystko udało i jesteś już żonką Co do mnie to rozdajemy pilnie zaproszenia idzie nam całkiem nieźle, na razie wszyscy zadowoleni z terminu. Na razie więcej rozdaliśmy zaproszeń na sam ślub niż na wesele, ale zauważyłam że ludzie są naprawdę zadowoleni. Tylko koleżanki z pracy coś tak westchnęły jak w kopercie zobaczyły zaproszenie na ślub bez wesela...Musiałam dodrukować jeszcze kilka zaproszeń ślubnych i poprawić dwa weselne, bo jednak osoby z kimś innym chcą przyjść. W sumie jeszcze nie wiem co się stało ale się dowiem mam nadzieję. Byliśmy w poniedziałek na ostatnim spotkaniu w poradni i mamy już zaświadczenia Dzis będę dzwonić w sprawie koszuli Tżta bo zamówiłam jakiś czas temu i ani widu ani słychu. Prawda, że jest trudno ją zdobyć, ale mam nadzieję, że się dziś dowiem czy w ogóle są w stanie ją dostać. Tż byłby wtedy właściwie gotowy. Tylko pasek jeszcze. Ja dla siebie muszę jeszcze zakupic jakieś rajstopy albo pończochy. Dziś mamy gości i damy zaproszenie, w piątek Tżta znajomi chcą się spotkać- trochę się ich boję - i im tez damy. Wczoraj doszliśmy do wniosku z Tżtem siedząc nad pitami, że za rok będziemy mogli rozliczać się razem Asiulku piękne zaproszenia!! co do planu dnia ja myślę, że u nas coś takiego: godz. 8.00 pobudka, kąpiel 8.30 śniadanie 10.00 fryzjer 11:30-12:00 makijaż może po drodze do domu wejdę na salę zobaczyc czy wszystko gra 13:30-15:30 ubieramy sie i sesja 15:30- powrót do domu, może szybki prysznic, cos na ząb 16.30 wyjazd z domu pod park, spacer do kościoła 17:00 ślub mam nadzieję, że się ze wszystkim wyrobimy
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-04-28 o 08:38 |
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze sprawy ida do przodu, co do pogrubionego to ja mialam podobnie, nawet wczoraj mialam wypomniane ze niby z jedna dziewczyna tak bardzo sie trzymamy a na wesele jej nie zaprosiłam, przy czym dla mnie praca to praca, rodzina to rodzina, nie łacze tych dwoch swiatow, i niech to dotrze do swiadomosci innych
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
czesc i czolem
ide po buleczki na sniadanie a potem na wieksze zakupy bo przychodza znajomi i trzeba bedzie ich nakarmic ![]() i musze sobie wreszcie kupic balerinki ![]() mam nadzieje ze jest troche cieplej niż wczoraj
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() a co do koleżanek z pracy, które były niezadowolone, że zapraszasz je na ślub bez wesela. no cóż, jeśli są że tak powiem mądre i myślą logicznie to powinny zdać sobie sprawę, że masz swoje powody aby tak postąpić, ale skoro zapraszasz je na ślub, tzn. że są w jakimś sensie ważne dla Ciebie, skoro je wyróżniłaś i zaprosiłaś na tak ważną uroczystość. Ja bym się nie obrażała na takie coś, gdyby któraś z koleżanek zaprosiła mnie tylko na ślub a na wesele już nie.
|
#1941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój plan sobotni: ok 8.00 wstanę 8.30 pojadę po druhnę 9.00 po kwiatki z druhną 9.30-10.55 śniadnaie, prysznic, plotki kawusia![]() 11-14 salon urody- fryz, makijaż i moje pazury-bo we dwie z druhną mą bedziemy się upiekszać w jednym miejscu ![]() 14.10-15.15 ubieranie 15. fotograf przyjeżdza 15.30 błogosłaiweństwo- niestety 15.45 jedziemy do koscioła 16.00 ślub 18.00 obiadek
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
właśnie rozmawiałam z facetem z Diuka. Koszula jest już u producenta- mają ja na dniach dostać do Wrocławia i wtedy sobie po nią pojedziemy. Powiedział, że bardzo trudno było ją dostać, stąd ten czas oczekiwania. Będzie biała, kryte guziki- czyli z plisą. Do tego łamany kołnierz pod muszkę i żeby było tego mało, jeszcze taliowana, czyli tzn slim line. Tż jest szczupły i nie lubimy takich prostych koszul, bo wygląda jak w worku. I cena przystępna bo 99zł. W sklepach jak patrzyliśmy to od 120 w górę.
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pisalam, mój pies po sterylce, cierpi i spać biedaczka nie może, ale poległa dziś w łazience na ubraniach
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pojmą, że powinny czuć się wyróżnione i być z Tobą w tak ważnym dla Ciebie dniu
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
mój komp w domku zakończył żywot
i nadaję z pracy![]() Ja z pracy nikogo na wesel nie zapraszam. ale za to wieczorem na wesele przyjdzie 3 osobowa delegacja i beda na weselu kilka godzin-nie wiem czy u Was taie zwyczaje sa no i delegacja przynosi prezent od wszytskich współpracowników Podobają mi się wasze plany:d mój w porównaniu z waszymi bedzie kosmiczny hehehehe 5.00 pobudka+kapiel+sniadanko-ale wątpie zebym w siebie wcisła-nie lubię jeść od rana 6.00 fryzjer + kosmetyczka+odbiór kwiatów(wg tradycji pan młody powinien ale nie wiem czy sie uda) o 9.00 mam zamiar byc w domku, sniadanko-jak nie wcisne o 5 +ubieranie9.40 wyjazd na plener 10.00-12.30 plener 13.o0 błogosławieństwo plus podziękowania dla rodziców 13.40 wyjazd do koscioła 14.00 slub ok. 16.00 obiadek
|
#1946 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będą gotowe (może w przyszłym tygodniu) to pokażę ![]() Cytat:
wzięliśmy pierwsze które nam się obojgu spodobały ![]() Cytat:
![]() i ubieranie zajmie koło 1,5 godz? ![]() to takie moje przemyślenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chciałam zaprosić na wesele tylko jedną koleżankę z pracy (w mojej firmie pracuje 17 osób ) ale że ją zwolnili to będzie "koleżanką z byłej pracy"
|
|||||
|
|
|
#1947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/item1005664656...zl_gratis.html
![]() Milo mi ![]() Cytat:
Ja mam fryzjera+makijaż od 10-13.00, slub na 17.30, wczesniej blogoslawioenstwo i jakas krotka sesja, potem moze wyjdziemy na chwilke ze slubu, na jakies 20 min i dorobimy jeszcze kilka fotek. Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-28 o 10:07 |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas sluby tak wczesnie są i na sali tez móili zeby jak najwczesniej zeby mogli sobie jedzenie rozplanować a mi 14 odpowiada, wcześniej będę żonką
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my chcieliśmy na 17:00, bo mamy fireshow, a do tego musi być ciemniej, a my mamy tylko kolację więc koło 20-21:00 planujemy pokaz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

ja jeszcze niedowierzam ze juz po slubie jestem

3maj się cieplutko i kuruj się szybko 

Tego bym chyba nie przeżyła 

i nadaję z pracy