Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 10:12   #4861
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

dziewczyny a myślicie,że w sobote czyli 1 maja mogę dzwonic do ginki i się umówic dokładnie w sprawie poniedziałku?bo nie wiem czy wypada w świeto...czy lepiej w piątek?

a i czy orientujecie się czy 3 maja będą jakieś sklepy typu real,lidl otwarte?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:13   #4862
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
kurcze może zadzwoń na patologie noworodka do ś-cy 748517423 i zapytaj co robić wiem że dziewczyny tak robią jak jest coś niepokojącego to karzą ci przyjechać dzwoń

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

co jest z tym wizazem nie moge zmienic podpisu :/
dzieki za numer
dzwonilam i Pani powiedziala ze to normalne ze ona robi po 3 kupy po jedzeniu bo mogla zaduzo zjesc a z tym sluzem to lepiej do lekarza pojechac no ale nas dopiero jutro przyjmie jak zrobi jeszcze jedna taka kupe ze sluzem to wieczorem pojedziemy do szpitala z kupa w reku

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:24   #4863
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
czy to normalne, że w kupie nie ma tych grudek?
Mnie położna mówiła, że normalne. Że kupa ma być żółta i to jest najważniejsze.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
MADCAT - daj jakieś inne zdjęcia Matyldy bo na tym to tak niewiele widać. Oczywiście to co widać jest prześliczne.
Wrzucę tylko muszę zrobić najpierw
Dziękuję za komplementy w imieniu córki

Cytat:
widze, ze linka juz dziewczyny podaly... u mnie dziala suszarka, prysznic i odkurzacz w zależności od nastroju Amelki
Ja mam takie coś co wibruje. Takie pudełeczko na baterie które się wiesza na łóżeczku i wibruje, ma też melodyjki i lampkę. Co prawda kupiłam to razem z łóżeczkiem ale pewnie można takie coś dostać.
Moja mała prawie nie płacze ale np jak jest głodna i jednocześnie trzeba zmienić pieluchę to wystarczy, że to włączę i zapomina na chwile o jedzeniu i mogę spokojnie ją przewinąć.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:26   #4864
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
dziewczyny a myślicie,że w sobote czyli 1 maja mogę dzwonic do ginki i się umówic dokładnie w sprawie poniedziałku?bo nie wiem czy wypada w świeto...czy lepiej w piątek?

witam po KOSZMARNEJ nocy. pierwszy raz miałam takie skurcze, MASAKRA, od 2 do 4 potem zasnełam i od 5 do 7 i cały czas boli ale to nie to co w nocy
i odchodzi mi czop z krwią, najbardziej wystraszyłam sie tej krwi bo było jej sporo, ale dzwoniłam juz do połoznej uspokoiła mnie bardzo, powiedziała ze juz tuz tuz i ze dzis pełnia, a na pełnię zawsze rodzi sie wiecej dzieci, wiec ankazar poinformuj swoja malutka o pełni

nie wiem jak Twoja ginka pracuje, ja do swojego gdyby co to bym dzwoniła w sobote bo on pracuje napewno, ale jak zadzwonisz w piatek to szybciej bedziesz wiedziała co i jak

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:30   #4865
MadCat
Raczkowanie

Cytat:

Przecież poniedziałek to też święto niby
Sprawdź sobie na stronach int kiedy jakie sklepy gdzie otwarte bo to różnie bywa. U mnie może być otwarte a u Ciebie zamknięte.
Np u mnie Tesco 1 i 3 zamknięte.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

gusinek - To już nie ma odwrotu. Zaczyna się

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:35   #4866
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
1) czy jak chce zaszczepić Małego 5w1 plus rota i pneumo to Oni mi Go będą w 6tż szczepić 4 razy Toż to jakaś masakra (bo jeszcze żółtaczka)
2) kryzys 6tż występuję jak się ma skończony 6tż i idzie 7 czy jak się ma skończony 5 i idzie 6 ??
3) Jak ja mam Małego nauczyć ssać smoka?? Mam aventa i On ich totalnie nie chce Drze się jeszcze głośniej jak Mu próbuje je "wmusić"

To na razie tyle bo jakoś więcej nie pamiętam - muszę sobie zapiswać

anakazar, gusinek żeby dzieciaczki były kwietniowe i to najlepiej z 28 kwietnia
Szczepić go będą 3 razy bo rota jest do picia . Płaczu bedzie chwila takie maluszki dobvrze znoszą szczepionki Tylko poproś babe żeby od razu jedną za drugą robiła i niech pneumo robi na końcu bo najbardziej boli . ja tak zawsze prosze żeby nie trzeba było na maksa rozwrzeszczanemu dziecku robić .
Kup smoka z nuka lub TT one mają zupełnie inny kształt niż avent

Cytat:
ja nie lubię prasować ale gary mogę Ci umyć lubię się pluskac w wodzie od wczoraj wraca mi humor nawet kot zaczął świrować to dobry znak
A ja nie lubie ani jednego ani drugiego mam zmywarke ale maszyny do prasowania cholerka jeszcze chyba nie wymyślili

Cytat:
grymelka wątpie,że moja będzie kwietniowa,a w to ,że z 28 to już w ogóle;D
ale już mi lżej,już tak nie czekam jak głupia,bo wiem,że najpózniej mała we wtorek będzie z nami-magia daty,która odciąża psychike
darusia i aneczka fajnie,że u was lepiej z maluszkami.

pop a ten bobotic to daje się dziecku od razu tak już na wszelki wypadek?czy dopiero jak zaczyna miec problemy?i jeszcze jedno,bo chyba jak dziecię na piersi to się tego typu specyfików nie podaje,tak?
Na cycu też się daje jak ma kolki i nie daje sie profilaktycznie bo niby po co . na cycku mozna jeszcze samemu pić np. koperek

Cytat:

3 markety sa zamkniete wszystkie otwarte są tylko małe sklepiki pod warunkiem że właściciel w nich sprzedaje . To są dni wolne ustawowo jest ich 12 w roku i wtedy na bank duże sieci są zamkniete. 1 jest to samo i całe szczęscie
Stary 2010-04-28, 10:39   #4867
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dzieki za numer
dzwonilam i Pani powiedziala ze to normalne ze ona robi po 3 kupy po jedzeniu bo mogla zaduzo zjesc a z tym sluzem to lepiej do lekarza pojechac no ale nas dopiero jutro przyjmie jak zrobi jeszcze jedna taka kupe ze sluzem to wieczorem pojedziemy do szpitala z kupa w reku
proszę lepiej mieć rękę na pulsie trzymam za Was kciuki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:40   #4868
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
witam po KOSZMARNEJ nocy. pierwszy raz miałam takie skurcze, MASAKRA, od 2 do 4 potem zasnełam i od 5 do 7 i cały czas boli ale to nie to co w nocy
i odchodzi mi czop z krwią, najbardziej wystraszyłam sie tej krwi bo było jej sporo, ale dzwoniłam juz do połoznej uspokoiła mnie bardzo, powiedziała ze juz tuz tuz i ze dzis pełnia, a na pełnię zawsze rodzi sie wiecej dzieci, wiec ankazar poinformuj swoja malutka o pełni

nie wiem jak Twoja ginka pracuje, ja do swojego gdyby co to bym dzwoniła w sobote bo on pracuje napewno, ale jak zadzwonisz w piatek to szybciej bedziesz wiedziała co i jak
no gusinek u Ciebie już się zaczynaa o pełni wiem,bo wczoraj przez księżyc spac nie mogłam i o rodzących też wiem,ale jak widac ta pełnia to działa na Ciebietylko nie zapomnij o wysłaniu smska do nas!

no właśnie sprawdzę sobie na stronach inter,bo ja sobie przed wyjazdem do szpitala zaplanowałam duże zakupy,a dopiero potem skumałam,że to 3 maja

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-04-28, 10:40   #4869
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
uff uspokoilam mala odglosem odkurzacza...wiecie co?przy tych jej krzykach ciesze sie ze mieszkamy z moimi rodzicami, do niczego sie nie wtrącają, a jak teraz jestem z mloda sama i tak krzyczy to w miedzy czasie poprosze tate i wypazy mi butelki albo chociaz wstawi wode dla malej... niby nic a przy tych krzykach taka pomoc.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a w ogole mala dostala od przyszlej chrzetnej taki sliczny kocyk i jest na nim wyszyte Oliwia,
ur 05.04.2010
61 cm
waga:4050

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

jezuuu moje dziecko w ciagu 5 min ze 3 razy mialy odruch moro( nie znosze tego)a mala spi przy dzwieku odkurzacza
Danielek tez dostal ten kocyk,śliczny jest.

Cytat:
to dosc wysoka albo mi sie zdaje moja Jula ma codziennie wieczorem i rano 35,7 choc dzisiaj rano miala 35,9 i sie zaczelam martwic ze to duzo mierzone pod paszka a Ty gdzie mierzysz ??

ja strasznie lece na wadze jak tak dalej pojdzie to bede wygladala jak przecinak i za kijem od miotly bede mogla sie schowac spodnie z przed ciazy odstaja mi w pasie mimo mojego waleczka pociazowego i tak sa zaduze
co do diety to ja nie moge jesc smazonego bo mala placze strasznie tak samo po pomidorach i ogorkach
zastanawiam sie nad cytryna ale boje sie sprobowac zeby mala nie plakala

super wiesci
a zeby zbadac bioderka to trzeba miec skierowanie czy mozna pojsc samemu i to zbadac ?? i kiedy powinno sie to zbadac ??

ja bede szczepila przeciwko pneumo bo czesto przyjezdza do nas szwagier z corcia 4 latka ona chodzi do przeczkola i moze cos przyniesc do domu wiec lepiej sie zabezpieczyc

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

mam zrobic najpierw badanie ogolne na cito a jak cos wyjdzie to odrazu posiew ale to juz jutro jak bedziemy w szpitalu u naszej Pani doktor ale ja mam nadzieje ze nic nie wyjdzie
o kurczaki,ja mierzylam elektronicznym takim do czoła,mam jeszcze taki z cienka koncowka zeby do pupci wlozyc ale sama sie boje moze go pod paszke wloze,dzisiaj na 15 idziemy do lekarza po tez dzisiaj kilka razy kaszlnął

Cytat:
asiulek u mnie też tak jest, ale ja po obserwacjach wnioskuję, że nie zawsze ona próbuje zrobić kupę, w nocy jak tak stęka to biore ją na siebie, czasem zasypia, więc chyba po prostu chciała się potulić i tak śpimy aż mi ręce zdrętwieją i wtedy kładę ją obok, ale jak ją biorę i nadal stęka to wtedy wiem, że kupa

ślicznie wyglądałyście heh ja też jadłam wszystko i waga stanęła mi dokładnie na 60,1kg, a przed ciążą 55kg ważyłam. Nie chciała drgnąć ani trochę, ale okazało się, że coś małą uczyla i odstawiłam masę produktów, wszystko co potencjalnie może uczulać i że lista dozwolonych rzeczy jest krótka i nie mam co jeść, waga poszła w dół już wiem, czemu wcześniej się ruszyć nie chciało

tylkooliwka mi się wydaje, że to nie przez jedzenie, bo ja teraz jem naprawdę delikatne produkty, do tego jest ich niewiele, z warzyw tylko ziemniak, marchewka, burak, owoce to tylko jabłko, banan i gruszka (czasem), do tego żadnych produktów pochodzących bezpośrednio lub pośrednio od krowy i mała i tak czasem tak dziwnie stęka w nocy przez sen, (na szczęście nie płacze )
może niektóre dzieci po prosty tak mają
poza tym dziś jeszcze może działać na Danielka coś co np. wczoraj zjadłaś

Darusia trzymam kciuki, żeby Oliwce szybko przeszło

ja jestem trochę wściekła, już ponad tydzień nie jem nic co potencjalnie mogłoby małą uczulać, do tego od chyba czwartku nie jem żadnych mlekopochodnych produktów i co?? małej pojawił się śluz w kupie do tego nie ma już tych grudek, które miała wcześniej czy któraś z karmiących piersią też tak ma?? czy to normalne, że w kupie nie ma tych grudek? kurna ja konsultuje wszystko z moją siostrą, bo jej córa starsza o 6 tyg. i u nich tez tak było, ale też mają podejrzenie alergii na mleko krowie, choć siostra nie je już kilka tygodni mleka itp i nie ma poprawy ja chyba oszaleje
chcialabym zeby to nie bylo od jedzenia ale np od tygodnia nie pije mleka i malemu te krostki schodzą z buziaczka moze przypadek a moze nie,moze to byc jeszcze od Nan-a?bo dostaje w piatek jak ide do szkoly.
Dzisiaj w nocy udalo mi sie go na brzuszek polozyc i usnął,spał 1,5h i ani razu nie steknął ani nic,dzisiaj tez spróbuje.

A z ta kupką to mnie wystraszylas bo moj wogole nie ma grudek,rzadka żółta kupa jest caly czas,dzisiaj sie pediatry wypytam.

Cytat:
ufffff bardzo sie ciesze że mała czuje się lepiej to dla Was
Normalnie byłam przerażona tym co pisałaś żeby nas to omineło

U nas dobre wieści Maciej ma się lepiej
Wczoraj pozwolili mi go zobaczyć dotchnąć i na chwilę wziąść na ręce poczułam ulgę jak go zoabaczyłam Jestem teraz troszkę spokojniejsza. Kaszel powoli ustępuje katarek jest już niewielki dr. mówi że trzeba się uzbroić w cierpliwość bo powrót do zdrowia może trochę potrwać.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

mój Maciuś woli smoczki z kauczku sprawdź moze nie lubi silikonu
Aneczka to świetnie ze jest poprawa,bardzo sie ciesze,ciekawe co u mojego dzisiaj oby nic nie wyszlo.

Cytat:

u nas zawsze zamkniete są tylko takie małe prywatne sklepiki sa pootwierane.

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość

Wrzucę tylko muszę zrobić najpierw
Dziękuję za komplementy w imieniu córki

Ja mam takie coś co wibruje. Takie pudełeczko na baterie które się wiesza na łóżeczku i wibruje, ma też melodyjki i lampkę. Co prawda kupiłam to razem z łóżeczkiem ale pewnie można takie coś dostać.
Moja mała prawie nie płacze ale np jak jest głodna i jednocześnie trzeba zmienić pieluchę to wystarczy, że to włączę i zapomina na chwile o jedzeniu i mogę spokojnie ją przewinąć.
To mnie uspokoilas z ta kupka
Drcron z tymi krostkami to nie wiem ale skoro tylko wkolo ustek to moze jakas wysypka albo potóweczki od ssania piersi

a kupki tez u mnie caly czas sa rzadkie ale zołte kilka razy dziennie.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:43   #4870
aneczkkaa
Zakorzenienie

aniap a może takie cudo ci się przyda http://nowoczesneprasowanie.pl/

tylkooliwka będzie dobrze trzymam kciuki
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-04-28 o 10:48
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:46   #4871
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Szczepić go będą 3 razy bo rota jest do picia . Płaczu bedzie chwila takie maluszki dobvrze znoszą szczepionki Tylko poproś babe żeby od razu jedną za drugą robiła i niech pneumo robi na końcu bo najbardziej boli . ja tak zawsze prosze żeby nie trzeba było na maksa rozwrzeszczanemu dziecku robić .
Kup smoka z nuka lub TT one mają zupełnie inny kształt niż avent

A ja nie lubie ani jednego ani drugiego mam zmywarke ale maszyny do prasowania cholerka jeszcze chyba nie wymyślili

Na cycu też się daje jak ma kolki i nie daje sie profilaktycznie bo niby po co . na cycku mozna jeszcze samemu pić np. koperek

3 markety sa zamkniete wszystkie otwarte są tylko małe sklepiki pod warunkiem że właściciel w nich sprzedaje . To są dni wolne ustawowo jest ich 12 w roku i wtedy na bank duże sieci są zamkniete. 1 jest to samo i całe szczęscie
Ania ma racje co do tego smoczka z nuka-to samo u mnie mówią o nich inne mamy.

Wiesz co?pytałam ,bo u mnie dwie swieże matki dawały SS właśnie profilaktycznie-dzieci ani kolek ani nic i do tej pory twierdzą,że to dzięki temu,że zapobiegały tym SS

A do prasowania:NIENAWIDZĘ,ale na szczęscie mój Tż prasuje,bo on lubi miec wyprasowane i wie,że ja żelazko ruszę tylko wtedy,kiedy coś jest naprawdę pogniecione.Więc wyboru nie ma albo sobie sam wyprasuje albo pognieciony będzie chodził.

Kurka no szkoda z tymi sklepami

Stary 2010-04-28, 11:13   #4872
catro
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jak ja uwielbiam wieczory tak już od 22-iej. Moje dziecko po kąpieli i jedzeniu zasypia od razu (bez usypiania) i mamy wolne do 5 rano. Jakby tak sapała jeszcze do 7 to już byłabym naprawdę szczęśliwa.
No proszę jak to się w od dobrobytu przewraca

Cytat:
ja nie lubię prasować ale gary mogę Ci umyć lubię się pluskac w wodzie od wczoraj wraca mi humor nawet kot zaczął świrować to dobry znak
Aneczkkaa wam opisała jak rozpoznać zapalenie płuc, a ja mogę opisać rozpoznanie zapalenia oskrzeli
U mojego robaczka w poniedziałek po południu zaczął się katar - na początku delikatny, wyciągałam co mogłam Fridą i było ok, w nocy się powiększył, więc wczoraj rano zadzwoniłam do mamy, co oprócz wyciągania glutków mogę na katar poradzić, no i mamusia kochana kazała mi zwracać uwagę, czy mała nie kaszle, bo u mnie jak byłam mała tak zaczynało się zapalenie oskrzeli.
No i za jakąś godzinę od telefonu mała zakaszlała, dosłownie dwa razy.
Od razu ją wyciągnęłam do lekarza, już od progu mamrocząc formułkę, że dziecko ma wielotorbielowatą nerkę i SA. Pani doktor podręcznikowo się przejęła, osłuchała małą i powiedziała, że mała ma już zmiany w oskrzelach i jakbym przyszła później, to ze względu na jej wadę serca by się skończyło na szpitalu Gardło ma bardzo czerwone i już jakiś antybiotyk przepisała

Więc moje przesłanie: katar + kaszel (bez gorączki) = natychmiastowa wizyta u lekarza.

(mądrze się, bo naprawdę jakby mi mama tego nie powiedziała, to te 2 kaszlnięcia bym przypisała np. zachłyśnięciu śliną, albo że jej coś wpadło i uwiera)

PS> tak patrzę na ten mój esej - dlaczego ja nie umiem pisać krócej

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Ja tylko dodam, że mojej od paru dni się zdarza zielonkawa i pediatra powiedziała, że teraz mój pokarm jest dojrzały i to od tego ta zieleń i że to też jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
Nie żebym była złośliwa, ale NARESZCIE

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:13   #4873
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

To ja dzisiaj pędzę po smoczek Nuka, choć dzisiaj od rana syn wyjątkowo grzeczny (odpukać!!)

catro nie stresuj mnie... Marcelowi zdarza się pokasływać jak je ale wtedy ewidentnie leci Mu moje mleko do gardła "pod ciśnieniem" bo od razu wypluwa sutka, więc mam nadzieję że nie przegapię niczego

Aniap AŻ 3 razy O mój Boże a do kiedy można rota zaszczepić??

Przypomniało mi się kolejne pytanie Kiedy trzeba obniżyć poziom łóżeczka?? Obiło mi się o uszy że po skończeniu 3 miecha ale czy to prawda??

I kolejna bardziej prośba: macie pomysł co mogłabym sprezentować Mamie, bo tak dzielnie i cudownie się nami opiekowała przez pierwsze tygodnie ... kiedyś pisałyście o jakiś ramkach glinianych chyba macie linka??

drcron może Ty masz jakiś pomysł?? Nasza specjalistko od netu Proszę o pomoc

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:22   #4874
catro
Rozeznanie

Cytat:

catro nie stresuj mnie... Marcelowi zdarza się pokasływać jak je ale wtedy ewidentnie leci Mu moje mleko do gardła "pod ciśnieniem" bo od razu wypluwa sutka, więc mam nadzieję że nie przegapię niczego

Przypomniało mi się kolejne pytanie Kiedy trzeba obniżyć poziom łóżeczka?? Obiło mi się o uszy że po skończeniu 3 miecha ale czy to prawda??
Ojejjjjj dziewczyny ja nie chciałam was stresować, to było tak ku przestrodze
To jest inny kaszel niż ten od zachłyśnięcia - taki suchy i najczęściej mała kaszle jak się dopiero co obudzi.

A ja łóżeczko zamierzam obniżyć jak mała zacznie siadać

Stary 2010-04-28, 11:26   #4875
anakazar
Zakorzenienie

grymelka ja zamawiałam te ramki i mi się nie spodobały-jak dla mnie takie jakieś byle jakie,któraś z dziewczyn pamietam też je brała.
Może jakiś fajny kosmetyk dla mamy?ja swojej zawsze kupuje to na co wiem,że szkoda byłoby jej bylo kaski,a wiem że by to chciała miec-ale moja to taki sknerusek jeśli chodzi o wydatki na siebie-wszystkim tylko nie sobie.

Dziewczyny a zapytam jeszcze:ja swojej małej do pępka kupilam te gaziki nasączone spirytusem i czy to wystarczy do przemywania czy muszę miec jeszcze jakis specyfik?

Stary 2010-04-28, 11:26   #4876
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ojejjjjj dziewczyny ja nie chciałam was stresować, to było tak ku przestrodze
To jest inny kaszel niż ten od zachłyśnięcia - taki suchy i najczęściej mała kaszle jak się dopiero co obudzi.

A ja łóżeczko zamierzam obniżyć jak mała zacznie siadać
Kurcze... to mój ewidentnie kaszle TYLKO jak je i Mu leci mleko za szybko ... i kataru nie ma więc chyba nie powinnam panikować
Ja to się boje że wypadnie jak już się na boki przekręcać zacznie więc chyba zniżę o jeden poziom właśnie w granicach 3 miecha ...

anakazar to te: http://www.allegro.pl/item1005414020...ce_chwile.html ??? Kosmetyk odpada bo mama ma mnóstwo

A co do pępuszka to ja przemywałam spirytusem 70%, ale nie jakoś super często i odpadł o czasie i jest super zagojony

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-28 o 11:29
Stary 2010-04-28, 11:40   #4877
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze... to mój ewidentnie kaszle TYLKO jak je i Mu leci mleko za szybko ... i kataru nie ma więc chyba nie powinnam panikować
Ja to się boje że wypadnie jak już się na boki przekręcać zacznie więc chyba zniżę o jeden poziom właśnie w granicach 3 miecha ...

anakazar to te: http://www.allegro.pl/item1005414020...ce_chwile.html ??? Kosmetyk odpada bo mama ma mnóstwo

A co do pępuszka to ja przemywałam spirytusem 70%, ale nie jakoś super często i odpadł o czasie i jest super zagojony
tak to te,ja zamówiłam dwie :dla siebie i dla bratowej i ona swoją odbiła i pierwszą popsuła,bo ta glina była jakaś taka do dupy,a ja jak swoją zobaczyłam to wiedziałam,że już jej nie ustawie,bo mi sie nie podoba(na foto o wiele korzystniej wygląda) i jej oddałam i odbiła na mojej i stoi u niej,ale żadna rewelka-taka tandeta jak dla mnie

Stary 2010-04-28, 11:40   #4878
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
To ja dzisiaj pędzę po smoczek Nuka, choć dzisiaj od rana syn wyjątkowo grzeczny (odpukać!!)

I kolejna bardziej prośba: macie pomysł co mogłabym sprezentować Mamie, bo tak dzielnie i cudownie się nami opiekowała przez pierwsze tygodnie ... kiedyś pisałyście o jakiś ramkach glinianych chyba macie linka??

drcron może Ty masz jakiś pomysł?? Nasza specjalistko od netu Proszę o pomoc
wydaje mis ie ze jak dziecie zaczyna byc bardziej ruchliwe bo wtedy moze wypasc z lozeczka ale nie jestem pewna AniaPa powinna wiedziec albo inne mamusie ktore maja juz duze dzieciaczki

co do pomyslu na prezent ja dla mojaj mamy zrobilam Julki zdjecie obrobilam w photoshopie < jest tam jak babcia trzyma ja na rekach jest jak lezy sama i jak dziadek z babcia ja trzymaja > dodalam troche kwiatkow i misiow na dole napisalam DLA KOCHANEJ BABCI OD JULECZKI wyslalam do foto real na jutro powinno juz byc doteko kupie antyrame i babcia dostanie taki oto obrazek

Stary 2010-04-28, 11:46   #4879
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
wydaje mis ie ze jak dziecie zaczyna byc bardziej ruchliwe bo wtedy moze wypasc z lozeczka ale nie jestem pewna AniaPa powinna wiedziec albo inne mamusie ktore maja juz duze dzieciaczki

co do pomyslu na prezent ja dla mojaj mamy zrobilam Julki zdjecie obrobilam w photoshopie < jest tam jak babcia trzyma ja na rekach jest jak lezy sama i jak dziadek z babcia ja trzymaja > dodalam troche kwiatkow i misiow na dole napisalam DLA KOCHANEJ BABCI OD JULECZKI wyslalam do foto real na jutro powinno juz byc doteko kupie antyrame i babcia dostanie taki oto obrazek
Ja duże dziecię mam, ale moje chyba już za duże bo nie pamiętam

Też właśnie o jakiś zdjęciach myślałam ale chciałabym coś jeszcze innego a pomysłu brak Szkoda że te ramki z gliny to niewypał bo fajne takie stópki i rączki odbite ... chyb że coś takiego .... http://www.motoallegro.pl/item101931...c.html#gallery

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-28 o 11:58
Stary 2010-04-28, 12:10   #4880
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
aniap a może takie cudo ci się przyda http://nowoczesneprasowanie.pl/

tylkooliwka będzie dobrze trzymam kciuki
he he fajne ale pewnie kosztuje tyle że bym musiała wygrac w totka żeby sobie to kupić

Cytat:
Wiesz co?pytałam ,bo u mnie dwie swieże matki dawały SS właśnie profilaktycznie-dzieci ani kolek ani nic i do tej pory twierdzą,że to dzięki temu,że zapobiegały tym SS
Dla mnie to jak dawanie profilaktycznie leku na grype bo może ją dostaniesz przecież nie kazde dziecko ma kolki . a leki działają dość szybko więc jak coś podać można zawsze.. a po co faszerowAĆ JAK nie trzeba wkońcu to lek a nie soczek

Cytat:

Na rota chyba jakoś do 5 miecha ale nie jestem do końca pewna .
Łóżeczko jak zacznie się łapać za szczebelki podiągac , siadać itp

Cytat:
grymelka ja zamawiałam te ramki i mi się nie spodobały-jak dla mnie takie jakieś byle jakie,któraś z dziewczyn pamietam też je brała.
Może jakiś fajny kosmetyk dla mamy?ja swojej zawsze kupuje to na co wiem,że szkoda byłoby jej bylo kaski,a wiem że by to chciała miec-ale moja to taki sknerusek jeśli chodzi o wydatki na siebie-wszystkim tylko nie sobie.

Dziewczyny a zapytam jeszcze:ja swojej małej do pępka kupilam te gaziki nasączone spirytusem i czy to wystarczy do przemywania czy muszę miec jeszcze jakis specyfik?
nie musisz nic miec wiecej a teraz wog ole jest trend na nic nie robienie z pepkiem i tez sam odpada
Stary 2010-04-28, 12:37   #4881
anakazar
Zakorzenienie

grymelka no to już fajnie wygląda

aniap dzięki-czyli nic nie dokupuje i jeszcze mam pytanie do Ciebie:polecałaś jakąs fajna koperkową herbatkę,ale nie pamiętam nazwy,możesz?

gusinek a co Ty tu jeszcze robisz??na porodówke siooo

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-04-28 o 12:38
Stary 2010-04-28, 12:38   #4882
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie chce wam sie za mnie poprasowac?:P hehehe
dobra rozkladam deske:P
A ja nie muszę prasować. Co tydzień przychodzi do nas pani i wszystko prasuje Też nie lubię prasowania ani innych domowych prac.

Cytat:
pop a ten bobotic to daje się dziecku od razu tak już na wszelki wypadek?czy dopiero jak zaczyna miec problemy?i jeszcze jedno,bo chyba jak dziecię na piersi to się tego typu specyfików nie podaje,tak?
Wg mnie bobotic możesz podawać od razu tylko po co jak nie ma kolek ani innych problemów trawiennych. Ja zaczełam podawać jak mała miała zatwardzenia a nie kolki i pomogło. Ale gdyby nie było problemów to bym nie podawała.

Cytat:
dziewczyny moje dziecko robi wodniste kupy ze sluzem czy to biegunka ?? mam sie niepokoic i jechac do szpitala ?? bo u nas bieda i nasz lekarz na urlopie i dopiero jutro nas jakis inny przyjmie bo dzisiaj ma komplet i ja nie wiem co robic w sumie to od 6.00 byly juz 3 kupy takie srednie ta ostatnia ze sluzem
Tak jak już pisałam śluz może być oznaką skazy białkowej lub alergii. Więc warto byłoby przebadać i dziecko i kupkę.

Grymelka - na rota powinno się wszystkie dawki zaaplikować do 24 tz. I są dwa rodzaje szczepionek jedna gdzie są dwie dawki i druga gdzie są 3 dawki.

aneczka - jak to dobrze że u Twojego słońca już lepiej.
Darusia - i u Ciebie też lepiej. No same dobre wiadomoci.

Catro, Aneczka - opisałyście te choroby i teraz się zastanawiam czy moja czasem nie kaszle czy się krztusi. Kurdę jak to odróżnić.
Moze powinna jednak udac sie profilaktycznie do lekarza? W tym tygodniu nie mamy wizyty.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:39   #4883
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja duże dziecię mam, ale moje chyba już za duże bo nie pamiętam

Też właśnie o jakiś zdjęciach myślałam ale chciałabym coś jeszcze innego a pomysłu brak Szkoda że te ramki z gliny to niewypał bo fajne takie stópki i rączki odbite ... chyb że coś takiego .... http://www.motoallegro.pl/item101931...c.html#gallery
ta ramka fajniusia my mamy tkie zwykle ale nie polecam totalne badziewie ta glina twarda strasznie i zle raczka sie odbila robilismy odcisk jeszcze w szpitalu w pierwsza dobe po urodzeniu

Ankazar dla mnie gaziki Leko sie nie przydaly Octenisept kupilam w aptece i sprawdzil sie rewelacyjnie malej pepek odpadl po 12 dniach ma tylko strupek na pepuszku ale nadal psikam puki nie zejdzie

a ja jestem w trakcie robienia zaproszen na chrzest powiedzice jak wam sie pierwsza strona podoba ??
a i znalazlam jeszcze zdjecie Julki z kolega ze szpitalnego pokoju urodzili sie tego samego dnia z roznica 9 godzin w szpitalu zgadali sie tak ze i Jula i jej kolega mieli ta sama bakterie i zoltaczke jak jedno bylo w dzien grzeczne drugie ryczalo za to w nocy bylo na odwrot < dziekowalam Bogu ze nie mam blizniakow bo bym nie dala rady > podziwiam nasze mamusie ktore maja blizniaki

Stary 2010-04-28, 12:43   #4884
drcron
Zakorzenienie

POP a co wtedy jak ma ta skaze ?? czy cyc odpada ??

kurcze ja sie obawiam ze moze miec alergie po mamusi no ale ja stosuje dosc mocna diete

Stary 2010-04-28, 12:55   #4885
P0P70
Zakorzenienie

Drcrone - zaproszenie śliczne. a to drugir zdjęcie to Julka na nim wygląda jak ... no ogromnie.

Ja na ten śluz robiłam badania. Najpierw na krew utajoną a potem robiłam posiew aby wykuczyć czy nie ma jakiś bakterii. Nie było więc pozostała tylko skaza. Jeżeli będzie miała taką skazę to chyba będziesz musiała jaszcze bardziej ograniczyć swoją dietę ale to najlepiej sprawdzić u lekarza. Ale najpierw sprawdź czy nie ma jakiś bakterii

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:12   #4886
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

ankazar podczytuje i sprawdzam czy Ty jestes
brzuch cały czas boli ale tak znośnie wiec czekam
drcron śliczna pierwsza strona

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:17   #4887
catro
Rozeznanie

Cytat:
A ja nie muszę prasować. Co tydzień przychodzi do nas pani i wszystko prasuje Też nie lubię prasowania ani innych domowych prac.

Catro, Aneczka - opisałyście te choroby i teraz się zastanawiam czy moja czasem nie kaszle czy się krztusi. Kurdę jak to odróżnić.
Moze powinna jednak udac sie profilaktycznie do lekarza? W tym tygodniu nie mamy wizyty.
Powiem Ci że jak zaczęła kaszleć to od razu dało się poznać, że to inny kaszel niż zachłyśnięcie - inny dźwięk, tak jakby tak mniej jej przeszkadzało - potrafiła od razu pójść z powrotem w kimę, a jak się krztusi, to tak jakby bardziej ją to męczy.
No i od razu też po jej zachowaniu wczoraj mogłam się domyślać, że coś nie tak - spała od rana, na jedzenie nie budziła się w swoich zwyczajowych porach, co jej się nigdy na zdarzało.
Jak masz jakieś podejrzenia, może ktoś w Twoim otoczeniu coś złapał, to nie czekaj do przyszłego tygodnia

Stary 2010-04-28, 13:26   #4888
drcron
Zakorzenienie

dziekuje
juz zapakowalam jej kupcie i meza zas wyslalam do laboratorium zeby zrobili zwykle badanie na krew utajona i na posiew

dziewczyny a powiedzcie mi czy przyszlo juz cos do was z testow przesiewowego czy jakos tak ?? bo mi mowili ze do 2 tygodni cos przyjdzie i jeszcze nic nie dotarlo

Stary 2010-04-28, 13:34   #4889
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Darusia fajnie ze leki podzialaly
my dzisiaj tez noc mialysmy spokojna Julka zasnela po 3 godzinach sluchania szumu rano udalo nam sie pobrac siuski do badania tylko nie wiem czy przelewac je do pojemniczka czy zostawic w woreczku na wszelki wypadek wsadzilam woreczek do pojemniczka i nie bede przelewala zeby nie zanieczyscic teraz czekamy az tatus wroci z pracy i zawiezie do laboratorium a potem do Pani doktor na badania i do poradni laktacyjnej a wieczorem do dentysty bo trzeba plombe wymienic oj bedzie bolalo bedzie

moje dziecie dostalo jakies dziwne krostki do okola ust czy to normalne ?? sa takie malusie i drobne ale gorna czesc nad ustkami cala obsypana i na brodce tez troszke jest
Cytat:
dziewczyny moje dziecko robi wodniste kupy ze sluzem czy to biegunka ?? mam sie niepokoic i jechac do szpitala ?? bo u nas bieda i nasz lekarz na urlopie i dopiero jutro nas jakis inny przyjmie bo dzisiaj ma komplet i ja nie wiem co robic w sumie to od 6.00 byly juz 3 kupy takie srednie ta ostatnia ze sluzem
Cytat:
POP a co wtedy jak ma ta skaze ?? czy cyc odpada ??

kurcze ja sie obawiam ze moze miec alergie po mamusi no ale ja stosuje dosc mocna diete
drcron u mojej małej najpierw wyszły krosteczki na buzi, teraz ma trochę na szyjce i ramionka i z buzi zeszły, doszedł do tego śluz w kupie, podejrzenie alergii na mleko krowie (bo najczęściej uczula). Najlepiej skonsultuj to z lekarzem, ale bedziesz pewnie musiała wykluczyć wszystko co mogło uczulić. Nic co zawiera nawet śladowe ilości mleka. Czekasz jakieś 2-3 tyg. jak jest poprawa to oznacza, że pewnie to mleko. Po jakimś czasie próbujesz coś zjeść i patrzysz czy jest reakcja alergiczna. Tak u mnie to wygląda. Ale Pop ma racje najlepiej zrobić dodatkowe badania, żeby wykluczyć wszystkie inne opcje.
Cyc nie odpada, dieta i tyle
Stary 2010-04-28, 13:43   #4890
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a powiedzcie mi czy przyszlo juz cos do was z testow przesiewowego czy jakos tak ?? bo mi mowili ze do 2 tygodni cos przyjdzie i jeszcze nic nie dotarlo
Nam powiedzieli, że to przychodzi jak coś wykryją, a jak nic nie przyjdzie to znaczy, że wszystko jest w porządku.

A jak wygląda ten śluz w kupie? Cała kupa jest śluzowata?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości