Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 13:27   #1981
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
no uległam tżtowi
i dobrze, bo po co wam klotnie o takie blahe rzeczy

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
gratuluję na pewno wszystko się uda i będzie zgrabnie i powabnie

my jakoś w czerwcu wybierzemy się na nauki pierwszego tańca
Idzcie koniecznie, nawet tylko dla rozrywki. Powiem ci, ze po naszych lekcjach tanca pewniej sie czujemy na parkiecie i pierwszy taniec sobie sami ulozylismy

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a prawda że wrzucicie gdzieś linka jak tańczycie?
Jak nie bedzie wstydu, to wrzucimy. A da sie na youtubie tak filmik zablokowac, zeby tylko te osoby, ktorym wyslesz linka mogly go obejrzec?

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a macie jakies pomysły odnośnie piosenki na podziekowanie dla ródziców.. chciałabym coś innego aniżeli "cudownych rodziców mam"

zadzwoniłam do TŻta i uświadomiłam mu że zostały 3 tygodnie i że wypadałoby zadzwonić do kamerzysty i orkiestry
Ja zaraz bede dzwonic do zespolu czy umieja grac Anne Jantar Radosc najpiekniejszych lat- piosena z czasow mlodosci moich rodzicow, wiec mysle ze im sie spodoba taki pomysl (moj ojciec to na cudownych rodzicow mam to ).
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:35   #1982
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Jak nie bedzie wstydu, to wrzucimy. A da sie na youtubie tak filmik zablokowac, zeby tylko te osoby, ktorym wyslesz linka mogly go obejrzec?
hm... na you tubie to chyba nie...
ale na picassie kiedyś dodawałam normalnie do folderu filmiki i wtedy to już całkiem ogląda ci ten komu wyślesz linka
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:38   #1983
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
za zamówione zaproszenia,albumy dla rodziców,soczewki.Fajne gratisy,noi ładniutkie zaproszenie noi fajny tekst.
Dziękuję dziękuję
Stary 2010-04-28, 13:48   #1984
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
nie pokaże bo mam tylko jedno zdjęcie na telefonie jak będą gotowe (może w przyszłym tygodniu) to pokażę próbuję znaleźć podobne ale coś mi średnio idzie... o! mam! coś takiego: http://obraczki-slubne.pl/index.php?...&k=0&dd=5&pp=1
Bardzo ładne obrączki.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-28 o 13:50
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:01   #1985
BlackAngel
Adwokat diabła

heeeeeeeej!
jak jak zawsze rzutem jestem z Wami
jak znajdę kartę to wrzucę Wam fotki Czesia z kwiatami we włosach

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:01   #1986
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
hm... na you tubie to chyba nie...
ale na picassie kiedyś dodawałam normalnie do folderu filmiki i wtedy to już całkiem ogląda ci ten komu wyślesz linka
Aha, ja nie wiedzialam, ze na picassie takie bajery. To w takim razie jak sie nie wyglupimy, to postaram sie wrzucic. Pozostaje cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc
Stary 2010-04-28, 14:01   #1987
BlackAngel
Adwokat diabła

mam nadzieje ze duzo nie pisałyście

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:03   #1988
ultraradiola
Wtajemniczenie

hejka

idę was nadrobić :P

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:08   #1989
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
zadzwoniłam do TŻta i uświadomiłam mu że zostały 3 tygodnie i że wypadałoby zadzwonić do kamerzysty i orkiestry
juz czas my mamy się zgłosić 4 tyg. wcześniej
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
no, napiety dość ten Twój plan
oj, wiesz, że Ty mnie mobilizujesz, więc jak się weźmiesz za załatiwania to mnie może w końcu ruszy
nie jest źle ja to pisałam z dużym zapasem czasowym
na mnie nie patrz proszę bo ja z przygotowaniami jestem do tyłu. jeszcze tyle rzeczy nie mam, że szok no ale jak suknia będzie to wszytsko się ruszy
ni i w przyszłym tygodniu rozdam kolejne zaproszenia
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:10   #1990
woda sodowa
Wtajemniczenie

A co myslicie o tym, zeby po slubie, za jakis czas dac gosciom po takiej kartce z podziekowaniem (zaladowalibysmy nasze zdjecia slubne) http://www.moonpig.com/OrderProcess/...aspx?PageSet=1 i do tego np. plyte ze zdjeciami slubnymi?

Wplynela nam dzis dodatkowa kaska na konto i jutro idziemy podokupowac reszte slubnych rzeczy:
-2 koszule dla TZa
-2 koszule dla starszych
-buty, pasek i bokserki dla TZa
-buty dla malego
-cieniutkie swiece do kosciola (takiej grubosci jak olowek, sa takie w pl?bo nie wydaje mi sie)
-body, czarno-bialy sliniak i czarne skarpetki dla malego
-male prezenciki dla starszych
i chyba tyle...
Stary 2010-04-28, 14:11   #1991
madmuazelle
BAN stały

Dzisiaj się wkońcu zabiore się za te zaproszenia,wczoraj miałam chęć zamówić,no ale nie zrobiłam.Co masz zrobić dziś ( w moim przypadku wczoraj ) zrób dzisiaj.
Poki co musze formularz wypełnić,wybrać kolory wstążeczek,wierszyk i tego typu rzeczy.
Stary 2010-04-28, 14:11   #1992
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
hej

u mnie podobno 23 dni

co do planu dnia:
6:45- pobudka, szybki prysznic, sniadanko
8:00- fryzjer
10:00- kosmetyczka
11:00- jestem w domku, owieżam się, ubieram
12:30- wyjazd na plener
15:00- błogosławieństwo
15:30- wyjazd do kościoła, bo trzeba wczesniej dokumenty podpisać

godziny pewnie ulegna zmianie, bo pójde jeszcze do tej nowej fryzjerki na próbną fryzurkę, zobaczę ile to czasu zajmnie, idę w sobotę na próbny makijaż więc może makijaż się pół godzinki przesunie do przodu, wtedy szybciej bysmy troszkę wyjechali na plener i po plenerze byłoby trochę czasu żeby jeszcze się odświeżyć

ja musze pogonić TŻta żebyśmy zaczeli sobie coś wymyslać na pierwszy taniec żeby potem nie było wszystko na ostatnią chwilę. ogólnie jest tyle rzeczy jeszcze do załatwienia, że nie wiem czy damy radę hehe
wow!!!! jak mało!!!!
Cytat:
a macie jakies pomysły odnośnie piosenki na podziekowanie dla ródziców.. chciałabym coś innego aniżeli "cudownych rodziców mam"

biedny zszokowany Tż
my będziemy mieli Cliver "Podziękowania dla Rodziców"
Stary 2010-04-28, 14:51   #1993
moniczka2123
Zadomowienie

Ogólnie mam jakiś zły humor nie wiem co się dzieje...może to przez to że mój Tż jedzie za tydzień za granicę

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:03   #1994
Agateczka*
Zakorzenienie

Jejq jak was dzisiaj nie mogę nadrobić jakaś nieskoncentrowana jestem dzisiaj, bo mnie głowa trochę nawala
A tak my też mamy Cliver ''podziękowanie dla rodziców"
bo ja nie chcę tego już dość oklepanego ''cudownych rodziców mam...''
Stary 2010-04-28, 15:18   #1995
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też będę sama winietki robić i myślę że wcześniej zrobię winietki dla tych osób które potwierdzą wcześniej że będą na pewno, a resztę zostawię i najwyżej dorobię, jakoś sobie muszę dać radę.

W sumie to myślę że termin jest ok, po tym co czytałam że jedni goście przychodzą pomimo tego że wcześniej powiedzieli że nie przyjdą czy odwrotne sytuacje - że zapowiedzieli swoją obecność a sie nie zjawili - to myślę że może lepiej żeby mieli więcej czasu na zastanowienie się...
Ja tez chcialam robic sama,ale kolega tz sie zaoferowal ze nam zrobi , bo on sie zajmuje takimi rzeczami i różne projektgy robi Wiec mam spokoj(jeszcze bym cos zmascila ) Mam nadzieje , ze u mnie nie bedzie takiej sytuacji, ze ktos powie, ze nie przychodzi, a przyjdzie ,bo wszystko bedzie idealnie wyliczone itp .

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Śpicie już?
Ja dziś gadałam z TŻtem i powiedział, ze absolutnie mam się sama nie malować ani nic, że mam w ten dzień siedzieć jak królowa i żeby wkoło mnie biegali Kazał mi się zapisać na makijaż i wszelkie inne zabiegi jakie chcę i do fryzjera czym prędzej i na próbną też- w dzień wesela kolegi. chyba mnie przekonał, boję się, że mi się ręce będą trzęsły w ten dzień i się sama nie umaluję.

Teraz dumam jak zgrać wszystko w czasie, żeby było ok.

Myślę, że w pt. pójdę na paznokcie, no chyba, że będę miała ładne to sobie sama umaluję, poza tym regulacja brwi no i myślę o usunięciu włosków z przedramion, jako, ze jestem brunetką to są tam dość widoczne. Czy te z Was, których ten problem dotyczy robią coś nimi?

Sobota
godz. 8.30 pobudka
8.30-9 śniadanie, kawa
9- 9.40 kąpiel
10.30 fryzjer
12.00 kosmetyczka makijaż
13. powrót do domu, zjedzenie czegoś, prysznic, balsamowanie
14 ubieranie
15.30 przyjeżdża TŻ, błogosławieństwo
16.10 wyjazd z domu (3 minuty samochodem do Kościoła)
16.30 ślub

Myślicie, że wszystko dobrze rozplanowałam? a może o czymś zapomniałam?

EDIT: jutro najprawdopodobniej przyjdą mi buciki Mam tylko nadzieję, ze będą dobre i wygodne!
Lepiej isc do kosmetyczki, bo nawet jakbym sie sama umiala malowac, to pewnie bym cos z nerwowo zrobila a co do włosków tez mam na rekach przez to ze 2 razy w zyciu ogolilam i mi gaszcz wyrósł , a nie wiem czy zgolic , czy nie...

a mój wstepny plan na sobote to :
7.00 pobudka i śniadanie
07.30-kąpiel
09.00- fryzjer
11.00 - kosmetyczka
około 13.00 ubieranie sie (suknia , bielizna, )
13.30 wielki stresior i czekanie na pana młodego
14.00- błogosławieństwo
15.00 msza
A potem zabawa do bialego rana
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
wspolczuje ja na szczescie przechodzilam w wieku 4 lat, wiec juz mam luzik, ale jeszcze swinki nie mialam a wolalabym juz miec za soba
ja mialam w wieku chyba 15 lat swinke, szczerze , to byla najgorsza choroba w moim życiu miesiac bylam chora ... okropny bół plus wirus wysypki

Cytat:
Tez mialam cytologie w zeszlym tygodniu, tylko ze tutaj jest o tyle dobrze, ze wyniki wysylaja ci do domu, no ale trzeba na nie czekac dlugo, bo do 3 miesiecy podobno (tak mowia, ale ostatnim razem mialam wyniki po 5 tygodniach). Tutaj teraz w ogole mnostwo dziewczyn zaczelo robic cytologie, bo w zeszlym roku Jade Goody (tutejsza celebrytka) umarla na raka macicy i to bardzo podnioslo swiadomosc, ze sie powinno to badanie robic regularnie.
wszystki kobiety powinny choddzic ... ja teraz co roku zaczelam chodzic, bo tez mam rozne problemy i w maju sie wybieram u mnie sie z 1 lub 2 tyg. czeka tylko

Cytat:
Cześć.

Eh,wczoraj ok 24 dostałam @ i się żle czuje,ale tż cik zrobił niespodzianke i po moim smsie zwolnił się z pracy,powiedział że chce/chciał być w tym pierwszym ciężkim dniu.

Ahaaa,no ale tym razem fotek nie było.
ale słodki tz-cik trzymaj sie mad

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ogólnie mam jakiś zły humor nie wiem co się dzieje...może to przez to że mój Tż jedzie za tydzień za granicę
bedziemy z Toba duchem jak wróci, to juz bedziecie razem
Stary 2010-04-28, 15:35   #1996
madmuazelle
BAN stały

Eeeee,yy mam dylemacik ,jak np mam samotną ciotke to tak czy siak ma być przedrostek Sz.P????
Z tym,że Sz.P ( Pani? ) a przecież to nieobca osoba.
To samo tyczy się np brata tż,który zaprosi koleżanka,to w ich zaproszeniu też ma być Sz.P,to nie małżeństwo.
Matko jakie ja mam dylematy.

Dzięki dziewczynko za pochwałe tż-ta noi za pocieche,abym sie trzymała.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-28 o 15:47
Stary 2010-04-28, 15:48   #1997
Agateczka*
Zakorzenienie

W niektórych zaproszeniach jest przedrostek WP. więc i tak i tak może być a nawet musi bo to forma grzecznościowa jest...
Stary 2010-04-28, 15:50   #1998
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
co do planu dnia:
6:45- pobudka, szybki prysznic, sniadanko
8:00- fryzjer
10:00- kosmetyczka
11:00- jestem w domku, owieżam się, ubieram
12:30- wyjazd na plener
15:00- błogosławieństwo
15:30- wyjazd do kościoła, bo trzeba wczesniej dokumenty podpisać
Mamy prawie identyczny plan dnia Tyle, że ja i fryzjera i kosmetyczkę mam w domu I nie mam błogosławieństwa
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:50   #1999
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
mój komp w domku zakończył żywot i nadaję z pracy

Ja z pracy nikogo na wesel nie zapraszam. ale za to wieczorem na wesele przyjdzie 3 osobowa delegacja i beda na weselu kilka godzin-nie wiem czy u Was taie zwyczaje sa no i delegacja przynosi prezent od wszytskich współpracowników

Podobają mi się wasze plany:d mój w porównaniu z waszymi bedzie kosmiczny hehehehe

5.00 pobudka+kapiel+sniadanko-ale wątpie zebym w siebie wcisła-nie lubię jeść od rana

6.00 fryzjer + kosmetyczka+odbiór kwiatów(wg tradycji pan młody powinien ale nie wiem czy sie uda)
o 9.00 mam zamiar byc w domku, sniadanko-jak nie wcisne o 5 +ubieranie
9.40 wyjazd na plener
10.00-12.30 plener
13.o0 błogosławieństwo plus podziękowania dla rodziców
13.40 wyjazd do koscioła
14.00 slub
ok. 16.00 obiadek
Matko, jak wcześnie

Cytat:
Eeeee,yy mam dylemacik ,jak np mam samotną ciotke to tak czy siak ma być przedrostek Sz.P????
To samo tyczy się np brata tż,który zaprosi koleżanka,to w ich zaproszeniu też ma być Sz.P,to nie małżeństwo.
Sz.P. to forma grzecznościowa, nie ma zanczenia czy ktoś jest małżeństwem, czy jest samotny - Sz. P. może oznaczać Sz. Państwo, Sz. Pan czy Sz. Pani.

Myslę, że pominięcie tego skrótu przed nazwiskiem ciotki byłoby mało grzeczne ...

W tym drugim przypadku też możesz zostawić Sz.P. - bo to nie jest zarezerwowane dla małżeństw
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:59   #2000
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
W niektórych zaproszeniach jest przedrostek WP. więc i tak i tak może być a nawet musi bo to forma grzecznościowa jest...
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Sz.P. to forma grzecznościowa, nie ma zanczenia czy ktoś jest małżeństwem, czy jest samotny - Sz. P. może oznaczać Sz. Państwo, Sz. Pan czy Sz. Pani.

Myslę, że pominięcie tego skrótu przed nazwiskiem ciotki byłoby mało grzeczne ...

W tym drugim przypadku też możesz zostawić Sz.P. - bo to nie jest zarezerwowane dla małżeństw
No tak,macie racje.Wolałam się upewnić,więc dzięki.
Stary 2010-04-28, 16:15   #2001
Aaś
Zakorzenienie

co wg mojego tżta znaczy tż:

- Turecki Żezimieszek (chyba o RZezimieszka mu chodziło )
- Taktowny Żydek
- Tani Żupak

Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:17   #2002
madmuazelle
BAN stały

Jeszcze został mi tekst i wysyłam zamówienia na zaproszenia.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

- Taktowny Żydek
- Tani Żupak

Ja kiedyś tam na wizażu napisałam,że Tż to Truteń Życiowy.
Stary 2010-04-28, 16:56   #2003
agator74
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny kupilam talerzyki takie deserowe sa takie piekne i sie w nich zakochalam a do tego jeszcze takie duze widelce/sztućce do salatek (chyba wiecie o co chodzi) i tak fajnie juz gromadzic swoj dobytek.
I zaraz koncze gyrosa, skocze pod prysznic, skoncze szykowac stol i czas na imprezke

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:04   #2004
Martoolka87
Zakorzenienie

Jestem! Nie zamknęli mnie i nie musiałam się rozbierać
Dalszy ciąg relacji z komisji wojskowej po nadrobieniu postów

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Wczoraj doszliśmy do wniosku z Tżtem siedząc nad pitami, że za rok będziemy mogli rozliczać się razem jakie to romantyczne
Ale to dopiero w rozliczeniu za 2011 rok, bo z tego co wiem trzeba być cały rok małżeństwem, żeby razem się rozliczać
za załatwione sprawy.

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Po pierwsze zamówiliśmy zaproszenia, tzn. najpierw oczywiście zrobią nam projekt.
Kupiliśmy też albumy dla rodziców, więc w końcu zabierzemy się za ich wypełnianie. Byliśmy w poradni i kobieta zaliczyła nam odrazu 2 spotkania
za wszystko

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
hmmm ja już sie nie mogę doczekać, jeszcze 115 dni
U nas dziś 101 dalmatyńczyków

Cytat:
nie pokaże bo mam tylko jedno zdjęcie na telefonie jak będą gotowe (może w przyszłym tygodniu) to pokażę próbuję znaleźć podobne ale coś mi średnio idzie... o! mam! coś takiego: http://obraczki-slubne.pl/index.php?...&k=0&dd=5&pp=1
No i superowe te obrączki Mi się bardzo takie podobają, TŻtowi też się podobały jak je w necie widział, ale na żywo na jego ręce mu się nie podobały... ehh...

Cytat:
Zapomnialam napisac, ze mi tez sie relacja podobala, prawdziwie sie wzruszylam, czyli te lzy w oczach mych po relacji Guski, to jednak nie z powodu kielbasy

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my ze spraw slubnych dalej czekamy na cynk sms-em zeby odebrac obraczki poza tym kupilismy TZowi pasek, wiec juz ma full stroj jeszcze w czwartek idziemy do Cymbeline na kolejna przymiarke. jak juz bedzie wszystko ok to zabieramy garniak do domu

Cytat:
80 dni
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:05   #2005
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość

dziewczyny kupilam talerzyki takie deserowe sa takie piekne i sie w nich zakochalam a do tego jeszcze takie duze widelce/sztućce do salatek (chyba wiecie o co chodzi) i tak fajnie juz gromadzic swoj dobytek.
I zaraz koncze gyrosa, skocze pod prysznic, skoncze szykowac stol i czas na imprezke
za udane zakupy. I życze udanej zabawy.Baw się dobrze.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Marta,to dobrze że Cię nie zamkneli i nie musiałaś sie rozbierac.
Noi czekam na relacje z komisji.
Stary 2010-04-28, 17:08   #2006
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A czy ja wam sie juz chwalilam, ze dokonczylismy nasza choreografie na pierwszy taniec? Teraz tylko musimy sie jej porzadnie nauczyc, zeby wszystie figury wykonywac bez zastanowienia i sie nie pomylic, bo jednak piosena jest bardoz szybka i bedzie o to latwo.

Cytat:
ja musze pogonić TŻta żebyśmy zaczeli sobie coś wymyslać na pierwszy taniec żeby potem nie było wszystko na ostatnią chwilę. ogólnie jest tyle rzeczy jeszcze do załatwienia, że nie wiem czy damy radę hehe
Taka reklama mi się przypomniała: "Tu się da nidę, tu się da nidę - musi się dać" Będzie dobrze

Cytat:
Eh,wczoraj ok 24 dostałam @ i się żle czuje,ale tż cik zrobił niespodzianke i po moim smsie zwolnił się z pracy,powiedział że chce/chciał być w tym pierwszym ciężkim dniu.
Ale słodko
Stary 2010-04-28, 17:25   #2007
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
jak znajdę kartę to wrzucę Wam fotki Czesia z kwiatami we włosach
wrzuć koniecznie

Cytat:
A co myslicie o tym, zeby po slubie, za jakis czas dac gosciom po takiej kartce z podziekowaniem (zaladowalibysmy nasze zdjecia slubne) http://www.moonpig.com/OrderProcess/...aspx?PageSet=1 i do tego np. plyte ze zdjeciami slubnymi?
Link jest do całej strony z kartkami, a nie do konkretnej kartki Ale ze zdjeć goście się na pewno ucieszą

Cytat:
Dzisiaj się wkońcu zabiore się za te zaproszenia,wczoraj miałam chęć zamówić,no ale nie zrobiłam.Co masz zrobić dziś ( w moim przypadku wczoraj ) zrób dzisiaj.
Poki co musze formularz wypełnić,wybrać kolory wstążeczek,wierszyk i tego typu rzeczy.
No to ruszaj zadek do roboty

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No włacha. Nic dodać, nic ująć

Cytat:

- Taktowny Żydek
- Tani Żupak

Bo się posikam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość

Wrzuć fotki

Cytat:

Marta,to dobrze że Cię nie zamkneli i nie musiałaś sie rozbierac.
Noi czekam na relacje z komisji.
Relacja:
Spotkałam na komisji 2 koleżanki z podstawówki i całe szczęście, bo siedziałam tam 4 godziny i bez nich umarłabym z nudów
Najpierw spisali dane z dokumentów - tak się koleś tym zmęczył, że czekaliśmy dobre pół godziny zanim zaczęli nas wzywać do pokoju zwierzeń. Tam zadali masę pytań: czy mam męża, dzieci, nazwisko rodowe matki (A ja im na to: ale trudne pytania zadajecie ), kierunek i rok studiów (kobita stwierdziła, że jestem za młoda, żeby być na V roku ).
No i czas na komisję lekarską. kazali zdjąć tylko buty:
ważenie,
mierzenie,
badanie wzroku (nie przyznałam się, że mam soczewki bo bym musiała iść do okulisty po specjalne zaświadczenie ale chyba pomyliłam ostatnio soczewki, bo na prawe oko nie widziałam najniższych rzędów - mam o,25 dpt różnicy między oczami, wiec całkiem możliwe, że coś pokręciłam - no i ona mi wpisała w papierach "nieostrość widzenia w oku lewym" )
badanie słuchu (baba do mnie szeptała, a koleżanka darła się na inną babę w tym czasie, że ona do okulisty nie pójdzie bo nie ma czasu , a ja musiałam powtórzyć to co szeptała)
sprawdzili czy nie mam daltonizmu
zmierzyli ciśnienie
osłuchali stetoskopem
koleś mnie zapytał czy mam alergię (pytania były zadawane losowo, bo koleżanka przede mną miała pytanie o to jak znosi okres, a inna kumpela "czy jest pani z prawidłowej ciąży i prawidłowego porodu?" )

Po czym koleś mnie zapytał o jakąś reakcję skóry, ale nie zrozumiałam o co mu chodziło, bo baba mi w tym czasie podawała wynik ciśnienia a 3 inne baby z komisji plotkowały na cały głos. No i koleś mówi "No to sprawdzimy" i mnie udrapnął na długość gdzieś 7 cm na przedramieniu i sprawdzał czy się czerwone robi
Koniec badania

Czekanie pół godziny na jakiś papierek - kategoria A
I następne pół godziny na książeczkę wojskową. No ale mam przynajmniej pamiątkę
Koniec relacji
Stary 2010-04-28, 17:26   #2008
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ale słodko
A nom słodko tzn fajną niespodzianke mi tz zrobił.

Brzuch mnie boli
Stary 2010-04-28, 17:32   #2009
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Link jest do całej strony z kartkami, a nie do konkretnej kartki Ale ze zdjeć goście się na pewno ucieszą
To wkleje zdjecie.
edit: nie wiem co jest, ze w takiej formie mi zdjecia wkleja...w kazdym razie kartka jest biala, to co jest na czarno to sie zdjecia wstawia

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-04-28 o 17:34
Stary 2010-04-28, 17:34   #2010
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

- Taktowny Żydek
- Tani Żupak

umarłam

pozytywny wynik cytologii, czyt. wszytko w porządku

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości