Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 22:03   #1921
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
no ale to minie tak szybko
strasznie szybko ja jeszcze niedowierzam ze juz po slubie jestem
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:04   #1922
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Witam kobitki
Ostatnio coraz rzadziej piszę, ale niestety "Czas goni nas, goni nas, goni nas, goni nas cały czas..."
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja idę w tę sobotę i tydzień przed moim
My idziemy do mojej kuzynki dwa tygodnie przed nami.
Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Wiecie co powiem Wam cos strasznego ... mam ospę
Bidulko 3maj się cieplutko i kuruj się szybko

Remi, Guśka, świetne te Wasze relacje Też chciałabym być taka spokojna na swoim ślubie Zazdraszczam, że jesteście już mężatkami

Co do obrączek, to my też już zamówiliśmy Nawet byliśmy już po odbiór, ale musieli coś poprawić i czekamy teraz na zrobienie poprawek.
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,217
Nasze są bardzo podobne, tylko że 5 mm no i trochę węższa ta część polerowana Na żywo wyglądają ładniej
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:08   #1923
metkaa
Zakorzenienie

aniolekKB obraczki na pewno w rzeczywistosci jeszcze ładniejsze
Stary 2010-04-27, 22:11   #1924
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
no ale to minie tak szybko hehhe ja mam u siebie w kosciele ślub , czyli jakies 5 min drogi od domu
A nom minie,minie szybko To bliziutko masz/macie do Koscióla.Jeśli cremonia ślubna odbywała się w mojej Parafii,też mam do niej z 5 minut,nawet nie.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak Tylko, że te, które zamówiłam mają gramaturę 200 i są bardzo sztywne, więc te 120 będą OK, lepiej Wam się będzie je zawijać, ale też będziecie bardziej musieli uważać, żeby ich nie pozgniatać, jak już będą zawinięte
AAAhaaa ok,zapamietam,będe uważać.

Cytat:
Właśnie przerobiłam zdjęcie legitymacyjne, żeby pasowało do książeczki wojskowej - odcięłam po pół centymetra w pionie i w poziomie Mogą mi teraz dać kategorię Z, bo mam dowód na Parkinssona w postaci krzywo obciętego zdjęcia moimi trzęsącymi się rączkami
Mówisz,że teraz Cię do woja nie wezmą.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
aniolekKB obraczki na pewno w rzeczywistosci jeszcze ładniejsze
Zgadza się i dodam,ze bardzo ładne obrączki Aniołku.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:12   #1925
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

To super,więc życze powodzenia i trzymam kciuki.

Hm,ceny nie są aż tak złe,tak cyz siak masz racje ( wytłuszczone )

dziękuje Kochana wszystko się prawie udało załatwić, zapowiedzi, USC, tylko jeszcze zaproszeń nie udało się dopieścić i będą takie jak miały być pierwotnie ( będe miała je już na weekend majowy- przynajmniej część więc pokażę )
Cytat:
No zaproszenia wybrane można iść spać. Jutro tż zobaczy i jestem ciekawa co powie,bo waham się między dwoma rodzajami.
Dobranoc.
super

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na ile przed ślubem Wasi goście mają Wam potwierdzić uczestnictwo w weselu?
u mnie mają potwierdzenie do 30 czerwca. Ślub 17 lipca - dokładną listę gości mamy podać na tydzień przed weselem

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dzieki Kiecka taka troche ciazowa , ale wyglada niezle, mam zamiar kupic jakis cieniutki paseczek pod biust np. rozowy zeby zgrabniej wygladac
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji zeby ktos przyszedl jak powiedzial ze go nie bedzie
Winietki koniecznie, bylam na wesele gdzie ich nie bylo i byl straszny zamet, dlatego zamowilam juz na all, takie tylko zlota wstazka, jak przyjda to powiem czy na zywo ladne, skusila mnie niska cena i dobry papier

Mad sliczne te dwa pierwsze zaproszenia, rulonow za bardzo nie lubie

ładne te winietki, mogłabyś podać namiar na sprzedającego?

Remmi super relacja

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:14   #1926
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
strasznie szybko ja jeszcze niedowierzam ze juz po slubie jestem
a juz jestes prawie dwa tygodnie
Cytat:
A nom minie,minie szybko To bliziutko masz/macie do Koscióla.Jeśli cremonia ślubna odbywała się w mojej Parafii,też mam do niej z 5 minut,nawet nie. -
nom bliziutko, tzn moj tz musi i tak dojechac do mnie , bo nie mieszkamy razem to w jakim kosciołku bedziecie miec ? u tz ?
Stary 2010-04-27, 22:14   #1927
metkaa
Zakorzenienie

wy sobie rozmawiajacie ja ide lulac

dobranoc
Stary 2010-04-27, 22:17   #1928
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

u mnie mają potwierdzenie do 30 czerwca. Ślub 17 lipca - dokładną listę gości mamy podać na tydzień przed weselem
my tez mamy do 30 czerwca a slub 24 lipca. Na sali mamy powiedziec tydzien przed, ale chcemy wiedziec wczesniej , zeby np winietki zrobic
Stary 2010-04-27, 22:20   #1929
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Co do obrączek, to my też już zamówiliśmy Nawet byliśmy już po odbiór, ale musieli coś poprawić i czekamy teraz na zrobienie poprawek.
Nasze są bardzo podobne, tylko że 5 mm no i trochę węższa ta część polerowana Na żywo wyglądają ładniej
U nas z wyborem obrączek jest dramat... Powiedziałam TŻtowi, że on ma wybrać takie, żeby ładnie na jego dłoni i na mojej (bardzo trudne zadanie, bo już mierzyliśmy), bo jak razem będziemy decydować, to ostatecznie chyba kapselki od tymbarka sobie w kościele założymy Chyba jedyna kwestia ślubna, w której nie mamy wspólnego zdania A TŻ sam nie chce wybrać

Cytat:
Mówisz,że teraz Cię do woja nie wezmą.
Nie wiem po co te całe ceregiele skoro każda laska i tak kategorię A dostaje (koleżanka ma jedną nogę krótszą i też A dostała) A po 2 tygodniach każda jest automatycznie do rezerwy przeniesiona. Niepotrzebne utrudnianie nam życia

Idę spać, bo przez tą durną komisję muszę jutro o 6 wstać
Dobranoc
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:22   #1930
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
my tez mamy do 30 czerwca a slub 24 lipca. Na sali mamy powiedziec tydzien przed, ale chcemy wiedziec wczesniej , zeby np winietki zrobic

ja też będę sama winietki robić i myślę że wcześniej zrobię winietki dla tych osób które potwierdzą wcześniej że będą na pewno, a resztę zostawię i najwyżej dorobię, jakoś sobie muszę dać radę.

W sumie to myślę że termin jest ok, po tym co czytałam że jedni goście przychodzą pomimo tego że wcześniej powiedzieli że nie przyjdą czy odwrotne sytuacje - że zapowiedzieli swoją obecność a sie nie zjawili - to myślę że może lepiej żeby mieli więcej czasu na zastanowienie się...

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:39   #1931
madmuazelle
BAN stały

meetko,dobranoc

marta,no komisji nie da się chyba zrozumieć. cool: Dobranoc i powodzenia

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
nom bliziutko, tzn moj tz musi i tak dojechac do mnie , bo nie mieszkamy razem to w jakim kosciołku bedziecie miec ? u tz ?
My mamy ceremonie ślubną w całkiem innym Kościele i nie jest to Kościół ani mój,ani tż-ta
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:51   #1932
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Śpicie już?
Ja dziś gadałam z TŻtem i powiedział, ze absolutnie mam się sama nie malować ani nic, że mam w ten dzień siedzieć jak królowa i żeby wkoło mnie biegali Kazał mi się zapisać na makijaż i wszelkie inne zabiegi jakie chcę i do fryzjera czym prędzej i na próbną też- w dzień wesela kolegi. chyba mnie przekonał, boję się, że mi się ręce będą trzęsły w ten dzień i się sama nie umaluję.

Teraz dumam jak zgrać wszystko w czasie, żeby było ok.

Myślę, że w pt. pójdę na paznokcie, no chyba, że będę miała ładne to sobie sama umaluję, poza tym regulacja brwi no i myślę o usunięciu włosków z przedramion, jako, ze jestem brunetką to są tam dość widoczne. Czy te z Was, których ten problem dotyczy robią coś nimi?

Sobota
godz. 8.30 pobudka
8.30-9 śniadanie, kawa
9- 9.40 kąpiel
10.30 fryzjer
12.00 kosmetyczka makijaż
13. powrót do domu, zjedzenie czegoś, prysznic, balsamowanie
14 ubieranie
15.30 przyjeżdża TŻ, błogosławieństwo
16.10 wyjazd z domu (3 minuty samochodem do Kościoła)
16.30 ślub

Myślicie, że wszystko dobrze rozplanowałam? a może o czymś zapomniałam?

EDIT: jutro najprawdopodobniej przyjdą mi buciki Mam tylko nadzieję, ze będą dobre i wygodne!

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-04-27 o 22:55
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:23   #1933
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie Tego bym chyba nie przeżyła
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Śpicie już?
Ja dziś gadałam z TŻtem i powiedział, ze absolutnie mam się sama nie malować ani nic, że mam w ten dzień siedzieć jak królowa i żeby wkoło mnie biegali Kazał mi się zapisać na makijaż i wszelkie inne zabiegi jakie chcę i do fryzjera czym prędzej i na próbną też- w dzień wesela kolegi. chyba mnie przekonał, boję się, że mi się ręce będą trzęsły w ten dzień i się sama nie umaluję.

Myślę, że w pt. pójdę na paznokcie, no chyba, że będę miała ładne to sobie sama umaluję, poza tym regulacja brwi no i myślę o usunięciu włosków z przedramion, jako, ze jestem brunetką to są tam dość widoczne. Czy te z Was, których ten problem dotyczy robią coś nimi?

Sobota
godz. 8.30 pobudka
8.30-9 śniadanie, kawa
9- 9.40 kąpiel
10.30 fryzjer
14 ubieranie
16.30 ślub

EDIT: jutro najprawdopodobniej przyjdą mi buciki Mam tylko nadzieję, ze będą dobre i wygodne!
Moja siostra tez ma mnostwo ciemnych wloskow na przedramionach, na moj slub sobie ogoli to po prostu czy wydepiluje, a po slubie chce isc na laser i miec to z glowy. Co do rozplanowania dnia, to ja jeszcze wpadne tego dnia na sale i do kosciola, ale ja potrafie sie za bardzo stresowac jesli nie mam czegos pod kontrola, wiec musze sie upewnic, ze wszystko idzie zgodnie z planem.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 01:31   #1934
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:

mmmm,hmm no fajne buciki.
A co zdjęc zakupów nie ma,bo musiałbym zrobić foty lodowce i to co mam w szafie. Zakupy były żarciowe,nic konkretnego.
Chodziło mi o to, że przy okazji zakupów często robiłaś rózne zdjęcia "okazyjnie" i się przyzwyczailyśmy
A co do butów to zalezy mi przede wszystkim żeby były wygodne i żeby nie miały odkrytych paluchów i "czuba" Zapomniałam dopisać że te moje będą miały jeszcze taki długi pasek przechodzący pod stopą żeby lepiej trzymały moja chudą nogę

Cytat:

mmmmmmm
fajne butki tylko ja słyszałam że to bardziej skórzane można przefarbować a nie satynowe ale to mogę się mylić

i wiecie co? zamówiliśmy obrączki chodziliśmy sobie po jubilerach w niedzielę i znaleźliśmy takie które się obojgu podobają więc wczoraj poszliśmy i zamówiliśmy
gratuluję My chyba dopiero w maju zajmiemy się obrączkami.
A nie wiesz jak mozna przefarbowac skórzane buty? Ja się nastawiałam na to, że to będą buty na 1 raz ale jak jest możliwość wykorzystania ich to mnie to zaciekawiło. Chociaz bałabym się potem że będą farbowały...
I jakoś tak się skłaniam ku satynowym.... Chyba nie będzie padało...

Cytat:
mój kumpel zawsze staje pierwszy w kolejce do życzeń do młodych bo jak mówi "jak się stanie na końcu to tak jakby się ze wszystkimi gośćmi całowało"
A ja zawsze czekam do końca

Cytat:
Tak. Bo ja taka buntowniczka jestem
Niech no będzie tylko choć 1 facet w komisji to się na bank nie rozbiorę Więc trzymajcie kciuki, żeby mnie za karę do więzienia nie zamknęli

O dzięki Magisterkę sobie dziś odpuściłam, ale kończę te scenariusze
Martoolka czekamy na relację z komisji Trzymaj się dzielnie i nie daj się rozbierać
Stary 2010-04-28, 06:36   #1935
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
marta,no komisji nie da się chyba zrozumieć. cool: Dobranoc i powodzenia
Dzięki

Cytat:
Ja sobie wydepiluję ekspresowym kremem do depilacji Vanity. Zawsze tak robię latem, ten krem jest sprawdzony, więc powinno być ok.

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Martoolka czekamy na relację z komisji Trzymaj się dzielnie i nie daj się rozbierać
A pewnie, że się nie dam. Jestem w dodatkowo bojowym nastroju wściekła od samego rana, bo się nie wyspałam (kto to widział, żeby w środku nocy o 7.30 komisję wojskową zwoływać), więc niech no lepiej się pilnują, bo za moją niewyparzoną gębę nie ręczę
Gdybym nie zjawiła się wieczorem (koło 21), to znaczy, że w pierdlu siedzę i mam bana na wizaż
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:20   #1936
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć Nadrobiłam prawie wszystko
Wczoraj miałam udane popołudnie Po pierwsze zamówiliśmy zaproszenia, tzn. najpierw oczywiście zrobią nam projekt. Poniżej wkleję jakie wybraliśmy, tyle że kokardkę będziemy mieli liliową. Początkowo byliśmy nastawieni na coś innego, ale w miarę przeglądania naszło nas, żeby potraktować zaproszenia z przymróżeniem oka, trochę humorystycznie tekstu takiego samego nie mogę znaleźć, ale będzie prawie taki jak ten:
Na podstawie artykułu 13 paragraf 2
J.....

i
P.......

Skazują się na dożywotnie umieszczenie w swoich sercach
Ogłoszenie wyroku nastąpi
Dnia 28 sierpnia 2010 roku
W Bazylice Mniejszej ……………………….
w ………………..
Wyrok jest prawomocny i niepodlega apelacji
Posiedzenie ławy przysięgłych odbędzie się w……………………..
Uprawomocnienie wyroku nastąpi w miejscu ściśle tajnym
bez udziału świadków
Niepotwierdzenie przybycia do dnia …………………
Grozi karą pozbawienia miejsca na Sali weselnej.
Oprócz tego będziemy mieli cytat Jana Pawła II - dobrze znany wszystkim "Dotąd dwoje....." itd.
Kupiliśmy też albumy dla rodziców, więc w końcu zabierzemy się za ich wypełnianie. Byliśmy w poradni i kobieta zaliczyła nam odrazu 2 spotkania Więc warto było robić ten wykres.
Wybraliśmy się tez na zakupy, chciałam kupić kuzynce upominek z okazji bierzmowania, będę jej świadkiem i wymyśliłam, że kupię jej serduszko swarovskiego w takim morskim kolorze, no ale nie było takich A i oglądaliśmy telewizory bo jednak TŻcik stwierdził, że moglibyśmy sobie nowy sprawić I w ogóle fajnie się dla mnie składa ostatnio, zamówiłam soczewki u okulistki, szybko dotarły i to z gratisami, jedna para miesięcznych gratis plus 5 par jednodniowyh do wypróbowania. Oby więcej takich promocji
Stary 2010-04-28, 08:23   #1937
Ellin_ak
Rozeznanie

Witam kochane!
Remi! wspaniała relacja! fantastycznie, że się Wam tak wszystko udało i jesteś już żonką Może jakieś zdjęcie być wrzuciła?

Co do mnie to rozdajemy pilnie zaproszenia idzie nam całkiem nieźle, na razie wszyscy zadowoleni z terminu. Na razie więcej rozdaliśmy zaproszeń na sam ślub niż na wesele, ale zauważyłam że ludzie są naprawdę zadowoleni. Tylko koleżanki z pracy coś tak westchnęły jak w kopercie zobaczyły zaproszenie na ślub bez wesela... trudno.
Musiałam dodrukować jeszcze kilka zaproszeń ślubnych i poprawić dwa weselne, bo jednak osoby z kimś innym chcą przyjść. W sumie jeszcze nie wiem co się stało ale się dowiem mam nadzieję.
Byliśmy w poniedziałek na ostatnim spotkaniu w poradni i mamy już zaświadczenia mogę już iść do pierwszej spowiedzi.
Dzis będę dzwonić w sprawie koszuli Tżta bo zamówiłam jakiś czas temu i ani widu ani słychu. Prawda, że jest trudno ją zdobyć, ale mam nadzieję, że się dziś dowiem czy w ogóle są w stanie ją dostać.
Tż byłby wtedy właściwie gotowy. Tylko pasek jeszcze. Ja dla siebie muszę jeszcze zakupic jakieś rajstopy albo pończochy.
Dziś mamy gości i damy zaproszenie, w piątek Tżta znajomi chcą się spotkać- trochę się ich boję- i im tez damy.
Wczoraj doszliśmy do wniosku z Tżtem siedząc nad pitami, że za rok będziemy mogli rozliczać się razem jakie to romantyczne

Asiulku piękne zaproszenia!!

co do planu dnia ja myślę, że u nas coś takiego:
godz. 8.00 pobudka, kąpiel
8.30 śniadanie
10.00 fryzjer
11:30-12:00 makijaż
może po drodze do domu wejdę na salę zobaczyc czy wszystko gra
13:30-15:30 ubieramy sie i sesja
15:30- powrót do domu, może szybki prysznic, cos na ząb
16.30 wyjazd z domu pod park, spacer do kościoła
17:00 ślub
mam nadzieję, że się ze wszystkim wyrobimy

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:38
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:37   #1938
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Witam kochane!
Remi! wspaniała relacja! fantastycznie, że się Wam tak wszystko udało i jesteś już żonką Może jakieś zdjęcie być wrzuciła?

Co do mnie to rozdajemy pilnie zaproszenia idzie nam całkiem nieźle, na razie wszyscy zadowoleni z terminu. Na razie więcej rozdaliśmy zaproszeń na sam ślub niż na wesele, ale zauważyłam że ludzie są naprawdę zadowoleni. Tylko koleżanki z pracy coś tak westchnęły jak w kopercie zobaczyły zaproszenie na ślub bez wesela... trudno.
Musiałam dodrukować jeszcze kilka zaproszeń ślubnych i poprawić dwa weselne, bo jednak osoby z kimś innym chcą przyjść. W sumie jeszcze nie wiem co się stało ale się dowiem mam nadzieję.
Byliśmy w poniedziałek na ostatnim spotkaniu w poradni i mamy już zaświadczenia mogę już iść do pierwszej spowiedzi.
Dzis będę dzwonić w sprawie koszuli Tżta bo zamówiłam jakiś czas temu i ani widu ani słychu. Prawda, że jest trudno ją zdobyć, ale mam nadzieję, że się dziś dowiem czy w ogóle są w stanie ją dostać.
Tż byłby wtedy właściwie gotowy. Tylko pasek jeszcze. Ja dla siebie muszę jeszcze zakupic jakieś rajstopy albo pończochy.
Dziś mamy gości i damy zaproszenie, w piątek Tżta znajomi chcą się spotkać- trochę się ich boję- i im tez damy.
Wczoraj doszliśmy do wniosku z Tżtem siedząc nad pitami, że za rok będziemy mogli rozliczać się razem jakie to romantyczne

pierwsza spowiedz fajnie ze sprawy ida do przodu, co do pogrubionego to ja mialam podobnie, nawet wczoraj mialam wypomniane ze niby z jedna dziewczyna tak bardzo sie trzymamy a na wesele jej nie zaprosiłam, przy czym dla mnie praca to praca, rodzina to rodzina, nie łacze tych dwoch swiatow, i niech to dotrze do swiadomosci innych
Stary 2010-04-28, 08:51   #1939
agator74
Rozeznanie

czesc i czolem
ide po buleczki na sniadanie a potem na wieksze zakupy bo przychodza znajomi i trzeba bedzie ich nakarmic
i musze sobie wreszcie kupic balerinki
mam nadzieje ze jest troche cieplej niż wczoraj

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:23   #1940
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję
a co do koleżanek z pracy, które były niezadowolone, że zapraszasz je na ślub bez wesela. no cóż, jeśli są że tak powiem mądre i myślą logicznie to powinny zdać sobie sprawę, że masz swoje powody aby tak postąpić, ale skoro zapraszasz je na ślub, tzn. że są w jakimś sensie ważne dla Ciebie, skoro je wyróżniłaś i zaprosiłaś na tak ważną uroczystość. Ja bym się nie obrażała na takie coś, gdyby któraś z koleżanek zaprosiła mnie tylko na ślub a na wesele już nie.
Stary 2010-04-28, 09:25   #1941
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moja siostra tez ma mnostwo ciemnych wloskow na przedramionach, na moj slub sobie ogoli to po prostu czy wydepiluje, a po slubie chce isc na laser i miec to z glowy. Co do rozplanowania dnia, to ja jeszcze wpadne tego dnia na sale i do kosciola, ale ja potrafie sie za bardzo stresowac jesli nie mam czegos pod kontrola, wiec musze sie upewnic, ze wszystko idzie zgodnie z planem.
Ty gorsza ode mnie jestes
mój plan sobotni:
ok 8.00 wstanę
8.30 pojadę po druhnę
9.00 po kwiatki z druhną
9.30-10.55 śniadnaie, prysznic, plotki kawusia
11-14 salon urody- fryz, makijaż i moje pazury-bo we dwie z druhną mą bedziemy się upiekszać w jednym miejscu
14.10-15.15 ubieranie
15. fotograf przyjeżdza
15.30 błogosłaiweństwo- niestety
15.45 jedziemy do koscioła
16.00 ślub
18.00 obiadek
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:33   #1942
Ellin_ak
Rozeznanie

właśnie rozmawiałam z facetem z Diuka. Koszula jest już u producenta- mają ja na dniach dostać do Wrocławia i wtedy sobie po nią pojedziemy. Powiedział, że bardzo trudno było ją dostać, stąd ten czas oczekiwania. Będzie biała, kryte guziki- czyli z plisą. Do tego łamany kołnierz pod muszkę i żeby było tego mało, jeszcze taliowana, czyli tzn slim line. Tż jest szczupły i nie lubimy takich prostych koszul, bo wygląda jak w worku. I cena przystępna bo 99zł. W sklepach jak patrzyliśmy to od 120 w górę.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
dziękuję
a co do koleżanek z pracy, które były niezadowolone, że zapraszasz je na ślub bez wesela. no cóż, jeśli są że tak powiem mądre i myślą logicznie to powinny zdać sobie sprawę, że masz swoje powody aby tak postąpić, ale skoro zapraszasz je na ślub, tzn. że są w jakimś sensie ważne dla Ciebie, skoro je wyróżniłaś i zaprosiłaś na tak ważną uroczystość. Ja bym się nie obrażała na takie coś, gdyby któraś z koleżanek zaprosiła mnie tylko na ślub a na wesele już nie.
też mi się tak wydaje. Szczególnie, że znają naszą sytuację i wiedzą że to nie wesele tylko obiad dla najbliższych. Z resztą były juz u nas 2 wesela w pracy i obie koleżanki zaprosiły tylko dwie inne. Pozostałe nawet na ślub nie dostały, chociaż dla mnie oczywiste było że idziemy. Trzymamy się mocno razem w pracy, więc chciałąm dac dziweczynom zaproszenia na ślub bo to ważne dla mnie żeby były. Ale jakbym miała każdą zaprosić z osobą towarzyszącą to bym nawet nie miała jak ich posadzić. Mam limit miejsc do 70 i muszę jakoś go utrzymać.
Stary 2010-04-28, 09:37   #1943
gospella
Wtajemniczenie

nie pisalam, mój pies po sterylce, cierpi i spać biedaczka nie może, ale poległa dziś w łazience na ubraniach
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:42   #1944
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

też mi się tak wydaje. Szczególnie, że znają naszą sytuację i wiedzą że to nie wesele tylko obiad dla najbliższych. Z resztą były juz u nas 2 wesela w pracy i obie koleżanki zaprosiły tylko dwie inne. Pozostałe nawet na ślub nie dostały, chociaż dla mnie oczywiste było że idziemy. Trzymamy się mocno razem w pracy, więc chciałąm dac dziweczynom zaproszenia na ślub bo to ważne dla mnie żeby były. Ale jakbym miała każdą zaprosić z osobą towarzyszącą to bym nawet nie miała jak ich posadzić. Mam limit miejsc do 70 i muszę jakoś go utrzymać.
Nie przejmuj się, w końcu masz się cieszyć SWOIM dniem. Osoby rozumne pojmą, że powinny czuć się wyróżnione i być z Tobą w tak ważnym dla Ciebie dniu Są różne sytuację, każdy robi tak aby było dobrze i należy to zrozumieć, najlepiej postawić się na miejscu drugiej osoby i zastanowić jakbyśmy postąpili w jej sytuacji. Zresztą, przy organizacji wesela zazwyczaj jednak pojawiają się zgrzyty/dylematy/nieporozumienia. Nigdy się nie dogodzi wszystkim. Ja spotykałam się z sytuacjami, kiedy to członkowie rodziny czuli się śmiertelnie obrażeni, iż nie zostali zaproszeni na ślub i wesele za to jacyś koledzy i koleżanki młodych tak. Ja uważam, że jeśli z dalszą rodziną nie utrzymuję praktycznie żadnych kontaktów, a mam dobrych, bliskich znajomych czy przyjaciół to wolę aby właśnie przyjaciele byli ze mną tego dnia.
Stary 2010-04-28, 09:44   #1945
obca7
Wtajemniczenie

mój komp w domku zakończył żywot i nadaję z pracy

Ja z pracy nikogo na wesel nie zapraszam. ale za to wieczorem na wesele przyjdzie 3 osobowa delegacja i beda na weselu kilka godzin-nie wiem czy u Was taie zwyczaje sa no i delegacja przynosi prezent od wszytskich współpracowników

Podobają mi się wasze plany:d mój w porównaniu z waszymi bedzie kosmiczny hehehehe

5.00 pobudka+kapiel+sniadanko-ale wątpie zebym w siebie wcisła-nie lubię jeść od rana

6.00 fryzjer + kosmetyczka+odbiór kwiatów(wg tradycji pan młody powinien ale nie wiem czy sie uda)
o 9.00 mam zamiar byc w domku, sniadanko-jak nie wcisne o 5 +ubieranie
9.40 wyjazd na plener
10.00-12.30 plener
13.o0 błogosławieństwo plus podziękowania dla rodziców
13.40 wyjazd do koscioła
14.00 slub
ok. 16.00 obiadek
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:57   #1946
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje zakupu obrączek.
Pokaż jakie to obrączki ( chyba,że dalej w którymś poście pokazałaś,ale dopiero nadrabiam ).
nie pokaże bo mam tylko jedno zdjęcie na telefonie jak będą gotowe (może w przyszłym tygodniu) to pokażę próbuję znaleźć podobne ale coś mi średnio idzie... o! mam! coś takiego: http://obraczki-slubne.pl/index.php?...&k=0&dd=5&pp=1

Cytat:
U nas z wyborem obrączek jest dramat... Powiedziałam TŻtowi, że on ma wybrać takie, żeby ładnie na jego dłoni i na mojej (bardzo trudne zadanie, bo już mierzyliśmy), bo jak razem będziemy decydować, to ostatecznie chyba kapselki od tymbarka sobie w kościele założymy Chyba jedyna kwestia ślubna, w której nie mamy wspólnego zdania A TŻ sam nie chce wybrać
no to u nas było tak samo wzięliśmy pierwsze które nam się obojgu spodobały

Cytat:

Śpicie już?

Sobota
godz. 8.30 pobudka
8.30-9 śniadanie, kawa
9- 9.40 kąpiel
10.30 fryzjer
14 ubieranie
16.30 ślub

miedzy 9:40 a 10:30 masz dziurę
i ubieranie zajmie koło 1,5 godz?
to takie moje przemyślenia

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
gratuluję My chyba dopiero w maju zajmiemy się obrączkami.
A nie wiesz jak mozna przefarbowac skórzane buty? Ja się nastawiałam na to, że to będą buty na 1 raz ale jak jest możliwość wykorzystania ich to mnie to zaciekawiło. Chociaz bałabym się potem że będą farbowały...
I jakoś tak się skłaniam ku satynowym.... Chyba nie będzie padało...
Nie wiem dokładnie jak to jest z tym farbowaniem ale szwagierka sobie zamawiała buty gdzieś i jej powiedzieli że jak będzie chciała to po slubie mogą jej przefarbować. ale chyba jeszcze tego nie zrobiła

Cytat:
ee tam. niech nie przesadzają.

ja chciałam zaprosić na wesele tylko jedną koleżankę z pracy (w mojej firmie pracuje 17 osób) ale że ją zwolnili to będzie "koleżanką z byłej pracy" a resztę tylko na ślub zapraszam. chociaż nie sądzę żeby ktoś przyszedł
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:57   #1947
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Podobają mi się wasze plany:d mój w porównaniu z waszymi bedzie kosmiczny hehehehe

5.00 pobudka+kapiel+sniadanko-ale wątpie zebym w siebie wcisła-nie lubię jeść od rana

6.00 fryzjer + kosmetyczka+odbiór kwiatów(wg tradycji pan młody powinien ale nie wiem czy sie uda)
o 9.00 mam zamiar byc w domku, sniadanko-jak nie wcisne o 5 +ubieranie
9.40 wyjazd na plener
10.00-12.30 plener
13.o0 błogosławieństwo plus podziękowania dla rodziców
13.40 wyjazd do koscioła
14.00 slub
ok. 16.00 obiadek
my też mamy plener w dniu ślubu, ale ślub na 17:00 więc nie musimy tak się zrywać.
Stary 2010-04-28, 10:04   #1948
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

ładne te winietki, mogłabyś podać namiar na sprzedającego?
http://www.allegro.pl/item1005664656...zl_gratis.html
Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
te pierwsze pazurki bardzo mi sie podobaja
Milo mi
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Bardzo ladne

Ja mam fryzjera+makijaż od 10-13.00, slub na 17.30, wczesniej blogoslawioenstwo i jakas krotka sesja, potem moze wyjdziemy na chwilke ze slubu, na jakies 20 min i dorobimy jeszcze kilka fotek.

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-04-28 o 10:07
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:05   #1949
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
my też mamy plener w dniu ślubu, ale ślub na 17:00 więc nie musimy tak się zrywać.
u nas sluby tak wczesnie są i na sali tez móili zeby jak najwczesniej zeby mogli sobie jedzenie rozplanować a mi 14 odpowiada, wcześniej będę żonką
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:12   #1950
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
u nas sluby tak wczesnie są i na sali tez móili zeby jak najwczesniej zeby mogli sobie jedzenie rozplanować a mi 14 odpowiada, wcześniej będę żonką
a ty cwaniaku
my chcieliśmy na 17:00, bo mamy fireshow, a do tego musi być ciemniej, a my mamy tylko kolację więc koło 20-21:00 planujemy pokaz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości