|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
na slodko
![]() ![]() ![]() Insane ja bym postawila na biedronke ![]() ![]()
#872 |
Raczkowanie
|
Ja na przykład wczoraj śledzia z jajkiem i serkiem homo wymieszanym z jogurtem zjadłam, wiec na ostro, mniam,brakuje mi śledzia w smietanie, a smak samego jogurtu to tylko kis
![]() ![]()
![]() |
#873 |
wizażowy robalek
|
majowa_b moi rodzice też mają wesele 8 maja i mama też przeżywa, że tam będzie mnóstwo żarełka i pewnie się na coś pokusi
![]() ![]() Ja żadnego osłabienia nie mam. Tylko drugiego dnia fazy I czułam się fatalnie. Masakra. Miałam ochotę siedzieć na tyłku i jeść co się da. Teraz natomiast odkąd na Dukanie jestem to mam dużo energii - normalnie mnie nosi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
A jogurt naturalny do ilu % tłuszczu jest dozwolony?
Właśnie wcinam sobie na obiad makrelę <mniam>
#876 |
Raczkowanie
|
No właśnie, boję się, że jak zobaczę szarlotkę, to nie wytrzymam
![]() ![]() A co do osłabienia, to ja tez na razie nie czuję, troche sie obawiam, że jak za długo bede bez cukru, to fiknę gdzieś na chodniku, chociaż może nie ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- mrofka, a mogę spytać ile masz wzrostu? Wybacz intymne pytanie ![]()
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoras z Was oddaje krew? bo zastanawialam sie nad tym, ale nie wiem jak to wszystko dziala
#878 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ostatnio tylko niestety nie mogłam, bo pracuję w takich godzinach, że nie łapię się na godziny oddawania krwi i mam z tego powodu straszne wyrzuty sumienia ![]() Marzy mi się punkt krwiodawstwa otwarty np. do 18.
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak z ciekawości, długo już po powrocie? Jak Ci idzie zrzucanie ciężaru? Bo dla mnie pierwsze kilka dni jest straszne, jedzenie do mnie woła z lodówki i nie pomaga MP3 na uszach ![]()
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Insane a cos wiecej? Jak zaczac itd? i co ile sie oddaje?
#881 |
wizażowy robalek
|
majowa_b mam 156cm wzrostu. Tylko. Ahh, gdybym miała chociaż ze 160! Ale cóż. Mam tyle i kuniec. Nie rosnę już od czasów gimnazjum (a teraz jestem w klasie maturalnej
![]() Chociaż moje koleżanki mówią: "Mrówa, ja cię proszę, ty nie rośnij, bo ty fajna jesteś tak jak teraz!" ![]() Mariolcia, ja chciałam oddać krew w październiku, ale stwierdziła lekarka, że za chuda jestem ![]() ![]() Przynajmniej u mnie w szkole tak było ![]() Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2010-04-28 o 15:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#882 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jak zacząć.... hmm, no normalnie - znajdujesz punkt krwiodawstwa i idziesz
![]() Za pierwszym razem zrobią Ci badania - waga, wzrost, ciśnienie, przebyte choroby, grupa krwi i tak dalej. Za każdym razem: - wypełniasz ankietę o aktualnym stanie zdrowia (również kiedy ostatni okres i tak dalej - warto to pamiętać) - pobierają Ci próbkę krwi, sprawdzając pod kątem iluś tam chorób - mierzą ciśnienie No i zazwyczaj jesteś po prostu dopuszczana do oddania krwi. Problem może być, jeśli np. masz wąskie żyły - wtedy znalezienie żyły i "spuszczenie" z niej 0,5l krwi jest po prostu kłopotliwe. Problem jest też z niskim ciśnieniem, ja takie mam i zawsze mnie pytają, czy jestem pewna, że chcę ![]() No i zależnie od oddziału - raz zalecają zjedzenie śniadania (żeby nie omdleć), raz wolą na czczo - ale to musi znaczyć, że większego znaczenia to nie ma ![]() Poza tym, przed oddaniem krwi przez 24 (czy 48?) godzin nie możesz spożywać alkoholu, dla mnie to nie problem, bo ja prawie w ogóle nie piję. Hmm, co jeszcze.... Możesz wyrobić sobie swoją kartę ICE. Dostajesz poza tym książeczkę honorowego krwiodawcy (wysyłają pocztą) - i tam za każdym razem panie podbijają Ci pieczątkę po oddaniu krwi. Po iluś tam litrach (wychodzi około 15-20 lat oddawania ![]() ![]() Poza tym muszą Ci zapewnić posiłek regeneracyjny o wartości około 5000kcal, czyli zazwyczaj dostajesz 8 czekolad + soczek + kawa/herbata/woda + jakaś mielonka, czy inne pierdółki. Kobiety oddają 4 razy do roku, mężczyźni 6 razy. No i tutaj też spotkałam się z podzielnymi opiniami - w Krakowie mówią, że mogę sobie nawet co tydzień oddać krew jeśli się dobrze czuję, tylko po prostu jest limit - 4 razy w roku. W Gdyni mówili mi, że kobiety mogą co 3 miesiące. Czyli od ostatniego oddania krwi musiały upłynąć 3 miesiące, zanim mogłam oddać kolejny raz. Nie wiem, skąd takie rozbieżności... ZDROWY organizm regeneruje się w kilka godzin. Możesz być blada, osłabiona, ale nie powinnaś mdleć, mieć zawrotów i tak dalej. Ważne, żeby danej ręki (z której krew była pobierana) nie obciążać, no i warto się nie przemęczać - zwłaszcza po pierwszym razie. Później już będziesz wiedziała jak szybko się regenerujesz ![]() W każdym razie na życzenie dostajesz zwolnienie z pracy/szkoły na cały dzień. Panie zazwyczaj pytają, czy takowe wypisać. Ja wiele razy tuż po oddaniu krwi jechałam do pracy, więc to nie jest tak, że MUSISZ leżeć później plackiem ![]() Jakbyś miała jakieś pytania, to śmiało - pisz ![]()
#883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
aaa zapomniałabym
![]() Oddajesz 450ml krwi dokładnie. Przeciętny czas oddawania - DO 5 minut ![]() Jeśli cokolwiek Ci się dzieje w czasie oddawania - robi Ci się słabo, zasypiasz, COKOLWIEK - mówisz o tym Paniom, one Cię odłączają i oddajesz tyle, ile oddałaś (np. 200ml) Poza tym naprawdę nie warto zatajać takich rzeczy, że np. "po ostatnim razie zasłabłam", bo chodzi nie tylko o nasze zdrowie, ale też o zdrowie osób - dla których krew oddajemy. I jeszcze jedna ważna informacja - jeśli np. już oddałaś krew, a po czasie dowiadujesz się, że jesteś chora, że coś było nie tak w momencie oddawania krwi, a zwykłe ich badanie tego nie wykryło - dzwonisz do punktu, gdzie oddawałaś krew i o tym informujesz - to WAŻNE - oni zajmują się "utylizacją" tego, co mogłoby potencjalnie komuś zagrozić. No i za każdym razem masz możliwość otrzymania swoich wyników badań pocztą - przysługują Ci one za darmo. ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2010-04-28 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
wizażowy robalek
|
majowa_b owszem pragnę, bo u kobitek wzrostu mniej więcej mojego to okrutnie widać nawet małą wagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Raczkowanie
|
No tak, mrofka, to jasne! Ja bym chciał wyglądac, tak jak trzy lata temu, wyglądałm po prostu kobieco, choc nie byłam chuda, lubilam taką siebie, a teraz mam taką oponę na brzuchu...
![]()
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Insane, ja oddawałam już krew 2 razy i nie mam jeszcze ksiazeczki ICE. Trzeba to jakos zglosic? Hmm fajnie byloby jezdzic za free autobusami, ale pewnie do tego czasu wyginą
![]() I jak z wynikami? Cale badania krwi mogą przeslac pocztą jesli zechce? ja np za 2gim razem dowiedziałam się ze mam grupę 0 rh - troche mnie to nie cieszy ale muszę z tym żyć ![]() I za drugim razem zrobiło mi się słabo po oddaniu krwi, znaczy się lepiej nie wybierać się następnym razem ![]()
Edytowane przez angel001 Czas edycji: 2010-04-28 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, serek wiejski to tylko light, czy ten w wiaderku z Biedrony też może być?
#889 |
Zakorzenienie
|
kurde fajna sprawa i mozna pomoc
![]() ![]() i boje sie tez, czy nie mam jakiejs anemii (ostatnio mialam) albo czegos, bo wtedy nie moglabym oddac ![]() ![]() johambina wiesz gdzie w cz-wie mozna oddac?
#890 |
Przyczajenie
|
witam
![]() jestem tu nowa ale... o diecie slyszalam od wielu osob ze skuteczna..nawet ja zaczelam ![]() jednak nie potrafie zyc bez chleba!!!!! ![]() a tak mi zalezy zeby zrzucik kilka kg po ciazy.... ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- najgorszy jest brzuszek ![]() przy dziecku nie ma jak cwiczyc... chyba jutro znow zrobie nastepne podejcie do diety muszę,muszę,muszę schudnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY POMOCY proszę Was bardzo. Jeszcze dziś rano cieszyłam się jak dziecko. Trzeci dzień uderzeniówki, waga w dół z 71,5kg do 69. Wybrałam tę dietę bo wydawała mi się zdrowa. Jestem łasuch i podobało mi się to, że Dukan proponuje desery,czytałam na forum o tym,że dopuszcza się słodzik aspartan-wszystko dla mnie, idealne. Obejrzałam ten film
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Przerażenie po filmie jest ogromne. Drugi powód smutku -przejrzałam jadłospisy tego co polecacie-dostosowałam się ale Dukan podaje w swoich jadłospisach zdecydowanie ilościowo większe porcje posiłków-popatrzcie tylko na obiad. Dziewczyny ja się nie znam ale pomóżcie mi bo widze rozbieznośc między tym co on proponuje a tym co Wy jecie. Jecie mniej czy jak będe tak jak Wy to nie wpadnę w chorobę? |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Raczkowanie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1888822 6]Dziewczyny, o musztardzie było, a czy znalazłyście gdzieś keczup bez cukru?[/QUOTE]
ja uzywam tego cudeńka:
#893 |
Zakorzenienie
|
o matko co wy z tym aspartamem, sa glosy ze rakotworczy, ale chyba jakby byl napisali by na opakowaniu tak jak na papierosach? z reszta te badania na szczurach co oni robili byly niewiarygodne bo te szczury jakas konska dawke dostawaly. Wszystko jest dzis rakotworcze nawet komorki
Monia podasz nazwe i gdzie kupilas? bo zdjecie malenkie jaka znowu chorobe? od jedzenia mniej? on proponuje obiad z przystawki, dania glownego i deseru, jak Ci sie tyle zmiesci to na zdrowie.
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-04-28 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
wizażowy robalek
|
majowa_b też mam brzuch... generalnie to mój największy problem. Wyglądam, jakbym zjadła oponę albo koło ratunkowe, które umiejscowiło mi się na wysokości pod pępkiem. Próbuję to zwalić skakanką
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
Linessa z Lidla...wiem ze w Polsce tez wystepuje ale chyba tylko w dni Fit
![]()
#896 |
Raczkowanie
|
Mariolko nie jest moim celem zniechęcanie kogokolwiek ani siebie bo naprawdę chcę osiągnąć swój cel. Cenię też Waszą wiedzę o tej diecie i dlatego do Was zwróciłam się z prośbą o wyrażenie opinii. Przeczytałam o aspartanie opinie chemików, lekarzy, inne postronne i na tej dopiero podstawie umieściłam ten wpis. Zdrowie jest ważne dlatego chcę wiedzieć, to chyba naturalne. Kolejna sprawa skoro poznaje tę dietę to dziwi mnie rozbieżność między jadłospisem w ksiązkach Dukana a Waszym bo wiele osób podkreśla, że książkę przeczytać wiele razy, że to guru tej diety dlatego jesli widzę odstępstwa to pytam. Zobacz sobie -ja naprawdę by sobie poukładac jadłospis analizuję Wasze i książkę-porównuje, patrzę, pytam. Nie po to by kogoś denerwować tylko by pogodzić diete ze zdrowiem. Dziekuję za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
mrofka właśnie to jest najgorsze ten brzuch, robie brzuszki, ale na razie bez efektu. Obcisłe bluzeczki poszły na dno szafy...Ech zakrywam się quasi ciążowymi tunikami:P
![]() |
#898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym nikt nie każe nam tego spożywać. Sam decyduj co jesz, palisz, czy co tam innego bierzesz ![]()
Twardym trzeba być... a nie miętkim ![]() Start 07-10-2009 Ponowny start 28-04-2010 I jeszcze ponowny 29-11-2010 ![]() Edytowane przez marcele Czas edycji: 2010-04-28 o 16:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Ja po prostu nie widze tej rozbieznosci chyba, bo niby czym sie roznia te jadlospisy??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.