Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 13:03   #2131
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

gabusin tak tak wlosy rosna non stop chodzilo mi bardziej o cykl wlosa w fazie kiedy trzyma sie swietnie w skorze glowy pozniej sie trzyma badz wypada

Pisalyscie o dietach... ja w zadne diety nie wierze. Moge napisac jak ja zruzcilam 20 kg po ciazy. bo przybylo mi 25 kg w pierwszej ciazy. I zrzucilam jedynie je dzieki mojemu uporowi i cwiczeniom.
Poczytalam co nie co.. i moaj dieta polegala na tm ze jadlam 5 posilkow o 3-4h. Odsetp czasowy byl najwazniejszy poniewaz organizm mnie wiecje tyle potrzebuje na strawienie jednego posilku i po tm czasie jest gotowy przyjac nastepny. Chodzi o to ze metaolizm dzieki temu funkcjonuje non stop bez zastojow i pracuje na wysokich obrotach. Glodzac sie czy jedzac nieregularnie powoduje to spowolnienie metabolizmu i odkladanie tkanki tluszczowej na "Czarna godzine" bo organizm nie wie kiedy znow otrzyma pozywienie.
Do mnie to dotarlo wtedy.
Jadlam 5 posilko ( sniadanie, drugie sniadanie, obiad, podwieczorek, kolacje)
nie glodzilam sie i nie jadlam rzeczy ktorych nie lubie bo to jest suoer ale na krotka mete.
Jadlam w sumie wszystko co chcialam wyeliminowalam jedynie : slodycze, gazowane napoje, wiecej jadlam gotowanego miesa ( np z zupy) mniej ziemniakow do obiadu niz zazwyczaj a za to duzo surowki, chleb jadlaqm co drugi dzien a co drugi zamiast chleba deseczki wasa,
raz w tyg pozwalam sobie na jakies szalenstwo typu kawalek pizzy i inne badziewie

a tak do tego 2 razy dziennie owoc i jogurt czyli wygladalo to mniej wiecje tak :
sniadanie : jajecznica
drugie sniadnie jablko i jogurt
obiad: surowka pare ziemniaczkow gotowane mieso
powieczorek : banan i jogurt
kolacja: kanapki

do tego chodzilam 2-3 razy w tyg na basen po godzinie i codziennie na spacery z corka

i tak w pol roku stracilam 20 kg

dla mnie diety po ciazy to jedna udreka.. raz ze nie chcialo by mi sie robic wymyslnych dan... bo nawet bym czasu na to nie miala i glowy do tego

a tak pewne nawyki mi juz zostaly i bardziej zwracam uwage na to co jem teraz niz kiedys

ja sie zdrzemnelam mala spi to ide zupe dokonczyc i sie ogarnac.... dzis mam rocznice z mezem to moze gdzies wyskoczymy

ja z okazji porodu dostalam kolczyki od meza a teraz wiem ze dostane zawieksze do branzoletki w postaci srebrnego wozeczka mam branzoletke i co okazja dostaje zaiweszke ktora bedzie mi przypominac ja tak np mam na walentynki serduszko, na dzien kobiet kobiecy bucik szpileczke ... ciekawa jestem czy teraz cos dostane na rocznice

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-04-28 o 13:09
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:21   #2132
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

gabisun, Maggie....dla Was specjalna fota
To zdięcie z początku 9 mc
postaram się namówic męzusia na sesyjke i wkrótce wstawie cos aktualnego
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:31   #2133
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Pisalyscie o dietach... ja w zadne diety nie wierze. Moge napisac jak ja zruzcilam 20 kg po ciazy. bo przybylo mi 25 kg w pierwszej ciazy. I zrzucilam jedynie je dzieki mojemu uporowi i cwiczeniom.
Poczytalam co nie co.. i moaj dieta polegala na tm ze jadlam 5 posilkow o 3-4h. Odsetp czasowy byl najwazniejszy poniewaz organizm mnie wiecje tyle potrzebuje na strawienie jednego posilku i po tm czasie jest gotowy przyjac nastepny. Chodzi o to ze metaolizm dzieki temu funkcjonuje non stop bez zastojow i pracuje na wysokich obrotach. Glodzac sie czy jedzac nieregularnie powoduje to spowolnienie metabolizmu i odkladanie tkanki tluszczowej na "Czarna godzine" bo organizm nie wie kiedy znow otrzyma pozywienie.
Do mnie to dotarlo wtedy.
Nie na każdego to tak działa. Dla mnie 5 posiłków dziennie to zabójstwo i prosta droga do ogromnej nadwagi - nawet jeśli jadłabym idealnie zbilansowane pod względem kalorii posiłki (wiem, ponieważ próbowałam). Każdy ma inny organizm u mnie sprawdzało się 2 posiłki dziennie + ćwiczenia 2 razy w tygodniu. Nawet teraz, będąc w ciąży nie jestem w stanie zjeść 5 posiłków dziennie (to mi się udawało tylko w pierwszych tygodniach ciąży).

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz. W ogóle nie widać, że to już końcówka ciąży
Stary 2010-04-28, 13:47   #2134
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
slodko tez juz bym chciala taki brzusio
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie na każdego to tak działa. Dla mnie 5 posiłków dziennie to zabójstwo i prosta droga do ogromnej nadwagi - nawet jeśli jadłabym idealnie zbilansowane pod względem kalorii posiłki (wiem, ponieważ próbowałam). Każdy ma inny organizm u mnie sprawdzało się 2 posiłki dziennie + ćwiczenia 2 razy w tygodniu. Nawet teraz, będąc w ciąży nie jestem w stanie zjeść 5 posiłków dziennie (to mi się udawało tylko w pierwszych tygodniach ciąży).

Ślicznie wyglądasz. W ogóle nie widać, że to już końcówka ciąży
zgadzam sie ja probowalam diety garsciowej, gdzie sie je wlasnie co 2-3 godziny i czulam sie obzarta i wiedzialam, ze zmierzam w zlym kierunku juz sie boje tej walki po ciazy mam nadzieje, ze karmienie piersia mi pomoze+pogodna jesien na spacerki z bobasem
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:51   #2135
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Tak, wszystko dobrze. Nawet piąstki zaciskał maluszek.
to sie ciesze
Stary 2010-04-28, 14:41   #2136
fem
Raczkowanie

a ja tez sie pochwale moimi krągłosciami
1-sza fotka -z 8 tc, a 2-ga z 18tc

po weekendzie zamieszczę z całą mną, bo narazie nie mam...

muszę sie Wam DZIEWCZYNY pochwalić, mój maluszek szaleje, wierci sie i kręci łobuz mały(albo łobuziara)

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-04-28 o 14:45
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:00   #2137
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznie wyglądasz malutki brzusio jak na 9 miesiąc, a ty normalnie promieniejesz. Ja nie wiem skąd Ci się kompleksy wzięły
Czekamy na aktualne zdjątka

Fem fajny brzusio, już widoczny

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:17   #2138
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A którą wybrałaś? Mi się bardzo podoba ta biała w czarną kratkę. Jutro będę zamawiać. I wezmę u tego sprzedawcy jeszcze którąś z tych:
http://moda.allegro.pl/item100818918..._stojce_m.html,
tylko nie wiem który kolor, może ten ciemny róż.
Wybrałam własnie ta białą . Co do tej tuniki co jest w linku to tez bardziej podoba mi sie ta w kolorze ciemnego rożu, chociaz ta fioletowa też jest ładna. Ja wybralam sobie od tego użytkownika jeszcze tuniczke w szara panterke.
http://www.allegro.pl/item1003362626...ka_bombka.html
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:25   #2139
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
muszę sie Wam DZIEWCZYNY pochwalić, mój maluszek szaleje, wierci sie i kręci łobuz mały(albo łobuziara)
sliczny brzuszek.. czyzby lobuziara
Stary 2010-04-28, 15:27   #2140
Czekooladowaa
Raczkowanie

Pomidorko dziekuje bardzo ale cos dzis maluszek malo aktywny..
i trzymam kciuki za męża

NIKaP-n co do opalania to mysle ze troche slonca aby twarz zarumienic dekolt i rece nie zaszkodzi. nie mowimy tu raczej o lezeniu na sloncu godzinami i opalania sie do oporu

a co do diety to może spróbuje to wazne dla mnie zeby nie byc glodnym bo wtedy niezabardzo dlugo wytrzymuje w takiej diecie .

czekajaca na fasolke26

IlonaN2 mysle ze jesli wyniki badan sa dobre to jednak nie kwestia witamin. Gdyby Twoja gin zauwazyla jakies niedobory to mysle ze by Ci cos na ten temat powiedziala i cos przepisala dodatkowo a nalezy pamietac ze dziennie wlosow wypadac moze do 100 i to jest normalne dopiero gdy wydaje sie byc ich wiecej to mozna sie tym przejac

malwina1204 mowia ze szpiczasty to na chlopaka

dash gratuluje kopniakow
świąd skory brzucha jest spowodowany w wiekszosci tym ze nasza skora sie rozciaga nie sadze zeby byly to rozstepy

aaneczka1984 super brzuszek a jaki zgrabniutki jak na 9 miesiac

ja za to dzis z rana nie wiem dlaczego ale dopadly mnie nudnosci i wymioty. Bylam przekonana ze to juz odeszlo razem z pierwszym trymestrem. Ogolnie skonczylo sie to jakies 4 tyg temu.. a tu dzisiaj bam.. niespodzianka.
czy to o czyms swiadczy czy mam sie nie martwic ?

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:33   #2141
gabisun
Zakorzenienie

Ja nigdy nie byłam na żadnej diecie, ale nie wyobrażam sobie żebym miała zjeść tylko 2 posiłki łaziłabym cały czas głodna...Ja jem bardzo małe porcje, ale często. Zawsze tż się ze mnie śmieje, że ja tak mało jem, ale zawsze się najadam, to chyba lepsze niż doprowadzić się do wilczego głodu i wsunąć mega porcję i rozepchać sobie żołądek. Też nie wolno jeść szybko, bo wtedy też zje się więcej niż trzeba

Zapomniałam się pochwalić, że odebralam dziś wyniki z morfologii i moczu i są wzorowe strasznie bałam się anemii, ale hemoglobinę mam super

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:35   #2142
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bez obrazy, ale najbardziej podobaly mi sie zdjecia Martucha84 i Pomidora, Aneczka1984, i nie ze wzgledu, na super figure Marty, Kasi czy Ani, ale na to ze zdjecia byly kompletne, czyli nie same korpusiki. Ładne zdjecia to moje zboczenie... w koncu każdy ma jakiegos bzika

edit: Oczywiscie zapomnialam wymienic Lenki
To moje pierwsze zdjęcia na forum, jak coś wstawiam, to tylko do albumu, ale raz się przemogłam

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Lenka piszesz o opryszczce na ustach czy tej ponizej pasa?
Jeśli chodzi o tą na ustach,to ja miałam o ogólnie często mnie to męczy(nawet w nosie) i już będąc w ciąży smarowałam czosnkiem i sudocremem.Mnie znikała po tym w miarę szybko i bez śladów.
Pisałam że na wardze Ja na razie tylko ten sonol, żeby nie mieszać, ale widzę że już to trochę przysycha, więc może akurat mi to pomoże.

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Aneczka1984 Ciebie to trzeba !!! Co to za kompleksy!!?? na tym zdjęciu w 9 miesiącu ciąży wyglądasz ślicznie i niejedna dziewczyna mogłaby Ci urody pozazdrościć!
Zgadzam się Prześlicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Wlasnie robie ciasto marchewkowe i troche je stuningowalam bo dodalam gorzkiej czekolady, ciekawe jakie wyjdzie.
A w ogole to poszalalam i kupilam peczek szparagow, mniam! juz nie moge doczekac sie obiadku!
Mniam, szparagi Ja mam znowu żurek

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Pisałyście o dietach - dla mnie najlepsza jest taka, którą układa po prostu dietetyczka Moja mama miała bardzo dużą nadwagę, poszła do dietetyczki i od października do teraz zrzuciła 22kg! Bez rozstępów, bez problemów ze zwisającą skórą. Jedząc takie rzeczy, że nam ślinka ciekła. Wczoraj np. miała spagetti i tak mi zapachniało, że dziś też sobie robię. Tylko to jest zmiana nawyków żywieniowych, a nie dieta na chwilę. Mama je 5 razy dziennie, co 3 godziny i tego się trzyma. No i np. ja teraz też korzystam często z przepisów jej jadłospisu, bo są przepyszne, a nie tak wysokokaloryczne Także jakby co to ja po porodzie, jakby mi się nie udało samej zrzucić wagi, to do tej dietetyczki śmigam
Miłego dnia
Jako przyszły dietetyk popieram Ja się też staram tak jeść, z tym że nie stosuję żadnych diet odchudzających, tylko po prostu taką zbilansowaną dietkę z dużą ilością warzyw. Nie miałam nigdy żadnych skoków wagi (poza stresami, wtedy nie mogę jeść i szybko chudnę).
Mój TŻ je to co ja i na razie nie narzeka na brak schabowych

fem, Twój brzuszek też już okrąglutki

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Wybrałam własnie ta białą . Co do tej tuniki co jest w linku to tez bardziej podoba mi sie ta w kolorze ciemnego rożu, chociaz ta fioletowa też jest ładna. Ja wybralam sobie od tego użytkownika jeszcze tuniczke w szara panterke.
http://www.allegro.pl/item1003362626...ka_bombka.html
Mamy chyba podobny gust Poza tą panterką, bo panterki nie lubię
Stary 2010-04-28, 15:36   #2143
malwina1204
Rozeznanie

dziewczyny wysyłam wam linki ubran jakie ostatnio zakupilam na allegro z kazdej jestem zadowolona
http://moda.allegro.pl/item964071577...kna_bella.html
kolorek biały

http://moda.allegro.pl/item945007206..._hit_0131.html
kolorek morski

http://moda.allegro.pl/item946704009...osna_0130.html
róż ciemny <najlepsza>

http://moda.allegro.pl/item989041157...olorach_l.html
kupilam L ale za duze musze kupić S

polecam

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:38   #2144
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Czekooladowaa, nie martw się absolutnie, mnie też dzisiaj rano ZNOWU dopadły mdłości, a już od 2 tygodni nie miałam w ogóle, mam nadzieję że nie wracają....

Gabisun, to dobrze, że wyniki świetne
Stary 2010-04-28, 15:39   #2145
Czekooladowaa
Raczkowanie

tez sobie czegos takiego nie wyobrazam .
ja jem bardzo czesto w ciagu dnia ale wlasnie male porcje
szybko sie najadam - ale za niedlugi czas juz czuje sie glodna wiec musze ciagle jesc po trochu

< 3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 15:41   #2146
malwina1204
Rozeznanie

Ja i mój brzusio 14tydzień))

dziewczynki mam szpiczasty czy zaokrąglony bo lekarz mi nie chce powiedziec co bede miec

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:45   #2147
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Czekooladowaa, nie martw się absolutnie, mnie też dzisiaj rano ZNOWU dopadły mdłości, a już od 2 tygodni nie miałam w ogóle, mam nadzieję że nie wracają....

Gabisun, to dobrze, że wyniki świetne
z tym ze ja ogolnie malo podczas pierwszego trymestru wymiotowalam bo jakies 4 razy a tu nagle cos takiego..

< 3

Stary 2010-04-28, 16:16   #2148
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Wrzucam fotki 19 tc. i lece Was nadrabiac
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:17   #2149
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja z okazji porodu dostalam kolczyki od meza a teraz wiem ze dostane zawieksze do branzoletki w postaci srebrnego wozeczka mam branzoletke i co okazja dostaje zaiweszke ktora bedzie mi przypominac ja tak np mam na walentynki serduszko, na dzien kobiet kobiecy bucik szpileczke ... ciekawa jestem czy teraz cos dostane na rocznice
marzy mi sie taka bransoleta moglabys mi zdradzic gdzie kupilas ta swoja (bo podeslalabym linka albo zdjecie malzowi zeby wiedzial czego szukac )

a mnie dzis przyszly ciuszki z allegro

http://www.allegro.pl/item962774003_...aczki_pa s.html

czarne dlugie jeansy, niebieskie rybaczki, brazowa spodniczka tafta-satyna i bialy pas
http://www.allegro.pl/item1009972460...ka_grati s.html

ta spodniczka w turkusowe kwiaty

i wogole dostalam jeszcze turkusowy pas gratis ktorego nie zamawialam

wszystko super tylko
1) wzielam rozmiar wieksze zeby mi na dluzej starczylo i jest odrobine za duze (zwlaszcza spodnie )
2) tradycyjnie musze obciac nogawki bo sa za dlugie hihi

no i wszystko juz wyprane, ladnie suszy sie na dworku wiec pewnie do wieczora wyschnie

Jaga trzymam mocno

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:18   #2150
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
wow ogromniasty
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:21   #2151
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
wow ogromniasty
a mi sie taki maly wydaje na tych zdjeciach
Stary 2010-04-28, 16:26   #2152
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
a mi sie taki maly wydaje na tych zdjeciach
nie załamuj mnie
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:35   #2153
nicole007
Raczkowanie

Dziewczyny macie prześliczne brzuszki. Mogłabym sie w nie wpatrywac godzinami Moj poki co jest taki rozlany i mimo 17 tyg wygladam jakbym miala wzdecie.
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:40   #2154
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun
Fem fajny brzusio, już widoczny
dziękuję bardzo wyskoczył jednego dnia

Cytat:
Napisane przez martucha84
sliczny brzuszek.. czyzby lobuziara
bardzo bym chciała, ale chłopaka też bardzo pokocham

Cytat:
Napisane przez Lenka*
fem, Twój brzuszek też już okrąglutki
malwina1204, xxSHINeexx Pieknie wyglądacie mamuśki

jeśli chodzi o wymioty w 2 trymestrze to mnie zmarwiłyście...
mnie się zdarzyło w ciągu całej ciązy ze 3 razy, ale to z brzydkiego zapachu albo jak ktoś wymiotuje...
mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to jadąc autobusem jakiś żulek sobie żygnął a zaraz za nim moja mama uciekła z autobusu, bo wstyd by był gdyby to ktoś zobaczył na szczęście nie było zbyt wielu ludzi...
a jeśli chodzi o mnie to wystarczy, żę słyszę, że ktoś tam bełta...
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:45   #2155
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie prześliczne brzuszki. Mogłabym sie w nie wpatrywac godzinami Moj poki co jest taki rozlany i mimo 17 tyg wygladam jakbym miala wzdecie.
Moze to na dziewczynke?
Stary 2010-04-28, 16:48   #2156
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
tez sobie czegos takiego nie wyobrazam .
ja jem bardzo czesto w ciagu dnia ale wlasnie male porcje
szybko sie najadam - ale za niedlugi czas juz czuje sie glodna wiec musze ciagle jesc po trochu
ja tez ciągle coś jem ale po troszku.... normalnie ciągle musze buzią ruszać... kupiłam sobie nawet gumy orbit żeby się troszke z tym ograniczać...
A jeszcze mama usmażyła dziś cały duuuuży tależ oponków... nie wiem jak u was się na to mówi..to takie okrągłe pączki z dziórką tylko do ciasta ser się daje i później smaży na głębokim tłuszczu...
zjadłam 7 to chyba z milion kalorii ale takie pyszne były...posypane duuużą ilością cukru pudru...
Do tego mega kaloryczna zupa warzywno- serowa... pierwszy raz ją robiłam i przyznam że jest smaczna...

Dziewczyny śliczne macie te brzuszki...
malwina...zboku wydaje się spiczasty...ale jeszcze trzeba zdięcie od przodu żeby w pelni ocenic
xxshine... no duuży ten brzusio, mój jest deczko mniejszy w rozpoczętym 19tc.... ale to może kwestia zdięcia...jak sobie pstrykłam to tez mi sie ogromniasty wydawał na fotce

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-28 o 16:50
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:54   #2157
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
j
A jeszcze mama usmażyła dziś cały duuuuży tależ oponków...
mmm uwielbiam oponki
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:56   #2158
tifio
Rozeznanie

Dziewczynki macie prześliczne brzusie, mój też wygląda jakbym miała wzdęcie, a kończy się dziś 17 tydzień... Jutro idę do doktorka, więc sprawdzimy czy oby napewno dla naszego synka nie odpadł siusiak i nie okazał się dziewczynką :P

No i na jutro mam zaplanowaną ogórkową, bo już tak za mną chodzi, że dłużej nie wytrzymam

Pomi dopisz na liście do mnie ~~> Franciszek

Oczywiście 3mam wraz z moim maleństwem kciuki za Jagusię i jej skarby

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:59   #2159
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
xxshine... no duuży ten brzusio, mój jest deczko mniejszy w rozpoczętym 19tc.... ale to może kwestia zdięcia...jak sobie pstrykłam to tez mi sie ogromniasty wydawał na fotce
U mnie wrecz przeciwnie. Zdjecie robil TZ i tez powiedzial, ze jakis maly brzuszek wyszedl. Moze to kwestia tego, pod jakim katem jest robione zdjecie? Bo nam obojgu w rzeczywistosci brzuch wydaje sie wiekszy.
Stary 2010-04-28, 17:35   #2160
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
a ja tez sie pochwale moimi krągłosciami
1-sza fotka -z 8 tc, a 2-ga z 18tc

po weekendzie zamieszczę z całą mną, bo narazie nie mam...

piekny
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ja i mój brzusio 14tydzień))

dziewczynki mam szpiczasty czy zaokrąglony bo lekarz mi nie chce powiedziec co bede miec
zaokraglony jak dla mnie no i jaki opalony
Cytat:
duzutki i sliczny
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
marzy mi sie taka bransoleta moglabys mi zdradzic gdzie kupilas ta swoja (bo podeslalabym linka albo zdjecie malzowi zeby wiedzial czego szukac )

a mnie dzis przyszly ciuszki z allegro

http://www.allegro.pl/item962774003_...aczki_pa s.html

czarne dlugie jeansy, niebieskie rybaczki, brazowa spodniczka tafta-satyna i bialy pas
http://www.allegro.pl/item1009972460...ka_grati s.html

ta spodniczka w turkusowe kwiaty

i wogole dostalam jeszcze turkusowy pas gratis ktorego nie zamawialam

wszystko super tylko
1) wzielam rozmiar wieksze zeby mi na dluzej starczylo i jest odrobine za duze (zwlaszcza spodnie )
2) tradycyjnie musze obciac nogawki bo sa za dlugie hihi

no i wszystko juz wyprane, ladnie suszy sie na dworku wiec pewnie do wieczora wyschnie

Jaga trzymam mocno
a powiedz mi ile czasu minelo od zaplaty na konto do przysylki tego zestawu, bo ja u niej zamowilam w piatek co prawda pozno wieczorem, a jutro juz czwartek i jeszcze nie mam buuuuu, a tak bym chciala je miec na weekend majowy no i czy to przyszlo poczta czy kurierem??? bede wdzieczna za odp
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości