Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 13:20   #4111
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Pomidorko
Gimikis ofert pracy powalajace
Awenturyn a moze sprobuj hydrocortison ?
Olayya
Danika ojj to zeby byla ta dzidziunia
Ewurka ja jade masyznka.Raz poszlam na woskowanie,to zrobila mi pol 1 nogi i podziekowalam
Tity przytulam mocno
Agape witaj
Abz u mnie tez tak bylo,ze nie moglam odtworzyc plyt z usg.W koncu udalo sie w programie VLC media player
Kretencja gratuluje kart ciazy.Ja swoja wciaz nosze w torebce
Scio aby sie udalo
Stary 2010-04-28, 14:27   #4112
lindsley
Zakorzenienie

Tity
Aldii moją kartę ciąży zabrali mi w szpitalu

Wpadłam tylko na chwilkę napisać, że wrzuciłam kilka zdjęć Michasia do albumu...
Misiu jest żółciutki i położna kazała go częściej karmić dlatego mam mało czasu ale czytam wszystko co piszecie... Więcej o nas na drugim mamusiowym wątku...
Buziaki

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:26   #4113
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Oooo kurde!!! Wosk...
Raz zrobilam i slychac mnie bylo na cala miejscowosc
Nigdy wiecej!!!!
Bede trzymac za ciebie kciuki

Ja tak niesmialo pytam, bo nie ma nic w podpisie w ktorym miesiacu\tygodniu jestes?
31 t i 3 dzień

[QUOTE=Tity;Aha woskiem to tylko mi wąsy pani kosmetyczka robi - wystarczy, od razu łzy w oczach

[/QUOTE]

Jak często musisz depilować wąsik? Jak szybko włoski odrastają, Ja mam taki delikatny meszek i chciałabym go usunąć tylko boję się tego ruszać żeby bardziej nie rosły.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to tyle było mojej ciąży, dostałam @ Bardzo mnie brzuch rozbolał, jeszcze się położyłam na 2 godziny na wszelki wypadek, ale niestety, właśnie się zaczęła. Widocznie taka byłam rozemocjonowana i takie objawy miałam.
głowa do góry trzymam za Ciebie i Scio mocno kciuki
Agapa witaj i powodzenia w starankach

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A ja to kartę ciąży dostałam w 12tc, dopiero jak przyniosłam wyniki pierwszych badań. A teraz mam juz w niej 3 wpisy
Tylko wiesz że później do becikowego musisz mieć zaświadczenie od lekarza że od 10 tc jesteś pod opieką gina.

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:58   #4114
aldii
Zakorzenienie

Lindsley avek A dlaczego zabrali Ci karte
Stary 2010-04-28, 16:21   #4115
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to tyle było mojej ciąży, dostałam @ Bardzo mnie brzuch rozbolał, jeszcze się położyłam na 2 godziny na wszelki wypadek, ale niestety, właśnie się zaczęła. Widocznie taka byłam rozemocjonowana i takie objawy miałam.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny jestem tu nowa ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie ja sie z mezem staram o dzidziusia od dwóch cykli... w grudniu rzuciłam tabsy po 6 latach i teraz mam nieregularny @ najpierw było ładnie 28 dni potem 36 a potem 40... teraz jestem w 35 dniu cyklu i dzis rano nie wytrzymałam i zrobiłam test - negatywny. ale ciagle mam nadzieje ze moze jednak sie pospieszylam ale gdybym dostała @ to przy takich dlugich cyklach to kolejne dni plodne dopiero 30 maja a nastepne ok 10 lipca... zwariuje

Witaj

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Tity
Aldii moją kartę ciąży zabrali mi w szpitalu

Wpadłam tylko na chwilkę napisać, że wrzuciłam kilka zdjęć Michasia do albumu...
Misiu jest żółciutki i położna kazała go częściej karmić dlatego mam mało czasu ale czytam wszystko co piszecie... Więcej o nas na drugim mamusiowym wątku...
Buziaki

Witajcie
Stary 2010-04-28, 17:01   #4116
danika
Zakorzenienie

Tity--> przykro mi .... ale kiedyś na pewno nam wszystkim sie uda

Agape--> witaj i powodzenia

Lindsley--> Michaś jest śliczny a ty jak się czujesz? mały daje choć troche pospać?

Gimiks--> kochany ten twój TŻ

Ja dziś siedzę sama w domku...TZ wróci z tej warszawy pewnie późno. Przynajmniej posprzątam z nudów :P
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:09   #4117
kretencja
Zakorzenienie

Oj, nie posłużył mi dzisiejszy jadłospis. To chyba dlatego, że na drugie śniadanie jadłam mleko z chrupkami, a na obiad fasolkę Od jakiegoś czasu bolał mnie brzuch, myślałam, że to tylko wzdęcie, ale przed chwilą mnie do kibelka pogoniło Parzę sobie miętkę, mam nadzieję, że pomoże...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:25   #4118
ewurka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie straszcie mnie tą depilacja!!!!!!!!!!!!

Tity tule mocno!!! Wiem co to znaczy, ja już nawet przestałam pisać o tym co ze mną się dzieje, bo to nie ma sensu....ale ostatnio byłam na zakupach z koleżanką zaciążoną i kupiłam malusie czapeczki dwie, gdyby coś zakiełkowało to pokaże TŻ. Z napisem I Love my dad i I Love my mam, słodkie są takie malusie bialutkie, schowałam czekają....

Agape Witam i wysyłam troszke

Lindslay Michaś jest cudny!!! A Twój avatarek...nie mam pytań, zwariowałam

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:28   #4119
lindsley
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny... Aż się rumienimy ad Waszych zachwytów
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Lindsley--> Michaś jest śliczny a ty jak się czujesz? mały daje choć troche pospać?
Czuję się ok. Trochę szwy mnie bolą. Mały dałby pospać ale ja nie mogę mu pozwolić za dużo spać bo od dziś w dzień karmię co 2h a w nocy co 3h żeby mu ta żółtaczka zeszła... A zaznaczam, że karmienie to min godzina (ostatnie karmienie -2h z przerwami na 2 zmiany pieluszki)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:30   #4120
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

LINDSLEY boski jest michas a jak slodko wyglada jak spi
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:03   #4121
virginia
Zakorzenienie

Tity Rozumiem, że czekasz na mnie?

A propo's depilacji woskiem, ja jutro idę na nogi i pachy (oprócz tego na peeling, maseczkę i masaż twarzy), i oczywiście depilacja do przyjemności zdecydowanie nie należy ale nie przesadzajmy, da się to wytrzymać a efekt moim zdaniem bardzo zadowalający (i co dla mnie najważniejsze, dość długotrwały). Natomiast jestem przeciwna depilatorom, mam nawet jeden, i choć robiłam do niego kilka podejść to dla mnie jest to katorga, bo woskiem choć nieprzyjemnie ale przynajmniej krótko to trwa, a depilatorem trzeba i swoje wycierpieć i poświęcić na to mnóstwo czasu....Ja jestem na

A tak wgl to wpadam Wam się pochwalić. Skończyłam dziś kursy ze swoimi babeczkami (niestety). Babeczki są super, wartościowe, sympatyczne, normalnie cud miód i malina . A dziś na koniec dostałam od nich mega bukiet prześlicznych kwiatuszków i poszłyśmy na 'zajęcia praktyczne' do klubu/pubu. Było fantastycznie, swoją drogą lokal fajniutki, kobitki miały aparaty, obiecały przesłać mi mailem fotki, więc jak już je będę miała to na pewno wstawię, jak nie tu to na facebooku lub blogu. A kursów z nimi będzie mi naprawdę brakowało. Zresztą chyba obustronnie bo w końcowych ankietach dały mi najwyższe możliwe noty i prosiły o więcej . Następny taki kurs, tyle że w mieście k. S-k będę pewnie miała w czerwcu. A póki co zaczynam pełną gębą kursy w świetlicy/fundacji.
Więc co prawda 2 kresek ciągle niet, to przynajmniej wyżywam się (i spełniam) zawodowo.
(....)
Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:25   #4122
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

VIRGINIA a co to za kurs?
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 00:07   #4123
Starlett
Wtajemniczenie

Tity -
agape - witaj! napisz coś o sobie

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:13   #4124
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Abz u mnie tez tak bylo,ze nie moglam odtworzyc plyt z usg.W koncu udalo sie w programie VLC media player
U mnie te fotki to nawet nie mają rozszerzenia, po prostu nie te pliki pewnie skopiował. No, ale póki są w pamieci sprzętu to ciesze sie, ze je odzyskam w normalnym formacie.

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Tylko wiesz że później do becikowego musisz mieć zaświadczenie od lekarza że od 10 tc jesteś pod opieką gina.
Nie trzeba, bo przecież wycofali te przepisy i wrócilismy do starych. Nawet gdyby im sie znowu odmieniło, to mam zapisy w karcie w przychodni także problemu nie będzie.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:43   #4125
kretencja
Zakorzenienie

Abz, wycofali ten przepis? Nie wiedziałam nawet.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-29, 12:18   #4126
abz
Zakorzenienie

Tak, kretencja. Nie wklejałyśmy tu linków? To widać na mamusiowym o tym pisałyśmy. Czytałam o tym w gazecie i w necie. Ale u mnie w przychodni i tak nadal wisi kartka, że trzeba mieć zaświadczenie od 10tc.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

http://www.becikowe.com/
tu można poczytać o wprowadzonych zmianach.

Edytowane przez abz
Czas edycji: 2010-04-29 o 20:25
Stary 2010-04-29, 14:04   #4127
agape
Zadomowienie

LINDSLEY chłopczyk uroczy

Nie nadążam z czytaniem tak szybkie jesteście dziekuje bardzo za cieplutkie przyjęcie do Waszego grona Na prosbe Starlett kreśle kilka slów o sobie mam 25 lat i w sierpniu bedziemy z TŻ obchodzic 2 latka od naszego slubu. nie wiem czy mój wiek to dużo czy mało ale mam wrażenie że coś mi ucieka przez to że tak pozno (jak dla mnie) zaczynamy starania... ale ja to lubie jak wszystko idzie wedlug planu- mieszkanko, slub, stala praca, ukonczenie szkoly i myslalam naiwnie ze jak zaplanuje ze w marcu zaczniemy starania to odrazu zaiskrzy i jeszcze w tym roku bedziemy szczesliwymi rodzicami a matka natura nie ma takiego planu jak ja najwidoczniej a do tego te moje dlugie cykle, zwariowac moznaale tak sobie mysle ze moze wplywa na to tez stres pod jakim ostatnio ciagle zyje ale mój TŹ zabiera mnie na wczasy na 2 tygodnie : bez komputera, bez tv i w ogole cisza i spokoj wiec mam nadzieje ze sie odstresuje i moze wtedy cos zaskoczy alem sie wyżaliła :P
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:09   #4128
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
LINDSLEY chłopczyk uroczy

Nie nadążam z czytaniem tak szybkie jesteście dziekuje bardzo za cieplutkie przyjęcie do Waszego grona Na prosbe Starlett kreśle kilka slów o sobie mam 25 lat i w sierpniu bedziemy z TŻ obchodzic 2 latka od naszego slubu. nie wiem czy mój wiek to dużo czy mało ale mam wrażenie że coś mi ucieka przez to że tak pozno (jak dla mnie) zaczynamy starania... ale ja to lubie jak wszystko idzie wedlug planu- mieszkanko, slub, stala praca, ukonczenie szkoly i myslalam naiwnie ze jak zaplanuje ze w marcu zaczniemy starania to odrazu zaiskrzy i jeszcze w tym roku bedziemy szczesliwymi rodzicami a matka natura nie ma takiego planu jak ja najwidoczniej a do tego te moje dlugie cykle, zwariowac moznaale tak sobie mysle ze moze wplywa na to tez stres pod jakim ostatnio ciagle zyje ale mój TŹ zabiera mnie na wczasy na 2 tygodnie : bez komputera, bez tv i w ogole cisza i spokoj wiec mam nadzieje ze sie odstresuje i moze wtedy cos zaskoczy alem sie wyżaliła :P
Agape to ja już powinnam dawno odpuścić w moim wieku, skoro Ty piszesz że 25 to póżny wiek dodam że ja w tym roku skończe 31
Niektórym się udaje w pierwszym cyklu, inni muszą troszke dłużej popracować, a jeszcze inni potrzebują interwencji lekarza i tak to już jest
Z urlopem świetny pomysł, my lecimy w niedziele na 6 dni, już mam po okresie około owulacyjnym ale i tak będziemy szaleć na całego

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-29, 14:14   #4129
agape
Zadomowienie

Ewurka życze udanego urlopu i mnostwo radosci z szalenstw ja niestety bede na dlugo przed owulacja ale i tak na wakacjach jest zawsze inaczej
Stary 2010-04-29, 14:37   #4130
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewurka życze udanego urlopu i mnostwo radosci z szalenstw ja niestety bede na dlugo przed owulacja ale i tak na wakacjach jest zawsze inaczej
hehe pewnie, że jest inaczej a gdzie wyjeżdzacie?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-29, 16:13   #4131
Starlett
Wtajemniczenie

Agape, ja jestem jeszcze starsza od Ciebie A i tak pewnie zaczniemy staranka zimądopiero...
Zazdroszczę Ci tak poukładanego życia

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:07   #4132
agape
Zadomowienie

Ewurka do egiptu jedziemy ale to tak teraz wyniklo na szybko - na pocieszenie:P
mam nadzieje ze nikogo nie urazilam, kazdy ma inne potrzeby a czuje ze to wlasnie najlepszy czas dla mnie (25 lat) by zostac mama
Stary 2010-04-29, 17:14   #4133
kretencja
Zakorzenienie

Agape, a ja zawsze chciałam dzieci bardzo szybko, nie interesowało mnie (teraz wiem, że to było głupie ), czy będziemy mieć prace, mieszkanie itp. Na szczęście mój mądry mąż mnie hamował i zaczęliśmy się starać krótko przed moimi 26 urodzinami (mąż jest rok starszy). No i psikus - po 9 czy 10 miesiącach bezowocnych starań lekarz wysłał mnie na test prolaktynowy i znaleźliśmy winnego Dostałam lekarstwo i... w pierwszym pełnym cyklu z leczeniem zaskoczyłam Nasz dzidziuś urodzi się, gdy będę miała dokładnie 27,5 roku (bo urodziny mam w czerwcu, a termin na grudzień ). I wiesz co?... Kiedyś wydawało mi się, że to dużo, że do tego czasu to już powinnam mieć dawno dwoje... A teraz widzę, że wcale nie byłoby dobrze, musieliśmy sobie pewne sprawy poukładać i chyba dopiero teraz POWOLI ZACZYNAM być gotowa na dziecko
Mam nadzieję, że szybko Wam się uda A 25 lat to świetny wiek Teraz myślę, że taki w sam raz.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-29, 17:37   #4134
weronia83
Rozeznanie

Ja dostałam dzis @ pełną para wieć Scio prosze mi zmienic na 28 kwietnia Trochę za wcześnie ale za to do majówki powinno już byc na wykończeniu i będe mogła na szaleć
Stary 2010-04-29, 18:55   #4135
olayya
Raczkowanie

Cytat:

Nie trzeba, bo przecież wycofali te przepisy i wrócilismy do starych. Nawet gdyby im sie znowu odmieniło, to mam zapisy w karcie w przychodni także problemu nie będzie.
To ja też nie wiedziałam że wycofali. Jestem nie na bieżąco w takim razie. A link się nie otwiera

Tak sobie Was czytam i zatęskniło mi się za starankami. Pewno jakbyśmy się starali bardzo długo to teraz bym tak nie pisała. I nie zrozumcie mnie źle bardzosię cieszę na spotkanie z naszą dzidzią. Tylko sobie uświadomiłam że to był najlepszy czas jak dla mnie i frajda z seksu. Bo po 1. szło się na całość bez kombinowania żeby nie zajść w ciaże (nigdy nie przyjmowałam tabsów dlatego czasem nie było się jak wyluzować jak się dzidzi jeszcze nie chciało ) , 2. połączenie przyjemnego i celowości działania a po 3. w ciąży to nie to samo więcej stresu niż przyjemności czasami.
Tak więc dzewczyny wyluzować proszę i cieszyć się ze staranek bo to ,mimo niepowodzeń czasem, fajny okres w zyciu.

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:27   #4136
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
To ja też nie wiedziałam że wycofali. Jestem nie na bieżąco w takim razie. A link się nie otwiera
Cytat:
http://www.becikowe.com/
tu można poczytać o wprowadzonych zmianach.
głupi link, ale już chyba poprawiłam, kliknijcie w ten powyzej.

Stary 2010-04-29, 21:53   #4137
weruczek
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!
Lindsleyko, wielkie, wielkie gratki!!!! Strasznie się cieszę i zazdroszczę! Super Michaś i super mama!! Dużo was myślę
Wielki ścisk!

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:08   #4138
aldii
Zakorzenienie

Weruczku a Ty dzie sie podziewalas znowu tyle czasu ???? ;> Juz sie o Ciebie dopytywalam tutaj.Normalnie dostaniesz Pisz szybko co u Ciebie
Stary 2010-04-30, 09:33   #4139
gimikis
Rozeznanie

Hej wszystkim!!!

Wczorajszy dzień był okropny. Brzuch tak mnie zaczął bolec aż wyłam z bólu. Oczywiście TŻ pomasował i jakoś przeszło. Nie mam wogóle apetytu na nic. Najchętniej to bym nic nie jadła. Nie mam żadnych zachcianek ani ulubionych potraw. Teściowa podsuwa mi pikle a moja mama obdarowała mnie wczoraj słoikiem świeżo zakiszonych ogórasków. A ja najzwyczajniej w świecie nie mam ochoty. Wstałam dziś przed 8 wypiłam szklankę soku bananowego i na tym moje śniadanie się skończyło. Wczoraj się ważyłam i schudłam. O całe 1,5 kg. Ale myślę że jak ten dziwny okres minie to i apetyt mi dopisze i kilogramy będą nadciągać.

Pogoda u mnie piękna aż się nie chce w domu siedzieć.
Miłego dnia kochane.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-04-30 o 09:42
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:41   #4140
kretencja
Zakorzenienie

Gimikis, dlaczego brzuch tak Cię rozbolał?

Ja wcinam sobie właśnie na drugie śniadanko jogurt z chrupkami i wkrojonym bananem i oglądam jednym okiem na YouTube mój ulubiony serial - Katastrofy w Przestworzach
Umówiłam się do mojego gina na kolejną wizytę, niestety dopiero na 18 maja. Ale jak nic się nie dzieje, to raz w miesiącu jest chyba OK, nie? Muszę tylko do niego zadzwonić, czy zrobić w międzyczasie jakieś badania, bo jak do niego pójdę, to już będzie początek 12tc, a miałam w sumie tylko morfologię (mam lekka anemię) i grupę krwi. Myślę, że trzeba by jeszcze zrobić mocz, WR, toxo...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości