Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 22:21   #271
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Dobranoc Kochane, słodkich snów

Do jutra
Stary 2010-04-28, 22:24   #272
morska
Zadomowienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Jeszcze:

"26. Czy przednie poduszki powietrzne są bezpieczne? Tak, ale tylko dla dorosłych pasażerów powyżej 150 cm wzrostu, używających pasów bezpieczeństwa.

Kategorycznie nie wolno montować fotelika dla niemowląt 0-13 kg tyłem do kierunku ruchu na przednim siedzeniu pasażera, wyposażonym w aktywną przednią poduszkę powietrzną. Uderzenie poduszki, która otwiera się z prędkością 250-300 km/h, w tył fotelika grozi wstrząsem mózgu i śmiercią dziecka. Uderzenie to można porównać z uderzeniem kijem bejsbolowym przez zawodowego gracza. Z uwagi na niebezpieczeństwo coraz więcej producentów fotelików odradza montowanie na przednich siedzeniach samochodów jakichkolwiek fotelików w jakikolwiek sposób."

oraz

"27. Czy wyłącznik poduszki gwarantuje bezpieczeństwo? Często pojawia się również pytanie: czy przy wyłączonej poduszce powietrznej można przewozić dziecko z przodu?

Prawo na to pozwala, ale eksperci odradzają takie rozwiązanie. Są ku temu co najmniej dwa powody. Po pierwsze: w 90% samochodów z tyłu jest bezpieczniej. Po drugie: używanie manualnego wyłącznika przedniej poduszki powietrznej stwarza ryzyko, że:

a) w pośpiechu zapomnisz wyłączyć poduszkę i narazisz dziecko w foteliku na ciężkie lub nawet śmiertelne obrażenia w wyniku uderzenia poduszki powietrznej w tył fotelika,
b) w pośpiechu zapomnisz włączyć poduszkę i jeśli dojdzie do wypadku, to narazisz dorosłego pasażera na ciężkie obrażenia.

Powyższe spostrzeżenia nie są tylko teoretycznymi wywodami. Statystyki wypadków, z których korzystają eksperci serwisu fotelik.info zawierają mnóstwo podobnych przypadków. Na ich podstawie w USA zabroniono obecnie wyposażania samochodów w tego typu wyłączniki i przewożenia dzieci z przodu.

Najbezpieczniejszym miejscem dla dzieci w samochodzie jest miejsce na tylnej kanapie."
Stary 2010-04-28, 22:29   #273
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dobranoc Kochane, słodkich snów

Do jutra
i Ola nakryje sie po uszy i karaluchy pod poduchy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:29   #274
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Dzieki za rady, masz racje kat chyba poszukam czegos babciowatego co bedzie odpowiednie do moich grubych ud i dupska ale tak mnie korci ta 6 i ta za 169 zo olka wrzuciła no i ta panterka och.....załamka

spadam spac bo znów mnie zaczyna pobolewać... miłej nocki
Stary 2010-04-28, 22:35   #275
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

a swoją drogą ciekawe czemu Britax z IsoFixem jest dalej niż ten z systemem TT
wydawało mi się, że IsoFix zawsze wygrywa z tradycyjnie montowanym fotelkiem
Jak czytałam teraz o tych fotelikach, to przypomniało mi się, że to napisałaś, bo znalazłam to:

"22. Czy fotelik z bazą montażową jest bardziej bezpieczny? Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie. Ale uwaga!!! Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Nie ma generalnej reguły. Wyniki dla konkretnego modelu sprawdzaj w testach.
UWAGA: Dotyczy to również baz montowanych za pomocą ISOFIX. Wyniki ostatnich testów pokazują, że era “ślepego” zaufania do ISOFIX już się skończyła. Nawet foteliki montowane z bazami ISOFIX mogą być niebezpieczne. Należy to zawsze sprawdzać w niezależnych testach."

Czyli nie ma reguły, ciekawe to

Dobra, już Was i siebie nie fotelikuję
Idę na allegro i spać, dobranoc
Stary 2010-04-28, 22:49   #276
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Przepadał do dzisiaj Drugi spacer jeszcze gorszy niż pierwszy. Zresztą wszystko dzisiaj na NIE. Nie mam już mocy, a Ten dalej nie śpi. Teraz Małż z Nim walczy
...
Jutro do Was nie zajrzę, więc do piątku rybeczki
Może to tylko takie jednorazowe było

Pa

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
yłam na małej przejazdzce bo chciałam spawdzic czy Zuzi spasi fotelik i jest OK, wydaje sie bardzo solidny, szczególnie pasy mi sie podobaja i Zuzi chyba tezspasował bo grzecznie jechała zobaczymy co bedzie w weekend bo zapowiada sie dłuzsza trasa
....
gorgulku dzieki za odp w sprawie jeżdzenia przodem, tylko jak mam wytłumaczyc małzowa zeby go przekonac
ale z tego własnie wynika że w foteliku wolno
"...Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się:
  1. przewożenia pasażera w sposób niezgodny z art. 39, 40 lub 63 ust. 1;
  2. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera;
  3. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego."
czy ja źle rozumiem?
Zuzia też lubi ten fotelik

Może inaczej napiszę. Na foteliku tym 0-13 jest napisane, że można montować z przodu i z tyłu tyłem do kierunku jazdy. Jest też, że jeśli jest poduszka to nie wolno.

To pogrubione to myślę, że chodzi o fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy, czyli ten 0-13 kg.
Bo też w tym art. było napisane, że nie można przewozić na przednim siedzeniu dzieci w wieku do 12 lat lub do 150 cm wzrostu. Ja to tak rozumiem.

EDIT: Jeszcze raz przeczytałam bo wcześniej na szybko. Czyli jednak można wozić z przodu . A jeszcze niedawno nie było można. Zadzwonię do szwagra i dopytam.
Chociaż ja i tak będę Zuzię woziła z tyłu. Małż mówi, że mamy 3 punktowe na środkowym siedzeniu i tam zamontujemy fotelik.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Daj spokój, szkoda gadać . Mnie raz listonosz zamiast listu poleconego przyniósł od razu awizo. Zadzwoniłam na pocztę, powiedziałam co i jak i następnego dnia przyniósł
Mi też przestaną chyba niedługo przynosić bo ciągle mnie nie ma. Ale co ja na to poradzę. Skąd mam wiedzieć kiedy paczka dojdzie?

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-04-28 o 22:55
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:53   #277
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam wieczornie

jakas zmeczona jestem ostatnio, maly mnie wykancza, TZ mnie wykancza, wszystko mnie wykancza
i na nic nie mam sily
i chce moj pierscionek

kaczka wyszla dobra

jeszcze poki zdazylam wszystkiego najlepszego dla Ani i Kubusia
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:55   #278
gorgulek
Zakorzenienie

Idę spać
Dobranoc
Stary 2010-04-28, 22:59   #279
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mi też przestaną chyba niedługo przynosić bo ciągle mnie nie ma. Ale co ja na to poradzę. Skąd mam wiedzieć kiedy paczka dojdzie?
Przestań, od tego jest właśnie awizo

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam wieczornie

jakas zmeczona jestem ostatnio, maly mnie wykancza, TZ mnie wykancza, wszystko mnie wykancza
i na nic nie mam sily
i chce moj pierscionek

kaczka wyszla dobra

Ja jakoś wierzę, że pierścionek się znajdzie

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Też idę, a co

Dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:03   #280
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
witam wieczornie

i na nic nie mam sily
i chce moj pierscionek

kaczka wyszla dobra

Svi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 23:10   #281
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
A wcześniej Bartek też już miał takie plamki? Co lekarz mówił?

Kubuś znów ładnie spał , a mnie od rana oczy bolą i nie wiem od czego
miał, szczególnie na pupie i troche na ramionach, panidr stwierdziła,ze to uczuleniowe i dała maść pimafucin - niby pomogło, ale teraz znów wróciło

dla Kubusia
moze za dłigo spałaś a tak poważnie to
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
U nas juz lepiej. Ania od wczoraj 15 nie miala biegunki, wiec chyba mozna uznac, ze zwalczylysmy . Co prawda, dzisiaj wstala z zupelnie zakatarzonym nosem. Rano akcja- biore Anie do lozka, aby Ja nakarmic, mowie do meza- trzeba Jej wyczyscic nos. Maz po chwili wraca... z chusteczka do nosa. Mowie- no tak, teraz popros, zeby ladnie wysiakala nosek . Musialam isc, wyciagnac Fride, zakroplic, dopiero pomoglo.
Ze mna juz ok, przez 2 dni wymiotowania schudlam 2 kilo. Przyda mi sie.

A my w piatek nie pracujemy, bo sa oficjalne urodziny krolowej
super, ze czujecie się lepiej!!!

Faceci
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Boziu, co za spacer miałam. Z przygodami.
Na początek zgubiłam czapkę Maćka (wziełam grubszą do torby), ok.200m od bloku zobaczyłam, że Maciej nie ma w wózku jasia-przytulasia (to taki mała podusia bez której synek nie zaśnie za nic na świecie). Na szczęście leżeł pod klatką. Ok. Dalej Maciek wyrzucił dwa razy gryzaka, na szczęście szybko się zorientowałam. Zdjął buta i już chciał nim rzucać. Idziemy sobie, idziemy, patrzę a tu znowu jasia brak . Masakra. Przebiegłam (z wózkiem) trasę 3x i nic. Już byłam gotowa usiąść i płakać bo to ukochana rzecz syneczka. Na szczęście za 4. razem znalazłam - ktoś położył na ławce. Dodam, że Maciek zamiast spać jojczył cały czas (a stoperów nie wzięłam ), więc stwierdziłam, że wracamy do domu. Wracając Maciek zdjął i wyrzucił buta, czego nie zauwarzyłam. Na szczęście jakiś Pan mi go podał. Z tych wrażeń zachciało mi się do łazienki i myślałam, że nie zdąże W klatce to już byłam pewna, że nie dojdę na trzecie piętro. Ufff... zdążyłam
Jestem padnięta
pewnie Maciulek miał za mało miejsca w wozie rozrabiaka mały
Cytat:
Ja też mam dzień z przygodami . Wróciliśmy ze spaceru, podgrzałam Kubusiowi obiadek, nałożyłam do miseczki i usiadłam, żeby Go nakarmić. Moje dziecię tak wierzgało nóżkami, że w chwili mojej nieuwagi kopnęło w miseczkę i sru... wszystko wyleciało . Na mnie, na podłogę, na krzesełko. Tylko Kubuś czyściutki . Słuchając ogromnego płaczu spowodowanego głodem podgrzałam inny słoiczek, w międzyczasie próbując posprzątać.

Potem jadłam sobie i słyszę, jak Kuba zaczyna się denerwować. Idę, a ten wlazł do pudełka z zabawkami i nie może wyjść

No to dzisiaj zasłużyłam na spokojną kawę jak nigdy

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Nowy wątek super

Zaczęłam czytać wątek od początku ale tak źle się czuję że po 3 stronie odpadłam... Przepraszam. W ogóle Was zaniedbuje ostatnio... za to też przepraszam.

Ja jestem totalnie nie do życia... Po prostu czuję się totalnie wypompowana z energii do wszystkiego... Mega zmęczona i w ogóle... MASAKRA.
Do tego dzisiaj głowa mi pęka no i @ dostałam...
Żyć nie umierać normalnie.

Przemysław też już potrafi sam tak się wygramolić że siada... Na pełzanie też go bierze już na serio no i oczywiście stawanie na nogach już jest na porządku dziennym... Stoi wszędzie tam gdzie jest w stanie się czegoś chwycić żeby móc samodnielnie się podnieść... Oczywiście chwieje się przy tym staniu niemiłosiernie więc muszę go asekurować... Tak więc całe dnie spędzam przy moim synku i nie mam czasu na nic innego.

Do tego w maju na bank bede na finansowym minusie...
witaj ... moze to jakieś przesilenie wiosenne
dla Przemusia

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Piszę tego posta od 19 ....
Bartosz dał przed chwilą popis nieziemski ... ryczał ponad pół godziny bo najpierw nie mógł usnąć przy cycu, a potem to już wogóle paranoja! Śpiewałam, tuliłam, głaskałam, kołysałam ... NIC! wielki płacz i lament! ... na koniec znow musiał być cyc i dopiero usnął po 15 minutach chlipania i podciągania nosem!!

Niech mi ktos powie, jak ja mam przestać karmic piersia jak moje dziecko nie zaśnie bez cyca
Przecież nie będęgo po nocy wozic wózkiem

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:12   #282
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Bartosz dał przed chwilą popis nieziemski ... ryczał ponad pół godziny bo najpierw nie mógł usnąć przy cycu, a potem to już wogóle paranoja! Śpiewałam, tuliłam, głaskałam, kołysałam ... NIC! wielki płacz i lament! ... na koniec znow musiał być cyc i dopiero usnął po 15 minutach chlipania i podciągania nosem!!

Niech mi ktos powie, jak ja mam przestać karmic piersia jak moje dziecko nie zaśnie bez cyca
a smoczek nic daje??

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 23:16   #283
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny podczytuje Was na biezaco ale cos nie mam weny pisac. Chcialam tylko dac znac, ze jestem rowniez i ja na nowym watku. Moze jutro bardziej sie rozkrece z pisaniem , a narazie mowie dobranoc do juterka .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:19   #284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja juz kiedys pisalam - jak moj maly byl malutki to tez uspypial tylko przy cycu, a jak byly kolki to juz w ogole byla masakra z zasypianiem i nauczyl sie tylko przy suszarce

ale bylam twarda i nauczylam go sama zasypiac w lozeczku

Ania a co w tym trudnego? po prostu kladziesz dziecko i tyle
przeciez wiadomo, ze nie nauczy sie od razu zasypiac w 5 min
pare nocek musisz zarwac
i podchodzic do niego i go klasc az zasnie - zaczyna plakac, podejsc poglaskac i odejsc i tak w kolko
jak mocno placze to wziac na rece, uspokoic i znow odlozyc

Karolinka chyba wysylala ta fajna ksiazke o zasypianiu? mi pomoglo kilka rad
miedzy innymi o stalym miejscu, o tym, ze dziecko chce sie budzic tam gdzie zasypia i miec w okol siebie rzeczy, z ktorymi zasypia - i to sie sprawdza

ide sie myc i spac
nie mam sily
dobranoc
Stary 2010-04-28, 23:23   #285
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny podczytuje Was na biezaco ale cos nie mam weny pisac. Chcialam tylko dac znac, ze jestem rowniez i ja na nowym watku. Moze jutro bardziej sie rozkrece z pisaniem , a narazie mowie dobranoc do juterka .
czesc
a czemu nie masz weny? pare postow skrobnij to sie rozkrecisz

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
j po prostu kladziesz dziecko i tyle
pare nocek musisz zarwac
i podchodzic do niego i go klasc az zasnie - zaczyna plakac, podejsc poglaskac i odejsc i tak w kolko
ja tak robilam i skutkowalo do czasu
pozniej byl wielki placz i kazde odlozenie do lozeczka konczylo sie znowu placzem i poprostu jak malej nie chce sie spac to jej nie klade do lozeczka tylko siedzi ze mna na kanapie albo lezy i se gada , a jak widze ze mocno juz oczka trze to wtedy klade ja do lozeczka i zasypia
ale czesto Wercia zasypia przy butli tzn. jak wypije mleczko i odrazu spi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 23:26   #286
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tak robilam i skutkowalo do czasu
pozniej byl wielki placz i kazde odlozenie do lozeczka konczylo sie znowu placzem i poprostu jak malej nie chce sie spac to jej nie klade do lozeczka tylko siedzi ze mna na kanapie albo lezy i se gada , a jak widze ze mocno juz oczka trze to wtedy klade ja do lozeczka i zasypia
ale czesto Wercia zasypia przy butli tzn. jak wypije mleczko i odrazu spi
no wiadomo, ze jak dziecko nie chce spac to nie zasnie

mi maly nie zasypia przy butli - zamykaja mu sie oczy ale nie zasypia, zasypia w lozeczku, musi miec smoczek i pieluche - zreszta zasypianie przy butelce gryzie sie z teoria z ksiazki o obudzeniu sie w takiej sytuacji w jakiej sie zasnelo - czyli jak sie dziecko obudzi i zobaczy, ze jest gdzie indziej gdzie bylo (w lozeczku a nie na rekach) i nie ma przy nim rzeczy, przy ktorych zasypialo (butelka) to jest zdezorientowane

polecam lekture

teraz naprawde juz ide
pa
Stary 2010-04-28, 23:32   #287
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

mi maly nie zasypia przy butli - zamykaja mu sie oczy ale nie zasypia, zasypia w lozeczku, musi miec smoczek i pieluche - zreszta zasypianie przy butelce gryzie sie z teoria z ksiazki o obudzeniu sie w takiej sytuacji w jakiej sie zasnelo - czyli jak sie dziecko obudzi i zobaczy, ze jest gdzie indziej gdzie bylo (w lozeczku a nie na rekach) i nie ma przy nim rzeczy, przy ktorych zasypialo (butelka) to jest zdezorientowane

polecam lekture

teraz naprawde juz ide
pa
yyy raczej na Werci ta teoria sie nie sprawdza
kiedys tez musiala miec smoczek i pieluszke , a teraz tylko smoczek ale nie zawsze

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

dobra ja tez uciekam sie myc.......i chyba spac

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 23:38   #288
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Jeszcze:

"26. Czy przednie poduszki powietrzne są bezpieczne? Tak, ale tylko dla dorosłych pasażerów powyżej 150 cm wzrostu, używających pasów bezpieczeństwa.

Kategorycznie nie wolno montować fotelika dla niemowląt 0-13 kg tyłem do kierunku ruchu na przednim siedzeniu pasażera, wyposażonym w aktywną przednią poduszkę powietrzną. Uderzenie poduszki, która otwiera się z prędkością 250-300 km/h, w tył fotelika grozi wstrząsem mózgu i śmiercią dziecka. Uderzenie to można porównać z uderzeniem kijem bejsbolowym przez zawodowego gracza. Z uwagi na niebezpieczeństwo coraz więcej producentów fotelików odradza montowanie na przednich siedzeniach samochodów jakichkolwiek fotelików w jakikolwiek sposób."

oraz

"27. Czy wyłącznik poduszki gwarantuje bezpieczeństwo? Często pojawia się również pytanie: czy przy wyłączonej poduszce powietrznej można przewozić dziecko z przodu?

Prawo na to pozwala, ale eksperci odradzają takie rozwiązanie. Są ku temu co najmniej dwa powody. Po pierwsze: w 90% samochodów z tyłu jest bezpieczniej. Po drugie: używanie manualnego wyłącznika przedniej poduszki powietrznej stwarza ryzyko, że:

a) w pośpiechu zapomnisz wyłączyć poduszkę i narazisz dziecko w foteliku na ciężkie lub nawet śmiertelne obrażenia w wyniku uderzenia poduszki powietrznej w tył fotelika,
b) w pośpiechu zapomnisz włączyć poduszkę i jeśli dojdzie do wypadku, to narazisz dorosłego pasażera na ciężkie obrażenia.

Powyższe spostrzeżenia nie są tylko teoretycznymi wywodami. Statystyki wypadków, z których korzystają eksperci serwisu fotelik.info zawierają mnóstwo podobnych przypadków. Na ich podstawie w USA zabroniono obecnie wyposażania samochodów w tego typu wyłączniki i przewożenia dzieci z przodu.

Najbezpieczniejszym miejscem dla dzieci w samochodzie jest miejsce na tylnej kanapie."
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Jak czytałam teraz o tych fotelikach, to przypomniało mi się, że to napisałaś, bo znalazłam to:

"22. Czy fotelik z bazą montażową jest bardziej bezpieczny? Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie. Ale uwaga!!! Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Nie ma generalnej reguły. Wyniki dla konkretnego modelu sprawdzaj w testach.
UWAGA: Dotyczy to również baz montowanych za pomocą ISOFIX. Wyniki ostatnich testów pokazują, że era “ślepego” zaufania do ISOFIX już się skończyła. Nawet foteliki montowane z bazami ISOFIX mogą być niebezpieczne. Należy to zawsze sprawdzać w niezależnych testach."

Czyli nie ma reguły, ciekawe to

Dobra, już Was i siebie nie fotelikuję
Idę na allegro i spać, dobranoc

Cytat:

[/COLOR]Piszę tego posta od 19 ....

kochana, ale po pół godziny się poddajesz
mój płakał 1,5 godziny kilka razy z rzędu przed każdą drzemką
cała rodzina mnie wyzywała, ze się znęcam nad dzieckiem, ale ja byłam twarda, bo to przecież krzywda dla dziecka - wracałam wtedy do pracy i co dziecko by cierpiało ze zmęczenia, bo nie umie zasnąć, a cyc w pracy

Cytat:

polecam lekture

teraz naprawde juz ide
pa
ja też korzystałam z tej książki - polecam
mój synuś zasypia tylko w swoim łóżeczku albo w wózku czasem go zmorzy sen

a jak nie chce spać to żadna siła go nie zmusi, ale czekoladka jest rozpuszczona, bo jej mała zasypia w każdej pozycji i w każdym miejscu

mój by się zabeczał na śmierć, a nie usnąłby na kocyku

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:42   #289
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a smoczek nic daje??
Bartosz nigdy nia chciał smoczka ma taki co pocycał kilka razy jak miał miesiac i służy mu jako zabawka... nie wie co to smoczek
Cytat:
ja juz kiedys pisalam - jak moj maly byl malutki to tez uspypial tylko przy cycu, a jak byly kolki to juz w ogole byla masakra z zasypianiem i nauczyl sie tylko przy suszarce

ale bylam twarda i nauczylam go sama zasypiac w lozeczku

Ania a co w tym trudnego? po prostu kladziesz dziecko i tyle
pare nocek musisz zarwac

Karolinka chyba wysylala ta fajna ksiazke o zasypianiu? mi pomoglo kilka rad
miedzy innymi o stalym miejscu, o tym, ze dziecko chce sie budzic tam gdzie zasypia i miec w okol siebie rzeczy, z ktorymi zasypia - i to sie sprawdza

ide sie myc i spac
nie mam sily
dobranoc
tylko, ze u nas nic nie skutkuje ... kładę go do łóżeczka - płacze, głaskam - płacze jeszcze głośniej, biorę na ręce i spokajam - histeria! ... daje mu przytulanke - wyrzucają, pieluszke- też laduje na podłodze

Mój dzieć jest chyba niereformowalny

idę spać ... dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:50   #290
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Bartosz nigdy nia chciał smoczka ma taki co pocycał kilka razy jak miał miesiac i służy mu jako zabawka... nie wie co to smoczek

tylko, ze u nas nic nie skutkuje ... kładę go do łóżeczka - płacze, głaskam - płacze jeszcze głośniej, biorę na ręce i spokajam - histeria! ... daje mu przytulanke - wyrzucają, pieluszke- też laduje na podłodze

Mój dzieć jest chyba niereformowalny

idę spać ... dobranoc
kazdy dzieć jest reformowalny, ale ma w naturze gen manipulatora i jak widzi podatny grunt to wrzeszczy ile sił, bo chce dostać cyca
nie wiem czy zauważyłaś, ze dziecko krzyczy głośniej ja Cię zobaczy, a potem jak odchodzisz
powtórzę jeszcze raz - pół godziny to za krótko, zeby dziecko Ci pięknie usnęło, skoro przez tyle miesięcy zasypiał inaczej - on nie wie co się dzieje, chce spać, a cyca nie ma i nie wie jak ma to zrobić
Twoje dziecko nie umie zasypiać - musisz go nauczyć, a nie zrobi się to w 5 minut, bo do tej pory uczyłaś go przez tyle miesięcy, ze zasypia się przy cycu

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-04-28 o 23:53
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 00:05   #291
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

a jak nie chce spać to żadna siła go nie zmusi, ale czekoladka jest rozpuszczona, bo jej mała zasypia w każdej pozycji i w każdym miejscu

hehe
Wercia zasnie gdzie popadnie a kiedys tak nie bylomusialam ja w dzien usypiac na rekach, a teraz jak jest zmeczona to zasnie
dzisiaj tez przed obiadkiem na macie zasnela tak sie bawila i patrze ze spi no to ja przenioslam do lozeczka
na zakupach tez bez problemu zasnela
ostatnio na hustawce, mialam ja na kolanach i sie hustalam i po chwili jakas taka obezwladniala i patrze a ta spi
i bardzo mnie to cieszy ze nie ma problemu z zasypianiem

Cytat:
Wercia nie wie co to cycek za todlatego smok jej to rekompensuje

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

teraz juz ide-dobranoc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-29, 06:41   #292
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam wieczornie

i na nic nie mam sily
i chce moj pierscionek

kaczka wyszla dobra
biedaku, Marcelek taki żywy czy taki marudny? (bo o TŻ to nie pytam - marudny pewnie )

Cytat:

Cytat:
hehe
Wercia zasnie gdzie popadnie a kiedys tak nie bylomusialam ja w dzien usypiac na rekach, a teraz jak jest zmeczona to zasnie
dzisiaj tez przed obiadkiem na macie zasnela tak sie bawila i patrze ze spi no to ja przenioslam do lozeczka
ostatnio na hustawce, mialam ja na kolanach i sie hustalam i po chwili jakas taka obezwladniala i patrze a ta spi

no niesamowita jest, trzeba jej przyznać, śpioszek mały

Pokaż zakupki dawno w SCC nie byłam, za pierwszym razem zgubiłam się tam trzy razy

No i jestem z rana sama, Katarzynka pewnie jeszcze dosypia bo dzisiaj za TŻ wstałam

Dzień dobry
słoneczko świeci, będzie piękny dzień, proszę wstawać

kasiuulka widzę cię, cześć

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Antonio, Tomusiu, Adamku, Gabrysiu i Bartusiu, mała Groszkolinko rośnijcie zdrowo szkraby kochane

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-04-29 o 06:38
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 07:58   #293
Wojtusia
Zakorzenienie

Jestem
Wczoraj nie zajrzałam do was, bo rano pojechałam na cytologie, a pozniej z mezem musiałam pozałatwiac troche spraw i na dodatek dostałam migreny strasznej. lezałam, wymiotowałam do godziny 21, aż mnie puściło w końcu, ale wymeczyłam sie strasznie.

Dzisiaj mąż odbiera ze szpitala moje wyniki badań, cos tam wyszło mi na rezonansie, ale co dokładnie to jeszcze nie wiem, jak bede miała wyniki juz to napisze.

dzisiaj czuje sie juz ok, ale osłabiona jestem jeszcze. w przeciągu ostatniego miesiąca 3 kg juz schudłam przez te migreny. musze kawy wypic, to moze wiecej siły bede miała. Na dodatek oliwka wstała dzisiaj o 6:15
wykończe sie kiedys...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 08:06   #294
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
miał, szczególnie na pupie i troche na ramionach, panidr stwierdziła,ze to uczuleniowe i dała maść pimafucin - niby pomogło, ale teraz znów wróciło

dla Kubusia
moze za dłigo spałaś a tak poważnie to
(...)
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

[/COLOR]Piszę tego posta od 19 ....

Będziesz szła z tym do lekarza znowu?

Aniu, a w dzień też zasypia tylko przy cycu?

Cytat:
ja też korzystałam z tej książki - polecam
mój synuś zasypia tylko w swoim łóżeczku albo w wózku czasem go zmorzy sen

A mnie się wydaje, że umiejętność zasypiania tylko w jednym miejscu też nie do końca jest dobra. Bo co np. na wyjeździe albo u kogoś?

, Kuba też nie zasnąłby na kocyku

Cytat:
U nas były problemy z zasypianiem w dzień. Kompletnie nie sprawdziło się wyciąganie z łóżeczka, żeby uspokoić, Kuba aż się zanosił za każdym razem, jak tylko próbowałam Go odłożyć. Więc szybko dałam sobie spokój, przestałam Go wyjmować, tylko sama się nachylałam, przytulałam do Niego, mówiłam, że fajnie jest sobie pospać, odpocząć, że mama jest blisko i żeby się nie bał, bo nie jest sam, głaskałam po rączce, po główce. Działało lepiej. Z czasem udało mi się położyć Kubę i wyjść z pokoju, a On zasypia sam. Popłakuje jeszcze, kiedy Go wkładam do łóżeczka, ale jak dostanie smoczka, to jest OK. Teraz jest trochę gorzej znów, bo musi wstać kilka razy, zanim zaśnie

Cytat:
kazdy dzieć jest reformowalny, ale ma w naturze gen manipulatora i jak widzi podatny grunt to wrzeszczy ile sił, bo chce dostać cyca
nie wiem czy zauważyłaś, ze dziecko krzyczy głośniej ja Cię zobaczy, a potem jak odchodzisz
powtórzę jeszcze raz - pół godziny to za krótko, zeby dziecko Ci pięknie usnęło, skoro przez tyle miesięcy zasypiał inaczej - on nie wie co się dzieje, chce spać, a cyca nie ma i nie wie jak ma to zrobić
Twoje dziecko nie umie zasypiać - musisz go nauczyć, a nie zrobi się to w 5 minut, bo do tej pory uczyłaś go przez tyle miesięcy, ze zasypia się przy cycu
Ja zauważyłam
To może i mnie coś poradzicie? Bo od jakiegoś czasu Kuba wieczorem zasypia przy cycu, chyba to, że więcej się rusza, bardziej Go wymęczy i pada. A wcześniej jadł i zasypiał dopiero w łóżeczku. Co mam robić? Budzić Go?

Cytat:
hehe
Super, świetna sprawa

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
No i jestem z rana sama, Katarzynka pewnie jeszcze dosypia bo dzisiaj za TŻ wstałam

Dzień dobry
słoneczko świeci, będzie piękny dzień, proszę wstawać

kasiuulka widzę cię, cześć

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Antonio, Tomusiu, Adamku, Gabrysiu i Bartusiu, mała Groszkolinko rośnijcie zdrowo szkraby kochane
A coś Ty taka dobra?

Przyłączam się do życzeń: Słodkie całuski dla Was, Maluszki

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-04-29 o 08:11
Stary 2010-04-29, 08:08   #295
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
i Ola nakryje sie po uszy i karaluchy pod poduchy
No dokładnie

Cytat:
Faceci

Ja oduczałam Bartusia jak miał prawi 2 latka i to zupełnie inna bajka. A musiałam z dnia na dzień, bo dostałam antybiotyk na zęba i nie było wyjścia. Ja nie odkładałam do łóżka, tylko przytulałam i nosiłam. Ja z tych co nie mają wymagań, żeby dziecko zasypiało samo w łóżku . Wiadomo wygodnie, ale co tam. Nosiłam bujałam i w końcu kiedyś to minęło i zasypiał sam w łóżku, jak ja się kładłam obok

Cytat:
A to różnie, może i reformowalny, ale dużo zależy od sytuacji. Ja bym nie dała dziecku płakać np godzinę aż się zachodząc, a taki jest teraz Antoś. Po takim płaczu uspokajam go 30 min i Bąbel cały się trzęsie.
Nie wyobrażam sobie też, żeby w tym czasie Bartek tego słuchał zamiast spać, bo przecież dzielą pokój i nie mogę pół nocy dostarczać mu takich wrażeń.
Ja długo będę karmiła, a co za tym idzie Antoś będzie zasypiał przy cycu. Jak przyjdzie do innego usypiania będzie już większy i zastosuję metodę "z czasów" Małego Bartusia. Będę bujała, kładła się z nim itp.

Dzień Dobry.

Sto lat dla dzisiejszych Solenizantów
Antonio
Tomuś
Adaś
Mała Groszkolino
Gabriel
Bartuś
Stary 2010-04-29, 08:09   #296
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
to bedziesz miala co czytac wieczorem
Cytat:
I będziesz zadowolona
nie wątpie w was

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 08:16   #297
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Jestem
Wczoraj nie zajrzałam do was, bo rano pojechałam na cytologie, a pozniej z mezem musiałam pozałatwiac troche spraw i na dodatek dostałam migreny strasznej. lezałam, wymiotowałam do godziny 21, aż mnie puściło w końcu, ale wymeczyłam sie strasznie.

Dzisiaj mąż odbiera ze szpitala moje wyniki badań, cos tam wyszło mi na rezonansie, ale co dokładnie to jeszcze nie wiem, jak bede miała wyniki juz to napisze.

dzisiaj czuje sie juz ok, ale osłabiona jestem jeszcze. w przeciągu ostatniego miesiąca 3 kg juz schudłam przez te migreny. musze kawy wypic, to moze wiecej siły bede miała. Na dodatek oliwka wstała dzisiaj o 6:15
wykończe sie kiedys...
Biedna Ty jesteś z tymi migrenami , mam nadzieję, że lekarze coś w końcu poradzą

Pocieszę Cię, Kuba wstaje coraz wcześniej , dziś o 6.30, z tym, że za godzinkę znów chce spać

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja oduczałam Bartusia jak miał prawi 2 latka i to zupełnie inna bajka. A musiałam z dnia na dzień, bo dostałam antybiotyk na zęba i nie było wyjścia. Ja nie odkładałam do łóżka, tylko przytulałam i nosiłam. Ja z tych co nie mają wymagań, żeby dziecko zasypiało samo w łóżku . Wiadomo wygodnie, ale co tam. Nosiłam bujałam i w końcu kiedyś to minęło i zasypiał sam w łóżku, jak ja się kładłam obok

A to różnie, może i reformowalny, ale dużo zależy od sytuacji. Ja bym nie dała dziecku płakać np godzinę aż się zachodząc, a taki jest teraz Antoś. Po takim płaczu uspokajam go 30 min i Bąbel cały się trzęsie.
Nie wyobrażam sobie też, żeby w tym czasie Bartek tego słuchał zamiast spać, bo przecież dzielą pokój i nie mogę pół nocy dostarczać mu takich wrażeń.
Ja długo będę karmiła, a co za tym idzie Antoś będzie zasypiał przy cycu. Jak przyjdzie do innego usypiania będzie już większy i zastosuję metodę "z czasów" Małego Bartusia. Będę bujała, kładła się z nim itp.
Ola, pisałam już, że Cię lubię?

No zobacz, uchowałyśmy się 9 miesięcy bez @, ale

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nie wątpie w was

Słusznie

Jak dzisiaj nastrój? Uspokoiłaś się troszkę?

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 08:34   #298
gorgulek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już po śniadanku, średnio wyspana, mimo że Zuzia przespała całą noc.

Ładny dzień się zapowiada więc lecę się szykować powoli. Obiadek dla Zuzi mam. Małża do samego wieczora nie będzie to dla nas nie robię.

Wojtusiu strasznie Tobie współczuję tych migren

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych dzieciaczków: Antosia Tomusia Adasia Gabrysia Bartusia i córeczki Groszkolino

Miłego dnia
Stary 2010-04-29, 08:40   #299
skierka1981
BAN stały

hej mamusie u nas nocka ok Amelka wstała po 7. wczoraj maruda juz była i te uszka trze często a nawet czasami po głowie się bije tak bez wyczucia jakoś to śmieszne ale jak trze uszka to widać że ją coś tam swędzi... teraz siedzi i mnie ciąga za koszulkę... ząbki ładnie się przebiły i już obydwa równo wychodzą - ale obok też dziąsło jakby kolejny wychodził - zobaczymy

Amelka też przy cycu zasypia, czasami to męczące ale nie mam nic przeciwko i jak Ola nie będę na razie jej inaczej usypiać - skoro tak jej dobrze to niech korzysta póki może - przyjdzie czas na zmiany a jak jesteśmy na wyjeździe np u rodziny to karmię i w największy hałas zaśnie nawet bez cyca jak jest zmęczona. na razie mi to nie przeszkadza i jest ok

wszystkiego naj dla dzisiejszych Solenizantów
Antonio
Tomuś
Adaś
Mała Groszkolino
Gabriel
Bartuś

jak fajnie ze jutro piatek i długi weekend - mąż posiedzi z nami 3 dni - suuuper
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 08:47   #300
katarzynka00
Zakorzenienie

lece sie szykwac
wyspalam sie

wczoraj mąż w przeprosiny kupil mi loreala telescopic bo mu sie jezyk wymknal i cos probowal podskakiwac, ale sprowadzilam go na ziemie i ladnie przeprosil

no to pa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości