Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 22:42   #181
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
kochana w szpitalu i tak trzeba mieć stanik podtrzymujący piersi (przynajmniej u mnie), więc nic mi nei będzie wyłazić, poza tym będę chodziła w szlafroku a nawet jak coś wyjdzie to przecież oni wiedzą jak wygląda cycek byleby nie dotykali hehe
Hmm jak ja bylam na poczatku grudnia z tymi moimi wymiotami i rozwolnieniem wirusowym (chyba),to bylam bez biustonosza, chyba zbyt nie wygodne by to dla mnie bylo.
No ale po porodzie to juz potem karmienie.. hmm sama nie pamietam czy nosilam w szpitalu biustnosz do karmienia czy nie?... Wkladki mialam do biustonosza, pare zuzylam a potem wyrzucialam bo sie byle gdzie walaly (ale to przez to ze tak krotko karmilam). Stanik mialam 1 miekki taki. Hmm ciekawe czy teraz bedzie inaczej, czy jednak sie moze przyda? Ale ciagle mysle o normalnym usztywnianym z targu rozpinanym z przodu (akurat u nas nie bylo zadnego takiego na mnie.. ale moze sie jeszcze trafi). A to tak ogolnie, bo w domu czy szpital to tam moge w tym miekkim jakos prosperowac (choc pamietam ze wszedzie mnie drapal gniótł itp), ale na jakies wyjscie z domu to sobie nie wyobrazam.. ten ksztalt brzydki moich piersi i wogole..

A tak mi sie przypomnialo ze moja kolezanke widzialam (ale ta ma baloniska i to dosc chyba ciezkie) w lato, miala miekki biustonosz, do tego wkladki w srodku, wiadomo karmila.. i przebijalo jej to przez bluzke.. ze ma te wkladki wsrodku.. nie wiem jakos mi by to nie odpowiadalo.. w domu to jeszcze, ale gdzies wychodzac chcialabym sie czuc jak kobieta a nie tylko pojemnik na mleko.
A zreszta ja wlasciwie nie chodze w miekkich biustonoszach. Mam moze 1 takie lekko usztywniany, tez niby miekki ale nie calkiem cienki, i tak rzadko go nosze, a calkiem miekkich wogole nie kupuje, masakryczne rzeczy robia z moim biustem:/.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:43   #182
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

papeteria
ales ty wymagajaca
dzidzia
bo ladna kobietka z ciebie, chociaz fotek nie kojarze

ide powoli spac...
Stary 2010-04-28, 22:47   #183
papeteria
Zakorzenienie

farminka

dziewczyny jestem na 4 stronie reszte zostawiam na jutro
dobranoc

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:47   #184
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
papeteria
ales ty wymagajaca
dzidzia
bo ladna kobietka z ciebie, chociaz fotek nie kojarze

ide powoli spac...
Bo ja nie pokazuję...nie akceptuję siebie. Wrzucałam Wam raz, z bluzkami tylko.
Ładna, nie ładna...Wiem, że to głupie, ale zawsze czułam się dobrze, gdy zwrócił na mnie od czasu do czasu uwagę facet inny niż mój.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:52   #185
Linka24
Wtajemniczenie

to przesada! litości dla mojej kości dupnej nie macie!!! jak ja mam to wszystko nadrobić???????
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:56   #186
Basia84
Rozeznanie

uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami
czy ktoras z was miala robione usg 3D/4D w okolicach 30 tygodnia? jestem ciekawa czy ladne zdjecia wychodza bo wybieram sie w sobote.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:58   #187
idealnecialo
Zadomowienie

Wyslalam mezowi zdj. Miala byc niespodzianka,ale tak wyszlo, ze kurcze stwierdzilam ze mu pokaze, zapytam czy sie podoba, by zdecydowac czy jutro isc..
No i pierwsze padlo pytanie "dlaczego mnie nie zapytalas?"
Hmm nic nie odpowiedzialam. Tylko pomyslalam sobie ze napewno by powiedzial bym ich nie robila.
No ale skonczylo sie na tym, ze zdjecia zdjeciami, roznie wychodza, ze mam poczekac az przyjedzie to zobaczymy w rzeczywistosci, a jak potem bede chciala to sie zastanowimy czy mam isc z tym czy nie.
Wiec teraz bede sie przyzwyczajac..
Mojemu tacie sie bardzo podoba! i jestem w szoku, bo jemy rzadko cos sie podoba. Mama nawet tez nie byla przeciw mimo ze nie mialy byc takie blond, no ale chyba przez to moje ciagle narzekanie ze nie tak mialo to wygladac to mowi ze mam isc, cos miedzy te pasemka inne dac ciemniejsze itp, albo mi mowi ze jeszcze zjasnieja po myciu, i ze nie wyglada to zle itp. A na koniec tez stwierdzila ze mam narazie nie isc nic z tym zrobic, tylko tak pochodzic, a zawsze moge potem isc za jakis czas.

A wiecie laseczki z tylu to mi sie nawet bardzo podoba jak to wyglada.. ale z przodu.. chyba najbardziej ta grzywka mnie denerwuje, bo mam chyba takie 3 grube pasy tego blondu zamiast wiecej cienkich pasemek.. no coz chyba tak wyszlo.. trudno.

A moze w koncu wyjdzie ze bede sie cieszyc ze takie mam?
Zobaczymy co weekend pokaze...

A i po wyslaniu zdj mezowi to napisalam mu w smsie ze czulam ze mu sie nie podobam, ze chcialam cos zmienic, ze poszlam do fryzjera, ze kupilam bluzeczke nowa, ale ze chyab i tak to nic nie zmieni(a dodatkowo ze tymi pasemkami to chyba pogorszylam wszystko) , ze nie bede bardziej atrakcyjna ze i tak nie bede wygladala seksowniej bo brzucha i tak nie ukryje (no a brzuch moze byc "seksualnie" podniecajacy ale chyba dla garstki panow- podobno sa tacy, ktorych panie w ciazy bardzo podniecaja, a im bardziej ciaza zaawansowana tym lepiej-no ale moj maz nie nalezy do tego nielicznego grona).

No najpierw mi powiedzial przez telefon ze on przeciez nigdy mi nie powiedzial ze mu sie nie podobam, albo ze go nie pociagam (ja mu odpowiedzialam ze przeciez takich rzeczy sie nie mowi, no ale sie czuje-ale sadze ze jako facet nie zrozumial mojego rozumowania) i dodal ze mam sie nie martwic brzuchem i tak teraz nic nie da sie z nim zrobic. Ze bedziemy o nim myslec jak juz urodze.. Ze wtedy bede sie go pozbywac. Nie zbyt pocieszajaca odpowiedz na moje zmartwienia, ale sadze ze sie bardzo staral.

Potem przed snem jeszcze mi napisal ze kocha mnie i ze mam wiedziec ze dla niego najpiekniejsza i nic tego nie zmieni...
Troche lepiej mi sie zrobilo.. ale chyba najbardziej na swiecie, chcialabym to uslyszec z jego ust, wypowiedziane prosto w oczy.. a nie tylko w smsie...
No ale dobrze ze zrozumial, ze musi cos milego mi napisac..
Stary 2010-04-28, 22:59   #188
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami
czy ktoras z was miala robione usg 3D/4D w okolicach 30 tygodnia? jestem ciekawa czy ladne zdjecia wychodza bo wybieram sie w sobote.
basia a ile bedziesz placic i czy dostalas skierowanie od gina czy idziesz prywatnie?

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:02   #189
Linka24
Wtajemniczenie

[QUOTE=Basia84;18901040]uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami
czy ktoras z was miala robione usg 3D/4D w okolicach 30 tygodnia? jestem ciekawa czy ladne zdjecia wychodza bo wybieram sie w sobote.[QUOTE]

Moje jest z 27 tyg jak widac w avatarku. także w 30 na pewno będzie świetnie wszystko widac jezli dzidzius wogóle zechce sie pokazać
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:04   #190
idealnecialo
Zadomowienie

Dzis jeszcze jednak zostaje na noc u rodzicow. Wiec jutro wam wysle zdjatka wloskow...
Spijcie dobrze.

Ja jeszcze sprobuje zmusic siostre by zrobila mi zdj aparatem brzuszka.. bo dawno nie mialam "ladnych"zdjec. Tylko samowyzwalaczem mam..
Stary 2010-04-28, 23:12   #191
wiolek1
Zadomowienie

bajka no a gdzie zdj małej ?

Cytat:
wiolek1 wlasnie jestem na etapie segregacji rozmiarami i spoidenek 3-6 miesiecy lacznie z naszymi mamy 33 sztuki!!!! na szczescie niedaleko mamy sklep z uzywanymi ciuszkami dla dzieci gdzie tez skupuja ubranka i zabawki wiec napewno solidna paczke tam zawieziemy
oooo to by wychodziło że każda para zostanie ubrana 3 razy i tyle heheheh

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Bo ja nie pokazuję...nie akceptuję siebie. Wrzucałam Wam raz, z bluzkami tylko.
Ładna, nie ładna...Wiem, że to głupie, ale zawsze czułam się dobrze, gdy zwrócił na mnie od czasu do czasu uwagę facet inny niż mój.
a to chyba każda z nas tak ma a akceptować siebie powinnaś !!!! bo po dupce

idealnecialo a ty znowu wszystko porządkujesz pod mężą kurde najpierw miałaś iść zmienić teraz skoro on napisał, że nie to nie idziesz no nie wiem nie chce się wypowiadac żeby nie być źle zrozumianą ale kurde wkurza mnie coś takiego jak mówisz, że on do ciebie z pytaniem
"dlaczego mnie nie zapytalas?"
tak jak byś niby potrzebowała jego pozwolenia ;/
ty możesz go INFORMOWAĆ że masz ochote zrobic tak czy tak zmienic to czy to , ale nie kurde pytać bo wychodzi na to, że jesteś jego niewolnicą a on pan i władca który decyduje o wszystkim
może to ja tylko tak odbieram twoje posty jak coś to wybacz już się nie będe wypowiadac na ten temat
ja poprostu jestem taka troche małpa i jak ktoś prubuje mnie ustawic to ja zawsze robie wszystko na przekór

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

[QUOTE=Linka24;18901178][QUOTE=Basia84;18901040]uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami
Cytat:

Moje jest z 27 tyg jak widac w avatarku. także w 30 na pewno będzie świetnie wszystko widac jezli dzidzius wogóle zechce sie pokazać
a ja słyszłałam że po 30 tyg ciężko widać tzn tylko buźke bo dziecko jest już duże i ja ide w połowie 27 tygodnia
zobaczymy może jutro anoxa nam pokaże swoje zdj z usg
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:16   #192
bajka1807
Zakorzenienie

jutro wstawie fotke
teraz ide do wyrka moze podania nie bede musiala pisac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 23:25   #193
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jutro wstawie fotke
teraz ide do wyrka moze podania nie bede musiala pisac
no nie wiem nie wiem czy tak bez podania mąż zechce hehe
ja też spadam dobranoc
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 00:23   #194
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Kochana oryginalce Tiramisu jest z kawą a nie kakaem

Krem
ser marscarpone (ja robię dużą blaszkę taka jak na sernik się robi, więc biorę dwa pojemniki po 250g)
5 żółtek
3 łyżki cukru
wszystko razem wymieszać mikserem

Zaparzyć kawę, najlepiej z ekspresu aby nie było fusów. Trzeba ją zaparzyć wcześniej, najlepiej przed kremem aby zdążyła ostygnąć.

potrzebne są jeszcze biszkopty ale te długie nie okrągłe (w selgrosie widziałam takie specjalne do tiramisu i kiedyś jak kupilam, to faktycznie są takie jakich używa moja siostra we Włoszech, bo tam biszkopty są inne niz u nas

Układamy warstwowo:
1. Biszkopty nasączone kawą (ja nie lubię łyżeczką nasączać, bo wtedy jakoś mi się nie udaje, tylko zanurzam na szybko w miseczce z kawą ale tak na szybko żeby nie za mocno)
2. Warstwa kremu
3. Biszkopty
4. Krem
5. Biszkopty
6. Krem

Tyle warstw ile się zmieści w brytwance.

Wierzch posypuję gorzkim kakaem (ale w oryginale jest kawa)
Dziękuję pięknie
jak tylko zjemy to torebkowe coś zabieram się do roboty

Ja już po powrocie ze szkoły rodzenia - było super, bardzo pozytywnie, dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, doświadczeń, spotrzeżeń ogólnie fajnie było

No i brat dojechał będę miała z kim na zakupy chodzić

idę coś jeszcze wszamać (może lody? ) i za niedługo do wyrka z książeczką
Stary 2010-04-29, 00:33   #195
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie.
I ja się dopisuję.
Już kiedyś pisałam, ale nie nadążałam za Wami. Może teraz mi się uda.
Jutro zaczynam 24 tydzień ciąży.

Ciuszki już mam chyba wszystkie (teściowa szaleje z zakupami), wanienka, przewijak, foteliczek(leżaczek) też już jest - po szwagierki synku.
Łóżeczko przywiózł kurier w poniedziałek - http://www.allegro.pl/item995061327_..._11czesci.html (takie jak na tej aukcji - pościel zielone miesie w kółeczkach, łóżeczko koloru machoniowego)
Wózek podoba mi sie PEPE. oto link - http://www.allegro.pl/item1009861735...epe_adbor.html

Termin porodu mam na 26 sierpnia więc proszę o dopisanie mnie do listy jeszcze nie wiadomo czy synuś czy córcia - bo maleństwo jest tak zwiniętę że aż dziw że Mu/Jej jest tak wygodnie

Pozdrawiam wszystkich
Witaj
I ja melduję się w nowej części Ale pędzicie
Stary 2010-04-29, 00:52   #196
Basia84
Rozeznanie

kasandra przyszla mi dzisiaj ulotka 3D & 4D ultrasound za $59 w tym masz 9 zdjec i zdjecia zgrywaja na plyte. nic po za tym nie robia dlatego taka niska cena. usg ma trwac 15-20 minut, jakby cos nie wyszlo albo dziecko wogole sie nie chcialo pokazac to robia drugie za darmo. zreszta podam ci stronke to sobie sama na wszystko popatrzysz, oni akurat maja tylko 3 lokalizacje w usa ale pewnie u Ciebie tez takie cos sie znajdzie.
www.3Dbaby.com
maja tez package za $99 i tam nagrywaja ci plyte z filmem a w tym co ja biore nie, bo moj nie chce, mowi ze wystarcza mu zdjecia.
cena super niska jak na te uslugi, wiec sie zapisalam na sobote wyobraz sobie ze maja otwarte do 6 i tylko jedno wolne miejsce bylo na 9 rano!!

idealnecialo a czemu ty sie tak przejmujesz bardzo zdaniem meza odnosnie Twoich wlosow? napewno sie przyzywczaisz do nowej fryzury, ja zawsze jak sobie robilam pasemka to potrzebowalam kilku dni na oswojenie sie wiec pewnie ty tez potrzebujesz czasu. na Twoim miejscu nic bym juz z nimi nie robila a czy sie mezowi na zywo spodobaja czy nie to nie twoj problem, to nie islam ze musisz go sluchac we wszystkim jak sie tacie podobaja to widocznie ladnie wygladasz, czekamy na zdjecie to my tez ocenimy. ty nie powinnas meza prosic, tylko postawic go przed faktem dokonanym, to nie jest kupno mieszkania czy samochodu tylko zmiana fryzury, dzieki ktorej napewno czujesz sie lepiej a chyba na tym powinno mu zalezec!!!!!

wiolek1 ja wiem ze malo co widac, ale slyszalalam ze znowu bardziej wyrazne zdjecia wychodza. najbardziej chodzi mi buzke zeby pozniej porownac do kogo bardziej podobne:P

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-04-29 o 01:09
Stary 2010-04-29, 01:01   #197
serduszkoiz
Zadomowienie

melduje sie rowniez
dziekuje za komplementy dotyczace brzuszka

i bez bicia sie przyznaje ze doszlam do 3 strony piatej czesci bo juz usypiam i musze uciekac spac bo jutro do pracki bleeee

kolorowych snow

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

subskrybuje oczywiscie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 01:10   #198
Basia84
Rozeznanie

kasandra zapomnialam ci napisac ze nie potrzeba skierowania, oni tylko wymagaja podanie danych lekarza i tyle. ja nie sadze ze tutaj jest cos takiego jak skierowanie.....
Stary 2010-04-29, 03:36   #199
kasandra82
Wtajemniczenie

dzieki basia zaraz popatrze, ja bym chciala usg z filmikiem
idealnecialo czekamy na fotki

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 06:31   #200
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

olaya pościel jest miękka (ani troszkę szorstka) a w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciu Ale wiadomo to tylko moje skromne zdanie

roztrzepaniec989 dzięki za przywitanie

Jak narazie czytam na bierząco. Nadąrzam Uff...
Od 5 rano już nie śpie. Noc się ciągła jak ....
Maleństwo się rozkopuje albo dostało czkawki.

Dziewczyny czy wy też macie bóle dolnej części kręgosłupa ? Ja wieczorem to poprostu nie mogę wstać do wc, już nie mówiąc o przękręceniu się na łóżku
A dodatkowo w okolicach jajników mam takie dziwne uczucie jak by mnie ściągano taśmą. Czy to normalne ?
Stary 2010-04-29, 06:45   #201
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
olaya pościel jest miękka (ani troszkę szorstka) a w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciu Ale wiadomo to tylko moje skromne zdanie

roztrzepaniec989 dzięki za przywitanie

Jak narazie czytam na bierząco. Nadąrzam Uff...
Od 5 rano już nie śpie. Noc się ciągła jak ....
Maleństwo się rozkopuje albo dostało czkawki.

Dziewczyny czy wy też macie bóle dolnej części kręgosłupa ? Ja wieczorem to poprostu nie mogę wstać do wc, już nie mówiąc o przękręceniu się na łóżku
A dodatkowo w okolicach jajników mam takie dziwne uczucie jak by mnie ściągano taśmą. Czy to normalne ?
Tak, wczoraj jak lezalam sobie w solenie to nie moglam wstac do WC szlam jak babcia...masakra...

A tak po za tym to witam, juz sie wyszykowalam, pogoda nawet ladna, mala juz cos tam z rana pokopala
Bede poznie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 08:24   #202
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
madziorek
odpoczywaj kochana...ja jak musiałam leżeć na początku to brałam nospe forte 2x1 to tak jakbym brała 4 zwykłe czyli 2x2...
wiolek nie wiem jak z twoim coombsem ale u mnie na kartce pisało tylko "nie stwierdzono "czyli ok.
lazurowa TŻ oddał pity przedwczoraj a ty może bez kolejki wejdziesz
a z tym brzuchem to macica sobie ćwiczy najpewniej...ja od jakiegoś czasu też tak mam.
Mnie gin wczoraj powiedział, że gdybym miała skurcze co 15 minut i się nasilały ...i do tego krzyż mnie bolał to do szpitala.
Fajna okazja z ciuszkami
lilka to czysta glinka ... mam TAKĄ, TAKĄ i TAKĄ używam wszystkich w zależności od potrzeby, nastroju Rozcieńczam z wodą na papkę o konsystencji budyniu i nakładam na twarz(zastyga na skorupe )Ogólnie mam cere mieszaną szczególnie teraz z zaskórnikami na dekoldzie :cool;.Ta ostatnia glinka doskonale radzi sobie również z przebarwieniami po wypryskach. Raczej wysusza także jeśli masz suchą cere to odradzam. Może to po prostu hormony ? U mnie zwalam to właśnie na hormony na poczatku ciazy bylam cała w kropkach na dekoldzie , skroniach i żuchwie....i nie wiem czy za sprawą moich mikstur czy po prostu gospodarka się reguluje ale od jakiegoś czasu mam coraz mniej "niespodzianek".Najwi ecej na dekoldzie jeszcze....poza tym mnie osobiście zapychają wszelkie kremy z filtrami
A doświadczenia za wielkiego jeszcze nie mam ale babka z kosmetologii (która również jest w ciąży) powiedziała mi że skóra kobiety ciężarnej jest bardzo zmienna i coś co nam do tej pory pasowało może chwilowo być niedobre etc........ale esej
Ile dałaś za pieluszki etc....
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Brokuly lekko podgotowuje, gotuje makaron, pozniej na patelnie wrzucam makron, brokuly i zalewam smietana 30% i doprowadzam do zagotowania pozniej troszke doprawiam ziolami i jem
zbieram się za ten obiad odkąd zobaczyłam talerz hd chyba ale Tż nie lubi takiego jedzenia....wiem jemu ugotuje jakąś zupinę może pieczarkową ? mam jeszcze fasolke w słoiku od mamy to najpewniej tą fasolkę a sobie spaghetti z brokułami
Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
JA siedzę przy rodzinkach w czekoladzie. Mniam już paczka poszła
Dziewczyny jaki rozmiar pościeli kupiłyście do łóżeczka 120x60?? Już w paru sklepach mi proponowali 100X135 a mnie się wydaje za wielka i nie wiem czy maluchowi będzie wygodnie
Ja też ostatnio miałam na nie fazę co do pościeli ja mniejszą biorę bo i łóżeczko mam w takich wymiarach...
alguien no co ty...świetnie sobie radziłaś
kasienka witaj pisz częściej
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
lazurowa a lozeczko drewniane z reguly jast na instrukcji napisane ze do trzeciego roku zycia i nie sadze aby sie szybciej rozsypalo a na allegro mozesz sprawdzic bo czesto sa okazje ze za niewielkie pieniadze mozna dorwac lozeczko z cala reszta

Stary 2010-04-29, 08:50   #203
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witajcie w kolejny bury dzień

Wczoraj pisałam smsy z koleżanką, jest już 2 tygodnie po terminie i mały nie chce wyjść! Wczoraj wyszła ze szpitala, była tam, bo synek miał za słabe tętno i jeżeli do 3 maja nie wyjdzie to będą wywoływać...Współczuję jej. Przy okazji dowiedziałam się, że u nas w szpitalu można mieć piżamę i zwykłe majtki, a rodzi się w szpitalnej koszuli Dla dzidzi nie trzeba mieć ciuszków, tylko na wyjście. No i to tyle.

anoxa ja też robiłam zwykłą warzywną sałatke przez hd, tylko dałam troszkę mało cebuli i jabłka i te kupione ogóry jakieś dziwne... ale i tak była git

kasienka ja mam takie samo łóżeczko, tylko że z szufladą

Zaraz jadę na zakupy z mamą, bo musimy kupić jakieś jedzenie na te 3 dni wolego No i licytuję na allegro kilka ciuszków, mam nadzieję, że mi się uda!

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

olayya ja mam pościel taką jak łóżeczko czyli 120/60

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Dobra spadam się ubrać bo mama już mruczy pod nosem w kuchni, że znowu przy komputerze siedzę

Będę później
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:09   #204
papeteria
Zakorzenienie

idealneciało super, że wszystko ok mój mały z wczoraj ważył 1150 no ale każde dziecko ma teraz swój przyrost...
Mogłabyś się pochwalić fryzurą
Co do kompletu...właśnie mnie z wszystkich dostępnych bardziej podoba się zwykły szary niż misie no ale co kto lubi jednak polecam niezależnie od wzoru jaki wybierzesz, bo jakość za te cene naprawde dobra
Zaszalałaś z zakupami i dobrze a bluzeczki chyba też sobie takie kupię bo bardzo ładne
...a za te smsy to
wikimi pisz czesciej
belunia
basia super tyle rzeczy
wiolek
palpacyjnie się bada z tego co wiem a na usg jakieś uchybienia też powinno być widać bynajmniej tak mi mówił mój gin...
dzidzia nie przesadzasz z ta mega niska samoocena chcesz odbyć szkolenie jak idealneciało
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Tylko nie bij
bić nie będę pójde na całość ....
kociamborek współczuje ...napewno nieźle cię wymeczyło.
bajka super ze wszystko ok mój mały też się tak przekręcił i po prostu wiedziałam bo te kopy sa teraz zupełnie inne....

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
ja ide za tydzień to będzie 30tc i 5 dni.. choć na połówkowym też byłam...
ponoć na tym etapie jest gorzej, ale brat TŻ z żoną był po 30 tc i mają naprawdę śliczne zdjęcia.Buzie wyraźnie widać.Mały sobie wkładał noge do oka etc....

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
papeteria
ales ty wymagajaca
no co

Stary 2010-04-29, 09:10   #205
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
ja miałąm 4d w niedzielę to był koniec 29tc i powiem ci, że wcześniejsze zdjęcia wchodziły bardziej wyraźnie, mój gin powiedział, że to już ostatni dzwonek na takie badania.
idealnecialo i to jest przyk ład na to , że "mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" oni nigdy niczego się nie domyslają, myślą że wszystko jest w porządku, i o co wogóle nam chodzi? Ale dobrze, że już się wszystko wyjaśniło mogłaś spać spokojnie, gratuluję
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witajcie w kolejny bury dzień

Wczoraj pisałam smsy z koleżanką, jest już 2 tygodnie po terminie i mały nie chce wyjść! Wczoraj wyszła ze szpitala, była tam, bo synek miał za słabe tętno i jeżeli do 3 maja nie wyjdzie to będą wywoływać...Współczuję jej. Przy okazji dowiedziałam się, że u nas w szpitalu można mieć piżamę i zwykłe majtki, a rodzi się w szpitalnej koszuli Dla dzidzi nie trzeba mieć ciuszków, tylko na wyjście. No i to tyle
torszkę mnie to dziwi, że daw tyg. po terminie i nie chcą jej zrobić cesarki i nie zaczęli jej wywoływać i jeszcze wiem, że jeżeli dziecku spada tętno to decydują się n cc, ostatnio pytałam gina bo ja to panikara jestem więc zestaw pytań był o niego związanych z porodem i właśnie jedna odpowiez jego była taka, że jeżeli dzidziuś jest po terminie i nie chce się urodzić a tętno spada to coś jest nie tak np. owinęło się pępowiną a tego się nie da sprawdzić to wtedy odrazu cc robią (przynajmniej u mnie w szpitalu) ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z koleżanką i dzidzią - ja bym chyba już spanikowała i nie pozwoliła się wypisać do domu z tego szpitala dopóki nie urodzę.

A tak wogóle to dzień dobry już po śniadanku, potem sprzątanie, prasowanie, zastanawiam się nad umyciem okien ale nie wiem jeszcze a i zakupy trzeba zrobić bo pusto w lodówce.

Papeteria dobrze że jesteś zadowolona ze szkoły, ja zaczynam za półtora tygodnia, a przyszła mi ta pościel z allegro, bardzo fajna - polecam.

Wogóle to się wczoraj troszkę zdenerwowałam spotkałam moje dwie bliski przyjaciółki, jedna ma syna 2 lentiego a druga 8 miesięcznego (ale nie były razem każdą osobno spotkałam) i zaczęły mi mówić co potrzebuję a co nie co mam robić i wogóle opieka nad małym dzieciem, karminie ilość rzeczy potrzebnych i wiecie co każda z nich mi powiedziała zupelnie coś innego i zgłupiałam dlatego jak to gin powiedział iśc na szkołę rodzenia nie słuchać mam, koleżanek bo każdy będzie najmoądrzejszy a my same będziemy wiedziały co dla naszym maluszków będzie najlepsze.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:13   #206
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

jestem wściekła, ktos przelicytował mój sweterek

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
torszkę mnie to dziwi, że daw tyg. po terminie i nie chcą jej zrobić cesarki i nie zaczęli jej wywoływać i jeszcze wiem, że jeżeli dziecku spada tętno to decydują się n cc, ostatnio pytałam gina bo ja to panikara jestem więc zestaw pytań był o niego związanych z porodem i właśnie jedna odpowiez jego była taka, że jeżeli dzidziuś jest po terminie i nie chce się urodzić a tętno spada to coś jest nie tak np. owinęło się pępowiną a tego się nie da sprawdzić to wtedy odrazu cc robią (przynajmniej u mnie w szpitalu) ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z koleżanką i dzidzią - ja bym chyba już spanikowała i nie pozwoliła się wypisać do domu z tego szpitala dopóki nie urodzę.
.
Mnie tez to troszkę dziwi, miała termin na 15 kwietnia... Ale pozostaje wierzyć, że wiedzą co robią!

PS uciekam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:14   #207
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

AAAA Normalnie ledwie Was znalazłam!! Szaleństwo z tymi postami.
Ja w sumie jestem zabiegana. Wczoraj po pracy sprzątałyśmy z mamą i babcia. Moje mieszkanie juz prawie wygląda ładnie Jeszcze pare poprawek i będzie dobrze. Wczoraj na moment siadłam przed kompem a potem spać. Może dziś cos nadrobię.
Dobrze, że żadnych złych wieści nie ma.
Kasandra mam nadzieję, że dobrze sie czujesz.
Stary 2010-04-29, 09:20   #208
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Papeteria dobrze że jesteś zadowolona ze szkoły, ja zaczynam za półtora tygodnia, a przyszła mi ta pościel z allegro, bardzo fajna - polecam.

.... dlatego jak to gin powiedział iśc na szkołę rodzenia nie słuchać mam, koleżanek bo każdy będzie najmoądrzejszy a my same będziemy wiedziały co dla naszym maluszków będzie najlepsze.
to pościel napewno kupie ...
a gin ma racje ...

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
czasem mnie kręgosłup boli

Stary 2010-04-29, 09:25   #209
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Ja już po powrocie ze szkoły rodzenia - było super, bardzo pozytywnie, dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, doświadczeń, spotrzeżeń ogólnie fajnie było
super , mam takie same wrażenia....

anoxa za usg

a jeszcze mi się przypomniało z wczorajszej wizyty :stópka małego ma teraz 5,6mm

Wrzucam fotke z wczorajszej wizyty nie za wyraźna ale co tam....
to po prawej to pępowina

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-29 o 09:27
Stary 2010-04-29, 09:31   #210
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wrzucam fotke z wczorajszej wizyty nie za wyraźna ale co tam.... to po prawej to pępowina
ooooo jak słodko śpi, słodziak maluśki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości