|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
No ale po porodzie to juz potem karmienie.. hmm sama nie pamietam czy nosilam w szpitalu biustnosz do karmienia czy nie?... Wkladki mialam do biustonosza, pare zuzylam a potem wyrzucialam bo sie byle gdzie walaly (ale to przez to ze tak krotko karmilam). Stanik mialam 1 miekki taki. Hmm ciekawe czy teraz bedzie inaczej, czy jednak sie moze przyda? Ale ciagle mysle o normalnym usztywnianym z targu rozpinanym z przodu (akurat u nas nie bylo zadnego takiego na mnie.. ale moze sie jeszcze trafi). A to tak ogolnie, bo w domu czy szpital to tam moge w tym miekkim jakos prosperowac (choc pamietam ze wszedzie mnie drapal gniótł itp), ale na jakies wyjscie z domu to sobie nie wyobrazam.. ten ksztalt brzydki moich piersi i wogole.. A tak mi sie przypomnialo ze moja kolezanke widzialam (ale ta ma baloniska i to dosc chyba ciezkie) w lato, miala miekki biustonosz, do tego wkladki w srodku, wiadomo karmila.. i przebijalo jej to przez bluzke.. ze ma te wkladki wsrodku.. nie wiem jakos mi by to nie odpowiadalo.. w domu to jeszcze, ale gdzies wychodzac chcialabym sie czuc jak kobieta a nie tylko pojemnik na mleko . A zreszta ja wlasciwie nie chodze w miekkich biustonoszach. Mam moze 1 takie lekko usztywniany, tez niby miekki ale nie calkiem cienki, i tak rzadko go nosze, a calkiem miekkich wogole nie kupuje, masakryczne rzeczy robia z moim biustem:/. |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
papeteria
dzidzia bo ladna kobietka z ciebie, chociaz fotek nie kojarze ![]() ide powoli spac...
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
farminka
dziewczyny jestem na 4 stronie reszte zostawiam na jutro ![]() dobranoc |
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna, nie ładna...Wiem, że to głupie, ale zawsze czułam się dobrze, gdy zwrócił na mnie od czasu do czasu uwagę facet inny niż mój.
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
to przesada! litości dla mojej kości dupnej nie macie!!! jak ja mam to wszystko nadrobić???????
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami
czy ktoras z was miala robione usg 3D/4D w okolicach 30 tygodnia? jestem ciekawa czy ladne zdjecia wychodza bo wybieram sie w sobote. |
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Wyslalam mezowi zdj. Miala byc niespodzianka,ale tak wyszlo, ze kurcze stwierdzilam ze mu pokaze, zapytam czy sie podoba, by zdecydowac czy jutro isc..
No i pierwsze padlo pytanie "dlaczego mnie nie zapytalas?" Hmm nic nie odpowiedzialam. Tylko pomyslalam sobie ze napewno by powiedzial bym ich nie robila. No ale skonczylo sie na tym, ze zdjecia zdjeciami, roznie wychodza, ze mam poczekac az przyjedzie to zobaczymy w rzeczywistosci, a jak potem bede chciala to sie zastanowimy czy mam isc z tym czy nie. Wiec teraz bede sie przyzwyczajac.. Mojemu tacie sie bardzo podoba! i jestem w szoku, bo jemy rzadko cos sie podoba. Mama nawet tez nie byla przeciw mimo ze nie mialy byc takie blond, no ale chyba przez to moje ciagle narzekanie ze nie tak mialo to wygladac to mowi ze mam isc, cos miedzy te pasemka inne dac ciemniejsze itp, albo mi mowi ze jeszcze zjasnieja po myciu, i ze nie wyglada to zle itp. A na koniec tez stwierdzila ze mam narazie nie isc nic z tym zrobic, tylko tak pochodzic, a zawsze moge potem isc za jakis czas. A wiecie laseczki z tylu to mi sie nawet bardzo podoba jak to wyglada.. ale z przodu.. chyba najbardziej ta grzywka mnie denerwuje, bo mam chyba takie 3 grube pasy tego blondu zamiast wiecej cienkich pasemek.. no coz chyba tak wyszlo.. trudno. A moze w koncu wyjdzie ze bede sie cieszyc ze takie mam? Zobaczymy co weekend pokaze... A i po wyslaniu zdj mezowi to napisalam mu w smsie ze czulam ze mu sie nie podobam, ze chcialam cos zmienic, ze poszlam do fryzjera, ze kupilam bluzeczke nowa, ale ze chyab i tak to nic nie zmieni(a dodatkowo ze tymi pasemkami to chyba pogorszylam wszystko) , ze nie bede bardziej atrakcyjna ze i tak nie bede wygladala seksowniej bo brzucha i tak nie ukryje (no a brzuch moze byc "seksualnie" podniecajacy ale chyba dla garstki panow- podobno sa tacy, ktorych panie w ciazy bardzo podniecaja, a im bardziej ciaza zaawansowana tym lepiej-no ale moj maz nie nalezy do tego nielicznego grona ).No najpierw mi powiedzial przez telefon ze on przeciez nigdy mi nie powiedzial ze mu sie nie podobam, albo ze go nie pociagam (ja mu odpowiedzialam ze przeciez takich rzeczy sie nie mowi, no ale sie czuje-ale sadze ze jako facet nie zrozumial mojego rozumowania) i dodal ze mam sie nie martwic brzuchem i tak teraz nic nie da sie z nim zrobic. Ze bedziemy o nim myslec jak juz urodze.. Ze wtedy bede sie go pozbywac. Nie zbyt pocieszajaca odpowiedz na moje zmartwienia, ale sadze ze sie bardzo staral. Potem przed snem jeszcze mi napisal ze kocha mnie i ze mam wiedziec ze dla niego najpiekniejsza i nic tego nie zmieni... Troche lepiej mi sie zrobilo.. ale chyba najbardziej na swiecie, chcialabym to uslyszec z jego ust, wypowiedziane prosto w oczy.. a nie tylko w smsie... No ale dobrze ze zrozumial, ze musi cos milego mi napisac.. |
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
basia a ile bedziesz placic i czy dostalas skierowanie od gina czy idziesz prywatnie?
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Basia84;18901040]uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami
czy ktoras z was miala robione usg 3D/4D w okolicach 30 tygodnia? jestem ciekawa czy ladne zdjecia wychodza bo wybieram sie w sobote.[QUOTE] Moje jest z 27 tyg jak widac w avatarku. także w 30 na pewno będzie świetnie wszystko widac jezli dzidzius wogóle zechce sie pokazać
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Dzis jeszcze jednak zostaje na noc u rodzicow. Wiec jutro wam wysle zdjatka wloskow...
Spijcie dobrze. Ja jeszcze sprobuje zmusic siostre by zrobila mi zdj aparatem brzuszka.. bo dawno nie mialam "ladnych"zdjec. Tylko samowyzwalaczem mam.. |
|
|
|
#191 | |||
|
Zadomowienie
|
bajka no a gdzie zdj małej ?
Cytat:
Cytat:
a akceptować siebie powinnaś !!!! bo po dupce ![]() idealnecialo a ty znowu wszystko porządkujesz pod mężą kurde najpierw miałaś iść zmienić teraz skoro on napisał, że nie to nie idziesz no nie wiem nie chce się wypowiadac żeby nie być źle zrozumianą ale kurde wkurza mnie coś takiego jak mówisz, że on do ciebie z pytaniem "dlaczego mnie nie zapytalas?" tak jak byś niby potrzebowała jego pozwolenia ;/ ty możesz go INFORMOWAĆ że masz ochote zrobic tak czy tak zmienic to czy to , ale nie kurde pytać bo wychodzi na to, że jesteś jego niewolnicą a on pan i władca który decyduje o wszystkim może to ja tylko tak odbieram twoje posty jak coś to wybacz już się nie będe wypowiadac na ten temat ja poprostu jestem taka troche małpa i jak ktoś prubuje mnie ustawic to ja zawsze robie wszystko na przekór ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- [QUOTE=Linka24;18901178][QUOTE=Basia84;18901040]uff posegregowalam to wszystko rozmiarami, do ponad roku nie musze sie martwic ubrankami czy ktoras z was miala robione usg 3D/4D w okolicach 30 tygodnia? jestem ciekawa czy ladne zdjecia wychodza bo wybieram sie w sobote. Cytat:
zobaczymy może jutro anoxa nam pokaże swoje zdj z usg
|
|||
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wstawie fotke
![]() teraz ide do wyrka moze podania nie bede musiala pisac |
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tylko zjemy to torebkowe coś zabieram się do roboty ![]() Ja już po powrocie ze szkoły rodzenia - było super, bardzo pozytywnie, dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, doświadczeń, spotrzeżeń ogólnie fajnie było ![]() No i brat dojechał ![]() idę coś jeszcze wszamać (może lody? ) i za niedługo do wyrka z książeczką
|
|
#195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ja melduję się w nowej części Ale pędzicie
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
kasandra przyszla mi dzisiaj ulotka 3D & 4D ultrasound za $59 w tym masz 9 zdjec i zdjecia zgrywaja na plyte. nic po za tym nie robia dlatego taka niska cena. usg ma trwac 15-20 minut, jakby cos nie wyszlo albo dziecko wogole sie nie chcialo pokazac to robia drugie za darmo. zreszta podam ci stronke to sobie sama na wszystko popatrzysz, oni akurat maja tylko 3 lokalizacje w usa ale pewnie u Ciebie tez takie cos sie znajdzie.
www.3Dbaby.com maja tez package za $99 i tam nagrywaja ci plyte z filmem a w tym co ja biore nie, bo moj nie chce, mowi ze wystarcza mu zdjecia. cena super niska jak na te uslugi, wiec sie zapisalam na sobote wyobraz sobie ze maja otwarte do 6 i tylko jedno wolne miejsce bylo na 9 rano!! idealnecialo a czemu ty sie tak przejmujesz bardzo zdaniem meza odnosnie Twoich wlosow? napewno sie przyzywczaisz do nowej fryzury, ja zawsze jak sobie robilam pasemka to potrzebowalam kilku dni na oswojenie sie wiec pewnie ty tez potrzebujesz czasu. na Twoim miejscu nic bym juz z nimi nie robila a czy sie mezowi na zywo spodobaja czy nie to nie twoj problem, to nie islam ze musisz go sluchac we wszystkim jak sie tacie podobaja to widocznie ladnie wygladasz, czekamy na zdjecie to my tez ocenimy. ty nie powinnas meza prosic, tylko postawic go przed faktem dokonanym, to nie jest kupno mieszkania czy samochodu tylko zmiana fryzury, dzieki ktorej napewno czujesz sie lepiej a chyba na tym powinno mu zalezec!!!!!wiolek1 ja wiem ze malo co widac, ale slyszalalam ze znowu bardziej wyrazne zdjecia wychodza. najbardziej chodzi mi buzke zeby pozniej porownac do kogo bardziej podobne:P
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-04-29 o 01:09 |
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za komplementy dotyczace brzuszka ![]() i bez bicia sie przyznaje ze doszlam do 3 strony piatej czesci bo juz usypiam i musze uciekac spac bo jutro do pracki bleeee kolorowych snow ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- subskrybuje oczywiscie
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
kasandra zapomnialam ci napisac ze nie potrzeba skierowania, oni tylko wymagaja podanie danych lekarza i tyle. ja nie sadze ze tutaj jest cos takiego jak skierowanie.....
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki basia zaraz popatrze, ja bym chciala usg z filmikiem
![]() idealnecialo czekamy na fotki
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
olaya pościel jest miękka (ani troszkę szorstka) a w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciu
Ale wiadomo to tylko moje skromne zdanie roztrzepaniec989 dzięki za przywitanie Jak narazie czytam na bierząco. Nadąrzam Uff... Od 5 rano już nie śpie. Noc się ciągła jak .... Maleństwo się rozkopuje albo dostało czkawki. Dziewczyny czy wy też macie bóle dolnej części kręgosłupa ? Ja wieczorem to poprostu nie mogę wstać do wc, już nie mówiąc o przękręceniu się na łóżku A dodatkowo w okolicach jajników mam takie dziwne uczucie jak by mnie ściągano taśmą. Czy to normalne ?
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak po za tym to witam, juz sie wyszykowalam, pogoda nawet ladna, mala juz cos tam z rana pokopala Bede poznie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#202 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() madziorek odpoczywaj kochana...ja jak musiałam leżeć na początku to brałam nospe forte 2x1 to tak jakbym brała 4 zwykłe czyli 2x2... wiolek nie wiem jak z twoim coombsem ale u mnie na kartce pisało tylko "nie stwierdzono "czyli ok. lazurowa TŻ oddał pity przedwczoraj a ty może bez kolejki wejdziesz ![]() a z tym brzuchem to macica sobie ćwiczy najpewniej...ja od jakiegoś czasu też tak mam. Mnie gin wczoraj powiedział, że gdybym miała skurcze co 15 minut i się nasilały ...i do tego krzyż mnie bolał to do szpitala. Fajna okazja z ciuszkami lilka to czysta glinka ... mam TAKĄ, TAKĄ i TAKĄ używam wszystkich w zależności od potrzeby, nastroju Rozcieńczam z wodą na papkę o konsystencji budyniu i nakładam na twarz(zastyga na skorupe )Ogólnie mam cere mieszaną szczególnie teraz z zaskórnikami na dekoldzie :cool;.Ta ostatnia glinka doskonale radzi sobie również z przebarwieniami po wypryskach. Raczej wysusza także jeśli masz suchą cere to odradzam. Może to po prostu hormony ? U mnie zwalam to właśnie na hormony na poczatku ciazy bylam cała w kropkach na dekoldzie , skroniach i żuchwie....i nie wiem czy za sprawą moich mikstur czy po prostu gospodarka się reguluje ale od jakiegoś czasu mam coraz mniej "niespodzianek".Najwi ecej na dekoldzie jeszcze....poza tym mnie osobiście zapychają wszelkie kremy z filtrami ![]() A doświadczenia za wielkiego jeszcze nie mam ale babka z kosmetologii (która również jest w ciąży) powiedziała mi że skóra kobiety ciężarnej jest bardzo zmienna i coś co nam do tej pory pasowało może chwilowo być niedobre etc........ale esej ![]() Ile dałaś za pieluszki etc.... ![]() Cytat:
a sobie spaghetti z brokułami Cytat:
co do pościeli ja mniejszą biorę bo i łóżeczko mam w takich wymiarach...alguien no co ty...świetnie sobie radziłaś ![]() kasienka witaj Cytat:
|
|||
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w kolejny bury dzień
![]() Wczoraj pisałam smsy z koleżanką, jest już 2 tygodnie po terminie i mały nie chce wyjść! Wczoraj wyszła ze szpitala, była tam, bo synek miał za słabe tętno i jeżeli do 3 maja nie wyjdzie to będą wywoływać...Współczuję jej. Przy okazji dowiedziałam się, że u nas w szpitalu można mieć piżamę i zwykłe majtki, a rodzi się w szpitalnej koszuli Dla dzidzi nie trzeba mieć ciuszków, tylko na wyjście. No i to tyle.anoxa ja też robiłam zwykłą warzywną sałatke przez hd, tylko dałam troszkę mało cebuli i jabłka i te kupione ogóry jakieś dziwne... ale i tak była git ![]() kasienka ja mam takie samo łóżeczko, tylko że z szufladą ![]() Zaraz jadę na zakupy z mamą, bo musimy kupić jakieś jedzenie na te 3 dni wolego No i licytuję na allegro kilka ciuszków, mam nadzieję, że mi się uda!---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- olayya ja mam pościel taką jak łóżeczko czyli 120/60 ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Dobra spadam się ubrać bo mama już mruczy pod nosem w kuchni, że znowu przy komputerze siedzę Będę później
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
idealneciało super, że wszystko ok mój mały z wczoraj ważył 1150
no ale każde dziecko ma teraz swój przyrost...Mogłabyś się pochwalić fryzurą ![]() Co do kompletu...właśnie mnie z wszystkich dostępnych bardziej podoba się zwykły szary niż misie no ale co kto lubi jednak polecam niezależnie od wzoru jaki wybierzesz, bo jakość za te cene naprawde dobra Zaszalałaś z zakupami i dobrze a bluzeczki chyba też sobie takie kupię bo bardzo ładne ...a za te smsy to wikimi pisz czesciej belunia basia super tyle rzeczy ![]() wiolek palpacyjnie się bada z tego co wiem a na usg jakieś uchybienia też powinno być widać bynajmniej tak mi mówił mój gin... dzidzia nie przesadzasz z ta mega niska samoocena chcesz odbyć szkolenie jak idealneciało ![]() bić nie będę pójde na całość .... ![]() kociamborek współczuje ...napewno nieźle cię wymeczyło. bajka super ze wszystko ok mój mały też się tak przekręcił i po prostu wiedziałam bo te kopy sa teraz zupełnie inne.... ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
ponoć na tym etapie jest gorzej, ale brat TŻ z żoną był po 30 tc i mają naprawdę śliczne zdjęcia.Buzie wyraźnie widać.Mały sobie wkładał noge do oka etc.... ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- no co
|
|
|
|
|
#205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idealnecialo i to jest przyk ład na to , że "mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" oni nigdy niczego się nie domyslają, myślą że wszystko jest w porządku, i o co wogóle nam chodzi? Ale dobrze, że już się wszystko wyjaśniło mogłaś spać spokojnie, gratuluję![]() Cytat:
A tak wogóle to dzień dobry już po śniadanku, potem sprzątanie, prasowanie, zastanawiam się nad umyciem okien ale nie wiem jeszcze a i zakupy trzeba zrobić bo pusto w lodówce. Papeteria dobrze że jesteś zadowolona ze szkoły, ja zaczynam za półtora tygodnia, a przyszła mi ta pościel z allegro, bardzo fajna - polecam. Wogóle to się wczoraj troszkę zdenerwowałam spotkałam moje dwie bliski przyjaciółki, jedna ma syna 2 lentiego a druga 8 miesięcznego (ale nie były razem każdą osobno spotkałam) i zaczęły mi mówić co potrzebuję a co nie co mam robić i wogóle opieka nad małym dzieciem, karminie ilość rzeczy potrzebnych i wiecie co każda z nich mi powiedziała zupelnie coś innego i zgłupiałam
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem wściekła, ktos przelicytował mój sweterek
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
PS uciekam
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
AAAA
Ja w sumie jestem zabiegana. Wczoraj po pracy sprzątałyśmy z mamą i babcia. Moje mieszkanie juz prawie wygląda ładnie Jeszcze pare poprawek i będzie dobrze. Wczoraj na moment siadłam przed kompem a potem spać. Może dziś cos nadrobię.Dobrze, że żadnych złych wieści nie ma. Kasandra mam nadzieję, że dobrze sie czujesz. |
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...a gin ma racje ... ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- czasem mnie kręgosłup boli |
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anoxa za usga jeszcze mi się przypomniało z wczorajszej wizyty :stópka małego ma teraz 5,6mm ![]() Wrzucam fotke z wczorajszej wizyty nie za wyraźna ale co tam.... to po prawej to pępowina
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-29 o 09:27 |
|
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

byleby nie dotykali hehe
. 

kurde najpierw miałaś iść zmienić teraz skoro on napisał, że nie to nie idziesz no nie wiem nie chce się wypowiadac żeby nie być źle zrozumianą ale kurde wkurza mnie coś takiego jak mówisz, że on do ciebie z pytaniem
już się nie będe wypowiadac na ten temat 

super tyle rzeczy