|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
U mnie dzis dzien marudy...
malinka ale ladne dziewczyny na zdjeciu addicted to wizaz zdjecia przeslodkie, ale fajnie miec takiego super starszego brata ![]() azzis masakra z tym pozarem, dobrze ze tylko tak sie skonczylo. I zeby z ta bakteria juz nie bylo problemow |
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wieoczorkiem...
Za szybko pochwaliłam sie rano, ze mloda spokojna, drugi raz w zyciu miala dzis napad jakiejs kolki czy co- z sekundy na sekundę w trakcie zabawy zaczeła tak plakac jak nigdy-wyła przez 20 min-spazmy- nie mogłam jej uspokoic. SzOK!! Nawet cyc nie uspokajal, bo tak sie zanosiła ze nie dała rady i sie krztusiła. Potem usneła na 15 min .obudzila sie , zjadła i pieknie sie bawiła na macie sama i ze mna przez godzinę, a potem ziewneła ja ja do lozka, ale juz sama nie zasneła, zaczeła plakac i musiałam na rekach lulac-10 min i zasneła. Nie wiem, moze za duzo zabawy, bodzców... hm.Nie jestsm przyzwyczajona do takiego zchowania, zawsze spokoj, rytm dnia a tu ... No to nadrabiania ciąg dalszy... Malinka- nie chciałam Cie w zaden sposob urazic, nawet nie pisałam tego specjalnie do ciebie. Tylko jak sama napisałas...bedzie trzeba sie zrewanżować, a ja nie cierpie byc do czegos zobligowania- a tak bym właśnie czuła sie w tej sytuacji Awyobrazmy sobie jak ma sie np poczuc osoba, ktora tyle od kogoś dostała, a sama tyle dać nie może.Z tej strony o tym pomyslałam.Ot i tyle na temat![]() Zebra- odnosnie komplementowania dzieci, mam dokladnie takie same podejscie- skupiam sie na jakiesc cesze, zeby nie robic szopki, ze cos m isie podoba jak jest odwrotnie. Najczesciej przemilcze niz nałgam ![]() Mówicie o przewrotkach... a ja ciesze sie sukcesem mojej małej- bo lezenie na brzuchu nie jest juz dla niej meczarnia i potrafi tak polezec a i glowe zadziera ze hej Karola-Sz- a jaki katalog tłumaczysz i na jaki jezyk? A z kupami my tez mamy problem,3-4 dziennie, zielone i wodniste czesto ze sluzem. 3 dni smecta..a sa dwie dziennie i zołte, ale dalej rzadkie. A ten twoj lek to w postci płynnej? Addicted- moja sie czesto wierci, glownie w ciagu dnia, ale to najczesciej jak jej kupa idzie albo gazy mecza, to sie prezy, wygina, wypuszcza cyca, denerwuje, lapie na nowo. No i mnie to wkurza rzecz jasna. Dopiero od niedawna zdarza jej sie jeść z otwartymi oczami i patrzy na mnie, ale najczęściej to ma oczy zamkniete. Blondie- 67cm?? W szoku jestem, moja mała urosła 3-4 cm a jest tylko 18 dni mlodsza. Jak to mozliwe... Filka- ke krecenei glowka straszen jak dla mne, ale podobał mi sie iny filmik"rytmiczne nóżki" ![]() ![]() ![]() nadrabiam Was dalej -juz jestem na poniedziałku
|
#4473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bylismy u lekarza z tym pepkiem i jest wszystko ok - juz nie musimy jezdzic do lekarza Addicted super fotki a to jak braciszek tuli braciszka jest rozczulajace Malinka duzo zdrowka dla meza i sliczne fotki, widze ze spacerek w chuscie byl. |
||
|
|
|
#4474 |
|
Rozeznanie
|
Addicted - super zdjątka, a to pierwsze
U Adaśka - kupy się zredukowały z 10 do 4 na dobę. Ale kaszle strasznie. Umówiłam się jutro prywatnie do pediatry, żeby osłuchała biedaka. Mój potwór nie przesypia nocy . Mi trafiły się dwa diabełki z przydziału.Chciałam kupić sobie jeansy, ale na moje grube dupsko chyba nie szyją, bo nic nie było . Kupiłam książkę o diecie Dukana, dojrzewam powoli do "fazy uderzeniowej".Idę na All poszukać torebki skoro jeansów nie było. Muszę dziś wydać kasę
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Maz pojechal juz po mame na lotnisko, synek spi a ja mam trochje czasu i zaraz was nadrobie ![]() Pantee niewiem jak mozliwe, ale jest- połozna mierzyła razem ze mna a dodam ze od dnia narodzin urósł 16 cm![]() Addicted, Malinka, sliczne dzieciaczki Malinka duzo zdrowia dla mezaZebra, Patinka, Sugar za kolejny miesiac![]() Gooha pytałas o ryanara. Ja za 1,5 tyg bede leciec z małym pierwszy raz to zdam relacje. Wózej jak juz dziewczyny pisały napewno mozna miec gleboki, wiec nie ma problemu. Z mleczkiem tez podobno nie ma, u dzieci tak nie patrza na przepisy zeby 100ml było, ale róznie bywa zalezy na kogo sie trafi przy odprawie. Niedlugo lece to sama zobacze
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim mamuśkom
Kancia mój na plecach może leżeć bardzo długo, na brzuchu już w zależności od humoru ![]() zebra no to ja mam nadzieję, że mojemu się nie odwidzi to ładne usypianie w łóżeczku, wiadomo czasem muszę go uspokoić na rączkach, ale potem sam usypia w łóżeczku. Dziś o dziwo nawet possał trochę smoka malinka ślicznie razem wyglądacie azzis całe szczęście, że wtedy wezwaliście straż i nic się nikomu nie stało. za wyniki Adaśkapantee gosbaj przecież mówiłam, że będzie dobrzekarola dobrze, że synuś zdrowieje. I cieszę się, że mnie nikt nie zapewniał, iż drugie dziecko bedzie lepsze od pierwszego, bo ze spaniem w nocy jest podobnie ![]() blonde a może w dniu narodzin źle zmierzyli, bo te 16 cm to rzeczywiście strasznie dużo ......................... . Przekazuję prośbę KOCURAZAB o trzymanie kciuków, bo jutro idzie z Miłoszem na szczepienie. a ja samą bidulke zawiało i ledwo może kręcić głową. No i oczywiście przesyła pozdrowionka ......................... ....... strasznie spodobało mi się to body ![]() https://mamotoja.pl/zakupy_ubranka_b...r_01_page_no=5 a jeszcze więcej fajnych ubranek na stronie http://www.dejna.pl/ |
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wrzucić Dziobaka w leżaczku
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-04-28 o 21:53 |
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i wczoraj nie udało mi się odpowiedzieć na wszystkie posty bo mały się obudził a dziś też nie miałam chwili oderwania...
tak więc kontynuuję ![]() Dziękujemy za wszystkie komplemenciki Cytat:
![]() Teraz Filip dostaję butle tylko raz dziennie po kąpieli, bo łudzę się że może by dłużej pospał... i więcej jak 120mln nie wypije... pysiu gratki za przedszkole ![]() kla ski: ale teraz dzieciaki mają wypasmadzik niezła laska z Ciebie ![]() elcia gratuluję powrotu do wagi przedciążowej mi jeszcze "trochę" brakuje![]() eudamonia koniecznie pokaż filmik z basenu jestem baaardzo ciekawa ![]() addicted to wizaz co do podawania leków to u nas zmieniliśmy nieco system, wcześniej dawaliśmy dawkę ferrum+piguły po kąpieli ale Filip często jest bardzo marudny i wrzeszczący po kąpieli i to go jeszcze bardziej rozstrajało... Teraz dajemy około południa dawkę Ferrum+piguły, a przed kąpielą samo Ferrum. Do Ferrum zakraplam 5 kropli vit C i robi się ono nieco kwaskowate ale Fili chętnie je zjada. Za to te piguły rozcieńczam w wodzie i daję tak że troszkę mu wstrzyknę (wtedy krzywi się niemiłosiernie..) a zaraz potem wstrzykuję Ferrum i tak na zmianę żeby zabić smak tego okropieństwa i tak powolutku na zmianę z dwóch strzykawek mu daję. Na końcu na pocieszenie dostaje cyca.. ![]() Cytat:
bardotka daj ten przepis na sen dziecka plisss ![]() ....na razie tyle.. nadrabiam dalej.......
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted niewiem, moze zle zmierzyli na poczatku, wszedzie w ksiazeczkach mam wpisane 51 cm
Ja tam niewiem jak dzieci rosna ale moze faktycznie duzo?Całkiem mozliwe ze oni sie pomylili, bo u nich czesto sie pomyłki zdarzaja A teraz to napewno 67 bo ze mna mierzyła
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis masakra! co za debi mógł wpaść na tak durny pomysł. dobrze, że nic się nie stało...
Blonde dziękuję za pamięć ![]() Malinka jak słodko wtulona
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-28 o 22:00 |
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sam raz dla dzidziusia Cytat:
![]() Cytat:
slodziaszek
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
.....nadrobiłam do końca ufff...
Cytat:
też mam tę książkę ale tego chyba nie wyczytałam jutro muszę poczytać..a jak tam dieta Dukana? ![]() Do mnie książka przyszła i wczoraj przeczytałam i wyczytałam że przy karmieniu piersią to lepiej nie stosować tej diety uderzeniowej tylko samą fazę III. Także ja już jestem na tej diecie ale bez tej rygorystycznej części. całkowicie zrezygnowałam z pieczywa itd, jem tylko mięsa, warzywa i nabiał, i czasem owoc. Dziś nawet zrobiłam sobie ten chlebek proteinowy i bardzo mi zasmakował, to takie jakby ciastko i jak ma się chcice na coś słodkiego to można go robić.. filka mój mały też czasami w nocy tak się rozbudzi że gada sam do siebie, śmiej się, wymachuje energicznie rękami i nogami itd.. wtedy ponowne uśpienie graniczy z cudem ![]() gooha ja właśnie podłapałam sposób aldi na odpisywanie w jednym okienku sobie czytam a w drugim na bieżąco odpisuje, przez co moje wpisy czasami są nieaktualne bo dalej ktoś już coś więcej napisal...aldii no właśnie apropos chust to tego nie pisałam ale od kilku osób słyszałam że to bardzo niebezpieczne dla takich maluchów bo mogą się udusić... nie wiem ile w tym prawdy a ile zależy od odpowiedniej chusty i odpowiedniego ułożenia malucha..Madziulka trzymam kciuki obyście szybko pozbyli się katarku, dobrze wiem jakie to problematyczne bo sami męczyliśmy się z nim prawie miesiąc... Malinka ojoj biedny mężuś, oby szybko wyzdrowiał ![]() ![]() pantee Filip też ma takie napady smazmów i krzyków i płaczu, przeważnie ok 19.. to pewnie nadmiar wrażeń i jak tak sie wykrzyczy to potem zasypia
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou ja karmię tylko butelką więc diete mam od uderzeniowe,j do piątku muszę wytrzymać
nie jest źle tylko warzywko jakieś bym wciągnęła, ale od soboty sobie poszaleje![]() idę na tv dobranoc
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted ta fotke to tylko do ramki
Malinko mala Mi bosko wyglada w chuscie i rzeczywiscie nie ma opcji zeby sie przydusila. Oby mezus szybko uporal sie z infekcja Azzis maskara.Ludzie to maja jednak nasrane w glowach Gosbaj ![]() Kocurazab kciukaski Kancia wyraznie mu sie lezaczek podoba ![]() Youyou dlatego ja planuje nosic Lu jak juz bedzie miala 6 m-cy A ja ide spac Milej i spokojnej nocki mamuski |
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
A jaki zadowolony na tym 1 zdjęciu
youyou ja daję samo Ferrum a potem Cebion - miny po Cebionie bezcenne, krzywi się ale raczej mu smakuje blonde a czy Twoim zdaniem on tyle urósł, bo to można by chyba ocenić np. po ciuchach strippi Poszłabym już się umyć, ale tak coś czuję, że jak pójdę do łazienki to mały się obudzi bo ostatnio jadł cyca 2,5h temu. A co tam zaryzykuję, najwyżej w trybie przyśpieszonym będę kończyć mycie ![]() ........ aldii Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-04-28 o 22:44 |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
BLONDE no mam nosidelko tylko ze maly nie za bardzo chce w nim siedziec no ale moze mu sie odmieni
|
|
|
|
#4488 |
|
Rozeznanie
|
Pantee - tłumaczę katalog z urządzeniami z ang na polski. Bardzo "ciekawe" zajęcie
. Młody dziś też walnął kupę (o 5.30 ma chłop wyczucie) - żółta, trochę śluzu, taka "półpłynna". Daję mu Dicoflor - zawartość kapsułki wsypuję do mleka. Najgorsze, że we wtorek zaczął już robić swoje normalne kupska a teraz znowu du...a. Addicted - on nie zdrowieje. Ma taki kaszel, że dramat - wykrztuśny, odrywający. Robię mu inhalacje, daję syrop, ale to jakby w ogóle nie działało. Teraz to ja mam sraczkę, co dziś wysłucha z niego pediatra. Dam znać później. Wstawać Mamuśki! Co to tylko ja już na nogach???
|
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale to pewnie leżało w tej kieszonce i w dodatku w złej pozycji! ja noszę już Adasia w wiązaniu krzyżaczkowym (czy jak to się to nazywa) i on ma główkę na wierzchu![]() chciałam Wam wrzucić ten film z basenu ale nie wiem jak mam go pociąć .. bo on jest baaardzo długi i zanim się zacznie basen to wcześniej jest jeszcze Adam na macie, na przewijaku, w łóżku, z tatą itp itd i nie wiem jak mam tak zrobić, żeby tylko ten basen wrzucić... są jakiś programy do tego? może któraś się zna??---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- aaaa i zapomniałam Wam napisac, że wczoraj Adam zjadł kilka łyżek marchewki słoikowej. Ubranie było do wymiany ale troszkę chyba udało mu się przełknąć, bo kupka dziś była idealnie pomarańczowa
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Addiced ładne te body i cała reszta Kancia mamy taki sam leżaczek, albo ma taką karnację, albo zdjęcie tak wyszło. Jak patrzę na wasze pociechy to one tak lekko ubrane, mi się wydaje ze bez przykrytych rączek i nóżek jest Ali zimno youyou i kamyk no jak gdzieś idę, to też rozpinane bluzki i nic nie widać, bo cycuś zasłonięty mała, ale jakoś się kreuję w restauracji bo zanim dziecko dostawię to świecę cycem bardotka gdybym nie karmiła piersią też przeszłabym na dukana. Efekt jest uderzający karola ja też nie śpię od piątej Tak patrze na listę i strasznie dużo mamusiek dawno nie było ![]() a wogóle to Dzień Dobry wszystkim |
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
hejka mamuśki
wczoraj pochwaliłam Julkę, że przesypia noce, a obudziła nas o 1:30 haha na szczęście zjadła i poszła dalej spać i dalej śpi a już 8:40, a ja durna wstałam o 7:30 bo usłyszałam, że się kręci i raz zapłakała
|
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
Hej z nowym dniem..
Karola- jesteś tłumaczem, rozumiem? To fajnie witaj w klubie..ja zaczynam przygodę z tą "ciekawą: profesją. Jesli chodzi o wstawanie to poceszed , ze ja tez juz na nogach od 6 ![]() Strippi- dokładnie, nie ma co chwalic, bo wszystko wali w leb Ja zawsze jak cos glosno pochwale, to pozniej..Ja dostałam nosidełko TOMY, ale nie wiem czy juz mozna nosic mała. Juz raz ja włożyłam zeby sprawdzic...i jakos siedzi...ale taka mocno ode mnie odchylona...pod katem 45stopni Na DDTVN Zawistowski pokazuje jak przewinac malucha w ekstremalnych warunkach. czyt, na kolanie..ciekawe ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Ciekawa rzecz mi sie wczoraj przytrafiła...Po porodzie zlozyłam wniosek do PZU za odszkodowanie za pobyt w szpitalu po porodzie. Kadrowa marudziła z wypisaniem wniosku i drwiła, ze tylko glowe zawracam, bo przecież nie dostane zadnej kasy, bo cc to nie operacja!!! (a co zabieg kosmetyczny!!) No i wypłacili mi kaske- 260 zl (zawsze cos Teraz przyszła do mnie info z PZU, ze opocz tego przesyłaja mi jeszcze karte do wykorzystania w aptece na 200zł Niespodziewajka...nie wiem jak inne mamuski, ale te uczace niech sprawdz, bo moze kasa na nie czeka , a "uczynna" kadrowa nie dosc ze nie da cynku ze jest takie cos, to jeszcze odwodzi od tego
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Patrząc na Tomka to mój Filip w domu jest cieplutko ubrany bo ma przeważnie rajstopki, często na nich skarpetki , bodziaka z krótkim rękawkiem i na to jakaś bluzeczka albo bodziaka z długim rękawem i kamizelka.Kanciu ile masz stopni w domu że Tomek w krótkim rękawku na leżaczku leży? ![]() Ja to jestem zmarźluch i chyba też małego tak ubieram pod swoje odczucia.
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
Pantee -
. normalnie rewelka .A Ty co będziesz tłumaczyć?
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze chciałam się pochwalić dzisiejszą nocą
--> ale to tylko dla mamusiek z nieprzesypiającymi noce maluchami bo dla pozostałych to żaden wyczyn ![]() Otóż Filip wczoraj po kąpieli wciągnął 120ml, zasnął przed 21, potem obudził się przed 1, wciągnął cyca, zasnął i obudził się przed 4, wciągnął cyca i zasnął, a potem obudził się po 6. Wzięłam go do łóżka z nami i pokimał nieco. Obudził nas przed 8 bo wiercił się strasznie aż przez sen mocno beknął i mu się ulało jedzonko z 6.. Wszystko przez to że jak jadł o 6 to usnął przy cycku i już go nie odbijałam...Często w nocy go nie odbijam a nawet jak próbuję to on już śpi i nie odbija mu się.No ale sama noc była przespana (jak dla nas ) ostatnio bowiem Filip spał w swoim łóżeczku tylko do pobudki ok 3 a potem już z nami, bo był mniej śpiący i sam w łożeczku nie chciał spać a dzisiejsza noc prawie cała we własnym łóżeczku ![]() Dla większości z Was to pewnie nie wyczyn ale my ostatnio spaliśmy w trójeczkę co jest bardzo miłe ale rano wstawałam połamana... i walcze żeby Niuniuś spał w swoim łożeczku.. no i tylko ranki są do poprzytulania się we 3
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
hejoł, my dziś mamy kolejną wizyte u lekarza zeby ocenic rozwój ruchowy paprocha, trzymajcie kciuki, zeby się zgodzili na bobatha a nie wojte...
kalka, youyou mam w domu 23 stopnie, grzejniki juz dawno nie działaja, chatka mi sie nagrzewa od słonca. Jak ubiore Tomka cieplej to marudzi, i wyłaza mu potowki rączki ma chłodnawe ale karczek cieplutki więc jest OK.co do kranacji to zdjęcie tak wyszło a on bladziutki od jakiegoś czasu, dzis tesciówka go ukłuje i zrobie morfologie i zelazo bo cos mi sie widzi, ze jednak ma anemie, stąd to jedzenie marne ![]() no a niestety lezaczek lubi za bardzo i ma ostre ograniczenie... Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-04-29 o 09:48 |
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
No to ja dziś miałam lepiej, bo synuś przebudził się na cyca o 6.40 i wstaliśmy dopiero po 8.
Za to wczoraj mnie zdziwił, bo o 23 wypił 85 ml z butli (czyli jak na niego to sporo, bo tyle to ja na pewno nie mam w cycu) i obudził się po 2,5h . Próbowałam go oszukać herbatką i smokiem (zassał się dopóki się nie zorientował, że to nie mleko), nosiłam na rączkach i skapitulowałam po 40 min - dałam mu cyca![]() karola mam nadzieję, że lekarz niczego złego się nie doszuka u Adaśka eudaimonia no z filmikiem to nie pomogę kalka też nic stamtąd nie zamówiłam, ale fajne są te bodziaki No i masz rację, że sporo mamusiek juz dawno się nie odzywało ![]() pantee za kaskę, a kadrowej pewnie się nie chciało wypisywać papierkówCo do ubierania w domu najczęściej zakładałam małemu body z krótkim rękawem i na to kaftanik + spodnie i skarpetki. Ale ostatnio dość często nie zakładałam mu kaftanika, w końcu skoro wszyscy śmigamy w krótkich rękawkach to mały też może |
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
youyou ja zauważyłam, że w swoim łożeczku Ala śpi pewniej i dłuzej niż przy mnie. Bo jak się budziła i mnie widziała, od razu szukała cycusia Kancia u mnie też 22-23 stopnie, atak jakoś mi się wydaje, że maluszkowi chłodniej bo nie chodzi i się zbytnio nie rusza tylko leży.
|
|
|
|
#4499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
youyou to my mamy lepiej, bo łóżko jest tylko dla mnie i młodego
Pół nocy śpi w swoim łóżku, a potem biorę go do siebie do karmienie i nieraz jest na zasadzie "jeszcze tylko minutkę poleżę i zaraz cię odłożę synku do twojego łóżeczka" po czym budzi mnie na kolejne karmienie... w moim łóżku, bo usypiam![]() Kancia pewnie że trzymamy kciuki, ale idziecie do innego lekarza czy do tego samego? Ciekawe jak tam wyniki Lu? Mam nadzieję, że lepsze niż ostatnio ![]() A teraz muszę powoli zacząć przygotowywać rzeczy, bo jutro rano wyjeżdżamy na działkę i wracamy w poniedziałek (no chyba, że zła pogoda nas wcześniej wygoni )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

. Mi trafiły się dwa diabełki z przydziału.
. Kupiłam książkę o diecie Dukana, dojrzewam powoli do "fazy uderzeniowej".
za wyniki Adaśka

kla ski: ale teraz dzieciaki mają wypas

ja bym chciała, żeby mój chociaż połowę tego przesypiał
rączki ma chłodnawe ale karczek cieplutki więc jest OK.