Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 12:48   #2221
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Zresztą dziś moja mamuśka ma urodziny, więc to taki urodzinowy grill i jednoczenie na rozpoczęcie sezonu. .
Moja mamusia tez dzis ma urodzinki 54te
Wszystkiego najlepszego dla mamusi!!
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam równe 20tc.Miałam zrobić fotkę,ale jak zobaczyłam odbiecie w lustrze to uznałam,że dla dobra ogółu społeczeństwa nie będę tego robić...
Kochana nie gadaj bzdur tylko wklejaj foty!!

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Mpiczku wiem, co czujesz. Ja to nawet tęsknię jak mój mężuś do pracy idzie, a ja w domku siedzę teraz... ale gadam wciąż z Maleństwem i się łapię na tym,że czasem za juniorka odpowiadam... Kochana nie daj się
wiem, że musze dać rade Pawcio juz dzownil 3 razy z trasy - a mnie tak teskno ...
Ja teź z bąbelkiem rozmawiam, ciesze sie, że Jest teraz ze mną...
Stary 2010-04-29, 12:54   #2222
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Wiecie co ja przed chwila przeżyłam. Puka ktoś do mnie i patrze policja dwóch gośći Oni się pytają o mojego TŻ ja w szoku pytać co się stało już myślałam że cos się stało w pracy czy samochodem się rozwalił A oni mi mówią że jakiś windykator rozmawiał prze telefon z Panem o Imieniu i Nazwisku jak mój mąż i że on ma długi i że zagrozi że się zabije ja szok: confused: jakie długi jakie zabije??? Pytam się skąd mają adres oni że z bazy ja mówię że Panów o tym samym imieniu u nazwisku może być kilku oni że wiedzą Mój TŻ na szkoleniu nie odbiera telefonu aja świruje normalnie szok Policja poszła przeprasza mówi że to powinie o innego pana chodzi sprawę trzeba wyjaśnić no szokkkk
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:06   #2223
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja przed chwila przeżyłam. Puka ktoś do mnie i patrze policja dwóch gośći Oni się pytają o mojego TŻ ja w szoku pytać co się stało już myślałam że cos się stało w pracy czy samochodem się rozwalił A oni mi mówią że jakiś windykator rozmawiał prze telefon z Panem o Imieniu i Nazwisku jak mój mąż i że on ma długi i że zagrozi że się zabije ja szok: confused: jakie długi jakie zabije??? Pytam się skąd mają adres oni że z bazy ja mówię że Panów o tym samym imieniu u nazwisku może być kilku oni że wiedzą Mój TŻ na szkoleniu nie odbiera telefonu aja świruje normalnie szok Policja poszła przeprasza mówi że to powinie o innego pana chodzi sprawę trzeba wyjaśnić no szokkkk
ale jaja... zbieznosc nazwisk...
Człowiekowi cisnienie podnoszą i tylko przepraszam potem.. ta Nasza policja..
Stary 2010-04-29, 13:15   #2224
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
masakra jakas .. ta policja moze do szalu doprowadzic czlowieka
dobrze ze okazalo sie pomylka ..

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:26   #2225
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

mój tż w szoku. Właśnie wyszedł z pracy i jedzie n policje powiedział że tego tak nie zostawi hmmm ja ciągle w szoku i trochę mnie brzucho boli pewnie z nerwów
Stary 2010-04-29, 13:42   #2226
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

a mi tak strasznie smutno...:p rosi:
mój męzuś wyjechał godzinke temu do Gdyni na 10dni i bedę sama .. no w sumie z bąbelkiem;-)
ale ja tak nie lubie sie z nim rozstawać... zwłaszcza, ze zosaje tu prawie sama... mama daleko (grecja), tata nie zyje.. zostaja mi rodzice pawcia, ale ile mozna przesiadywac u Tesciów, znajomi na week będą wyjeżdżać.. i będe sie nudzić, zwłaszcza ze w domku jestem na L4 .
JUŻ sie poryczałam i dalej mi sie chce płakać.. tak mi juz tęskno a to dopiero niecala godzinka mineła a gdzie do 9maja...
6maja bede miala usg - 22t1d i bede musiala isc sama...
moj TŻ wyjezdza w maju.. na 56 dni tzn nie jest to pewnie na 100% ale mnie juz to zalamuje
Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
Witam was Kochane!!!

ja znowu tylko na chwilkę!!! a wiec do mojej wczorajszej wizytu u gina to nie miałam usg robione więc nie widziałam mojego aniołka, dopiero za miesiac go zobaczę i poznam płec ale za to na kozła kazał mi wejść i stwierdził, ze wszystko jest "pozamykane" i dziecko ma się wporządeczku!!!! z niecierpliwoscią czekam teraz na 26 maj - bo wtedy się umówiłam na kolejną wizytę!!! " w dzień matki, hehehe: jupi:
oo to bedziesz miala super dzien matki
ja mam wiztyke 10go maja a na 12go zapisalam sie na samo usg 3/4D tylko nie wiem czy to nie wczsnie na 3D? bede wtedy w 24tc... swoja droga w maju lekarz mi zleci pewnie polowkowe anatomii dziecka...
ja tez bylam ostatnio na kozle i tez mam wszystko podomykane a Tobie zycze prezentu na dzien matki: tzn zeby dzidzia pokazala co tam ma miedzy nozkami
Cytat:
maskra :O oni sa nienormalni? nie sprawdzic i tak straszyc?? ale juz wszystko OK wiec sie nie denerwuj

IlonaN2 angelikaw sliczne brzuzki takie idealne wymarzone moj sie niestety bardziej rozlany ale zaczal wreszcie rosnac juz otoczenie zauwaza ciaze najwyzszy czas bo to juz 22tc

mam pytanie: Wy tez jestescie panikary jesli o ciaze chodzi? czy ja jestem jedyna poki co jest wszystko OK, ale byle co mnie martwi to dzwonie do cioci(ona jest ginekologiem) i ja mecze i okazuje sie ze wszystko jest w normie i OK a ja sie stresuje niepotrzebnie bo jestem panikara to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest OK a co nie ale jak sie okazuje wszystko odpukac OK dzidzia zdrowa i ciaza przebiega dobrze. moze tak mam bo poczatki byly trudniejsze, mialam torbiela duzego na szczescie sie wchlonal ale ile ja sie nastresowalam, nawet w gre operacja wchodzila i teraz wszystko mnie stresuje, jeszcze jak gdzies przeczytam o krwawieniach przedwczesnym porodzie marwym czy cos to zaczynam glupoty wymyslac ale do tej pory to tylko schizy moje

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:05   #2227
tifio
Rozeznanie

Hej dziewczynki!!
Właśnie wróciłam od lekarza, widziałam swoje maleństwo! Ahhh co za widok TŻ kazał mi się dowiedzieć czy oby napewno sisiorek nie odpadł hehe dumny tatuś, bo będzie miał synka :P Sisiorek NIE odpadł także będzie Franek Słodziak z niego! Już się nie mogę doczekać kiedy mnie w końcu kopnie, bo w brzuchu strasznie się wierci! Wyniki świetne jak na kobietę w ciąży, moja Pani doktor powiedziała, że w ciągu roku może policzyć na palcach jednej ręki kobietki, które mają takie wyniki jak ja Poza tym wszystko ok, Franek rośnie tak jak trzeba i przy okazji mamusia też ~~ już prawie 3,5kg do przodu a to dopiero 17t2d... W sumie do 13kg jeszcze troszkę mi brak

Z waszych wypowiedziach zauważyłam, że nie zawsze macie robione USG i w dodatku jeszcze musicie się dodatkowo na nie umawiąć bądź dostawać skierowanie?? Chodzi tu o zwykłe USG czy może ja coś źle pojęłam??

Ostatnio słyszałam, że kobieta, której nawet lekarze nie mogli wyleczyć z anemii w końcu wróciła ze szpitala do domu, bo już nie mieli pomysłów co z nią zrobić (ahh Ci nasi lekarze - brak słów), zaczęła jeść pokrzywę i pić z niej napary. Po niedługim czasie powtórzyła badania, a po anemii ani śladu

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 14:13   #2228
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!!
Właśnie wróciłam od lekarza, widziałam swoje maleństwo! Ahhh co za widok TŻ kazał mi się dowiedzieć czy oby napewno sisiorek nie odpadł hehe dumny tatuś, bo będzie miał synka :P Sisiorek NIE odpadł także będzie Franek Słodziak z niego! Już się nie mogę doczekać kiedy mnie w końcu kopnie, bo w brzuchu strasznie się wierci! Wyniki świetne jak na kobietę w ciąży, moja Pani doktor powiedziała, że w ciągu roku może policzyć na palcach jednej ręki kobietki, które mają takie wyniki jak ja Poza tym wszystko ok, Franek rośnie tak jak trzeba i przy okazji mamusia też ~~ już prawie 3,5kg do przodu a to dopiero 17t2d... W sumie do 13kg jeszcze troszkę mi brak
No to będzie dwóch Franków bo mój na liście już jest A ty jesteś niecały tydzień do przodu
Stary 2010-04-29, 14:15   #2229
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

abz, a jaki w koncu zamowilas rozmiar tych spodni? Ja mam L i po praniu nogawki okazaly sie dobre (bez skracania), za to jesli chodzi o ich szerokosc to bez problemu zmiescilby sie dwie takie ja no coz... cudow od spodni za 50 zł nie mozna wymagac ...
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:19   #2230
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
moj TŻ wyjezdza w maju.. na 56 dni tzn nie jest to pewnie na 100% ale mnie juz to zalamuje

ja mam wiztyke 10go maja a na 12go zapisalam sie na samo usg 3/4D tylko nie wiem czy to nie wczsnie na 3D? bede wtedy w 24tc...
moj wyjedzie jeszcze w lipcu/sierpniu na 3 tygodniie..bede plakusiac

co do usg to ja tez sie wybieram na 3/4D chyba 11lub 12 maja bede wtedy w 22tygodniu u ciebie to nie za wczesnie-w sam raz!

Cytat:
Hej dziewczynki!!
Właśnie wróciłam od lekarza, widziałam swoje maleństwo! Ahhh co za widok TŻ kazał mi się dowiedzieć czy oby napewno sisiorek nie odpadł hehe dumny tatuś, bo będzie miał synka :P Sisiorek NIE odpadł także będzie Franek

Nio tatus pewnie dumny i szczesliwy ze siusiak dalej Jest eheh ja moze dowiem sie co tam mam w czwartek przyszly...
Stary 2010-04-29, 14:27   #2231
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
moj wyjedzie jeszcze w lipcu/sierpniu na 3 tygodniie..bede plakusiac

co do usg to ja tez sie wybieram na 3/4D chyba 11lub 12 maja bede wtedy w 22tygodniu u ciebie to nie za wczesnie-w sam raz!
no to mamy niefajnie

tak pytam o to 3/4D bo niktorzy mowia ze widok fajiejszy jak dzidzia wieksza ale ja chce juz ja zoabzcyc!!!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 14:32   #2232
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
no to mamy niefajnie

tak pytam o to 3/4D bo niktorzy mowia ze widok fajiejszy jak dzidzia wieksza ale ja chce juz ja zoabzcyc!!!
no fajny fajny ja teraz na ostatniej wizycie miałam normalne USG ale pod koniec moj gin zrobił mi pokaz w 4d i nie musiałam za niego nic płacic i powiedział że na nastepnej wizycie tez mi tak zrobi

a co do wyjazdów TŻ, to mój był 3 lata w delegacji i przyjeżdżał co weekend tez nie było zaciekawie,

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-29 o 14:34
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:49   #2233
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a co do wyjazdów TŻ, to mój był 3 lata w delegacji i przyjeżdżał co weekend tez nie było zaciekawie,
Moj ma wlasnie teraz zaczac tak pracowac. Delegacja pon-pt i bedzie w domu albo co weekend albo co 2
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:55   #2234
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Moj ma wlasnie teraz zaczac tak pracowac. Delegacja pon-pt i bedzie w domu albo co weekend albo co 2
na początku będzie ci bardzo ciężko, jeśli nigdy nie był w delegacji, ale z czasem sie przyzwyczaisz, byle nie trwało to za długo, bo dla mnie związki na odległość to żadne związki i ja nie chce wiecej tego przeżywać
Stary 2010-04-29, 14:59   #2235
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
na początku będzie ci bardzo ciężko, jeśli nigdy nie był w delegacji, ale z czasem sie przyzwyczaisz, byle nie trwało to za długo, bo dla mnie związki na odległość to żadne związki i ja nie chce wiecej tego przeżywać
Wiesz, gorzej maja chyba zony marynarzy. Kilka miesiecy w morzu, kilka dni/tygodni/miesiecy w domu (bo roznie to wypada. Czasami to jest nawet 6 miesiecy w morzu, pozniej tydzien w domu i kolejne 6 miesiecy w morzu).
bo co z tego, ze maja wielkie pieniadze, jesli widuja sie co kilka/nascie miesiecy...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 15:05   #2236
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Ale macie świetne brzuchole!

Dziewczyny ile trwało u was usg połówkowe? Moje kurcze z 10 minut i się zastanawiam czy to nie za krótko? Niby dostałam wydruk, że wszystkie narządy ok itp. ale sama nie wiem a specjalnie poszłam do tego lekarza, bo to podobno jeden z najlepszych w mieście
Tak czy inaczej już mamy pewność, że jest dziewuszka widzieliśmy też obraz w 4d ale to dopiero 22 tydzień i gin powiedział, że jeśli chcemy mieć ładne zdjęcie na pamiątkę to lepiej po 25 tyg, bo teraz dzidziuś ma jeszcze mało tkanki tłuszczowej i ogólnie wygląda trochę dziwnie (faktycznie ) nawet żebra wystające było widać - bidulka ale waży już prawie pół kilo. Mam nadzieję, że nie będzie z niej jakiś klocek, bo już powiedziałam, że nie urodzę

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 15:05   #2237
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Nio tatus pewnie dumny i szczesliwy ze siusiak dalej Jest eheh ja moze dowiem sie co tam mam w czwartek przyszly...
Ojjj, bardzo szczęśliwy. W końcu na własne oczy widział tego sisiorka i już go nie można było przekonać, że może odpaść :P

Cytat:
No to będzie dwóch Franków bo mój na liście już jest A ty jesteś niecały tydzień do przodu
Tak jak już wcześniej pisałam: miał być Franek zanim jeszcze w ciąże zaszłam Fajnie, że komuś jeszcze oprócz mi i mojemu TŻ podoba się to imię

Stary 2010-04-29, 15:20   #2238
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Wiesz, gorzej maja chyba zony marynarzy. Kilka miesiecy w morzu, kilka dni/tygodni/miesiecy w domu (bo roznie to wypada. Czasami to jest nawet 6 miesiecy w morzu, pozniej tydzien w domu i kolejne 6 miesiecy w morzu).
bo co z tego, ze maja wielkie pieniadze, jesli widuja sie co kilka/nascie miesiecy...
nie ja bym nie mogła żyć w takim związku, nie po to zakładam rodzine żeby ciągle być sama, nie mogłabym tak żyć

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Ojjj, bardzo szczęśliwy. W końcu na własne oczy widział tego sisiorka i już go nie można było przekonać, że może odpaść :P

Tak jak już wcześniej pisałam: miał być Franek zanim jeszcze w ciąże zaszłam Fajnie, że komuś jeszcze oprócz mi i mojemu TŻ podoba się to imię
ja odkąd myślałam o dziecku na poważnie to tylko Franek teraz nie wiem bo są same Franki jak dziecko pojdzie do przedszkola to będzie 10 Franków myslimy teraz z mężem o Ignasiu
Stary 2010-04-29, 15:29   #2239
tifio
Rozeznanie

Cytat:
ja odkąd myślałam o dziecku na poważnie to tylko Franek teraz nie wiem bo są same Franki jak dziecko pojdzie do przedszkola to będzie 10 Franków myslimy teraz z mężem o Ignasiu
My się zawsze śmieliśmy, że idziemy "robić" Franka :P Ja osobiście znam tylko jednego Franka, więc nie powinno być tak strasznie Ojj tam zawsze lepszy Franek niż typowe Oliwki i Julki... Od tych imion to się dopiero roi... Mojemu TŻ niestety nie podoba się Ignaś, a szkoda bo to też bardzo ładne imię dla chłopca

Stary 2010-04-29, 15:31   #2240
Ray
Zakorzenienie

hej

ja nie mam weny cos pisac

jestem jedynie happy bo znalazlam fajny pokoj nad morzem w cenie ktora mnie zadowola wiec bede rezerwowac n dniach na caly tydzien ostatni raz wakacje mialam 3 kata temu wiec sie nalezy przed porodem nie moge sie wrecz doczekac oby tylko pogoda byla

dzis juz chyba czuje ruchy dziecka w konnncu tzn mam nadzieje ze to to... wczoraj bylo pdoobne ale nie bylam pewna dzis sie powtorzylo. nie kopniaki ale czuje jak mi sie przesuwa czasem jak leze

moja corka ostatnio brzuch caluje hehe i sie chichra z tego na calego ciekawa jestem jak to bedzie i jak zaakceptuje nowego domownika, chyba nie bedzie latwo bo na placu zabaw nie bardzo podobaja jej sie mlodsze dzieci i generalnie nie chce sie z nikim niczym dzielic. Moze jej minie...

co do delegacji, moj tz tez czesto wyjezdza... ale juz sie przyzwyczailam. Jedyne co stresujace sa dla mnie loty samolotem bo tyle sie teraz slyszy. Na plus zawsze jest to ze nam przywozi regularnie zakupy taniej niz w Polsce wiec nam sie oplacaja te delegacje

co do usg... ja chodze prywatnie do gina tzn mam abonament. I na usg potrzebuje skierowania od niego wtedy mam za free, inaczej jak by bylo kazda by sobie chodzila na abonament ile wlezie

mi imie Franek tez sie podoba chodz nam nie pasuje do nazwiska wiec nie biore go pod uwage

Ja rowniez jestem zdania ze rodzina na ogleglosc nie funkcjonuje normalnie. Nie bede sie z nikim sprzecac ale takie jest moje zdanie. Jak sa krotkie rozlaki to ok, ale nie wyborazam sobie by moj maz pracowal za granica i widywal nas dajmy raz na miesiac czy dluzej. Dla mnie taki zwiazek jest tylko formalnoscia. Chyba ze obojgu ludziom pasuje taki uklad to ich sprawa

mnie cos odrzuca od miesa... jem je raz w tyg i robie bo musze bo mala jest... ale gdyby nie ona bym nie jadla w ogole ostatnio. Mam ochote na pierogi leniwe ale nie umiem zrobic buuuu....

w majowke zaplanowany mamy piknik ze znajomymi a tak pewnie wypad do tego do zoo i aquaparku

dobra ide smazyc te kotlety brrr
Stary 2010-04-29, 15:37   #2241
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
My się zawsze śmieliśmy, że idziemy "robić" Franka :P Ja osobiście znam tylko jednego Franka, więc nie powinno być tak strasznie Ojj tam zawsze lepszy Franek niż typowe Oliwki i Julki... Od tych imion to się dopiero roi... Mojemu TŻ niestety nie podoba się Ignaś, a szkoda bo to też bardzo ładne imię dla chłopca
a u mnie na odwrót bo moj TŻ naciska na Ignasia bo jemu się bardzo podoba, mnie też ale już nie aż tak bardzo jak jemu
nie wiem co zrobie jak będzie dziewczynka chociaż zawsze chciałam mieć dziewczynke i mam taką nadzieję że może się uda i będzie ta wymarzona, ale imienia to dla niej nie mam żadnego :/
Stary 2010-04-29, 15:40   #2242
tifio
Rozeznanie

http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...w-brzuchu.aspx

Świetny artykuł Normalnie się wzruszyłam

A teraz idę jeść wyczekiwaną zupkę ogórkową! Mniam!

enis84: Jeśli jednak nie udałoby nam się "zrobić" Franka, byłaby Antosia

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-04-29 o 15:41
Stary 2010-04-29, 15:43   #2243
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...w-brzuchu.aspx

Świetny artykuł Normalnie się wzruszyłam

A teraz idę jeść wyczekiwaną zupkę ogórkową! Mniam!

enis84: Jeśli jednak nie udałoby nam się "zrobić" Franka, byłaby Antosia
widze że mamy podobne gusta mnie też się podoba bardzo Antosia ale znowu mój mąż się krzywi

a arykuł super czytałam wczoraj, aż mi się łezka zakręciła

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-29 o 15:44

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 15:45   #2244
tifio
Rozeznanie

Cytat:
widze że mamy podobne gusta mnie też się podoba bardzo Antosia ale znowu mój mąż się krzywi
Niech się nie krzywi, bo to najpiękniejsze imię, jak to mówi moja mama - takie wymowne, po prostu śliczne W takim razie jaką On ma propozycję dla dziewczynki? Rozumiem, że nie znacie jeszcze płci Waszego szkraba?

Stary 2010-04-29, 15:55   #2245
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Niech się nie krzywi, bo to najpiękniejsze imię, jak to mówi moja mama - takie wymowne, po prostu śliczne W takim razie jaką On ma propozycję dla dziewczynki? Rozumiem, że nie znacie jeszcze płci Waszego szkraba?
nie dla dziewczynki on nie ma żadnego imienia, poprostu jest chyba przekonany że będzie chłopiec ( chociaż nie zależy nam na tym co będzie, ważne żeby było zdrowe) a ja jak mówie Antosia to robi dziwne miny, może się jeszcze przekona a płci nie znamy na ostatnim USG nasz didziolek tak się zakrył nóżkami że w żaden mozliwy sposób nie można było podejrzeć mnie się wydaję że będzie dziewczynka a wszyscy inni mówią że chłopiec, więc może przekonam się 20 maja na połówkowym, jeśli tylko nasze dziecię zechce z nami współpracować
a widzę że rodzimy w podobnym terminie szybko Wam się udało poznać płeć ponoć chłopczyki chwalą się bardzo a dziewczynki się wstydzą i długo nie chcą pokazać

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-29 o 15:58
Stary 2010-04-29, 16:05   #2246
Ray
Zakorzenienie

Ignas tez mi sie podoba ale Antosia mi nie podchodzi... mi sie to imie kojarzy z jakas starsza babcia w berecie no niestety takie mam skojarzenie

ja zawsze mysle jak to imie bedzie odbierane w doroslym zyciu.. bo dla dziecka wszystkie imiona sa fajne bo dadza sie ladnie zdrobnic wiekszosc ale co potem..

ja musze sobie jakas liste zrobic co mam a co mi brakuje bo mysle ze w wakacje juz sobi skompletuje co trzeba i sobie musze jakis szlafrok kupic.

Gneralnie teraz maz leci w delegacje jak podliczylam ile wyniosa nas same ciuchy dla mnie doslownie tylko spodnie, bluza, dwie sukienki, bluzka i reszta wszystko dla corki to rece opadaja.. no ale jak mus to mus.. tutaj bym musiala dwa razy tyle przeplacic.
Stary 2010-04-29, 16:07   #2247
Czekooladowaa
Raczkowanie

Ilonko nie stresuj sie dzidziolek tez pewnie sie wystraszyl o tatusia wiec lez i odpoczywaj

tifio ja osobiscie chodze do gin ktora nie ma swojego aparatu do robienia usg wiec umawia mnie do innego lekarza, ale niestety długo trzeba czekac bo chodzi do niego duzo pacjentek i dostaje skierowanie z miesiecznym wyprzedzeniem
a co do ogorkowej to niezlego smaka mi zrobilas

mam do was pytanie
od pewnego czasu bardzo swędzą mnie nogi . az poprostu mam rany na nogach od drapania bo jest to tak silne, ze ugryzienie komara sie z tym nie rowna.. i dodam ze to na pewno nie jest po goleniu bo ostatnio dlugo nog nie golilam jak sie to pojawilo.. ani nie sadze zeby to bylo przez zel pod prysznic bo ostatnio nawet zaczelam myc sie szarym mydlem i wcale nic nie pomoglo
co o tym myslicie ?

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 16:07   #2248
tifio
Rozeznanie

Cytat:
nie dla dziewczynki on nie ma żadnego imienia, poprostu jest chyba przekonany że będzie chłopiec ( chociaż nie zależy nam na tym co będzie, ważne żeby było zdrowe) a ja jak mówie Antosia to robi dziwne miny, może się jeszcze przekona a płci nie znamy na ostatnim USG nasz didziolek tak się zakrył nóżkami że w żaden mozliwy sposób nie można było podejrzeć mnie się wydaję że będzie dziewczynka a wszyscy inni mówią że chłopiec, więc może przekonam się 20 maja na połówkowym, jeśli tylko nasze dziecię zechce z nami współpracować
a widzę że rodzimy w podobnym terminie szybko Wam się udało poznać płeć ponoć chłopczyki chwalą się bardzo a dziewczynki się wstydzą i długo nie chcą pokazać
My płeć poznaliśmy 1 kwietnia w Prima Aprilis Ale dziś się to potwierdziło, więc nie powinna się urodzić dziewczynka :P
A z tym, że dziewczynki ukrywają swoją płeć, a chłopcy się chwalą sisiorkiem to nie byłabym taka pewna Mój młodszy o 11 lat braciszek jak był jeszcze w brzuszku to wcale się nie chciał pochwalić, że posiada coś odstającego między nóżkami i dowiedzieliśmy się, że to jest chłopiec jak już mamusia urodziła Niedawno żona mojego kolegi z pracy też urodziła chłopca, a jak się wcześniej pytałam czy wiedzą co będą mieli to też mówił, że się maluch ukrywa. Więc nie wiem czy tak to do końca jest A rusza się już Twoja pociecha?

Ray, w dorosłym życiu brzmi rewelacyjnie ~~> Antonina Ah, jak bosko

Czekooladowaa, na szczęście ja chodzę do bardzo fajnej Pani doktor na NFZ - tylko pierwszy raz byłam prywatnie. Wszystko mi tłumaczy, jest bardzo miła, po prostu ten zawód to jej powołanie Swojego Skarbka widzę regularnie co 4 tygodnie - niezły wiercipiętek z niego
A co do ogórkowej, to ktoś już tu wcześniej smaka narobił i nie mogłam się powstrzymać :P Przybywaj do mnie, mój TŻ nie przepada za ogórkową to akurat nam wystarczy
Mnie tak strasznie swędzą ręce od dłoni do łokcia, aż mam takie rysy jakbym gdzieś w krzaki wpadła Nie mam pojęcia z czego to się bierze

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-04-29 o 16:14
Stary 2010-04-29, 16:11   #2249
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
My płeć poznaliśmy 1 kwietnia w Prima Aprilis Ale dziś się to potwierdziło, więc nie powinna się urodzić dziewczynka :P
A z tym, że dziewczynki ukrywają swoją płeć, a chłopcy się chwalą sisiorkiem to nie byłabym taka pewna Mój młodszy o 11 lat braciszek jak był jeszcze w brzuszku to wcale się nie chciał pochwalić, że posiada coś odstającego między nóżkami i dowiedzieliśmy się, że to jest chłopiec jak już mamusia urodziła Niedawno żona mojego kolegi z pracy też urodziła chłopca, a jak się wcześniej pytałam czy wiedzą co będą mieli to też mówił, że się maluch ukrywa. Więc nie wiem czy tak to do końca jest A rusza się już Twoja pociecha?
hehe no to możliwe, juz sama nie wiem co mam mysleć,mam nadzieję że na następnym USG się ujawni
a jeśli chodzi o ruchy, to czasem czuje bulgotanie a od paru dni takie smyranie od środka ale takie bardzo delikatne i wtedy jak się tego nie spodziewam więc dobrze nie mogę tego zaobserwować czy to jest już to czy jeszcze nie , a u Ciebie jak jest z ruchami??

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-29 o 16:15
Stary 2010-04-29, 16:15   #2250
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Witam mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.
Ja tak tylko na chwilkę żeby o sobie przypomnieć i dać znać, że nie zginęłam w akcji, czytam Was na bieżąco co dzień tylko siły już nie starcza na odpisywanie

We wtorek miałam USG połówkowe. Z dzieciaczkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Lekarka nie mogła tylko z całą pewnością potwierdzić braku rozszczepienia podniebienia bo mój Bączek rączkę na twarzy trzymał cały czas. No i przez całe badanie nóżki miał skrzyżowanie więc nie poznaliśmy płci
Trudno, chociaż była motywacja żeby się umówić na USG 3D

Napisze Wam jeszcze żart dnia:
(wrażliwe nie czytać bo muszę użyć przekleństwa )
Podchodzi nasza wspólna koleżanka do mojego mężulka w pracy i dawaj gratuluje mu syna.
Ten zdziwiony, już chce zaprzeczać i tłumaczyć a ona:
- no przecież chuja było widać!!
ale sie usmialam! dobre dobre, hihi. U mnie nie bylo widac zoladka u malucha, gin powiedzial ze prawdopodobnie sie oproznil niedawno i ze mamy to sprawdzic nastepnym razem.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja tez mam fajna anegdotkę z wczoraj....

Mój synus na wszystko co kudłate, czy na włosy mówi kici....misie, zwierzatka, włosy na głowie, futerka sa kici....
Tak więc siedze sobie na kibelku, wstaje zakąłdam majteczki a Dominis pokazuje paluszkiem na moją...i woła kici kici
i jeszcze biegnie żeby pogłaskać....
no myślałam że padne z kibelka ze śmiechu....
cos czuje, ze nie ma lepszej rozrywki od pomyslow malego dziecka! Dominik- duzy buziol od cioci Zuzy jestes boski!

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
Witam was Kochane!!!

ja znowu tylko na chwilkę!!! a wiec do mojej wczorajszej wizytu u gina to nie miałam usg robione więc nie widziałam mojego aniołka, dopiero za miesiac go zobaczę i poznam płec ale za to na kozła kazał mi wejść i stwierdził, ze wszystko jest "pozamykane" i dziecko ma się wporządeczku!!!! z niecierpliwoscią czekam teraz na 26 maj - bo wtedy się umówiłam na kolejną wizytę!!! " w dzień matki, hehehe: jupi:
czekajaca-ja tez nastepne usg dopiero za miesiac, tyle ze nie w Dniu Matki, ale w moje imieniny 24 maja Moze Fasolka sie odwazy i pokaze nareszcie? Zycze tego i Sobie i Tobie.
Ja na kazdym badaniu mam badanie usg i pochwowe przez wziernik i normalne. Czy robilyscie moze juz test z glukoza? Chyba zaczne sobie mierzyc cisnienie, bo jak narazie to mierzyli mi tylko w szpitalu, a na wizytach to nie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
kotek bluzeczkę zamówiłam online w sklepie New Look www.newlook.com w dziale Maternity i zostawiam ją na pierwszy raz nad morze na weekend

Wczoraj przyszły do mnie jeansy- ogrodniczki. Kupiłam na alledrogo za 30zł używane, bo nowe masakra 160zł!!! Są piękne i wyglądam w nich jak prawdziwa ciężarówka choć jeszcze trochę za duże... Nie podobały mi się nigdy kobiety w ogrodniczkach...ale mój Pawcio sobie mnie taką wymarzył i w sumie chciałam Mu niespodziankę zrobić. Jak mnie w nich zobaczył, to haha oszalał ze szczęścia no ja rozumiem, jak bym ubrała pończoszki, ale ogrodniczki... haha
Gratuluje zakupow! Ja wczoraj poszalalam i kupilam sobie biala bluzke a la koszule w C&A, super do legginsow (a tylko tak ostation sie nosze ).

Mam dzisiaj ciezki dzien Alergia mnie dopadla na calego, nawet nie wiem dlaczego (podejrzewam mix mojej alergi na trawy z pomidorem, ktorego dzisiaj spalaszowalam). Ciezko, a tabletki zabronione. Skutek byl taki, ze w srodku dnia poszlam spac na prawie 2h i teraz przynajmnie moge troche oddychac miedzy atakami kaszlu. ojej...
Z dobrych rzeczy, to wreszcie poszlam do fryzjera! NikaP-n-pani Danusia rzeczywiscie godna polecenia I to tyle.
Jutro wyjezdzam na ponad tydzien do rodzicow. Mama juz nie moze sie doczekac, dawno mnie nie widziala. Tak to jest jak sie emigruje za praca i zostawia wszystkie potencjalne babcie i ciocie daleko
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości