|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
A my juz po spacerku, tzn wrocilismy na obiadek, zjemy i dalej zwiedzac swiat idziemy
![]() Moja mala teraz nosi 68/74 ![]() DiTu, Domi, Tarasia kliki poszly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Ale wam zazdroszcze tych spacerków, tez bym chetnie z niunia wyszla ale wole poczekac zeby jej przeszlo bo w srode wracam do pracy i chce zebyjuz wtedy byla zdrowa jak ryba. A to pracy tak mi sie nie chce wracac ze masakra
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Kurcze nie pamietam ktora to dawala zdjecie to z fototapeta z tymikwiatami bo nie moge tego zdjecie znalesc a chcialam sobie jeszcze nanie popatrzyc o misie strasznie podobalo ![]() ![]() ![]() ![]()
#2733 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]()
#2734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze na pewno Aniulka wklejala zdjecie z tapeta ![]() Asica jak tam malutka? ![]() U Elalank tez widzialam tapete z kwiatami na ciemnym tle ![]() Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2010-04-29 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() my po szczepieniu,ja karmie i nadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jeśli chodzi o spacerówki to też chętnie bym zaczęła, tylko nie wiem czy używać śpiworka takiego bo do mojej śpiworek był, czy bez niczego? Z małym chodzę na spacery zwykle wieczorem, po 18-stej. i ubieram go tak: body z krótkim, kaftanik, półśpochy, sweterek, skarpetki i kombinezon polarowy. Przykrywam go jeszcze kocem i jest w zapiętym po uszy nosidełku. Z tego co piszecie wydaje mi się, że jestem przewrażliwiona i ubieram go za grubo. Czy byłaby dobra spacerówka na wieczorowe spacery? |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje u malutkiej nawet dobrze ...ale złapał ja katarem -znów
![]()
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Jak bylo? Polusia dzielna?
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
Wszystko okej,dzieki ![]() Polusia szczepienia nawet nie zauwazyla, lekarka powiedziala, ze ladnie wazy w porownaniu do wagi urodzeniowej, bo juz ja podwoila- 5750g czyli 700g od ostatniego szczepienia przytyla. Ale za to ma niedobor witaminy K ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o spacery i ubior to my Polusie ubieramy teraz tak: body z krotkim rekawkiem, spodenki dresowe (bądź ogrodniczki), bluzka cienka z dlugim rekawem i bluzka dresowa z kapturkiem, skarpetki, takie papucki (niby buciki), ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-29 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Wtajemniczenie
|
hej właśnie wróciłam ze spacerku
![]() byłam znów na działeczce gdzie remontujemy domek ![]() a niunia była ubrana tak: rajtuzki body z krótkim rękawem bluzeczka z długim rękawem czapeczka i miała jeszcze bluze taką cienką ale ściągłam bo było jej za ciepło ![]() Domi to ta twoja niunia jaka odważna ![]() AsiCcccCA oby katarek szybko minął Zeberko to spacerówka musi chyba już być ![]() ![]() i tak ja wklejałam to zdjęcie, poszukam i wkleje znowu ![]()
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
My też wróciliśmy - po 4 godzinach
![]() Maluka ubrana była w body, cienki kaftanik i dresik ![]() Lecę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Dziś moja miała body z krótkim i z długim i spodnie skarpetki i czapeczka ![]() ![]() vitreus troszke chyba mu ciepło ![]() ![]() Aniulka ja piore taki podobny kocyk i nic mu nie ma ![]() Gdzie Wy macie tą działke na Raciborskiej? Czy na Bema? Madziu gratuluje ząbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zadomowienie
|
zaraz was nadrobie...
my już po usg główki - wszo ok! ![]() a historia z usg zaczeła sie od tego ze jak byliśmy na szczepieniu, to trafiłam na najbardziej nadgorliwa pania Dr ![]() oczywiście co ja się nasłuchałam że Lenka duża, że dużo wazy, że to że tamto... no i przyczepiła się do bioderek, stwierdziła, że tak duże dziecko zapewne ma problem z bioderkami na co ja, że nie ma problemu, bo robiliśmy usg no to lekarka zaczęła oglądać i mówi, że Lenka za dużo macha rączkami... trzeba do neurologa... na co ja, że byliśmy profilaktycznie u najlepszego neurologa we Wrocławiu, nie miała, żadnych zastrzeżeń do rozwoju i odruchów, wręcz pochwaliła Lankę że jest silna itp... no to Pani dr stwierdziła, że Lenka to ma za dużą głowę i trzeba jak najszybciej zrobić usg... na co mnie zatkało... no co jak co, ale nikt nie mówił, że moje dziecko ma dużą głowę jak dodała "należy wykluczyć najgorsze" to nogi zrobiły mi się jak z waty... oczywiście w domu "doktor googiel" zadziałał i o wodogłowiu wiem już wszystko! a dzisiaj na usg lekarz się mnie pyta kto i po co mnie skierował, ja mówię, że Pediatra miała zastrzeżenia do wielkości główki... na co on parsknął śmiechem, zmierzył obwód zrobił usg i pogratulował mi zdrowego dziecka ![]() jak mu opowiedziałam historie to powiedział, że wie doskonale jak to być w takiej sytuacji bo sam jest ojcem małego klocka ( dziewczynka jak sie urodziła miała 59 cm wazyła 4900g ) jak miała miesiac ważyła 5500 i lekarze sugerowali otylosc i inne zaburzenia, odsyłali do specjalistów - teraz mała ma roczek i jest zdrowym pełnym energii malcem ![]() także opinie na temat PEWNEGO typu lekarzy co to siatki centylowe przekładają ponad wszystko mieliśmy z panem dr takie same ![]() tak jakby nie było na świecie niskich, wysokich, szczupłych, tęgich, z małym dużym nosem, z odstającymi uszami , krótkimi i długimi nogami.... wszyscy są w 50 centylu wagi, wzrostu...i obwodu główki. eeeeh sie rozpisałam, może ktoś wytrwa do końca ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-29 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Wtajemniczenie
|
Pietrusia a czemu chciałaś znowu zdjęcie?
mi już sie znudziła teraz widziałam znowu inne ![]() ![]() wstawie 4 zdjęcia praktycznie te same aha sorki za rozwalone bety ale znów nie poskładałam
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-29 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niepotrzebnie się tylko wystrachałaś ![]() Niestety jako mama dwójki dzieci co nieco już wiem o lekarzach "ciekawych" przypadkach. Pomijając fakty takie jak np. przypisanie obojgu antybiotyku bez sensu ![]() Miałam trochę podobny przypadek w tamtym roku... Pani doktor nie mogła "wymacać" jąderek u synka (a wymęczyła go...) - skierowanie, straszenie, widmo zabiegu itp, itd. Zarejestrowałam dziecko do specjalisty w mieście odległym o 60km. Los chciał, że akurat wtedy synek się pochorował i zanim pojechaliśmy do chirurga, wstąpiliśmy do pediatry - dla odróżnienia był to pan doktor... Przypadkiem napomknęłam, że właśnie jedziemy do chirurga. Zbadał dziecko i stwierdził, że nie mamy po co jechać, bo wszystko jest na swoim miejscu, a pani doktor to chyba nie ma doświaczenia w macaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klikniete Cytat:
![]() A my niedawno ze spaceru wrocilismy chodzilismy ponad 4h i trzeba bylo wrocic na jedzonko do domu ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
dziekuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
to na ktorym miejscu jestes?
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Mam nadzieję, że ktoś tęsknił ![]() Dziękujemy za życzenia z okazji pół roczku ![]() U nas w porządku, wczoraj byliśmy na kontroli u rehabilitantki, pokazała mi jak mam ćwiczyć z Filusiem żeby siadał, tak z pozycji bocznej ![]() Jeśli do końca czerwca nie będzie sam siadał to mamy znowu przyjść, a jeśli będzie to dopiero mamy wrócić jak będzie dobrze chodził, żeby skontrolować jak stawia stopki . Główka się ładnie wyrównała według pani doktor, ciekawe bo twierdziła że już za późno ![]() Widzę, że na tapecie ubieranie malucha, dzisiaj było u nas jakieś 17 stopni ale wiał wiatr, ubrałam go w body z długim, taką bluzo-kurtkę i spodnie z dresu. Miałam kocyk jakby było zimniej, ale miał go pod tyłkiem bo nie było potrzeby. Ostatnio dużo się nauczył, ciągle mówi "babababa" czasami mu się wyrwie "mamama" ![]() Obiadki najbardziej smakują mu z bobovity, są fajne smaki i od razu z glutenem, np. brokuł i cukinia z szynką i kaszką pszenną ![]() Wczoraj mu dałam misiowy jogurcik gruszkowy, jak się skończył to płakał rzewnymi łzami i robił podkówkę ![]() Kropciu Ty pisałaś o chrupkach kukurydzianych, jakaś konkretna firma jest dobra, czy dawać jakiekolwiek, bo jestem zielona w temacie, a myślałam że dobrze byłoby żeby sobie coś pomamlał ![]() I juz nie ma problemu z piciem soczku z wodą czy herbatki, pod warunkiem że sam może pić ![]() Jutro jadę do roboty porozmawiać z szefem, wkurzyłam się nieźle, ale o tym w klubie ![]()
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Nom teraz
![]() ![]() Cytat:
![]() I zapomniałabym - Brawo dla dzielnej Polinki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
ma sie dostac 100 puszek...z tych stu wybiora 53 (ztym ze duzo ludzi po kilka podeslalo wiec szansa jest). Na kazdej stronie jest po 8 puszek, czyli stron jakies 11 przejdzie. Ja jestem z jedna puszka na 3 stronie a z druga na 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Madzia kierownik budowy wpisał nam do dziennika zamknięcie budowy- długa historia i nawet nie chce mi sie denerwować- w kazdym razie od dzis mamy nowego kierownika i mam nadzieje ze juz pójdzie sprawnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że z Lenką wszystko w porządku
![]() |
#2757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aha to takie buty ![]() ![]() No i witaj Brombinka ja teskniłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
HEloł
![]() Ja Misie ubieram tam body z krótkim rekawem ,na to buzka z długim i bluza ![]() Dziewczyny co robic ,cały dekold mam w jakis krostkach a w czerwcu ide na wesele i muszew cos z tym zrobic....polecicie cos do ciała by skóra wygladała na natłuszczoną ....oliwka odpada a oliwa w sumie fajnie ale nie zbyt pachnie hmm? xpresjaBoże jak nie którze lekarze pierdzielą a z strach ....
#2760 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ciesze się że sie podoba ![]() wejdz sobie na allegro i wpisz fototapety to zobaczysz inne ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() czytałam również opinie innych kobiet które miały problem z przesuszoną skórą twarzy i go używały i bardzo chwaliły, ja smaruję całe ciałko mojej niuni i jest super to EMOLIUM KREM do skóry bardzo suche szorstkiej i popękanej, atopowej i w innych chorobach przebiegających z suchością skóry jak wypryski łuszczyce itd może Ci też pomoże? dostępny jest w aptekach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.