Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 16:17   #3661
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, oderwałam się na chwilę i patrzcie co znalazłam:

Przeciek z angielskiego. List formalny:

Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wahliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych ze śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. - wyraź swoje niezadowolenie - opisz na czym polega problem - napisz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie - zaproponuj rozwiązanie problemu Podpisz się jako XYZ

Ja bym napisała, ze zepsuł mi się samochód

Przyjechałam do szkoły po togę, przymierzyłam i tak jak myślałam, wyglądam jakbym ważyła 200 kilo. I ten biret biedny... Urwie mi się ten dzyndzel (fachowo nazywany kutasem )

stypendystka oczywiście musiała co chwilę latać do konserwatora i wymieniać togę, bo jedna za krótka druga jakaś inna itp. No matko, toga jak toga, nikt w niej nie będzie wygladał jak miss świata
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:28   #3662
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Dzień dobry Żbiki ;*
Byłam w szkole, na angielskim, ogarnęłam się i zaraz będę się uczyć
Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
przystepuję do nadrabiania zaległości

mam dupowaty humor. Marta wie czemu
What's wrong?
Cytat:
zrobiłam zamknięte z tego testu 22/25 - poległam na tych biedronkach (skąd miałam wiedzieć, że biedronka to drapieżnik? ).
zaczęłam robić otwarte, zrobiłam 26 i 27, ale przy 28 z fizyki już dałam sobie spokój, nie pamiętam wzorów zniechęciła mnie ta fizyka.
Fizyka była normalna masz chemię obczajoną, nie to co ja
Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
podziel się
Wczoraj wypiłam z pół litra, dzisiaj to samo. Pękam
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Ee, patrzałam w to, ale to co tam ta babka pisze, to ja wiem.
Pisaliśmy jakieś 2 tyg temu na lekcji maturę z polaka. Facetka nam teraz wyniki na majla powysyłała.
Mam 90%
a polski Ci się pewnie nie liczy, co?
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Hehe ja kiedyś kiedyś wymyśliłam zdanie na początek rozprawki, baardzo uniwersalne i używały go potem moje 4 koleżanki, matura próbna i każda wstęp identyczny
a ja już go zapomniałam
Ja prawie każdą rozprawkę zaczynam od nowadays. Nie wiem, jakoś rak mi zawsze pasuje, że parafrazuje temat
Zapamiętam to irrefutable w ogóle muszę jakichś takich trudnych słówek więcej znaleźć dzisiaj się podłamałam po takim niby ustnym z babką od angielskiego (po raz pierwszy w tym roku szkolnym zrobiliśmy coś na R), stwierdziła, że licho mówię bo najprostszymi słówkami cisnę

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:38   #3663
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
u mnie kosztuje 5,20 zł nie mam pojęcia czy wypłukuje magnez. Ja nie piję ogólnie żadnych tego typu napoi , ale że jest teraz "okres wzmożonego wysiłku intelektualnego" to sama rozumiesz.

ja też już nie lubię, i chyba już wiem dlaczego. Kiedyś piekłam takie ciasteczka, gdzie trzeba było pokruszyć białą czekoladę, i tam w przepisie było za dużo cukru, a że nie pomyślałam to zrobiłam ciastka wg przepisu i wyszły b. słodkie z posmakiem tej czeko. Fuuuuj!

oo tak London jest świetna

Iwonka jaki uśmieszek. . Nadal nie mogę z tego jak ona się zwraca do "Ołszany".
Rozumiem tylko że ja jak nie wypiję takiego napoju w ciągu dnia to już o 18 zasypiam na siedząco.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Ciągle głodna jestem cały czas podjadam coś.
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:07   #3664
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ja prawie każdą rozprawkę zaczynam od nowadays. Nie wiem, jakoś rak mi zawsze pasuje, że parafrazuje temat
Zapamiętam to irrefutable w ogóle muszę jakichś takich trudnych słówek więcej znaleźć dzisiaj się podłamałam po takim niby ustnym z babką od angielskiego (po raz pierwszy w tym roku szkolnym zrobiliśmy coś na R), stwierdziła, że licho mówię bo najprostszymi słówkami cisnę
Też zapamiętam irrefutable.
Justyna, to to, o czym mówiłyśmy na gadu. Trzeba posadzić miśka (maskotkę) na kanapie i przed nim ćwiczyć mówienie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-29 o 17:09
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:32   #3665
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

a polski Ci się pewnie nie liczy, co?
w większości nie
Stary 2010-04-29, 17:38   #3666
2Lilus0
BAN stały

Hej macie jakies arkusze z matmy..? szukalam w necie i znalazlam same otwarte a wolalabym jakby bylo tam razem z zamknietymi;/
2Lilus0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:08   #3667
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Też zapamiętam irrefutable.
Justyna, to to, o czym mówiłyśmy na gadu. Trzeba posadzić miśka (maskotkę) na kanapie i przed nim ćwiczyć mówienie.
tylko mnie dzisiaj babka zjechała za to niech się wali, więcej z nią do czynienia nie będę miała i nie mam amęrykaniskijego akcętu jak B. (Kamila, punkt numer 323131. dlaczego on mnie wkurza....)
I zapomniałam Ci napisać, że Longman się jednak ściągnął, tylko ukrył się w innym folderze. A to co myślałam, że to on, to było coś innego podrukowałam sobie słówka. Na razie tylko podrukowałam, ale dzisiaj/jutro dokończę słuchania i czytania z Companionu, to wtedy słówka, słówka i tak pewnie nie użyję w pisaniu, ale co tam
Cytat:
w większości nie
Tak jak te ustne
Cytat:
Napisane przez 2Lilus0 Pokaż wiadomość
Hej macie jakies arkusze z matmy..? szukalam w necie i znalazlam same otwarte a wolalabym jakby bylo tam razem z zamknietymi;/
Właśnie, muszę sobie jakieś druknąć
Karolina, Marta, robicie też jakieś na P? Bo właśnie się zastanawiam, babka nas zachęcała, ale wiadomo, jej zależy na średniej szkoły, a potencjalnie my możemy ją najbardziej podnieść. I się przeraziła, że chcemy odwalić P i lecieć szybko do domu, bo zaraz R

Stary 2010-04-29, 19:09   #3668
201604200942
Konto usunięte

Uczycie się?
Ja teraz żyję myślą jak przejdę po dziurawej drodze w moich butach ze studniówki
Stary 2010-04-29, 19:13   #3669
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Uczycie się?
Ja teraz żyję myślą jak przejdę po dziurawej drodze w moich butach ze studniówki
też dobrze. ja dzisiaj odebrałam buty i za pewne jutro przyjdę z pęcherzami na palcach nie miałam kiedy ich wynosić.

ja dokańczam czytanie streszczeń. teraz literatura obozowa, dzięki Bogu mam dobre i obszerne notatki.

wiecie co? mam gó.wniaty organizm. Przez cały dzień nie chce mi się jeść i w ogóle, ale gdy sobie przypomni że jest głodny to robi mi się słabo [przez to, że przez cały dzień nie jadłam].

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:15
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:17   #3670
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Dobry dżem.
Czytam sobie od rana odnośnie matury R z polaka. Babka z OKE tłumaczy, jak wstrzelić się w klucz i analizuje wybrane prace i ile punktów za co.
Jakby któraś była zainteresowana, to wystarczy wpisać "wstrzelić się w model" w googlach i pierwszą wyszukaną stronę kliknąć.
ale fajne
dziękujeM.

Cytat:
Dorota, masz nieaktualny opis
już poprawiłam :japończyk:

przeczytałam streszczenia narazie tylko do końca pozytywizmu. mam nadzieję, że nic z mitologii nie dadzą czy coś

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:21   #3671
2Lilus0
BAN stały

Cytat:
też dobrze. ja dzisiaj odebrałam buty i za pewne jutro przyjdę z pęcherzami na palcach nie miałam kiedy ich wynosić.

ja dokańczam czytanie streszczeń. teraz literatura obozowa, dzięki Bogu mam dobre i obszerne notatki.

wiecie co? mam gó.wniaty organizm. Przez cały dzień nie chce mi się jeść i w ogóle, ale gdy sobie przypomni że jest głodny to robi mi się słabo [przez to, że przez cały dzień nie jadłam]
.
hehe ja dzis mam to samo doslownie
Stary 2010-04-29, 19:33   #3672
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

wiecie co? mam gó.wniaty organizm. Przez cały dzień nie chce mi się jeść i w ogóle, ale gdy sobie przypomni że jest głodny to robi mi się słabo [przez to, że przez cały dzień nie jadłam].
Ech, nie mam mocy na naukę, muszę się zmobilizować na mecie

A ja cały czas jem.... Przez te matury przytyję o parę rozmiarów
Stary 2010-04-29, 19:38   #3673
ama
Wtajemniczenie

Dziewczyny, pomóżcie starszej koleżance
Jak teraz wygladają matury: pisze się i poziom podstawowy i rozszerzony, czy tak jak za moich czasów (2008r albo jeden albo drugi?
Mam problem z interpretacją tego, co trzeba na iberystykę na UW - czy dwa języki - jeden na poziomie podstawowym, a drugi na rozszerzonym, czy może u was istnieje konieczność zdawania przedmiotu na podstawowym, żeby potem przystąpić do rozszerzonego?

Przepraszam, że pytam, bo mogłabym poszperać w internecie, ale jakoś nie bardzo mam czas.
Stary 2010-04-29, 19:42   #3674
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie, muszę sobie jakieś druknąć
Karolina, Marta, robicie też jakieś na P? Bo właśnie się zastanawiam, babka nas zachęcała, ale wiadomo, jej zależy na średniej szkoły, a potencjalnie my możemy ją najbardziej podnieść. I się przeraziła, że chcemy odwalić P i lecieć szybko do domu, bo zaraz R
Nie, szkoda mi czasu na P
Wczoraj robiłam sobie arkusz styczeń 2009 bodajże i do 8 zadania zastanawiałam się czy to aby na pewno jest PR. później pojawiła się geometria i zrobiło się trudniej.

Obudziłam się dopiero a właściwie to gg mnie obudziło.
Czuje się jak przejechana czołgiem

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie starszej koleżance
Jak teraz wygladają matury: pisze się i poziom podstawowy i rozszerzony, czy tak jak za moich czasów (2008r albo jeden albo drugi?
Mam problem z interpretacją tego, co trzeba na iberystykę na UW - czy dwa języki - jeden na poziomie podstawowym, a drugi na rozszerzonym, czy może u was istnieje konieczność zdawania przedmiotu na podstawowym, żeby potem przystąpić do rozszerzonego?

Przepraszam, że pytam, bo mogłabym poszperać w internecie, ale jakoś nie bardzo mam czas.
z obowiązkowych (matma, polski, język) pisze się warunkiem przystąpienia do PR jest napisanie PP. Z nieobowiązkowych (taki wos) pisze się PP lub PR od razu.
Stary 2010-04-29, 19:42   #3675
2Lilus0
BAN stały

to ma ktos jakies arkusze na podstawe z matmy..?? pomocy;/
Stary 2010-04-29, 19:49   #3676
ama
Wtajemniczenie

Karmenko, dziękuję bardzo
Stary 2010-04-29, 19:54   #3677
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Karmenko, dziękuję bardzo
W końcu od pomagania tu jesteśmy, nie tylko od gadania o butach na maturę

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
to ma ktos jakies arkusze na podstawe z matmy..?? pomocy;/
Ja to biorę stąd arkusze http://www.arkuszematuralne.pl/?func=show_cat&id=12
Stary 2010-04-29, 19:59   #3678
effciaa16
Zakorzenienie

Lila ja mam arkusze, które są z OKE (P1, P2, P3). Mogę podać Ci stronkę fajną, albo jak chcesz na maila Ci wysłać?

ed. ale Karolina podała już fajną stronkę .

Czas edycji: 2010-04-29 o 20:02
Stary 2010-04-29, 20:06   #3679
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to samo. Właśnie przypomniało mi się, że oprócz śniadania, to zjadłam dzisiaj pół placka drożdżowego z czymś (jabłka?) "na obiad" i popiłam pół litrem (?) soku
Czekam na mamę, jak przyjdzie, to może się ulituje nad dzieckiem bo ja cały czas słucham ale idę na spacer, bo już mnie zaczyna głowa boleć
Cytat:
Nie, szkoda mi czasu na P
Wczoraj robiłam sobie arkusz styczeń 2009 bodajże i do 8 zadania zastanawiałam się czy to aby na pewno jest PR. później pojawiła się geometria i zrobiło się trudniej.

Obudziłam się dopiero a właściwie to gg mnie obudziło.
Czuje się jak przejechana czołgiem
Polać
Dasz linka?

Pamiętacie wyr.uchanego zająca?
Cytat:
Lila ja mam arkusze, które są z OKE (P1, P2, P3). Mogę podać Ci stronkę fajną, albo jak chcesz na maila Ci wysłać?
Właśnie, o nich babka na matmie mówiła, a Tż wczoraj robił, bo stwierdził, że jak zrobi PR, to się podłamie, a jak PP to mu samoocena wzrośnie

Już wiem, co miałam napisać Tż się pyta, jaki mam plan na to, aby nie sikać trzy godziny więc mój plan: od niedzieli na wieczór piję jak najmniej. Nie ma, że idę sobie zrobić herbatę czy jakąś witaminę, tyle tylko, żeby się pić nie chciało

A wychowawca się dzisiaj wkurzał, że czemu ja nie mam 6 z religii bo jeszcze jedna dziewczyna ma taką średnią jak ja, a tak miałabym najwyższą ale ona właśnie religia wf... Mówił, że wczoraj na radzie to podkreślał, że moje to z przedmiotów kierunkowych

Stary 2010-04-29, 20:08   #3680
star15
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o jedzenie, to ja raczej jem mniej.. ale też i bardziej ciągle mnie do słodkiego (mózg potrzebuje cukru, wiadomo ).
Dziś akurat zjadłam jogurt, orzechy włoskie, zupę i wypiłam 3 kawy. Ale zaraz zjem kolację, czekam, aż tata wróci z zakupów.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-04-29, 20:10   #3681
2Lilus0
BAN stały

ale tam sa wlasnie otwarte a z moja widza(matme mialam dopiwero w 4 klasie) swoje szanse pokladam w zamknietych.

A jak masz jakies z zamknietymi i jakies fajne to zaraz cio podam....
Stary 2010-04-29, 20:11   #3682
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Polać
Dasz linka?

Pamiętacie wyr.uchanego zająca?
http://storage.arkuszematuralne.pl/a..._2009_9255.pdf

poszłam na dół i do taty z tekstem 'nalej mi wina'
nie dał, kazał się uczyć.
Stary 2010-04-29, 20:29   #3683
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to samo. Właśnie przypomniało mi się, że oprócz śniadania, to zjadłam dzisiaj pół placka drożdżowego z czymś (jabłka?) "na obiad" i popiłam pół litrem (?) soku
Czekam na mamę, jak przyjdzie, to może się ulituje nad dzieckiem bo ja cały czas słucham ale idę na spacer, bo już mnie zaczyna głowa boleć

Właśnie, o nich babka na matmie mówiła, a Tż wczoraj robił, bo stwierdził, że jak zrobi PR, to się podłamie, a jak PP to mu samoocena wzrośnie

Już wiem, co miałam napisać Tż się pyta, jaki mam plan na to, aby nie sikać trzy godziny więc mój plan: od niedzieli na wieczór piję jak najmniej. Nie ma, że idę sobie zrobić herbatę czy jakąś witaminę, tyle tylko, żeby się pić nie chciało

A wychowawca się dzisiaj wkurzał, że czemu ja nie mam 6 z religii bo jeszcze jedna dziewczyna ma taką średnią jak ja, a tak miałabym najwyższą ale ona właśnie religia wf... Mówił, że wczoraj na radzie to podkreślał, że moje to z przedmiotów kierunkowych
ja chyba będę nastawiała sobie budzik, żeby coś zjeść. Zapominam o tym.
no nam baba non stop mówi, te arkusze musimy mieć przerobione wzdłuż i wszerz. A tż dobrze myśli.
ej z tym sikaniem nie ma żartów! ja na maturze tej z matmy z oke tylko o tym myślałam, żeby pójść do wc. to było straszne.

a nam ksiądz całej klasie wstawił -celujący. a za co? to nie wiem! on ma świetne nazwisko- ks. Klóska.

Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie, to ja raczej jem mniej.. ale też i bardziej ciągle mnie do słodkiego (mózg potrzebuje cukru, wiadomo ).
Dziś akurat zjadłam jogurt, orzechy włoskie, zupę i wypiłam 3 kawy. Ale zaraz zjem kolację, czekam, aż tata wróci z zakupów.
kurcze a na mnie już kawa nie działa. wypiłam sobie koło 21, o 23 poszłam zmęczona spać. A wcześniej jak wypiłam to do 2 am spokojnie wytrzymałam i jeszcze się męczyłam z zaśnięciem. Organizm już przywykł do kawy.

Czas edycji: 2010-04-29 o 20:48
Stary 2010-04-29, 20:31   #3684
cao
Zadomowienie

łooo matko jak mnie tutaj dawno nei było przez tą naukę :P
juz nie mam siły ale widzę że wy trzymacie fason i się uczycie
nie wierze że jutro już koniec liceum,jak ten czas szybko zleciał
zastanawiam się własnie czy iśc jutro na wieczór na impreze czy nie, a wy świętujecie jakoś zakonczenie roku? czy pelna mobilizacja i nauka w piątkowy wieczor?
cao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:32   #3685
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
ale tam sa wlasnie otwarte a z moja widza(matme mialam dopiwero w 4 klasie) swoje szanse pokladam w zamknietych.

miałaś tylko przez rok matmę? W jakim jesteś technikum?

Nie licz tylko na zamknięte, spróbuj chociaż zacząć otwarte, bo czasem dostaje się punkt za rysunek

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2010-04-29 o 20:35
Stary 2010-04-29, 20:34   #3686
star15
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a na mnie już kawa nie działa. wypiłam sobie koło 21, o 23 poszłam zmęczona spać. A wcześniej jak wypiłam to do 2 am spokojnie wytrzymałam i jeszcze się męczyłam z zaśnięciem. Organizm już przywykł do kawy.
Na mnie też tak już nie działa. jak teraz sobie wypiłam, to po 0:00 będę mogła iść spać, także w sam raz.

Studentka
Stary 2010-04-29, 20:46   #3687
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
łooo matko jak mnie tutaj dawno nei było przez tą naukę :P
juz nie mam siły ale widzę że wy trzymacie fason i się uczycie
nie wierze że jutro już koniec liceum,jak ten czas szybko zleciał
zastanawiam się własnie czy iśc jutro na wieczór na impreze czy nie, a wy świętujecie jakoś zakonczenie roku? czy pelna mobilizacja i nauka w piątkowy wieczor?
ja nie planuję żadnej imprezy. chyba zabiorę się za porządki, goście się szykują na weekend + pewnie zajrzę do książek

Stary 2010-04-29, 20:52   #3688
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
Moja klasa organizuje ognisko, niedaleko mnie, więc grzechem byłoby odmówić
w sobotę będę leczyć kaca nad książkami
Stary 2010-04-29, 20:58   #3689
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
poszłam na dół i do taty z tekstem 'nalej mi wina'
nie dał, kazał się uczyć.

już widzę minę mojej mamy gdybym jej tak powiedziała

rany, co za głupie zakończenie roku szkolnego.
klasa się podzieliła za sprawą skarbnika, no ale szkoda słów

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:13   #3690
mtynai
Zakorzenienie

jesli chodzi o imprezy, u mnie też się nic raczej nie szykuje.
także. zakończenie mam na 8:00
o 7:30 muszę jechać po G. i odbieramy kwiaty dla wychowawczyni.
i musimy przyozdobić salę (balony i napis na tablicy, że ją kochamy )

a potem po zakończeniu szybki kurs do G. po tort bo jej mama piecze tort
i na torcie jakaś dedykacja dla wych
będę ryczeć.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości