|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Mój spacer jak zwykle zakończył się lodami
papeteria to wychodzi na to, że ja muszę spać na stojąco
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Wiecie na co mam ochotę......na karkówkę z grilla, taką dobrze wypieczoną i w specjalnej przyprawie do karkówki i z sosem czosnkowym albo ziemniaczki z ogniska z masełkiem albo z solą, dobrze że już sezon się zaczyna
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Boskie!! A sukieneczka w kropeczki mnie zauroczyła
|
|
|
|
#364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomidory malinowe.... uwielbiam..........lazurowa widze ze jest ci trudniej z kazdym dniem...
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-29 o 19:58 |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(śliczny ten zestaw ze słonikiem)lazurowa wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie smutaj się już Ja nadal u rodziców Opycham się słodyczami jak głupia A już za tydzień spotkanie z wagą położnej ![]()
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-04-29 o 19:55 |
||
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Ty juz tyle tego masz, że szok, rekord pobijasz czy kupujesz też od razu dla mojej córci?
Nie krępuj się, już możesz zacząć wysyłać
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien - śliczne te twoje zakupy, ja tez mam kilka sukienek, chcialam dzis cos kupic, ale nic nie wpadlo mi w oko
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Złośliwiec
![]() Mąż to mi pewnie już do końca życia krzesła nie odsunie![]() Dziewczyny czy bolą Was pachwiny? Ja jak troszke dłużej posiedzę, to normalnie nie mogę chodzić. |
|
|
|
#370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczne ubranka ja też tak mam z tym sercem nie codziennie ale się zdarza.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, jestem dziś padnięta! Byłam jeszcze raz na zakupach, kupiłam dzidzi 2 pajace, 2 rampersiki, parę pieluch tetrowych, chusteczki do pupci
A dla siebie witaminki, bo mam do jutra i tusz do rzęs I kupę mięcha i kiełbasy na grilla, pół wypłaty poszło... Ale cóż ![]() lazurowa uwierz mi, ja wiem jak Ty się czujesz, mój stary był TAKI SAM, a nawet jeszcze gorszy, bo chlał do tego wszystkiego i palił niezliczone ilości papierochów, zostawiał zapalone np. na pralce, na papierze toaletowym, na parapecie i zostawały takie wypalone ślady!Zostawiał wszędzie swoje ubrania robocze całe brudne, ładował się w gumowcach do pokoju, też wszędzie pełno śrub i nieprzydatnych dupereli,po prostu szkoda słów! Buczał całą noc telewizorem na całą parę, bo był przygłuchy, a tylko ktoś spróbował mu zwrócić uwagę to mówił, że bachory i baby (chodziło o moją mamę) nie mają prawa się udzielać... Także wiem co czujesz i wiem jak to ciężko, bardzo bardzo Ci współczuję ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Prześliczne!! ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Co do serca to mi tak czasem dziwnie szybko wali bez powodu, jak na kacu ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Ja miałam identyczną lalkę z pitolkiem jak na tym zdjęciu
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa nie zazdroszczę sytuacji z tym co się dzieje u Ciebie w domu, tym jaki jest tata i reszta domowników... łatwo nie jest, w dodatku dochodzą inne problemy osobiste, i cała twoja sytuacja. Schody, schody, schody, ciągle pod górkę, ale mam nadzieję, że przyjdzie moment kiedy los się do Ciebie uśmiechnie, odwróci całkowicie i będzie z górki, z górki, z górki! Tego ci życzę!
|
|
|
|
#373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie napisałam wszystkiego tak wprost jak Ty ale to tylko dlatego, że się niektórych rzeczy bardzo wstydzę. Na przykład tego, że ojciec pije. Wprawdzie pije tylko w domu, tylko piwo. Ale pije jakieś świństwo pod tytułem SuperPiwosz. Jak kończy jedną butelkę to od razu otwiera drugą. Nie wiem ile teraz wypija, nie liczę. Jak kiedyś policzyłam to było 8 pustych butelek. Nie chodzę do sklepu, w którym to kupuje, bo mi wstyd, bo wiedzą, że to mój ojciec. Poza tym drażni mnie też kwestia higieny, ale nie chcę o tym pisać, bo spaliłabym się ze wstydu. Powiem tylko tyle, że ja obok taty nie usiądę na tej samej kanapie, zawsze gdzieś dalej na fotelu. Możecie powiedzieć, że jestem okrutna, bo przecież nie wyrzucił mnie z domu, nie bije i nigdy nas nie bił. Ale ja z tym człowiekiem nie umiem żyć pod jednym dachem. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Chciałabym żeby kiedyś było z górki... ale na razie cały czas pod górę i na dodatek wiatr w oczy.
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ojciec mył się chyba raz w tygodniu, nie używał antyperspirantów, bo mówił, że to dla świrów, łeb miał nieraz taki tłusty jakby mu ktoś olejem wysmarował (może stąd mój uraz do tłustych włosów, po prostu nienawidzę, w gimnazjum myłam włosy 2 razy dziennie, teraz ograniczam się do jednego razu), szczoteczki do zębów chyba nigdy nie miał...Nie pił nigdy sam i nie chodził pod sklep, chlał w pracy (super praca, co?PKP), dlatego nikt ie podejrzewał, że jest jaki jest, bo każdemu sąsiadowi pomagał i był miły. Mogłabym wymieniać i wymieniac, ale wiem, że nie każdą z Was to interesuje. Zycie z nim pod jednym dachem było po prostu straszne. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A i jeszcze jedno- nie jesteś okrutna, to całkiem normalne zachowanie z Twojej strony, w pelni je rozumiem. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Będę jutro dziewczynki, nie piszczcie za dużo
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest mi z tym wszystkim ciężko i źle ale większość z Was mnie rozumie. I dziękuję Wam za to i za wszystkie słowa pocieszenia. Dobrze, że jest to forum- może dzięki temu nie zwariuję.
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, zaglądam, ale piszę... w sumie nawet nieźle mi idzie. Mam nadzieję, że oderwanie się na zrobienie kolacji nie zaburzy tego fajnego rytmu, gdzie w miarę łatwo przychodzi pisanie...
Lazurowa wierzę, że i do Ciebie się los uśmiechnie,s erio serio Anuszka, miłego wieczoru... Ps. Ma ktoś ochotę na tosty? |
|
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka- do jutra
Cytat:
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
A moze gruszke??
![]() My wlasnie troszke poszpachlowalismy dziurki w pokoju, a jutro malowanie Kupiłam sobie dzis fajne lakierki do paznokci
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wcale az tak duzo nie mam, a kupowalam od razu tez wieksze.Cytat:
|
|||
|
|
|
#380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu uprasowałam raz jedną koszulkę mężowi i była jeszcze bardziej chyba wygnieciona niż przed prasowaniem xD Cytat:
![]() Zwiedziłam całą Częstochowę i obejrzałam miliardy wózków.. zdecydowałam się na Bebetto Vulcano - cena 1200zł z fotelikiem i wszystkim, sprzedawcy mówili, ż ejest bardzo podobny i porównywalny do Jedo Fyn 4 ale tańszy. Znacie Vulcano? Macie jakies opinie na jego temat? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale zainteresował mnie ten usztywniany, masz może jakiś namiar na niego i cenowo jak stoi?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam manie kupowania lakierów, chociaż muszę paznokcie doprowadzić do porządku, bo mi sie rozdwajają. Cytat:
|
||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Ah i miałam napisać, że już drugi dzień mam w lewej ręce takie drętwienie... dwa ostatnie palce jakby całe w "mrówkach" i czasem nogi mam takie własnie :/
A co do spania, nie ma opcji nawet poleżenia na plecach, kręgosłup boli tak, że ani pół minuty nie wyleżę na plecach. Nie wiem jak urodzę skoro wymuszona jest taka pozycja.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam....
I od czego tu zacząć... Problemy lokalowe staramy się rozwiązać jakoś wspólnie z rodzicami M i moją mamą, w grę wchodzi wynajęcie lub kupienie mieszkania... wynajęcie jest prostsze, zakup ma więcej plusów, ale jest też bardziej skomplikowany ze względu na moje obecne układy z M. Powiem tak, że jego propozycja dla mnie jest w chwili obecnej nie do przyjęcia, fajnie że tak pomyślał, ale... nie wiem co na to jego dziewczyna, czy to aktualne jeszcze... samą mnie to zastanawia, bo momentami mi się wydaje, że ona albo jest baaaaaaaaardzo wyrozumiała jeśli chodzi o jego sytuację, albo jej poprostu nie ma... nie wiem... Maćkowi na pewne rzeczy pomału otwierają się oczy, już teraz nie ma problemu z tym żeby pogłaskać mnie po brzuchu... nawet nie pyta czy może, poprostu kładzie rękę na brzuchu. Wczoraj kiedy odprowadzał mnie do domu schylił się i pocałował w brzuch... hmmm Jutro idziemy na badanie glukoza... i po zwolnienie lekarskie... Po weekendzie zakupy, bo w końcu trzeba zacząć torbę pakować i jeszcze jedno... rodzice M chcą zorganizować wakacje przed moim rozwiązaniem gdzieś w górach, żebym wyjechała, odpoczęła, nie siedziała w mieście... i chyba tyle...
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
aaa właśnie ja jutro też idę na badania... morfologia, mocz i obciążenie glukozą...
poza tym otwieram właśnie karmi... miałam otworzyć po jednym podrozdziale, ale wkońcu napisałam dwa i otwieram po dwóch na dzisiaj został mi jeszcze co najmniej jeden i chciałabym zaczać chociaż ostatni z drugiego rozdziału... Planuje do powrotu Łucji, czyli do jutrzejszego popołudnia mieć zakończone dwa całe rozdziały
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tylko na chwile jutro was bede nadrabiala a wiec dzidzia zdrowa nadal jest synkiem i po tych zdjeciach mysle ze nic sie nie zmieni piekne jajuszka bylo widac niestety fotki buzki nie mam bo maly wcisnal glowke w miejsce gdzie prawie plynow nie bylo i za chiny zdjecie nie chcialo wyjsc jedynie raczki poogladalismy i inne czesci ciala a buzke chowal godzine na tym usg siedzialam i umowilam sie z pania doktor ze nastepnym razem bedzemy probowac bo synek jest malym uparciuchem i jak sie probowalam przewracac an boki zeby sie pokazal to sie jeszcze bardziej chowac
no i wazne to jest to ze nasz klocus ma juz 1600gram pani doktor mowi ze w normie i ulozyl sie glowka w dol ![]() jutro was bede nadrabiala a narazie dobranoc
|
#386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki. Odpocznij, bo pewnie miałaś dużo wrażeń.
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa super, ze wsyzstko dobrze, że facet pozostaje facecikiem, a to, że przekorny jest to nieraz i tak się zdarza. Ja chodząc w ciąży z Łucją nie mogłam dowiedzieć się co tam pod serduszkiem noszę, bo dziecko nasze tak się wykręcało cały czas, że nie było widac... krzyżowało nogi i wogole...
dopiero jakos po 25 czy 26 tygodniu pierwszy raz udało się zajrzec między nogi
|
|
|
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przez 6 lat nosilam tipsy, ale teraz posciagalam, a w ciazy mam super paznokcie wiec nosze krotkie i odrastaja sobie: ) nie sa nawet zniszczone ![]() I lubie dbac o paznokietki, kupilam sobie czerwony, fioletowy i taki brazowy cieslity lakierek, bede sobie zmieniac Paznokcie to moja mala opsesja ![]() Cytat:
To do juterka![]() A u mnie jest tak cieplo, ze szok...duszno i wogole jakos... Zjadlam sobie marchewke z jabkiem, mala zaczela kopac
||
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia bardzi sie ciesze ze wychodzisz papeteria super fotka anuszka pieknie wygladasz anoxa wow, to rzeczywiscie sporo wazy. i super ze zdrowy Alguien piekne zakupy Idealne bardzo ladne wloski kasha trzymam kciuki za poprawne stosunki lazurowa bardzo mi przykro, domyslam sie jak ci ciezko, nie wiem jakbym to wytrzymala
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

pomidory malinowe.... uwielbiam..........
mysle ze powinnas osobiscie isc do dziekana

(śliczny ten zestaw ze słonikiem)
A już za tydzień spotkanie z wagą położnej 

do mamusi ?