|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oceń mój jadłospis. 1200kcal, prosze o pomoc ;-)
Cytat:
. Więc tak, przeraża mnie to że liczysz wszystko tak dokładnie ''5 rodzynek'', '' 7 łyżek'' ,przecież nic się nie stanie jak zjesz troche więcej. Ja na twoim miejscu zrobiłabym tak;jabłko dorzuciła do śniadania pierwszego , a na drugie ten jogurtz dodatkami. Pozatym nie wiem jak mogłaś najeść się takim obiadem,w którym nawet nie było ziemniaków. p.s. nie wiem jakim cudem ale zamiast utrzymywać wage to ciągle chudne ;/. Dzisiaj ważyłam się u siostry i okazało się że przy 164 cm waże 46,9 . Dlatego muszę zmienić jadłospis na P,tylko nie wiem jak odżywiać się zdrowo i przytyć przy okazji.
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
To ja też wrzucę swoje R:
Wczoraj: Ś: duża bułka grahamka( obie połówki cieniusio z masełkiem): pół z sałatą, szynką drobiową i rzodkiewką, pół z sałatą szynką z indyka i ogórkiem świeżym 1 pomidor kawa inka z mlekiem IIŚ: 1 serek homogenizowany waniliowy+ 2 łyżki pestek słonecznika; kawa parzona z mlekiem O: zupa warzywna( gęsta nie zabielana) plus udko z kurczaka gotowane P: sok pomidorowy K: pół bułeczki grahamki cieniusio z masełkiem i szynką z kurcząt; 6 rzodkiewek, twarożek wiejski 200g Dziś: Ś: musli( 110g) z mlekiem po: kawa parzona z mlekiem IIŚ: pół bułki ciemnej (cieniusio z masłem) i pomidorem+ świeżym pieprzem O: 2 ziemniaki z natka pietruszki; pierś z kurczaka duszona w piekarniku; kapusta kiszona gotowana P: 1 jogurt naturalny+ jabłko K: pół bułki ciemnej (cieniusio z masełkiem) z wędliną z indyka; pół czerwonej papryki, kawałek pomidora, kilka listków sałaty, "twarożek wiejski ze szcypiorkiem" 200g codziennie herbaty ziołowe, 2 litry wody, 1, 5 h ćwiczeń proszę o uwagi- masło jem, bo okres, ale naprawdę cienkie warstwy, a ziemniaki też kilka sztuk, owoc po południu nie wpływa jakoś negatywnie na mnie, a pieczywo wieczorem- też tylko minimum- a kolacje jem około 18.30, więc te węgle nie powinny rzutować na pracy silnika
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1593 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie to ładne luźne R jedynie te 2 powyższe uwagi mam ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Abigal czy na pewno nie chcesz już chudnąć? pamiętam Twoje poprzednie jadłospisy i widać różnicę nie tylko pod względem ilości i jakości jedzenia(w sensie, teraz jesz bardzo dietetycznie), ale także pod względem ilości RUCHU (mam wrażenie, że robisz wszystko by było go jak najwięcej. w moich oczach jesteś znów, tak jak kiedyś, zagrożona obsesją wysiłku fizycznego&aktywnego spędzania czasu) a nawet sposobu zapisu tego, co zjadłaś i co robiłaś (wszystko dokładnie ważysz, pilnujesz każdej minuty ruchu...).
nie wygląda to dobrze wiesz?
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje P.dzisiejsze.
1śn. serek danio z łyżką miodu, małą garścią płatków kukurydzianych,2 łyżeczkami dżemu brzoskwiniowego. 2śn. kanapka z 'przylepką' czyli 2 kromki chleba ze słonecznikiem,w środku plaster sera żółtego, szczypiorek, kilka plastrów ogórka,liść sałaty, jabłko ob. ryba w sosie greckim( dużo ryby i dużo sosu) , sporo ziemniaczków,surówka z kapusty kiszonej. pod. tu nie mam pomysłu ; (. kol. 2 naleśniki z bananem i kilkoma łyżkami dżemu . później pewnie owoc, lub kanapka . takie marne P. może ktoś ocenić, doradzić coś? ; )
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-04-30 o 18:48 |
|
|
|
#1597 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi 3mam za Ciebie kciuki![]() Cytat:
muszę zgodzic się z Izą...jadło bardzo wykalkulowane i takie hmm dietetyczne...Cytat:
Cytat:
proszę bardzo
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Prosze o ocene mojego dzisiejszego R
![]() 7.30 (przed bieganiem): dwa ugotowane na twardo jajka 10.00: owsianka (mleko 0,5% wymieszane 1:1 z wodą, suszona papaja, łuskany słonecznik, trochę fitelli orzechowej i Monte) 13.00: zupa pomidorowa z brązowym ryżem i ugotowaną piersią z kurczaka 16.00: jogobella bananowa z otrębami (wiem że nie powinnam ale nie mogłam sie oprzeć) 19.00: serek wiejski z wkrojonym pomidorem, rzodkiewka i szczypiorkiem
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze RRrrr
śniadanie 10;30 dwie kromki chleba mieszanego z ziarnami z serkiem wiejskim ogórkiem kiszonym i porem do tego kawa z mlekiem +1 łyżeczka mleczka sypanego +2 łyżeczki cukru ( i tak sypałam kiedyś 3 tego i tego a kawę piłam 3 razy dziennie a to moja druga od ponad tyg to nie jest źle ;p)czerwona herbata i jabłko ![]() 2 śniadanie.. nie jem :P obiad tak myślę ze albo kasza z warzywami z mrożonki z piersią z kurczaka i moim własnym sosem (koncentrat +jogurt naturalny+pól łyżki maki pszennej -taka tylko miałam+ zioła suszone +pól kostki rosołowej ) mi smakuje taki sos;p albo szklanka ciepłego barszczu czerwonego z kromka chleba razowego który mi jeszcze został (no bo co taka wodę mam pic;p)...typowy barszcz mojej babci także raczej nie dietetyczny ale pyyyszny:P +czerwona herbata podwieczorek 17-18 Danio truskawkowe +kilka orzechów laskowych i migdałów kalifornijskich +czerwona herbata kolacja 19-20 tunczyk w sosie własnym z cebulką i może z jajkiem (ala pasta)+czerwona herbata i jak??
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
Chcialam zapytac czy dobrze ustalilam sobie dzisiejszy jadlospis : rano zjadlam jajecznice z 2 jaj z kromka ciemnego chleba potem 2 sniadanie kromka ciemnego chleba z serem (trojkacikiem) i ogorkiem i teraz obiad ( nie wiem czy nie za duzo) mały filet z kurczaka bez skóry gotowany, jajko, 4 rzodkiewki, pomidor , lisc salaty, plaster ogórka i popiłam szklanką wody. Wydaje mi sie ze cos jest nie tak.. pomozecie? Czy to za duzo?? |
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza eRka (cały dzień poza domem)
Śniadanie - placki owsiane z bananem II śniadanie - 2kromki razowca z grubym plastrem białego sera, 2 plastry polędwicy, pomidor, jabłko Przekąska - jabłko Obiad - 2 naleśniki (mąka kuku, mleko 0,5%, jajko) z farszem: pieczarki i szynka Kolacja - wieśniak 100g z jakimiś warzywkami Jak na cały dzień poza domem to chyba nie jest tak źle ? |
|
|
|
#1602 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Jeśli chodzi o banany to jem je bardzo rzadko no i akurat tak wypadło, że jutro ![]() A jeśli chodzi o tę przekąskę.. to zawsze jem 5 posiłków, ale jutro sobota, pewnie wstanę później a obiad też będzie o określonej porze w domu więc tak myślę żeby nie dodawać na siłę 5 posiłku tylko właśnie zjeść jabłko.
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
mircia, luz jak Ci smakują z bananem to możesz jeść kiedy chcesz
To śniadanie przecież Nie rozumiem czemu odradzacie tak wszystkim tego biednego banana, ja jadłam codziennie full wypas owsiane m,in z bananem i fajnie chudłam
Edytowane przez stupify Czas edycji: 2010-04-30 o 18:28 |
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Śniadanie: 1,5 kromki białego chleba, 3 wasy, łącznie poszło na nie, ok. 2 łyżki serka kanapkowego, 2-3 cienkie plasterki żółtego, pół pomidora, parę liści sałaty. (internat)
pomiędzy jabłko 2 śniadanie: activia naturalna, banan Obiad: 2 naleśniki z białym serem, jakieś 100 g truskawkowego jogurtu (internat) Kolacja: 70? g wieśniaka, 2 marchewki, pomidor, 2 łyżki surówki z białej kapusty, duży talerz pomidorówki gotowanej bez mięsa, ok 2 czubatych łyżek ugotowanego makaronu. Może ktoś powiedzieć co to jest? powinno być R, ale dzisiaj internatowe jedzonko nie pozwoliło, mi to się nawet jak na U, nie podoba. Kolacja dziwna, ale po tygodniu po za domem, biorę w buzię to na co mam ochotę najbardziej
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Martine in Wonderland no mogę ale z mleczkiem mi smaczniejsza ;p a jak bym z mlekiem to mogę co dzień ;P?
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
cherry, myślę, że taka ilość mleka, jaką wlewa się do kawy nie powinna w niczym przeszkodzić, więc na lajcie możesz pić codziennie
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
chcę schudnąć
przepraszam , że nie napisałam.
|
|
|
|
#1609 | |
|
Raczkowanie
|
w takim razie już patrzę
![]() Cytat:
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
są takie serki topione hochland ( nie wiem jak to sie pisze
) w trójkącikach. Napisałam tylko co do tej pory zjadłam tzn. przed chwilą właśnie zjadłam podwieczorek czyli jogurt naturalny z połową szklanki musli owocowego, może być? Czy będzie ok jak zjem gdzieś po 22 jajko na kolacje? Bede szla spac gdzies po 23. A przed tym bede biegac |
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Och moje R, tak jakby :P bo dziś był trochę nie wypał
Śn: bułka z słonecznikiem z masłem i szyneczką +rumianek ( a w między czasie skusiłam się na pół drożdżowki z serem i żelkami-piankami)-wiem moja wina. Ale za to byłam dziś dużo na świeżym powietrzu i w ruchu (wreście) Śn II: Activia naturalna, bułka z słonecznikiem z masłem i żółtym serkiem Obiad: Rybka smażona (lin) z sałatką (pomidor, papryka, ogórek, sałata lodowa, przyprawy, oliwa z oliwek)+rumianek Pod: Pomarańcz i 2 mandarynki Kol: miseczka kaszki manny z mleczkiem
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
bułki z ciemnego pieczywa
postaram się jeszcze
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tyle odemnie . Jeśli ktoś mógłby zerknąć na mój dzisiejszy jadłospis byłabym wdzięczna ; ).
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mleko do owsianki spokojnie możesz dawać 2% i nie rozcieńczać, takie 0,5% nie ma w sobie nic tak naprawdę.Co do jogurtu, raz na jakiś czas można, choć ja bym wymieszała naturalny z bananem jeśli już ![]() I czas kolacji mnie zastanawia - o której chodzisz spać? serek możesz zjeść nawet godzinę przed snem. |
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
no tak ale ja dwie łyżki cukru :P
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
czy mogę zjeść na śniadanie mleko z 3 łyzkami otrębów i do tego troche słodzika? Czy słodzik zabroniony jest? i do tego jogurt naturalny z musli i marchewke?
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- albo jabłko/grejfruta. Doradzcie coś bo mój brzuch chyba sam siebie zaczyna zjadać |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopóki nie zobaczę niezależnych i ostatecznych wyników badań, które to potwierdzą - nie uwierzę. Musli - jeśli sama sobie je zrobisz to tak, sklepowe ma cukier. |
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Martine in wonderland wiem,że troche cienki ten jadłospis jak na P,ale dopiero wczoraj się przerzuciłam na przytycie. aha i dziękuje za ocene ; *. A to moje dzisiejsze P.
śniadanko; dwie kromki chleba ze słonecznikiem z żółtym serem,liściem sałaty, plastrami pomidora, ogórka, troche szczypiorku, druga z wieśniakiem i szczypiorkiem + jabłko + herbata. 2 śniadanko; talerz budyniu czekoladowego, z powidłami mamy + mandarynka obiad. wielki kotlet mielony, z sosem pomidorowym, surówka z warzyw(sałata,rzodkiewka, pomidor,ogórek + śmietana. ),dużo ziemniaków + sok jabłkowy. pod. jogurt musline 180g + płatki kukurydziane+miód+ daktyle+ wiórki + co tam jeszcze znajde, kiwi+herbata. kol. 2 parówki + ketchup , kromka chleba ze słonecznikiem z pomidorem + herbata. po. mandarynka. Tradycyjnie oddaje do oceny
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

)
), herbata
. Więc tak, przeraża mnie to że liczysz wszystko tak dokładnie ''5 rodzynek'', '' 7 łyżek'' ,przecież nic się nie stanie jak zjesz troche więcej. Ja na twoim miejscu zrobiłabym tak;jabłko dorzuciła do śniadania pierwszego , a na drugie ten jogurtz dodatkami. Pozatym nie wiem jak mogłaś najeść się takim obiadem,w którym nawet nie było ziemniaków. 

)
3mam za Ciebie kciuki
coś wpaśc powinno
)

Nie rozumiem czemu odradzacie tak wszystkim tego biednego banana, ja jadłam codziennie full wypas owsiane m,in z bananem i fajnie chudłam
racuchy? gofry? ciasto? muffinki? jogurcik z orzechami i owockami...?