Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 12:05   #1741
nicol005
Raczkowanie

Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)

Frezyjkonawet lekka zmiana stylu wiąże się właśnie z wydatkami. Mam nadzieję że kiedyś też się przełamię
nicol005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:08   #1742
frezyjka85
Zakorzenienie

Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)

Cytat:
Napisane przez nicol005 Pokaż wiadomość
Frezyjkonawet lekka zmiana stylu wiąże się właśnie z wydatkami. Mam nadzieję że kiedyś też się przełamię
no właśnie :/

a ja chwilowo nie mam na to funduszu.... więc radzę sobiestarymi rzeczami

ale licze ze kiedys się odmieni... szkoda że to nie ja wygrałam te 25 mln w lotku
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:10   #1743
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
ale wstydzę się chodzić w kieckach
nie wiem czemu mu tak powiedziałam, zaskoczył mnie tym pytaniem i tak prawde mówiąc to w tym momencie szukam pracy i nie mogę znaleźć bo przeniosłam się ze studiów dziennych na zaoczne, jego rodzice już od pewnego czasu mają odłożone pieniądze na nasz ślub bo już kiedyś nam powiedzieli, a jak kiedyś rozmawiałam z moimi to powiedzieli że będę musiała sama zarobić pieniądze na ślub a jeszcze teraz mój tata stracił pracę, a ja nie chciałabym na czyimś utrzymaniu. Zawsze wyobrażałam sobie to tak, ze skończę studia, znajdę pracę i jak będę niezalezna finansowo to wtedy mogę założyć rodzinę. Wiadomo że zycie to weryfikuje ale nie chcę być uzalezniona od kogoś finansowo taka juz jestem
czemu wstydzisz sie chodzić w sukienkach?

rozumiem Twoje podejście,mądre

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
noale licze ze kiedys się odmieni... szkoda że to nie ja wygrałam te 25 mln w lotku
nooo też bym chciała wygrać tyle pieniedzy chociaż nie wiedziałabym na co wydać chyba bym na biedne dzieci dała
Stary 2010-04-30, 12:13   #1744
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Najtańsze i najlepsze na szybko jest pesto lub spaghetti aglio olio...
Aglio, olio, pepperoncino:
Na oliwie podsmażasz czosnek i ostrą papryczkę (ostrożnie), dodajesz ugotowane spaghetti, mieszasz na patelni, możesz dodać pietruszkę i pazmezan.

Pesto:
Czarne oliwki doprawiasz (można dodać czosnek, suszone pomidory itp.), dodajesz oliwy, miksujesz blenderem, podsmażasz na patelni z ugotowanym makaronem.

Ewentualnie placuszki owsiane albo omlet.

Dziękuję Carmi Na pewno wykorzystam w przyszłości!!
Bo w między czasie znalazłam w zamrażarce paluszki krabowe i zrobiłam makaron z paluszkami, szczypiorkiem i kukurydzą

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:22   #1745
nicol005
Raczkowanie

Jak już kiedyś pisałam przy wzroście 0k 171 waże 45 kg czyli jakieś 10 kg niedowagi i strasznie chce przytyc, juz nawet odżywki dla sportowców jadłam i nic i dlatego ze taka chuda jestem wstydzę sie chodzić w sukienach, spódniczkach, ogólnie odkrytysz rzeczach

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ja gdybym wygrała tyle pieniedzy to odłożyłabym na wesele, dołożyła Tż do nowego auta, dałabym troche rodzicom i dziadkom, a całą resztę oddałabym na biedne dzieci
Stary 2010-04-30, 12:31   #1746
madziamacius8786
Zakorzenienie

nicol może pojdź do dietetyka?
Stary 2010-04-30, 12:37   #1747
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Jak już kiedyś pisałam przy wzroście 0k 171 waże 45 kg czyli jakieś 10 kg niedowagi i strasznie chce przytyc, juz nawet odżywki dla sportowców jadłam i nic i dlatego ze taka chuda jestem wstydzę sie chodzić w sukienach, spódniczkach, ogólnie odkrytysz rzeczach

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ja gdybym wygrała tyle pieniedzy to odłożyłabym na wesele, dołożyła Tż do nowego auta, dałabym troche rodzicom i dziadkom, a całą resztę oddałabym na biedne dzieci
hmm... wiesz, niektórzy tak mają, taka uroda

Warto porobić badania, ale może się okazać, że jesteą całkowicie zdrowa, ale Twoja przemiana materii po prostu tak szybko pracuje.

Mój TŻ przy wzroście 177cm całe życie waży 55kg w porywach do 60kg
Ostatnio przytył do 63kg, ale znowu chudnie. Miał robione wszelkiej maści badania i cóż, zdrowy taka jego "uroda", prawdopodobnie zawsze będzie chudy

Poza TŻtem znam jeszcze dwie takie osoby, w tym miałam taką koleżankę w klasie. Choćby nie wiem ile dziewczyna jadła - wszystko przez nią przelatywało i - co tu dużo mówić - skóra i kości z niej były, a też wysoka.
Stary 2010-04-30, 12:50   #1748
frezyjka85
Zakorzenienie

nicole i madzia - jesteście bardzo kochane i macie duże serduszka

ale jak już mówimy, co kto by zrobił z takimi pieniędzmi to owszem tez oddałabym jakąś część na cele charytatywne (choć niestety często to poprostu jakaś część idzie na biednych a na reszcie zarabia sama instytucja - w niektórcyh przypadkach (nie generalizuję)) ale nie byłaby to duża część lub większa reszta..... bo tą większa resztę odłożyłabym ,aby zapewnić przyszłość swoich dzieci - być może egoistycznie, ale rzeczywistość zmusza do myślenia w taki właśnie sposób....
Stary 2010-04-30, 13:00   #1749
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
czemu wstydzisz sie chodzić w sukienkach?

rozumiem Twoje podejście,mądre

nooo też bym chciała wygrać tyle pieniedzy chociaż nie wiedziałabym na co wydać chyba bym na biedne dzieci dała
wtedy te dzieci już nie były by biedne ;-)

Dostałam dzisiaj firmowy spam:

Tak Polacy widzą Europę!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:01   #1750
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Frezyjko uważam, że myślisz prawidłowo.
Ja tu nie wypisze, co bym zrobiła z pieniążkami (bo mam wiele pomysłów), ale przede wszystkim byłyby to inwestycję

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:03   #1751
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cześć

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
widzę że nam się towarzystwo wykrusza
ehhh nie fajnie tak bo jak przyjdzie do spotkania to nikogo nie będzie
Nie bój nic, ja będę a pewno

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Chciałam mu to dać 3 maja ale Tż przyjedzie pewnie jutro lub w sobotę i nie wytrzymam i dam mu wcześniej
Ciekawe co powiem na to , czy usiądzie i będzie czytał ....
Aniołku super prezent Tż na pewno się ucieszy

A teraz się żegnam i słonecznego weekendu Wam życzę Paaaaa
Stary 2010-04-30, 13:06   #1752
Claris
Zakorzenienie

czesc dziewczynki ))

Ja po prośbie do obcykanych z anglika. Pomóżcie mi co znaczy "nipple-shape" w odniesieniu do owoców pomidorów? Wiem, że shape do kształt, a nipple słownik mi pokazuje, że sutek, to jak owoce o kształcie suta może jest jeszcze jakieś ukryte znaczenie, plis pomóżcie

Co u mnie... stara bieda, na weekend majowy po uszy zgrzebuję się w mgr, jestem na maksa zmobilizowana, zeby napisać ile wlezie. Właśnie tłumaczę z angielskiego artykuły, bo przydałoby się kilka obcych pozycji w literaturze. Zreszta tż też będzie pracował np. jutro, więc nie ucierpi za bardzo na tym niewidzeniu się. W nd. chcemy rozwieźć zaproszenia po mojej rodzinie, mam nadzieje, że będą w domach i załatwimy to za jednym zamachem. Potem tylko jeszcze dla jednej koleżanki i znajomych rodziców i wsio. Kupiłam też dziś znaczki przy okazji odwiedzin poczty po odlewkę perfum, bo większość zaproszeń jednak wysyłam pocztą i co? po powrocie do domu uświadomiłam sobie, że na listy do Anglii kupiłam znaczki zwykłe jak do Polski, ale to trzeba być blondynką i mną
Wczoraj tańczyliśmy po raz pierwszy salsę i dostałam pochwałę, że wygląda jakbym już kiedyś tańczyła ten taniec
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:09   #1753
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

wydaje mi się, że może chodzić np. o kształt gruszki
bo używa się też tego określenia w stosunku do kształtów kobiety.

Ale mogę się mylić
Stary 2010-04-30, 13:12   #1754
skimos
Zakorzenienie

Frezyjka pokaż swoje nogi nogi nogi nogi
nicool no no szykuje się niespodzianka lepiej żeby miał pierścionek w zanadrzu i czekał na okazję niż żeby okazje były a pierścionka nie ma
rusałka a gdzie pracujesz?

Mam wędliny, zaraz wyprawa do biedronki

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:14   #1755
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Frezyjka pokaż swoje nogi nogi nogi nogi
nicool no no szykuje się niespodzianka lepiej żeby miał pierścionek w zanadrzu i czekał na okazję niż żeby okazje były a pierścionka nie ma
rusałka a gdzie pracujesz?

Mam wędliny, zaraz wyprawa do biedronki
nie ma co pokazywać hehe
Stary 2010-04-30, 13:16   #1756
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

ale jak już mówimy, co kto by zrobił z takimi pieniędzmi to owszem tez oddałabym jakąś część na cele charytatywne (choć niestety często to poprostu jakaś część idzie na biednych a na reszcie zarabia sama instytucja - w niektórcyh przypadkach (nie generalizuję)) ale nie byłaby to duża część lub większa reszta..... bo tą większa resztę odłożyłabym ,aby zapewnić przyszłość swoich dzieci - być może egoistycznie, ale rzeczywistość zmusza do myślenia w taki właśnie sposób....
Ty też podobnie byś postąpiła oczywiście napewno każda z Nas czesc takich pieniedzy przeznaczyła by na przyszłość jasna sprawa

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
wtedy te dzieci już nie były by biedne ;-)

Dostałam dzisiaj firmowy spam:

Tak Polacy widzą Europę!
no tak,wtedy już by nie były biedne pomarzyć można

dobre

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Cześć

A teraz się żegnam i słonecznego weekendu Wam życzę Paaaaa
Cześć i miłego weekendu

Claris w poprzednim wcieleniu tancerką chyba byłaś

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
nie ma co pokazywać hehe
możesz pokazać ocenimy
Stary 2010-04-30, 13:17   #1757
carmelova
Zakorzenienie

Maja użyj tłumacza google, jest bardzo ok.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:18   #1758
skimos
Zakorzenienie

Claris tu znalazłam http://www.kdcomm.net/~tomato/Tomato/mutant.html jest napisane o sutkowatych końcówkach owoców

Stary 2010-04-30, 13:21   #1759
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Claris tu znalazłam http://www.kdcomm.net/~tomato/Tomato/mutant.html jest napisane o sutkowatych końcówkach owoców
bo nawet owoce mogą mieć sutki mutanty

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:32   #1760
nicol005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
nicol może pojdź do dietetyka?
też nad tym myślałam i chyba właśnie tak zrobie jak odłożę troche grosza

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
hmm... wiesz, niektórzy tak mają, taka uroda

Warto porobić badania, ale może się okazać, że jesteą całkowicie zdrowa, ale Twoja przemiana materii po prostu tak szybko pracuje.

Mój TŻ przy wzroście 177cm całe życie waży 55kg w porywach do 60kg
Ostatnio przytył do 63kg, ale znowu chudnie. Miał robione wszelkiej maści badania i cóż, zdrowy taka jego "uroda", prawdopodobnie zawsze będzie chudy

Poza TŻtem znam jeszcze dwie takie osoby, w tym miałam taką koleżankę w klasie. Choćby nie wiem ile dziewczyna jadła - wszystko przez nią przelatywało i - co tu dużo mówić - skóra i kości z niej były, a też wysoka.
Wszysko przez tą moją za dobra przemianę materii
wszystkie badania mam ok. Lekarz mówił że nerwy i stres też maja nzto duży wpływ

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

Tak już ten świat jest zbudowany, że ludzie zarabiają nawet na nieszczęściu innych. A to że chcesz zapewnić swoim dzieciom przyszłość jest oczywiste i dobrze że o tym myślisz

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

[QUOTE=skimos;18931851]
masz rację
Stary 2010-04-30, 13:33   #1761
skimos
Zakorzenienie

ja jakbym wygrała 25 baniek to pewnie byśmy chałupkę jakąś kupili i zainwestowali w mieszkanie pod wynajem, ew. jakąś działkę. Oprócz tego autko dla mnie, dla chrzestnego (w ogóle chciałabym jakoś rodzinę obdarować jak wiem czego potrzebują) no i misje bym dotowała (w ogóle chcielibyśmy z TŻtem wyjechać na misje).

Ok idę na wyprawę

Stary 2010-04-30, 13:34   #1762
nicol005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki ))

Ja po prośbie do obcykanych z anglika. Pomóżcie mi co znaczy "nipple-shape" w odniesieniu do owoców pomidorów? Wiem, że shape do kształt, a nipple słownik mi pokazuje, że sutek, to jak owoce o kształcie suta może jest jeszcze jakieś ukryte znaczenie, plis pomóżcie

Co u mnie... stara bieda, na weekend majowy po uszy zgrzebuję się w mgr, jestem na maksa zmobilizowana, zeby napisać ile wlezie. Właśnie tłumaczę z angielskiego artykuły, bo przydałoby się kilka obcych pozycji w literaturze. Zreszta tż też będzie pracował np. jutro, więc nie ucierpi za bardzo na tym niewidzeniu się. W nd. chcemy rozwieźć zaproszenia po mojej rodzinie, mam nadzieje, że będą w domach i załatwimy to za jednym zamachem. Potem tylko jeszcze dla jednej koleżanki i znajomych rodziców i wsio. Kupiłam też dziś znaczki przy okazji odwiedzin poczty po odlewkę perfum, bo większość zaproszeń jednak wysyłam pocztą i co? po powrocie do domu uświadomiłam sobie, że na listy do Anglii kupiłam znaczki zwykłe jak do Polski, ale to trzeba być blondynką i mną
Wczoraj tańczyliśmy po raz pierwszy salsę i dostałam pochwałę, że wygląda jakbym już kiedyś tańczyła ten taniec
Masz ukryte zdolności ciekawe czy tylko do tańca
nie przejmuj się znaczkami tez tak mam i to chyba nie głupota tylko skleroza poprostu
Stary 2010-04-30, 13:36   #1763
skimos
Zakorzenienie

jeszcze TŻ kurtki zapomniał do pracy i jednak wraca dopiero o 21:30 ale mam nadzieję że nie zmarznie w krótkim rękawku, wczoraj do 22 było ciepło. Bo nie za bardzo mi się chce mu zawieźć, tym bardziej że ponoć masakryczne korki są w mieście, a ja tu muszę jeszcze do biedrony lecieć, później coś zjeść bo mnie skręca już (wiem wiem nie robić zakupów na głodnego ale nie mam co chapnąć na szybko ale ale! powstrzymałam się od kupna drożdżówki/pączka ), potem pranie, jakoś pokój ogarnąć, może się pouczyć żeby mieć jutro więcej czasu dla niego. Ale zobaczymy

Stary 2010-04-30, 14:00   #1764
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
dziwne takie tajemnice - ja mojemu bylemu mowilam ze ide sie spotkac z kolega (zreszta on znal tych kolegow) przestalam mowic jak on zaczal byc o jednego obsesyjnie zazdrosny - bez powodu zreszta w zasadzie bo to byly kolezenskie spotkania - ale tak to mu mowilam ze ide sie z kims spotkac...
no właśnie ja w tym kolesiu się w liceum dwa lata kochałam ale dziś z tego nie zostało absolutnie nic i spotkaliśmy się by pogadać a on dodatkowo chciałby zaprosić moją koleżankę na randkę. Ale przecież mi nie uwierzy i byłby zły że odnawiam ten kontakt, jest o niego zazdrosny
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Hejka! Byliśmy wczoraj na piwku ze znajomymi TŻ-ta. Powiem Wam, że choć doskonale rozumiem, że po 3,5 roku związku, mieszkając razem, mając bliżej do 30stki można chcieć ślubu. No ale to co wyrabia dziewczyna kolegi to aż mnie zniesmaczyło. Widziałam laskę 2 raz w życiu a ta pyta mnie kiedy bierzemy ślub, bo miałaby kolejny argument żeby swojego cisnąć. Potem do niego rzuca teksty, że nie oświadcza się i zwleka a ona za łysego faceta wychodzić nie chce. No kurde czy ona zwariowała? Tak chłopaka naciskać, takie teksty przy znajomych rzucać. Coś mi się zdaje, że kolega albo musi się oświadczyć albo powiedzieć kobiecie jasno "nie bierzemy ślubu bo...". Bo w takiej atmosferze to raczej żyć się nie da.
powiedziane raz byłoby zabawne ale jeśli ona tak cały wieczór...
Cytat:
no właśnie :/

a ja chwilowo nie mam na to funduszu.... więc radzę sobiestarymi rzeczami

ale licze ze kiedys się odmieni... szkoda że to nie ja wygrałam te 25 mln w lotku
zawsze możesz kupować w lumpeksach

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 14:17   #1765
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam do domu .
uffff .
Ale chce mi się spać
W ogóle zawsze wychodziłam z założenia , że Panie w takich miejscach są bardzo niemiłe i w ogóle .
A Tu Pani była bardzo miła . Powiedziałam , że chciałabym skierowanie na ten staż ponieważ potrzebowałam , a Pani mi się pytała czy umiem słonia rysować, ponieważ dziś u nich była pani wszystkie programy w małym paluszku miała i nie umiała słonia narysować .
Byłam na rozmowie dziś w tej firmie tylko , że jeszcze była żona właściciela firmy i pokazywał Mi tego słonia co pani dziś rysowała jakby 3 letnie dziecko rysowało , naprawdę już moja mama by lepiej narysowała .

W ogóle bardzo podoba mi się ta firma , bym czegoś się nauczyła i tak przytulnie tam jest , cisza spokój .
Fakt faktem mówili , że ciężka praca jest , nie prowadzi się rozmów tylko pracuje od 8-16 i jak jest jakiś projekt to trzeba go skończyć i nawet jakby do nocy miało się siedzieć i w tym 15 minutowa przerwa .
No ale mimo wszystko bardzo bym chciała pracować, we wtorek lub środę mają dać odpowiedz kogo zatrudnią .....
buuuu chce tam pracować
Chcę bardzo chcę , dzięki pracy bym czegoś się nauczyła i mogła odkładać pieniążki na wesele .
Wiadomo pół roczny staż więcej się nauczę niż zarobię , ale to nieważne ....
Ciekawi mnie ta praca i bardzo bym chciała się nauczyć tych wszystkich rzeczy później w przyszłości sama bym mogła coś otworzyć lub nadal w tej firmie pracować ale bym coś umiała ....

Nooooo niech mnie wybiorą proszę
W ogóle taka rozmowa lajtowa było rozmawialiśmy o szkole i o firmie ale tak normalnie . Tylko , że to moja taka pierwsza rozmowa i nie wiedziałam co tam mówić ale nie wypadłam chyba źle ....

Mam nadzieję , że TŻ też prezent się spodoba

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
mam wyrzuty sumienia trochę że tam jadę i że nie powiedziałam mu że spałam na jednej karimacie z jakimś kolesiem. Ale przecież tam nie było już miejsca na łóżkach i musiałam a dziś to naprawdę kolega i tak wolę nie mówić bo on jest ostatnio taki cudowny a to by odebrał jak atak i się zmienił. A mi zależy tylko na nim
Z tego co widzę to u Was tak jest raz dobrze raz źle z przewagą tego źle ...
Poza tym dla mnie to głupota coś ukrywać , jestem ciekawa jak Ty byś się czuła gdyby Twój TŻ ukrywał takie spotkania ....

Są różne pary i różne zachowania , każdy ,ma w związku inny "układ".
U mnie np. Mój TŻ pewnie nie życzył sobie abym ja na takie spotkania chodziła i tak samo ja bym nie chciała aby on się widywał z jakimiś milościami z lat młodości ....
Nie wierze w przyjaźń damsko męską ,.....
Oraz nie mam żadnych tajemnic przed TŻ.
A uwierz , że każda tajemnica zawsze wyjdzie .... Pamiętam jeszcze na początku związku jak TŻ pracował w wojsku był u lekarza z jednostki i nie powiedział mi o tym mimo , że był w innym mieście ,... Przypadkiem , znalazłam bilet i co ? i byłam zła za to , że mi nie powiedział .
Nie widzę problemu jakby się szło np , z kilkoma osobami z uczelni czy coś , ponieważ TŻ jak studiował to jechał z 4 dziewczynami na zakupy na przerwie spoko , ja też w szkole chodziłam .
Ale ukrywanie , dawnej miłości , wyjście gdzieś razem ....
Dla mnie takie coś nie jest normalne ....
Stary 2010-04-30, 14:20   #1766
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co widzę to u Was tak jest raz dobrze raz źle z przewagą tego źle ...
Poza tym dla mnie to głupota coś ukrywać , jestem ciekawa jak Ty byś się czuła gdyby Twój TŻ ukrywał takie spotkania ....

Są różne pary i różne zachowania , każdy ,ma w związku inny "układ".
U mnie np. Mój TŻ pewnie nie życzył sobie abym ja na takie spotkania chodziła i tak samo ja bym nie chciała aby on się widywał z jakimiś milościami z lat młodości ....
Nie wierze w przyjaźń damsko męską ,.....
Oraz nie mam żadnych tajemnic przed TŻ.
A uwierz , że każda tajemnica zawsze wyjdzie .... Pamiętam jeszcze na początku związku jak TŻ pracował w wojsku był u lekarza z jednostki i nie powiedział mi o tym mimo , że był w innym mieście ,... Przypadkiem , znalazłam bilet i co ? i byłam zła za to , że mi nie powiedział .
Nie widzę problemu jakby się szło np , z kilkoma osobami z uczelni czy coś , ponieważ TŻ jak studiował to jechał z 4 dziewczynami na zakupy na przerwie spoko , ja też w szkole chodziłam .
Ale ukrywanie , dawnej miłości , wyjście gdzieś razem ....
Dla mnie takie coś nie jest normalne ....
właśnie ostatnio jest dobrze i boję się że powiedzeniem prawdy bym wszystko popsuła. Nie dość że nie było łóżek dość i musiałam spać koło jakiegoś gościa na karimacie to jeszcze to spotkanie uważasz że powinnam dla szczerości ryzykować że ze mną zerwie ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 14:25   #1767
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam zrobić pyszną kolację ale nie wiem co zrobić .
myślałam nad tym http://kuchniaolicruz.bloog.pl/id,30...wka,index.html
ale z tego co wiem to pewnie drogie są śliwki i morele suszone ?

Może możecie mi jakiś ciekawy przepis podsunąć do szynki lub schabu .
Myślałam do tego zrobić frytki lub pieczone ziemniaki .
I jeszcze na jakąś pyszną surówke przepis by mi się przydał
Mmm wygląda baaardzo smakowicie.
Cytat:
Wiecie co .... Chciałabym bardzo dostać ten staż , czegoś bym się chociaż nauczyła i po stażu firma zapewnia u nich dalszą pracę ....
Do tego jakby TŻ przyjeli na stałe , by się sprawdził w pracy ....
Oboje byśmy zarabiali i mogli byśmy planować dalsze życie , odkładać na wesele i w ogóle .... Chciałabym , żeby wszystko dobrze się ułożyło
Na pewno Cię przyjmą.
Stary 2010-04-30, 14:27   #1768
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ostatnio jest dobrze i boję się że powiedzeniem prawdy bym wszystko popsuła. Nie dość że nie było łóżek dość i musiałam spać koło jakiegoś gościa na karimacie to jeszcze to spotkanie uważasz że powinnam dla szczerości ryzykować że ze mną zerwie ?
Uważam , że w związku nie powinno być żądnych tajemnic .
Ale każdy postępuje jak chce .
Ja np. byłam ostatnio na imprezie bez TŻ , ponieważ była opcja , że tylko osoby z klasy mają być i postanowiłam , że wrócę do domu nie będę tam nocować , Tż powiedział , że jak chce to mogę nocować i pić ... Ale wiem , że nie miał nic przeciwko , lecz podświadomie się martwił o mnie .
Moja opcja ? Wracałam w nocy coś koło 15km samochodem
I opowiedziałam wszystko co było .
Tak samo jak czekałam za TŻ i poszłam z kolegą na piwo , powiedziałam i TŻ po mnie przyjechał .
W związku nie powinno być ŻADNYCH tajemnic !
na tym związek polega , ze powinno się mieć do siebie zaufanie .
Stary 2010-04-30, 14:27   #1769
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie czemu miałby zrywać tylko dlatego, że spotykasz się z kumplem?
Stary 2010-04-30, 14:29   #1770
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Mmm wygląda baaardzo smakowicie.

Na pewno Cię przyjmą.
No mam taką cichą nadzieje .... bardzo bym chciała .
A w końcu zrobię szynkę z śliwkami i pieczonymi ziemniaczkami
Oraz Torttttt!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Pytanie czemu miałby zrywać tylko dlatego, że spotykasz się z kumplem?
Dokładnie .
Szybszy powód może być taki , że to ukrywasz przed nim ....
Ponieważ nie ukrywa się takich spotkań z byle powodów chociaż ja bym tak pomyślała ....

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości