Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 17:43   #541
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
bajka ale zaszalałaś z zakupami, super, a termometr mam taki sam tylko, że ja w zwykłym sklepie dałam za niego 90zł.
A propo termometrów to gdzieś wyczytałam, że temperatura mierzona w uchu, na czole pod pachą czy w pupie wychodzi inna i niby od tej z ucha i pupy powinno się odjąć 0,5C i wychodzi prawidłowa. Bawię się termometrami i rzeczywiście jak zmierzyłam temperaturę pod pachą i na czole to wyszło mi 36,8C, a w uchu 37,3C. Wiecie coś o tym?
tez to zauwazylam jak dzisiaj bawilam sie tym termometrem hehe, na czole 36,6 a w uchu 37,2 ale pisali o tym w instrukcji cos tam

ja juz dojechalam, masakra jakas!! ruch taki na drogach ze glowa mala, droga ktora zajmuje mi 1,5 h dzisiaj zajela mi prawie 3! do tego kot to myslalam ze wyjdzie z siebie tak miauczala jakby ja conajmniej ze skory obdzierali no ale nie lubi jezdzic w transporterze

no i zaraz ide do sklepu bo skladniki na szyszki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 17:49   #542
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

anoxa ja nie raz pół dnia na prawym leże m.in teraz przy kompie , wygodniej mi niż na lewym ...
a mąż o dziwo nawet na chodzie obecnie jest w pracy
z tym serduszkiem dobre
żabka bo ty z chłodnego klimatu i tu masz tropiki
ola chyba niepotrzebnie dodałam troszke mleka bo bałam się ze czekolada się przypali i za gesta bedzie no i chyba ciut rzadkie wyszło bo jest juz jakis czas w lodowce i troszke czekolady spłyneło na dół nie jest najgorzej ale nie sa takie twarde...niepotrzebnie to mleko dodałam ale zrobiłam tylko z jednej czekolady i 25 dkg ryżu więc próbę drugą mogę jeszcze poczynić nic poczekam jeszcze, wyszło mi 7 szyszek

wiatr sie zerwał i czuje zapach deszczu a tu sucho

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ale sie wystraszylam dziewczyny przed chwila.... myslalam ze mam kleszcza w nodze ale to naszczescie tylko wagier byl cos mnie zaswedzialo podrapalam i czuje ze cos mam ale maz orzyjechal obejrzal i okazalo sie ze to tylko wagier

psiakowi ucho przemylam i teraz grzecznie lezy musi go to bolec
dobrze ze to nic takiego

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
a co do tej macicy na zewnątrz To moja siostra miała ostatnio zakładaną spiralę i też jej macicę gin wyciągał A ona sobie oglądała, bo to na żywca było Mówiła, że ból był wielki.
!

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 17:49   #543
aniaa22
Zakorzenienie

nie ma auta ja juz nie mam sily. mam dosc wszystkiego
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 17:51   #544
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię.
Stary 2010-04-30, 17:54   #545
papeteria
Zakorzenienie

Ja już się smaruje 5 miesiecy ale oliwką i też zero rozstępów ale mnie gin ostatnio pocieszył bo mówił, że jego żona też była szczęśliwa do samego porodu zero rozstępów, smarowanie etc... a na sali porodowej po porodzie już skóra jej tak poszczelała , że jak zebra w paski
mówi jak ktoś ma mieć rozstępy , jest podatny to choćby nie wiadomo co robił i tak będzie miał
ania

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
....szykowanie mięska na grilla (będe miała karkówke, boczek, żeberka, białą kiełbaskę cienką), robię tatziki i masło z ziolami prowansalskimi...
ola zrobie coś w twoim stylu ......

Stary 2010-04-30, 17:59   #546
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
t
ja dziś mam mało czasu, musze mieszkanie ogarnąć, obiad, zakupy, szykowanie mięska na grilla (będe miała karkówke, boczek, żeberka, białą kiełbaskę cienką), robię tatziki i masło z ziolami prowansalskimi...
jeszcze latam z psem i jestem wykończona
Ja grilla robię w niedzielę Mam to co Ty oprócz masła i jeszcze skrzydełka będą, zwykła kiełba, kaszanka i sałatka grecka
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 18:43   #547
Xawmeli
Rozeznanie

byłam na wizycie dziś.......super alles gutes,mała 740 wagi iii dupkom odwrócona spoglądała na nas....szyjka długa,droga zamknięta
a teraz wierci się jak szalona eh piję wodę litrami,takie pragnienie mam....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 18:48   #548
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
byłam na wizycie dziś.......super alles gutes,mała 740 wagi iii dupkom odwrócona spoglądała na nas....szyjka długa,droga zamknięta
Nie martw się- w nocy wszystko wysikasz
Stary 2010-04-30, 19:06   #549
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
a to powodzie tak się sika?? ehehe.....dokładnie masakra będzie jak co noc wstawanie sikanie,wstawanie sikanie.....masz ten lakier paznokciowy??
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:11   #550
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Alguien kupilam w Polsce ta Mustele ,ktora polecalas ,jest swietna ,super cialo jest po niej ,Vichy sie nie umywa do tego kremu! Jak M. pojedzie do Polski to kupi mi jeszcze z 2.
Mi kolezanka dala Mustelle bo jej sie cos pomylilo, zle przeczytala i myslala, ze to n celulitis i smaruje sie rano Vichy a na noc Mustella. Z obu zadowolona jestem, ale plusem Mustelli jest zapach ladny a po Vichy mam bardziej elastyczna skore(taka sie przynajmniej wydaje)

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Biedulko, pozyczacie od taty?

My jutro tez na grilla, ja przygotowywuje tylko kielbase i kaszanke bo kurcze miesa z grilla nie mozna podobno bo nie jest poddane dosc wysokiej obrobce termicznej i nie jest zalecane :/ Pocieszeniem jest fakt, ze robie cukinie z grilla i pieczarki faszerowane smazonym boczkiem i cebulka z parmezanem i bruchette.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:12   #551
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
a to powodzie tak się sika?? ehehe.....dokładnie masakra będzie jak co noc wstawanie sikanie,wstawanie sikanie.....masz ten lakier paznokciowy??
Nie mam
Koleżanka mi ostatnio pokazała swój i się zakochałam ale nigdzie go nie umiem znaleźć I kużelanka sprawdzała w tym rossmanie, w którym kupiła i też już nie było.
To był dokładnie Lovely nr 295.
Stary 2010-04-30, 19:27   #552
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
My jutro tez na grilla, ja przygotowywuje tylko kielbase i kaszanke bo kurcze miesa z grilla nie mozna podobno bo nie jest poddane dosc wysokiej obrobce termicznej i nie jest zalecane :/ Pocieszeniem jest fakt, ze robie cukinie z grilla i pieczarki faszerowane smazonym boczkiem i cebulka z parmezanem i bruchette.

Stary 2010-04-30, 19:37   #553
anoxa
Zakorzenienie

a my czekamy wlasnie na rodzinke na grilla wszystko gotowe mamy salatke grecka surowke z pekinskiej z sosem ziolowym knorra uwielbiam je pomidory z mocarella i sosikiem sos czosnkowy maselko ziolowo czosnkowe oliwki zielone rzodkiewke ze szczypiorkiem i smietana kaszanke zwykla i nadziewana jablkiem z cebulka kielbaske bydgoska super na grilla skrzydelka karkowke i szczupaka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:42   #554
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja nie chcę krakać, ale mi to wygląda na świnkę! Mierzyłaś temperaturę?
Tempki nie mam, nawet jak bylam teraz chora i antybiotyk bralam to nie mialam goraczki...

Zrobila mi babka ósemke. Pukała po zębach, żaden nie bolał. Wszystkie wygladaly dobrze, nawet te poplombowane. Tylko ósemka miala dosc duza prochnice. I wyszlo ze tak-wyczyscila, dala lekarstwo, jezeli do 2 tyg nie bedzie bolec to da mi plombe. Jezeli by bolalo to od razu we wtorek dzownic. I wtedy osemka do wyrwania, bo ósemek w gruncie rzeczy sie nie leczy, a tym bardziej kanalowo.
Wiec teraz tylko z nadzieja ze nie bedzie juz bolalo..

Teraz tak srednio cos za kłuje, cos zaboli, dziasla obolale. Ale pewnie noc bedzie najwazniejsza bo wtedy najgorzej bywa.

Nocne apapy nie dzialaly, a jak dzis wzielam znow przed 12 (bo wytrzymac nie umialam) to pomogl.. Ciekawa spraw..
No ale mam juz dosc tych wszystkich tabletek :/
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:42   #555
anoxa
Zakorzenienie

aniaaa wspolczuje z tym autkiem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:47   #556
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
tak w triumphie sa do kamrienia na pewno

wloski sliczne, ja bym sie na bląd nie odwazyla do moich ciemnych tylko jakis filet czy co ale tokwestia gustu i nie wiem czego...karnacji??ci jest slicznie

a gdzie kupujesz te okienka??jak ja je kocham.!!!!!!!!!
mnie tez ale glupio pytac :P
Okienka u nas w sklepie las najczesciej. Czasem biore z 2 paczki..
Ale na jakis czas sie z nich wyleczylam . Wczoraj je jadlam jadlam i potem zaczely te zeby szarpac.. Nie wiem czy zęby od tego, ale mialam cale dziąsla napuchniete poranione... :/ chyba od gryzienia..

A te biustonosze serio w triumhie? moze an necie bedzie.. lukne.

No wiesz laseczka ja tez nie mialam zamiaru dawac blond. One mialy byc prawie nie zauwazalne. Bardziej takie blaski pod słońcem, mienic sie jak własne naturalne refleksy/pasemka.. Sama natura, a wyszlo co wyszlo..

Ciekawa jestem czy mężuś wogole jakies zdanie na ten temat wypowie.. Cięzko nam rozmawiac.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
o rany ale z niego przeagent kocia kupa fujjjj, myślę że nic mu nie będzie koleżanki syn wygrzebał kiedyś z ziemi jeszcze śpiącego żuczka i zanim się zorientowała to on go do połowy już wszamał
Stary 2010-04-30, 19:47   #557
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
a my czekamy wlasnie na rodzinke na grilla wszystko gotowe mamy salatke grecka surowke z pekinskiej z sosem ziolowym knorra uwielbiam je pomidory z mocarella i sosikiem sos czosnkowy maselko ziolowo czosnkowe oliwki zielone rzodkiewke ze szczypiorkiem i smietana kaszanke zwykla i nadziewana jablkiem z cebulka kielbaske bydgoska super na grilla skrzydelka karkowke i szczupaka
o rany ile jedzonka yyyyy to ja poproszę pomidory z mozzarellą, kaszankę zwykłą, oliwki, skrzydełka i sałatkę grecką

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:47   #558
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria też tak słyszałam o rozstępach, że jak ktoś ma predyspozycje to i smarowanie nie pomoże, ale ja smaruję i się łudzę, wolę to niż później sobie mówić, że nic nie zrobiłam. A możesz zrobić fotkę tej oliwki, bo ja smaruję kremem,ale tylko raz dziennie bo drogi jest i mi szkoda częściej, a ta wasza oliwka jest tańsza.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:54   #559
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Można ja brałam ostatnio na ból głowy a jak byłam przeziębiona to moja ginekolog powiedziała że na gorączkę mogę brać 3x1 paracetamolu 500 więc spoko.
O dobrze wiedziec jaka dawka.. ja juz sie zastanawialam czy 2 apapy na raz nie łyknąć by pomogł.. ale tego to nie wiem czy mozna

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
idealne jakis czas temu mialam podobnie wykonane pasemka, nie szlam poprawiac/inna rzecz, ze nie zaplacilam...bo tez mialy byc refleksy/Poczekalam tylko 2 miesiace i zmienialam fryzjera, efekt taki, ze jestem juz prawie blondynka + pasemka sie wyrownaly i wygladaja b.ladnie.
Pokaz
Stary 2010-04-30, 19:55   #560
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola chyba niepotrzebnie dodałam troszke mleka bo bałam się ze czekolada się przypali i za gesta bedzie no i chyba ciut rzadkie wyszło bo jest juz jakis czas w lodowce i troszke czekolady spłyneło na dół nie jest najgorzej ale nie sa takie twarde...niepotrzebnie to mleko dodałam ale zrobiłam tylko z jednej czekolady i 25 dkg ryżu więc próbę drugą mogę jeszcze poczynić nic poczekam jeszcze, wyszło mi 7 szyszek
bo trzeba było pogotować tą czekoladę z mlekiem, nawet jak już była roztopiona tak aby woda wyparowała i został gęstrzy kleik ale smaczek na pewno będzie a następnym razem będziesz mądrzejsza

Cytat:
Ja już się smaruje 5 miesiecy ale oliwką i też zero rozstępów ale mnie gin ostatnio pocieszył bo mówił, że jego żona też była szczęśliwa do samego porodu zero rozstępów, smarowanie etc... a na sali porodowej po porodzie już skóra jej tak poszczelała , że jak zebra w paski
mówi jak ktoś ma mieć rozstępy , jest podatny to choćby nie wiadomo co robił i tak będzie miał
ania

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

ola zrobie coś w twoim stylu ......
ja niewinna jestem a Wy jak mi tak piszecie, to dobrze? a masz odwdzięczyłam sie dziś
co do rozstępów, to też slyszałam, że mogą się pojawić po porodzie jak skóra będzie się ściągala... na razie też nic nie mam...

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja grilla robię w niedzielę Mam to co Ty oprócz masła i jeszcze skrzydełka będą, zwykła kiełba, kaszanka i sałatka grecka
salatkę też robię ale nie grecką tylko zwykła sałata karbowana, pomidorek, ogórek...
no i też chciałam skrzydełka ale już nie było

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Tempki nie mam, nawet jak bylam teraz chora i antybiotyk bralam to nie mialam goraczki...

Zrobila mi babka ósemke. Pukała po zębach, żaden nie bolał. Wszystkie wygladaly dobrze, nawet te poplombowane. Tylko ósemka miala dosc duza prochnice. I wyszlo ze tak-wyczyscila, dala lekarstwo, jezeli do 2 tyg nie bedzie bolec to da mi plombe. Jezeli by bolalo to od razu we wtorek dzownic. I wtedy osemka do wyrwania, bo ósemek w gruncie rzeczy sie nie leczy, a tym bardziej kanalowo.
Wiec teraz tylko z nadzieja ze nie bedzie juz bolalo..

Teraz tak srednio cos za kłuje, cos zaboli, dziasla obolale. Ale pewnie noc bedzie najwazniejsza bo wtedy najgorzej bywa.

Nocne apapy nie dzialaly, a jak dzis wzielam znow przed 12 (bo wytrzymac nie umialam) to pomogl.. Ciekawa spraw..
No ale mam juz dosc tych wszystkich tabletek :/
współczuję, bo ból zęba to nic przyjemnego...

Ja sie dziś zestresowałam, bo mały nie kopał cały dzień, potem brzuch mi się zrobił twardy i najadlam się strachu - wzięłam 2 nospy, magnez i się położyłam... po 15min kopnął mnie dwa razy teraz też popukuje, więc chyba nie jest źle. Zaliczyłam kibelek, poleżałam i brzuch zmiękł
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:00   #561
idealnecialo
Zadomowienie

Jestem zmęczona. Chyba przez te niewyspanie mam zły humor..
Nawet mam dzis nerwa na tesciow(tescia w szczegolnosci) ale bardziej tak ogolnie. Nie za cos konkretnego. Ale np dzis mnie denerwują wiejskie brzydkie slowa ktore są naturalne tutaj. Np dupa, kupa, kibel, spieprzał, wpieprzyć i inne czasem gorsze.... Dzis bym najchetniej sie gdzies zaszyła..

W nocy- pewnie 2-3 mezus przyjezdza, ale co z tego gdy ja bede padnieta.. a w niedziele wieczor pewnie znow wyjazd. Ehh..

Mała patrzy na bajke z dvd. Jakos musze przebimbać do 21, to ją połoze, chocby nie zasnela.. ale bede mogla sie zamknac w pokoju..

Potem jak zasnie trzeba sie oporzadzic. Okąpusiać (oby włochaty kompan nie wyszedl w trakcie prysznica z dziurki ściekowej.. ) wlosy umyc, a na wiecej sil nie bede miala, szczegolnie po uspaniu małej.
Wiec dzis pewnie nie bede zbyt skora do figlowania o 3 w nocy :/. Zreszta jak zawsze...
Stary 2010-04-30, 20:01   #562
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Moje maleństwo kopie cały czas.
Aż mam całe podbrzusze obolałe. Nie wiem co ono tam wyczynia. Wieczorem jak się kładę to czuję jakbym w brzuchu miała jeden wielki siniak i ktoś by na niego naciskał.
Stary 2010-04-30, 20:01   #563
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
dzidziadziumdzia powodzenia w szukaniu wozka! My juz praktycznie wszystko mamy ,a ciuszki dla malego to nawet do 2 latek . Jak M. wyjedzie to sfotografuje wam wszystko i zobaczycie moja kolekcje ,bo teraz dziwnie sie na mnie patrzy jak co chwile segreguje i przekladam wszystko. Dzis tez dokupilam kilka rzeczy
A co do tych skurczy.. to masz racje ,te moje poranne bole to rzeczywiscie zakwasy
Będzie TAKO JUMPER X .

Cytat:
psiakowi ucho przemylam i teraz grzecznie lezy musi go to bolec
Bo piesie mają dużo czulsze ucho- bo słyszą całą powierzchnią bidule...

Cytat:
<hahaha>

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Włóż mięso w folię aluminiową . Dłużej potrzymasz na ogniu bez spalania, a i temperatura wyższa .
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Wiesz co...znajomy cierpiał chyba 3 tygodnie nie śpiąc z bólu...
Po czym okazało się, że zaraz nad korzeniem zebrała mu się ropa i jak mu rozwiercili, ropa zeszła, to prawie odleciał z ulgi...

Wózek wybrany

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:04   #564
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Będzie TAKO JUMPER X .
To tak jak u mnie. Prawda, że jest faaaajny?
Stary 2010-04-30, 20:08   #565
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez sie podoba ale na nowy po prostu mnie nie stac , poluje na używany do 600,- ale ciężko będzie x lander też mi się podoba

Stary 2010-04-30, 20:13   #566
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
mnie tez sie podoba ale na nowy po prostu mnie nie stac , poluje na używany do 600,- ale ciężko będzie x lander też mi się podoba
To życzę Ci żeby się udało znaleźć taki jaki będzie się Wam podobał.
Ja nie mam sił szukać używanego, jeździć, oglądać.
Poza tym rodzice zdeklarowali się, że dadzą pieniądze na nowy i mam nadzieję, że tak będzie.
Stary 2010-04-30, 20:14   #567
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
bo trzeba było pogotować tą czekoladę z mlekiem, nawet jak już była roztopiona tak aby woda wyparowała i został gęstrzy kleik ale smaczek na pewno będzie a następnym razem będziesz mądrzejsza

Ja sie dziś zestresowałam, bo mały nie kopał cały dzień, potem brzuch mi się zrobił twardy i najadlam się strachu - wzięłam 2 nospy, magnez i się położyłam... po 15min kopnął mnie dwa razy teraz też popukuje, więc chyba nie jest źle. Zaliczyłam kibelek, poleżałam i brzuch zmiękł
ola nawet wyszły, uformowałam je jeszcze troszke pół godziny po włożeniu i znów sa w lodówce ale na przyszłość bede wiedziała
ja odkąd mały jest odwrócony latam do kibela raz dziennie a wczesniej raz na trzy dni po odbycie mnie kopie chyba

Stary 2010-04-30, 20:15   #568
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Był już wcześniej wśród naszych opcji, ale pierwszy raz go dotknęłam. Żaden mu do pięt nie dorósł .
Jest super .
Papeteria, nas też nie byłoby stać, ale dziadkowie się dołożą...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:15   #569
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
To życzę Ci żeby się udało znaleźć taki jaki będzie się Wam podobał.
Ja nie mam sił szukać używanego, jeździć, oglądać.
Poza tym rodzice zdeklarowali się, że dadzą pieniądze na nowy i mam nadzieję, że tak będzie.
no to git ze masz taka mozliwosc
ja szukam w okolicach slaska wiec jak np u mnie w miescie mi sie trafi ( nie ograniczam sie do tych dwoch modeli ) fajny i okazyjnie to by bylo super

Stary 2010-04-30, 20:16   #570
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ola nawet wyszły, uformowałam je jeszcze troszke pół godziny po włożeniu i znów sa w lodówce ale na przyszłość bede wiedziała
ja odkąd mały jest odwrócony latam do kibela raz dziennie a wczesniej raz na trzy dni po odbycie mnie kopie chyba
Podoba mi się to stwierdzenie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości