|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
ale pisali o tym w instrukcji cos tam ![]() ja juz dojechalam, masakra jakas!! ruch taki na drogach ze glowa mala, droga ktora zajmuje mi 1,5 h dzisiaj zajela mi prawie 3! do tego kot to myslalam ze wyjdzie z siebie tak miauczala jakby ja conajmniej ze skory obdzierali no ale nie lubi jezdzic w transporterze ![]() no i zaraz ide do sklepu bo skladniki na szyszki
|
|
|
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
anoxa ja nie raz pół dnia na prawym leże m.in teraz przy kompie , wygodniej mi niż na lewym ...
a mąż o dziwo nawet na chodzie obecnie jest w pracy ![]() ![]() żabka bo ty z chłodnego klimatu i tu masz tropiki ![]() ola chyba niepotrzebnie dodałam troszke mleka bo bałam się ze czekolada się przypali i za gesta bedzie no i chyba ciut rzadkie wyszło bo jest juz jakis czas w lodowce i troszke czekolady spłyneło na dół nie jest najgorzej ale nie sa takie twarde...niepotrzebnie to mleko dodałam ale zrobiłam tylko z jednej czekolady i 25 dkg ryżu więc próbę drugą mogę jeszcze poczynić nic poczekam jeszcze, wyszło mi 7 szyszekwiatr sie zerwał i czuje zapach deszczu a tu sucho ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma auta
ja juz nie mam sily. mam dosc wszystkiego
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się smaruje 5 miesiecy ale oliwką i też zero rozstępów ale mnie gin ostatnio pocieszył
bo mówił, że jego żona też była szczęśliwa do samego porodu zero rozstępów, smarowanie etc... a na sali porodowej po porodzie już skóra jej tak poszczelała , że jak zebra w paski ![]() mówi jak ktoś ma mieć rozstępy , jest podatny to choćby nie wiadomo co robił i tak będzie miał ![]() ania ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to co Ty oprócz masła i jeszcze skrzydełka będą, zwykła kiełba, kaszanka i sałatka grecka
|
|
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
byłam na wizycie dziś.......super alles gutes,mała 740 wagi iii dupkom odwrócona spoglądała na nas....szyjka długa,droga zamknięta
a teraz wierci się jak szalona eh piję wodę litrami,takie pragnienie mam.... |
|
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
a to powodzie tak się sika?? ehehe.....dokładnie masakra będzie jak co noc wstawanie sikanie,wstawanie sikanie.....masz ten lakier paznokciowy??
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i smaruje sie rano Vichy a na noc Mustella. Z obu zadowolona jestem, ale plusem Mustelli jest zapach ladny a po Vichy mam bardziej elastyczna skore(taka sie przynajmniej wydaje)Biedulko, pozyczacie od taty? My jutro tez na grilla, ja przygotowywuje tylko kielbase i kaszanke bo kurcze miesa z grilla nie mozna podobno bo nie jest poddane dosc wysokiej obrobce termicznej i nie jest zalecane :/ Pocieszeniem jest fakt, ze robie cukinie z grilla i pieczarki faszerowane smazonym boczkiem i cebulka z parmezanem i bruchette. |
|
|
|
|
#551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koleżanka mi ostatnio pokazała swój i się zakochałam ale nigdzie go nie umiem znaleźć I kużelanka sprawdzała w tym rossmanie, w którym kupiła i też już nie było.To był dokładnie Lovely nr 295.
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
a my czekamy wlasnie na rodzinke na grilla wszystko gotowe mamy salatke grecka surowke z pekinskiej z sosem ziolowym knorra uwielbiam je pomidory z mocarella i sosikiem sos czosnkowy maselko ziolowo czosnkowe oliwki zielone rzodkiewke ze szczypiorkiem i smietana kaszanke zwykla i nadziewana jablkiem z cebulka kielbaske bydgoska super na grilla skrzydelka karkowke i szczupaka
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobila mi babka ósemke. Pukała po zębach, żaden nie bolał. Wszystkie wygladaly dobrze, nawet te poplombowane. Tylko ósemka miala dosc duza prochnice. I wyszlo ze tak-wyczyscila, dala lekarstwo, jezeli do 2 tyg nie bedzie bolec to da mi plombe. Jezeli by bolalo to od razu we wtorek dzownic. I wtedy osemka do wyrwania, bo ósemek w gruncie rzeczy sie nie leczy, a tym bardziej kanalowo. Wiec teraz tylko z nadzieja ze nie bedzie juz bolalo.. Teraz tak srednio cos za kłuje, cos zaboli, dziasla obolale. Ale pewnie noc bedzie najwazniejsza bo wtedy najgorzej bywa. Nocne apapy nie dzialaly, a jak dzis wzielam znow przed 12 (bo wytrzymac nie umialam) to pomogl.. Ciekawa spraw.. No ale mam juz dosc tych wszystkich tabletek :/ |
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
aniaaa wspolczuje z tym autkiem
|
#556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czasem biore z 2 paczki..Ale na jakis czas sie z nich wyleczylam . Wczoraj je jadlam jadlam i potem zaczely te zeby szarpac.. Nie wiem czy zęby od tego, ale mialam cale dziąsla napuchniete poranione... :/ chyba od gryzienia..A te biustonosze serio w triumhie? moze an necie bedzie.. lukne. No wiesz laseczka ja tez nie mialam zamiaru dawac blond . One mialy byc prawie nie zauwazalne. Bardziej takie blaski pod słońcem, mienic sie jak własne naturalne refleksy/pasemka.. Sama natura, a wyszlo co wyszlo..Ciekawa jestem czy mężuś wogole jakies zdanie na ten temat wypowie.. Cięzko nam rozmawiac. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yyyyy to ja poproszę pomidory z mozzarellą, kaszankę zwykłą, oliwki, skrzydełka i sałatkę grecką
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
papeteria też tak słyszałam o rozstępach, że jak ktoś ma predyspozycje to i smarowanie nie pomoże, ale ja smaruję i się łudzę, wolę to niż później sobie mówić, że nic nie zrobiłam. A możesz zrobić fotkę tej oliwki, bo ja smaruję kremem,ale tylko raz dziennie bo drogi jest i mi szkoda częściej, a ta wasza oliwka jest tańsza.
|
|
|
|
#559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#560 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale smaczek na pewno będzie a następnym razem będziesz mądrzejsza ![]() Cytat:
a Wy jak mi tak piszecie, to dobrze? a masz odwdzięczyłam sie dziś ![]() co do rozstępów, to też slyszałam, że mogą się pojawić po porodzie jak skóra będzie się ściągala... na razie też nic nie mam... Cytat:
no i też chciałam skrzydełka ale już nie było Cytat:
Ja sie dziś zestresowałam, bo mały nie kopał cały dzień, potem brzuch mi się zrobił twardy i najadlam się strachu - wzięłam 2 nospy, magnez i się położyłam... po 15min kopnął mnie dwa razy teraz też popukuje, więc chyba nie jest źle. Zaliczyłam kibelek, poleżałam i brzuch zmiękł |
||||
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zmęczona. Chyba przez te niewyspanie mam zły humor..
![]() Nawet mam dzis nerwa na tesciow(tescia w szczegolnosci) ale bardziej tak ogolnie. Nie za cos konkretnego. Ale np dzis mnie denerwują wiejskie brzydkie slowa ktore są naturalne tutaj. Np dupa, kupa, kibel, spieprzał, wpieprzyć i inne czasem gorsze.... Dzis bym najchetniej sie gdzies zaszyła.. ![]() W nocy- pewnie 2-3 mezus przyjezdza, ale co z tego gdy ja bede padnieta.. a w niedziele wieczor pewnie znow wyjazd. Ehh.. Mała patrzy na bajke z dvd. Jakos musze przebimbać do 21, to ją połoze, chocby nie zasnela.. ale bede mogla sie zamknac w pokoju.. Potem jak zasnie trzeba sie oporzadzic. Okąpusiać (oby włochaty kompan nie wyszedl w trakcie prysznica z dziurki ściekowej.. ) wlosy umyc, a na wiecej sil nie bede miala, szczegolnie po uspaniu małej. Wiec dzis pewnie nie bede zbyt skora do figlowania o 3 w nocy :/. Zreszta jak zawsze... |
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje maleństwo kopie cały czas.
Aż mam całe podbrzusze obolałe. Nie wiem co ono tam wyczynia. Wieczorem jak się kładę to czuję jakbym w brzuchu miała jeden wielki siniak i ktoś by na niego naciskał.
|
#563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Bo piesie mają dużo czulsze ucho- bo słyszą całą powierzchnią bidule... <hahaha> Cytat:
. Dłużej potrzymasz na ogniu bez spalania, a i temperatura wyższa .Cytat:
Po czym okazało się, że zaraz nad korzeniem zebrała mu się ropa i jak mu rozwiercili, ropa zeszła, to prawie odleciał z ulgi... Wózek wybrany
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
To tak jak u mnie. Prawda, że jest faaaajny?
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez sie podoba ale na nowy po prostu mnie nie stac , poluje na używany do 600,- ale ciężko będzie x lander też mi się podoba
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam sił szukać używanego, jeździć, oglądać. Poza tym rodzice zdeklarowali się, że dadzą pieniądze na nowy i mam nadzieję, że tak będzie.
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja odkąd mały jest odwrócony latam do kibela raz dziennie a wczesniej raz na trzy dni po odbycie mnie kopie chyba
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Był już wcześniej wśród naszych opcji, ale pierwszy raz go dotknęłam. Żaden mu do pięt nie dorósł
.Jest super .Papeteria, nas też nie byłoby stać, ale dziadkowie się dołożą...
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szukam w okolicach slaska wiec jak np u mnie w miescie mi sie trafi ( nie ograniczam sie do tych dwoch modeli ) fajny i okazyjnie to by bylo super |
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

, super, a termometr mam taki sam tylko, że ja w zwykłym sklepie dałam za niego 90zł.

ja juz nie mam sily. mam dosc wszystkiego 
bo mówił, że jego żona też była szczęśliwa do samego porodu zero rozstępów, smarowanie etc... a na sali porodowej po porodzie już skóra jej tak poszczelała , że jak zebra w paski 

yyyyy to ja poproszę pomidory z mozzarellą, kaszankę zwykłą, oliwki, skrzydełka i sałatkę grecką![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
po odbycie mnie kopie chyba