Biedronka - produkty godne polecenia - cz. IV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 16:13   #4711
kokarda87
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. IV

[QUOTE=INA1;18928386]A co sądzicie o pieczywie z biedronki? Ja uważam, ze jest całkiem niezły

Uwielbiam te bułeczki z ziarnami na górze i chlebek graham "polskie zboża" chyba pisze na opakowaniu- mniamm:0

pieczywo jak dla mnie tragiczne
kokarda87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 16:33   #4712
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja jednak kupuję pepsi albo coca colę. Przepłacam, wiem ale według mnie biedronkowa się nie równa z markowymi akurat w tym przypadku uwazam, że co marka to marka
Ja lubię biedronkową, choć różni się od zwykłej. Oczywiście mówię o Oryginal, a nie Tęczy
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 16:41   #4713
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam pół paczki ciasteczek Kruszynki... pyszne są.
Nawet bym się pokusiła o stwierdzenie, ze lepsze od piegusków
Kuleczki czegoladowe do mleka też są niezłe i soki w szklanych butelkach a'la Kubuś (choć dla niektórych mogą być troszkę za słodkie).
Kruszynki mm uwielbiam... A Pycholandie to jak dla mnie faktycznie sam cukier. Dużo lepsze są Pysie bez cukru.

Jestem na weekendzie w domu i testuje nowe produkty, o których mówilyście (miejscowa B. jest nieźle zaopatrzona).
I tak: pizza z nadzieniem bolońskim wcale mi nie smakowała, dziwią mnie Wasze zachwyty. Byłam bardzo zawiedziona.
Podobnie orzeszki w skorupce - bez porównania gorsze niż Nic Nac's.
Chipsy Pancho tortilla też bez rewelacji.
A już zwłaszcza nie lubie chipsów Top Chips, które są hitem na wątku. Nieraz próbowałam różnych smaków, limitowanek i zwykłych - po zjedzeniu kilku robi mi się niedobrze, są okropne. Jedynie te w tubach o smaku slonecznych pomidorków były w porządku.
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 17:26   #4714
Galilea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ja sie zajmuje kosmetyka i na chemii kosmetycznej rozpatrywalismy sklady(na razie 1 raz) to moge juz stwierdzic ze widze konserwanty(wszys tko co ma koncowke paraben to w kosmetyce i nie tylko konserwanty) po 2 rumianek wlasie w skladzie czyli dzialanie lagodzace,alantoina -dzialanie nawilzajace,kwas mlekowy- tez lagodzi podraznienia i dobrze dziala przy infekcjach -zakwasza srodowisko a z odczynem kwasnym zapobiega sie wlasnie infekcjom i widzie jeszcze srodki zapachowe (perfum) i wode(hydro..)oraz gliceryne ktora zatrzymuje wode w naskórku.
To tyle co na razie wiem bo to poczatki rozpoznawania składow
Jeżeli mogę coś powiedzieć, to ilona, jak masz "hydro" to to nie oznacza wody. Woda to"aqua"w składzie. A to co tam piszesz: "hydrogenated castor oil" to uwodorniony olej rycynowy - składnik zmiękczający i emulgujący
Co do parabenów to zobacz, na jakim miejscu listy składników się znajdują. Im dalej, tym mniej. Wyżej -więcej.
Galilea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:02   #4715
mehja
Zakorzenienie

Dziś pojawiły się u mnie chipsy o smaku kiełbaskowym ale po wszystkich negatywnych opiniach wziełam ostatecznie kebabowe i super są

Szukałam w lodówkach brokułów mrożonych ale nie było, w ogóle zadnych takich warzyw nie było. Wydawało mi się, że Biedronka ma w ofercie brokuły i szpinak czy nie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:17   #4716
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dziś pojawiły się u mnie chipsy o smaku kiełbaskowym ale po wszystkich negatywnych opiniach wziełam ostatecznie kebabowe i super są
Szukałam w lodówkach brokułów mrożonych ale nie było, w ogóle zadnych takich warzyw nie było. Wydawało mi się, że Biedronka ma w ofercie brokuły i szpinak czy nie
A może akurat by Ci kielbaskowe posmakowały
Co do brokułów i szpinaku z mrożonek to ma to Biedronka w ofercie ale w sezonie jesienno - zimowym , na wiosne - lato znikają.To cos podobnie jak np. z kawami mrozonymi, zimą nie bylo , teraz juz sie pojawily.

Edytowane przez 201608080935
Czas edycji: 2010-04-30 o 19:27
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:18   #4717
bzyczka1
Zakorzenienie

Mehja szpinak i brokuł mrożony jest tylko w zimie na wiosnę go wycofują.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:27   #4718
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Też ostatnio nie widziałam mrożonego szpinaku - ale na warzywach był świeży - boski .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:36   #4719
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Byłam dziś po orzeszki w cieście, niestety pozostała po nich tylko cena Kupiłam tę kawę mrożoną co zachwalacie, ale jeszcze nie piłam Jadłam też rożka orzechowego, ale był już tak roztopiony i miękki, że zero przyjemności w jedzeniu... co nie zmienia faktu, że jak na rożka za 0,99 dobry i małokaloryczny

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:37   #4720
inuska84
Raczkowanie

My dzisiaj z Mężem byliśmy na zakupach w biedronce. Kolejki masakryczne :/
Nie było już tego "szybkiego " makaronu, oliwy czosnkowej i z bazylią, gorących kubków czosnkowych itd.
Zakupy i tak zrobione, ale tylko pesto (zielone), oliwa cytrynowa i standardy: orzeszki, nabiał (jogurty), owoce ( w tym melon ), ręczniki papierowe, pstrąg (mniam, krewetki (pyszne po prostu, świeżutkie, no palce lizać ) itd.
Co do pieczywa... uwielbiam te bułki posypywane ziarnami, są boskie
W tych zwykłych warzywach na patelnie niestety jest cebula, fuj.
Aaaaaaaaa uwielbiam szampana biedronkowego Piłam te z górnej półki za kilkadziesiąt złotych... i biedronkowy w smaku zdecydowanie wygrywa

Aha z czym Wy te pesto jecie? macie jakieś fajne przepisy? Bo planuję zrobić po prostu z makaronem...
Aha kupiłam dzisiaj po raz pierwszy suszone pomidory i taki mam plan na jutro na obiad: ugotować makaron, potem na patelnię z suszonymi pomidorami, mozarella z bazylią i grzybami mun.. Hmmm ciekawe co z tego wyjdzie :P

Edytowane przez inuska84
Czas edycji: 2010-04-30 o 19:40
inuska84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:44   #4721
Ketamina
Wtajemniczenie

Hmm.. ja się zaraz wybieram na małe zakupy - ciekawe o której wrócę
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:49   #4722
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Nie polecam soku pomidorowego Tomi . Piję dziś po raz pierwszy i pewnie ostatni - dużo lepszy i w podobnej cenie jest sok z Lidla.

Stary 2010-04-30, 19:55   #4723
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galilea Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę coś powiedzieć, to ilona, jak masz "hydro" to to nie oznacza wody. Woda to"aqua"w składzie. A to co tam piszesz: "hydrogenated castor oil" to uwodorniony olej rycynowy - składnik zmiękczający i emulgujący
Co do parabenów to zobacz, na jakim miejscu listy składników się znajdują. Im dalej, tym mniej. Wyżej -więcej.
No ok zgadzam sie.
Wiem ze na koncu skladu to najmniej wazne ale to mi sie 1 rzucilo w oczy.
Nie jestem jeszcze mistrzem jesli chodzi o czytanie skladow -dopiero to zaczynam na chemii-jeszcze duzo nauki przede mna

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:59   #4724
inuska84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
Hmm.. ja się zaraz wybieram na małe zakupy - ciekawe o której wrócę
Powodzenia

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Nie polecam soku pomidorowego Tomi . Piję dziś po raz pierwszy i pewnie ostatni - dużo lepszy i w podobnej cenie jest sok z Lidla.
Bo pewnie jest z przecieru pomidorowego...
Ja jak kupuję sok pomidorowy to patrzę z czego wyprodukowany jest, bo jest jednak spora różnica. Nigdy nie kupuję tego z przecieru.
inuska84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:01   #4725
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
ja już w ogóle nie piję soków z Biedronki, odkąd kupiłam bardzo niedobry warzywny sok

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:04   #4726
ola304
Przyczajenie

Zakupy w Biedronce to saaama przyjemność
Stary 2010-04-30, 20:22   #4727
Griswold
Przyczajenie

Sok warzywny też mi nie podchodzi. Dzisiaj kupiłem dip pachos o smaku serowym do nachosów. Moja ocena: Nie powala! W dodatku 3,50 za słoiczek to przesada. No, ale jak się nie spróbuje to się nie wie. Dzisiaj spore zakupy. Mama wyjeżdża na wakacje, więc trzeba było zrobić zapasy. Kupiła 3 x opakowanie michaszków firmy Mieszko - moim zdaniem dobre i w dodatku ładnie zapakowane. w sam raz na prezent.
Griswold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:23   #4728
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie on smakuje. W sumie nie mam porównania do Lidlowego, ale uważam, ze ten z biedronki jest ok.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:28   #4729
Haylee
Zakorzenienie

ktoś pisał, że niby bols 0,7 w promocji za 21 zł albo źle przeczytałam albo ktoś się pomylił - zapłaciłam 27 zł
Stary 2010-04-30, 20:36   #4730
GOśka T.
Zakorzenienie

Dzisiaj z wielką chęcią chciałąm na śniadanie zjeść rybke w sosie pomidorowy i poraz pierwszy wywaliłąm ja do kosza, były takie malutkie kuleczki jakby jakieś granulki tyci tycijak spróbowałam to mi źle w ustach było fujj wyplułąm wyrzuciłam <moze nie potrzebnie?> .. nigdy tego nei było a dziś w dwóch konserwach, możliwe ze to ikra była czy coś??

a dziś stałam 25 minut w kolejce, rozumiem ze jest weekend całkiem długi ale takich zakupów i narzekania klientów< głównie facetów> mnie zirytował. czemu to kobiety nie narzekają tak jak mają postać troche?? ach słaba płeć...

ja to codziennie kupuje litr mleka z Mlekowity ,jetsem mleczna

co do pieczywa :wydaje mi sie że to kwestia przyzwyczajenia. Patrze ze zniknał chleb razowy z rodzynkami. jest jeszcze jeden razowy"polskie zboża" to strasznie sie kruszy i w smaku taki kwaskowaty jest jakby.

no i moje drinki IZZY niebieski najlepszy dla mnie nieodłączny towarzysz wyjsc na domówki i iinne tego typu )
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:48   #4731
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_85 Pokaż wiadomość
A może akurat by Ci kielbaskowe posmakowały
Co do brokułów i szpinaku z mrożonek to ma to Biedronka w ofercie ale w sezonie jesienno - zimowym , na wiosne - lato znikają.To cos podobnie jak np. z kawami mrozonymi, zimą nie bylo , teraz juz sie pojawily.
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Mehja szpinak i brokuł mrożony jest tylko w zimie na wiosnę go wycofują.
dzięki dziewczyny
a ja obeszłam 3 razy wszystkie lodówki dookoła i mówię "on musi gdzieś tu być". Tylko powiedziałam to na głos i jakaś babeczka się dziwnie spojrzała
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:19   #4732
bloomeq
Zakorzenienie

GG do bloomeq

Cytat:
Napisane przez NataliaZBruklinu Pokaż wiadomość
jeśli chodzi Ci o tę suszarkę jonizującą do włosów, za coś koło 40zł, to ja ją mam. Jeszcze nie suszyłam nią włosów, więc nie mogę nic powiedzieć poza tym, że jest duuuża Jutro zrobię zdjęcia i wstawię
daj znać jak Ci posłuży
Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
Ostrowczanka, dzięki.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

btw, widziałam w swojej B. te żele micelarne, ale nie kupiłam na razie. leżą na dziale z kosmetykami, więc chyba weszły na stałe..
ile one kosztują?
Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Co do suszarek, to kupiłam kiedyś w B. zwykłą, bezfirmową za 15 zł, tak by mieć awaryjnie na wyjazdy. Mam też w domu fryzjerską Philips ...i odkąd mam tą z B. to tamta się kurzy A używam biedronkowej już od okolo 3 lat.

chyba się skuszę na tą za 40...
Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
a mi się wydawało, że 0,5l kosztuje ok.20zł więc podejrzewam, że musiało Ci się coś z tą ceną pomylić jeśli chodzi o pojemność 0,7l

nie będzie
0,5l kosztuje 17zł, 0,7l kosztuje 21 zł.
jestem pewna, mogę zrobić zdjęcia, jak znajdę paragon to i pokażę...
moi rodzice byli w szoku, wszyscy byli w szoku
wątpię w to, żeby była to kilkudniowa promocja ale było na 100%.
Cytat:
Napisane przez mandragona Pokaż wiadomość
Uwielbiam biedronkę
Dziś zakupiłam :
- moje ulubione "perfumki " Romantic Dreams
- krem nawilżający aqua ( wg mnie wspaniały, mam już drugie opakowanie)
- żel pod prysznic oliwkowy
- sos piri- piri
świetne są..
Cytat:
Napisane przez __Daria Pokaż wiadomość
Ja jakieś kilka miesięcy temu miałam suszarkę z dyfuzorem z Biedronki i wytzymała tylko 3 miesiące. Ogólnie dobrze się sprawowała, chociaż była niewygodna- za duża... Ale nie polecam z tego względu, że szybko się zepsuła i musiałam wrócic do mojej staruszki.
może zalezy od firmy
albo po prostu miałaś pecha ...
Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
ktoś pisał, że niby bols 0,7 w promocji za 21 zł albo źle przeczytałam albo ktoś się pomylił - zapłaciłam 27 zł
no więc nie wiem co jest grane...
bloomeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:40   #4733
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

ja nie wertuję tego wątku codziennie (czyli conieco mi umyka) ale wiem że czasem pisałyście coś o bon cremie - i się zastanawiałam co to jest

i dzis poszłam do biedronki, wziełam coś do koszyka, na czym było napisane że pomarańcza i czekolada (te połączenie na mnie działa ), dla tezeta z bananem, a dopiwero w domu się spojrzałam na wieczko - bon creme - no ale pyszno to jest!

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-04-30 o 21:42
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:45   #4734
niem
Raczkowanie

witam.
czy macie może zdjęcie z ulotki albo wasze ofot takich sandalów damskich jakie byly i sa w biedronce w ulotce zeszlotygodniowej towarow przemyslowych ze strony? z gory dzieki!
niem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:56   #4735
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja nie wertuję tego wątku codziennie (czyli conieco mi umyka) ale wiem że czasem pisałyście coś o bon cremie - i się zastanawiałam co to jest

i dzis poszłam do biedronki, wziełam coś do koszyka, na czym było napisane że pomarańcza i czekolada (te połączenie na mnie działa ), dla tezeta z bananem, a dopiwero w domu się spojrzałam na wieczko - bon creme - no ale pyszno to jest!

spróbuj kokosowo- migdałowego

te z czekoladą są dość drogie patrząc na gramaturę
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 22:13   #4736
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

patusia - u siebie widziałam tylko te dwa, to inne są tańsze? bo rzeczywiście cena trochę powala - oczywiście jak na biedronkę

a są u was kiełbasy wiejskie? te pakowane pojedyncze co pisze na nich że bez konserwantów itd? bo u mnie ich już nie widzę...
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 22:29   #4737
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
patusia - u siebie widziałam tylko te dwa, to inne są tańsze? bo rzeczywiście cena trochę powala - oczywiście jak na biedronkę
midgałowo-kokosowe, kawowe i truskawkowe Bon creme są większe od tych z czekoladą i kosztują 1,79zł
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 22:34   #4738
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
ja już w ogóle nie piję soków z Biedronki, odkąd kupiłam bardzo niedobry warzywny sok
Mi bardzo smakują soki Riviva czy Vitanello, ale ten jest akurat fuj.
Ma ktoś fotke tych nowych BonCreme? Bo jakoś nie mogę ich znaleźc i nie wiem - może źle szukam?

Stary 2010-04-30, 23:21   #4739
wliczer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Griswold Pokaż wiadomość
śledzie w pomidorach wyborne. Wiesz, ja też jeszcze nie mam rodziny. tutaj chyba na względzie trzeba mieć zasobność portfela.

Mam pytanie o ten dip w słoiku do nachosów? Dobre to? Nie kupiłem tego nigdy, bo cena trochę odstrasza.

jadłam biedronkowe serowe Nachosy z sosem biedronkowym serowym - podgrzane w mikrofali - mmm Polecam, zresztą cena w porównaniu np. do dipów Chio niska

wliczer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 23:34   #4740
wiznatalka
Rozeznanie

A ja zakupiłam dziś kaszki mleczny start o nowym smaku - toffi

Jeszcze nie przetestowane, ale mam nadzieję że będą pyszne
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości